» »

perverzna lopovščina (1000 eur)

perverzna lopovščina (1000 eur)

««
13 / 24
»»

atubbuta ::

Elemente hitre ceste?! Torej, dva locena smerna vozisca z vsaj dvema pasovoma? :>

Ali ti ne veš, kaj je "hitra cest" ali pa je razlika med hitro cesto in cesto rezervirano za vozila na motorni pogon.
:)

Zheegec ::

Ja kristus! Znak za zacetek naselja je povsem dovolj! A imas tako slab spomin, da pozabis ali si v naselju ali ne?

Znak za začetek naselja je dovolj za obravnave pri sodniku. Zame pa zagotovo ni dovolj.

Kaj bi pa še želel? 2000W reflektor ki ti utripa v glavo?

Ne rečem, če pospešiš na res preglednem delu ceste, kljub tisti omejitvi table. Prednost tega je;
- vidiš policaje in pravi čas ustaviš
- nikogar ne ogrožaš

Če pa pospešiš (ti ali kdor koli je že bil to) tam, kjer trdiš da je cesta lepa in pregledna, hkrati pa se greš, da križišče ni posebej označeno (pa niti ni treba da je če je omejitev že itaq 50) - če ga ne vidiš - potem pa menda ja ni bilo tako zelo pregledno, kot se tukaj to trdi?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

d0rK ::

Tudi jaz sem ogorčen nad situacijo.

Menim, da bi moral ustvariti novo temo - 10000 eur odliva. Samo tako lahko zadostis pravici. Pa se na tujih cestah bos dlje casa. WIN-WIN!

Avto, ki se priključuje že dobro vidiš. Če pa nekdo prinori na glavno cesto pa zna biti problem. Zaradi perspektvive se priključek slabo vidi, pa čeprav je dobra preglednost. Avte, ki pa se priključujejo na glavno cesto in so še daleč od priključka pa se slabo vidi zaradi klančine in rahle višinske razlike.

Avto, ki se priključuje že dobro vidiš. Če pa nekdo prinori na glavno cesto pa zna biti problem. Zaradi perspektvive se priključek slabo vidi, pa čeprav je dobra preglednost. Avte, ki pa se priključujejo na glavno cesto in so še daleč od priključka pa se slabo vidi zaradi klančine in rahle višinske razlike.

Tako je, ni pregledno. Nekdo je pač to spregledal in je zato (pravno IN moralno) prehitro začel pospeševati. Ne moreš reči da je pregledno, če se pa slabo vidi. Perspektiva ali kar koli je že tvoj izgovor. Nima veze.

Pač ne gre preglednost je super "razen..."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

Ko se vključuješ, vidiš na desno stran cca. dobrih 200 m daleč, na levo pa slab kilometer. Avte, ki stojijo na priključku se s ceste vidi. Ne vidi pa se stranske ceste od priključka naprej (če se pripelješ po glavni iz Domžal). Ampak vse skupaj je slabo označeno!

! Kako pa veš, da je tisti priključek sploh priključek? Kako veš, da ni to le izvoz iz kakega parkirišča? Kje je tukaj tista doslednost, ki je redno uporabljena pri pisanju kazni? Je ni? Torej dvoličnost!? Jo odobravate? Jaz NE.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: atubbuta ()

Utk ::

Kako veš? Voziš se mimo 50, pa boš vedel še pravi čas :)

Ne vidi pa se stranske ceste od priključka naprej (če se pripelješ po glavni iz Domžal). Ampak vse skupaj je slabo označeno!

Torej NI pregledno, ne vidi se stranske ceste. Torej tudi če rečeš da pelješ po pameti je 50 čisto prava omejitev. Naprej od stranske ceste je pa druga, če je cesta RES pregledna.
! Kako pa veš, da je tisti priključek sploh priključek? Kako veš, da ni to le izvoz iz kakega parkirišča? Kje je tukaj tista doslednost, ki je redno uporabljena pri pisanju kazni? Je ni? Torej dvoličnost!? Jo odobravate? Jaz NE.

Kaj ima pa to veze? Če se vključuje avto iz stranske ceste je OK, če pa nabašeš mamo ki je ravno speljala izpred parkirišča trgovine (po tvoji teoriji, če je to "le izvoz iz parkirišča" s čevlji je pa OK? Pa če se sploh ne vidi ali je izvoz iz parkirišča oziroma stranska cesta mora biti pa tisto RES nepregledno. Torej je 50 še preveč.
Janez Janša, 29.04.2014

In da bodo ljudje vozili 50 km/h morajo biti ustrezne oznake. Drugače pa tudi hitrost 50 km/h ne pomaga, da veš, da je priključek cestni priključek.

Pri 50 boš že videl, če ti bo kdo skočil na cesto. In on tebe.
Da se moraš vozit 50 dokler si v naselju pa ne rabi bit napisano vsakih 100 metrov.

Torej je 50 še preveč.

Če bi postavili nižjo omejitev, bi bilo preveč opazno, ljudje bi vozili počasneje, policija pa nebi mogla več kasirat.

Tako da za njih je najbolje tako kot je, se jim splača. Žal!

