» »

America VS Iraq

America VS Iraq

«
1
2 3

Dalmatinc ::

Glejte tole sem postavil pod znanost in tehnologijo, ker ne pričakujem žalitev čez amerčiane (ala Svetvni policaji DIE) in (Muslims BURN in hall) čez Iračane.

Ta tema je posvečena izklučno vojški oborožitvi in taktiki obeh nasprtnikov. Ali mislite da se lahko Iraq sploh upira Ameriki? Ali se lahko Muslumanski narodi zfružijo ob napadu. Ali ima muslimanski svet sploh še kaj za izgubiti. Na čigavo stran bosta šli Rusija in Japonska. Kako bo Amerika napadla. Lahko vojna pripelje do biološkega jederskega spopada svetovnh razsežnosti ????
  • premaknilo: Alec999 ()

DavidJ ::

Ni sans za Iracane. Taksni pamzi kot smo mi, bi Iracane z amerisko tehnologijo sesuli. Sedeti za racunalnikom nekje dalec je izy.

Toliko o tehnologiji...
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Ikarus ::

Moje mnenje :

1.Ali mislite da se lahko Iraq sploh upira Ameriki?

Ne. Država je tako ali tako pred socialno revolucijo - skupaj jo drži strah pred diktatorjem.

2. Ali se lahko Muslumanski narodi zfružijo ob napadu.

Ne. Huseina nihče ne mara, če pogledaš recimo sosede - Iran, Kuvajt, Kurdi... Povezale se bodo kakšne teroristične frakcije, pa bovsod bodo demonstracije - za kaj več organizacije pa niso niti slučajno sposobni niti voljni.

3. Ali ima muslimanski svet sploh še kaj za izgubiti.

? Obrazloži.

4. Na čigavo stran bosta šli Rusija in Japonska.

Kitajska najbrž. Obe bosta jamrali, Rusi niso več pomembni, globalni igralec pa postaja Kitajska. Obojih režim v Iraku ne zanima preveč, ker pa jima ni preveč všeč širjenje vpliva ZDA, bo to zadostovalo za kakšno blokado v VS - kaj več pa ne. Tudi Rusi in Kitajci uvažajo nafto.

5. Kako bo Amerika napadla.

Glede na izkušnje - neprekinjena bombardiranja.

6. Lahko vojna pripelje do biološkega jederskega spopada svetovnh razsežnosti ????

Ne. Kdo bi se pa tako zavzel za Irak? Nasprotno: vsem bo šla na roko sprostitev naftnih virov in odstranitev norega diktatorja, za katerega se nikoli ne ve, koliko terorističnih skupin zalaga z orožjem in katero orožje za množično uničevanje sestavlja na zadnjem dvorišču - in nenazadnje: koga bo napadel.

Kot rečeno, diplomatske notice bodo pa frčale - eni jih bodo pisali, ker se bojijo orjaškega ameriškega vpliva (Kitajci), drugi že zaradi svoje drže (Rusi), tretji zato, da se razbremenijo vsakršne odgovornosti za to ali ono in so vedno zmerno proti (EU), četrti iz strahu pred domačimi fundamentalisti (Islamske države)...


perci ::

Samo glede na to, da je večina velesil proti temu posegu in glede na to, da so se v ZDA demokrati začeli bunit, bodo ZDA nujno rabili vsaj podporo Blair-a, drugače bo ta napad zelo tvegana politična poteza.

Dalmatinc ::

Perci nise gledal zadnjih novic. Noben več v Amrki ni proti na padu. Spodnj i zgrnji dom senat vključno z demokrati je na stani grmička !

perci ::

Demokrati so se začel bunit. To je dejstvo. Če so zdajle zaprli gobčke, to še ne pomeni, da so za napad. Počakali bodo na svojo priložnost in potem udarili.

MadMicka ::

Amerika ne bo napadla Iraka, vsaj ne v kratkem in ne kolikor ne bo Irak naredu kake pizdarije...

Amerika ne more napast Iraka brez podpore EU, OZN in držav, ki mejijo na Irak.

