Forum » Loža » perverzna lopovščina (1000 eur)
perverzna lopovščina (1000 eur)
neo ::
Samo tlko, za primerjavo,tip je bil verjetno dosti dosti bolj nevaren kot tisti ki vozijo trezni in 10 km/h nad omejitvijo:
http://24ur.com/novice/crna-kronika/pij...
Me le zanima kako kazen bo dobil! Gremo stavit da zelo zelo zelo malo oz. nič, ker bodo zelo verjetno našli neko olajševalno okoliščino (ja, nekdo je v njega vlival, bogi revež...).
http://24ur.com/novice/crna-kronika/pij...
Me le zanima kako kazen bo dobil! Gremo stavit da zelo zelo zelo malo oz. nič, ker bodo zelo verjetno našli neko olajševalno okoliščino (ja, nekdo je v njega vlival, bogi revež...).
Neo's
neo ::
aham, ja, suspendirajo, pa čez 3 mesece prisilnih počitnic pride lepo nazaj delat na postajo... jebeš ti tak suspenz. Kaj pa kazen pa to? Jo dobi ali ne? Ker vsakega navadnega državljana bi v tem primeru pošteno po žepu tresnili.
Neo's
atubbuta ::
Ravno prišel iz Gorice. Cena dizla je praktično ista, kot pri nas. Za približno pol centa več, kar je okoli 30 centov pri celem tanku (zanemarljivo). Morda bom odprl posebno temo, kjer bom pisal o črpalkah ob mejah ter canah goriv.
:)
e-marko ::
Torej boš tankal v tujini in s tem zaj.... državo. Sebe pa ne, ker boš porabil še več denarja za gorivo kot do sedaj?
LP
LP
...somebody, somewhere...
Vedno bom delal za pravico, pa tudi če me to nekaj malega stalo. V bistvu je zanemarljivo. Saj če imam v Ljubljani prazen tank, ga dopolnim za 10 litrov, ko sem pa blizu meje, grem pa v tujino in natočim do vrha.
Matako ::
Ej... po mojem si ti sploh nisi preračunal kolikokrat boš moral iti tankati da boš "odvedel" 5000 EUR. Poglej koliko gre sploh državi od 1L... Saj pravim, v tem času boš statistično gledano skoraj sigurno fasal še eno kazen na relaciji do tuje pumpe ali pa boš moral mečkati.
Sploh pa - a za hoditi v tujino tankat imaš čas, mimo Domžal se te pa tako prekleto mudi, a?
Raje zvandaliziraj kak prometni znak, ki so precej dragi in ga mora "država" takoj zamenjati! Je nezakonito, samo hej... tako je divjanje po cesti ;)
Sploh pa - a za hoditi v tujino tankat imaš čas, mimo Domžal se te pa tako prekleto mudi, a?
Raje zvandaliziraj kak prometni znak, ki so precej dragi in ga mora "država" takoj zamenjati! Je nezakonito, samo hej... tako je divjanje po cesti ;)
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
Hvala za nasvete. Destruktivnih metod ne bom uporabljal. Nicka ne tudi ne bom spreminjal, saj se nima za plemenitega. Drugače pa vseeno hvala.
BigWhale ::
Vedno bom delal za pravico, pa tudi če me to nekaj malega stalo.
Pol naj te pa stane tistih nekaj minut, zaradi katerih moras prej od doma, da ti potem ni treba prehitro na gas stopat. :)
Pyr0Beast ::
Začni uvažati žarnice :3
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Okapi ::
Najbolj smešno pri vsem skupaj pa je, da je prekršek nastal zaradi tega, ker se je nekomu mudilo in je hotel na cilj priti nekaj sekund prej, zdaj bodo pa za to tankanje v tujini stran vrgli nekaj 100 ur.
O.
O.
Utk ::
Jaz te podpiram :)
Pa ne, ker mislim, da kazen ni pravična, ampak če nekdo misli, da mu Slovenija dela krivico, naj nekaj naredi na tem. Bedakov očitno ne moreš spreobrnit (spremenit zakonov), kar se vidi tudi na tem forumu, lahko pa svoj denar odneseš kam drugam. Bravo.
Pa ne, ker mislim, da kazen ni pravična, ampak če nekdo misli, da mu Slovenija dela krivico, naj nekaj naredi na tem. Bedakov očitno ne moreš spreobrnit (spremenit zakonov), kar se vidi tudi na tem forumu, lahko pa svoj denar odneseš kam drugam. Bravo.
