» »

Izrael mora uničiti Islam, drugače bo Islam uničil Izrael

Izrael mora uničiti Islam, drugače bo Islam uničil Izrael

««
27 / 29
»»

USS Liberty ::

Izraelski Miragei III in F-4 Phantomi proti Egiptovskim in Sirskim MiG-om 21...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Azrael ::

Kar ne bi pomenilo nobene slabosti, če ne bi tako veselo puščale informacije.

Arabski nasprotniki države Izrael, so tako odlični eksperti za nedisciplino, da je kar neverjetno. Zato je situacija ME taka kot je.
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Azrael ()

jype ::

Azrael> Arabski nasprotniki države Izrael, so tako odlični eksperti za nedisciplino, da je kar neverjetno. Zato je situacija ME taka kot je.

Arabci so pač tradicionalno naklonjeni najboljšemu ponudniku. Ni naključje, da tako dobro barantajo.

USS Liberty ::

Mirage III in legendarni F-4 Phantom, ki sta v rokah genialnih izraelskih pilotov, dosegla neštete zmage in izraelsko prevlado na nebu bližnjega vzhoda....http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

nevone ::

Če jaz napišem mnenje, da je bila vladavina Janeza Janše slaba, da je promoviral vrednote, ki niso v skladu z mojimi vrednotami in je moje mnenje, da je za seboj pustil slabo javnofinančno situacijo - je to mnenje lažnivo, napačno ali zlonamerno in bi ga morali prepovedati?


Laži ne moreš prepovedati, lahko pa proti njej deluješ. Bi ti prepovedal to?

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

poweroff ::

Matthai, človekova pravica je, da lahko kogarkoli toži, zaradi kakršnega koli razloga.
Ti ne diši ta pravica ane.


No, jaz povsem zagovarjam to pravico, tudi o Janševih tožbah imam svoje mnenje (poznam njegovo odvetnico), pravim pa, da ne moremo biti dvolični in se buniti proti sovražnemu govoru, hkrati pa zagovarjati tožbe politikov proti novinarjem.

Če so tožbe upravičene naj le uspejo - in če je sovražni govor res sovražen, naj gre islamofob pač sedet.
sudo poweroff

nevone ::

hkrati pa zagovarjati tožbe politikov proti novinarjem

Jest sicer mislim, da tožbe novinarjev s strani politiko so rahlo nepolitične. Ampak, čemu ne bi dopuščali ukrepov zoper lažne obtožbe? Čemu bi novinar lahko neomejeno širil o nekom neresnice. Saj jih še vedno lahko širi, le da prizadeti mora imeti tudi pravico obrambe.

Je pa tukej en tak hakeljc, ki bi ga morali pravniki dobro definirati. Ne more biti vsaka obtožba oziroma ocena nekoga smartana kot laž. To mora biti nekako bolje definirano, katere laži niso dopustne. Predvsem mora biti za takšne obtožbe zadaj nek materialni dokaz, ker da bi se kar tako vsevprek tožili med sabo, za vsako negativno kritiko je absurd.

Jest se z Janšo ne strinjam, da za vsako svojo kritiko, ki jo on dojame kot laž, gre nekoga tožit. Podpiram ga pa pri tožbi glede Patrie, ker tam se ga pa obtožuje direktno nekih dejanj zoper državo, za katere nismo videli nobenih dokazov, so pa obtožbe take narave, da bi dokaz lahko in moral obstajati.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

imagodei ::

nevone> "Ampak, čemu ne bi dopuščali ukrepov zoper lažne obtožbe? Čemu bi novinar lahko neomejeno širil o nekom neresnice. Saj jih še vedno lahko širi, le da prizadeti mora imeti tudi pravico obrambe."

Saj to sploh ni sporno. Če te nekdo po krivem obtoži oz. kleveta, ga imaš vedno možnost tožiti. Za novinarski poklic velja, da si lahko privošči malo več... Sicer pa, preberi si tole:
KAZNIVA DEJANJA ZOPER ČAST IN DOBRO IME

Razžalitev

158. člen

(1) Kdor koga razžali, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do treh mesecev.
(2) Če je dejanje iz prejšnjega odstavka storjeno s tiskom, po radiu, televiziji ali z drugim sredstvom javnega obveščanja ali na javnem shodu, se storilec kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev.
(3) Ne kaznuje se, kdor se o kom žaljivo izrazi v znanstvenem, književnem ali umetniškem delu, v resni kritiki, pri izpolnjevanju uradne dolžnosti, časnikarskega poklica, politične ali druge družbene dejavnosti, obrambi kakšne pravice ali varstvu upravičenih koristi, če se iz načina izražanja ali iz drugih okoliščin vidi, da tega ni storil z namenom zaničevanja.
(4) Če je razžaljenec razžalitev vrnil, sme sodišče obe stranki ali eno od njiju kaznovati ali kazen odpustiti.