In tudi menim, da ne drži trditev Ikarusa, češ, da Arabci ne marajo Huseina in se ne bodo zoprestavili Ameriki. Morda res ne marajo Huseina, zato pa toliko bolj sovražijo Ameriko.

Namreč, če želi Amerika zrušiti režim v Iraku, bo morala z vojsko zaseti glavno mesto. Tega pa sama ne zmore (brez sodelovanja sosednjih držav, niti vojaško, kaj šele politično).

Zgolj bombandiranje pa tudi ne pride v poštev. To bi bil za Busha politični samomor.

Čas pa bo pokazal svoje.

Arrivo ::

Moje mnenje je, da ZDA niso dovolj vojaško močne, da bi premagale Irak .
Kopenskega napada in okupacije Iraka ne bodo tvegali in tudi notranjih zaveznikov ( vsaj dovolj velikih ) znotraj te države nimajo .
Letalski napadi za odstranitev Huseina ne bodo dovolj; spomnimo se jalovih napadov na ZRJ, ki so trajali kar tri mesece; na koncu pa je NATO pakt dobil zelo malo od tistega, kar so od ZRJ pred napadi zahtevali na "pogajanjih" v Franciji .

para-site ::

Mah, jaz se najbolj bojim kašnih zahrbtnih terorističnih orožij kot so razni strupi, plini in podobno. Domneva se, da to imajo in zato obstaja možnost, da se bo uporabilo. Pri temu mi postane jasno, kolko je naše življenje vredno. Predpostavljam, da če postanemo članica NATA in bomo pri takih napadih, kot je ta iminenten na Irak, sodelovali, pa mogoče samo v obliki političnega odobravanja, smo v veliki nevarnosti. Verjamem, da bi nekateri najraje prizadeli ameriko, vendar če se tam ne bo dalo zastrupit ljudi zaradi poostrene kontrole po 11.septembru, bo kakšna njihova zaveznica tudi prišla prav. Geografska lega SLO je na žalost pravšnja za kaj takega. Lekcije ne bo dobila samo amerika, ampak tudi njihove zaveznice. Upam seveda da te kaj takega ne zgodi in hkrati opozarjam, da je zdaj najslabši čas za razmišljanje o pridružitvi k zvezi NATO. Stvari se v svetovnem merilu zdaj hitro spreminjajo in mogoče bi bilo modro s tako strateškimi odločitvami postopati malo bolj previdno.

Dalmatinc ::

Jst sem za razliko od nekaterih od vas prepričan da se bo napad zgodil in to še letos. U to sploh ne dvomim. Ameriška vojska ni dvolj močna? Kdo je že to reku? Ta se prekleto moti. Američani lahko zasedejo katerikoli del sveta, razen exsotičnih pradivjin, Rusijie in Kitajske.
Prvič je Husejin doživel Poraz v Zalivski vojni in spet ga lahko.
Kar se tiče tistega, z zaveznicami imaš na žalost popolnoma prav :'(

Amrika bo napadla Iraq, ker potrebuje vojno, zaradi propada nekaterih največjih podjetji in gospodarske krize, eedino z vojno se lahko njihovo gospodarstvo upomore. Narod združi. In v primeru dobljene vojne bodo Bušha častili kod boga, še tisti ki ga danes zaničujejo. V primeru poraza je seveda drugače. Bush bo pač igral na vse ali nič. Ker mu gospodarstvo kaže na nič.

matter ::

Ubistvu ne vem kak pravno podlago majo američani napadt Irak, glede na to
da Irak že 10 let naj ne bi nobenega napadal.
Pa mislm da je v prvo Husein zmagu, Bush(fotr) pa spušu.
Res da američani vohajo nafto, že od začetka. Upam da jih UE
ne bo podprla. Anglija je pa itak Amerika, geografija tle ni
pomembna.
Amerika ima močno vojsko, in tle je fora. Miljone vlagajo v vojsko,
kaj ne bi potem tudi napadali. Mislim da 95% američanov, ki
podpirajo napad sploh nevejo zakaj hočjo sesut Irak. Njim je samo
pomembno da neki sesujejo, sploh Sadama.
Sicer pa se vsak SISTEM zruši, enkrat se bo tudi Amerika.

