» »

Koliko zaslužijo picerije?

Koliko zaslužijo picerije?

1 2 3
4
5

feryz ::

Ring0Ruin je izjavil:

Vec je dela zadaj s testom. So pa sle vse pice nenormalno s cenami gor.
Doma ja, ker začneš delati pico tri dni prej, preden jo misliš jesti.
Pri industriji gre malo drugače. Tam nihče ne mesi 10, 20, 50 kil testa na roke, kot v romantičnih italijanskih filmih.
Mašini je pa vseeno, ali mesi 100% bele moke, ali mesi 48,2% bele moke, 23,6% ostre moke in 28,2% manitoba moke. Ker je treba, baje, točno tako razmerje dati, če hočeš da bo piza prava in nartabulša.

socialec ::

Ja, to so pizzerije za nas, socialce, moraš it v tiste, kjer družbena smetana je, katerih nočejo povedati na forumu...

Tam imajo, po bilancah - kakšen 1MEUR prihodkov/y, ene 5-10 zaposlenih, na stroške dela odpade, izgleda, slaba tretjina in v povprečju na zaposlenega bruto nanese, uf uf, da kar ne bi več bil socialec, če bi znal dobro peči. Kaj pa šele neuradno na roke, jaoo.

Ampak kot pravim, to ni za nas, socialčke, čeprav top egalitarna in solidarna Slovenija :D

Ring0Ruin ::

feryz je izjavil:

Ring0Ruin je izjavil:

Vec je dela zadaj s testom. So pa sle vse pice nenormalno s cenami gor.
Doma ja, ker začneš delati pico tri dni prej, preden jo misliš jesti.
Pri industriji gre malo drugače. Tam nihče ne mesi 10, 20, 50 kil testa na roke, kot v romantičnih italijanskih filmih.
Mašini je pa vseeno, ali mesi 100% bele moke, ali mesi 48,2% bele moke, 23,6% ostre moke in 28,2% manitoba moke. Ker je treba, baje, točno tako razmerje dati, če hočeš da bo piza prava in nartabulša.

V soboto sem se pogovarjal s picopekom, 72 ur minimum (govorim za eno picerijo, pa dvomim, da je pri Etni itd. kaj drugace). Pa moka mora biti visokobeljakovinska, z navadno mi se ni uspelo napolitane naredit, se preprosto obroba ne dvigne ali pa te zajebava ze pri delanju testa zaradi visoke hidracije.

In ja, seveda na masino delajo prvo rundo testa, saj jaz tudi, vse nadaljne faze so pa rocno, z masino raztrgas gluten.

Glede cen pa, ce se ne preseravam s sestavinami in naredim margarito (po predpisih, se pravi, nic ne "plava"), me pride pribljizno 20 eurov za 6 pic (280g testa na eno), seveda ni vracunano delo, elektrika, poln hladilnik za 3 dni itd.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ring0Ruin ()

Miki N ::

socialec je izjavil:

Ja, to so pizzerije za nas, socialce, moraš it v tiste, kjer družbena smetana je, katerih nočejo povedati na forumu...

Tam imajo, po bilancah - kakšen 1MEUR prihodkov/y, ene 5-10 zaposlenih, na stroške dela odpade, izgleda, slaba tretjina in v povprečju na zaposlenega bruto nanese, uf uf, da kar ne bi več bil socialec, če bi znal dobro peči. Kaj pa šele neuradno na roke, jaoo.

Ampak kot pravim, to ni za nas, socialčke, čeprav top egalitarna in solidarna Slovenija :D

Socialc pa kaj sanjaš te pice! Zate je šefla v menaško pa MOGOČE ena bajadera za praznike!

Miki N je izjavil:

Socialc pa kaj sanjaš te pice! Zate je šefla v menaško pa MOGOČE ena bajadera za praznike!

Vem jaz dobro, zakaj sanjam te pizze - ker sem favš, da na zgornji strani stopnišča tako dobro in zdravo jeste, za nas pa pač kuhani krompirjevi olupi in pesa, včasih še kos plesnivega kruha, če se nas gospodar usmili in nas ne brcne med rebra...

c3p0 ::

Ring0Ruin je izjavil:

c3p0 je izjavil:

Kot vsaka restavracija, cena surovin je lahko max 1/3 končne cene. Pri pizzi zna biti še manj, ker se nabavlja najcenejše možno in v večjih količinah.

Nato rabiš "le" še dovolj prometa.

