» »

Prehitra vožnja - ugovor

Prehitra vožnja - ugovor

«
1
2 3 4

mateyyy ::

Zdravo!
Vem, da so že bile teme z vsebino pritožbe na izmerjeno hitrost z radarjem, vendar je zdaj v veljavi novi zakon, pa sem zato odprl novo temo.
23 4 2005 so kolegico ustavl policaji, ker je vozila 70 namest 50. policaj ji je pokazal sliko z radarja, kjer je pokazal 70km/h. povedal je, da je za to določena kazen 30 000.
Zdaj ap me zanima, če se da še vedno zavlačevat postopek, da le ta zastara, ali na kak drug način se izogniti plačilu, ali vsaj znižati kazen. Ali še obstaja možnost plačila v 15 dneh, kjer plačaš le polovico kazni, namreč policajk tega ni omenil, prav tako se je zmotil pri prepisovanju podatkou- se lahko sklicuje na to?
Vsem hvala za odgovore
lp

aja še to: bi se lahko pri znižanju kazni sklicevala na to, da je bila noč in cesta prazna ( okrog polnoči) in s tem ni ogrožala drugih udeležencev.
  • spremenilo: mateyyy ()

d20 ::

ce ne premore odgovornosti, da bi se soocila s kaznijo, najbrz tudd ne premore odgovornosti, da bi razsodno vozila. brez milosti za take! :\

moderatorji: zaklenite to temo!!!
http://www.worldjumpday.org

radiokills ::

-> prav tako se je zmotil pri prepisovanju podatkou

katerih podatkov?

Ce je narobe prepisan naslov ali celo ime, se pomoje da.

Microsoft ::

moderatorji: zaklenite to temo!!!

Kake fore vse vidis!8-) On pac sprasuje, kak se izognat kazni. Kdo se pa nebi?! In nismo vsi pocasni polzi na cesti. Nekateri vozimo tudi bolj normalno.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Utk ::

Potem pa plačajte kazen, tisti ki se vozite "normalno". Na žalost je pri nas res normalno, da se vozi 70-80 čez naselje, pa 150 mrtvih na milijon prebivalcev tudi...naklučje?

Bob Rock ::

js nikjer ne vidim vprasanja, ce je moralno/odgovorno vozit s prekomerno hitrostjo...

clovek je lepo vprasal, ce pa vam tema ne pase, je pac ne brat :\
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bob Rock ()

Microsoft ::

CrniE, zdele sem se za poskus peljal 50 skozi Lukovico. Mislim, tako, kot bi na meru stal. Al pa se slabse. Naj bo 60.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

d20 ::

in z voznjo pri 70kmh si pridobu kaj?
A) 1 min svojega mizernega obstanka -> obraba gum je vec vredna
B) naval adrenalina -> pateticno
C) samopotrditev -> pateticno
http://www.worldjumpday.org

Utk ::

Ja, 90% zahodnega sveta je čist neumnih, ker se normalno vozijo in imajo dost manj nesreč. Mi, skupaj z Balkanci, ki smo tako prekleto pametni, sposobni, z najboljšimi cestami in avti, z najmanj časa, se pa ja ne bomo 50 vozili.
Sej se ne gre za to, če greš 50 al 60, gre se za to da se držiš nekih pravil, drugič boš šel 70, nekdo je še bolj nor in bo šel 90,100...nekje se mora nehat. Če bi se velika večina vozila 50, bi se kmalu vsi, razen res tistih redkih norcev. Sej je blo isto z pržganimi lučmi, še predn so ble obvezne, treba se navadit.
Tist ki je tak frajer da gre več, pa naj bo še tak frajer in vrže tistih 30 jurjev, kaj pa je to...za takšnega carja.

Sajhtam ::

Ali je prekoračila v naselju ali zunaj? Če je bilo v naselju, bo kazen 60 čukov + 3 pike. Sam če je kifeljc rekel, da je kazen 30.000, potem je že bilo zunaj naselja. Kar se tiče polovične kazni: to bi ti moral policaj povedat (oziroma o tem podučit! :-). Izgovarjat se nekaj in zavlačevat ne bo nič pomagalo, razen če imaš argumente, da so kaj zajebal pri merjenju oziroma če imaš kakšne veze.