TESKAn ::

Jap, ZDA lahko premaga Irak. In zagotovo bodo napadli, razlogi so v postu višje - zaradi krize rabijo nekaj, kar bo bolj 'udarno' in bo odvrnilo pozornost javnosti od njihovih domačih problemov.
Če pa bodo zares odstavili Saddama, bomo pa videli. Spomnimo se, da bi ga v zalivski vojni lahko povozili, zgazili, fentali, a so ga pustili živega in na oblasti.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Matri[X] ::

Američani mislijo da la lahko počnejo vse, EU (brez VB), Rusija in Kitajska pa samo gledajo ker se 0 ne upajo ker so američani fanatiki. Verjetno veste da je v Iraku ZELO veliko nafte in da jo izvažajo. Od tega dobijo ZELO veliko denarja. Poglejmo kakšno je stanje prebivalcev Iraka, revščina. Kaj to pove ? To pove da gre SKORAJ VES DENAR ZA OROŽJE!!! Iraq ima največjo gostoto orožja na prebivalca. Če bo vojna in če bodo šli američani po tleh (kar dvomim ker so zgube) po zelo krvavo. Zakaj pa v Iraku še ni demokracije ? Zato ker je tam MOČNA dikratura in američani ne morjo podtakniti skorupiranih politikov, kakor so to naredili Sovjetski Zvezi. ;(( Upam, da bodo američani in angleži dobili pošteno lekcijo. Zakaj pa so sploh američani taki? Zato ker mislijo, če so lahko premagali indijance lahko tudi vse ostale. Od tu tudi njihov patriotizem in "america is free country" pa razne človekove pravice... itd.. Aja, američani so "verni" in se igrajo Boga, kar jih bo drago stalo. Škoda ker so skorupirali Sovjetsko Zvezo, prej je bil vsaj mir in ravnovesje.

DavidJ ::

Z izjemo nekaj prvih postov, tale thread sodi v ložo.

Žal.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Ikarus ::

MadMicka


Morda res ne marajo Huseina, zato pa toliko bolj sovražijo Ameriko.


Morda. Ampak za konkretne reakcije bo verjetno bolj držalo takole:

"Morda res sovražijo Ameriko, zato pa jim je toliko bolj vseeno za Huseina, da bi se zanj kakorkoli žrtvovali, ko bo kritično."

Torej demonstracije.

leonius ::

remember vietnam

Dalmatinc ::

remeber Avhanistan8-) and Zalivska vojna:8)

MadMicka ::

Zalivska vojna je povsem nekaj drugega. Šlo je za spopad dveh vojsk, od tega ena superiorna in po tehniki in po uvežbanosti vojske.

Povsem nekaj drugega pa je z vojsko zasest določeno državo in nato vzdrževati mir. Npr. Avganistan, ne mine teden, da ne bi vojak ali dva obležala v krvi. Tudi ne moremo primerjati te države z Irakom, ker pri prvem je Amerika imela podporo večjega dela sveta, tukaj pa je nima. Kaj ti pomaga vojaška zmaga, če pa politično izgubiš. Zato tudi pravim, da do napada ne bo prišlo.

LuiIII ::

Živ!