Pri 50 boš že videl, če ti bo kdo skočil na cesto. In on tebe.
Da se moraš vozit 50 dokler si v naselju pa ne rabi bit napisano vsakih 100 metrov.

Ko bom lahko, bom predstavil posnetke, kako to naselje zgleda. Je kot regionalka sredi gozda. Na srečo policije oz. inkasantov.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Atubbuta, zakaj te svoje pravičniške akcije od kupovanja bencina v Italiji ne preusmeriš v izboljšanje situacije na tej cesti, odstranitvi motečih reklam ali postavitvi kakšnega dodatnega znaka. Narediš nekaj fotk, napišeš pismo domžalskemu županu, v krajevno glasilo, v Delo, Dnevnik, pišeš svojemu poslancu, napišeš peticijo in začneš zbirati podpise ... Prepričan sem, da bi te tudi večina tule na slo-techu podprla v tem prizadevanju za izboljšanje cestne signalizacije na potencialno nevarnem odseku. In ko bi postavili znak, bi bilo to veliko boljše zadoščenje za "krivično" kazen, kot polnjenje italijanskega proračuna.

O.

veverrca ::

Zaradi perspektvive se priključek slabo vidi, pa čeprav je dobra preglednost.

Predno pišete take "bedarije" raje preberite še enkrat predno objavljate. Ob branju te teme me je že pošteno strah iti na cesto, ker nekateri nimajo poštimanih osnovnih pojmov za CPP. In potem mi starejši naj bi bili zgled mladini. Ja pa ja. Kaj se sploh kregate ali je pregledno ali ni. Tista oseba je naredila prekršek, ker je v naselju vozila 90km/h in pika.

Attubbuta - Slovenijo boš pa najbolj "zafrknil" če se preseliš v drugo državo in si dobiš drugo državljanstvo. Samo verjemi, da če se lotiš tega tako, se potem lahko seliš celo življenje. Kot da imajo drugje kaj bolje poštimano. Te pa od drugje farbajo in kradejo denar. Od kje pa naj dobijo drugače države denar. Ekonomija je ekonomija.

Okapi: Zelo dobre ideje! Ampak misliš, da se da kaj s tem doseči? Pomembna je kritična masa ljudi, da se stvari začnejo premikati v pravo smer. Res pa je, da kakšen članek v časopisu sploh ne bi bil odveč. Bomo videli, mogoče pa le. Glede podpore na slo-techu pa vidiš, kako je. Katerokoli temo odpreš, se najde nekdo, ki se spotika, kar tako iz užitka ali pa iz principa. Nekateri kontrirajo za hobi, drugi, ker se čutijo ogrožene. Tisti, ki pa aktivno ne sodelujejo v tej temi bi me pa po vsej verjetnosti večinoma podprli. Še verjamem v zdravo pamet ljudi, čeprav smo zelo vodljivi. Sploh bi bil za to boljši kak FB.
Veverrca, tebi pa svetujem, da ko narediš prekršek na cesti se kar sama prijaviš in zaprosiš za najvišjo kazen.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Glede podpore na slo-techu pa vidiš, kako je.
Ja, ampak kriv za to si v resnici ti, v največji meri. Zmerjaš policaje, ki so pač nekoga zalotili pri čisto regularnem prekršku, in mu naložili kazen, kakršno pač predpisuje zakon. Po tvojem mnenju na tistem odseku ceste omejitev ne velja več, če pa že velja, ne velja zakon, ki predpisuje kazni.
Potem pa prideš na dan še z briljantno idejo, kako se boš državi maščeval.

Če bi od vsega začetka potožil, da je zakon slabo napisan, ker predpisuje enako drakonsko kazen za divjanje mimo šole kot za divjanje mimo zadnje table v naselju, bi ti večina verjetno dala prav. In če bi potožil, da je bila cesta slabo označena, prav tako. Da policaji marsikdaj pač samo polnijo proračun tam, kjer je to najlažje, se pa tudi v glavnem vsi strinjamo.

O.

Ja, glej. Zakonsko vemo, da nimaš šans. Striktno gledano po zakonu je bil prekršek. Sam si se obesil na "moralno" varijanto, da nisi ogrožal nikogar, da je bila pregledna cesta in je bila kazen nepotrebna. Tukaj se lahko pogovarjava na istem nivoju - ker včasih tudi sam tako peljem - sploh če se znak za konec naselja že vidi in vem, da je cesta pregledna. Večinoma to počnem tam, kjer cesto res dobro poznam.

Ampak ti nimaš pravega argumenta. Pravno smo že obdelali, moralno pa vidiš kako je. "Cesta je super pregledna RAZEN...", to pač ne gre. Sploh ne gre, da ne moraš vedeti ali je stranska cesta ali parkirišče. To NIMA veze, sploh pa to pomeni da je preglednost še toliko slabša in je omejitev 50 tam na mestu. To pa menda ja ne pozabiš, da si v naselju in je "načeloma" potrebno peljati 50. Moraš pogledati, če RES lahko greš kaj več, pa da res nikogar ne ogrožaš, pa lahko potem lepo pospešiš in rečeš da imaš "moralno prav".
Najslabša izjava je pa to, da ni označeno da je križišče. Ni potrebe, ker je omejitev itak 50. Če ni označbe pa to pomeni, da omejitev 50 tam zadostuje, ker je nepregledno pa se moraš tega držati ne samo pravno ampak tudi MORALNO.