Pyr0Beast ::
Če se stvari tako odvijajo potem je ta kazen, z namenom izboljšanja situacije popolnoma neučinkovita in samo sebi namen.
Some nanoparticles are more equal than others
Seveda, pa kaj potem, človek se bo bolje počutil. Jaz bi tudi utajil kakšen davek, če bi lahko, ker sovražim visoke davke, čeprav ta utajitev ne bi nikogar bolela, in čeprav ne bi niti meni strašno koristila.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Nekateri pač poštekajo point.
Enostavno ne odobravam kasiranja na pokvarjen, neetičen način in to tudi povem.
Prav nič pa me ne moti, če ostali to odobravate. Ne maram pa sprenevedanja in potvarjanja dejstev.
Prav nič me ne bo tudi prizadelo, če se bo kdo sam zalotil v prekršku (da mu je kazalec na števcu ušel preveč gor), da kar sam nakaže 1000 eur policiji ali pa na DURS. Prav rad bi videl tega frajerja. Vsaka mu čast!
Enostavno ne odobravam kasiranja na pokvarjen, neetičen način in to tudi povem.
Prav nič pa me ne moti, če ostali to odobravate. Ne maram pa sprenevedanja in potvarjanja dejstev.
Prav nič me ne bo tudi prizadelo, če se bo kdo sam zalotil v prekršku (da mu je kazalec na števcu ušel preveč gor), da kar sam nakaže 1000 eur policiji ali pa na DURS. Prav rad bi videl tega frajerja. Vsaka mu čast!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: atubbuta ()
urban99 ::
mhm... pol sem prav mislil. Ti si - če prav razumem - pripeljal iz desne, pofočkali so te pa na bencinski, ki je pod cesto zamegljena... si že prepeljal čez priključek Trzinske ali ne?
Nisem jaz vozil, vem pa, da je bilo tam nekje okoli priključka. Sploh ni bistveno al je prej al pol; bilo je tik pred tablo za konec naselja.
urban99 ::
No, žal se motiš. Precej bistveno je, ker je priključek iz Trzinske še bolj nepregleden kot tisti iz nasprotne smeri. Je namreč znotraj 'šikane' in je omejitev hitrosti tam povsem smiselna. Prepričan sem, da ti bo marsikateri lokalec to potrdil. Veliko hrupa si dvignil za tole :)
Jaz te podpiram :)
Pa saj ga ne odnese drugam. Stalno bivalisce ima se vedno tukaj, hrano se vedno tukaj kupuje. Placo dobiva tukaj ...
Vecino denarja da drzavljan drzavi z DDVjem in davkom na placo in z dohodnino. Bencin je pljunek v morje pri vsem tem. :)
Imaš prav, da pri pomembnih priključkih mora biti omejitev hitrosti nižja od 90km/h. Res pa je tudi, da si tak priključek zasluži mnogo boljšo oznako. Če se pelješ mimo, ti povem, da od samih jumbo plakatov prometne signalizacije še razbral ne boš. Nekaj bi lahko ukrenili v to smer, pa je priključek že desetletja tak. Preglednost pa kot se spomnim je solidna, saj se vidi kar daleč v obe strani, le 110° je potrebno gledat v desno.
Pri vsej količini informativnih radarjev se sprašujem, zakaj ga niso tu namestili? Slabo skrbijo za nevaren priključek. Dokazali pa so, da dobro skrbijo za flanje proračuna.
Nekaj hrupa sem dvignil. Ali bo padlo kaj na plodna tla? Ne verjamem. Žal nas je premalo takih, ki tako razmišljamo.
Pri vsej količini informativnih radarjev se sprašujem, zakaj ga niso tu namestili? Slabo skrbijo za nevaren priključek. Dokazali pa so, da dobro skrbijo za flanje proračuna.
Nekaj hrupa sem dvignil. Ali bo padlo kaj na plodna tla? Ne verjamem. Žal nas je premalo takih, ki tako razmišljamo.
Imaš prav, da pri pomembnih priključkih mora biti omejitev hitrosti nižja od 90km/h. Res pa je tudi, da si tak priključek zasluži mnogo boljšo oznako.
Ce ni znaka za krizisce potem se lahko obrnes na obcino in jim to tudi poves. Vsekakor to ne opravicuje cesarkoli.
Če se pelješ mimo, ti povem, da od samih jumbo plakatov prometne signalizacije še razbral ne boš.
Ce pa pri hitrosti 50km/h ne locis jumbo plakata od prometnega znaka potem je mogoce bolje, da vrnes izpit.