Ne bo drzalo, pizze so verjetno edina hrana v Sloveniji, kjer je gost pripravljen, za dobro pico, se razume, placati vec.

In, ce bos malo bolj podrobno pogledal, bos ugotovil, da imajo marsikje najdrazje italianske sestavine, testo se vzhaja po vec dni, za pec so vrgli celo bogastvo itd.

Ne mores pa vec konkurirati (vsaj za Ljubljano, ne vem kako je zunaj), z elektricnimi pecmi in zanic testom. Prevec konkurence.

Obstajajo, jih je pa % malo. Lokalno je vsaj 20 picerij (niti ne štejem vseh gostiln, kjer dobiš tudi pizzo), pa 1 dela z dva dni vzhajanim testom, vseeno daleč od prave neapeljske pizze.

Morda je gost v LJ pripravljen plačati več. Verace npr., je v MB zaprl, pa sem bil večkrat tam gost.

Utk ::

Če ostalih 19 računa glih tolk kot tist, ki 2 dni gleda kako testo vzhaja, potem ni čudno...

Ring0Ruin ::

c3p0 je izjavil:

vseeno daleč od prave neapeljske pizze.

Javi na PM, ko bos sel naslednjic v Ljubljano, ti bom dal naslov picerije, ne razglasam prevec, ker se v Ljubljani "ta moderni" hitro najatijo tja, potem pa cakas kot kreten, cene gredo gor in kvaliteta se poslabsa.

c3p0 je izjavil:

Morda je gost v LJ pripravljen plačati več. Verace npr., je v MB zaprl, pa sem bil večkrat tam gost.

Jah, predragi so bili za lokalne navade. Ce prides nekam, kjer so pice pod 10 euri, s ceno 15, ne bo tja nikogar razen par firbcov na zacetku. Pa je cisto vseeno, kako dobre so.

S tem, da nisem navdusenec nad Verace, postali popularni in je sla kvaliteta dol, fama pa je ostala.

Enako kot "5-6kg", dokler so bili pri Amerikancu, na prvi lokaciji, so bili fantasticni, ko so se preselili za Gradascico je slo samo navzdol. Razen tega fensijada in puscanje gosta, da caka (da pumpas racun s pijaco in ustvarjas pricakovanje, ker se potem gostu zdi, da "je bilo pa vredno") ne spada v pizzerijo, ni tak tip hrane, sploh, ko enkrat ves, da se pece 1-1:30 minute, sestavi jo pa v najvec minuti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ring0Ruin ()

Utk je izjavil:

Če ostalih 19 računa glih tolk kot tist, ki 2 dni gleda kako testo vzhaja, potem ni čudno...

Seveda je problem tudi v prebivalstvu, ker pač požrejo vse in ne delajo nekih razlik. Zato je tudi pri nas v trgovinah zelenjava primerno slabe kvalitete. Slovenček vse požre. Mu naliješ pomije, želi še več.

damirez ::

Če pizzerija dobro dela, se pravi, da ima redne prihodke, ni prevelikih nihanj prometa ima vse poštimano, gazda pozna biznis, dobavitelje, organizacijo...

20-30% od prometa. Če je lokal njegov 25% če ni 15%. To je nekako max. Realen scenarij je 10-20%.

Recimo če dela pizzerija 50kEUR mesečno, kar je nekako minimum, da ostane rentabilno, gazdi k plača najemnino ostane 5kEUR, oziroma če je njegova gostilna 10kEUR s tem, da sam dela 24/7, ne da pride samo smetano.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: damirez ()

bm1973 ::

Ah, večina picerij dobi sestavine od drugih.

Malo picerij dela lastno testo, riba sir, reže šunko...

Vse sestavine dobijo že lepo zapakirane in jih samo ponucajo.

johanblond ::

damirez je izjavil:

Recimo če dela pizzerija 50kEUR mesečno, kar je nekako minimum, da ostane rentabilno,

Koliko velika picerija je to - kokliko miz in koliko natakarjev, da ima mesečni obrat 50k (nimam popolnoma nobenega občutka - imaš mini picerije, do velikih kot tovarniška menza).

Ring0Ruin je izjavil:

c3p0 je izjavil:

vseeno daleč od prave neapeljske pizze.

Javi na PM, ko bos sel naslednjic v Ljubljano, ti bom dal naslov picerije, ne razglasam prevec, ker se v Ljubljani "ta moderni" hitro najatijo tja, potem pa cakas kot kreten, cene gredo gor in kvaliteta se poslabsa.

c3p0 je izjavil:

Jah, predragi so bili za lokalne navade. Ce prides nekam, kjer so pice pod 10 euri, s ceno 15, ne bo tja nikogar razen par firbcov na zacetku. Pa je cisto vseeno, kako dobre so.

