» »

Koliko zaslužijo picerije?

Koliko zaslužijo picerije?

1
2
3 4 5

Ganon ::

denabiker je izjavil:

Pa ni dolgo nazaj kar sem se pogovarjal z znancem, ki ima gostilno in pizzerijo, pa je rekel da je čedalje slabše, folka ni tak kot je bilo nekoč, aja pride družina, pa ena pizza pa si razdelijo, pa vodo pijejo zraven. Pa drug primer otroci jabi z vodo, starša pa en pir in dva kozarca. Tam v sosednji temo pa ste pisali, kako se super živi v SLO. Folk nekateri strada oziroma si ne more privoščit nič kaj. To je realnost. Aja zavida nam cela Evropa je rekel blefer Golob


Upam, da s tipkanjem neumnosti vsaj zaslužiš kovanček ali dva.

Utk ::

denabiker je izjavil:

Pa ni dolgo nazaj kar sem se pogovarjal z znancem, ki ima gostilno in pizzerijo, pa je rekel da je čedalje slabše, folka ni tak kot je bilo nekoč, aja pride družina, pa ena pizza pa si razdelijo, pa vodo pijejo zraven. Pa drug primer otroci jabi z vodo, starša pa en pir in dva kozarca. Tam v sosednji temo pa ste pisali, kako se super živi v SLO. Folk nekateri strada oziroma si ne more privoščit nič kaj. To je realnost. Aja zavida nam cela Evropa je rekel blefer Golob

Si kar mislim kako neki belgijci, nizozemci, švedi in podobni na (njihovem) minimalcu hodijo družinsko na pice in zraven pijejo (vsak svoj) pir.
Mislim da nič bolj kot mi...
Moraš se odločit ali boš imel fensi gostilno ali delal na masi. Pri nas bi vsi nekaj vmes. Gostilna mora bit vsaj enkrat na dan v nekem terminu oreng polna. Če ne je treba naredit kaj več za tist denar ali pa znižat cene. Dolgoročno sicer sledi propad, ne more bit drugače.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

delavec44 ::

Vsi so dvignili cene (morda upravičeno), kvaliteta je pa ista ali slabša. Nam se ne da več, doma naredimo bolje brez naporne logistike. Pa ni, da si ne bi mogli privoščiti.

redtech ::

LeQuack je izjavil:

Pice se ne splačajo več, so predrage ratale in večinoma se ne naješ ker so majhne. Ravno obratno kot to kar so na začetku predstavljale, žalostno.


Jaz sem od cele pice bolan, imam raje pol pice + solato. Pri nas so navili cene do neba, greš v Italijo imaš pa pice od 7-9 EUR...

Pa še nekaj sem opazil, picerije in gostilne imajo odprte od 17 ure naprej in vse rezervirano. Zjutraj lahko delajo drugje, popoldne pa oddelajo še 4 ure in zaprejo, zelo optimizirano.

Pri piceriji je dobro, ker nimaš nič odpada/kala v primerjavi z gostilno, ki ima vse od kalamarov do steakov, verjetno se kaj pokvari vmes...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: redtech ()

GrimReaper3 ::

Jaz pojem 25 cm za šalo. 30 cm tudi še gre, saj to sta samo 2 kosa več, 8 namesto 6. Za pojest celo 35 cm bi moral biti pa zelo lačen, ta je načeloma za 2.

LeQuack ::

Če vi jeste kot ptiči še ne pomeni da ostali. Enim je očitno kul da so porcije zmeraj manjše in cene zmeraj večje.
Quack !