Po mojem ZDA lahko premagajo Irak, samo v treh primerih:
- popolna vojna z udeležbo pehote (žrtve)
- sesutje Iraka navznoter (puč)
- sodelovanje in mobilizacija iraške opozicije iz tujine (ta bo težka)
ZDA se lahko zapletejo v klasično vojno, a pri tem ne morejo računati na pomoč sosed. Tako verjetno ne bodo mogli vojske prej nakopičiti v eni izmed držav, kar pa predstavlja kar veliko oviro. No, zagotovo jim ne bo delala problemov konfiguracija terena, ki je za ameriški način bojevanja idealna (malo gor, dolin, rastlinja,...).
Še najbolj verjeten se mi zdi drugi scenarij v povezavi s tretjim. Pri tem bi se v Irak ob ameriškem vdoru vrnila iraška opozicija in skušala pridobiti prebivalstvo na svojo stran. Tako bi umazano delo namesto ameriških prašinarjev opravili kar iračani sami. Ta način pa zahteva veliko časa in za letos je po moje že prepozno.
Če bodo Ameri samo bombandirali se jim ne obeta nič dobrega. Zna se zgoditi, da se bodo morali zaradi nežaželenosti umakniti iz celotnega Arabskega polotoka. Skratka edina prava možnost je, da Ameri začnejo voziti malo bolj varčne avtomobile!:))

Lui

Luka Percic ::

Amerika lahko sesuje Irak samo na akrvav način (žrtve tudi na ameriški strani), vendar tega (verjetno) ne bo naredila. Kot je bilo rečeno, američani želijo zmagat skorj brez žrtev, ali se pa spopada ne bodo udeležili (lekcija iz Vietnama je še zmeraj živa)
Vroče bo.

Tito ::

Ni se mi dalo vsega prebrat! Tako da bom odgovoril direktno na prvih nekaj komentarjev!

"Amerika ne more napast Iraka brez podpore EU, OZN in držav, ki mejijo na Irak." Če bi blo to vsaj res!

Amerika je močna, zelo močna. Mislim da skoraj dovolj močna da z primernim zavezništvom osvoji cel svet (ubistvu ga, samo ne toliko z vojaško močjo!).

Vrnimo se malo v zgodovino: Nemčija pred 1.svetovno vojno - Najbolša industriska in vojaška moč, vendar je tonila v gospodarsko krizo, saj ni imela trga, na katerem bi prodajala svoje izdelke (Ni kolonij!) ---> Vojna je bila neizogibna!

2. sv vojna: Zelo podobno, vendar malo drugače hitler se je dvignil predvsem zaradi neznosnih pogojev, katere so narekovali zavezniki!

Amerika danes! Gospodarsko NADMOČNA, bliža se velika recesiija (zaradi vzpona evropskega in azijskega trga, Amerika nemore konkurirati!). AMERIKA RABI VOJNO!

Zato bo najprej Irak, nato nekaj drugega ...

Dokler nebo razpadel NATO, In to zna pripeljati do velike svinjarije! Evropa se je prebudila, in že so načrti za izgradno lastne evropske armade ...




Rakovica=Rakovica

Yohan del Sud ::

Fuck... :O

Tvoj nick rula... :D

Kaboom ::

amerika res rabi vojno, mislim kdo pa bo križem rok gledal kako njihobi kovinarji nimajo dela in vso gospodarstvo gre nasplošno v nulo ko pa je vojna taka lepa priložnost za zaslužek in pretok denarja znotraj države...

sem gledal poročila (CNN začudoma) tam reporter pravi da če v kratkem ne dobijo denarne pomoči za gašenje požara bo vse zgorelo... delno razumem ampak ok no... grem jaz stat z otrokom na streho pa rečem da če sostanovalci ne dajo dnara za ograjo, potem lahko pade dol ?

pehote na bojo pošiljali hitro, bombardirali bojo, ampak kaj jim to pomaga brez pehote, trajalo bo in trajalo, denar se bo pretakal... nafta se nebo, služla bo rusija, britanija z okolico (shell)...

po drugi strani jih bo pa ves čas udarjalo nazaj, teroristični napadi, nemčija jih zagotovo ne bo podprla več kot 80% volilcev proti in bliža se čas volitev... izsilili bodo humano ravnanje s tistimi že ujetimi "teroristi" v ameriki... slabi čas za busha če bo potegnil takratko...
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

Thomas ::

Politike smo rekli tukaj ne bo!

S šimfanjem čez Busha kar lepo v Ložo.

Kar se pa tiče tehnologije spopada je pa po mojem tako, da bodo Sadama napadli vsaj z enim povsem novim orožjem, ki bo presenetil njega in vse.