S tem, da nisem navdusenec nad Verace, postali popularni in je sla kvaliteta dol, fama pa je ostala.

Enako kot "5-6kg", dokler so bili pri Amerikancu, na prvi lokaciji, so bili fantasticni, ko so se preselili za Gradascico je slo samo navzdol. Razen tega fensijada in puscanje gosta, da caka (da pumpas racun s pijaco in ustvarjas pricakovanje, ker se potem gostu zdi, da "je bilo pa vredno") ne spada v pizzerijo, ni tak tip hrane, sploh, ko enkrat ves, da se pece 1-1:30 minute, sestavi jo pa v najvec minuti.

Lahko mi kar napišeš privat, hvala. Ne bom razglašal. :)

Lokalno sta najbolj znani in čislani piceriji, ki imata precej slabe pizze. Testo, ki izredno obleži v želodcu, mala, sir, katerega sorte še mi vedno ni uspelo uganit. Nekateri znalci so rekli, da gre v bistvu za tip oljnega produkta, kot margarina. Ampak lokalcem je to všeč, ker jih daje nostalgija. Čeprav priznam, da kakšno na par let tudi sam zaužijem, iz istega razloga. Seveda previdno.

V Verace nisem jedel že odkar so zapustili MB, torej nekje 5 let (?). Več sem sicer v tujini kot v LJ. V Budimpešti se najde dobra pizza za tam 10 EUR. Da ne omenjam Neaplja, kjer dobiš zelo spodobno margarito že za 3 EUR (brez coperta, lahko pa si jo vzameš v škrniclju za zraven). Pa tudi tam kvaliteta niha. v "50 Kalo", zelo znani piceriji sem prvič jedel res izdelek, za katerega bi rekel, da težko dobiš bolj perfektno pizzo, drugič je pa bilo precej povprečno. Seveda ocenjujem z višjimi vatli.

Za 5-6kg pa prvič slišim.

donvito ::

fur80 ::

johanblond je izjavil:

damirez je izjavil:

Recimo če dela pizzerija 50kEUR mesečno, kar je nekako minimum, da ostane rentabilno,

Koliko velika picerija je to - kokliko miz in koliko natakarjev, da ima mesečni obrat 50k (nimam popolnoma nobenega občutka - imaš mini picerije, do velikih kot tovarniška menza).

To moreš prodati ene 100 pic na dan in jih dati v davčno blagajno, da je vse po predpisih. ;) Seveda brez pijače. Koliko je nabavni strošek za pice na mesec, če jih prodaš za 50 jurjev je bolj vprašanje in umetnost. Po moje ni niti 1/10.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fur80 ()

mikhaair ::

Pri gostinstvu je edina rešitev imeti lasten plac in zaposleni večinoma družinski člani.

gruntfürmich ::

feryz je izjavil:

Gre za nič drugega kot ceneno fast food pizo. In Italijani se tega držijo in jo tako tudi tržijo. Pri nas jo pa prodajajo za zlato. V primerjavi s klasiko.

ti si zaplankan slovenček.
pica je hrana z zaščitenim geografskim poreklom in je takšna kot je: ceneni fastfood z minimalno obloge.
to in nič drugega pa če si balkanci še tako želite kaj drugega na njej.

Utk je izjavil:

Ja, ker vsi pečejo v krušni peči s lepim plamenčkom nekje. Ne se hecat.
Ko smo bli študenti, smo hodili v neko picerijo, kjer je bilo stalno na mizah vsaj 30 pic, če ne 50. Z nekim ročnim obračanjem proti plamenu je to neizvedljivo, se sigurno strinjam.
Pa tisto niti približno ni bila največja picerija, picopek je bil pa samo en. Sigurno pa ni vsaj med delovnim časom gostilne ribal sira.

krušna peč je po mojem precenjena. v krškem slovi stara picerija, ki je bila prva v krškem. in so znani po pici iz električne peči. in je zelo super, tako se da folku, ki gre na njihovo pico, nikakor ne toži po neki krušni peči in črno zažganem testu...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

feryz je izjavil:

mašini je vseeno, okusu (če ga imaš) pa ne.
v sloveniji smo še vedno na tako nizkem nivoju kar se tiče mok, da je večino kar poznamo ostra in gladka, in te uporabljamo za vse. v italiji pa je mok kot bi jih naklel.
zato pa pri nas ni razlike v okusu med različnimi jedmi, ker smo preveč zarukani da bi razumeli od kot morajo prihajati razlike v pripravi hrane.