Buggy ::

Mislim, da bi morali preden smo se sli neko strogo kazensko politiko prekleto dobro razmisliti o smiselnosti dolocenih hitrostnih omejitvah, ki so zal se vedno veljavne od pamtiveka in to na takih odsekih, kjer cesta ter okolje dopuscata voznjo z visjo hitrostjo kot je trenutno predpisana. Zal se vrli policaji postavijo ravno na takih nekriticnih mestih, ker seveda vejo da bo tam dober ulov.
Zalostno, ker tam kjer pa dejansko prihaja do problemov ali pa kjer se vozijo lokalni dirkaci jih pa nikoli ni na spregled. Omejitev da - vendar smiselna.
Pa da se raje ne spomnim na raznorazne prometne ureditve, ki jih vrli teoretiki realizirajo v praksi s tem pa naredijo kup novih problemov ali pa celo povecajo strarega, zaradi katerega so problem sploh zaceli resevati (primer krizisce Skofljica, ter dolenjka ki je kot po tradiciji vsako leto razkopana)
Ahh..pa skoda besed, pac sprijazniti se moram ;(

BigWhale ::

Ma tisti, ki je tak car, da vozi prehitro naj bo se tak car5 in rrece, ja vozil sem prehitro, bom tudi placal. Ne pa da ste pol vsi eni papki, ki jokate kako to ni prav, kako so omejitve nesmiselne, kako so policaji zajebal in kako je neumen zakon.

Ravno obratno je.

trpo ::

Glede pritožbe je dobro za razmisliti. Ker pritožba gre za sodnika za prekške. In če ti ta ne ugodi pritožbi ti da najbišjo možno kazen za prekršek (kar pa ni sicer nujno) in še plačati moraš sodne stroške, ki pa znašajo 80.000 sit. Če se motim, naj me kdo popravi.
www.LOST-serija.net

Tear_DR0P ::

jap jst bi tud reku da smo si pravila postavl zato da se upoštevajo. Je pa res da so pravila uporabna še na dva načina. Prvi je"Pravila so zato da se kršijo"(po mojem debilen), drugi pa "Pravila so zato da z njimi zajebavaš druge" (bi tudi rekel da je debilen.Problem je le to, da sta največ v uporabi zadnja dva načina.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Microsoft ::

Tocno tako, kot je Buggy rekel. Tehnologija gre naprej, omejitve pa malo da ne nazadujejo. 100 na avtocesti na nekaterih delih, 60 po tunelu, 50 "v naselju" (kjer ni zive duse 100m na vsako stran),

Mogoce kdo pozna most iz Zalca v Grize. Star most, ze nekaj casa je gor omejitev 50, pa se vsi peljemo od 70 do 90. Prasci policaji so se zadnic postavl gor in kasiral kot za salo. Je pa poleg mosta se en most, prav za pesce pa mopede. Locen! In tudi steza je potem naprej locena in tam, kjer ni mostu pa je vseeno pespotka zraven je potem omejitev 90. Samo ne, cez most pa 50. Policaje gor, pa kasirat. In tam ce je bla ena nesrece v 10 letih. Pa sam pleh se je zvil.
Eh res, skoda besed.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

kivi113 ::

kako je pa zdaj s tisto toleranco napake pri radarju? kolkikor vem je bilo vcasih 10% tolerance, torej ce je radar pokazal 70km/h, bi ji moral policaj napisat kazen za 63km/h in ne 70.

..

BuDi79 ::

- Vse kazni so izrečene s toleranco vračunano.
- prijateljica je vozila pred mesecem po naselju ravno tako 70km/h in je dobila 30 jurjev + piko, poklicala je nekaj odventikov in policistov - rezultat: z novimi zakoni se ne moreš zafrkavat. Poleg tega če je v igri pika - kar verjetno je, glede na to da je bil prekršek isti - ni nikakršne možnosti za "polovičko", zato te tudi nihče o tem ne poduči.

skratka, treba bo plačat, če se pritožiš bo kazen kvečjemu višja, zastaralni roki so po novem tako dolgi da jih ne dočakaš poleg tega pa zaradi abolicije sodni mlini meljejo precej hitreje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BuDi79 ()

Alexius Heristalski ::

Reč policajem, da se ti je mudilo, ker je tvoj prijatelj poskušal narediti samomor, saj se mu niso uresničile mladostne sanje - postati bankir.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

aky ::

Da, avtomobili grejo naprej.