Razumeš?
Tisti, ki pa aktivno ne sodelujejo v tej temi bi me pa po vsej verjetnosti večinoma podprli.

Kakšni dokazi za to? aja, spet lastna logika nekoga, ki je pomaranča.
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

veverrca ::

Od Okapi ideja je še najlepša. Samo kaj, ker če ne poznaš nobenega ne boš sam ničesar dosegel. Je pa kakšno Preverjeno zelo v redu in je nekajkrat se celo nekaj premaknilo, ko je bila zgodba objavljena tam gor.

Hvala atubbuta. Sem samo hotela povedat, da karkoli nardiš v tej državi, te bo ona obrnila dvakrat bolj. In da se enostavno ne rešiš razen še postaneš parlamentarec. In pa predpisi so predpisi. Mi jih moramo spoštovati, njim ni treba. Vedno bo tako.

dzinks63 ::

Tisti, ki pa aktivno ne sodelujejo v tej temi bi me pa po vsej verjetnosti večinoma podprli.

Lepa teorija. Kot da poraženec (plačal boš kazen, pa še prostovoljno boš dodatno trošil bencin za bv) po volitvah prepričuje vse povprek. da je v bistvu on zmagovalec.

Buggy ::

atubbuta: Jaz pa te cisto razumem in si mislim kaj te pri vsej stvari moti saj nisi divjak in tudi sam sem naletel na podobno situacijo (res da manjsi znesek)
Danes ob vsem denarju, ki je "prikazan" na DRASU tako ali drugace iz proracuna in vsi ki tako vehamentno mahjo okoli z floskulami kako je v prometu potrebno biti pazljiv, istocano pa pozabljajo na svojo odgovronost pri tem da je potrebno tudi kaksno regionalko vzeti v dolgorocni nacrt (konec koncev menda ne zelimo biti samo trazitna drzava kjer bomo placevali za ceste ki jih s pridom koristijo drugi...se posebaj ob novem vinjetnem sistemu). Slovenija je podvrzena dnevni migraciji kar ob kriticnih urah obremenjuje vecino regionalke, ki pa iz proracuna tangirajo bolj kot ne na zadnjem mestu...tukaj se je potrebno zamisliti kam pelje drzava prometno politiko in kako resnicno skrbi za varnost drzavljanov.

To da pa policija "ukrepa" na skrajno neprimernih mestih pa je ze dolga tradicija in sram me je da sta oba moja strasa bila vcasih policaja. Kot v opravicilo (tudi oce in mati imata pomisleke nad delom danasnje policije) pa naj povem da kaj takega kot je avtor navedel vcasih ni bilo mozno, saj so dejansko zeleli in so ujeli ekstremiste in ne samo polniti proracun na podlagi nekih nezivljenskih pogojev.

Kot je vcasih potekal vic o policalih je ta danes se bolj aktualen. Kaj drugega kot stati na cesti v spremstvu bedne (blond) policajke in kasirati (ter obremenjevat drzavni proracun) res ne znajo.

Buggy ::

to da je pa na ST vecina tako sterilnih v postih manj pa na cest (pa se sami ne vejo) pa se ne sekiraj...ce lazejo sebi ali pa ce so res pacienti z neprilagijeno voznjo pa je njihov problem. Jaz bi si res zelel da bi imel enkrat enodnevno "dovolilnico - unlimited " in bi pobiral izpite ljudem, ki se pogovarjajo po telefonu, vozijo brez luci, bremzajo pred nasproti vozecim vozilom in pod omejitvijo hitrosti ter opravljajo v avtu vse kaj drugega kot zgolj koncentrirano vozijo....aja sorry --saj za nesrece je itaq kriva neprilagojena hirost (tako pravi staistika) in posledicno zaradi tega zmanjsujemo omejitve. Bananrepublika here I come.

Ja, ampak kriv za to si v resnici ti, v največji meri.

V zelo veliki meri pa tudi prepotentnost nekaterih izjem. Saj vidiš, da so v temi večinoma prisotni dva-trije, vse ostalo so izjeme. Morda odvisnost od interneta in konfliktov, pa še je razlogov, ki bi jih morda bolje znala obrazložiti moja sestra, ki študira psihologijo.
Zmerjaš policaje, ki so pač nekoga zalotili pri čisto regularnem prekršku, in mu naložili kazen, kakršno pač predpisuje zakon.

Ne zmerjam policijo, kot posameznike, ampak kot sistem, ki se je sprevrgel. Morda se malo bolje od ostalih zavedam, kdo je za to odgovoren. Sam nočem biti. In prav tukaj je keč mojega pisanja.
Po tvojem mnenju na tistem odseku ceste omejitev ne velja več, če pa že velja, ne velja zakon, ki predpisuje kazni.

