» »

Prehitra vožnja - ugovor

Prehitra vožnja - ugovor

1
2
3 4

Ziga Dolhar ::

> By the way, zakaj ne ukinejo npr. kajenja, če jim je toliko do našega zdravja in dobrobiti?

Čaki.

Mislil si rečt, "če jim je toliko do našega denarja". Ane?

Aja, ups.
https://dolhar.si/

Matek ::

Zlate, mislim ker hippy bullshit, kaj pa je važno, če državo briga za denar al za prekrške, važno je kolko se prekrški res dogajajo. A ti bi rajši vido, da ne bi blo nobenih denarnih kazni in da bi vsi politiki iz dna srca povedali, da jim je res pomembno, če državljani spoštujejo zakone in da jih iskreno skrbi za vse? Bi bilo bedakov kaj manj? Po moje dosti več kot sedaj, denarna kazen je dokaj učinkovito prisilno sredstvo, računanje na moralno zavest posameznika pa gola naivnost.

Ti v bistvu praviš, da se nobenega zakona ne splača spoštovati, ker država kazni uvaja zgolj za zaslužek, tako da se splača it ropat, krast, razbijat in izvajat masovne prevare, mislim, saj ne da bi mi bilo to všeč, ampak se počutim debilno, ker gre državi pri omejevanju tega samo za denar. Nekako tako praviš, ja.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

ekma234 ::

V Sloveniji so ceste preozke, vsaj za en meter, pa pločniki tud!!! Poglejte kako je v Ameriki.

ekma234 ::

Pa jaz bi rabu en gumb k bi omejil hitrost genau na 50km/h.

V Domžalah, stara magistralna cesta (LJ-MB) je vsaj za 70 narjena. Tam je 50 samo, da policaji na lahek način služijo denar. Da ne govorim o trzinski dvopasovnici - kriza.

Z omejitvijo 50 se strinjam, če je ob cesti pločnik.

BigWhale ::

Eh, zlate, zlate...

Noben ni govoril o absolutnem upostevanju vseh pravil, kje si to videl?

> Naj ugibam - uvedla nove, še bolj debilne predpise, samo da bi ljudje
> spet delali prekrške (beri polnili blagajno).

Ej! Zajebi drzavo u nulo, pa voz po predpisih, ti naujo nobene kazni mogl nabit!

BigWhale ::

> V Sloveniji so ceste preozke, vsaj za en meter, pa pločniki tud!!!
> Poglejte kako je v Ameriki.

Kako pa je v Ameriki? Povej nam.

perci ::

Kokr kje ;). Ponekod makedam :).

BigWhale ::

Ja, sam je sirok :P

Microsoft ::

Zakaj se zdaj spotikate ob plocnik? Dajte rajs komentirat cesto pri Trzinu, pa cesto skozi Domzale, kjer je omejitev 70 oz. 50.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

BigWhale ::

Mislis tisto cesto skozi domzale na kateri je polno pregodov za pesce, preko katerih otroci hodijo v solo?

Microsoft ::

So doseki, ki si zasluzijo 50, so pa deli ki si tega ne.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

TribesMan ::

In so ljudje, ki si zasluzijo izpit, in so ljudje, ki si ga ne... simple as that.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

jype ::

V Polju (vzodno od cerkve) je zelo sirok plocnik, po katerem vsako jutro maha v solo kakih 200 otrok. No, ne po plocniku, ker je dovolj sirok, da je vsako jutro tam pred enim barom parkiranih kakih 10 osebnih in poltovornih vozil, katerih vozniki morajo spit jutranjo kavo, zato otroci hodijo po izredno prometni (in siroki) cesti. Omejitev je pravilno postavljena na 40 km/h, signalizacija pa je ustrezna, vendar omejitve redki upostevajo, ker je cesta ravna, pregledna in siroka.

Malo naprej (v Kaslju) je preozek odsek ceste brez plocnikov, po katerem gre vsako jutro v solo priblizno 50 otrok, za sanacijo katerega je bil denar zbran leta 93, a lastniki parcel ob cesti sanacije niso dovolili.

