» »

Formula 1 2012

Formula 1 2012

««
65 / 74
»»

Super Sonic ::

Pa drži, kar govori Hamilton? A Vettel res fali 4 apexe v enem samem krogu?

Drži, ker lahko izjavo strgaš iz konteksta. Sej tud onedva ne zadevata to vseh 70 krogov na vseh 20 dirkah. Kakšnih analiz kako natančen je kdo ni. Jaz to vidim tako, da se vrši na RB pritisk, sploh na Vettla, ker se je lani sprehodil do naslova in letos bo spet prvak (verjetno). Gledano na dirkače tipa Alonso, Hamilton, Button in Raikkonen, ki dirkajo ob njem, bo sedaj on z največ naslovi. Mal gre za foušijo, mal pa zato, da se mu je dejansko posralo marsikaj v teh treh letih. Kot se je vsem ostalim, ko so prišli do naslova.

Vseeno si mislim, da si Alonso naslov letos še vedno bolj zasluži od Vettla, ki ga ni bilo celo sezono na spregled dokler mu Newey ni avtomobilčka popedenu, kar se zelo sklada s to analogijo razmišljanja, da Vettlovi naslovi visijo na stenah zaradi dirkalnika. Lani o tem ni bilo dvoma, enako velja za letos, 2010 si je pa prekleto zaslužil tisti naslov.

In je še vedno najhitrejši? Ali pa je možno, da ta RB zahteva drugačen stil vožnje?

Je možno, da je s faljenim apexom ali izletom s steze še vedno najhitrejši, oglej si razlike na nekaterih stezah, ki sta jih Webber in Vettel delal do ostalih. Spet kontekst izjave.

Drugačna vožnja? Kakšen ovinek izpeljeta s polnim gasom, ki ga ostali ne. Downforce je pač toliko višji in si to lahko privoščita. Načeloma lahko vozita krajše linije, s novim D-DRS sistemom, pa je RB postal izjemno hiter tudi na ravnem, ob tem, da je hitrost dirkalnika v ovinkih enaka.

Ne da zdaj vodim kampanjo proti Ališiču, ampak dvomim, da opazi, če voznik zgreši apex ovinka, v bistvu se ne spomnim, da bi gledalcem kdaj sploh pojasnil tehniko vožnje v ovinek.

Sem spremljal kvalifikacije preko RTVja včeraj in me je (spet) malo negativno presenetil zato, ker ni vedel, da dirkalnik ustavljen ob stezi po končanih kvalifikacijah najverjetneje pomeni kazen. Še poslovil se je v stilu "Vettel z ustavljenim dirkalnikom, najbrž zaradi premalo goriva, čaka na prevoz..."

Po drugi strani je pa Vettla lovil po parkirišču kasneje in praktično edini dobil izjavo. Dva ekstrema, ki ju on vedno ponudi. Glede na varčevanje na RTV pa dvomim, da bomo F1 gledali še kakšno sezono na RTVju.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

ABX ::

Super Sonic je izjavil:

Kakšen je pa rekord za štart iz boksa?

List of Formula One driver records @ Wikipedia
(mal statistike)

Drugače je zmago iz 22. mesta dosegel leta 83 John Watson - v ZDA. Vettel bi dans lahko to premagal, ampak mu je sreče zmanjakal. No, dva SCrja sta bila kar dovolj za en eno dirko ;)

ps
Ne vem če sem prav ujel, ker moja italjanščina ni najboljša, ampak a je Stella rekel Alonsu po radiju, da je Button "spustil" Vettla naprej?

Ne, rekel je: Button je zaspal in Vettel ga je prehitel.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Sem že dobil v odgovor, hvala vseeno!

leiito ::

McLaren bi moral za Buttona vgraditi prirejeno tehnologijo iz Mercedesa, da šoferja strese blag električni sunek, če zakinka.

z3ro je izjavil:

Na Bwinu je 2.40 za Vetta in 3.25 kvota za Alonsa.. Če predvidevaš, da bo eden izmed teh dveh osvojil naslov (kar je skoraj zagotovo), si na dobitku, če na vsakega staviš recimo 100 enot..