Ampak koliko sem nazadnje gledal, je fizika še zmeraj ista...

Microsoft ::

Cisto mozno, samo kolikor sem jst nazadnje gledal, se je zavorna pot zmanjsala, stabilnost avtov povecala, pesec se manj poskoduje, ce ga zbijes (ok, ce prezvi), airbage so napopal ze malo da ne v vsak pepelnik, .... in to vse pri isti hitrosti!
Ceste so tudi sodobnejše opremljeno z signalizcijo, informacijska tehnologija pripomore k tem, da ves, kaj te caka spredaj, zadaj in ob strani. Itn.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

BlackHole ::

pesec se manj poskoduje, ce ga zbijes

Amm, nisem vedel da se je evolucija človeka že tako prilagodila trkom avtomobilov. Pol bomo kmalu lahko dvignili omejitve. :\
LP Marko

McHusch ::

Microsoft, sam ne seri mi o varnosti pešcev.

V petek zvečer mi je avtomobil, ki je v naselju peljal 50, zbil sošolca. Zdej ga majo v umetni komi, da jim ne umre.

Buggy ::

Navajajo, da je najvec nesrec zaradi neprilagojene hitrosti. Zelo elegantno povedano a ne...konec koncev je lahko tudi 30km/h neprilagojena hitrost seveda ob luknjastih cestah, neurejenih bankinah ter prometni ureditvi in infrastrukturi kakrsna je. Zanimivo je da se drugod po drugih drzavah razdalje manjsajo saj je dnevna migracija v sluzbo neka cisto normalna rutina. Ja, pri nas pa je voznja v sluzbo na kaki regionalki cela avantura saj ti ob prometnih konicah po tej cesti vozijo rekreativni kolesarji, dostava tovornjakov je seveda takrat najbolj intenzivna, najde se se kaka avto sola ali pa nic boljsi stari "klobuckarji" ali pa "micne gospodicne", ki jih prepoznas po neprizganih luceh, priprtih vratih...a pazi - za varnost pa skrbijo saj takoj ko je omejitev 60 km/h zabremzajo in v hipu zmanjsajo hitrost na 40km/h iz svojih 70km/h s katerimi so vozili po cesti prej, kjer je bila omejitev 90km/h.
Seveda imas v tem casu ko vozis za takimi prometnimi "vzornimi" vozniki toliko casa, da lahko zraven naredis se vse drugo razen skoncentrirati se ne mores na voznjo in cesto...ampak pazi v temu se skriva past saj je reakcijski cas takih "perl" pred nami lahko zelo razlicen (sunkovito bremzanje, zavijanje brez smerokaza, v ovinkih seveda poleg omejitve zmanjsati se za 20% hitrost....). Tako te pusca v vecni pripravljenosti ali raje recimo temu strahu in gledas kdaj bi bila prva prilika da lahko tako kamikazo prehitis...zal.
Zakaj se v avtosolah ne ucijo resnicnie voznje, poligon z vsakodnevnimi pastmi (zoga na cesti, otrok pred avto.....) ter razlicnimi situacijami na katere lahko naletis vsak dan v prometu ne znas pa reagirati pravilno... mislim da bi bilo za kvaliteto nasih cest to bol sprejemljivo, sele ko bi zaobvladali to bi sli suhoparno bremzati in pospesevti na ob vsakem znaku na cesti.

BlackHole ::

Buggy, ne bi ti škodilo klikniti in prebrati.
LP Marko

TribesMan ::

Jaja... tehnika napreduje... sam ste pa najbrz pozabili da je na cesti 5* vec avtomobilov kot 10 let nazaj... To tudi nekaj steje...

Microsoft... a si se ti mogoce ze kdaj znasel v situaciji ki je bilo ze 30km/h prevec? Mislim da se nisi... ker vsakdo ki se je ne klati takih neumnosti.

Jest se strinjam z BigWhaleom... ni problem v zakonih... problem je v "uporabnikih"...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

kixs ::

Naj tudi jaz poudarim:

KDOR NE PREVZAME ODGOVORNOSTI ZA SVOJA DEJANJA, NAJ NE VOZI!!! - To velja tudi za ostala podrocja zivljenja!