BuDi79 ::

Danes se dobri picopeki cenijo 3 jurje neto+. Ker se na delu gara. Zaslužijo več kot marsikateri kuharski chef in precej drugih s faksom. Seveda ne v "mercator toploteki" pa v "albanski pekarni" - v tazaresnih picerijah.
Svoja dostava se ne izplača, Wolt pa se, zelo. Tudi če pobere "bajne denarje", če je Dobra Vila končala s svojo dostavo veš koliko je ura. Znancu Wolt na kak deževen dan prinese tudi 70% prometa. Sicer pa 1/4-1/3
"Najcenejša šunka pa sir na debelo" odženeta taprave stranke, v praksi sta pa pri običajnih gostinskih dobaviteljih v resnici dražja kot OK roba v diskontnih trgovinah na malo. Moraš imet dobavo res iz pozabljenih skrinj moldavije, da bi se ti mogoče izplačalo res nekvalitetno robo kupovat (pa se ti ne bi).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BuDi79 ()

DamijanD ::

denabiker je izjavil:

Pa ni dolgo nazaj kar sem se pogovarjal z znancem, ki ima gostilno in pizzerijo, pa je rekel da je čedalje slabše, folka ni tak kot je bilo nekoč, aja pride družina, pa ena pizza pa si razdelijo, pa vodo pijejo zraven. Pa drug primer otroci jabi z vodo, starša pa en pir in dva kozarca. Tam v sosednji temo pa ste pisali, kako se super živi v SLO. Folk nekateri strada oziroma si ne more privoščit nič kaj. To je realnost. Aja zavida nam cela Evropa je rekel blefer Golob

Kaj pa lahko človek naroči za pit, če
- noče/ne sme pit alkohola
- noče pit nekega cukra

Vem, da voda deluje šparamo - jaz jo pač vedno naročim samo zato, ker tudi drugače pijem samo vodo.

iso2000 ::

Tudi mi naročimo 1 sok za dva otroka. Gre za to, da če dobita vsak svoj sok, se a "nažlampata" in potem lahko pozabiš, da bosta kaj dosti pojedla.
No, oča pa svojega piva ne deli, rajši naroči še enega, če mati vozijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: iso2000 ()

feryz ::

Ker sem silom prilike zajadral tudi v ljubljansko gostinstvo in se že tri mesece ukvarjam s tem, lahko iz prve roke povem, da so zaslužki v gostinstvu nekje blizu nule. Plačani stroški in to je to.
Na prste ene roke lahko prešteješ oštarije v Ljubljani, ki so vredne kurjenja živcev.
Vse ostalo je totalen pogreb in primerljivo s hrvaškimi oštarijami, slonijo na kasiranju v treh ali štirih mesecih, preostali del leta pa životarijo.
In vse bazirajo na študentariji. Če prepoveš študentsko delo, se zapre 80 procentov lokalov v Ljubljani. Takoj.

Picopek 3000+ neto? Kar takoj napišite v kateri oštariji ima toliko.
Ker se niti računsko ne izide. Razen če imaš peč za 10 pic hkrati in jih tudi prodaš toliko. Non stop.

Aja, wolt požre 25 do 30 procentov. Resda gre za dodatno prodajno mesto, ki te ne stane nič, gre pa tudi skoraj ves rvc v franže.

dronyx ::

V Ljubljani na Rudniku pri velikem parkirišču Supernove stoji nek avtomat, ki menda sam peče pice. Ta ne potrebuje nobenih delavcev, samo nekdo ga mora napolnit z zmrznjenimi picami iz sosednjega Leclerca.

bm1973 ::

Ko voli, nek izvoli.

Cene so šle gor tam 30-40% v letih po koroni, pametna picerija ni zmanjšala kvalitete, nekatere so se celo poboljšale, so pa picerije bistveno bolj naklonjene temu, da si jo prideš sam iskat, ko so bile prej...

theanswer3 ::

Jesti zunaj se na splaca vec, razen ce gres jesti hrano, ki jo tezko naredis sam. Pica je pa res taka basic stvar, da jo sam naredis v pecici s samotno plosco. Ce hoces iti next level in pojes res veliko pic se pa bolj splaca investirati v eno pica pec na plin in je to to. Da grem jesti ven in mi hocejo za razne dunajce, pice, bolognese racunati 10+ eur se samo smejim. Tudi steak-e, burgerje in reberca doma naredim boljsa.

