» »

Formula 1 2012

Formula 1 2012

««
56 / 74
»»

Blinder ::

Kaj pa je blo na avtu od vettla, da je moral nujno ustavit, da ne uniči motorja? Olje? Hlajenje? kers hotu eksplodirat pa zraven poškodovat motor?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-12400f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Super Sonic ::

MS ma uniceno dirko, zarad unga pocasneta. :>

MS je imel precej prazno stezo dans, tako, da še dobro da sta dva odstopila pred njim, pa da recimo Webber in Grosjean nista bila na pisti (vsak iz različnih vzrokov), ker drugače tudi 6 mesto težko vidijo.

Za razliko od Lotusa, ki je v igri za naslov ;)

Vettlu je bilo rečen "Stop the car, we need to save the engine, same problem as P3!" Ker so odstopili lahko zamenjajo par stvari brez kazni, pa še motor so prišparal za kakšen trening.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

Dr_M ::

Kimi v igri za prvaka letos?
Samo v tvojih mokrih sanjah. :> Tako dober spet ni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dr_M ()

Hehe, sej to tretje mesto v boju za naslov nič ne pomeni. ;) To se tko mal igrajo. Tudi to, da je Lotus napovedal, da ne bodo razvijajo dirkalnika za 2013, ampak se bodo v celoti posvetili z razvojem avtomobila letošnji sezoni, je tko mal - za hec.

Sezona je še dolga, sedaj prihajajo steze kjer bo Ferrari trpel in povsem jasno je, kdo od naju ima mokre sanje ;P

Ne samo da ni tolk dober, še boljši je. Ima top ritem dirkanja med dirkači svetovnega formata, če bo pa to dovolj, pa bo čas pokazal. LOL.

ps
Lahko če to dodam, da če bi bil MS tretji v skupnem seštevku, bi bilo zelo veselo in slinasto na tem forumu.. hehe

Zgodovina sprememb…

cendof ::

SS.....LAJK:))

Good Guy ::

ps
Lahko če to dodam, da če bi bil MS tretji v skupnem seštevku, bi bilo zelo veselo in slinasto na tem forumu.. hehe

seveda, ti bi pa jokal ker je nekdo ki ga ne maraš boljši od tistega ki ga

krispe ::

Perez mi je pokvaril dirko, zdaj se odločam če gremo na Mehiški pokol z motorko ali ne... Se nam kdo pridruži mogoče?
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"

šernk ::

Dajte že enkrat končat to o MS...od 56 strani je 40 strani nabijanja o MS, 10 strani nabijanja o komisarjih, 5 strani nabijanja o Ališiču in 1 stran pogovora o F1.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Yugos ::

krispe je izjavil:

Perez mi je pokvaril dirko, zdaj se odločam če gremo na Mehiški pokol z motorko ali ne... Se nam kdo pridruži mogoče?

A si Alfonso fan?
Men je Guacamole car, lepo je dispenziral sangrijo!

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: njok ()

krispe ::

Ferrari fan, lepše bi bilo videt, če bi oba Ferrarija bila na stopničkah, zdaj pa je ta Perez pokvaril izgled.

P.S: pa ni ALFONSO, ampak ALONSO :))
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"

krispe je izjavil:

Ferrari fan, lepše bi bilo videt, če bi oba Ferrarija bila na stopničkah, zdaj pa je ta Perez pokvaril izgled.

vem če si opazil sem mu že prej tako rekel, to je moj antipatični nick za njega...

Sriple Tix ::

Alonso: "Did you see it? Perez passed me!"
PIT: "Yes Fernando, they are investigating it."

Komentar s TVSlo.

Dr_M ::

Lahko če to dodam, da če bi bil MS tretji v skupnem seštevku, bi bilo zelo veseloin slinasto na tem forumu.. hehe

Nebi vedel, ne navijam za MS. Mi je pa vsekakor manj antipaticen kot Kimi. Mi je pa kljub temu vseeno za oba.

PrimozR ::

Yugos je izjavil:

krispe je izjavil:

vem če si opazil sem mu že prej tako rekel, to je moj antipatični nick za njega...

ANtipatične nicke imaš izgleda za vse. Rezultat je, da si antipatičen zgolj sam.

Sriple Tix je izjavil:

Alonso: "Did you see it? Perez passed me!"
PIT: "Yes Fernando, they are investigating it."

Komentar s TVSlo.

ta priverženost in pristranskost v čast špagetarjem je že preveč očitna, Vettel je bil pred njim in dokler nisi ob boku nimaš kaj jokat...
Ni spremenil smeri ampak šel po idealni liniji, Alfonso pa malo prehrabro...
Nič narobe tukaj, če pa bodo že take stvari sankcionirali potem več to ni šport ampak politika...