Mato989 ::

Največjo razliko pri picah (testu) jaz opazim v tem ali me napihuje in "šraufa" ali pa ne...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

bolj je razlika v tem ali se nažiravaš in pico nalivaš s pivom (kar je imho najslabše za napenjanje oz 'težak' želodec) kot pravi slovenček ali pa ješ kulturno.
zato je pri pici potrebna velika mera previdnosti kar se tega tiče!

Zgodovina sprememb…

jabe ::

Ti mene ful spominjas na Hyacinth...

Matejjjjj ::

c3p0 je izjavil:

Verace, oz. neapeljski stil pizze ima tudi dobro vzhajano testo, vsaj 24h. Ko delam doma, počasi vzhaja tudi po 5 dni v hladilniku. Tega si komercialno nihče ne privošči, ker nihče ne bi plačal za to.

"Albanska" pizza je pa zjutraj še bila v žaklu moke, primeren je potem tudi občutek v želodcu. Nekateri temu pravijo sitost, jaz napihnjenost.

Kralj Matjaž v Novem mestu si.

gruntfürmich je izjavil:

bolj je razlika v tem ali se nažiravaš in pico nalivaš s pivom (kar je imho najslabše za napenjanje oz 'težak' želodec) kot pravi slovenček ali pa ješ kulturno.
A ti se moraš cel mesec pripravljati in delati plan, kako boš eno pico pojedel in kaj boš pil zraven? Uffff, kakšen đek si, kapo dol.
Upam da veš, da se pogovarjamo o pici, čeprav tukaj delate vesoljsko znanost iz nje.

Mato989 je izjavil:

Problem je da večinoma tudi ni nekaj odličnega za pojest... vedno manj je tega da bi šel nekam jest solidno... ali je full high end ali pa drek obcestno sranje ali nek fast food brez kvalitete...

Tisto srednje manjka, vsaj v naših krajih Ptuj, MB itd...

pico je včasih lahko naredila le picerija. doma so bile iz pečice bolj tako-tako, brez znanja, pečice preslabe... danes je oprema, sestavine, znanje za vrhunsko domačo pico zlahka dosegljivo. okusa smo se navadili, postali kritični in to je to.

feryz je izjavil:

Drugače če boste malo guglali, boste ugotovili, da je v oštarijah od 500 tisoč do milijon prihodkov, zaposlenih par ljudi, tudi samo 2 ali celo 1,5 in podobno.
Letni bruto strošek plač pa imajo, v glavnem kar vsi, nekje med 25 in 30 jurjev na osebo. Bruto, z regresom in vsem.
Zdaj pa kalkulirajte, kolikšne so neto plače.
Kuharji vekslajo službe mesečno. Ampak pridejo z dežja pod kap.

na koncu pa delajo v gradbeništvu

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Matejjjjj ()

Kar nekaj sem jih srečal pri sončnih elektrarnah.
Ampak bodo šli zdaj verjetno nazaj v kuhinjo. Na strehah se je nekako izpelo.

Utk je izjavil:

Če imaš 8 pic v peči, nimaš časa delati novih, ker moraš tiste v peči obračati in poskrbeti, da se ne zažgejo. Poleg tega pa dvomim, da obstaja takšna peč, ki lahko več ur dela na polni kapaciteti, ravno zato picopeki premeščajo pice, če plošča ni dovolj ogreta, ali pa jih dvignejo z lopatico, če je preveč ogreta. Zanimivo je bilo opazovati picopeke, dokler nisem razumel, kaj natanko počnejo.

Ko smo bli študenti, smo hodili v neko picerijo, kjer je bilo stalno na mizah vsaj 30 pic, če ne 50. Z nekim ročnim obračanjem proti plamenu je to neizvedljivo, se sigurno strinjam.
Pa tisto niti približno ni bila največja picerija, picopek je bil pa samo en. Sigurno pa ni vsaj med delovnim časom gostilne ribal sira.

Pub Legende, pri starem kinu Vič. 100 pic na uro zagotovo. od 11 do noči, brez premora. tam okoli leta 2000

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich je izjavil:

feryz je izjavil:

Gre za nič drugega kot ceneno fast food pizo. In Italijani se tega držijo in jo tako tudi tržijo. Pri nas jo pa prodajajo za zlato. V primerjavi s klasiko.

ti si zaplankan slovenček.
pica je hrana z zaščitenim geografskim poreklom in je takšna kot je: ceneni fastfood z minimalno obloge.
to in nič drugega pa če si balkanci še tako želite kaj drugega na njej.

