Forum » Loža » Koliko zaslužijo picerije?
Koliko zaslužijo picerije?

WinXPx ::
Pozdravljeni, zadnjič, ko sem naročil pico sem opazil, da se cene spet niso toliko povišale kot pri naprimer burgerjih. Pa me sedaj zanima kakšen razlog stoji za tem?
Vem, da je njihov business model tak, da imajo profite pa so te dovolj veliki, da lahko pokrijejo vse?
Sprašujem se ali so sposobni sploh narediti večji mesečni profit kot naprimer 5k€ mogoče 10k€?
Je neka povprečna restavracija sposobna vlagati dosti denarja mesečno v njen razvoj ( npr. spletna stran )?
Cenil bi odgovore iz strani lastnikov, če imamo katerega tukaj, številke tudi ne rabijo bit točne samo tako iz firbca me zanima koliko se kaj picerije obrestujejo v Sloveniji.
Vem, da je njihov business model tak, da imajo profite pa so te dovolj veliki, da lahko pokrijejo vse?
Sprašujem se ali so sposobni sploh narediti večji mesečni profit kot naprimer 5k€ mogoče 10k€?
Je neka povprečna restavracija sposobna vlagati dosti denarja mesečno v njen razvoj ( npr. spletna stran )?
Cenil bi odgovore iz strani lastnikov, če imamo katerega tukaj, številke tudi ne rabijo bit točne samo tako iz firbca me zanima koliko se kaj picerije obrestujejo v Sloveniji.

Tribal ::
Če ni zadaj sumljivega posla, picerija ne more preživeti. Premalo se zasluži samo s picami.

socialec ::
Nekatere obstojijo 10, 20 let in več - res pa ni samoumevno, ko je enkrat odprta, da bo obstala, če ne navduši obiskovalcev, da o njih govorijo 250 in več km proč.

nejc_nejc ::

c3p0 ::
Kot vsaka restavracija, cena surovin je lahko max 1/3 končne cene. Pri pizzi zna biti še manj, ker se nabavlja najcenejše možno in v večjih količinah.
Nato rabiš "le" še dovolj prometa.
Nato rabiš "le" še dovolj prometa.

tilen03 ::
Spletna stran ne doprinese ničesar. 20 let si prepozen, da bi koga prepričal. In ne, povprečna restavracija si ne bo "privoščila" mobilne aplikacije in podobnih bedarij z mikroskopskim ROI, razen če boš naredil za nekaj pic, ker bo raje vlagala v opremo in plačo.
Drugače pa ima @tribal prav. Da bi obogatel samo z restavracijo, ne gre. Ne samo zaradi narave posla, trenutnega kulinaričnega vzdušja med ljudmi, kulture, ampak tudi zaradi neatraktivnosti dela ter pomanjkanja kvalitetnega kadra. Lastniki restavracij služijo recimo 2-3kratnik povprečne slovenske plače.
Drugače pa ima @tribal prav. Da bi obogatel samo z restavracijo, ne gre. Ne samo zaradi narave posla, trenutnega kulinaričnega vzdušja med ljudmi, kulture, ampak tudi zaradi neatraktivnosti dela ter pomanjkanja kvalitetnega kadra. Lastniki restavracij služijo recimo 2-3kratnik povprečne slovenske plače.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tilen03 ()

Scaramouche3 ::
Pomoje se splača če imaš majhen plac, nimaš kelnerjev, samo par delavcev, ki se menjajo in večina je dostava!

Kayzon ::
Pozdravljeni, zadnjič, ko sem naročil pico sem opazil, da se cene spet niso toliko povišale kot pri naprimer burgerjih. Pa me sedaj zanima kakšen razlog stoji za tem?
Kje gledas cene pic? Pri meni v Ljubljani je velika pica 17.5€ (Novak picerija).

2dark ::
Ena cela šunka, ko se jo nareže na rezalnici je za 50-60 pic.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )

Groot ::

Kje gledas cene pic? Pri meni v Ljubljani je velika pica 17.5€ (Novak picerija).
Super. Pri nasv piceriji pa velika pica klasika 9€ -
družinska je pri nas 18-19€.
Imamo pa tudi ceneje v pakarni , katero furajo albanci velika klasična pica 5€, družinska pa 12€.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )

Slopek ::
Scaramouche3 je izjavil:
Pomoje se splača če imaš majhen plac, nimaš kelnerjev, samo par delavcev, ki se menjajo in večina je dostava!
Tako nekako. Sploh je pa zmaga, če nimaš najemnine in še pečeš sam. Dobra lokacija na svojem, pa je že kontejner dober, pa samo par miz. Točno o tem razmišljam, saj so mi turiste pripeljali praktično pred hišo.