Miki N ::

A potem sem jaz narobe svetoval Šintu, naj odpre paštotetarijo na Obali, da se malo finančno opomore? Čeprav pašte s pašteto so ceneje, tudi delovna sila. Saj dostavljal bi sam. :|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Miki N ()

feryz ::

Če jo bo vsako leto odprl za 3 ali 4 mesece, si bo opomogel, zakaj ne?
Le enega moraš najti, da ti bo tudi plac rental tako.
In delavce, da bodo delali tako. Ker glih samo študentje pa ne morejo furati oštarije.

fikus_ ::

Balkanska mentaliteta odhaja počasi, nekdaj mladci, ki si žlampali alkohol in nekaj malega pojedli, se starajo in umirajo, mladina pa raje visi na telefonu.
Če hodite kaj po državah severno od nas, vidite v lokalih v glavnem priseljence z juga. Za domačine so cene v lokalih previsoke, nekateri so škrti, niso pripravljeni toliko dat za eno pijačo, za hitro pripravljeno hrano.
To se začenja dogajati tudi pri nas. Pijačo imajo vsi enako in cene, no razen kava, ki je ponekod dobra, drugje pa rjava brozga. In pri kavi imajo še dosti rezerve v ceni.
Pri hrani so pa precejšnje razlike. Ker je ravno govora o picah, kvaliteta in cene so od lokala do lokala precej različne. In dosti picerij ima porazno slabe pice (poceni šunka, sir, vloženi šampinjoni), takšni lokali ne živijo dolgo. Kjer so pa boljše pice in večja izbira, so pa cene temu primerne.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Miki N ::

feryz je izjavil:

Če jo bo vsako leto odprl za 3 ali 4 mesece, si bo opomogel, zakaj ne?
Le enega moraš najti, da ti bo tudi plac rental tako.
In delavce, da bodo delali tako. Ker glih samo študentje pa ne morejo furati oštarije.


No ja, po mojem v teh Wolt časih je enačba verjetno ugodnejša glede placa in števila ljudi. Prodajaš čez okno kuhne. Plus meni se zdi, da je "Wolt generacija" manj zbirčna glede kvalitete - tudi če woltaš nek poc okrog.. se začuda kar najdejo stranke. "Dopamin in kalorije" je resnično moto nove generacije, izgleda.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Miki N ()

feryz ::

Tebi se tako zdi.
Resnica pa je, da tam, kjer wolt pride, cene zletijo v nebo.
Saj tudi tukaj pišete, da so šle cene gor za 40 procentov in več. Dvojnih ne moreš imeti, torej jih prilagodiš tistim z večjimi stroški.
Ponavadi cenejši wolta nimajo ali imajo svojo dostavo.

Koraaz ::

Kayzon je izjavil:

Kje gledas cene pic? Pri meni v Ljubljani je velika pica 17.5€ (Novak picerija).


Novak je drag, ampak velika klasika tam stane 15€ in ne 17,5€. Edino, če si gledal kakšno dražjo bolj eksotično pico. https://pizza-novak.com/meni/

BuDi79 je izjavil:

Danes se dobri picopeki cenijo 3 jurje neto+.


Povej kje imajo tako visoke plače, ker to je 5000€ bruto brez dodatkov. 3000 bruto se mi zdi bolj realno, ampak 5000 bruto je pa že konkretna plača kakšnega izkušenega inženirja, ne pa gostinca na srednješolski izobrazbi.

Kar se tiče OPjevega vprašanja pa se izgleda splača, drugače bi že vsi propadli. To, da picopeki delajo za 3000 bruto namesto za minimalca že veliko pove.

Miki N ::

feryz je izjavil:

Tebi se tako zdi.
Resnica pa je, da tam, kjer wolt pride, cene zletijo v nebo.
Saj tudi tukaj pišete, da so šle cene gor za 40 procentov in več. Dvojnih ne moreš imeti, torej jih prilagodiš tistim z večjimi stroški.
Ponavadi cenejši wolta nimajo ali imajo svojo dostavo.


No itak da gredo z Woltom cene gor - točno zaradi tega, kar si omenil ... samo to je potem samo še dodaten pritisk na kvaliteto navzdol Ne vem, kolikor sem jaz videl vsebine teh SMRDLJIVIH modrih škatel je vse izgledalo kot neka "krma". Neapetitlih. Mulčki pa om om om om.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Miki N ()

donvito ::

Cene Orli picerije:
https://www.orli.si/menu/

socialec ::

Koraaz je izjavil:

Povej kje imajo tako visoke plače, ker to je 5000EUR bruto brez dodatkov. 3000 bruto se mi zdi bolj realno, ampak 5000 bruto je pa že konkretna plača kakšnega izkušenega inženirja, ne pa gostinca na srednješolski izobrazbi.