CE NAREDIS NAPAKO, JO POZRI! - Najbolj se ucimo na svojih napakah, raje na napakah drugih, ampak mi smo itaq bolj pametni in sposobni, a ne?!?

Kot drugo, ce je radar pokazal 70km/h, potem je ona na stevcu imela skor 80km/h!!!


Glede sodobne tehnike in podobnega pa samo to... zdaj se vozniki zanasajo samo se na to tehnologijo... ABS, ESP, Airbagi... "sej se mi nic ne more zgodit..."

Se strinjam, da so na nekaterih mestih res malo cudno postavljene omejitve... ampak verjetno jih niso postavili tam ravno zaradi tega, ker so imeli prevec prometnih znakov??? Ali pac!?

Vozite malo bolj strpno in s pametjo! Noben noce prehitro srecat svojega stvarnika ali it v vecna lovisca (cestisca) :D

Buggy ::

Mislim da imamo tukaj kar eno lepo "minestrico". Ne me razumet narobe, nisem nikakrsen zagovornik divjanja po cesti, voznje na rit ali kaj podobnega.
Gre za to da imamo na eni strani totalno razsute ceste (regionalke - tiste ki se povecini uporabljajo za vsakodnevno voznjo v sluzbo in nazaj), prometno ureditev, ki bi bila lahko boljsa in bolj zivljenska, policaje ki sprejet zakon, ki ni pisan za dano situacijo, prakticirajo brez kancka zdrave pameti in toleranc, na drugi strani pa objestne voznike, za katere ne velja noben zakon ali pa omejitev ter tiste, ki na cesti z svojo nezaneslijivo voznjo pod omejitvami delajo kolone.
Povrecen osvescen voznik kateremu je cesta vsakodnevna muka in ki se drzi dolocenih pisanih in nepisanih pravil je vrzen v to zmes in ni cudno da prihaja potem do takih nesrec kot se dogajajo saj stvari niso med seboj kompatibilne. Red mora biti v SLO je potrebno kaj vec kot pa samo sprejeti oster prometni zakon.
Imamo en tak lep gordijski vozel.

mateyyy: Pa da ne bom vec smetil posta. Tudi jaz mislim da tvoja prijateljica s zavlacevanjem nima kaj dobrega narediti. Je pac ena izmed mnogih, ki bo napolnila proracunsko blagajno. Nimas kaj, cimprej naj to opravi, da si ne bo zivjenja komplicirala se s temi stvarmi.
Ko pa bo seveda potrebovala pomoc nasih represivnih organov ko ji bo storjena kaksna krivica, odtujitev ali pa bo potrebovala kaksno posredovanje nasih policajev bo pac videla kam je usmerjena energija le-teh. Promet konec koncev ni edina kaoticna stvar, ki bi jo bilo treba pri nas urediti.

BigWhale ::

> pesec se manj poskoduje, ce ga zbijes

Tole je sploh cvetka meseca! A smo bolj trdi, kot deset let nazaj? Mogoce zato, ker pijemo mleko s kalcijem! Al pa ker bolj trdo vodo pijemo... A?

Daj, lepo nam vsem skupaj, razlozi kako to zgleda, da se pesec manj poskoduje, ce ga zbijes zdaj, kot pa deset ali petnajst let nazaj.


> Cisto mozno, samo kolikor sem jst nazadnje gledal, se je
> zavorna pot zmanjsala, stabilnost avtov povecala, pesec se
> manj poskoduje, ce ga zbijes (ok, ce prezvi), airbage so
> napopal ze malo da ne v vsak pepelnik, .... in to vse pri
> isti hitrosti!

Res je! Avti so precej boljsi in bolj varni!
Cudno je le to, da je stevilo poskodovanih v prometnih nesrecah se vedno precej visoko. Od leta 2000 pa do lani narasca za cca 2000 poskodovanih na leto. Seveda, je naraslo tudi stevilo avtomobilov, je pa padlo stevilo smrtnih zrtev, za manj kot sto... :) Clovek bi pricakoval bolj drasticne spremembe, glede na to, da so avtomobili toliko bolj varni.