Obrekovanje

159. člen

(1) Kdor o kom trdi ali raznaša kaj neresničnega, kar lahko škoduje njegovi časti ali dobremu imenu, čeprav ve, da je to, kar trdi ali raznaša, neresnično, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev.
(2) Če je dejanje iz prejšnjega odstavka storjeno s tiskom, po radiu, televiziji ali z drugim sredstvom javnega obveščanja ali na javnem shodu, se storilec kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.
(3) Če je tisto, kar se neresnično trdi ali raznaša, take narave, da ima hude posledice za oškodovanca, se storilec kaznuje z zaporom do dveh let.

Žaljiva obdolžitev

160. člen

(1) Kdor o kom trdi ali raznaša kaj, kar lahko škoduje njegovi časti ali dobremu imenu, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do treh mesecev.
(2) Če je dejanje iz prejšnjega odstavka storjeno s tiskom, po radiu, televiziji ali z drugim sredstvom javnega obveščanja ali na javnem shodu, se storilec kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev.
(3) Če je tisto, kar se trdi ali raznaša, take narave, da ima hude posledice za oškodovanca, se storilec kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.
(4) Če dokaže resničnost svoje trditve ali če dokaže, da je imel utemeljen razlog verjeti v resničnost tistega, kar je trdil ali raznašal, se storilec ne kaznuje za žaljivo obdolžitev, lahko pa se kaznuje za razžalitev (158. člen) ali očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja (162. člen).
(5) Če kdo za koga trdi ali raznaša, da je storil kaznivo dejanje, za katero se storilec preganja po uradni dolžnosti, se sme resničnost, da je oškodovanec storil kaznivo dejanje, dokazovati le s pravnomočno sodbo, z drugimi dokazi pa le, če pregon ali sojenje ni mogoče ali ni dovoljeno.
(6) Če je bila žaljiva obdolžitev, da je oškodovanec storil kaznivo dejanje, za katero se storilec preganja po uradni dolžnosti, storjena v okoliščinah iz tretjega odstavka 158. člena tega zakonika, se storilec ne kaznuje za žaljivo obdolžitev, čeprav ni pravnomočne sodbe, če dokaže, da je imel utemeljen razlog verjeti v resničnost tistega, kar je trdil ali raznašal.

Opravljanje

161. člen

(1) Kdor trdi ali raznaša kaj iz osebnega ali družinskega življenja kakšne osebe, kar lahko škoduje njenemu dobremu imenu, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do treh mesecev.
(2) Če je dejanje iz prejšnjega odstavka storjeno s tiskom, po radiu, televiziji ali z drugim sredstvom javnega obveščanja ali na javnem shodu, se storilec kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev.
(3) Če je tisto, kar kdo trdi ali raznaša, take narave, da ima hude posledice za oškodovanca, se storilec kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.
(4) Resničnosti ali neresničnosti tistega, kar se trdi ali raznaša iz osebnega ali družinskega življenja koga drugega, ni mogoče dokazovati, razen v primerih iz petega odstavka tega člena.
(5) Kdor trdi ali raznaša kaj iz osebnega ali družinskega življenja drugega pri opravljanju uradne dolžnosti, politične ali druge družbene dejavnosti, pri obrambi kakšne pravice ali varstvu upravičenih koristi, se ne kaznuje, če dokaže resničnost svoje trditve ali če dokaže, da je imel utemeljen razlog verjeti v resničnost tistega, kar je trdil ali raznašal.

Očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja

162. člen

(1) Kdor z namenom zaničevanja komu očita, da je storil kaznivo dejanje ali da je bil obsojen zaradi kaznivega dejanja ali to z istim namenom komu pove, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do treh mesecev.
(2) Če je dejanje iz prejšnjega odstavka storjeno s tiskom, po radiu, televiziji ali z drugim sredstvom javnega obveščanja ali na javnem shodu, se storilec kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev.
- Hoc est qui sumus -

USS Liberty ::

Mathai, ti mešaš jabolka in hruške...
Te zasebne tožbe zaradi klevet in obrekovanj nimajo nobene veze s "sovražnim govorom". Če Mladina recimo obrekuje in piše laži o Ivanu Simiču in le ta potem Mladino toži in dobi tožbo, nima to prav nobene veze s tistim, čemur levičarji pravite "sovražni govor".

Pri "sovražnem govoru" je pa problem predvsem to, ker ultralevičarji hočete ta pojem razširiti vsepovprek in hočete celo, da država pod okriljem boja proti "soražnemu govoru" preganja vse tisto kar odstopa od vaših levih dogem.
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

poweroff ::

Niemitz - LOL.