Oboje drži ampak se res ne bi čudil, da je dober picopek plačan, saj si zasluži, ima ključno vlogo - formalna izobrazba v zasebnem sektorju ni nujen pogoj za uspeh. Sicer je tudi od inženirja odvisno, v kateri panogi dela - so pa razlike tudi med firmami v Sloveniji.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: socialec ()

Miki N ::

Saj picopek je tudi neke vrste inženir.

Grimnir3 ::

donvito je izjavil:

Cene Orli picerije:
https://www.orli.si/menu/


A je res nadpovprečno dobra?

feryz ::

Miki N je izjavil:

No itak da gredo z Woltom cene gor - točno zaradi tega, kar si omenil ... samo to je potem samo še dodaten pritisk na kvaliteto navzdol Ne vem, kolikor sem jaz videl vsebine teh SMRDLJIVIH modrih škatel je vse izgledalo kot neka "krma". Neapetitlih. Mulčki pa om om om om.
Itak.
Ne predstavljam si, da bi wolt naročil, pa imam tudi v Ljubljani flet.
Če že ješ kakšen industrijski zdriz, greš vsaj v oštarijo, zaradi doživetja in ambienta.
Ne pa zato, da kemično hrano iz kartonov doma tlačiš vase.

donvito ::

Grimnir3 je izjavil:

donvito je izjavil:

Cene Orli picerije:
https://www.orli.si/menu/


A je res nadpovprečno dobra?

Stvar okusa, eni jih ne morejo prehvaliti. Je pa še ena v Kranju, v mestnem jedru, tam pa še nisem jedel. Moram 1x probat, da primerjam z orlijevo.
https://trma.si/kranjska-klobasa/v-mest...

dronyx ::

theanswer3 je izjavil:

Jesti zunaj se na splaca vec, razen ce gres jesti hrano, ki jo tezko naredis sam. Pica je pa res taka basic stvar, da jo sam naredis v pecici s samotno plosco. Ce hoces iti next level in pojes res veliko pic se pa bolj splaca investirati v eno pica pec na plin in je to to. Da grem jesti ven in mi hocejo za razne dunajce, pice, bolognese racunati 10+ eur se samo smejim. Tudi steak-e, burgerje in reberca doma naredim boljsa.

To nedvomno vse drži, dokler ne začneš ceniti svojega dela. In če si svojo kuharsko uro oceniš recimo na 50 €, kar se mi ne zdi veliko, se praktično nič ne splačat delat doma, razen če ne kuhaš za 10 ljudi. Je pa res, da kdor zna kuhati, seveda sam zase dela doma boljše, kot katerakoli gostilna z ali brez michelinovih zvezdic. Ti pač sam narediš tako, kot ti paše.

bm1973 ::

Grimnir3 je izjavil:

donvito je izjavil:

Cene Orli picerije:
https://www.orli.si/menu/


A je res nadpovprečno dobra?

Orli je ena prvih picerij na Gorenjskem, in ima malo specifične pice kar se tiče testa.

Niso slabe, pravzaprav med množico picerij izjema za včasih.

dronyx ::

Miki N je izjavil:

Saj picopek je tudi neke vrste inženir.

Toliko kot dober čevljar.

Mato989 ::

dronyx je izjavil:

theanswer3 je izjavil:

Jesti zunaj se na splaca vec, razen ce gres jesti hrano, ki jo tezko naredis sam. Pica je pa res taka basic stvar, da jo sam naredis v pecici s samotno plosco. Ce hoces iti next level in pojes res veliko pic se pa bolj splaca investirati v eno pica pec na plin in je to to. Da grem jesti ven in mi hocejo za razne dunajce, pice, bolognese racunati 10+ eur se samo smejim. Tudi steak-e, burgerje in reberca doma naredim boljsa.