Vsako leto je poskodovanih vsaj 5 otrok, od leta 90 narasca, 3 nesrece so se koncale s smrtnim izidom.

Ma, ni tko huda statistika, ne... Kaj pa je to, par pamzov na let, to se pa ja nkjer ne pozna.

Ce vozis nad omejitvijo, si zasluzis, da ti vzamejo izpit. To pac pomeni, da nisi sposoben vozit po predpisih in torej ne smes vozit po cestah, ker na cestah veljajo predpisi, ki se jih moras ZATO DA SO DRUGI VARNI drzat, ne glede na to a ti je to vsec ali ne.

Za otroka je povsem normalno, da znotraj naselja prlaufa na cesto, in izkljucno voznikova odgovornost (razen na cestiscu izven naselja, oznacenem z rumeno ali belo crto) je, da prepreci nesreco. To stori tako, da vozi le tako hitro, da lahko spremlja dogajanje na cesti in ob njej in vsak trenutek pricakuje, kako se bo mnozica mularije vsula na cesto. Isto kot za otroke velja tudi za slepe ljudi, ki pa so bolj uvidevni, ker pred preckanjem cestisca iztegnejo roko z belo palico, da jih voznik lahko brez tezav opazi. V primeru nesrece je kriv, ne glede na psihofizicno stanje njega ali pesca, tudi ce je vozil pod omejitvijo. Pesec lahko v tem primeru izsiljuje prednost, a na sreco to pocnejo le redki, ker potencialno polomljene noge, rebra ali lobanja niso najbolj prijetno dozivetje, ne glede na to kdo nosi krivdo. Na prehodu za pesce (zebri) ima pesec vedno prednost in ne more biti kriv za nesreco, a kljub temu si redki drznejo stopiti na prehod, ne da bi se prej temeljito prepricali, ali jih kani kdo umoriti.

Ce vozis 70 pac pesca povozis, ce mas ABS al pa ce ga nimas, pa tako in tako pri tej hitrosti opazis pesca sele ko mal rukne, ker si zapeljal cez.

STASI ::

Pa jaz bi rabu en gumb k bi omejil hitrost genau na 50km/h.

A si že slišal za tempomat?
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

DoloresJane ::

No, kaj o cesti skozi Trzin? Omejitev je 70 in se strinjam s tem, ker so semaforji relativno gosto postavljeni in se pravzaprav ne splača dajati višje omejitve. Še ta omejitev je previsoka, ker ljudje rečejo: "Aha, omejitev 70" in vozijo avtomatično 90. Potem pridejo v bližino križišča, zelena utripa, morda je prižgana že celo oranžna/rumena, vendar imajo preveliko hitrost, da bi bremzali in ustavili pred semaforjem, zato potegnejo še čez križišče. In če imajo srečo (in VELIKOKRAT jo imajo), potem skozi križišče peljejo že globoko v rdeči, ko se promet sprosti na drugem delu križišča. Imamo avto, ki prihaja s smeri obvoznice in bi rad zavil proti Črnučam, ve, da ima sedaj priložnost, ker je že v križišču in se je tistim iz smeri Trzina že prižgala oranžna/rdeča. Voznik začne delati zavoj v levo, nakar izza ovinka prileti nekdo z minimalno 90 na števcu, čez semafor in v vozika, ki je zavijal.

Na tem križišču je ogromno nesreč in to zato, ker vozniki vedo, kakšna hitrost je primerna za kateri odsek ceste. Vedo celo bolje od tistih, ki so ta cestni odsek zasnovali in zgradili in pri tem izračunali, kakšna hitrost je primerna. Take nesreče se dogajajo tudi voznikom, ki živijo v bližini in poznajo ceste in zgodovino križišča. Samo so še vedno najbolj pametni.

Sedaj pa povejte, če se toliko nesreč na tem konkretnem odseku zgodi ravno zaradi neprilagojene hitrosti, ali je smiselno naj omejitev zvišajo. Nekateri res radi delajo butce iz sebe.