Omejitev velja, zakon je bil napisan skoraj zagotovo z nekim dobrim namenom, čeprav nepopolno, veljati mora pa tudi neko osnovno načelo etike. Vse bolj postajamo družba zlorab zakonov proti sočloveku, zaradi samega pohlepa, ki se zelo bohoti pri nas.
Potem pa prideš na dan še z briljantno idejo, kako se boš državi maščeval.

Sploh ne gre za maščevanje, temveč za izrečen "NE" nepravilnostim.

Če bi od vsega začetka potožil, da je zakon slabo napisan, ker predpisuje enako drakonsko kazen za divjanje mimo šole kot za divjanje mimo zadnje table v naselju, bi ti večina verjetno dala prav. In če bi potožil, da je bila cesta slabo označena, prav tako. Da policaji marsikdaj pač samo polnijo proračun tam, kjer je to najlažje, se pa tudi v glavnem vsi strinjamo.

Pa saj vse to pišem. ;)

Tilen ::

... veljati mora pa tudi neko osnovno načelo etike.

Kdo pa določa kaj je etično? Ti, s protestom?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Kakšni dokazi za to? aja, spet lastna logika nekoga, ki je pomaranča.

Samo na prvi strane te teme:
Ne, ne, tole kar so sedajle počeli tile naši vrli policaji je šlo čez vso zdravo pamet. Eno je, da loviš divjake, pijance, drogeraše (in ostalo druščino), drugo pa, da olupiš 14k folka v parih dneh. To je čeparjenje.
Ne branim avtorja teme (s teboj se načeloma strinjam glede omejitev tam okoli, vendar, 90 je vseeno previsoko in za kazen si sam kriv - omejitev je za vse enaka) ampak ima svoj prav.
Ljudje umirajo zaradi hitrosti, tile bukselni, pa lovijo prekrškarje z +10 km/h in to na počasnih odsekih. Bi rekel, takole čez palec, da imajo marsikaj drugega za počet. Najprej.
p.s.
Ne nisem prejel nobene kazni, sem se pa čudil številu oglobljenih.

Ljudje umirajo zaradi hitrosti, tile bukselni, pa lovijo prekrškarje z +10 km/h in to na počasnih odsekih. Bi rekel, takole čez palec, da imajo marsikaj drugega za počet.

Čist res. Enga znanca so v naselju ustavl zarad prekoračitve za 10 km/h, medtem so pa ostali 80 mim norel. Ustavjo pač tistga ki ga lahko, razn če je v nebo vpijoč primer ogrožanja varnosti na cestah. Ne vem za splošno, sam taki primeri mečejo slab vtis na vse.

Kar vam IMHO atubbuta hoče povedat je, da je tovrstna postavitev radarja neetična. Z njim se ne strinjam popolnoma (cesto poznam), ampak sem se pa spomnil šolskega tovrstnega primera - radarja na gorenjski avtocesti, ki je postavljen na klancu navzdol. Tovrstnim prijemom se v tujini izogibajo.

ps: tudi ustavljanje ob izvozu iz gorenjske ceste proti Tržiču je nekaj podobnega, žalibog... tam policisti pričakujejo, da bodo ljudje zavirali iz 130 na 80 km/h. Večina jih zgolj spusti gas, potem pa dobijo položnico. Kar se mene tiče zavornih luči na avtocesti pred seboj ne vidim prav rad, ker ponavadi sledi verižno panično zaviranje, to pa zna biti precej nevarna reč.

Tukaj pred OŠ, kjer je omejitev 40 (z razlogom) pa skoraj nikol ni policije. Folk veselo 80 vozi.
Rajš postavijo radar direkt za znak za začetek naselja (kjer ni nobene nevarnosti) namesto, da bi lovili tiste, ki so res nevarni.
Saj ne rečem, da je OK vozit prehitro na napačni strani table... ampak vsako merjenje hitrosti tam je eno merjenje hitrosti manj na dejansko nevarnih odsekih.
Tista lokacija v Domžalah... heh.. cesta je tam enaka na eni in drugi strani table in tud priključki so enako pogosti. Ni nobene logike v tem, da gre omejitev z 90 na 50. Če bi bila med Trzinom in Domžalami 70 (kot je že prej) in potem do McDonaldsa recimo 60 bi bilo dost bolj smiselno.
Samo pri nas se ne gleda na to. Važno je, da je nekje uradno naselje in drugje ne...

Zakon je zakon in policistov na cestah je ta mesec največ, ker imajo akcijo za prehitre voznike.

WOW! Največ jih je zdaj? Jaz nisem videl še nobenega. Vidim pa folk, ki vozi čez rdečo, prehiteva v škarjice, itd... ampak takih nikol ne bodo kaznoval, ker za to je treba dejansko bit na cesti (ni dost samo radar postavit).

jah, policija pač rada služi, še nikdar jih nisem videl na nevarnih odsekih, ampak samo na dolgih ravninah, kjer je vmes kakšna omejitev 70 ali kaj podobnega

Ok krivica res ni, ma me zanima kdo ima 20-50 metrov pred tablo konec naselja(ko že ni bajt okoli) še vedno 50 ali manj. Gotov mate vsaj 60, 70.
Kriv si jebat ga, sam raj bi se dal sred naselja z radarjem, bi blo več koristi(toda manj denarja za državo :\).