Hecno je pa tudi to, da je od leta 1980, pa do leta 2000 stevilo prometnih nesrec nihalo okrog 6000 letno. Od takrat naprej jih pa vsako leto pridelamo 1000 vec.

Vec avtov, vec nesrec, vec poskodb, manj smrtnih zrtev. saj to hocemo, mar ne? Naj se zaletavajo, samo da ne bo mrtvih! Pa se za gospodarstvo bo dobro! ;>

Utk ::

Avti so bolj varni pri isti hitrosti, ne pa pri višjih. Če se jaz recimo zabijem v drevo s 10 let starim cliotom, brez airbagov, s hitrostjo recimo 80 na uro, bom težko preživu, kakšn sodoben, magari golf, bi preživu, če bi šel ta samo 10,20 km več, bi bil pa na istem kot jaz z 10 let starim jajcem. Ti več nič ne pomaga. Sila itak narašča kvadratno, moraš že prekleto močan avto naredit, da si lahko privoščiš 20 km hitrosti več.

jype ::

Mene cudi da tako inteligenten narod ne zna potegnit crte pod racunom in ugotovit, da lahko grejo pes ali s kolesom, pa bodo na boljsem. Dajmo, no! Saj ni tako tezko!

Moji deklici so zbil oceta, ampak je imel sreco in ker je fizicno v dobri formi in ker ga je zadel od zadaj (pijan voznik, prevelika hitrost, na levi bankini) je imel samo pretres mozganov (ker je z glavo razbil vetrobransko steklo) in ene 10 modric. Avto je bil ze zelo star, tako da se ni imel vgrajene tehnologije za "zmanjsanje poskodb pescev", kot temu rece Mirkosoft.

Jaz bi za tolk prehitro voznjo enostavno zaplenil vozilo. Skoda, da to ne bi bistveno zmanjsalo stevila krsitevljev, ampak predvsem zelo poslabsalo materialno stanje ze tako ne prevec premoznega naroda (kje sploh najdete denar za avto?).

jype ::

CrniE: terenska vozila so dovolj trdna, da se zabijes v kar hoces, pa mu ni skoraj nic. Tvoja rebra, pljuca, jetra in ostali organi, ki s tako hitrostjo priletijo v volan ali pa airbag, jo pa verjetno odnesejo slabse.

Nic ne pomaga, bolj odporne ljudi bo treba zacet proizvajat.

pecorin ::

eh o povecanjih omejitev hitrosti na cesti lahko zacnemo razmisljati, ko 5 let zaporedoma ne bo nobene zrtve prometnih nesrec. ne pa izgovor, da so avti bolj varni, na cestah se jih pa itak ubije na stotine letno..

Stepni Volk ::

Big Whale - zanima te: > pesec se manj poskoduje, ce ga zbijes..

Varnost avtomobilov ni posvečena samo navznoter - varnostna kletka, zategovalni varnostni pasovi, air-bag... temveč tudi navzven. Eden prvih primerov te filozofije je Peugeot 407 katerega sprednji motorni pokrov je oblikovn prav z mislijo o varnosti pešcev v primeru trkov: rezultat 2 zvezdici... kar je zaenkrat tudi maksimum glede varnosti pešcev.
Primerjaj to s starim BMW-jem, ki ima nos oblikovan v stilu "morskega psa"... trši pokrov in ostrejše robove karoserije, zunanjih ogledal...

Pri trku osebnega vozila v pešca sta dve ogroženi področji:
- noge (kot prvi del kontakta z vozilom)
- glava in telo (del drugega stika z vozilom)

Prav s tem v vidu načrtujejo različne oblike sprednjega dela vozila, ki mora biti kompromis med aerodinamiko, varnostjo za pešce, preglednostjo in funkcionalnostjo (servis, dolivanje tekočin...).
V testiranjih imajo celo zunanje air-bag-e za pešce... a do realizacije verjetno še dalj časa ne bo prišlo. Odvisno od zakonodaj držav, npr: v EU je ABS obvezen...

NCAP sedaj testira tudi kako varna so vozila za pešce: KLIK
Temu še pred 10 leti niso posvečali nobene pozornosti.

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

Ce za 20 km/h prekoracis hitrost je to ze prakticno vseeno.
50 vs 70. Avto bi moral biti iz mehke penaste gume, pa bi mogoce pomagalo.