To je za leto 2013. :)

25. november 2012

Sebastian Vettel 1.25
Fernando Alonso 3.55

24. november 2013

Sebastian Vettel 2.40
Fernando Alonso 3.25

Se mi je zdel da tiste stave ne bodo šle čez.. heh

Tudi meni. William Hill se s tem poslom ukvarja 200 let. Zaposlena armada analitikov, statistikov, uber algoritmi, da pridejo do kvot in težko bi si dovolili tak feler, da bi lahko vsak Pinko Palino brez tveganja zaslužil vsaj 20% na vložen kapital.

Je pa 3.55 mamljiva kvota na Alonsa. Še enkrat RD krepne (ali ga "slučajno" kdo nasadi, danes ni veliko manjkalo) pa smo tam.

Glede Adrian Newey.

Za tiste ki spremljajo tehnični del F1 je trenutno on prava zvezda, če ne legenda. Njegovi avti so zmagali skupaj 16 naslovov (voznik in ekipa) in kot kaže bo letos to vsaj 17 če ne 18.

Še en lep video.
http://www.bbc.co.uk/sport/0/formula1/2...

Jst ::

Vettel je v zadnjih dirkah zelo malokrat falil vstop v zavoj. En takšen spodrsljaj se takoj pozna na času. Tisti, ki spremljamo tudi live timing na kavču, vidimo, da Vettel niza dokaj konstantne čase skozi celotno dirko. Ne rečem, seveda dela napake, ampak Hamilton pretirava - tudi ko mighty RB8 v rokah Vettla naredi napako, se pozna na času tudi do +0.5 sek (predvidevam da takrat naredi napako, kadar ni nobenega za krog zaostalega). Po mojem mnenju dela približno toliko napak, kot ostali. Hamilton in Ferrari najbolj jokata, da je Vettel slabši voznik. Alonso joka v bistvu, da mu Ferrari ne uspe pripraviti konkurenčnega avta. Ja shit happens.

Pa Vettla niti Alonsa ne maram, ampak menim, da si letos Alonso zasluži osvojitev prvenstva. Ampak to je Formula 1.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Kdo ve kaj se dogaja s Kubico? Hamliton je nekoč razlahal, da je bil Kubika do f1 je boljši od Hamiltona in Rosberga v vseh kategorijah. Potem pa zlom rok, če se ne motim mu je sledil še en, in zatem letos spet hujša poškodba. Vprašanje če bo sploh še kdaj uspel priti nazaj v F1, sploh v konkurenčno moštvo.

PrimozR ::

Pri naboru mulcev in obstoječem kadru res ne vem, kdo bi najemal človeka, ki ima 'sestavljene' roke. Dokazal se bo pa težko, ne glede na to, če se je popolnoma popravil. Ampak glede na poškodbe verjetno ne bo nikoli več 100%.

(tole je bilo predkratkim)

Operirano roko komaj premika, tko, da zelo težko bo on kaj naredil (par strani nazaj, enkrat poleti smo limal tud te filmčke). Na žalost je za njim tudi dokaj majhen trg, če bi bil iz Rusije, npr., bi stvar bla zagotovo drugačna v smislu marketinga. Tako pa ja, osebno nekako dvomim v nek _uspešen_ povratek.

ps
ABX fajn filmček, bi pa razumel Horneja v tem konktekstu, ker Newey je že imel kar nevarno nesrečo lani (se mi zdi).

Zgodovina sprememb…

tintorel ::

leiito, imaš prav. Ališiča poslušat je muka! On je čistokrvni nevrotik. Nesposoben se je skoncetrirat na dirko. Nabija tako, kot vešča leti okrog luči. On si je izbral F1 za fetiš in njegovo 'komentiranje' je samo evforično mentalno iztrebljanje njegove fantazme o F1.
Lažje prenašam večsekundni zamik audia iz Skya ob RTV Slo HD sliki...