No sicer kolker poznam Slo-Tech so vsi bolj papeški od papeža, ter majo vsi 50 točno do table :\

Res je, policaji znajo biti svinje...

Ma kaka fakin' tabla...okoli table je prehodno območje tako kakor na vsaki meji/mejnem prehodu. Tu nimajo kaj merit z radarjem, ker so te table ponavadi dovolj iz mesta tako, da ni več neposrednega ogrožanja okolice. Tako postavljen radar je namenjen IZKLJUČNO in SAMO polnjenju policijskega proračuna in ničemur drugemu. 90% ljudi že cca 50m pred temi znaki pospeši na skoraj 90km/h.

Heh, ampak če odpreš eno tako temo na tem forumu, si lahko prepričan, da ti bo 3/4 odgovorov pametovalo o tem kakšen norec si, kako si zaslužiš da izgubiš izpit in da si nasploh največji izmeček na tem svetu, ker si peljal čez omejitev. Me zanima koliko zgornjih pametnjakovičev dejansko vozi do table 50 km/h, takoj po tabli pa pospeši na 90 km/h. In to je retorično vprašanje, ni treba, da zdaj vsak napiše kako se vedno in strogo drži omejitev. Pravljice raje govorite svojim otrokom, če jih že imate ;)

Sicer pa nimaš kaj, zakon ne ločuje sredino naselja, kjer je taka omejitev smiselna in konec naselja, kjer ni že nobene hiše več in nima smisla voziti striktno 50 km/h. Po tem zakonu si storil prekršek in za to boš moral žal kar pošteno plačati. Mene osebno sicer ne bi tako bolelo 1000€ (oz. itak če plačaš pravočasno, je "samo" 500€), bolj bi me bolelo tistih 9 kazenskih točk oziroma kolikor jih že dobiš za tako prekoračitev.

Hitrost ubija - povejte mi koliko se jih je ubilo, ko so prehitevali tiste, ki so na odprti cesti, kjer je omejitev 90, veselo vozili "varnih" 70. Koliko je bilo nesreč na avtocesti, zaradi prepočasnega uključevanja na vozni pas in menjave pasu, z namenom prehitevanja s 100 ali manj. Zakaj ni na Nemških avtocestah več nesreč, ko pa imajo na mnogih odsekih omejitev 250km/h. Slučajno so na Nemških cestah kazni za oviranje prometa s počasno vožnjo, nekajkrat višje, kot prekoračitev za 10-30km/h. Nasploh najvišje kazni pa imajo Nemci za prekratko varnostno razdaljo na avtocestah. Koliko časa bo še možno zapeljat na avtocesto v nasprotni smeri (dokler ne bo kakšne katastrofe z nekaj mrtvimi - rešitev je popolnoma preprosta in sorazmerno poceni - ježki, ki se dvignejo ob vožnji v nepravilno smer in predrejo vse štiri gume. Te akcije in sploh vse delovanje naše prometne politike ni v smer varnejšega prometa, temveč polnjenje prazne proračunske blagajne.
Pri nas je v statistiki hitrost na prvem mestu, saj drugih vzrokov (psihofizično stanje voznika, kvaliteta ceste, tehnična brezhibnost vozila, vozniškie sposobnosti, oviranje prometa s počasno vožnjo in posledično prehitevanje kolone drugega udeleženca v prometu, kršenje prometnih predpisov šibkejših udeležencev v prometu - nakazovanje namena prečkanja ceste, vožnja kolesarjev po nepravi strani, brez luči, pešci ponoči v temnih oblačilih, brez kresničk, praviloma na nasprotni strani ceste - hoja v smeri vožnje....), naši statistični umetniki, sploh niso sposobni ugotavljati, saj je najbolj priročno in donosno kriviti HITROST. Napišite, koliko divjakov se je v zadnjih 20-ih letih ubilo - tu so izvzeti motoristi. Pri nas je pač tako, da mrtvo pijan voznik povzroči prometno nesrečo s precej višjo hitrostjo, kot je dovoljena in avtomatsko ni vzrok nesreče alkohol (pač gospodarsko pomembna surovina), temveč hitrost in zaradi tega, bo kmalu cela Slovenija na 50km/h, pa bomo še vedno govorili, da hitrost ubija.

Ena podobna. Včeraj so na hitri cesti pri Trebnjem postavljali kanta-za-smeti-radar na delu, kjer je zaradi gradbišča AC omejena hitrost na 60 km/h. Toda ne na začetku območja, ampak na koncu, kakšnih 50 metrov pred znakom za prenehanje omejitev in po izvozu z gradbišča, zaradi katerega je omejitev postavljena.

Legalno? Da.