To nedvomno vse drži, dokler ne začneš ceniti svojega dela. In če si svojo kuharsko uro oceniš recimo na 50 €, kar se mi ne zdi veliko, se praktično nič ne splačat delat doma, razen če ne kuhaš za 10 ljudi. Je pa res, da kdor zna kuhati, seveda sam zase dela doma boljše, kot katerakoli gostilna z ali brez michelinovih zvezdic. Ti pač sam narediš tako, kot ti paše.


Ampak teoretično cenjenje svoje ure je nesmiselno razen če imaš REALNO izbiro da v tisti uri toliko nekje drugje zaslužiš...



BTW Wolt pobere 28%... torej praktično ves RVC...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

gruntfürmich ::

fikus_ je izjavil:

Balkanska mentaliteta odhaja počasi, nekdaj mladci, ki si žlampali alkohol in nekaj malega pojedli, se starajo in umirajo, mladina pa raje visi na telefonu.
Če hodite kaj po državah severno od nas, vidite v lokalih v glavnem priseljence z juga. Za domačine so cene v lokalih previsoke, nekateri so škrti, niso pripravljeni toliko dat za eno pijačo, za hitro pripravljeno hrano.
To se začenja dogajati tudi pri nas. Pijačo imajo vsi enako in cene, no razen kava, ki je ponekod dobra, drugje pa rjava brozga. In pri kavi imajo še dosti rezerve v ceni.
Pri hrani so pa precejšnje razlike. Ker je ravno govora o picah, kvaliteta in cene so od lokala do lokala precej različne. In dosti picerij ima porazno slabe pice (poceni šunka, sir, vloženi šampinjoni), takšni lokali ne živijo dolgo. Kjer so pa boljše pice in večja izbira, so pa cene temu primerne.

kar je edino pravilno...
v divjih časih nove države se je slovenska kulinarika izredno pokvarila, prednjačile so obcestne gostilne z velikimi porcijami in porazno kvaliteto.
to kar se zadnje čase dogaja je po mojem čisto ok čiščenje drekačev in prodajalcev pomij; da 'gostilne' na veliko propadajo.
folk ne želi več jesti drage pomije. ali se gre v high end, ali pa se poje nekaj na hitro (kar je lahko tudi zelo kvalitetno), ali pa se gre v nedeljo v družinske oštarije ki imajo tradicijo in dober glas.
drugega v resnici ne potebujemo.
mase malic dopoldan pa se bodo še vedno nekaterim splačalo delati, to ne bo nikoli izumrlo.

kar pa se tiče picerij pa smo slovenčki tudi balkanizirali ta obcestni fastfud v obliki kuhega kruha in nekaj gor namazanega... tega v tujini ne poznajo in zato tujci ne bodo prišli v slovenske picerije se basat z obloženim kruhom da bi se lastniki s tem obogatili... to je samo za slovenčke, ki pa se tega ne gredo več ker je pač ta obloženi kruh postal predrag. in zdaj lastniki jokajo...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Mato989 ::

Problem je da večinoma tudi ni nekaj odličnega za pojest... vedno manj je tega da bi šel nekam jest solidno... ali je full high end ali pa drek obcestno sranje ali nek fast food brez kvalitete...

Tisto srednje manjka, vsaj v naših krajih Ptuj, MB itd...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Magic1 ::

donvito je izjavil:

Cene Orli picerije:
https://www.orli.si/menu/

Cena pice je dost odvisna od sestavin. Če primerjaš sestavine, ki naj bi jih uporabljali za te pice, so več kot 3x dražje od najcenejših. Ali to na koncu naredi občuno boljšo pico, je pa svar posameznika. So pa načeloma bolj prebavljive. Pa včasih je tudi pol manj sestavin gor, ker so manjše:)).
Vse je šlo toliko gor v gostinstvu, da se bo poznalo na obisku in gostinci bodo propadali. Ob krizi bo verjetno polovica propadla.
Magic

bm1973 ::

Z mojo, ko greva ven, iščeva nekaj takega, da je malo posebno. Finance niso vprašanje...

Vedno težje je nekaj najti...

Včasih mi je bila všeč japonska restavracija Maru. Zdaj je čisto zanič, meni že leta isti, kvaliteta pa vedno slabša. Baje se je zamenjal lastnik...