šernk ::

Pa še vedno če je dolgočasna dirka te zbudi iz kome ko se kaj dogaja, kar je tudi vredno svojega denarja :))
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

JC Denton ::

Danes je vsaj dvakrat popolnoma zgrešil s prevodom team radia. Me je pošteno razpizdilo.

CallMeAl ::

Ne vem, če je bilo že kaj debate o naslednji dirki. Vidim, da so pred dvema tednoma uradno odprli dirkališče:
Krog izgleda kar zanimiv, čeprav imam občutek, da se ne bo dalo prav dosti prehitevati. Veliko je hitrih ovinkov, kar bo najbrž pisano na kožo Red Bullu.

šernk ::

JC Denton je izjavil:

Danes je vsaj dvakrat popolnoma zgrešil s prevodom team radia. Me je pošteno razpizdilo.

preveč ga poslušate, mene moti edino da prevaja sproti, pol pa ne slišim kaj dejansko govorijo ;)
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Ko so na odru za zmagovalce, si včasih kar nekaj izmišlja, kar nima nobene veze s tem, kar govorijo.

Sriple Tix ::

Njegovo komentiranje je v mojih očeh slišati takole:

1. Med kvalifikacijami izvemo vse o političnem dogajanju v državi gostiteljici dirke, njihov bruto narodni dohodek, vojaško zgodovino, pove vse o predsedniški družini in nato se usmeri na mondena letovišča ter ekskluzivne nočne klube, kamor se mu je uspelo prebiti s kakšnim povabilom ... in Đesika Mičibata. Nato se 31 sekund pred koncem Q1/Q2/Q3 posveti kvalifikacijam ter pove vrstni red in izbor Pirellijevih gum za tisti konec tedna.

2. Prenos dirke začne: a. spomladi "Dobrodošli v tej pozni pomladi ..." b. jeseni: "Dobrodošli v indijanskem poletju ...", zatem ponovi kakšen stavek, ki ga je povedal že med kvalifikacijami in začne vpiti, ko se prižigajo rdeče luči, pove vrstni red (ki ga itak vidimo spodaj na ekranu) ter izbor Pirellijevih gum za to dirko. Nato spet ponovi geopolitični položaj države gostiteljice in reklame. Slika se vrne nazaj na dirko in nato je na vrsti Đesika Mičibata, nočni klubi, kakšen ubit politik, pozna pomlad/indijansko poletje, predsedniške volitve v Ameriki, pove vrstni red, omeni izbiro Pirellijevih in reklame. Če ima poleg sebe kakšnega gosta, mu dovoli ravno načeti določeno temo, ki jo čez nekaj sekund prekine z vpitjem, ko Hamilton za krog prehiti Petrova in ob tem ugiba, kdo je kdo (nekako v sedmem poizkusu mu uspe razbrati dirkačevo barvo čelade), spet ponovi tisto, kar jo je povedal že med kvalifikacijami, vrstni red, izbira gum in reklame. Nato se posveti zasebnemu življenju koga izmed dirkačev (zgodbo, kako je Button nabrisal Đesiko v garažah in smo jo dve leti poslušali med čisto vsakim prenosom, je na srečo že pozabil), pove vrstni red, izbira gum, še dvakrat ihte zatuli zaradi kakšnega dogodka kakšne tri kroge prepozno, oziroma ko opazi na ponovljenem posnetu, da se je nekaj zgodilo, vrstni red, izbira gum in počasi se dirka zaključi.

Ališič je super novinar in njegove pisane prispevke prebiram z velikim veseljem, pozna insidersko dogajanje v dirkaškem paddocku in je za nekoga, ki na F1 gleda kot družabni dogodek verjetno najboljši na svetu. Toda vsi tisti, ki formulo spremljamo s športnega stališča, smo že davno presedlali na kakšen tuj kanal.

