» »

Formula 1 2012

Formula 1 2012

««
57 / 74
»»

black ice ::

Fernando Alonso. ;((

pirat ::

Schumi navijaci ste res vredni svojega denarja, vam uspe nasmetit vse teme....

Na linku, ki ga je postal SuperSonic na prejsnji strani si vsaj v graficni obliki poglejte statistiko dosedanjih dirk, ce ze stevilk ne razumete... Je dana moznost, da primerjas med seboj sama dirkaca iz iste ekipe, pa je ravno na primeru Schumi-Rosberg opaziti kar velik razkorak med voznikoma (pa razlika ni v prid Schumija)....

Se eno tehnicno vprasanje.. Na drugih straneh sem prebral, da je najvecjo hitrost tekom vikenda v Monzi dosegel Raikkonnen (246 km/h), obenem pa je po dirki poudarjal, da jim je manjkala predvsem hitrost na ravnini, da bi lahko dosegel kaj vec. Je slo za napacne nastavitve potem na sami dirki (prevec downforce-a) ali je Lotus dejansko avto, kjer so potrebni tako veliki kompromisi ?

Yugos ::

pirat je izjavil:

Na linku, ki ga je postal SuperSonic na prejsnji strani si vsaj v graficni obliki poglejte statistiko dosedanjih dirk, ce ze stevilk ne razumete... Je dana moznost, da primerjas med seboj sama dirkaca iz iste ekipe, pa je ravno na primeru Schumi-Rosberg opaziti kar velik razkorak med voznikoma (pa razlika ni v prid Schumija)....

Se eno tehnicno vprasanje.. Na drugih straneh sem prebral, da je najvecjo hitrost tekom vikenda v Monzi dosegel Raikkonnen (246 km/h), obenem pa je po dirki poudarjal, da jim je manjkala predvsem hitrost na ravnini, da bi lahko dosegel kaj vec. Je slo za napacne nastavitve potem na sami dirki (prevec downforce-a) ali je Lotus dejansko avto, kjer so potrebni tako veliki kompromisi ?

kaj ma statistika veze z obnašanjem dirkalnika?
Če bi obema avto deloval enako bi te grafe upošteval, drugače so bolj geek fanatic stuff.

Blinder ::

Tistih 346 kmh je dosegu v zaveterju. Drugače je imel nižjo hitrost. Mogoče je bil po ravninah samo 3 kmh počasnejši od konkurence pa je tut za tako "malenkost" "jamral".
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-12400f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

ttommy ::

Jamral??
Zapomni si to- če bi Vettel Raikonnena izrinil tako kot Alonsa ne bi nikoli jokal po radiu. Tako pa dejansko pove kaj mu je pač manjkalo za boljši rezultat in kar jamra.....
Gamer

Super Sonic ::

Res je.

Na drugih straneh sem prebral, da je najvecjo hitrost tekom vikenda v Monzi dosegel Raikkonnen (246 km/h), obenem pa je po dirki poudarjal, da jim je manjkala predvsem hitrost na ravnini, da bi lahko dosegel kaj vec.

Kontekst je potrebno vzeti. Sedaj, ko imaš med dirko DRS se lahko prikaže marsikaj lažnega, sploh na račun hitrosti. Če pogledamo Raikkonenovo hitrost v Italiji:
Prvi FP - 338.1 km/h,
drugi FP - 343.0 km/h,
tretji FP - 345.4 km/h,
kvalifikacije - 342.7 km/h.

Razen na prvem FP, ko je bil nekje okoli osmega mesta, je vse ostalo kraljeval na lestvici hitrosti. Ampak to absolutno prav nič ne pomeni. Važno je kako-zvezno-hitro prideš do maksimalne hitrosti. Precej bolj pomemben je izhod iz Lesma 1 v Lesmo 2, pa potem ravnina proti Acariju, kjer absolutno ne moreš razviti maksimalne hitrosti, pa jo še vedno rabiš ogromno. Ta sama ravnina iz Parabolice je pa dolga, ampak v stvari ti višja hitrost pomeni, da boš moral prej zavirati ali pa da boš bolj obremenil zavore.

Torej če pogledamo Kimija po sektorjih napram Lewisu: 1. sektor - 2 desetinki, 2. sektor - 4 desetinke in 3. sektor - 2 desetinki. In ker je Monza ena sama hitrost, je povsem jasno, da jim manjka hitrosti. Absolutna visoka končna hitrost pa ti ne pomeni nič.

Če gremo še malo na Vettlov alternator. Zadeva se vleče RBu že nekaj časa, najbolj na udaru letos je bila Valencija.