PS: Tudi jumbo plakati so podvrzeni dolocenim pravilom kje se jih sme in kje se jih ne sme postavljati. Preveri in ukrepaj, ce se jih ne drzi.
Ce pa pri hitrosti 50km/h ne locis jumbo plakata od prometnega znaka potem je mogoce bolje, da vrnes izpit.
Če hočš, pri hitrosti 0 km/h. Pa nedelaj se, da ne ločiš orisa od opisa!
C_maniak ::
če je že tako neveren, da si zasluži označbo pa res ne vem zakaj bi bilo vseeno če tam pelješ 90. mogoče je pa zato tabla tam kjer je in ne 200 m prej, ha?
lej, sej ti dam prav, da pobirajo keš na mestih, kjer se najlažje služi in ne na nevarnih odsekih, ampak ta akcija, ki jo zdej izvajas je pa se bolj neumna kot tole pritoževanje čez kazen.
lej, sej ti dam prav, da pobirajo keš na mestih, kjer se najlažje služi in ne na nevarnih odsekih, ampak ta akcija, ki jo zdej izvajas je pa se bolj neumna kot tole pritoževanje čez kazen.
No, oris ti v tem primeru ne pomaga kaj dosti, situacijo je potrebno podrobno opisati, ne pa nekaj na pol. :)
Torej, a je tam prometni znak za krizisce ali ga ni?
Torej, a je tam prometni znak za krizisce ali ga ni?
Na pravniško obarvana vprašanja ne odgovarjam. Gledam celostno. Se vam opravičujem. Tisti, ki rinete od bistva si lahko odprete svojo temo.
solatko ::
atubbuta - Bistvo vsega je, da se našim politikom je.e za varnost v cestnem prometu, važne so omejitve in policaji na takih mestih, da se polni proračun, vse ostalo so želje malega Janeza.
Ampak v tem primeru smo videli, da je omejitev 50km/h precej smiselna, saj se peljes mimo nepreglednih prikljuckov na glavno cesto.
Ampak slabo prikazana. Namenoma? Kdo bi vedel!?
Seveda! Poleg tega, da policaji ustavljajo tam kjer ne bi blo treba, se prometne znake namenoma postavijo tako da se lahko potem skrivajo in lovijo taksne kot si ti (oziroma kdorkoli ze je bil)!
Nalasc! Sam zato da si kapitalisticne svinje polnijo zepe!!!
A ne?
oldguy ::
Ampak v tem primeru smo videli, da je omejitev 50km/h precej smiselna, saj se peljes mimo nepreglednih prikljuckov na glavno cesto.
Se ne strinjam. Tam je omejitev, takšna kot je, ostanek starih časov, ko še ni bila narejena avtocesta in je bilo tam en kup prometa iz Domžal vsak dan. Cesta je drugače zelo primerljiva z drugimi podobnimi (podobna precej velika širina, dobra preglednost, brez ovinkov, podobno št. priključkov) v okolici, kjer je omejitev 60, oziroma 70km/h. Ko so dokončali autobahn, so pač na tole povsem pozabili in je vse ostalo isto, čeprav so se ostale ceste prej spreminjale. Kilometer naprej je npr. leva stran ceste gosto poseljena, z precej priključki z leve, pa je omejitev 90. Še dva kilometra naprej je tabla naselje Trzin, 200m naprej pa tabla omejitev 70km/h. Se pravi, če se hočem držat pravil, peljem 50 skozi domžale, 90 mimo depale vasi, pri tabli zabremzam na 50, nakar čez dvesto metrov pospešim na 70. Če to ni bedarija, kaj pa je? "Dinamična vožnja?" Skrbijo da ne zaspim za volanom, al kaj?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oldguy ()
Res pa je, da vsaj pri tej tabli še nisem videl policajev. Kar pa ne pomeni, da ni signalizacija v kurcu.
Hehe. Ne, to je the easiest way za "slepe".
Na koncu pa jasno večina ljudi pač vozi mimo vsega tega 65 na uro. Kolektivna slepa pega ftw.
Na koncu pa jasno večina ljudi pač vozi mimo vsega tega 65 na uro. Kolektivna slepa pega ftw.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oldguy ()
ahac ::
Res pa je, da vsaj pri tej tabli še nisem videl policajev. Kar pa ne pomeni, da ni signalizacija v kurcu.