(letos sem "moral" po sili razmer F1 dvakrat gledati na RTVSlo, sicer se umaknem na ORF)

matonson ::

Jst pogledam samo štart, nekaj začetnih krogov ter konec. Ostalo samo poslušam, ker se bolj kot ne samo furajo okoli. Gledam na RTV in me zanima kaj več izveste na ostalih kanalih? Kaj lahko sploh komentator zanimivega pove?

CallMeAl ::

ORF je top, sploh kadar komentira Wurz. Pa še reklam ni.

Če ti ne diši Nemško si poberi dol kak torrent od BBC ali SKY.

theBill ::

matonson je izjavil:

Jst pogledam samo štart, nekaj začetnih krogov ter konec. Ostalo samo poslušam, ker se bolj kot ne samo furajo okoli. Gledam na RTV in me zanima kaj več izveste na ostalih kanalih? Kaj lahko sploh komentator zanimivega pove?

Če gledaš izključno Mirsada in drugačnega komentiranja ne poznaš, potem se sploh ne čudim, da ti ni jasno, kaj sploh lahko komentator zanimivega pove glede DIRKANJA in dogajanja na sami stezi.

Hrvati so imeli dobra komentatorja, dokler so še prenašali F1, Jergovič pa po dirki odličen povzetek in objektiven komentar dogajanja na dirki.

Glej enkrat na drugem programu, ORF, RTL, Sky,... samo makaronarjev se izogni, pri njih je ogromno navijaštva za Ferrari pri komentiranju.

Kimi, lol

Q: How long will your celebrations of this win last?
KR: I have almost two weeks. As long as I manage to get myself to the next race I think the team is happy. Maybe I will try to get home at some point.

MaterVola ::

V primerjavi s Kimmijem so vsi drugi PR lutke :)

Na BBCju se govori o stilu vožnje, kako je kakšen dirkač najhitrejši glede na dirkališče in njegov (verjetni) setup in obrabo gum; dosti je razlag o strategijah, ki bi utegnile biti najbolj smiselne TA trenutek za kakšnega dirkača; opazijo, da recimo en dirkač vsak drugi krog fali apex in recimo razložijo zakaj je ta ovinek lahko jeba za nekatere,... Proti Ališiču, kot noč in dan.

Ali kdo spremlja prek MMC-ja? Je tam brez njegovega komentarja?

innerspace ::

MaterVola je izjavil:

Ali kdo spremlja prek MMC-ja? Je tam brez njegovega komentarja?

Na MMC komentira.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

Blinder ::

kdo je sploh ta alisic in zakaj skos o njemu govoriste? dirka v F1 on?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-12400f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

roCkY ::

Ne dirka , sonči se!

ttommy ::

Mater sem švical zadnje kroge, ko je začel Alonso nizat hitre kroge.... Se mi je zdelo skoraj nemogoče, da bo Kimi zmagal.
Gamer

Ekstremno fleksibilen del dirkalnika RB8 ponovno buri duhove. Lahko da je bil počen, ampak je skočil nazaj, ko ga je mehanik izpustil in prijel za drug del.

(glejte moža v sredini, ki prime krilce za kamero, od 6 do 8 sekunde posnetka)

Alexius Heristalski ::

Hahaha, kot da je iz gume.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

bozicek ::

Moja idealna F1 bi bila tako:
imate 100 miljonov....zdaj pa delajte kar zelite

seveda pa strog nadzor da ne prihaja do cudnih financnih prelivov ( kar je pa itak misija nemogoce)

potem ne bi bilo recimo butastega pravila, da ima bolid lahko samo stiri gume

hehe, vcasih malce pogledam stare slike ki jih imam na kompu in te prime da bi vcasih videl tudi kaksno cudo na stezi....Tyrelov sest kolesnik, brabham cudo z ventilatorjem na riti, liger z metrskim zracnikom nad glavo, williams brez vzmetenja haha