Utk je izjavil:

krušna peč je po mojem precenjena. v krškem slovi stara picerija, ki je bila prva v krškem. in so znani po pici iz električne peči. in je zelo super, tako se da folku, ki gre na njihovo pico, nikakor ne toži po neki krušni peči in črno zažganem testu...

Enako v piceriji v Komiži na Visu, električna peč, ne pogrešaš peči na drva. Je rekel lastnik pred desetletjem, da je električna peč veliko boljša kot krušna, ker jo lažje nadzoruješ. se pa da tudi ponarediti videz/okus/vonj krušne peči. So bile pa najbrž tudi sestavine tako vrhunsko skomponirane, da te briga za vrsto peči.

najmanjšo pico v pravi piceriji pa sem jedel v Šanghaju, fi 15cm.

Zgodovina sprememb…

Pub Legende, pri starem kinu Vič. 100 pic na uro zagotovo. od 11 do noči, brez premora. tam okoli leta 2000

Ja, pa tisto ni bila največja. Je bila v centru vsaj ena bistveno večja.

Magic1 ::

Fokulus je bila večja, a si dlje čakal. Pub legende je bila res tovarna. Samo jaz sem raje šel na pico čez cesto v tramvaj.
Magic

A ni bila neka Lipa še večja?

A niso bili pijonirje industrijskega cmarjenja pic v Parmi, menda so nekoč imeli nek tekoč trak, ki je gor prišvasal tisto žlahtno ogljeno skorjico! pa seveda sirček, ki se vleče kot neskončni špaget. Mmmmmm.

Jebeš Vis, Korčulo, Lastovo :D

Magic1 ::

Lipa je bila gostilna. Parma ima pa še danes "industrijski" trak za pečenje.
Magic

Magic1 je izjavil:

Lipa je bila gostilna. Parma ima pa še danes "industrijski" trak za pečenje.

Kurba, a potem je še original? Izgleda že. Ta mašinca pa je enih pic prežgala IN napol spekla!
https://vw-revija.si/parma-prva-picerij...

Mato989 ::

gruntfürmich je izjavil:

Niti ne... recimo pojem eno pico z bolj debelim testom in pač potem rigam in vse živo tudi če ne spijem deci gaziranih pijač (piva Coca cole itd...) Ali pa pojem pico z testom iz droži in ni tistega občutka napetosti in napihnjenosti v želodcu... tako da razlika zagotovo je... Pa četudi obeh pic pojem količinsko enako (da ne bo kdo rekel da je razlika v tem)

pico je včasih lahko naredila le picerija. doma so bile iz pečice bolj tako-tako, brez znanja, pečice preslabe... danes je oprema, sestavine, znanje za vrhunsko domačo pico zlahka dosegljivo. okusa smo se navadili, postali kritični in to je to.

Sicer je bil moj komentar bolj široko mišljen ne samo za pice ampak ja...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Mato989 je izjavil:

Niti ne... recimo pojem eno pico z bolj debelim testom in pač potem rigam in vse živo tudi če ne spijem deci gaziranih pijač (piva Coca cole itd...) Ali pa pojem pico z testom iz droži in ni tistega občutka napetosti in napihnjenosti v želodcu... tako da razlika zagotovo je... Pa četudi obeh pic pojem količinsko enako (da ne bo kdo rekel da je razlika v tem)

jasna stvar. napenjanje in težak želodec je še kako prisoten pri 'slabi' pici, ampak slovenčeki to enačijo z odlično pojedino in hvaljenje s količino.
v glavnem, to je znak slabe hrane in prenažiranja. ki te lahko prikrajša za 4 ure spanca če to ješ zvečer, ker te bo tako težilo.
ampak ok, slovenčkom navajenih pomij je to super.

kar pa se tiče kokakole; to pa je znan pospeševalnik prebave, in marsikdo spije kokakolo če poje kaj težjega ali ima prebavne težave (recimo v ekzotičnih krajih!). tako da kokakole nikakor ne enačit s pivom ali drugimi gaziranimi pijačami, ampak kokakolo vedno spij če te bo težilo v želodcu!