Legitimno? Po mojem mnenju ne.

kar hočete lahko rečete...vendar na takšnih mestih je radar postavljen izključno zaradi tega da se jih čim več ulovi. skozi eno naselje vedno vozim po omejitvi, antančno do zadnje hiše (potem se ti odpre pogled na parkirišče)...če je radar greš 50 naprej...drugače pospešuješ do table ki je oddaljena dobrih 100m...v teh 100m pa je le še črpalka, ki ima svojo stezo za uvoz, cesta je pa skozi celo naselje tako široka da bi skoraj brez težav bili trije pasi...a omejitev 50...ne rečem skozi strnjeno naselje, mi je dejansko groza peljati več kot 55 (pa čeprav je široka cesta), vendar ne 50 omejitev, kjer je ob cesti najprej 1,5m širok pločnik...potem imaš pa še 2m travnate površine...in tu je omejitev 50 popolnoma nepotrebna... in žal proti policajem ne moreš nič.

in če bi dejansko bili na cesti...bi se tudi vozilo do table 50...poglejte si v sosednjo italijo, ko ob 2 zjutraj naletiš na akcijo (ne to ne pomeni postavljen radar, to pomeni 5 avtov stalno v gibanju po cesti na razdalji 1km in 10 avtov parkiranih, in ja ti bodo vozili 2m za ritjo in takoj ko boš čudno reagiral, bo vžgal vse kar ima), zato pa je v italiji tudi obratno razmerje kot pri nas, 5% norcev in 95% ljudi ki vozijo po predpisih. delam po italiji povprečno 20km na mesec, pa sem šel že večkrat mimo policijske patrulije, kot v sloveniji, kjer delam 500-1000km na mesec, pa tudi med vsemi napovedanimi akcijami sem ponavadi na cesti!

Mislim, da dodatni komentarji niso več potrebni.

šernk ::

eno vprašanje: kakšna je omejitev hitrosti skozi naselje, če ni table? :D

danes ponoči sem recimo vozil kjer vem da je omejitev 50km/h precej preden bi bilo potrebno...pa glej ga zlomka table za naselje ni več, je pa bila tam še pred pol leta.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

BigWhale ::

Ja kristus! Znak za zacetek naselja je povsem dovolj! A imas tako slab spomin, da pozabis ali si v naselju ali ne?

Znak za začetek naselja je dovolj za obravnave pri sodniku. Zame pa zagotovo ni dovolj.

Prosim, da deponiras izpit na upravno enoto. Hvala.

šernk; Poznam take primere. Konec Nemške ceste naprimer. Po nemški je omejitev 80 km/h, potem naj bi bila tabla, pa je ni in priključek, ki razveljavi omejitev. Tako je mimo še bolj frekventnega priključka (gorenjska avtocesta) uradna omejitev 90 km/h. Zato, ker ni table za omejitev. In to že kar lepo število mesecev, morda že več let.

Pa dobro, če si previden, boš vseeno varno peljal mimo. Ampak drugače se pa v takih primerih odraža dvoličnost.

Zgodovina sprememb…

Elemente hitre ceste?! Torej, dva locena smerna vozisca z vsaj dvema pasovoma? :>

Ali ti ne veš, kaj je "hitra cest" ali pa je razlika med hitro cesto in cesto rezervirano za vozila na motorni pogon.

ZVCP ne pozna pojma hitra cesta. To je nekaj kar si si ti izmislil. :) 100km/h lahko vozis samo na cesti rezervirani za motorna vozila in avtocestah.

Prosim, da deponiras izpit na upravno enoto. Hvala.

nisi me razumel! Zame je dovolj, da bom vozil po omejitvi, ne pa tudi, da bom zagovarjal lopovščino. A sem zdaj bolj razumljiv?

ZVCP ne pozna pojma hitra cesta. To je nekaj kar si si ti izmislil.

Gotovo si nisem jaz izmislil. Preuči še zgodovino, morda je bil to termin nekoč. Morda je pogovorni, uporabljajo ga pa tudi novinarji.

e-marko ::

Tudi sam rečem hitra cesta... Vsi vemo za kaj se gre in ostalo so že malenkosti.

LP
...somebody, somewhere...

Zgodovina nima nobene veze s sedanjostjo. Ce je hitra cesta vcasih bila kaj ali pa ne, danes hitra cesta ne obstaja. In nikoli ni obstajala hitra cesta, ki bi bila podobna magistralki, po kateri bi se lahko vozilo s hitrostjo 100km/h.

Nad 90km/h lahko vozis samo po cesti, ki ima dva smerna vozisca, ki sta med seboj fizicno locena.

e-marko ::

Točno temu jaz rečem hitra cesta (če ni avtocesta).

LP
...somebody, somewhere...

Zgodovina nima nobene veze s sedanjostjo. Ce je hitra cesta vcasih bila kaj ali pa ne, danes hitra cesta ne obstaja. In nikoli ni obstajala hitra cesta, ki bi bila podobna magistralki, po kateri bi se lahko vozilo s hitrostjo 100km/h.

Haha, ti ga pa pihneš. "Avtocesta" Ljubljana-Zagreb in naprej do Beograda je bila hitra cesta, omejitev 100, ostanek nje si pa lahko ogledaš še okoli Trebnjega. Ne trollaj, če nimaš pojma.
Evo, link na stran ministrstva za promet, kjer v kategorizaciji piše, da imamo avtoceste, hitre ceste itd. V zakonu o javnih cestah ti lepo piše, kaj je hitra cesta. Če ne veš.