Sicer pa EuNCAP testira avtomobile na pescih ze od leta 1996. :)

Stepni Volk ::

BW - Ne razumi napak... pešec ima več možnosti preživetja trka ob nižjih hitrosih... tudi zavorna razdalja med 40km/h in 60km/h je 18m.
Moj odgovor je v smislu, da se posveča pozornost tudi pešcem, kar se pred 10 leti še ni (2005 minus 1996 = 9 let), ter da je sodoben avto pri 50km/h varnejši za pešca, kot starejši... seveda to ne pomeni, da lahko sedaj po pešcih gazimo...>:D

Prekoračitev hitrosti v naselju pa je zelo neodgovorno dejanje, ki bi moralo biti bolj sankcionirano. Moj predlog je, da vsi vozniki, ki prekoračijo hitrost v naselju dobijo obvezno delo v ustanovah, kjer odpravljajo posledice avtomobilskih nesreč.

Še posebej so na cestah izpostavljeni otroci, ki že zaradi svoje velikosti nimajo enakega pogleda na cestišče (parkirana vozila)... in ko pade na cesto žoga ali izza avtomobila samo pogleda otrok (za pogled mora nagniti polovico svojega zgornjega telesa - raziskava in TV oddaja BBC-ja o tem...)... tistih 18m pomeni dobesedno razliko med življenjem in smrtjo.

Zavorna razdalja glede na hitrost vozila

Zgodovina sprememb…

Microsoft ::

BlackHole, BigWhale, ... ne, spremenil se je avto ne pa pesec! Pa se Stepni Volk vam je na koncu lepo razlozil.

TribesMan, kako mislis ki je bilo ze 30km/h prevec? To mislis, ce se peljem kje cez omejitve al kako? No, vcasih se. Recimo na nekaterih odsekih. Namesto 70 gre 110, alpa namesto 100 gre 150.

kixs97
zdaj se vozniki zanasajo samo se na to tehnologijo
Ja, mogoce ti. Jst se zanasam na sebe in svoje sposobnosti tudi, ane. Za ostale pa nevem.

BigWhale, govora je o tem, da je avto varnejsi. Ce je vec ali manj avtov, to ni pomembno. Avto ostaja varnejsi, jutri bo se bolj varen.

CrniE, verjetno res. Ce se zabijes recimo 150 v zid je vseeno, s cim se plejes. Samo pri manjsih hitrostih pa zna biti odlocilno.

jype
pijan voznik, prevelika hitrost, na levi bankini Caki mal. Govora je o normalni kaznovanju pri "normalni" voznji. To definitivno ne spada tu notri.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

OwcA ::

ne, spremenil se je avto ne pa pesec! Pa se Stepni Volk vam je na koncu lepo razlozil.

Sam imam raje, da me do smrti povozi, kot da iz mene naredi prizadetega invalida.

Jst se zanasam na sebe in svoje sposobnosti tudi, ane. Za ostale pa nevem.

Glede na to, da umske sposobnosti očitno niso ravno blesteče (za podpore tej trditvi, glej citate spodaj), se človek vpraša koliko je ostalo vredno.

BigWhale, govora je o tem, da je avto varnejsi. Ce je vec ali manj avtov, to ni pomembno. Avto ostaja varnejsi, jutri bo se bolj varen.

Osnovnošolska metematična naloga. Recimo, da tehnologija zmanjša število nesreč za 25 %, število vozil pa se potroji. Je sedaj več nesreč ali manj?
Ako pa nalogo povzdignemo v srednješolsko, lahko upoštevamo še, da se tudi število potencialno nevarnih situacij veča s številom udeležencev v prometu, torej zveza med nesrečami in številom udeležencev v prometu ni linearna.

TribesMan, kako mislis ki je bilo ze 30km/h prevec? To mislis, ce se peljem kje cez omejitve al kako?

Ne, mišljeno je bilo 30 km/h absolutno. Tebi povsem nedojemljiva hitrost ka-li?
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Microsoft ::

Owca, v takem primeru ni pomembno, ali se stevilo nesrec poveca ali zmanjsa. Avto "bo dal vse od sebe" v vsaki nesreci. Pa je to ena nesreca na leto, ali pa 100 nesrec na dan. In ta avto se bo v prihodnosti se bolj potrudil.