Pokaži mi kateri ultralevičar je bil za razširitev pojma sovražnega govora v smer tistega kar odstopa od levih dogem?

Kaj KZ-1 je pripravila Janševa vlada, izglasoval pa desni parlament.

Nekatere desničarje pač moti da ne morejo pozivati na poboje proti Romom, hkrati pa bi seveda radi videli, da se zapre usta "umetnikom s podgano" (Bitchkraft, ali kaj že), da se prepove erotične instalacije ki spominjajo na devico Marijo (Eclipse umetnici), da se omeji izvajanje predvsem pa objavljanje rezultatov javnomnenjskih anket in da država financira desne časopise ("uravnoteži" medijski prostor).

To pa zame ni svoboda govora. Če se sedaj vrnemo na temo. Pozivi h pobojem Arabcev (z jedrskim orožjem ali brez) imajo po mojem mnenju elemente sovražnega govora. Če pa gre za kaznivo dejanje, pa seveda lahko presodi samo sodišče.

Jokanje, da je sodišče "levičarsko" in "pristransko" samo zato, ker je nekega islamofoba v tujino obsodilo je pa brezvezno. Tudi jokanje, da je bil proti nekemu marginalnemu politiku sprožen kazenski postopek zaradi izjav in filmov s katerimi je hotel le vzbuditi pozornost je brezvezno in dvolično, če hkrati podpirate podobno vlaganje tožb proti tistim, ki Ljubljenega Vodje ne ljubijo dovolj.
sudo poweroff

nevone ::

(1) Kdor koga razžali, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do treh mesecev.
(2) Če je dejanje iz prejšnjega odstavka storjeno s tiskom, po radiu, televiziji ali z drugim sredstvom javnega obveščanja ali na javnem shodu, se storilec kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev.
(3) Ne kaznuje se, kdor se o kom žaljivo izrazi v znanstvenem, književnem ali umetniškem delu, v resni kritiki, pri izpolnjevanju uradne dolžnosti, časnikarskega poklica, politične ali druge družbene dejavnosti, obrambi kakšne pravice ali varstvu upravičenih koristi, če se iz načina izražanja ali iz drugih okoliščin vidi, da tega ni storil z namenom zaničevanja.
(4) Če je razžaljenec razžalitev vrnil, sme sodišče obe stranki ali eno od njiju kaznovati ali kazen odpustiti.


Tole je tako podvrženo manipulacijam, da bolj ne more biti. Razžalitev ni primerna sploh za kaznovanje.

Tožba lahko nastopi samo v primeru, da si obtožen nekih dejanj, ki jih nisi zagrešil. Torej če me nekdo oceni (tu niti ne gre za obtožbo) da sem lažniva baraba, to ne more biti predmet tožbe. Če me pa konkretno obtoži, kaj lažem in se tisto izkaže za neresnico, potem ima prizadeti vso pravico iskati na sodišču.

Če se Janšo kritizira, da je zafural javne finance, je to ocena preko palca in po mojem mnenju v tem primeru nimaš sploh nobene konkretne obtožbe, ko ga pa nekdo konkretno obsodi, da je recimo naredil 100 milijard zgube, je pa to preverljiv podatek, in je lahko predmet ugovarjanja in tudi tožbe.

Kdaj je pa kdo imel kakšen namen, tega se ne da preveriti, zato je sklicevanje na to, da ni bilo z namenom razžalitve zelo nestvarno pravilo.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

nevone ::

Pozivi h pobojem Arabcev (z jedrskim orožjem ali brez) imajo po mojem mnenju elemente sovražnega govora.


Vsako pozivanje k pobojem je sovražni govor. Problem je samo v tem, da ga ne moreš učinkovito sankcionirat. Če bi ga lahko, bi bila stvar že zdavnaj rešena.

Kljub temu pa se je proti sovražnemu govoru potrebno boriti, ker če ne nastane še večja štala.

Ampak sovražni govori so na vseh straneh. Arabci(ne vsi) recimo pozivajo k poboju nevernikov. Samo vi njih ne bi sankcionirali, ker je temu po vaše nekdo kriv, in imajo zato do tega vso pravico. Ne gre tako.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

poweroff ::

Kako da ne. Če bo en Arabec pri nas začel vpiti, da je treba Slovence pobiti, ga grem direkt prijavit na policijo.