Nad 90km/h lahko vozis samo po cesti, ki ima dva smerna vozisca, ki sta med seboj fizicno locena.

Prosim, da deponiraš svojo vozniško na prvi upravni enoti. Hvala.
Na cesti, rezevirani za motorna vozila, je omejitev 100. Pasovi ne rabijo bit fizično ločeni. Če so, in še kaj drugega, je pa omejitev 110.

Tilen ::

No saj 100 pa 110 je nad 90? :P
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Ja, samo on pravi, da morta bit pasova ločena, pa to ni res.

jype ::

BigWhale> ki ima dva smerna vozisca

Dve smerni vozišči, prmejduš!

tlozej ::

...
Na cesti, rezevirani za motorna vozila, je omejitev 100. Pasovi ne rabijo bit fizično ločeni. Če so, in še kaj drugega, je pa omejitev 110.
...

Omejitev 110 km/h velja samo če je posebej označena!

32. člen ZVCP
(4) Na cesti zunaj naselij je največja dovoljena hitrost za vozila omejena:
– 130 km/h – na avtocestah;
– 100 km/h – na cestah, rezerviranih za motorna vozila;
– 90 km/h – na vseh ostalih cestah.
(5) Ne glede na določbe prejšnjega odstavka, je na cesti, rezervirani za motorna vozila, na kateri sta poleg izpolnjenih predpisanih pogojev smerni vozišči med seboj fizično ločeni in imata najmanj po dva prometna pasova in odstavni pas ali odstavne niše in je zavarovana proti prehajanju divjadi, največja dovoljena hitrost za vozila omejena na 110 km/h. Ta omejitev mora biti označena s predpisanim prometnim znakom.

http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?...

Fizikalko ::

No, ta satelitska slika resnično dokazuje, kakšno neumnost si storil. Sicer pa - kakšno oznako neki potrebuješ, če pa si v naselju? Če so pač presodili, da je tam 50, pa ja niso šli še dodatne table postavljat, če pa je zadeva v naselju, kjer je itak omejitev, glej no glej, 50. Ergo?

TESKAn ::

BigWhale> ki ima dva smerna vozisca

Dve smerni vozišči, prmejduš!

+1
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

No, ta satelitska slika resnično dokazuje, kakšno neumnost si storil. Sicer pa - kakšno oznako neki potrebuješ, če pa si v naselju? Če so pač presodili, da je tam 50, pa ja niso šli še dodatne table postavljat, če pa je zadeva v naselju, kjer je itak omejitev, glej no glej, 50. Ergo?

Jaz pa mislim, da satelitski posnetek kaže na to, kakšno neumnost si ti stroril. Drugače pa tvoj post jasno kaže na to, da pri preberanju ostalih postov nisi dosleden in ti ni povsem jasno, kaj je že napisano.

:) Hitra cesta = cesta rezervirana za motorna vozila. ZVCP pojma hitra cesta ne pozna, zakon o javnih cestah ga pa enaci s cestami rezerviranimi za motorna vozila.

V zakonu o javnih cestah ti lepo piše, kaj je hitra cesta. Če ne veš.

Pise tocno tole, za avtocesto in hitro cesto:

5. avtocesta je državna cesta, ki je namenjena daljinskemu prometu motornih vozil in ki je sestavni del avtocestnih povezav s sosednjimi državami; njen sestavni del so tudi posebej zgrajeni priključki nanjo;
6. hitra cesta je državna cesta, rezervirana za promet motornih vozil, ki s svojimi prometno-tehničnimi elementi omogoča hitro odvijanje daljinskega prometa med najpomembnejšimi središči regionalnega pomena; navezuje se na avtoceste v državi in na cestni sistem sosednjih držav; njen sestavni del so tudi posebej zgrajeni priključki nanjo;

V bistvu nikjer ne pise kako zgleda. Morda v kakem pravilniku. Edino kar velja je prometni znak, ki cesto kategorizira in pa znak za omejitev hitrosti. Kaksna je pa omejitev tam, pa ne vem. Jaz pri nas se nisem videl ceste rezervirane za motorna vozila na kateri bi bila dovoljena hitrost 100km/h in bi cesta bila navadna dvopasovnica.

Ce kje je taksna cesta potem je to zgolj izjema, kot pa pravilo.

Beli_Zajcek ::

Okapi: Zelo dobre ideje! Ampak misliš, da se da kaj s tem doseči? Pomembna je kritična masa ljudi, da se stvari začnejo premikati v pravo smer.

Pa sploh veš kaj si napisal? Neumno se ti zdi poskušati izboljšati situacijo na cesti s pisanjem županom, poslancem,... Vse to, ker s tem NIČ ne dosežeš, ker potrebuješ kritično maso ljudi. Nikakor se ti pa ne zdi neumno SAM se iti neko pravičniško akcijo tankanja v Italiji. Rezultat je 1:0, ampak ne za zdravo pamet.