Kje je pozicioniran alternator v F1 vozilu?

Še več branja na to temo: Scarbs -> http://scarbsf1.com/blog1/2012/06/28/re...

Sam Bird pa bo imel pri Mercedesu v prihodnjih dneh zelo pomembno vlogo, saj bo testiral en kup posodobitev, ki so jih pripravili za W03 za zadnji del sezone. Glavni poudarek bo seveda na razumevanju pnevatik, raziskovanju Coanda-systema po vzoru McLarna in njihovih sidepodov, ki naj bi pomagali v počasnih zavojih in še nekaj na temo DDRS sistema, ki bo na nekaterih progah prišel še kako prav.
http://www.autosport.com/news/report.ph...
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

bozicek ::

Super Sonic je izjavil:

Res je.

s tabo na celu
Darila letos samo za poredne

malo za zanimivost, zgleda kot F16 kokpit.

JC Denton ::

Ne vem a je že kdo prlepil krog na stezi v Austinu.

!

Izgleda kar zajebana steza. Veliko hitrih ovinkov, dolge ravnine in močna zaviranja. Bring it on!!

Zgleda ok, kako bo pa v resnici bomo pa videli. Predvsem so mi všeč višinske razlike.

Stanje Kubice pred dirkanjem na reliju:

Desna roka ima vidno zelo omejeno gibanje.

Jst ::

Zanimiva proga - v teoriji. Tudi meni so všeč višinske razlike, tako na pogled izgledata dva dela proge super za prehitevanje. Tam ko omeni 13, 14, 15 je zanimivo zaporedje ovinkov, kjer - spet v teoriji - je možno prehitevati ne glede na kakšno obrambno linijo se postavi avto, ki ga hočeš prehiteti. Drug del je pa tam, ko reče DRS zone. Torej tako, kot so povedali v videu. Mogoče je še en del, ko greš se gre v hrib in je en srednje hiter ovinek - in če si na hribu hitrejši in se približuješ, je možno, da se bo dalo tudi tam koga prehitetii, ampak če naredi napako in je zaradi tega počasnejši gor v hrib.

Komaj čakam!
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Icematxyz ::

Že lani je bilo v Monzi veliko polemike na račun MSa, ki je povsem nepravilno zadrževal Hamiltona v večini zavojih, pa ni dobil kazni.

Se spomnimo Monze lanske da in kako Hamilton ni mogel mimo MS, dokler MS ni dobil praktično navodila, da naj ga spusti naprej, ampak vedno bo nam ostala ta Monza da in mimo tega ne moremo.

Sama dirki pa Hamilton zasluženo, no morda je škoda, da ni bilo dvoboja Hamilton vs. Perez. MS solidno, ampak za odlično oceno bi moral končati pred Raikkonenom, ampak glede na to, da je po tem, ko je Mercedes dve dirki nazaj pripeljal na dirko popolnoma nekonkurenčen bolid sam potegnil moštvo naprej z odlično predstavo na prejšnji dirki in solidno na tej mu nimam kaj očitati. Sedaj je na vrsti Meredes, da pokaže ali jim zadostuje mesto nekje tik za TOP 6, ki ga nekako že dalj časa obvladujejo ali pa želijo več. Morali bi torej začeti že v tej sezoni s testiranjem nekaj novosti za prihodnjo sezono in nanizati še nekaj solidnih rezultatov, da se v moštvu s političnega vidika torej utrdita RB in MS in torej, da naslednjo sezono dobita proste roke za preboj med najboljše in ta namen torej demonstrirajo že letos. Ta zadnji del se mi zdi v tej zgodbi ključen in bomo videli kaj bo s tega.

PrimozR ::

Fak, kako lahko dobiš takšno domišljijo? :>

Icematxyz>
"ampak glede na to, da je po tem, ko je Mercedes dve dirki nazaj pripeljal na dirko popolnoma nekonkurenčen bolid sam potegnil moštvo naprej z odlično predstavo na prejšnji dirki in solidno na tej mu nimam kaj očitati."

"da se v moštvu s političnega vidika torej utrdita RB in MS in torej, da naslednjo sezono dobita proste roke za preboj med najboljše in ta namen torej demonstrirajo že letos. Ta zadnji del se mi zdi v tej zgodbi ključen"

dej povej še ostalim, kaj si kadil tole, k očitno dobr zadane :-)

SebaR ::

torej:))
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

servo ::

Če bojo res ukinlili bo treba res odjavit RTV...
http://www.zurnal24.si/bodo-ukinilil-pr...

servo je izjavil:

Če bojo res ukinlili bo treba res odjavit RTV...
http://www.zurnal24.si/bodo-ukinilil-pr...

wow hudo, jaz gledam na rtv, potem ukint pa dol z neta bbc coverage gledat...