:(
Darila letos samo za poredne

no comment ::

'Zadet' apex ni noben garant, da si ovinek (pravilneje, kombinacijo ovinkov oz. kombinacijo ovinka in ravnine, ki mu sledi) izpeljal hitreje kot tisti, ki ga je 'zgrešil'. Je pa res, da v teoriji najhitrejša pot skozi ovinek vodi preko apexa ovinka (čeprav bi si lahko zmislil tudi tako konfiguracijo ovinka, da to ne drži). Apex pa ni neka točka, ki je na isti poziciji za vse dirkače/dirkalnike.

A je kdo tu 'predelal' Going Faster! od Carla Lopeza? Biblija za dirkače in tiste, ki radi razpravljajo o 'apexih' ipd., IMHO.

Zgodovina sprememb…

Sriple Tix je izjavil:

Njegovo komentiranje je v mojih očeh slišati takole:

1. Med kvalifikacijami izvemo vse o političnem dogajanju v državi gostiteljici dirke, njihov bruto narodni dohodek, vojaško zgodovino, pove vse o predsedniški družini in nato se usmeri na mondena letovišča ter ekskluzivne nočne klube, kamor se mu je uspelo prebiti s kakšnim povabilom ... in Đesika Mičibata. Nato se 31 sekund pred koncem Q1/Q2/Q3 posveti kvalifikacijam ter pove vrstni red in izbor Pirellijevih gum za tisti konec tedna.

2. Prenos dirke začne: a. spomladi "Dobrodošli v tej pozni pomladi ..." b. jeseni: "Dobrodošli v indijanskem poletju ...", zatem ponovi kakšen stavek, ki ga je povedal že med kvalifikacijami in začne vpiti, ko se prižigajo rdeče luči, pove vrstni red (ki ga itak vidimo spodaj na ekranu) ter izbor Pirellijevih gum za to dirko. Nato spet ponovi geopolitični položaj države gostiteljice in reklame. Slika se vrne nazaj na dirko in nato je na vrsti Đesika Mičibata, nočni klubi, kakšen ubit politik, pozna pomlad/indijansko poletje, predsedniške volitve v Ameriki, pove vrstni red, omeni izbiro Pirellijevih in reklame. Če ima poleg sebe kakšnega gosta, mu dovoli ravno načeti določeno temo, ki jo čez nekaj sekund prekine z vpitjem, ko Hamilton za krog prehiti Petrova in ob tem ugiba, kdo je kdo (nekako v sedmem poizkusu mu uspe razbrati dirkačevo barvo čelade), spet ponovi tisto, kar jo je povedal že med kvalifikacijami, vrstni red, izbira gum in reklame. Nato se posveti zasebnemu življenju koga izmed dirkačev (zgodbo, kako je Button nabrisal Đesiko v garažah in smo jo dve leti poslušali med čisto vsakim prenosom, je na srečo že pozabil), pove vrstni red, izbira gum, še dvakrat ihte zatuli zaradi kakšnega dogodka kakšne tri kroge prepozno, oziroma ko opazi na ponovljenem posnetu, da se je nekaj zgodilo, vrstni red, izbira gum in počasi se dirka zaključi.

Ališič je super novinar in njegove pisane prispevke prebiram z velikim veseljem, pozna insidersko dogajanje v dirkaškem paddocku in je za nekoga, ki na F1 gleda kot družabni dogodek verjetno najboljši na svetu. Toda vsi tisti, ki formulo spremljamo s športnega stališča, smo že davno presedlali na kakšen tuj kanal.

(letos sem "moral" po sili razmer F1 dvakrat gledati na RTVSlo, sicer se umaknem na ORF)

Eden bolj duhovitih postov zadnje čase.

Ališič je simptomatičen primer tranzicijske negativne selekcije. Kaj si mislimo gledalci, je nacionalki zadnja skrb, čeprav jih je Mirsad nekako zblefiral tudi na POP TVju, če so podatki točni, takrat je po medijih pisalo, da je Ecclestone (Slavica) izrecno zahtevala, da ali on, ali pa ništa od prenosov.