Ena podobna. Včeraj so na hitri cesti pri Trebnjem postavljali kanta-za-smeti-radar na delu, kjer je zaradi gradbišča AC omejena hitrost na 60 km/h. Toda ne na začetku območja, ampak na koncu, kakšnih 50 metrov pred znakom za prenehanje omejitev in po izvozu z gradbišča, zaradi katerega je omejitev postavljena.

Očitno nisi lokalc, omejitev 60 je z razlogom. Na 28-ih kilometrih hitre ceste se je letos ubilo že 8 ljudi, med njimi tudi 2-leten fantek. Kar nekaj se jih je ubilo na tistem "nelegitimno" na borih 60km/uro omejenem priključku na/z avtoceste. Na tvojem mestu ne bi citiral uporabnika aljazha kot potrditev tvojih argumentov.

Zgodovina sprememb…

Nikakor se ti pa ne zdi neumno SAM se iti neko pravičniško akcijo tankanja v Italiji. Rezultat je 1:0, ampak ne za zdravo pamet.

Če bi bil sam tisti, ki se take akcije nebi šel, bi po tvojem mnenju bil ne le neumen temveč celo kak izdajalec. Probaj razmišljati malo manj absolutniško, togo, samo po sebi umevno. Raje razmišljaj bolj fleksibilno.

Drugače smo pa v tej temi precej zašli. Debata je o tem, da so se je sistem kaznovanja izrodil in da ne gre več za pravične kazni, temveč za sistemsko krajo denarja. Razumem, da ga primanjkuje, ampak potrebno bi bilo poiskati vsaj malo bolj pravične vire sredstev.

Zgodovina sprememb…

Senitel ::

In kakšna bi bila pravična kazen za tak prekršek? Torej za vožnjo 40km/h preko omejitve v naselju?
Bi morala kazen linearno naraščat z razdaljo do znaka nekako tako, da bi 100m pred znakom imel samo še 500€ kazni?
Če nočeš plačevat, pač vozi po predpisih!

Tear_DR0P ::

temveč za sistemsko krajo denarja

gre za kaznovanje sistemske kraje življenj. problem je samo da si ti lopov oziroma "tvoj znanec" in ko jih dobite po prstih jokate. če te radar dobi da si vozil prehitro, pomeni da ga nisi pravočasno opazil. sedaj si prestavljaj kako je ko je tisto kar ne opaziš pravočasno trileten otrok. za varovanje otrok noben strošek ni prevelik al kako že gre neka mantra
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Če nočeš plačevat, pač vozi po predpisih!

In kaj, če v nekem momentu spregledaš omejitev, ker je bila npr. tisti trenutek a cesti neka nevarna situacija, ki je zahtevala 100% pozornost? Boš plačal zato, ker si dal prednost varnosti? Dajte no! Malo se zamislite, kaj pišete.

jype ::

atubbuta> In kaj, če v nekem momentu spregledaš omejitev

Če te dobijo - PLAČAŠ!

Prekle mokre! Če nisi sposoben vozit, vrni vozniško dovoljenje!

atubbuta> Boš plačal zato, ker si dal prednost varnosti?

Dej ne seri klanf, no! Kako "si dal prednost varnosti" če si tak štor, da si spregledal znak za omejitev hitrosti? Bodisi si vozil prehitro, bodisi nisi bil zbran med vožnjo. Oboje je huda napaka, ki lahko povzroči smrt, pa žal ne samo tvojo.

In kakšna bi bila pravična kazen za tak prekršek?

V primeru, ko gre za namensko polnenje proračuna NIČ.
V primeru, ko gre za resen prekršek pa odvisno od prekrška. 1000 eur kazni bi bilo utemeljeno šele, ko bi resno ogrožal varnost na cesti. Pa prosim dovolj z demagogijo, da je oseba, ki so jo ujeli kogarkoli ogrožala. Prosim ne imejte ljudi za bedake!

atubbuta> Boš plačal zato, ker si dal prednost varnosti?

Dej ne seri klanf, no! Kako "si dal prednost varnosti" če si tak štor, da si spregledal znak za omejitev hitrosti? Bodisi si vozil prehitro, bodisi nisi bil zbran med vožnjo.

Ne delaj se neumnega, prosim. Npr. zaradi lestve, ki ti lahko pade pred tabo na cesto. Primera si nisem izmislil, temveč se je zgodilo danes na Ljubljanski zahodni obvoznici. A boš v tem primeru gledal znake za omejitev? Jaz NE. Ampak bom previdno po svoji presoji odvozil situacijo, kakor je najbolj varno za vse udeležence v prometu.

Zgodovina sprememb…

««
13 / 24
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mnenje o policajih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12928534 (20328) strup121
»

Hitrost na cesti (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
26156221 (45427) Oki

Klub Počasni voznik (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

48682492 (75192) Gandalfar
»

Speeding Facts vs Myths (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25814567 (11445) jype
»

Prehitra vožnja - ugovor (strani: 1 2 3 4 )

18914413 (11943) Tear_DR0P

Več podobnih tem