» »

Prehitra vožnja - ugovor

Prehitra vožnja - ugovor

1 2 3
4
»

Tear_DR0P ::

Men se zdi da če vozim po pravilih nimam nobenih težav. V enem letu odkar sem opravil vozniški izpit mam za seboj 40k kilometrov in še nobene nesreče. Edini dokazan prometni prekršek pa je napačno parkiranje. Se tudi jaz na avtocesti peljem prehitro (računam na 10% nihanje kazalcev in merilcev) ampak ne prekoračim 10% omejitve. Če pa je omejitev 50, 70 ali 90 se je držim. Samo prvi mesec sem mislil da je omejitev 50 na uro banalna, potem pa sem se pri 60 km/h skoraj zaletel.

Krožna križišča, ležeči polcaji, zožanja ceste in podobne zadeve so ovire prometa, ki jih ne potrebuješ, če nimaš resnih ovir v glavi. Poleg tega imamo pri nas veliko luknjastih cest, ki ne omogočajo hitre vožnje, zato jih obnovimo. Ker pa tam potem ljudje kot je Microsoft divjajo, na cesto namontiramo grbino. Bravo mi.

Microsoft- po novem zakonu vzvratno vožnjo nakažemo z desnim smernikom, ker se lahko vzvratno vozimo le ob desnemrobu cestišča in ja jst devam vedno vsaj desni smernik, če ne vseh štirih - tudi doma na dvorišču.

P.S. Če ne bom jst kulturen, ne bo nihče.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

MTm2H37rqt7B ::

Danes se je spet zgodila prometna nesreča z smrtnim izidom. Razlog: prehitra vožnja in zgubil kontrolo nad vozilom.

Samo toliko za razmislek.

Microsoft ::

Kaj pa ce je bil vzrok nepoznavanje vozila ali pa neizkusenost pri obvladovanju vozila?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

OwcA ::

Potem naj bi prilagodil hitost vožnje svojim sposobnostim. V vsakem primeru je neposredni vzrok prehitra vožnja.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Microsoft ::

Lahko je neizkusenost tud. Sej, lahko se peljes 50 cez naselje, pa si z lahkoto tako neizkusen ali pa nepreviden (ali pa kaj tretjega), da ne bos videl pesca, ki bo sel cez cesto, in ga bos zbil.
A bo tu tudi prehitra voznja?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Daedalus ::

MS - nehi nakladat, lepo te prosim. Nesreče se dogajajo, tudi takšne, kjer upoštevaš predpise, pa mogoče nisi povsem zbran, kaj spregledaš al pa nimaš časa odreagirat, ker je nekdo drug hudo zaj*bal. Poanta je v tem, da če bi več ljudi upoštevalo CPP, ne bi bilo toliko nesreč, ob morebitnih nesrečah pa bi ble posledice mogoče manj hude. Nesrečni spleti okoliščin pa bojo vedno obstajali. S tem da če pelješ čez naselje 50 in ti nekdo stopi pred avto (nimaš časa odreagirati) vsaj ne boš mel na vesti kakega življenja. Shit happens, marsikaj pa lahko sam narediš, da se zmanjšajo posledice na minimum.

Zdaj - če si nepreviden - si pa kriv. Je enako hudo, kot prehitra vožnja. Na cesti je pač treba gledat, kaj se dogaja pred in za tabo, ne pa kakih bejb, ki se šetajo po pločniku.

Kaj pa ma neizkušenost z slabovidnostjo, pa verjetno veš samo ti:\
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Microsoft ::

Kako to mislis, slabovidnostjo?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Daedalus ::

>pa si z lahkoto tako neizkusen ali pa nepreviden (ali pa kaj tretjega), da ne bos videl pesca, ki bo sel cez cesto, in ga bos zbil.

To sem mislil0:)
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Matev ::

Fantje nesreča se zgodi tudi ko paziš in si previden.
Lahko je zgolj nesrečen trenutek.

BigWhale ::

Ja, zato se ji rece nesreca ;)

Se pa zgodi hitreje, ce si hiter.

Microsoft ::

Aha. Nism mislu, da ne bos videl, ker slabo vidis. Ampak, da ne bos videl, ker bos gledal naokol, v radijo, ali nekam drugam, ne pa tja, kjer je prehod za pesce, recimo.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

jype ::

MS: V vsakem primeru se moznost nesrece bistveno zmanjsa, ce vozis v skladu s predpisi.