Kateri BBC pa prenaša dirke? Vem da sem enkrat gledal in da ne prenašajo vseh, ampak doslej nisem ujel še nobene. To na BBC World ali kateri drugi?

Martin Krpan ::

Jaz sem upal ko je prenos dirk dobila RTV SLO , da bo komentator zopet Niko Mihelič. Starejši se ga verjetno še spomnite.
Tip je inžinir in je vedno razložil tehniko , novosti....Vse kar Mirsad ve pa je koliko cilindrov in kubikov imajo bolidi.

Se pa Mihelič ne spozna toliko na Đesiko:))

Sriple Tix ::

Jep, Slovenija premore dva komentatorja formule 1. Prvi je Niko, a drugi je ništa. Malo heca ...

Tnx, leiito :).

WarpedGone ::

Ahahahahaha, legendarna
:D
Zbogom in hvala za vse ribe

Niko bi bil dober sokomentator, strokovnjak, manjka mu pa tisto nekaj. On bi bil špica za razme promo ali poučne posnetke o delovanju raznih strojev.

WarpedGone ::

Komot bi bil strokovni komentator, alešič pa naj skrbi za dramo

dež ... dež.... DEEEEEEŽŽŽŽŽ!!!!!
Zbogom in hvala za vse ribe

Alexius Heristalski ::

leiito je izjavil:

Kateri BBC pa prenaša dirke? Vem da sem enkrat gledal in da ne prenašajo vseh, ampak doslej nisem ujel še nobene. To na BBC World ali kateri drugi?
BBC One prenaša polovico dirk. Ni v ponudbi naših operaterjev. Trenutno ga lahko ujameš na satelitsko anteno, sploh ni kodiran. Je pa signal na meji, tako da potrebuješ krožnik premera vsaj 1m, raje več (napram običajnim 0,8m). Jaz imam takega in ne dela v močnem dežju.

Martin Krpan je izjavil:

Jaz sem upal ko je prenos dirk dobila RTV SLO , da bo komentator zopet Niko Mihelič. Starejši se ga verjetno še spomnite.
Tip je inžinir in je vedno razložil tehniko , novosti....Vse kar Mirsad ve pa je koliko cilindrov in kubikov imajo bolidi.

Se pa Mihelič ne spozna toliko na Đesiko:))
Mihelič je bil monoton za umret zraven. Ališič je prav toliko debilen, se pravi pogreb v obeh primerih. Slovenci imamo res "srečo". Odkar gledam na BBC ali Sky UK, ne vem nič o rumenih temah. Res neverjetno, kako Ališiču uspe posrati prenos s tem. Pa čvekanje prek team radia in pritoževanje, da ni nič slišal. Plus to, kar je Sriple Tix napisal.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

win64 ::

Francija Jerančiča bi lahko za stalno zaposlili, pove kar dosti tehničnega.
Za poglobljeno prenašanje f1 pa bi rtv potrebovala vsaj še 6 ljudi, ki so povsod kjer se kaj dogaja(štartna vrsta, garaže,...). in ki bi tudi ustvarili kakšen bolj tehnično obarvan članek.
A bi plačali 5€ višjo položnico za rtv naročnino, da bi se lahko šli take reči?

PrimozR ::

bozicek je izjavil:

Moja idealna F1 bi bila tako:
imate 100 miljonov....zdaj pa delajte kar zelite

seveda pa strog nadzor da ne prihaja do cudnih financnih prelivov ( kar je pa itak misija nemogoce)

potem ne bi bilo recimo butastega pravila, da ima bolid lahko samo stiri gume

hehe, vcasih malce pogledam stare slike ki jih imam na kompu in te prime da bi vcasih videl tudi kaksno cudo na stezi....Tyrelov sest kolesnik, brabham cudo z ventilatorjem na riti, liger z metrskim zracnikom nad glavo, williams brez vzmetenja haha

:(

Williams brez vzmetenja? Če misliš FW15C, potem je to živo nasprotje 'brez vzmetenja' ;)

Blinder je izjavil:

kdo je sploh ta alisic in zakaj skos o njemu govoriste? dirka v F1 on?