Stepni Volk ::

Zelo dobra stvar so krožna "križišča. Pred njim moraš tako ali tako zavreti (nimaš prednosti)... Upam, da bodo tudi pri nas zamenjali čim več semaforiziranih križišč, saj so ekonomsko bolj upravičena, promet poteka bolj tekoče (do neke kritične mase vozil seveda) in z manj nesreč.

Za vse prekrškarje: še višja denarna kazen, ki naj bo dodatno vezana na vrednost vozila, mesečne dohodke in vrednost nepremičnin.
+ že nekajkrat omenjeno obvezno delo / pomoč, ki so utrpeli poškodbe v prometnih nesrečah tar dodatno pobiranje smeti z obrobja cestišč z velikim fluoroscentnim napisom:
"ČE VOZITE PREHITRO; SE MI PRIDRUŽITE."

Ziga Dolhar ::

Za taka prisilna dela boste mogl najprej ustavo spremenit.
https://dolhar.si/

gfighter ::

In v praksi se potem na točno tem odseku pokaže, da dejansko ne moreš peljati 60-70km/h, ker te bodo popolnoma vsi prehitevali, ti vozili za ritjo in trobili, češ, glej ga, nedeljski voznik. Sploh tam od 1ih pa tja do 4ih je po mojih izkušnjah tako. In si v dilemi; ali voziti po omejitvah in povzročati nevarnost (ker dejansko ti povzročaš nevarnost, ker si edini, ki ne pelje tako kot ostali), ali voziti tako kot ostali in tvegati kazen. Moja filozofija na cesti je taka, da kadar vozim v koloni vozil, vozim toliko, kot vsi ostali, pa čeprav 20km/h več, če pa sem sam, pa lepo po omejitvah oz. tistih 5-10 km/h več (na avtocesti recimo). In mi je še vedno uspelo brez najmanjšega problema ustaviti se pred rdečo. Glede rdečih luči na taistem odseku pa bi pomojem veliko naredila ukinitev utripajočih zelenih luči, saj vsak normalen voznik lahko tam ustavi avtomobil tudi pri 90km/h na uro, saj vsak semafor tam vidiš že na razdalji 500m. Problem je v tem, da nekatere budale, ko vidijo utripajočo zeleno, pohodijo gas do daske, in to je na tem odseku IMHO veliko večji problem, kot pa tistih 15km/h nad omejitvijo. Če pa bi ukinili utripajočo zeleno, bi bili pa vozniki IMHO avtomatsko bolj previdni...
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

MadMax ::

Na prehodu za pesce (zebri) ima pesec vedno prednost in ne more biti kriv za nesreco, a kljub temu si redki drznejo stopiti na prehod, ne da bi se prej temeljito prepricali, ali jih kani kdo umoriti.

Tle so pa na žalost nekaterih pešci zaščiteni bolj kot kočevski medvedi.
Pešec se mora pred prečkanjem namreč prepričat, če to lahko stori varno, svojo namero pravočasno nakazati z dvignjeno roko, nato pa čim hitreje prečkati cesto.
Pozornost na starejše in otroke je seveda druga stvar.
Ampak ko ti pa kreten skoči na cesto tik pred tabo, pol pa najebeš kot za normalnega.... je to v redu??


/edit:
Če pa bi ukinili utripajočo zeleno, bi bili pa vozniki IMHO avtomatsko bolj previdni...

Potem bojo pa opazovali, kdaj se bo prižgala rdeča pešcem, pa po gasu....
Tale z neutripanjem zelene je po moje čist mimo...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMax ()

gfighter ::

Imamo avto, ki prihaja s smeri obvoznice in bi rad zavil proti Črnučam, ve, da ima sedaj priložnost, ker je že v križišču in se je tistim iz smeri Trzina že prižgala oranžna/rdeča. Voznik začne delati zavoj v levo, nakar izza ovinka prileti nekdo z minimalno 90 na števcu, čez semafor in v vozika, ki je zavijal.