Ce ti to ni jasno, potem ne bi smel upravljati s tako zahtevnim strojem, kot je osebni avtomobil.

Hitrost voznje je vsekakor treba prilagoditi razmeram (izkusenosti, vremenskim pogojem, psihofizicnemu stanju), kar pa ne pomeni, da je dovoljeno voziti s hitrostjo, ki je visja od omejitve, ker bodo ostali udelezenci v prometu pricakovali, da se nihce ne vozi hitreje (se posebej stare mamke, ki bodo pogledale levo in desno, ne bodo videle nikogar, potem pa bodo preckale cesto in jih bo na sredini zbil en kmet ki vozi prehitro tam, kjer je omejitev 30). Kakorkoli obracas besede, je tisti, ki je povzrocil nesreco, se vedno vozil prehitro za svoje sposobnosti in je torej kriv. Ce pa svojih sposobnosti ne zna ustrezno ocenit, potem seveda ne bi smel upravljati z napravo, ki je ne zmore varno obvladovati.

perci ::

Sam tkole govort o tem, da je razlog za kar že skoraj vsako nesrečo prevelika hitrost, je pa bedarija. Če se gremo na tak način, lahko rečemo, da je čisto za vsako smrt in za vsako nesrečo razlog hitrost. Konec koncev, če bi vozil samo 10km/h oz se manj, ali pa ce bi samo na mestu sedel v avtomobilu, se nesreča ne bi zgodila.

Stepni Volk ::

perci - ravno danes na POP TV... najbolj pogost vzrok nesreč: prehitra vožnja, na drugem mestu vožnja po nepravi strani vozišča... tretje se ne spomnim več.

BigWhale ::

perci, jure je rekel, da se moznost nesrece zmanjsa, ce vozis po predpisih, torej upostevas omejitve hitrosti.

Sem preprican, da je v 99% situacij to res. Saj ti nizja hitrost avtomatsko da krajso zavorno pot in cas ustavljanja, ter daljsi reakcijski cas.

Se ne strinjas?

Microsoft ::

Ja spet odvisno, kako to oni napisejo.

Kot sm ze napisu, jst se lahko cez naselje peljem 50kmh, pa gledam nokrog, nekdo skoci na cesto, ga prepozno opazim in povozim. Ja tika, spet je prevelika hitrost. Sej bo zmeram prevelika, dokler ne bomo vsi samo na miru sedeli v avtih. To, da si neizkusen, sa se sponas, da okol gledas, da nisi pozoren, da si ne potegnes dol tisto iz strehe, ko se peljes proti soncu, da te uci ne zaslepi, .... pa nikol ne bo krivo.

Ona o nepravilni strani voznje je pa prov butasta. V tako kategorijo spadajo tisti, ki recimo grejo na avtocesto na izvozu na avtocesto in podobne. Prehitevanje oz. izsiljevanje v tem primeru ne mores uvrstit v to kategorijo, ker ne mores (po magistralki) prehitevat, ne da bi sel na levi pas. Ker tale, voznja po nasprotnem pasu, zgleda, kot da imas pred sabo prazno (magistralno) cesto, ti pa "zamenjas" pas iz desnega na levega.

In pri prehitri voznji ni nikjer podatka, a je ta prehitra voznja 55 cez naselje ali 90. Nikjer ni podatka, ali je to 100 izven naselja, ali 180 v drevo? Nikjer. Tudi nikjer ni podatka o stanju vozila, koliko je bila oseba stara, je imela izpit, JE BILA POD VPLIVOM ALKOHOLA! To je zelo pomembno. Ker metat v isti kos nekoga, ki se ga nasek in nekoga, ki se ga ne naseka, je blesavo.

Ampak mediji bojo se kar najprej strasli, da je prehitra voznja. Ja vredu, se bom peljal 50 po naselju, bo nekdo na prehoedu za pesce, pa ga bom povezil. Itak, prehitra voznja je bila kriva, ker se nism mogu pravi cas ustavit. Da bi pa kdo posumil, da ne poznam pravila, da mores pescu ustaviti na prehodu, pa ne.

Vceraj al kdaj sem ujel televizijo, pa je bila ena nesreca. Dva mlada se plejeta iz kresovanja in strbunkneta v nek prepad. Voznik brez izpita. Itak, dejmo jih spet v "prehitra voznja", ker ce bi se peljala z 0kmh, se nobenemu nebi nic naredilo. Tisto, da voznik ni imel izpita, da se je mogoce hotel pohvaliti pred frendom (da se je sponal), mogoce je se kaj spil, ali pa kaj podobnega, pa nihce ne omeni.