Zgodovina sprememb…

LeQuack ::

Noben ni tolk nor da bo za 2,5 deci kokakole dal isto kot za pol litra piva, ampak lokali imajo tako ceno. S tem tudi spodbujajo alkoholizem.
Quack !

Twixz ::

LeQuack je izjavil:

Noben ni tolk nor da bo za 2,5 deci kokakole dal isto kot za pol litra piva, ampak lokali imajo tako ceno. S tem tudi spodbujajo alkoholizem.

Po pol litra pira si naredu več za zdravje kot po švoh tri deci kokakole. :)

Drugo je, če jih vlivaš 6 na popoldan/večer in drug dan komaj čakaš na nov šus.

Kar se tiče picerije, v naši vasi se oddaja lokal že 5 let neuspešno. Lastnik hoče 3 jurje na mesec ker je lokacija super (čisto zraven najlepših kolesarskih poti pri nas), je pa znan po tem da potem počasi navija najemnino in prevzame biznis pa vse zajebe. Škoda je takih draguljev.

starfotr ::

Praktično vsa gostinska hrana in pijača je za zdravje in tudi za denarnico slaba.

Premastno, preslano, presladko itd. Nič od tega ni zdravo. Niti en izdelek iz ponudbe gostiln ni zdrav. Razen solata. Brez preliva.

Ljudje pa večinoma naročajo nezdravo, tudi če je zdravo na voljo. Tako najbolj gredo v promet pice, dunajci, ocvrt krompir ... In pijača, kot je kola ipd., ne pa npr. voda iz pipe.

filip007 ::

Otroci pač kola, očka pivo, zakaj bi spodbujali pijance, ni razloga.

Sem dal 11€ za 10x Leskovačke čevape in dva piva po 3€, ni razloga KokaKolo, saj nočem sladkorne, to je bilo Pipca Domžale, imajo tudi pice, samo so bolj zanič kot dobre.
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.

LeQuack ::

A so bili pozlačeni čevapčiči?
Quack !

filip007 ::

Klikni na ikonco, ne znam objaviti.

Ne pozlačene so vaše grafične za 1000EUR+.
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: filip007 ()

donvito ::

LeQuack je izjavil:

To sploh niso dragi.

2dark ::

donvito je izjavil:

LeQuack je izjavil:

To sploh niso dragi.

Prekleto dragi. AMpka ja. ker imate viška denarja pač radi mečet stran denar. Tako kot pice za 15€ in hamburgerji za 12€..

Tole na sliki je bolj revščina. To je otroški meni, ker dec s 100 kg se od tega ne naje.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Groot ::

Dec s 100kg naj morda malo razmisli o kakšni dieti, ker ima zagotovo vsaj par kg preveč.

No pri tebi je tako ali tako trol osebnost vsaj 20kg, tako da še ni skrbi.

2dark ::

Groot je izjavil:

Dec s 100kg naj morda malo razmisli o kakšni dieti, ker ima zagotovo vsaj par kg preveč.

Če imaš 2 metra ne rabiš nobene diete sinko. Niso vsi takšni kot si ti. 175cm pa 95 kg.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

2 metra obseg praviš.

harvey ::

Webmojster je izjavil:

Se komu zadnje čase zdi, da kjerkoli ješ pico ima podoben okus ena drugi?

Nikjer ni več posebnega okusa, kot so jo imele včasih. Ko si prav vedel, s katere picerije je katera pica.

Več ali manj nekaj dobrih picopekov kroži okoli po picerijah in je verjetno zato tako uniformirano. Dostopnost informacij in stil pic se prilagaja kupcem zato je verjetno vse manj razlik. Imaš recimo v Radovljici picerijo Baffi, kjer je vsak mesec ena specialna "avtorska" pica glede okusov in kombinacij sestavin. Resda nekoliko odstopa tudi cenovno, a je vredno poskusiti.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Groot ::

2dark je izjavil:

Groot je izjavil:

Če imaš 2 metra ne rabiš nobene diete sinko. Niso vsi takšni kot si ti. 175cm pa 95 kg.

Trololololololo

LeQuack je izjavil:

:))
a ti ješ samo pocenske pomije zunaj?
1 2 3
4
5

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

E hrana - male porcije, predrago (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22638013 (5986) Gagatronix
»

DIY PIzza... (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

742154818 (5747) mailer

Domača pica (strani: 1 2 3 4 5 )

22458395 (38268) bluefish
»

Picerije z najboljšimi picami pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )

25497559 (80649) korenje3
»

velikosti pice in cena (strani: 1 2 )

5322812 (21028) korenje3

Več podobnih tem