» »

Krivec (pešec) v prometni nesreči

Krivec (pešec) v prometni nesreči

1
2
»

Webeg ::

KoMar- je izjavil:

Pripis: Ampak to čisto resno vprašam, a ima voznik pravico do odškodnine, ker mu je nekdo skočil pred avto? Avto je gotovo poškodovan, šel je čas za postopek in kakšne začasne psihične posledice niso izvzete.


Mogoce v Ameriki ^^
Pri nas dvomim.

mat xxl ::

Res ste smešni in vidim, da eni, kar v 3 dni natepavate brez osnov pravnega znanja.

Dejstvo je, da je sam povzročil nesrečo in bil že s strani Polic ije mandatno kaznovan. Torej ni nikakršne osnove za odškodnino in ne se tu okoli smešiti še dalje s stavki naj da vlogo...., vsekakor pa ima možnost dobiti odškodnino, če je sam življensko , nezgodno ali kako drugače samozavarovan glede na nezgodo, ki ni bila namerna ali namerno povzročena in se mu je po nerodnosti zgodila. Če takega zavarovanja nima, bo na koncu še srečen, če oškodovanec z poškodovanim vozilom ne bo česa terjal še od njega.

Vsekakor pa se lahko ostali tolažite in pišete vloge in plačujete odvetnikom in morda tako na manj boleč in lažje sprejemljiv način , žal tudi dražji postopno spoznavate, da ne boste prav nič dobili in povzročitelj to dobro ve in spoštuje, žal ga pa ostali neumno zavajate ! Ker nekateri ste šli celo tako daleč da navajate morebitno deljeno krivdo, ja morda če bi avto pripeljal z 70 tam, kjer je omejitev 40 ...in v podobnih primerih, sicer pa no way ....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mat xxl ()

Ziga Dolhar ::

Komar, ugotovi se razmerje med odgovornostjo obeh udelžencev (pri čemer se, kot že mnogokrat omenjeno, odgovornost voznika domneva ter postopoma zmanjšuje z ugotavljanjem krivde pešca), nakar sta drug drugemu dolžna povračilo škode glede delež svoje odgovornosti.
https://dolhar.si/

KoMar- ::

OK, hvala. Fino bi bilo sicer zvedet še za kak resničen primer in razplet.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KoMar- ()

erkgheoruugh ::

Pred kakim letom sem na Valu 202 ujel en žulj iz tiste njihove oddaje s primerom iz nasprotnega vidika. Šlo je zato, da je tipu na neoznačenem mestu skočil pred avto alkoholiziran človek, v katerega se je zaletel.
Vprašanje oziroma pritožba pa je šla ravno v to smer. Zakaj mu je (pijančku) zavarovalnica iz njegove (voznikove) zavarovalne police plačala odškodnino. Pojasnilo zavarovalnice je bilo meni malo čudno, ampak popolnoma v nasprotju s tistim, kar tukaj govorite. Šlo je v to smer, da je pešec vedno bolj ogrožen in on kot voznik ni pravočasno reagiral in ni predvidel, da bi se lahko kaj takega zgodilo. Jaz nisem mogel verjeti, ampak očitno to obstaja.

Tako, da te materialne odškodnine jaz ne bi kar tako zavrgel kotu tukaj pravite. Ne glede na kazensko odgovornost. Razen, če je bila to kaka luknja in se je s popravki zakona mogoče to spremenilo. Za pozanimat se je.

PaX_MaN ::

erkgheoruugh je izjavil:

Šlo je v to smer, da je pešec vedno bolj ogrožen in on kot voznik ni pravočasno reagiral in ni predvidel, da bi se lahko kaj takega zgodilo. Jaz nisem mogel verjeti, ampak očitno to obstaja.

Točno to je že Truga nalepil.

Gregor P ::

Njen zahtevek temelji na izključni odgovornosti zavarovanke toženke kot voznice avtomobila - imetnice in uporabnice nevarne stvari, ugotavljanje (so)krivde pa je pravno vprašanje.


"Zavarovanka toženke" verjetno pomeni, da je tožnica tožila zavarovalnico/toženko (in ne njeno zavarovanko)?
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

šernk ::

Sedaj lahko čakamo samo še, da bodo začeli drugi tožit tebe, ko se zabijejo vate z avtom, ker nisi ti zapeljal v zid, da bi se jim izognil.

če voziš 10km/h in ti človek skoči 2m pred avtom na cesto ga 100% povoziš...torej katera hitrost je tista prava, pri kateri se lahko varno pelješ? 1km/h? Ker če se voziš 5km/h imaš ob slabšem reakcijskem času še vedno 50% možnosti da ga povoziš.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Gregor P ::

... so ti že povedali, da je to odvisno od primera do primera. In pred očmi moraš imeti (kot že večkrat povedano v tej temi), da se pogovarjamo o odškodninski odgovornosti imetnika in uporabnika nevarne stvari (odgovornost za škodo od nevarne stvari - objektivna odgovornost imetnika motornega vozila); odškodnino v praksi itak krije zavarovalnica.

Namreč avtomobil je nevarna stvar (zaradi svoje mase, hitrosti itd.), vendar ti država dovoli, da ga lahko kljub temu voziš iz ekonomskih razlogov (pač ne more avtomobile kar tako prepovedati, vsaj ne še dandanes, smo ljudje in družba preveč odvisni od njih), vendar pa zato jamčiš objektivno za morebitno nastalo škodo (npr. predvsem če ubiješ, ali poškoduješ človeka). Ker bi pa to bil seveda prehud finančni udarec za posameznika, je država uvedla obvezno zavarovanje, tako da zavarovalnica krije to odškodnino;)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kolesar, voznik, kolizija (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
29050725 (46370) jype

je zebra oaza za pešce? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
26744902 (39450) BigWhale
»

Pešec se vrže pred avto (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
12422086 (18245) m0LN4r
»

Vpliv družbenih arhetipov na percepcijo tveganja v prometu (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
16236377 (34566) BlueRunner
»

Deljena krivda, namesto 100% krivda pešca (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11319334 (16659) amigo_no1

Več podobnih tem