Bljak.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

MTm2H37rqt7B ::

A z temi izjavami opravicujes svojo hitro voznjo?

Vceraj so spet umrli trije ljudje na cestah. 1. avto zapeljal v kolesarja (kolesarka mrtva), 2. avto zapeljal v motor (voznik motorja umrl na poti v bolnisnico, sovoznica motorja umrla takoj).

Glejte kdaj mal poročila. :)

Dokler se ne bo kaksnemu zgodil kaj hudega bo bluzil svoje, ko bo pa enkrat pocil, se bomo pa takrat menil.:|

perci ::

perci, jure je rekel, da se moznost nesrece zmanjsa, ce vozis po predpisih, torej upostevas omejitve hitrosti.

V bistvu sem owci odgovarjal, ne njemu - s to trditvijo se seveda strinjam, nisem reklamiral vožnje, ki ni po predpisih.
Sem preprican, da je v 99% situacij to res. Saj ti nizja hitrost avtomatsko da krajso zavorno pot in cas ustavljanja, ter daljsi reakcijski cas.

Se strinjam.

Jst sem se tule oglasu, ker nekateri govorijo kolk oh in sploh velik nesreč se zgodi zaradi prevelike hitrosti.

Jst sem imel do sedaj eno nesrečo, kjer je bla prisotna konkretna škoda. Vzrok za njo ni bila prevelika hitrost. Sem tudi povedal policaju kaj se je zgodilo ampak mi ni verjel, lepo je napisal, da sem vozil z neprilagojeno hitrostjo in zadevo zaključil.

In dejte vi zdej men povedat, kako se delajo statistike vzrokov nesreč.

Motorist gre v ovinek, lepo založi, pripelje na pesek, policaj pa napiše, da je pripeljal z neprilagojeno hitrostjo. Ja, kako hudiča naj bi pa računal na pesek??? Bedarija je take statistike delat.

Kolega se je zabil v kup snega, ki je bil na cesti. Otroci so pač naredili sneženo prepreko, precej visoko in model je mal odbijač sesul. Jasno je bil razlog za nesrečo spet prevelika hitrost.

Daedalus ::

>Motorist gre v ovinek, lepo založi, pripelje na pesek, policaj pa napiše, da je pripeljal z neprilagojeno hitrostjo. Ja, kako hudiča naj bi pa računal na pesek???

Ne boš verjel - je vzrok prevelika hitrost oz. vožnja, ki ni prilagojena razmeram na cesti. Sploh če si motorist, morš računat na marsikaj in pesek je ena takih stvari. Al pa luža sredi ovinka na drugače popolnoma suhi cesti, prah z delovišča ob cesti, traktor za ovinkom... Motor ne odpušča napak, oziroma zelo redko. Poleg tega na navadni cesti nimaš kaj "zalagati" ovinkov - je prenevarno. Za to so dirkališča.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

OwcA ::

@perci: taka argumentacija zelo hitro preraste v "ja, kako hudiča naj bi pa računal na kolesarja?"
Otroška radovednost - gonilo napredka.

perci ::

Sploh če si motorist, morš računat na marsikaj in pesek je ena takih stvari.

Lej, jst govorim o primarnem vzroku nesreče. In to je pesek na cesti, ne pa neprilagojena hitrost. Zdej, če je to v bližini kakega kamnoloma, makadama itd, potem nič ne rečem. Gre za oviro, ki jo mora pričakovati. Ne moreš pa ti pričakovati od motorista, da bo za vsak ovinek pričakoval pesek in upočasnil precej pod omejitev. Tut oljni madež na cesti ni nekaj kar lahko motorist predvidi vedno. Pa ne rečem, da ni motorist v tem primeru sam kriv, da se mu je to zgodilo, itak da je sam kriv. Samo VZROK nesreče ni prevelika hitrost, ampak pesek na cesti oz. oljni madež, itd.

Poleg tega na navadni cesti nimaš kaj "zalagati" ovinkov - je prenevarno. Za to so dirkališča.

Daedalus, a si ti kdaj vozil cestni motor? Jst sem ga in vem, da ne moreš voziti brez da bi zalagal. Ni tko k pr avtu, kjer bi sam z balanco (volanom) zavijal.