PrimozR je izjavil:

Yugos je izjavil:

krispe je izjavil:

ANtipatične nicke imaš izgleda za vse. Rezultat je, da si antipatičen zgolj sam.

človek ime maš pipi, kaj si z risanke z melkijadom pobegnu?

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: njok ()

Jst ::

Včeraj nisem gledal kvalifikacij, ampak ko sem videl na prvih dveh mestih Maclarnovca, sem si mislil "to bo še zanimiva dirka." Hamilton je bil premočen - na koncu, ene 5 krogov, bi se vsaj s Perezom lahko boril. Perez. Super dirkanje! Alonso mi je pa itak antipatičen, ampak kadar doseže dober rezultat, ga moram pohvaliti. In danes niti ni dosegel TAKO dobrega rezultata. Splet okoliščin. Mu pa čestitam za tretje mesto.

Kaj je bilo pa s Kimijem?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

peti je končal, 1.2s za masso. schumacher pa 3 desetinke za njim. je pa raikkonen vsaj dosexu največjo hitrost, 346 km/h

Yugos je izjavil:

PrimozR je izjavil:

Yugos je izjavil:

krispe je izjavil:

človek ime maš pipi, kaj si z risanke z melkijadom pobegnu?

Q.E.D

Onlyx ::

In danes niti ni dosegel TAKO dobrega rezultata. Splet okoliščin.

Če se prebiješ na oder za zmagovalce iz 10. mesta, zate ni dober rezultat??

Ah, dej no.

Na začetku je prehiteval tekmece kot za stavo, potem pa tudi dobro dirkal. Prehitel bi Masso in Vettla v vsakem primeru, le odstop Buttna mu je pomagal pridobiti eno mesto. Pa še to ni nujno, da ga mogoče proti koncu dirke ne bi ogrozil, saj je bil njegov zaostanek minimalen (par sekund).

Daedalus ::

Kimi v igri za prvaka letos?
Samo v tvojih mokrih sanjah. :> Tako dober spet ni.

Če pogledaš točkovanje in naslednjih par dirk, ki bi Lotusu morale bolj ustrezat, kot low downforce Monza... je to čisto lepo mogoče.

Kaj je bilo pa s Kimijem?

Lotus pač. Ni lih za low downforce steze dirkalnik.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

ttommy ::

Kimi se je pa le ubranil Schumijevih napadov z boljšimi gumami. Kak je kaj plesal Kimi pred njim- pa režiser sploh ni pokazal.....
Gamer

JC Denton ::

Daedalus ma kar prav. Naslednja dirka na vrsti je Singapur, ki je vsaj meni zelo podobna steza kot Valencija, le nekoliko počasnejša. V Valenciji je bil Kimi na stopničkah in tudi v Singapurju bodo pomoje nevarni. Lotus je rekel, da bodo dirkalnik izboljševali do zadnje dirke, to pove, da stavijo na Kimija in zaupajo v njegove sposobnosti. Pomoje tudi nočejo naredit iste napake kot jo je naredil BMW leta 2008, ko so se IMO mal prehitro skoncentrirali na avto za sezono 2009.

Če pogledam zadnjih 7-8 dirk se mi zdi Kimi poleg Alonsa najbolj konstanten, statistike nisem spremljal, vem pa da je imel nekoliko počasnejši štart v sezono ampak od 4 dirke naprej pa lepo nabira točke. Ne vidim razloga, vsaj v Kimiju ne, da ne bi zdržal na takem nivoju do konca sezone. Če lahko kdo napiše točkovanje od Bahraina naprej se priporočam.

Ja, Kimi lepo nabira točke.
Tu so vsi rezultati:

http://www.formula1.com/results/season/
Gamer

ABX ::

Jaz sem vesel da je Vettel dobil kazen, pa čeprav ni imela vloge v njegovi dirki, ker to prerivanje mora končat.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

roCkY ::

ABX je izjavil:

Jaz sem vesel da je Vettel dobil kazen, pa čeprav ni imela vloge v njegovi dirki, ker to prerivanje mora končat.

Hah. Ja namesto DRS naj uvedejo kar obvezno spuščanje naprej,ko se oni zadaj po 2 krogu pribljiža pod 1s...
Ko se nekdo postavi s prvim kolesom za hip nekje do voznika v avtu pred njim je po novem že prehitel?

Po mojem je pa Vettel bil neupravičeno kaznovan. Sicer na koncu res nima veze, ampak vseeno....
Gamer

JC Denton ::

Ja Vettlova kazen je bla rahlo sumljiva, če pa ne bi dobil kazni, bi pa debatirali da bi jo lahko oz. moral. Če sta o kazni res odločala Italijan in Španka, pol jasno da jo je dobil.