Irak nima večjih možnosti, kot jih je imel talibanski Afganistan.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Binji ::

Bi komentiral od Titota2..Ja Amerika mogoce res lahko osvoji cel svet, vsaj ideolosko, ce ze vojasko ne, kar ji tudi ze uspeva (samo poglejte Thomasa).
Opozoril bi tudi na to, da je Nemcija glavni negativec v 2. sv. vojni samo zato, ker je bla premagana. Kako bo sedaj z Ameriko?? Kot vidim, si tudi ta podreja cedalje vec ozemlja.

P.S. Niti najmanj ne podpiram nacizma in bi vse, ki ga najraje vrgel v kaksen zgodnje-srednjeveski zapor in pozabil, da obstajajo.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Thomas ::

Ti ne moreš brez politike a?

Pejt no v Ložo in se polno politično izrazi tam.

Mogoče pridem za tabo! :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Arrivo ::

Thomas nekoč boš ugotovil, da je vojaški spopad del politike...

Thomas ::

Tehnologija tudi?

Potem bi imela najboljšo tehnologijo najboljša politika.

No, saj jo ima, če mene vprašaš. Logično. Kjer je največ svobode in najoptimalnejši sistem, ustvari in privabi tudi najboljše "kadre". Ki to tehnologijo ustvarijo in ki jo potem sistem tudi absorbira.

Think about it!

8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Binji ::

Ali pa ce kadre zadrzijo tam in jih prisilijo, naj naredijo kar dobrega (MiG, kalasnik,..). A potem je tudi to najboljsa politika?
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Thomas ::

Ni najboljša, saj vidiš da je pogorela. :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Tito ::

Amerika, imak slabo politiko. Njihova demokracija je stara in nepravična (elektorski glasovi in podobno sraje ...). Res pa da je v njej veliko tehnologije, a če malo pomisliš od kot je ta tehnologija... Rusija, Nemčija, in poševnooki, največ prispevajo k njihovi razvitosti! Njihovi kadri so slabi imajo zanič učni sistem (V nekaterih zvezdnih državah se sploh ne učijo darvinovega razvojnega nauka ampak učijo Adama in Evo...:P ) Skratka, tehnologijo imajo zaradi denarja, denar imajo zaradi vojaške industrije in posojili, katere dajejo svetu (Obresti...).

Kar se politike tiče, neumen je tisti, ki misli da si pri taki temi lahko izogneš politiki! LAhko se osredotočiš na orožju, katerega posreduje Irak in katerega Amerika, a je to BEDNO!!!! Irak ma par rjastih migov, goro zastarelih kalašnikov in Ogromne zaloge nafte! Amerika ma prekrasne f-16, f-22, f-117, Pilatuse hmm ne te mamo mi :)) . In komandose, tjulne... Lahko bi rekli da ima Amerika vse in Irak nič, pa ni tako Irak ima verske blazneže in en njihov vojak, je kot 10 ameriških! Seveda do boja 1 na 1, nikoli ne pride.

Amerika ne bo dobila podpore za napad, a vseno bo napadla, kar bo imelo velike posledice na zavezništvo EU -> USA!

Vse je v politiki! Če bi v politiko hodili SPOSOBNI ljudje, potem nebi bilo nobene vojne, nobene nestrpnosti in bila bi blaginja (Seveda bi morali biti tudi sočutni, da nebi bili požrešni kot so zdej!)!

Arhar 3 miljone na mesec, hmm, hmmm, hmmmm?!!!!!!

ZAKAJ ČLOVEK RABI TOLIKO DENARJA?
In kako lahko, žvi s sabo, če ve da je na drugi strani ulice samohranilka z 60 000 sit mesečnega dohodka?

||_^_|| ::

kva ma pa Arhar tle veze?
Kako lahko živi ko ve da je čez cesto samohranilka s 60ksit/mesec? komot bi jst reku. Jst bi tut. Ker če bi meu ta $, sm sigurn neki mogu narest za njega. Z lufta mi ni padu.