Mislm, kaj se pol sploh gremo pogovarjat o tem kaj so vzroki nesreč. Rečmo, da je za vsako razlog hitrost, pa je problem rešen. Če bi bil pri miru, se ti nesreča ne bi zgodila.

Owca: Če imaš pravo mero, NE. Kolesar je brez dvoma udeleženec na cesti, ki ga mora vsak pričakovati. Vem pa, da so nekateri vozniki brezobzirni do kolesarjev, kar tudi sam kot kolesar včasih opazim (sicer bolj redko kolesarim ampak vseen). Jst sem do kolesarjev zelo pozoren, prav tako do pešcev.

Enkrat se mi je pa kljub temu zgodilo, da sem orng prestrašu eno mlado kolesarko, ko sem na križišču z motorjem zavijal desno. V bistvu sem speljal na semaforju, zavil desno in jo opazil šele zadnji trenutek, ko je prečkala cesto. V glavnem, moral sem orng zažlajfat, nakar sem se ji hotu opravičt, sam je bla revca tok prestrašena, da se je sam odpeljala.

In ja, razlog spet ni bila hitrost, ampak to, da sem bil čist zamišljen in totalno nepozoren na promet (kar ni prav - vem).

V glavnem, vse tole govorim zato, ker sem prepričan, da policaji premalo pozornosti dajejo drugim vidikom varnosti v prometu. Osredotočajo se namreč samo na hitrost, lahko bi se še na kaj drugega.

Ampak ne, naši policaji znajo colat samo za hitrost in neuporabo varnostnega pasu. Da bi pa kdaj koga, ki prehiteva v škarjice ali prehiteva celo kolono ali izsiljuje na avtocesti, TO PA NE. JE PRETEŽKO. Bolj enostavno radarje postavt in stat za njimi pa smo rešil probleme.

Daedalus ::

Ah, napaka v komunikaciji. Vem, kako se vozi motor, s tem da zalaganje ponavadi ne pomeni glih počasne/turistične vožnje:) Vsaj ne pri tistih motoristih, ki jih poznam - če tam kdo izjavi, da je zalagal ovinke, to pomeni vožnjo na koleno. In pri 90 km/h v večini ovinkov ni treba obrabljat ščitnikov za koleno:P ;)
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Matev ::

Ampak ne, naši policaji znajo colat samo za hitrost in neuporabo varnostnega pasu. Da bi pa kdaj koga, ki prehiteva v škarjice ali prehiteva celo kolono ali izsiljuje na avtocesti, TO PA NE. JE PRETEŽKO. Bolj enostavno radarje postavt in stat za njimi pa smo rešil probleme.


Po eni strani želiš večji nadzor.
Po drugi starni pa spet ne.

Odloči se...

perci ::

Daedalus: Hehe, ja očitno se res nisva razumela :) - jasno nisem mislil polaganje na ščitnike, ampak o normalnem nagibanju motorja skozi ovinek.

Je pa tko, da mladi motoristi ga kar praviloma na cesti precej serjejo in za vsakega (mladega), ki ga poznam, ki je imel cestaka, vem da se je sesul z motorjem. Eni so razbil sam motor, drugi so bli po par mesecev zagipsani.

Matev: Nikjer nisem napisal, da želim manjši nadzor in nikjer, da želim večjega. Mislim pa, da je potrebno prerazporediti policijske sile se na kako drugo področje, ne samo na hitrost.

Matev ::

Nikjer nisem napisal, da želim manjši nadzor in nikjer, da želim večjega. Mislim pa, da je potrebno prerazporediti policijske sile se na kako drugo področje, ne samo na hitrost.


Skratka želiš, da nadzirajo in umirjajo promet.

A hkrati ne želiš da nadzorajo in merijo hitrost tebi?

... odloči se že enkrat ...