Če pa vpijejo "tam dol" mi pa to sicer ni všeč, se pa zavedam da imajo cel kup drugih problemov, ki jih je treba prej rešiti. Ne more policaj šefa mafije oglobiti zaradi povzročanja hrupa ponoči ob tem pa spregledati da je bil hrup v resnici streljanje članov konkurenčnega klana.
sudo poweroff

Bistri007 ::

Niso krivi cigani, da imamo slabe zakone in nesposobno policijo ter sodstvo. Oni to samo izkoriščajo. Meni je prav vseeno, kakšne etnične pripadnosti je človek, glavno je, da me ta človek ne moti, spoštuje mojo zasebnost in lastnino.
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

poweroff ::

Meni je prav vseeno, kakšne etnične pripadnosti je človek, glavno je, da me ta človek ne moti, spoštuje mojo zasebnost in lastnino.


No, pod to se pa podpišem.

BTW: dodal bi samo, da George WMD Bush s svojimi tajnimi službami ni spoštoval (moje) zasebnosti.

BTW, back to Izrael: ste vedeli, da gredo vse komunikacije v Gazo čez Izrael? Da je Izraelska vojska motila klice novinarjev v času med napadom? Torej Izrael ne spoštuje zasebnosti drugih?
sudo poweroff

nevone ::

BTW: dodal bi samo, da George WMD Bush s svojimi tajnimi službami ni spoštoval (moje) zasebnosti.

Ti resno misliš, da ta svet lahko shaja, oziroma sploh obstaja, brez tajnih služb? Če ne bodo nekako legalizirane, bodo pač ilegalne, kar bi bilo še slabše.

BTW, back to Izrael: ste vedeli, da gredo vse komunikacije v Gazo čez Izrael? Da je Izraelska vojska motila klice novinarjev v času med napadom? Torej Izrael ne spoštuje zasebnosti drugih?

Tam je vojna. Sprožil jo je Hamas. To bi po tvoji logiki moral biti večji problem, kot to, da je imelo nekaj novinarjev težave pri svojem delu, v času vojne.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

nevone ::

Meni je prav vseeno, kakšne etnične pripadnosti je človek, glavno je, da me ta človek ne moti, spoštuje mojo zasebnost in lastnino.No, pod to se pa podpišem.


Mislim, da si se ti podpisal pod nekaj več, kot je on trdil.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

kow ::

A mogoče kdo ve kakšne so možnosti za mirovni sporazum Izraela in Sirije? Je Sirija pripravljena priznati Izrael v zameno za vrnitev Golanske planote?

Bistri007 ::

Matthai, večinoma je to AI, ki opozori agente na nekaj sumljivega.
Ni tako kot polna soba ljudi, ki poslušajo vse klice - kot v Simpsons the Movie. Sodni nalog ali brez, najbrž se razlikujeva v pogledu, s kako močnimi sredstvi naj se borimo proti teroristom in drugim sovražnikom države. Jaz sem mnenja, da Zahodne države niso tako močne, da bi se lahko z zvezanimi rokami borile proti vse bolj prefinjeni mreži džihadistov.
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

poweroff ::

AI ali ne, gre za poseg v mojo zasebnost. Če ne dovolim islamistom, ne dovolim niti Bushu.
sudo poweroff

Bistri007 ::

Jan 29, 2009 22:48 | Updated Jan 30, 2009 8:48
Gaza victims describe human shield use

Members of a Gaza family whose farm was turned into a "fortress" by Hamas fighters have reported that they were helpless to stop Hamas from using them as human shields.

They told the official Palestinian Authority daily newspaper that for years Hamas had used their property and homes as military installations from which the group would launch rockets into Israel, dig tunnels and store arms. According to the victims, those who tried to object were shot in the legs by Hamas operatives.

Palestinian Media Watch quoted the official Palestinian Authority daily, Al-Hayat al-Jadida as reporting on January 27, "The Abd Rabbo family kept quiet while Hamas fighters turned their farm in the Gaza strip into a fortress. Right now they are waiting for the aid promised by the [Hamas] movement after Israel bombed the farm and turned it into ruins."

According to the report, the hill on which the Abd Rabbo family lives overlooks Sderot, making it an ideal military position for Hamas fighters.

The Abd Rabbo family members emphasized to the paper that they were not Hamas activists and that they were still loyal to the Fatah movement, but that they had been unable to prevent the armed squads from entering their neighborhood at night.

http://www.jpost.com/servlet/Satellite?...


Vidite, kaj počnejo najbolj zvesti pristaši preroka Mohameda?

The Ideological Aspects

Article One

The Islamic Resistance Movement draws its guidelines from Islam; derives from it its thinking, interpretations and views about existence, life and humanity; refers back to it for its conduct; and is inspired by it in whatever step it takes.

Vir: THE CHARTER OF THE HAMAS - THE CHARTER OF ALLAH


BTW, arakat al-Muqāwamat al-Islāmiyyah pomeni "islamsko odporniško gibanje"
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Bistri007 ()

Dranon ::

Tole si poglejte: Is peace out of reach?
Pa sploh ni misljeno navijasko, to me nasploh najbolj moti pri takileh "kavc" (sorry nimam sumnikov) debatah. Poleg posplosevanja in simplificiranja.