Hm, izza ovinka? Če prileti izza ovinka proti Trzinu, pa ne more ustaviti pred rdečo lučjo, potem pelje 150km/h ne pa 90. Ampak ti pa verjamem, da je dosti takšnih norcev. Po mojih izkušnjah tam 80% ljudi vozi 10-20 nad omejitvijo, 10% jih vozi pod, 10% je pa ekstremov, ki mislijo, da so Schumacherji ;((. Omejitve na tem odseku bi bilo smiselno zvišati, ampak šele, ko se bo 80% ljudi držalo zdajšnjih. Pač, nismo švedi, ampak balkanci in če se kje to vidi, se na naših cestah.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

gfighter ::

Potem bojo pa opazovali, kdaj se bo prižgala rdeča pešcem, pa po gasu....


Jah, ni tako mimo, kot se zdi na prvi pogled, saj voznik, ki je 200m oddaljen od semaforja, ne razloči semaforja pešcev, ker je le-ta obrnjen stran od njega za 90 stopinj. Obstajajo pa tudi raziskave, ki govorijo točno o tem, kako utripajoča zelena pomeni samo potuho voznikom in nič drugega.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

MadMax ::

gfighter:
kakšna križišča pa potem imate v tvojem koncu?
Ker jaz ponavadi vidim semafor za pešce direkt, le na drugi strani prečne ceste je.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

BigWhale ::

> Ampak ko ti pa kreten skoči na cesto tik pred tabo, pol pa najebeš kot
> za normalnega.... je to v redu??

Kako ti lahko kreten skoci pred avto na prehodu za pesce? Ne more ti, no razen ce nisi ti tisti kreten, ki ne ve, da je potrebno pescu, ki caka, da bo preckal cesto, ustaviti in pocakati, da precka tvoj vozni pas. Ja, potem ti pa 'kreten' lahko skoci pred avto. :)

MadMax ::

Kit, ne spet s tvojimi nevmestnimi, prosim.
Ne želim ti, da to doživiš, da bi moral verjet.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

BigWhale ::

No, kaj tocno ti ni jasno pri trditvi, da si dolzan ustavit pescu, ki stoji na prehodu za pesce in caka, da bo preckal cesto?

Torej, ce mu ti nisi ustavil, da je lahko preckal cesto, si ti v prekrsku in ne pesec, ker 'skace' na cesto. Kaj ti ni jasno? A ti narisem?

Heh, preveckrat so me povozili na prehodu za pesce, ko sem imel jaz zeleno luc, da ne bi vedel kaj smem storiti kot pesec in cesa ne.

Ti pa, ce nimas nic pametnega za povedat, se zadrzi.

MadMax ::

No, kaj tocno ti ni jasno pri trditvi, da si dolzan ustavit pescu, ki stoji na prehodu za pesce in caka, da bo preckal cesto?

Ne meni, njim niso jasne njihove dolžnosti. Beri moj post malo višje. Ti citiram člen ZVCP?


Torej, ce mu ti nisi ustavil, da je lahko preckal cesto, si ti v prekrsku in ne pesec, ker 'skace' na cesto. Kaj ti ni jasno? A ti narisem?

Seveda sem v prekršku jaz, ker on hodi po pločniku in se 5m pred mano brez kakršnegakoli znaka zapodi čez cesto. Ravno o tem govorim, da je praktično neglede na okoliščine kriv voznik. Ja, nariši, ker očitno ne razumem kaj mi hočeš povedat.


Heh, preveckrat so me povozili na prehodu za pesce, ko sem imel jaz zeleno luc, da ne bi vedel kaj smem storiti kot pesec in cesa ne.

Nikjer nisem omenjal semaforja in tvoje zelene luči.
Če pa je nesemaforiziran prehod postavljen v ovinku, na katerega notranji strani je ozek pločnik tik do vogala hiše, na odseku je omejitev 40, dejansko pa ne moreš v primeru da ti iz kontra strani pešec skoči na cesto ustaviti niti če voziš < 30, se stvar začne odražat čisto drugače kot v LJ na dunajski, ja? Ti narišem? Ali še bolje, poslikam?
Ja, očitno veš, kaj smeš storiti. Pa se držiš tistega, kar moraš storiti tam, kjer ni semaforja?
(očitno ti zelena luč pomeni, da ni treba biti več pozoren na druge udeležence, med katerimi lahko kateri zagreši tudi napako in te zbije?)