Microsoft ::

Jst bi reku, da ja. Naj se nadzirajo kaj drugega, kot prehitro voznjo. Recimo, izsiljevanje v kriziscu je prov popularno. Da ne govorim o pipkanju, ce ne speljes pri uranzni luci. Pa se dosti drugih. Sploh na podrocju nepoznavanja pravil. Ajd ok, ce ves, da je 50 pa se peljes 70. So taksni, ki ne vejo, da je 70, pa se peljejo 50, spreminjajo pas na vse mogoe nacina, zapeljejo, kjer je asfalt neglede na to, kaj pravi znak, se je ze nasu talent, ki je obrnil v tunelu (kar mimo grede sploh ni tako nevarno pocetje), pa se maljon maljonov drugih stvari.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

OwcA ::

Sploh na podrocju nepoznavanja pravil. Ajd ok, ce ves, da je 50 pa se peljes 70. So taksni, ki ne vejo, da je 70, pa se peljejo 50, spreminjajo pas na vse mogoe nacina, zapeljejo

In to napiše človek, ki ne ve, da se ne sme prehitevati kolon, ki ne ve, da se ne sme prehitevati po desni in ki cikcaka, kadar ostali vozijo "počasneje od predpisov", torej manj kot 30 km/h čez omejitev?
Komedijant pa si, komedijant.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Myth ::

Glede na to da ste glavni vzrok že našli, bi zdaj šli raje korak naprej in se vprašali, kaj pa se torej policaji sploh učijo, če pa vam/nam/onim vedno napišejo kazen za preveliko hitrost? :8)
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Microsoft ::

OwcA, ti si zabit, ker ne preberes, pol pa folk v glavo jebes. In zdej si car. Ownas. Ker tistala o 30 nad omejitvijo je tvoja izmislotina.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

OwcA ::

Se opravičujem, pisati bi moralo 40 km/h,

25.04.2005 21:51:02:
gor omejitev 50, pa se vsi peljemo od 70 do 90


26.04.2005 13:32:14:
Namesto 70 gre 110, alpa namesto 100 gre 150.


27.04.2005 18:37:49:
Tam se da lagodno peljat vse do 110, kar je vec, je pa ze divjanje. Pa neki semaforji pa to. Ma ja, kar tako na lepem se ti narise, ane. Jst se drzim varnostne razdalje, pa nima kaj za bit. Vsaj do zdaj ne. Zadnjic recimo, sem se peljal zvecer, dost guzve, ene 100, cik cak. Pa gre cisto normalno. Seveda, ker ze prblizno poznam cesto, pa to. Sicer bi se peljal malo manj. Samo 70 je pa kriminal za tako cesto.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

ZaGeR ::

Naši policaji so tut smešni mene so s kolesom ustavli v mb parku kr sn prehitro peljal ok sej sn šal res hitro za v parku ampak ok ko da niamajo pametnejšega dela, zarad njih sn v šolo zamudo :)
Let there be ROCK!

klemen22 ::

Hm ne vem za kva ste vsi napadal osebo Microsofta. Mislim sedaj ste pa vsi angeli na cestah kaj. Še vidli ga niste kako vozi pa ste vsi neki pametni tuki goraj. Ni voznika v sloveniji, ki ne bi šel nikol čez naselje več ko 50. Pa tudi prometni znaki z omejitvami hitrosti so pri nas postavljeni neverjetno pametno. Lahko bi se počas že začeli prilagajati na nove standarde. Sej policaji če vozte npr. 55 čez naselje tako ali tako tolerilajo v večini primerov. Ja naši načrtovalci za omejitve (verjetno kaka služba) so res neverjetno bistri. Dejanskio stanje ceste bi si morali bolje ogledati. Za tiste ko pa letijo čez naselje 70/80 in več pa nepreklicni odvzem vozniške in pika. Prav tako z vožnjo pri več ko 1 promila alkohola. Brez izjeme
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Matev ::

Vame se je pa enkrat zaletel en kolesar v parku.

Kje so bili policisti takrat?

/joke
je pa res tko

vsi jokate da bi moral policaji drugje delovati - vas pa na miru pustiti

jype ::

Vceraj je pa en zbil kolesarko v Zalogu. Ker se je peljala po napacnem pasu in zavila na cestisce, ne da bi nakazala spremembo smeri. Ob trku je vozil kakih 20 km/h. Za nesreco ni bila kriva prevelika hitrost, ampak napacna voznja kolesarke.

Ampak sofer je naredil vse, kar je lahko, da bi se trcenju izognil, kar je edino prav. Skozi naselje je peljal 30, ceprav je omejitev 50, ker je bilo na obeh straneh ceste veliko ljudi, ki bi tudi lahko brez opozorila stopili na cesto.