Dobro gre nakupovalnim centrom, kjer imajo pcie na kos. Kos pice za 3 do 3.5€. Bolje, kot cela pica za 9€.
lp
lp
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )

pegasus ::
Uf dobro te lupijo. Medtem je v Verace v centru klasika še vedno znosnih 11,50 EUR. Pa je zame osebno tole še vedno top 3 pizzerija v Ljubljani.
Ugh ... jaz sem nazadnje jedel pice, ko so bile v Lj po 4-6eur, 8eur je bila že ekstravagantna cena.

Bellator ::
Scaramouche3 je izjavil:
Še vedno potrebuješ vsaj dva šoferja če picerija obratuje 70ur na teden, ki te na minimalcu staneta 3300 eur. Torej gre za plače štirih zaposlenih (dva šoferja, dva picopeka) na minimalcu, ki nikoli ne zbolijo, 6600 odhodkov. Kje so potem regresi, nadomestni delavci v času dopusta, drva, najemnina, ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bellator ()

Scaramouche3 je izjavil:
Še vedno potrebuješ vsaj dva šoferja če picerija obratuje 70ur na teden, ki te na minimalcu staneta 3300 eur. Torej imaš za plače štirih zaposlenih (dva šoferja, dva picopeka) na minimalcu, ki nikoli ne zbolijo, 6600 odhodkov. Kje so potem regresi, nadomestni delavci v času dopusta, najemnina,…
New rabiš, ljudje uporabljajo Wolt nonstop ko gledam eno pizzerijo v Šiški!
https://wolt.com/sl/svn/ljubljana/resta...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Scaramouche3 ()

hotig ::
Šinto, dej povej kaj je point te teme!?
A si šel k stricu na malico pa ni bila zastojn? Kaj pa h....e? Nej drugič kakšna zapleše ob pultu pa bo še pijača zastojn

Scaramouche3 je izjavil:
Scaramouche3 je izjavil:
Še vedno potrebuješ vsaj dva šoferja če picerija obratuje 70ur na teden, ki te na minimalcu staneta 3300 eur. Torej imaš za plače štirih zaposlenih (dva šoferja, dva picopeka) na minimalcu, ki nikoli ne zbolijo, 6600 odhodkov. Kje so potem regresi, nadomestni delavci v času dopusta, najemnina,…
Volt ti vzame vsaj 10%, za dostavo pa potrebuje dalj časa, kar pomeni, da bo bolj mrzla. Preko vokta razvažajo tisti, ki ali nimajo dostave, ali pa to ne predstavlja velik del prometa.
Zgodovina sprememb…

Scaramouche3 je izjavil:
Scaramouche3 je izjavil:
Volt ti vzame vsaj 10%, za dostavo pa potrebuje dalj časa, kar pomeni, da bo bolj mrzla.
Kaj ma to veze, nonstop so tam in dostavljajo, očitno jim gre!

Ima veze, ker si na istem oz na slabšem zaradi počasnejše dostave in slabše hrane.
Kaj to pomeni. Na primer pri nas volta sploh ni.
nonstop so tam in dostavljajo, očitno jim gre!
Kaj to pomeni. Na primer pri nas volta sploh ni.
Zgodovina sprememb…

Ne boš verjel, vsako dostavno vozilo ima takšno torbo oziroma omarico iz stiropora. Ti si res trd in hudo, hudo projiciraš.
Zgodovina sprememb…

Ne boš verjel, vsako dostavno vozilo ima takšno torbo oziroma omarico iz stiropora. Ti si res trd in hudo, hudo projiciraš.
Lej, če je kdo tukaj omejen si ti!
Vsak dan grem mem, in sem jih videl ko so začeli samo iz vrat, niso imeli restavracije, samo wolt je dostavljal, zdaj so očitno dovolj z woltom zaslužili,da so zraven odprli majhen prostor, da lahko prodajajo na kos..
Nehaj se delat da veš nekaj če nisi zraven!

Pa sploh veš koliko gostiln je po ljubljani? 
Odpri gostilno, pa povej kako je.