Luka Percic ::

Dober video.

Pove pa nam tudi da se izralesko vodstvo zaveda te težave, in jo bo umaknila.
Odločneje kot je predsednica vlade povedala, IMO ne gre.

Nekaj tisoč upornikov bo izrael že obvladal.
Sej nebojo na kupu. Najbrž.

djordjevic ::

Zelo dober posnetek. Iskreno rečeno, sem od CBS-a pričakoval prej reportažo, naklonjeno Judom. Tista naseljenka lepo ponazarja del težave, ki onemogoča trajnejši mir na Bližnjem vzhodu.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Brane2 ::

Jasno se kaže, da je bil Izrael ustanovljen predvsem iz verskih, ne pa praktičnih vzgonov in da ga tudi vzdržujejo predvsem verski vzgoni.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Thomas ::

Izrael je bil levičarski projekt. Bolj so ga podpirali brezbožci, kakor verujoči. Kibuci so bili čisto socialistični projekt.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Brane2 ::

Misliš na takratne svetovne razmere in UN etc ?

Možno, a oni so bili kvečjemu pasivni elementi, ki so mogoče bili naklonjeni ali pa vsaj sprejemali idejo.

Glavni judovski akterji so bili polni denarja, ki je bil potreben in to najbrž niso bili levičarji.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Thomas ::

Polno Judov, s polno denarja, pa čisto na politični levi. To ni nič nenavadnega.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Bistri007 ::

Ja, zelo lepa primerjava: ena preprosta Judinja na eni strani in predsedniški kandidat Palestincev na drugi strani.

BTW, zakaj se "Zahodni breg (reke Jordan)" imenuje Judeja in Samarija? Najbrž zato, ker z Judi nima veze, a ne? Dobri Samarijan je pa od kod?
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

hokuto ::

samo tebi pa tudi pomotoma ne uspe kaj bistrega zapisati a? res, dajmo si izbrat nek arbitraren datum dalec v zgodovini (najbolje kaksnega, ki se bo kako ujemal s ta pravo staro knjigo), pa meje po celi evropi in svetu prilagodit tistemu trenutku. tako bo gotovo najbolje ;((
doke!

poweroff ::

http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/ob...

Koliko izgubljenih življenj pomeni tragedijo? Pet, deset, petdeset? Za 42-letnega Haleda Abeda Raba je odgovor preprost. Stoječ na pogorišču svoje hiše v rokah drži plišastega medvedka in kužka ustreljene dveletne hčerke Amal in sedemletne Zahad. "Izraelci so se ustavili kakšnih petdeset metrov pred hišo. Skozi okno smo pomolili belo zastavo. Sledil je ukaz, naj pridemo iz hiše. Vojaki so jedli čips, čokolado in nas zgolj nemo gledali. Verjeli smo, da se ne bo nič zgodilo. Nenadoma je stopil iz tanka še en vojak. Puško je obrnil proti nam in začel streljati."

S streli v prsi je pokosil obe deklici in šestdesetletno mater. Žena se je zgrudila nezavestna. Njega so pustili živeti, čeprav jih je rotil, naj vendar ubijejo še njega. Ukazali so mu, naj se pobere v hišo. S seboj so mu dovolili vzeti samo truplo najmlajše hčerke, druge je moral pustiti na pragu. Žena je doživela živčni zlom. V naslednjih dneh je vojake trikrat prosil, naj se ga usmilijo in končajo njegovo trpljenje. Zaman. Šele po več dneh so preživelim dovolili, da so se s trupli iz okrožja Sikha odpravili na trikilometrski pohod do begunskega taborišča Džabalija.


Bistri in ostali - zagovarjate ta zločin?

Če ne - ali naj se Izraelski vojski sodi za ta zločin?
sudo poweroff

Luka Percic ::

Predpostavljaš da je res tako bilo. Pa neveš.

Seveda je prav da se primer obsodi. S strani koga je pa že vprašanje. Sodišče ki ima pristojnost samo na eni strani je pač pristransko.

Pa naj bo to Izraelsko vojaško, ali kakšno mednarodno.

mojsterleo ::

s tem da mednarodno sodisce lahko posreduje zgolj v primeru, ce je drzava clanica tega sodisca, kar pa izarael itaq ni in nikdar ne bo. izraelsko sodisce pa itaq ne bo obsodilo nikogar,ker bo ugotovilo, da je pijani vojak streljal na hamasovce, zamaskirane v mladoletne deklice.

Luka Percic ::

Predvsem mislim da se Izraelu ni treba pred nikomor zagovarjat razem pred samim sabo. Predvsem zato ker vsak ki obljublja pravico za Palestince, jo ne hkrati za Izrael.

