» »

Deljena krivda, namesto 100% krivda pešca

Deljena krivda, namesto 100% krivda pešca

1 2
3
»

WarpedGone ::

Nimaš ogledala?
Zbogom in hvala za vse ribe

Beli_Zajcek ::

WarpedGone je izjavil:

Nimaš ogledala?


Ima ENO IZKRIVLJENO, ki pa mu poskuša naslikati napačno podobo. :))

WarpedGone ::

Ja, zamisli se o napačnem razumevanju, skupaj z žigatom.
Zbogom in hvala za vse ribe

Buggy ::

super ..kot vidim za vsako neumnost najdete krivca, ki je odskodninsko odgovoren v se tako bizarnih primerih.
Dajte zdej prosim se pokazite s prstom na koga naj se spravimo, ki je odskodninsko odgovoren, da marsikateri slovenec ta trenutek zivi v tezkih ekonomskih razmerah...enega bomo pa ze nasli in oglobili.

St235 ::

super...kot vidim se za vsako neumnost najde nekdo, ki nima pojma o temi in tunka politiko in ne vem kaj še vse v vsako debato. Če ti je hudo v življenju in te noče nihče poslušat predlagam, da se pridužiš Kurniku in njegovim aktivistom. Boš vsaka dan na TV, pa še kakšno normalno debato se bo dalo speljat na forumu. Pa da ne bo pomote, to ni misšljeno osebno proti posamezniku ampak priporočilo vsem trolom, ki jih na tem forumu ne manjka.

strup121 ::

T0RN4D0 je izjavil:

Mislim da majo policaji zdaj že normo, da kadarkoli pridejo na kraj kakšne nesreče morjo napisat položnco. =) In "neprilagojena hitrost" je ena takšna lepa mastna kazen, ki jo lahko prilepiš zraven 90% nesreč.


če bi poznal zakon, bi vedel da to ni norma, temveč je zakonsko določeno, da mora ukrepat v kolikor ugotovi elemente prekrška ter da mora obravnavat prometno nesrečo. Seveda bi moral, da bi to vedel, kdaj pa kdaj tudi kaj prebrati.

Buggy ::

@Lakotnik29: prav imas, res je moje klobasanje nekonstruktivno in se opravicujem.
Me pac zelo pogreje, kako smo na dolocenih podrocjih tako striktni in se krivdo zmeraj na lahek nacin komu pripise, pravicno ali pac ne v takih primerih, kjer pa so posledice obcutne sirse pa ne znamo ali pa nocemo najti krivca, pa ce se se tako trudimo :(

...evo, me ze ni vec :)

amigo_no1 ::

strup121
Vse razen Celjske PU imajo normirano delo.Je še Kresalka povedala na TV.
Beri na policist forumu, kdo prvi napreduje (več položnic, prej boš napredoval).


Najlažje je napisati "neprilagojena hitrost" in konec.Edino ko se smrkci s Provido skatnajo, takrat je nepričakovana ovira na cesti, luknja/slon na cesti ali kaj podobnega.Oni nikoli.
Če smo čisto natančni, vzrok za nesrečno bi moral poiskati izvedenec prometne stroke, ne pa policaj s triletno šolo v Tacnu, ki svojo "ugotovitev" najde v 2 minutah.V koli % se to dela ?

Primer: na ovinkasti cesti eden pristane na travniku.
Možno vzroki: tehnična okvara na vozilu & slabe gume, madež/led na cesti, izogibanje srni/pešcu na cestišču, prevelika hitrost, trenutna slabost/utrujenost voznika.
5 možnih vzrokov (verjetno sem še kaj pozabil).

Policaj bo seveda v 99% napisal "neprilagojena hitrost".Lani/ predlani? je en šofer avtobusa zletel s ceste (vožnja navzdol), vozil je 20 km/h (omejitev 50), ker je bila cesta ledena.Spet je bila kriva "neprilagojena hitrost" ;((.Če cesta ni popolnoma horizontalna se boš s težkim in visokim vozilom, kot avtobus je, po ledu navzdol zelo verjetno peljal "not my way", tudi s samo 10 km/h.