Odpri gostilno, pa povej kako je.
Zgodovina sprememb…

Hahaha, kakšen zaplankanec si. Gostilne imajo med vsemi biznisi najvišje šanse za bankrot.
Zgodovina sprememb…

Scaramouche3 je izjavil:
Scaramouche3 je izjavil:
Scaramouche3 je izjavil:
Volt ti vzame vsaj 10%, za dostavo pa potrebuje dalj časa, kar pomeni, da bo bolj mrzla.
Kaj ma to veze, nonstop so tam in dostavljajo, očitno jim gre!
To deluje samo v večjih mestih.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )

Avenger ::
Uf dobro te lupijo. Medtem je v Verace v centru klasika še vedno znosnih 11,50 EUR. Pa je zame osebno tole še vedno top 3 pizzerija v Ljubljani.
V Verace moraš 2 pojest, da si sit.
Precej sigurno pri picah ni (več) bogatije, dobro so služili okoli 1995-2005 potem jih je bilo naenkrat ogromno. Potem so prišle artisan pice, neapeljska, rimska, pinsa, kislo testo, spet malo buma, zdaj je tudi teh veliko. Ob tem je polno burger placov, steak housov, etničnih restavracij, tajske, japonske, ponudbe kokr češ. Ni neke gužve v picerijah...
Pri vseh gostinskih zadevah je tko, da mora bit lastnik z dušo in srcem v stvari, če ne ne špila in če špila, zaslužijo okej, ja lahko rečeš 2-3 kratnik plače, ČE JE VSE V REDU, ampak zgodi se marsikaj, zaposleni so lahko veliko na bolniškah, lahko so težave z njimi in mogoče nekdo enostavno ne pride na šiht in potem da odpoved, potem se išče drugega, na hitro, in treba ponudit višjo plačo. Lahko se pokvari peč ali drug aparat, urgentno popravilo, par sto €, jurja mogoče. Vsake toliko časa, obnova. In to gre iz tistega 2-3 kratnika plače, ki pod črto ni več to. Jaz se ne bi šel tega in vsaka čast tistim, ki se.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Groot ::
V Verace moraš 2 pojest, da si sit.
Ha? Kaj za vraga pa ti ješ? Verace je precej velika pizza, tudi relativno ok obložena. Je pa to neapeljska pizza, ne pa albansko skropucalo ki ti zabije želodec.

Scaramouche3 je izjavil:
Včasih si naročil 30 ali 40cm, zdaj ne vem a to še obstaja?
Saj se razume, da je načeloma velika pica tam 40 cm. Ene imajo napisano zraven na ceniku, koliko je premer pice.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )

c3p0 ::
Verace, oz. neapeljski stil pizze ima tudi dobro vzhajano testo, vsaj 24h. Ko delam doma, počasi vzhaja tudi po 5 dni v hladilniku. Tega si komercialno nihče ne privošči, ker nihče ne bi plačal za to.
"Albanska" pizza je pa zjutraj še bila v žaklu moke, primeren je potem tudi občutek v želodcu. Nekateri temu pravijo sitost, jaz napihnjenost.
"Albanska" pizza je pa zjutraj še bila v žaklu moke, primeren je potem tudi občutek v želodcu. Nekateri temu pravijo sitost, jaz napihnjenost.

delavec44 ::
Eh, kaj bi kompliciral. Saj do konca vzhaja v pečici. Bolj je debelo testo, boljša je :D
Za napihnjenost je bolj sir problem. Oziroma kvaliteta le tega.
Za napihnjenost je bolj sir problem. Oziroma kvaliteta le tega.

Ganon ::
Albanska pica ni pica. Enako, kot albanski kruh ni kruh. Iz vsake njihove pekarne enako smrdi. In s papirnatih vrečk, v katerih ti postrežejo svoje "specialitete", se cedi olje. Za kozlat.

Jaz sem pisal za doma pečeno, da ne bo kdo narobe razumel. Samo testo pač vzhajam 2 uri namesto 5 dni.
Od šiptarja je edino burek dober. 1x na pol leta. Drugo ima itak vse enak okus.
Od šiptarja je edino burek dober. 1x na pol leta. Drugo ima itak vse enak okus.

nekikr ::
Če testo vzhajaš 21 dni in potem še 8 noči je to tista prava pica, vse ostalo je brezveze, albansko sranje. Pa šunka mora biti seveda suho zorjena vsaj dve leti.
Picerija je načeloma družinski posel. Samo tako lahko ostane kakšen evro. Da bi pa kupil/najel lokacijo, najel kelnarje in picopeke, pa nekoga, ki bo fural vse skupaj pa ne gre.
Je pa zanimivo, da so pice s ceno tam nekje kot so bile, plus nekaj evrov. Medtem se je recimo kitajska podražila skoraj x2, burgerji, ki so še vedno en navaden fast food, so šli pa v nebo.
Picerija je načeloma družinski posel. Samo tako lahko ostane kakšen evro. Da bi pa kupil/najel lokacijo, najel kelnarje in picopeke, pa nekoga, ki bo fural vse skupaj pa ne gre.
Je pa zanimivo, da so pice s ceno tam nekje kot so bile, plus nekaj evrov. Medtem se je recimo kitajska podražila skoraj x2, burgerji, ki so še vedno en navaden fast food, so šli pa v nebo.