MaterVola ::

ORF ni slaba alternativa, če znaš nemško. Wurz ne nabija v tri krasne, izvrstno pozna ozadje.

Sam še kolebam, katera od postaj SKY/BBC mi bolj ustreza. Hilla in Kravitza bi preselil na BBC...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MaterVola ()

ORF ni slaba alternativa, če znaš nemško. Wurz ne nabija v tri krasne, izvrstno pozna ozadje.

Wurz je ok, zelo je konzervativen, pove nekaj pa vseeno nič kaj takšnega kar že ne bi vedeli, mi je SKY/BBC varianta dosti bolj všeč zaradi "agresije" in čustev do F1, pa tudi gore podatkov iz zakulisja (tu ima ORF prednost pri RedBullu, dr.Marko Helmunt dostikrat njim pove prvim kaj in kako je bilo).

ps
Glede RTVja so stvari menda jasne - drugo leto ob tem kar se dogaja okoli RTVja, F1 nima nobenih možnosti.

Zgodovina sprememb…

MaterVola je izjavil:

Sam še kolebam, katera od postaj SKY/BBC mi bolj ustreza. Hilla in Kravitza bi preselil na BBC...

ja jest med oglasi grem na orf sam so zelo neemotivni in nimajo takega vpogleda kot je bbc z Martinom Brundlom imel. Res je boljši kot te ki so zdaj...kot vsi skupaj...model je retorik in pol!

ABX ::

Brundle je klasa zase.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Meni je Brundle rahlo antipatičen, ker se napihuje :) Moram pa reči, da sem ob prvem spremljanju formule na BBC-ju, rekel samo WTF, ko sem videl Humphreyja. Ampak sem hitro spoznal, da je mojster svojega poklica.

Meni pa je prav Humphrey šibka točka, ker ima najmanj F1 znanja, okusi pač.

Se pa je izredno izkazal Gary Anderson, med drugim zadane strategije v nulo (kdaj bo šel kdo v boks glede na planirane postanke) in ponavadi zadane z neverjetno natančnost koliko hitro moraš odvozit krog da se kvalificiraš za Q3.

Fizikalko ::

Pa kje to gledate? Jaz mam T2 paočitno nikjer nimam tega jebenega SKY-a ali BBC-ja.

njok ::

Online streami. Za bbc rabis UK proxy in gledas preko njihove strani. Za sky pa od dirke do dirke razlicno ker jih blokirajo, ampak ce googlas za "firstrow watch live f1 race" je se kar zanesljivo. Jaz ponavadi poskusam met TV na mute zraven, da ne bi kaj zamudil, ce stream crkne. Lahko tudi probas audio iz online streama in sliko iz TV (kvaliteta streamov je precej slaba), ampak je ponavadi tudi do pol minute zamika na enem ali drugem, tako da YMMV.

On ni tam kot poznavalec F1, kot voditelj je pa izjemen. Aha, pa Davidsona je tudi fajn poslušat.

Se pa je izredno izkazal Gary Anderson, med drugim zadane strategije v nulo (kdaj bo šel kdo v boks glede na planirane postanke) in ponavadi zadane z neverjetno natančnost koliko hitro moraš odvozit krog da se kvalificiraš za Q3.

Andersonu se zelo pozna, da je delal pri Jordanu, Jagurju, ipd. cca 13 let, pozna večino trikov, ga je fajn poslušat, da si ravno včasih kar dobro mim useka (kot vsi), je pa vseeno fajn letos na začetku leta razložil zakaj U-shape na McLarnu ni ok in so se ga znebil. Vsekakor eden iz med najboljših tehničnih ljudi, ki so za mikrofonom.

googlas za "firstrow watch live f1 race" je se kar zanesljivo. Jaz ponavadi poskusam met TV na mute zraven

Ja, točno tko jaz gledam, če je možnost (odvisno kje sem).

pa Davidsona je tudi fajn poslušat.

Tudi, precej dobro predstavi gledalcu kaj se dogaja v kokpitu. Vse to (po moji oceni) manjka pri nas, da bi folk sedel pred televizijo in gledal F1.

Ja, premalo milijonov pri nas čepi pred TV, da bi lahko sfinancirali to. Še angleška javna televizija je morala prepustiti pol sezone komercialnemu gigantu.