TribesMan ::

ttommy je izjavil:

Ja, Kimi lepo nabira točke.
Tu so vsi rezultati:

http://www.formula1.com/results/season/

Dosegel točke na vseh dirkah, razen v Shanghaiu, kjer so se opekli z gumami.
Ubistvu je edino še Alonso približno tako konstanten, ostali veliko bolj nihajo.

Zgleda da je Kimiju tehle par let v rallyu zelo dobro delo, pred tem se mi zdi da je bil bolj "zaletave" sorte. Zdaj pa zna vozit z glavo in čuvat material, sploh v letih v McLarnu to ni bila njegova najmočnejša stran :)
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Zgleda da je Kimiju tehle par let v rallyu zelo dobro delo, pred tem se mi zdi da je bil bolj "zaletave" sorte. Zdaj pa zna vozit z glavo in čuvat material, sploh v letih v McLarnu to ni bila njegova najmočnejša stran :)

Za McLaren bi obtožil zraven še Neweya, ki je imel še v letu 2010 kronične težave z vzdržljivostjo. Da je pa vse tako kot mora bit, je pa pokazal Ferrari. Kimi je v letih 2007, 2008 in 2009 odstopil vsega 6x, torej kar je v povprečju in je bilo tudi realno - 2x na leto. Dober score in to brez rally vložka.

Letos mu gre precej dobro, osebno mi je žal katastrofalnega začetka, ampak to je pač ta žrtev rallya.
http://www.f1fanatic.co.uk/statistics/2...

In če damo stvari v graf je dejansko Kimi najbližje Alonsu po konstantnosti osvajanja točk.

Statistika, ki jo nekdo želel.

Zgodovina sprememb…

Ja Vettlova kazen je bla rahlo sumljiva, če pa ne bi dobil kazni, bi pa debatirali da bi jo lahko oz. moral. Če sta o kazni res odločala Italijan in Španka, pol jasno da jo je dobil.

Že lani je bilo v Monzi veliko polemike na račun MSa, ki je povsem nepravilno zadrževal Hamiltona v večini zavojih, pa ni dobil kazni. Obrazložitev vseh ljudi v okolici je bila zelo jasna - v Monzi veljajo posebna pravila. Lani je bilo, predvsem za nekatere osebke na tem forumu, tisto "jasno", letos je pa to z Alonsom "povsem" nejasno. Bi lahko danes tole ostalo povsem neopaženo, glede nato, da niso sankcionirali dvobojev, ki jih je imel Senna in še ene par.

Zrivat ven Ferrari in to v Monzi, zraven pa pričakovat, da se ne bo zgodilo nič - utopija.

So pa večinoma hvalili Alonsa za neverjetno reakcijo ob tem, da je izgubil tla pod nogami pri +280km/h v ovinku in ostal na stezi. Tudi Webber je lepo ujel dirkalnik, ko je bil že izgubljen.

Onlyx ::

So pa večinoma hvalili Alonsa za neverjetno reakcijo ob tem, da je izgubil tla pod nogami pri +280km/h v ovinku in ostal na stezi.

Tudi men ni bilo jasno, kako je lahko obvladal dirkalnik, ker sam sem ga že videl v zaščitni ogradi.

Da, enih par incidentov ko voznik spredaj vijuga 2x bi tudi lahko kaznovali.

Ok, me je firbec matral kako je bilo lani, ko je bila stvar obratna.

Največ kar je Alonso zaprl Vettla LANI:

Še Video:

In največ kar je Vettel zaprl Alonsa LETOS:

Video (zaenkrat je lahko samo Mirko):
http://tvslo.si/predvajaj/hamilton-do-t...

Razlika je pol metra, točna razlika med trdim dvobojem in kazen.

šernk ::

Heh sedaj se še po idealni liniji če si spredaj ne smeš peljat :)

pol metra pol metra...oba sta morala na travo, obojno je enako nevarno in če se v obeh letih ne eden ne drugi ne bi umaknil na travo bi se oba razkantala v zid.

pred tem smo videli danes pa precej grših dvobojev, kateri so ostali nekaznovani.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

vettel je verjetno tut razmišljal, dač e niso lani alonsa kaznovali da ga ne bodo niti njega letos.

Alonso je lani pustil točno toliko prostora da če bi Vettel ocenil situacijo na cm mu ne bi rabilo jit na travo.

V temu je razlika.

ABX je izjavil:

Alonso je lani pustil točno toliko prostora da če bi Vettel ocenil situacijo na cm mu ne bi rabilo jit na travo.

V temu je razlika.

ne basej

Nekaj razlike med manevroma je predvsem v osebnosti, saj Alonso vedno pusti prostor. Vsaj zadnjih par let.