Twixz ::
Testo za pico kupiš v piceriji pa je. Od kolega punca dela v pekarni (ne uni kjer so albanci, slovensko vse) pa je zadnjič prinesla testo za pico (majo zelo dobre pice) pa smo jih spekli v krušni peči. Toliko da nisem cvilil zraven od užitka ko sem jedel.

blackbfm ::
Verace, oz. neapeljski stil pizze ima tudi dobro vzhajano testo, vsaj 24h. Ko delam doma, počasi vzhaja tudi po 5 dni v hladilniku. Tega si komercialno nihče ne privošči, ker nihče ne bi plačal za to.
normalno da ne bi plačal, ker ni razlike

BladE_ ::
Testo za pico kupiš v piceriji pa je. Od kolega punca dela v pekarni (ne uni kjer so albanci, slovensko vse) pa je zadnjič prinesla testo za pico (majo zelo dobre pice) pa smo jih spekli v krušni peči. Toliko da nisem cvilil zraven od užitka ko sem jedel.![]()
To je res pomemben podatek, da si jedel 100% slovensko? Albansko testo kupljeno v Sloveniji je pa zanič... Priprava doma ne pomeni nič! Ker ne poveš imena pekarne dvomim, da je to res

Akcija - Reakcija

Twixz ::
Testo za pico kupiš v piceriji pa je. Od kolega punca dela v pekarni (ne uni kjer so albanci, slovensko vse) pa je zadnjič prinesla testo za pico (majo zelo dobre pice) pa smo jih spekli v krušni peči. Toliko da nisem cvilil zraven od užitka ko sem jedel.![]()
To je res pomemben podatek, da si jedel 100% slovensko? Albansko testo kupljeno v Sloveniji je pa zanič... Priprava doma ne pomeni nič! Ker ne poveš imena pekarne dvomim, da je to res![]()
Če hočeš res top testo za pico ali pa dobro pico (nevem a lahko delam reklamo ampak si poglej na google maps), picerija Kopakabana.
Priprava doma se pa še lovim. Sem ravno v fazi nakupa Glowen peči, sosed naredi top shit pice, samo peče že 5+ let, sicer bolj za dušo kot karkoli drugega, je pa res okusno...

BladE_ ::
Ja ja mi je znano... Smo že kupovali testo v piceriji ampak to ni pogoj za dobro pico... Zame je pica pica, ena boljša druga slabša. Dobesedno zanič je bila samo 1x in to v piceriji, ker je bila surova.
Akcija - Reakcija

Webmojster ::
Se komu zadnje čase zdi, da kjerkoli ješ pico ima podoben okus ena drugi?
Nikjer ni več posebnega okusa, kot so jo imele včasih. Ko si prav vedel, s katere picerije je katera pica.
Nikjer ni več posebnega okusa, kot so jo imele včasih. Ko si prav vedel, s katere picerije je katera pica.

nejc_nejc ::
Tako "oštevilčenje" izdelkov je prav smešno.
Ali ti paše ali pa ne.
Enako je s pirom, vinom...in tudi picami.
Ali ti paše ali pa ne.
Enako je s pirom, vinom...in tudi picami.

BCSman ::
Po teh picah v picerijah imam povisan utrip in pritisk..raje mcdonalds ceprav 2x drazje pride da se enako najes

denabiker ::
Pa ni dolgo nazaj kar sem se pogovarjal z znancem, ki ima gostilno in pizzerijo, pa je rekel da je čedalje slabše, folka ni tak kot je bilo nekoč, aja pride družina, pa ena pizza pa si razdelijo, pa vodo pijejo zraven. Pa drug primer otroci jabi z vodo, starša pa en pir in dva kozarca. Tam v sosednji temo pa ste pisali, kako se super živi v SLO. Folk nekateri strada oziroma si ne more privoščit nič kaj. To je realnost. Aja zavida nam cela Evropa je rekel blefer Golob

LeQuack ::
Pice se ne splačajo več, so predrage ratale in večinoma se ne naješ ker so majhne. Ravno obratno kot to kar so na začetku predstavljale, žalostno.
Quack !
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | E hrana - male porcije, predrago (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 38013 (5986) | Gagatronix |
» | DIY PIzza... (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Loža | 154816 (5745) | mailer |
⊘ | Domača pica (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 58395 (38268) | bluefish |
» | Picerije z najboljšimi picami pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 97559 (80649) | korenje3 |
» | velikosti pice in cena (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22812 (21028) | korenje3 |