Sodišče/Enote ki nebi ustavile napada hamasa ampak le napade Izraela, so smešna in nepotrebna.

MadMicka ::

"Predvsem mislim da se Palestincem ni treba pred nikomor zagovarjat razem pred samim sabo. Predvsem zato ker vsak ki obljublja pravico za Izrael, jo ne hkrati za Palestince.

Sodišče/Enote ki nebi ustavile napada Izraela ampak le napade Hamasa, so smešna in nepotrebna."

Bučman.

Luka Percic ::

No nikjer nisem slišal nekih pozivov da bodo dali palestince na sodišče.
Vsi bi sodili le izraelu.

Ker so vsi tej predlogi izrazito enostranski, pravim da jih izrael seveda mora zavrnit.
Get it?

Bistri007 ::

US study: IDF didn't violate rules of war

Israel pursued legitimate military objectives in Gaza despite humanitarian cost, study says

Yitzhak Benhorin

WASHINGTON – Israel did not violate the rules of war during its recent Gaza operation, a new US study says, while praising the IDF's "impressive improvements" since the war against Hizbullah in 2006.

Israel "deliberately used decisive force to enhance regional deterrence and demonstrate that it had restored its military edge," wrote Anthony H. Cordesman of the Center for Strategic and International Studies. "These, however, are legitimate military objectives in spite of their very real humanitarian costs."

The study notes that "political efforts to manipulate the "rules of war and humanitarian considerations have become a key weapon in asymmetric warfare, and are often used as a basis for propaganda and gaining political leverage in this type of conflict."

"Real suffering is translated into exaggerated charges and numbers that cannot be validated by reliable data or methodology," the study says. "In practice, even if Israel had agreed to all of the conventions involved, they are severely limited and often difficult or impossible to apply to the realities of war — even one fought with restraint and a focus on military targets."

'Noting new about such tactics'

Cordesman notes that "Some buildings like schools merit special consideration, but only require review to determine whether they are really military targets. Hospitals require warning but are not protected if used by an enemy."

"White phosphorous can be used against military but not civilian targets," he adds, noting that "such laws and conventions do not bind or restrain non-state actors like Hamas in any meaningful way."

"The end result is a situation where one side can potentially be limited by international law where the other is not, and that effectively makes international law a potential weapon for the side that rejects and exploits it," the study says. "It is also a situation that empowers and incentivizes extremists to use civilians as the equivalent of human shields by embedding their forces in civilian populations and areas, and using sensitive buildings like mosques and schools or collocating near them. There is nothing new about such tactics."

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340...
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

poweroff ::

Predpostavljaš da je res tako bilo. Pa neveš.

Enako kot ti predpostavljaš, da je Hamas izstreljeval rakete na Izrael. In ne veš, če so sploh bile rakete in če so morda res bile, ali jih ni izstreljevala izraelska tajna služba.
sudo poweroff

poweroff ::

Predvsem mislim da se Izraelu ni treba pred nikomor zagovarjat razem pred samim sabo.

Se pravi lahko Izraelska soldateska nekaznovano in načrtno pobija otroke?

OK, potem bodi dec in priznaj isto še teroristom na drugi strani.
sudo poweroff

Luka Percic ::

Sej jim priznam. Hamas ne odgovarja nikomur razem sebi in svojim žrvam. Ki so pač močnejše in ga tepejo nazaj 10x močneje.
Sej jaz sploh ne mislim da imajo palestinci pretirano izbiro. To je praktično edini način borbe ki ga njihova primitivna kultura/ekonomija premore. Hkrati sploh ne dvomim da če bi se jaz rodil kot palestinec da bi počel isto.
Sej rakave celice tudi nimajo izbire; rastejo ter uničujejo gostitelja.
Kar pa ne pomeni da jih nesmemo obstreljevat z večino terapijami ki jih premoremo.


In ne veš, če so sploh bile rakete in če so morda res bile, ali jih ni izstreljevala izraelska tajna služba.

Ja vprašanje če Izrael in Gaza sploh obstaja.
Dej nehi relativizirat do onemoglosti. Hamas je priznal izstreljevanje, nerabimo tukaj dvomit.

poweroff ::

Jaz mislim, da se Palestinci borijo tako zato, ker drugih možnosti za borbo sploh nimajo. Če jim daš letala, bodo pač uporabljali letala. Če jim pobereš letala in topove, bodo uporabili nože. Če jim vzameš nože, bodo uporabili palice.

Nima kultura tle nobene veze.

Dej nehi relativizirat do onemoglosti. Hamas je priznal izstreljevanje, nerabimo tukaj dvomit.

Vprašanje ali je res priznal, ali je to tudi delo Izraelske tajne službe. Ali pa je morda priznal le zato, da izgleda bolj močan.