Alonso:

Vettel:

Končni rezultat pa je, da je bil Alonso z vsemi 4 kolesi izvez steze, torej, dejansko izrinjen iz steze, med tem, ko Vettel ni bil izrinjen iz steze, samo malo potisnjen, če hočete. Velika razlika in tudi sam bi dosodil enako, Vettlu kazen, Alonsu ne če bi moral. Toda "sojenje" je bilo danes slabo, verjetno se je preneslo že iz drugih serij. ;)

ripmork ::

Malce offtopic, ampak vredno omembe:
Kubica zmagal domač Rally
it´s a start...:>

definitivno vliva optimizem za naprej tole.
Proti komurkoli je že dirkal, sigurno ni šlo za neke motorično nespretne ljudi.

sicer pa dobra dirka.

Super Sonic je izjavil:

Nekaj razlike med manevroma je predvsem v osebnosti, saj Alonso vedno pusti prostor. Vsaj zadnjih par let.

Alonso:

Vettel:

Končni rezultat pa je, da je bil Alonso z vsemi 4 kolesi izvez steze, torej, dejansko izrinjen iz steze, med tem, ko Vettel ni bil izrinjen iz steze, samo malo potisnjen, če hočete. Velika razlika in tudi sam bi dosodil enako, Vettlu kazen, Alonsu ne če bi moral. Toda "sojenje" je bilo danes slabo, verjetno se je preneslo že iz drugih serij. ;)

dej nehajte Alfiju dajat prednost, kaj ni mogel spustit plin?
Ni mogel počakat, moral je najtežji manever uporabit v knjigi?
Dejstvo je da je FIA(Ferrari International Assistance) spet zatajila in šla redaleč z favoritiziranjem.
Tudi če bi isti manever ko je Vettel prehiteval zamnejal z Alfijem prejšnjo leto bi ga tudi takrat kaznovali...

njok ::

Super Sonic je izjavil:

Končni rezultat pa je, da je bil Alonso z vsemi 4 kolesi izvez steze, torej, dejansko izrinjen iz steze, med tem, ko Vettel ni bil izrinjen iz steze, samo malo potisnjen, če hočete.

Poleg tega so letos uvedli pravila glede izrivanja in zdaj je to formalizirano, med tem ko so se lani morali odločiti komisarji sami.

Yugos&co pa lahko nadaljujete z nabijanjem v prazno.

njok je izjavil:

Super Sonic je izjavil:

Končni rezultat pa je, da je bil Alonso z vsemi 4 kolesi izvez steze, torej, dejansko izrinjen iz steze, med tem, ko Vettel ni bil izrinjen iz steze, samo malo potisnjen, če hočete.

Poleg tega so letos uvedli pravila glede izrivanja in zdaj je to formalizirano, med tem ko so se lani morali odločiti komisarji sami.

Yugos&co pa lahko nadaljujete z nabijanjem v prazno.

wow Ferrari fanboy je užaljen ker izpostavimo očitno dejtstvo in če nimaš argumenta na favoriziranje je tvoje nabijanje v prazno brez validacije...

Edini ki nabija v prazno si ti. Kot so ti že povedali lani tega ni bilo v pravilniku, letos je.

ABX je izjavil:

Edini ki nabija v prazno si ti. Kot so ti že povedali lani tega ni bilo v pravilniku, letos je.

ne gre se za pravilnik, gre se za to da je v komisiji bil špagetar, to je seveda favoriziranje če tega ne razumeš si večji blesavc kot vsi Alfie fan boyi!

Oh, teorija zarote, to je vedno izredno pametna debata. Sploh ko je odločitev "by the book".

Kaj potem Italijanskim voznikom prepovemo biti komisar?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ABX ()

Yugos kdo je ta Alfie?

ABX je izjavil:

Oh, teorija zarote, to je vedno izredno pametna debata. Sploh ko je odločitev "by the book".

Kaj potem Italijanskim voznikom prepovemo biti komisar?

zakaj potem države uporabljajo mednarodno arbitražo?

a ni bolj pošteno da v sporu za morje med Slo in Cro odločata dva hrvaška in en slovenski mediator? Pot voje bi blo aneda....

PrimozR je izjavil:

Yugos kdo je ta Alfie?

Pipi Melkijad, ime Alfie je ljubkovalno za Alfonsota...;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Yugos ()

Če bi F1 imela samo ekipe iz dveh držav bi bilo še izvedljivo. Ampak koga postavit da ni v preteklosti sodeloval ali ni državljan določene ekipe?

Poleg tega naloga bivšega voznika je samo ta da pove iz vidika voznika kaj se je zgodilo, ker sodniki nimajo F1 vozniških izkušenj.

Kdo je pa Alfonso?
««
56 / 74
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formula 1 2015 (strani: 1 2 3 466 67 68 69 )

Oddelek: Na cesti
3430401173 (256768) BT52
»

Formula 1 2013 (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

1899258562 (164388) Alexius Heristalski
»

Formula 1 2011 (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

1146141853 (100602) Jst

Formula 1 2010 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

1189192921 (156166) WarpedGone

Več podobnih tem