Jasno, da ne. Oni samo radar postavijo pa grejo nazaj počivat.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW
Danes bil na terenu in vam lahko povem še to, da se mi je spomin o priključku le še potrdil in sem ogorčen, da v tako prometnem koncu sploh obstaja tako slabo označen priključek. Omejitev 50 km/h je na mestu, razen table na začetku naselja pa ni NOBENE oznake ali opozorila. Vse kar je, je prometni znak za obvezno smer. Potem pa samop še na tisoče leklam in plakatov. Cesta ima elemente hitre ceste, na katerih so omejitve 100 km/h. Cesta ima izgled in širino hitre ceste. Cesta ima radije večje, kot imajo hitre ceste. Občutek okolice še zdaleč ne kliče po naselju. Naredil sem par posnetkov in na nekaterih zgleda tako, kot da cesta pelje čez gozdove in travnike. In iz te krajine se človek pripelje do priključka brez enega znaka. Lahko bi postavili talne oznake za upočasnjevanje prometa, lahko bi postavili znak za priključek, lahko bi ponovili znak za omejitev hitrosti, lahko bi postavili informativni radar, lahko bi vkomponirali elemente za umirjanje prometa. Lahko bi, vendar ničesar od tega ni tam. Otroci hodija tam tudi čez cesto v šolo, ker blizu ni urejenega primernega podhoda ali prehoda.
Zdaj pa dajem resno kritiko, saj sem še bolj ogorčen nad situacijo!
Lahko vam dam tudi nekaj zgledov, kako je prava ureditev v teh primerih. Vzoren primer so npr. Velike Lašče (vstop v mesto s severne strani).
Domžalski priključek pa že desetletja ostaja nespremenjen. Ostajam optimist, morda se ga bodo le lotili in uredili tako, kot je prav. Sam šment, kaj ko potem ne bo več tako dobrega priliva od kazni s tega priključka v njihov proračun!?
Zdaj pa dajem resno kritiko, saj sem še bolj ogorčen nad situacijo!
Lahko vam dam tudi nekaj zgledov, kako je prava ureditev v teh primerih. Vzoren primer so npr. Velike Lašče (vstop v mesto s severne strani).
Domžalski priključek pa že desetletja ostaja nespremenjen. Ostajam optimist, morda se ga bodo le lotili in uredili tako, kot je prav. Sam šment, kaj ko potem ne bo več tako dobrega priliva od kazni s tega priključka v njihov proračun!?
Aha, zdej ni več problem, da je šel tist 70 tam kjer bi moral it 50, ampak da je tudi 70 daleč preveč. No, potem pa policaji le niso taki lumpi. Če ni nihče drug postavil znaka, vsaj oni tako zmanjšujejo tam hitrost.
Ja, ampak jaz se s tem ne strinjam!
Če policaji z radarjem merjo in kaznujejo, se promet ne bo umiril, še posebej, če se skrivajo.
Če policaji z radarjem merjo in kaznujejo, se promet ne bo umiril, še posebej, če se skrivajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: atubbuta ()
Tilen ::
Za 70 ne bi dobil 1000€. Daj malo objavi slike te magistralke sredi naselja.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Omejitev 50 km/h je na mestu, razen table na začetku naselja pa ni NOBENE oznake ali opozorila. Vse kar je, je prometni znak za obvezno smer. Potem pa samop še na tisoče leklam in plakatov.
Ja kristus! Znak za zacetek naselja je povsem dovolj! A imas tako slab spomin, da pozabis ali si v naselju ali ne?
Znak za obvezno smer ti ni dovolj? :> Kaj pa pomeni znak za obvezno smer? Pomeni to, da na cesto pride nek prikljucek in da tja ne smes zaviti in ker ne ves ali s tistega prikljucka lahko nekdo pripelje pred tebe moras biti pozoren. Mar ne?
Cesta ima elemente hitre ceste, na katerih so omejitve 100 km/h. Cesta ima izgled in širino hitre ceste. Cesta ima radije večje, kot imajo hitre ceste.
Elemente hitre ceste?! Torej, dva locena smerna vozisca z vsaj dvema pasovoma? :>
Ja kristus! Znak za zacetek naselja je povsem dovolj! A imas tako slab spomin, da pozabis ali si v naselju ali ne?
Znak za začetek naselja je dovolj za obravnave pri sodniku. Zame pa zagotovo ni dovolj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mnenje o policajih (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 28534 (20328) | strup121 |
» | Hitrost na cesti (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Na cesti | 56221 (45427) | Oki |
⊘ | Klub Počasni voznik (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Loža | 82488 (75188) | Gandalfar |
» | Speeding Facts vs Myths (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 14567 (11445) | jype |
» | Prehitra vožnja - ugovor (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 14413 (11943) | Tear_DR0P |