Skoda, da ne premorejo vsi vozniki toliko odgovornosti, da bi prilagodili hitrost voznje razmeram na cesti in vedno vozili pod omejitvijo. Seveda je za njim vozil kreten, ki je hupal, dokler se nesreca ni zgodila, ampak ta, ki je trobil, je imel vec srece in je enostavno odpeljal naprej. Upam, da se nesreca ni zgodila zato, ker je kreten hupal in zmanjsal pozornost voznika prvega vozila na dogajanje pred njim.

Mene so tudi ze ustavljali policisti, ko sem ga biksal, pa se nikoli nisem pritozeval, ker nisem tako butast, da bi mislu, da to delajo izkljucno zato, da mene spravljajo ob zivce in denar. Pa vendar pri svojih prekrskih nisem bil drugim udelezencem niti priblizno tako nevaren kot avto, ki siba 20-30km/h nad omejitvijo.

Matev ::

Ko nekdo tebi za ritjo hupa in vijuga (microsoft and company) te to verjetno spravi ob živce.

gfighter ::

Kakšne izkušnje pa imate kaj s policaji in njihovo vožnjo? Jaz dostikrat vidim, sploh po ljubljanski obvoznici, da se tudi z ugasnjenimi lučmi ne držijo ravno omejitev. Npr. jaz sem že nekajkrat peljal po omejitvah oz. tistih par km več, in jih vidim v vzvratnem ogledalu ter zato rahlo upočasnim, ravno toliko, da je zagotovo vse po predpisih. Potem me pa oni prehitijo z najmanj 20km/h nad omejitvijo. Seveda ni vedno tako, včasih so že prav lepo počasi vozili za mano kar dosti časa (jaz sem pa cvikal, kdaj bo sirena...kaj češ, ko sem imel še katrco, sem bil njihova "redna stranka" >:D - ampakv 4-ih letih s katrco nisem dobil niti ene kazni:D). Skratka, kolikor jaz vem mora tudi policaj, če nima prižganih lučk, voziti po omejitvah...
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

perci ::

jype: Sej se razumemo - voznik osebnega avtomobila je IMO dolžan voziti tako, da predvidi tudi napake drugih (šibkejših) udeležencev v prometu. Tako kot ta tvoj primer. O tem ni dvoma. Sam jst osebno še nisem videl ali slišal, da bi policaji kdaj koga kaznovali zaradi izsiljevanja prednosti.

Tear_DR0P ::

jst sm pa že videl policaje ki so izsiljevanje prednosti kaznoval, vidu sem policaje ki so izsiljevali prednost in v mostah sem na križišču zaloške in (kaj je ona cesta od BTC do štepanje vasi?) vidu policaja, ki me je skor zbil. SM šel ob treh ponoč pri zeleni čez cesto, on je pa pri rdeči brez luči čez križišče pripelo- trije so not sedel.

Jst sm že v temi o policijskih koledarjih napisal da bi moral policaji bit kot turistični delavci. Tko kot angleški. Mal bi se moral šetat po mestu, mal bi se moral vozit sem pa tja, s svojo pojavo še vedno prepričajo folk, da se normalno obnaša. Križišče Tivolska-Slovenska-Dunajska je ob konicah vedno zabito, to pa zato ker se ljudje vozijo v oranžno namesto da bi ostali in sprostili promet z druge strani. Če se sred križišča pojavi policaj, promet čudežno steče.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

jype ::

Temu dejstvu se tudi sam zalostim, saj se posebej v mojem (kolesarskem) primeru povzroca veliko nevarnost ravno izsiljevanje prednosti. Ampak priznam, da je to tezje loviti in sankcionirati, pravzaprav nimam nobene dobre ideje kako to sistemsko resevati.

No, videl sem ze, kako so zaradi izsiljevanja prednosti ustavili vozilo, nisem pa preprican, da so proti storilcu kaj ukrepali, pa se to je bilo zgolj ponesreci (ker so ravno tam imeli radar in so slisali, kako so cvilile gume tistega, ki ga je en bebo izsilil, pa so malo pomahali z loparckom).

Tear_DR0P ::

hmm ne v bistvu stojijo za križiščem in na avtobusno pucajo vse ki izsiljujejo.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Klub Počasni voznik (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
48676444 (69144) Gandalfar
»

perverzna lopovščina (1000 eur) (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Loža
119484833 (57586) BlueRunner
»

Višje kazni za prometne prekrškarje (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
27119272 (11696) solatko
»

Ne morem plačati kazni :) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
637044 (5554) ferdo

Več podobnih tem