WhiteAngel ::

Grimnir3 je izjavil:

donvito je izjavil:

Cene Orli picerije:
https://www.orli.si/menu/


A je res nadpovprečno dobra?


Je ja. Testo je iz droži. Za moj okus med boljšimi na Gorenjskem.

Magic1 ::

Gostici si verjetno predstavljajo, da pride družina, vsak naroči svojo pjačo, vsak svoj meni, na koncu otroci sladico in tastari kavo. 4x3€, 4x 15€, 2x5€ in 2x3€. To je 88€... Ob tem ko večina Slovencev zasluži nekaj nad jurjom. Torej rečmo 8% plače.
Magic

gruntfürmich ::

Mato989 je izjavil:

Tisto srednje manjka, vsaj v naših krajih Ptuj, MB itd...

po mojem pa je še, ampak je tega manj in tudi ni tako znano in je potrebno kar nekaj truda da se najde.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

WhiteAngel ::

donvito je izjavil:

Grimnir3 je izjavil:

donvito je izjavil:

Cene Orli picerije:
https://www.orli.si/menu/


A je res nadpovprečno dobra?

Stvar okusa, eni jih ne morejo prehvaliti. Je pa še ena v Kranju, v mestnem jedru, tam pa še nisem jedel. Moram 1x probat, da primerjam z orlijevo.
https://trma.si/kranjska-klobasa/v-mest...


400 gradi imajo italijanske pice. Priporočam pico Gradi, belo s krompirjem in panceto. Način priprave malo spominja na Pops v LJ (ki je za moj okus najboljša v Slo). Tule vseeno niso tako dobre kot v Popsu, a nadpovprečno okusne. Plačas lahko tudi z bitcoinom 8-)

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich ::

Magic1 je izjavil:

Gostici si verjetno predstavljajo, da pride družina, vsak naroči svojo pjačo, vsak svoj meni, na koncu otroci sladico in tastari kavo. 4x3EUR, 4x 15EUR, 2x5EUR in 2x3EUR. To je 88EUR... Ob tem ko večina Slovencev zasluži nekaj nad jurjom. Torej rečmo 8% plače.

sj to naročiš, ampak ne vsak teden in tudi ne vsak mesec... sploh pa ne v obcestnih pomijah.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

WhiteAngel ::

Magic1 je izjavil:

Gostici si verjetno predstavljajo, da pride družina, vsak naroči svojo pjačo, vsak svoj meni, na koncu otroci sladico in tastari kavo. 4x3€, 4x 15€, 2x5€ in 2x3€. To je 88€... Ob tem ko večina Slovencev zasluži nekaj nad jurjom. Torej rečmo 8% plače.


En kadilec zmeče več na mesec za čike ali vejpe. Ali pa za leasing in kasko za pleh na mesec. Če skupaj vržeš, starša nekadilca z avtom, ki je odplačan in nimata kaska, si lahko vsak vikend tole privoščijo. >:D

Magic1 ::

WhiteAngel je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Gostici si verjetno predstavljajo, da pride družina, vsak naroči svojo pjačo, vsak svoj meni, na koncu otroci sladico in tastari kavo. 4x3EUR, 4x 15EUR, 2x5EUR in 2x3EUR. To je 88EUR... Ob tem ko večina Slovencev zasluži nekaj nad jurjom. Torej rečmo 8% plače.


En kadilec zmeče več na mesec za čike ali vejpe. Ali pa za leasing in kasko za pleh na mesec. Če skupaj vržeš, starša nekadilca z avtom, ki je odplačan in nimata kaska, si lahko vsak vikend tole privoščijo. >:D

Pravilno si zmetal skupaj, vse na podobnem nivoju smiselnosti. Avto mogoče je še nujno zlo za marsikoga, če se le ne pretirava.
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

Grimnir3 ::

Magic1 je izjavil:

Gostici si verjetno predstavljajo, da pride družina, vsak naroči svojo pjačo, vsak svoj meni, na koncu otroci sladico in tastari kavo. 4x3€, 4x 15€, 2x5€ in 2x3€. To je 88€... Ob tem ko večina Slovencev zasluži nekaj nad jurjom. Torej rečmo 8% plače.