Ne govorismo o njemu, saj ga niti ne poznamo in je najbrž fant od fare. Govorismo o njegovem delu, ker je komentar sestavni del športnega dogodka. Dober komentar, ponavadi s parom komentatorjev, naredi event veliko bolj gledljiv, zanimiv, zabaven itd.

Zato se vse top športne tivi mreže borijo za top komentatorje in bivše športnike. Se pa razume, da so okusi različni, če je tebi dovolj samo slika, tudi prav, večini pač ni.

Brez vzmetenja...

BBC One se da gledati tudi na internetu. Samo proxy programček potrebuješ. Expat Shield se mi zdi...

http://www.vpnsurfing.com/2010/10/watch...

win64 je izjavil:

Za poglobljeno prenašanje f1 pa bi rtv potrebovala vsaj še 6 ljudi, ki so povsod kjer se kaj dogaja(štartna vrsta, garaže,...). in ki bi tudi ustvarili kakšen bolj tehnično obarvan članek.

Seveda bi. Zanimiv podatek, ki ga je (sicer pisno) navedel ravno Mirsad: v zadnjih letih so bile v globalnem merilu nekatere dirke F1 po gledanosti samo za finali WC in CL v fuzbalu.

Ne morem trditi, vendar menim, da bi večina plačala €5 mesečno več, sploh če bi za to dobil še možnost izbire katero kamero gledaš (sam npr. zadnje čase pogrešam več celih krogov iz kokpitov), kakovosten par komentatorjev in, ne vem zakaj je to tako težko, če že morajo biti reklame, naj ostane dirka slika v sliki.

Še dodaten euro plačam, da Mirsad utihne med prenosom pogovorov med dirkačem in boksom. Itak pol ne razume, ker mu angleščina očitno dela težave. Lani je Vettel večkrat po pole-u ali zmagi uporabil frazo "that's what I'm talking about!", kar je Ališič prevajal z "Fantje, o tem sem vam govoril", "to je to, o čemer že ves čas govorim" in podobno.

Bi pa prenesel, če nas Mirsad ne bi vedno znova obveščal, da je Džesika Mićibata japonsko-argentinskih korenin in Buttonova dolgoletna spremljevalka.

tintorel ::

Tudi Mihelič nima vseh atributov, res je monoton. To v šou biznisu ne gre. Jerančič je strokoven, samo vokalno je jamravček. Že tako komaj spelje misel do konca - UUUU! ga Ališič zatre s tulenjem. Ne morem pa pozabit njuno bluzenje o kristalizaciji gum lansko leto v Monaku, ko sta spregledala, da so zaradi varnostnega avta vsi zamenjali gume. Ne vem kam sta gledala, verjetno kakšne bejbe. Ali pa je preveč pomožnih monitorjev, kar bi lahko bil tudi vzrok zakaj take kozle strelja - eno gleda, stavek je pa začel o čisto drugem.

Meni je dvojec, ki komentira MotoGP kar uredu. Ampak za forumulo je pa težje najti koga "pametnega", ker je malo dobrih komentatorjev, večini je pa F1 itak španska vas.

win64 je izjavil:

Najeli prevajalce za BBC.
««
65 / 74
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formula 1 2015 (strani: 1 2 3 466 67 68 69 )

Oddelek: Na cesti
3430400726 (256321) BT52
»

Formula 1 2013 (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

1899258353 (164179) Alexius Heristalski
»

Formula 1 2011 (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

1146141785 (100534) Jst

Formula 1 2010 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

1189192704 (155949) WarpedGone

Več podobnih tem