Če govorimo o relativiziranju in mi nekdo podtika, da morda so izraelski vojaki res pobili tiste deklice, morda pa ne, potem lahko tudi jaz relativiziram vse ostalo.

Lahko pa nehamo s tem in začnemo civilizirano debatirat.

Glede tega, da bi ti kot Palestinec počel isto pa sploh ne dvomim.
sudo poweroff

Luka Percic ::

Če govorimo o relativiziranju in mi nekdo podtika, da morda so izraelski vojaki res pobili tiste deklice, morda pa ne, potem lahko tudi jaz relativiziram vse ostalo.

Prav imaš. Ljudsko sodišča so vedno bila dobra ideja. Nihče me ne prepriča da žid (mogoče) ni kriv!

Lahko pa nehamo s tem in začnemo civilizirano debatirat.

Samo še tebe čakamo.

poweroff ::

Lukec, ne govorim o sodišču, govorim o pričevanjih očividcev.

Me pa spominjaš na Srbe, ki so v Haagu sramotili Bošnjake in Hrvate, da si izmišljujejo srbske zločine.
sudo poweroff

Luka Percic ::

Povej kje sem zanikal, in ko tega neboš našel, močno z glavo trešči v zid.
Mogoče, samo mogoče, ti bo to pomagalo.

Moje ne takojšnje verjetje je pač posledica paliwooda.
Kar pa seveda ne pomeni da jim ne verjamem nič; tisti cbsnews-ov video o problemih palestincov na zahodnem bregu, je bil zelo prepričljiv.

Poleg tega tudi ne vidim nobenega indikatorja da je takšen dogodek kot ga ti opisuješ bil zaukazan iz Izraelske strani, niti dovoljen (niti tiho odobravan).

Če imaš kaj tega, potem napiši, če nimaš, se pa samo smešiš z posameznimi incidenti.
Povsod se najde določen procent kretenov ki bi ubili svoje sosede če bi imeli možnost.

poweroff ::

Lukec, pobrskaj po spletu za članki o ravnanju izraelske soldateske. Pred leti so izraelski piloti celo podpisovali peticijo, da ne bodo več spoštovali ukazov iz vrha po bombardiranju civilnih ciljev.

Mislim da ne gre za problem posameznikov, gre za problem militantne kulture Izraela. Ja, tudi v Sloveniji smo imeli med 10 dnevno vojno par "norcev", vendar sistemskih zlorab ni bilo. Holmec (ki se z izraelskim početjem niti od daleč ne more primerjati) recimo so naši preiskovalci zelo natančno preiskali. Smo pač veliko bolj civilizirana država.
sudo poweroff

Luka Percic ::

Prej sem mislil da si kreten ter nedorasel človek, odkadar pa me kličeš lukec, je moje spoštovanje do tebe zraslo do neba. Pravi dec si.

Izrael sicer res napada civilne cilje, ampak ravno zato ker je to trenutno njegov edini možen način obrambe.

Hamas/hezbolah izstreljujeta svoje rakete v bližini civilnih objektov-(bojda so do tega upravičeni ker edino tako se lahko borijo), izrael, pa pač mora odgovoriti na vsako provokacijo, ter sesuje od koder je raketa priletela (so do tega upravičeni ker edino tako se lahko borijo?).

Če so eni, so tudi drugi. Glede na to da Izrael navadno le odgovaja, je legitimiteta njihovih (sicer še vedno barbarskih) dejanj precej višja.

mojsterleo ::

izraelska agresija na okupiranih ozemljih nima povsem nobene legimitete. gre za povsem isto zadevo kot je streljanje talcev. palestinski borci ubijejo/ranijo enega izraelca, ti pa jim vrnejo s tem da z raketnim napadom ubijejo/ranijo 50-100 random palestincev. kako resiti zadevo je ze dolgo jasno, najprej mora biti popoln in dokoncen umik izraelcev iz okupiranih ozemelj, nato pa mirovna konferenca. ne mores se ti pogovarjati o miru, ko pa imas 3/4 drzave okupirane od sovraznika, to je isto kot da se pogajas tako da ti sovraznik na glavi drzi pistolo in ti recitira mirovne pogoje.

poweroff ::

Prej sem mislil da si kreten ter nedorasel človek, odkadar pa me kličeš lukec, je moje spoštovanje do tebe zraslo do neba. Pravi dec si.

No, no, saj ni treba biti takoj užaljen.

Izrael sicer res napada civilne cilje, ampak ravno zato ker je to trenutno njegov edini možen način obrambe.

Aha, napada civilne cilje. To je pa vojni zločin, veš?

Edini možen način obrambe? Ne bi rekel. Pa prav uspešen tudi ni.