Tako de dela. Ampak to gremo enkrat na mesec.
In takrat izbereš kvaliteto in da je malo drugače. Na poceni pomoje se ne hodi.

BuDi79 ::

feryz je izjavil:

Picopek 3000+ neto? Kar takoj napišite v kateri oštariji ima toliko.
Komot, vsaj Foculus in Kaval, precej blizu so bili (nominalno manj ker je že nekaj časa od tega) Tunel pred propadom in Hombre po prenovi, preden so ugotovili da ne gre tako kot so si zamislili.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BuDi79 ()

Magic1 ::

Pa so ti picopeki delali po 12h, ali je to bila plača za normalen delovnik? Ker to niso glih picerije, ki bi imele pice tako kvalitetne, da jih ne bi znal vsak picopek delat. Zelo čudno, ker za manjši denar bi morala bit vrsta za delo.

Grimnir3 je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Gostici si verjetno predstavljajo, da pride družina, vsak naroči svojo pjačo, vsak svoj meni, na koncu otroci sladico in tastari kavo. 4x3EUR, 4x 15EUR, 2x5EUR in 2x3EUR. To je 88EUR... Ob tem ko večina Slovencev zasluži nekaj nad jurjom. Torej rečmo 8% plače.


Tako de dela. Ampak to gremo enkrat na mesec.
In takrat izbereš kvaliteto in da je malo drugače. Na poceni pomoje se ne hodi.

Navedene cene so dost običajne. Višji nivo je še dražje. 100EUR+ na mesecec za eno kosilo ni glih za poovprečnega Slovenca. Vsaj smiselno ni.
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

BuDi79 ::

feryz je izjavil:

Aja, wolt požre 25 do 30 procentov. Resda gre za dodatno prodajno mesto, ki te ne stane nič, gre pa tudi skoraj ves rvc v franže.
Ja, to mislijo tisti ki ne znajo računat.
Če pada dež je lokal od znanca bolj ali manj prazen, na Woltu proda isti dan toliko da težko vse podela.
Če je sonce ne proda preko Wolta skoraj nič, ne izplača se mu imet nekoga, ki bi razvažal.
On pravi, da je Wolt (eHrano, Glovo, kakor hočeš...) rešitev gostincev, da se mu res ne zdi drago glede na toda je še reklama vključena.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BuDi79 ()

blackbfm ::

Ker to niso glih picerije, ki bi imele pice tako kvalitetne, da jih ne bi znal vsak picopek delat


kaj je to kvalitetna pica?

bm1973 ::

Za picerijo Tonač so že precej let nazaj govorili, še v prejšnjem tisočletju, da picopek dobi 400.000 tolarjev plače.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bm1973 ()

Kurzweil ::

bm1973 je izjavil:

Za picerijo Tonač so že precej let nazaj govorili, še v prejšnjem tisočletju, da picopek dobi 400.000 tolarjev plače.


Jaz mislim, da nihče v Sloveniji ni kot picopek nikdar dobil 400.000 tolarjev...

Magic1 ::

Še enkrat, za kakšen delovnik? Imaš pridne ljudi, ki imajo blazen output, delajo ogromno ur in ne manjkajo nikoli. Lahko še dopusta ne koristijo vsega. Tak človek si lahko zrihta nadpovprečen prihodek, če je vsaj malo finančno ozaveščen. Lahko je imel še nabavo in dobavo sestavin čez, praktično vodja kuhinje. Dvomim da picopek, ki pride za 8h samo pice premetavat, dobi 2000EUR+.
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

bm1973 ::

Picopek je tam od odprtja do zaprtja...

Ne delajo vsi v JU...
1
2
3 4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

E hrana - male porcije, predrago (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22638013 (5986) Gagatronix
»

DIY PIzza... (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Loža
742154817 (5746) mailer

Domača pica (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22458395 (38268) bluefish
»

Picerije z najboljšimi picami pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25497559 (80649) korenje3
»

velikosti pice in cena (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5322812 (21028) korenje3

Več podobnih tem