Zgodovina sprememb…

Keyser Soze ::

Pač, omenjena zadeva je vsekakor zrela za eno veliko, veliko revizijo.
Lahko se temu sicer oporeka, ampak enega pametnega argumenta zakaj tovrstna objektivna odgovornost oz. njenega velikega plusa vsakdanjemu življenju, mi do sedaj še nihče ni navedel.

Samo to, da tako pač mora bit. Pisana beseda al kako že?
OM, F, G!

St235 ::

Če smo čisto natančni, vzrok za nesrečno bi moral poiskati izvedenec prometne stroke, ne pa policaj s triletno šolo v Tacnu, ki svojo "ugotovitev" najde v 2 minutah.V koli % se to dela ?


Kadarkoli to zahteva stranka v postopku. Naloga policije je da na podlagi videnega napiše svoje videnje. Če se z njim ne strinjaš imaš sodno pot in izvedence da to dokažeš.

Seveda pa se lahko uvede, da se izvaja pregled vsake nesreče z izvedencem. Plača naj pa to seveda država.

strup121 ::

@amigo
glej, ko mi repliciraš, prosim preberi kaj sem jaz napisal, komu sem napisal in zakaj, nato pa preberi kaj si mi napisal ti. Zakon določa da policist mora ukrepati v kolikor zazna kršitev in do prometne nesreče lahko pride samo s kršitvijo nekoga. To ni norma, temveč je zakonska določba. Norma, o kateri mi ti pametuješ, je to da gre policist na teren in stoji nekje ob cesti, ter kasira za prekrške ki jih vidi (mobitel, varnostni pas...). Nekaj je kar policist mora storiti saj mu to zakon določa in tudi če bi hotel drugače nima izbire in nekaj je kar policist naredi "zase, šefa, državo..." (nabije plačilce in upa da bo zaradi tega napredoval). Ni vse kar policisti počnejo norma.

amigo_no1 ::

Eh, bz, še en, ki se nekaj skriva za zakoni.Tako kot so se Nemci z Židi v Tretjem rajhu, ane ? Vse po črki zakona ;((.
Nekaj je kar policist mora storiti saj mu to zakon določa in tudi če bi hotel drugače nima izbire

Oh bogi policaj, verjetno nekdo mu nekdo drži sekiro nad glavo in ga bo lopnil, če slučajno ne bo ukrepal. Vedno je izbira.
Ko mene štrafajo zaradi "kontrole prometa" in mimo pridivja motorist, bi potemtakem policaj moral skočiti za njim, saj dotični nedvoumno ogroža sebe in druge s prehitro vožnjo,
vendar se bo raje delal da ga ni videl/slišal in še naprej meni težil z iskanjem dlake v jajcu.

strup121 ::

ne dojameš ane?
dal sem ti primerjavo 2h stvari in ti si se obesil na drugo, to je nabijanje plačilnih nalogov po svoji želji. preberi še enkrat celoten post, dojami, in nato odgovarjaj če ti kaj ni jasno.
sicer pa nevem kaj ima to veze s sankcioniranjem pri prometni nesreči, o katerem sem govoril ko si me citiral

amigo_no1 ::

Prav imaš, nekaj sem zamešal.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

je zebra oaza za pešce? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
26744467 (39015) BigWhale
»

Koga naj ubije samovozeč avtomobil? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
22963340 (55954) Truga
»

Pešec se vrže pred avto (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
12421883 (18042) m0LN4r
»

Krivec (pešec) v prometni nesreči (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5811655 (10223) Gregor P
»

Vpliv družbenih arhetipov na percepcijo tveganja v prometu (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
16236051 (34240) BlueRunner

Več podobnih tem