Thomas ::

Klinc, pa politizirajmo, dokler nam moderator ne zapre teme! :D

Kaj si hotel povedati Tito? Da tvoji neuvrščeni so bolj reveži, čeprav imajo nafto?

Se strinjam. Dodal bi le to, da predvsem zaradi njihovega levičarjenja in fundamentiranja. Česar si nekoliko kriv celo ti - Tito.

Vsaj če si uni, ki je bil 35 let predsednik Jugoslavije. :D

Proč s komunističnimi, fundamentalističnimi in podobnimi bluzi - to je predpogoj.

V Ameriki je morda tudi 90% tepcev. Zlasti protestantskih fundamentalistov.

Ampak je tudi 10% tistih, ki so dejanska elita. 3% evropske in 0.1% Arabske - se v njihovih deželah zaduši. V Ameriki cveti.

TO je razlog za to, da se "Atlantik širi".

Letos je (tehnološki in vojaški) prepad širši, kot je bil lani.

:)


---------

Arhar ... hehehe ... to je tisti predsedniški kandidat, ki mi gre najbolj na jetra. Razen kakšnega idiota med njimi.

8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Tito ::

Arhar ... hehehe ... to je tisti predsedniški kandidat, ki mi gre najbolj na jetra. ----> Tle se strinjam!

Amerika, toni, njihov veleum mlajši, jo bo popeljal v propad in osamitev! Ameriški vpliv se res širi, a ne v nedogled! Ura se že bliža, ko bo ...

Neuvrščeni je bila krasna organizacija, katere sam sem pobudnik:D !

Res da ni zaživela, toda to samo zaradi šikaniranja velesil (SSSR in USA).

$$ Ni vse! Kmalu bo bolje €€!

Kapitalizerm --> Konzervatizem ---> Oblast korporacij! Smrt Humanizma, Človeškega sočutja in kmalu tudi konec razuma!

Edina dobra demokracija je tista, ki jo vodijo skandinavske države!

Double_J ::

Režim v Iraku je pač zločinski, zato ga je potrebno pravilno preurediti.
Demokracija je itak edina opcija.
Pa ne glede na to, da je povprečen Američan za par razredov neumnejši od povprečnega Evropejca.

perci ::

Pa kaj take kvasite, Američani tok neumni pa to, ne sklepat vsega na podlagi Jerry Springer šova in podobnih traparij. Če so tolk neumni, kako da so potem najmočnejša in najnaprednejša sila na svetu?
No, sicer pa mislim, da thread ni bil namenjen ocenjevanju inteligence različnih narodnosti.

Double_J ::

Ah, to so dejstva...

Zaradi mene se naredi lahko tudi test.
Random zbereš 1000 Američanov pa Evropejcev ter jih sprašuješ o splošnih rečeh.
Samo pomojem niti ni treba preverjati evidentnih stvari:D

matter ::

Mogoče so najnaprednejši in vse zaradi "priseljencev."
Poglej kateri ljudje so na visokih položajih ... Židje. In vprašanje :
Katero državo amerika zelo podpira? Naj bo nagradno.
Ljudje vidijo priložnost onkraj atlantika.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matter ()

perci ::

Ah, to so dejstva...


Hmmm...kot bi rekel Thomas: daj mi en edu link, ki podpira to tvoje so called dejstvo

Mogoče so najnaprednejši in vse zaradi "priseljencev."


Ahem, ti torej govoriš o avtohtonih prebvivalcih? Indijanci so torej tisti, ki so zabiti?

Tito ::

Amerika ni tako razvita kot pravite, je Švica in Belgija, Japonska, vse te so bolj razvite po BDP-ju!