Ne mores pa zdej odgovornost za vecji promet prevalit na avto.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

OwcA ::

Malo se zapletaš. Zvečana varnost avtomobilov je bil tvoj argument v prid hitrejši vožnji. Mi ga spodbijamo kot takega.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Daedalus ::

> V testiranjih imajo celo zunanje air-bag-e za pešce... a do realizacije verjetno še dalj časa ne bo prišlo.

Krasno. Kot da ni dovolj, da te zgazi tona pločevine, boš zdaj na račun airbaga letel še kakih 20 metrov dlje po zraku, kot običajno:\

MS - kupi si motor in se vozi, kot opisuješ za avto. Ko ti bo enkrat en pametnjakovič vzel prednost in boš mogo bremzat z 70 km/h na 0 v nekaj metrih, ti bo jasno, kakšna hitrost je 70 km/h. Resno - poznam ene par ljudi, ki nimajo občutka za hitrost pa so v avtošoli slišali tak nasvet. Ko se ne boš zanašal na pločevino okoli sebe (je prav žalostno, da se sploh), boš začel malo drugače razmišlat. Če ne, se boš pa itak enkrat nekje ubil. Če se boš samo ti, bo še itak OK. Sranje rata, ker taki radi potegnejo še koga s sabo...

In IMHO je treba prepovedat reklamiranje avtomobilov kot varnih. Tona in več železja pri visoki hitrosti ni in ne more biti varna, neglede na vse dodatke. Sam folk se v svojem krasnem novem, z nevemčemvsem opremljenem avtu počuti varnega in pol veselo divjajo in ogrožajo ostale udeležence v prometu. kot je rekel jype - zasečti avto, vsaj onim, ki radi ponavljajo iste (hujše) prekrške. Ker take itak najbolj boli, če ostanejo brez podaljška (pre)kratkega tiča. Mislim, na cestah, vsaj naših dobesedno velja zakon močnejšega. In to se bo moglo enkrat končat.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Utk ::

Ja Mikrosoft, pri nižjih hitrostih je pomembno kakšen je avto, zato ti pa ne more bit malo boljši avto izgovor da se voziš 140 namesto 90. Ker boš vseeno bolj nastradal. Če greš z obemi enako je pa vredu.

Sajhtam ::

Najvišja možna kazen ja! Ampak stroski so precej majnši, par jurjev! Kakorkoli, če nisi 110 %, da je Policaj zajebal in če mu to ne moreš dokazat - plačaj! Je še najceneje!

BigWhale ::

Poleg zaseganja vozila bi bila fina kazen tudi community work. Kateremu bi se lahko izognil samo s pomocjo zdravniskega opravicila neodvisnega zdravnika. Pa se to samo v izrednih primerih, kjer bi ti delo ali prelozili na drug cas ali pa dodelili drug tip dela. Pa nadzornik za delo, bi te lahko kaznoval s povecanjem stevila ur, ki jih moras opraviti, da se ne bi turiste spilal nekateri.

Pobiranje smeti po parkih in podobne zadeve bi bile smiselne. To bo marsikoga precej bolj bolelo, kot pa 200k SIT kazni. Tisto lahko ata placa... :)

---
Volk:

Ja, res je, pesec ima precej vec moznosti pri nizji hitrosti, pri 50 ze lahko ostane paraplegik, pri 70 je pa ze tetraplegik, ce ne kar mrtev... :)

Izboljsave za 'varnost' povozenih pescev so bolj, kot ne, pesek v oci. Saj najbrz kaj pripomorejo ampak precej bolj pomaga voznja po pameti. Ampak ne po pameti Mikrosofta... ;>

Microsoft ::

Ker sem ze zbil kakega pesca in sem zato slab zgled?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

DoloresJane ::

Avto nikoli ne bo varen, dokler ga bodo vozili butci. V tovarni in na testiranjih lahko predvidijo še toliko izboljšav, pa od vsega ne bo nič, ker marsikateri voznik še vedno misli, da sam bolje ve, kakšen način vožnje, kakšna hitrost, pripeti ali ne ipd. je primerno ob (določeni) vožnji.