Hamas/hezbolah izstreljujeta svoje rakete v bližini civilnih objektov-(bojda so do tega upravičeni ker edino tako se lahko borijo), izrael, pa pač mora odgovoriti na vsako provokacijo, ter sesuje od koder je raketa priletela (so do tega upravičeni ker edino tako se lahko borijo?).

Če so eni, so tudi drugi. Glede na to da Izrael navadno le odgovaja, je legitimiteta njihovih (sicer še vedno barbarskih) dejanj precej višja.

Hamas do tega ni upravičen. Barbari so pa eni in drugi. Lepo, da to priznavaš.

Sicer pa - zakaj se v Gazo ne napoti mirovnih enot? Je morda kdo proti temu?
sudo poweroff

DarwiN ::

Nikakor ne morem razumeti kako lahko nekateri izobraženi in pravični ljudje tukaj zagovarjate stališče Izraela... Da 95% Izraelcev podpira to etnično čiščenje si še nekako uspem razložiti s sumo religija+propaganda+ignoranca+domoljubje . Ampak tu ko bi pa naj bili vsi oz. večina nepristranski pa mi ni jasno.

Kako lahko naprimer razložite to sliko stanja? : klik

Lahko se strinjamo da hamas/hezbolah ne počne nič dobrega ali koristnega, lahko jih tudi označimo za teroristično organizacijo čeprav so bili demokratično izvoljeni.
Ampak kaj jim pa preostane in kako bi naj Palestinci stabilno, demokratično in v miru živeli?
Kako se v takšnih razmerah kjer praktično govorimo o dveh koncentracijskih taboriščih lahko združijo..

Kako se z revščino boriš proti velesili ki ima podporo večine zahodnih držav, moč medijev in ki dobiva neskončne milijarde dolarjev "pomoči" od religiozno oprane Amerike, da njihovega vpliva na ZN sploh ne omenjam..

Kako razložite kaj se dogaja na Zahodnem Bregu ? Ilegalni priseljeci ki z svojimi utrdbami kontrolirajo domačine.... "Check pointi" kjer se ponižuje Palestince, ločene ceste za Palestince in Izraelce kjer morajo Palestinci po nepotrebnem čakati tudi po več dni...
Pa TAKŠNI primeri kot je tale današnji. In to je samo en primer neskončnega zatiranja prebivalstva , in to desetletja.

Mislim ,a vam ni vsem brez izjeme tukaj jasno da gre pri Zahodnem Bregu za etnično čiščenje in da se vse pripravlja na takeover ki bo sledil čez par desetletij oz. takrat ko/če bo podlaga za to pripravljena?

OK, Izrael je odpoklical priseljence iz Gaze, so sprejeli da ta majhen del ozemlja ni vreden truda, ampak a zdaj pa bi naj bili vsi Palestinci srečni ker lahko obdržijo del svojega ozemlja?

In na koncu preko strašljive propagande ljudje verjamejo da je tukaj Izrael tisti ki se brani? !!! In da hamas strelja rakete ki resda ubijejo 3 ljudi, a kljub temu je to nesprejemljiv teror, medtem ko tisoče Palestinskih žrtev spada pod nujno zlo. ??!!

Kdo je agresor in kdo se samo brani ????

Kaj ko bi za začetek zagovarjali stališče da če so Palestincem pobrali že 78% ozemlja, da jim se pusti vsaj teh preostalih 22% nedotaknjenih, torej Gazo in Zahodni Breg?? Pa počakajmo če bo potem Hamas še naprej metal kamenje in pošiljal samomorilce ki ob izgubljenih družinskih članih, revščini in nenehnem ponižanju več niso videli izhoda...


A mi lahko en zagovornik Izraela "pojasni" , ker po vsem videnem ter zgodovinskih dejstvih mi že ob sami ideji da obstajajo nepristranski zagovorniki Izraela postane slabo.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

poweroff ::

Ja, izraelska vojska strelja na ljudi, ki bi radi kmetovali in preživeli, eni se pa razburjajo po forumu, če jih sogovornik pokliče s "pomanjšanim" imenom.

Luka in ostali - pojma nimate kaj je to realno življenje. Lepo je greti svojo rit na toplem (po možnosti vam stroške preživljanja plačujejo starši) in drugim solit pamet.

To zna pa res vsak.
sudo poweroff
««
27 / 29
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izrael uspešno ubranil svoj narod pred terorističnim konvojem (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23345548 (40631) Gregor P
»

Terorizem izraelske vojske (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
626794 (4447) poweroff
»

Izraelsko-arabska vojna se bije tudi na medmrežju (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Varnost
11613407 (9926) Pšenični
»

Šaron na smrtni postelji? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
936539 (5011) Dr Evil

Več podobnih tem