Aspirinix ::

Sila prilike je postavila US na prestol. Na preteklosti so se marsikaj naučili, vendar pa po moje vseeno rinejo kamor jim ni mesto. Preveč si želijo biti "boss" na tej mali Zemljici.:(

Nico ::

Mislim da ameriki močno koristi nestabilen bližnji vzhod. Pomislite; poceni nafta-če bi bili enotni bi lahko prodajali nafto po bolj pošteni ceni in pa prodaja orožja-če so vsi skregani gre to za med.
Naj pripomnim, da je energija(pr.:nafta) tista za katero se vsi borimo, če jo imaš si bogat. Arabski svet jo ima veliko, večina ljudi pa živi v revščini.
Everybody banana on your head!

Thomas ::

Sam vprašam. A "poštena cena" litra surove nafte je enaka ali večja od litra mleka?

:\
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

matter ::

Mogoče so najnaprednejši in vse zaradi "priseljencev." Mislim mnogo sposobnih izobraženih ljudi je šlo v ameriko s trebuhom za kruhom in iskat priložnost ter se dokazat.
Ne vem kje se pobral indijance in idejo da so zabiti.
Sicer pa ne vem kaj hočeš dokazat s provokacijo. Ker itak ni tema o tem, tak da se je brezveze o tem pričkat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matter ()

Thomas ::

> Mislim mnogo sposobnih izobraženih ljudi je šlo v ameriko s trebuhom za kruhom in iskat priložnost ter se dokazat

Why the fuck so hodili tja? Če imajo pa tako demokratično in kulturno Evropo in toliko brezkompromisnih borcev proti cionizmu od Sirije do Libije? Oni pa ravno tja, pod imperialistvo peto?! :D :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Nico ::

Thomas: pošteno ceno bi si že sami določili arabci, če bi bili enotni. Kar pa je slabo za US, za nas ter za ostale lešinarje.
Everybody banana on your head!

Thomas ::

Seveda! Jasno! Arabci bi določili pošteno ceno 35 US$ za sodček. Kar znese precej več, kot lešinarski kmet dobi za sodček mleka. Ali pa Fructal za sodček soka.

Ampak prosim vas - kaj pa je liter mleka ali soka za proti litru nafte? Nič. Lešinarski kmet mora samo pridelati krmo, nafutrati kravo in jo pomolsti. Lešinarski Fructal pa zgolj odkupiti tiste breskve od lešinarskega kmeta ki jih je pridelal, stsniti v sok, pasterizirati ... itd.

Medtem ko mora ponosni Arabec gledati, kako nafto črpajo Nizozemski (lešinarji itak) ali Bangladeški delavci iz zemlje.

To je zares krivica, ki se godi ubogim Arabcem! V nebo vpijoča!

Še dobro, da je toliko avtorasistov med Evropejci in Američani!

Anede Nico?

:D >:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Tito ::

Hvala bogu da majo nafto, saj drugače bi že vsi pomrli! Drugač pa je res da je nafta opravičeno dražja od mleka! Poglej zdej za 1 sodček dobiš 16 kil kruha! Kruh je predrag saj je osnovno živilo. Nobeden ne potrebuje nafte za življenje!!!

Nico ::

Thomas,
Hja, saj danes bit kmet pri nas je slabše kot bit arabec.
Jaz govorim o temu koliko zasluži proizvajalec nafte vs. naftne korporacije.
Oz. koliko zasluži država. Seveda je boljše da ostane denar pri nas kot pa da gre v arabijo...

P.s.
Si se ukvarjal kdaj s kmetijstvom, tako vsaj od daleč? Če lahko vprašam...
Everybody banana on your head!

Thomas ::

Zmeraj si imel svojski smisel za računstvo Tito!

Primerjaš surovo nafto s kruhom. Zakaj ne s pšenico? Ker je nafta dražja, pa še ne dovolj draga?

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vojna v Iraku (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Loža
175348097 (28659) gfighter
»

AMERIČANI mrzlično iščejo IRAŠKO orožje, torej pomagajmo jim! (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
60026206 (18625) MadMicka

Ali bodo Združene Države napadle Irak? (strani: 1 2 3 441 42 43 44 )

Oddelek: Loža
215556290 (34243) Tomi
»

Demokracija? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
915161 (4114) Thomas
»

Napad na Irak (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17610130 (7819) Thomas

Več podobnih tem