Taki ljudje, ki hitro vozijo ali pijejo pred vožnjo redko (vsaj zdi se tako) umrejo v nesrečah z avtomobili. Zato razumem njihovo samozavest pri hitri, agresivni in do pešcev in kolesarjev netolerantni vožnji. Podpiram in prakticiram je pa ne. Človek bi moral biti zrela oseba s počiščenim "podstrešjem" preden postane voznik. Nažalost le redkokdo je.

Umirajo pa sopotniki, otroci, pešci in kolesarji ali soudeleženi v nesreči (drug avto, katerega voznik ni naredil ničesar narobe). Za pogum in v vzpodbudo k hitri vožnji pa še nekaj slik, ki kažejo, kaj že delujoč pas lahko naredi. Poškodbe zaradi varnostnega pasu. Za dodatek: bog ne daj, da prebijete vetrobransko steklo.

christooss ::

Ne naj se poleg kazni ivede se community work. Npr. za deset cukov. 20-50 ur. Pa potem pobirat smeti na celovski dunajski da te ja vsi vidjo. Pa pomagat onemoglim. Se posebej tistim k so otrpeli poskodbe v nesrecah.
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

Zlate ::

Mater vola, kok je smešna (žalostna!?!) ta debata. Kaj se vsi vi pametnjakoviči, ki zagovarjate absolutno upoštevanje debilnih predpisov ne zavedate, da ste s tem tudi sami debilni?!?
Kaj res živite v pravljici in v svetem prepričanju, kako naša ljuba država skrbi za svoje državljane? Ljudje božji zbudite se! Državo briga en kur*c za vas in zame... Zanima jo, tako kot vedno do zdaj in vnaprej DENAR!
Mislite da je državi v interesu, da nihče ne bi delal prekrškov? Proračunska luknja pa bi rasla in rasla! In kaj bi naša skrbeča državica naredila potem? Naj ugibam - uvedla nove, še bolj debilne predpise, samo da bi ljudje spet delali prekrške (beri polnili blagajno).
By the way, zakaj ne ukinejo npr. kajenja, če jim je toliko do našega zdravja in dobrobiti? Zakaj namesto orožja ne kupijo prepotrebnih medicinskih naprav za reševanje življenj? Itd, itd...
Pa se zdaj spravite name vi moralneži ki zagovarjate absolutno poslušnost državi, če ste toliko neumni, da ne dojamete da ne branim divjakov na cesti (jih preziram!), temveč grajam debilnost države (npr.pri urejanju prometa) ter vašo slepo (beri ovčjo) poslušnost!8-O

P.S. Koliko vas, takoimenovanih normalnih voznikov kadi? Če ste toliko neumni, da kljub temu da veste da vam to škodi še zmeraj kadite, kako lahko potem obsojate tistega ki prehitro vozi, češ da ogroža druge udeležence prometa? Kaj se ne zavedate, da tudi vi ogrožate vse ljudi okoli vas? IN ČE ŠE NE VESTE, VSAKO LETO ZARADI KAJENJA UMRE VELIKO VEČ LJUDI KOT ZARADI NESREČ!;((
"Ne dovoli, da bi te šolanje oviralo pri izobraževanju."
_______________________ Mark Twain________

Slowenc ::

ZaltE, 'majkemi', a zdej boš pa še moraliziral? Mogoče poskusi kot psihiater na kakšnem oddelku za odvajanje kajenja.
Skiny gate.

Matev ::

Eh,
večna tema:
zločin in kazen.

Zlate ::

Hmm... Kaj ne moralizira tukaj večina poslušnih državljanov, pa si našele ravno mene kot moralneža? Zakaj se nisi oglasil prej, kaj Slowenc? ...aja kadilec, ki vozi po pravilih! Se oproščam.:\
"Ne dovoli, da bi te šolanje oviralo pri izobraževanju."
_______________________ Mark Twain________

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zlate ()
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Klub Počasni voznik (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
48676444 (69144) Gandalfar
»

perverzna lopovščina (1000 eur) (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Loža
119484834 (57587) BlueRunner
»

Višje kazni za prometne prekrškarje (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
27119273 (11697) solatko
»

Ne morem plačati kazni :) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
637044 (5554) ferdo

Več podobnih tem