MaterVola je izjavil:

Ja, premalo milijonov pri nas čepi pred TV, da bi lahko sfinancirali to. Še angleška javna televizija je morala prepustiti pol sezone komercialnemu gigantu.

mislu bi da toliko milionov gledalcev in cene bi bile nizke, ampak ne, Bernie vedno zahteva več keša za dirke in prenose, ni čudno da določene dirke propadejo, ker če država ne da keša kot sponzorstvo za prepoznavanje države enostavno ni mogoče...

Mah Bernie (z korporacijami, seveda) je romantični čar Formule 1, ki je še prevladoval do 90ih, čisto zatrl. Sedaj je drug svet. Saj razumem, da po drugi poti ni moglo iti, ampak ko gledaš kakšno dirko (sezono) iz 70ih, 80ih, se počutiš, kot da si v drugem svetu. V sezoni 10 dirk, dirkači niso bili kot roboti, kjer imajo sedaj zaradi sponzorjev vsako minuto dneva določeno kaj morajo početi, ekipe so tekmovale v inovacijah tako, da se je bolid vidno spreminjal iz dirke v dirko. Potem samo dirkališča v Evropi. Res dobri stari časi.

Vem, da sem napisal prispevek, kot kakšen stari ata, ampak si nisem mogel kaj, ko sem se spomnil na eno sezono, ki sem jo gledal, ko so tekmovali James Hunt, Jackie Steward in James Hunt. V hecnih bolidih (ki so pa že imeli "F1 obliko"):

Drug svet, čisto drug svet.

---

edit: Kako hecno je bilo gledati McLaren v rumeni barvi...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jst ()

A James Hunt je tekmoval kar dvakrat? ;)

dzinks63 ::

Ni ravno na temo F1, vendar ima s Kimijem in Renojem kar nekaj povezave:

Alexius Heristalski ::

MaterVola je izjavil:

Enako bo v Italiji naslednjo sezono.

Jst je izjavil:

---

edit: Kako hecno je bilo gledati McLaren v rumeni barvi...

Oranžni. :)
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Alexius: Jaz sem malo farbenblint - rdečih odtenkov ne ločim, zame je rdeča rdeča. Na tisti sliki bi prej rekel rumena, ampak kregati s slepcem..., a ne? :)))

dzinks63 je izjavil:

Ni ravno na temo F1, vendar ima s Kimijem in Renojem kar nekaj povezave:

Super video. Kimi ima ogromno navijačev..
Gamer

TribesMan ::

Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

krispe ::

A mogoče kdo ve kje lahko downloadam vse dirke sezone 2011?
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"

Torrenti.

http://vimeo.com/49291603

Ni ravno F1, je pa odličen video.

ps
Za Singapur so napovedane nevihte.

Nice!!!

Kaj dela z gumo! Dober catch!

Mja, skriti svet počasnih posnetkov. Sem vedno anvdušen, ko se vidi divje tresoče-se gume (ko npr. dirkalnik prileti čez šikano se jasno vidi, da je guma del vzmetenja pri dirkalnih avtih), npr. zadnja krilca, hudi so tudi počasni posnetki DH biciklov (j**i ga, pač sem v tem fohu :D - feltne zvija kot za šalo! :>), itd. Slow-mo FTW! :>

barakus ::

Kimi slabo danes :/

Jaz Singapur in še eno azijsko dirkačišče vedno mešam. Na eni se da "noramlano" prehitevati, na eni je pa to bolj težko.

Je Singapur dirkališče, kjer se težko prehiteva?

krispe ::

Singapore je podobna steza kot Monte carlo, torej ja, težko se prehiteva. Pravzaprav je le eno dobro mesto za prehitevanje in to tam, kjer je DRS cona.

Jutri sta Hamilton in Maldonado v prvi vrsto, pričakujem BOOM :))
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"

Crash boom bang in Kimi največ povleče iz tega... ko bi le bilo tako...
Gamer

ttommy je izjavil:

+1

Ah, naj odloči dirkanje, ne zaletavanje ;)

TribesMan ::

pirat je izjavil:

ttommy je izjavil:

+1

Kaj tako optimističnega še Kimi ne verjame :D
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Res preveč škodoželjno napisano..... Mu privoščim dober rezultat, ampak ne na škodo drugih- še sam ne mara takih rezultatov.
Gamer
««
57 / 74
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formula 1 2015 (strani: 1 2 3 466 67 68 69 )

Oddelek: Na cesti
3430401173 (256768) BT52
»

Formula 1 2013 (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

1899258563 (164389) Alexius Heristalski
»

Formula 1 2011 (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

1146141853 (100602) Jst

Formula 1 2010 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

1189192921 (156166) WarpedGone

Več podobnih tem