Ti pa, ce nimas nic pametnega za povedat, se zadrzi.

Ti se pa predvsem malo umiri s temi kvazigrožnjami in žaljivkami med vrsticami. Pa čeprav daš smajlija na konc.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Buggy ::

Jaz res ne razumem nekaterih tukaj, ali dejansko niso aktivni udelezenci v prometu (oz se zapeljejo z avtom samo na lepse) ali pa ne opazijo kaj se dogaja na cestah. Lepo vas prosim nikar teorizirat in uciti kako je treba...zato imamo zakone in zato se jih po vecini drzimo...realno zivljenje pa diktira svoj tempo. Pa nikar s tem kako se dogajajo take in onake nesrece in kako so vozniki, ki gredo cez omejitev 10km/h ali pa 20 kjer je omejitev 90km/h, psihopati ter druzbi nevaren clen, ki je kriv za te nesrece...nikar ne obsojajte vsepovprek.
Ravno danes sem peljal za enim takim "vzornim" voznikom, ki je naredil krasno kolono ter na vsakem najbolj blagem ovinku se dodatno zmanjsal hitrost, kot je predpisana, pa sem poleg sebe peljal se oba otroka in zeno pa vam povem, da je bila ta voznja bolj stresna in nevarna, kot ce bi zvezno vozil tako kot doloca cesta seveda z omejitvami v mislih. Govorim o zivcinih (poleg mene) voznikih za mano, ki so prehitevali kolono vsepovprek pa to niso bili samo avtomobili tudi motoristi ki se ti vrine pred avto brez vsake varnostne razdalje...in to vse zaradi "varnega" voznika na celu kolone ki je vozil svojih tmastih 70Km/h v ovinkih pa se manj. Pa da nebi kdo mislil da je to grozna izjema p...prej bi rekel da je vec takih (za mene nevarnih voznikov) kot pa tistih ki pretiravajo. Naselje in omejitev v njem pustimu tukaj pri miru...tukaj se popolnoma strinajm z zgoraj povedanim.

Microsoft ::

BigWhale, mene tisto zanima glede pesca. A je dost, da caka na plocniku, ali more stopt na zebro?

Sicer pa glede te Trzinske ceste. Cudni ste. Tam se da lagodno peljat vse do 110, kar je vec, je pa ze divjanje. Pa neki semaforji pa to. Ma ja, kar tako na lepem se ti narise, ane. Jst se drzim varnostne razdalje, pa nima kaj za bit. Vsaj do zdaj ne. Zadnjic recimo, sem se peljal zvecer, dost guzve, ene 100, cik cak. Pa gre cisto normalno. Seveda, ker ze prblizno poznam cesto, pa to. Sicer bi se peljal malo manj. Samo 70 je pa kriminal za tako cesto. In ko semoafor prizge rdeco luc, a mislte da v istem trenutnku prizge zaleno za one ta druge?! Jst bi rekel, da je na takih kriziscih sigurno po 5s zamika. Tako, da ce se cez oranzno peljes, pa da se ne jajcas, nima kja za bit.

Madno, enkrat bi se moral takole v akciji posnet.>:D


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

OwcA ::

Voziš 110 km/h, varnostno razdaljo imaš pa za 70 km/h, ne?
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zlate ::

Ehhh MadManMato... Kaj si res tako NOR kot piše v podpisu, da ti moram vse narisati?
Zlate, mislim ker hippy bullshit, kaj pa je važno, če državo briga za denar al za prekrške, važno je kolko se prekrški res dogajajo.

Konju jedan, kaj res ne dojameš da je točno to tisto kar sem hotel povedati? Praviš da je važno koliko se prekrški res dogajajo? Pa na točno to sem ti odgovoril v prejšnjem postu! No še enkrat lepo počasi: In kaj bi naša skrbeča državica naredila potem? Naj ugibam - uvedla nove, še bolj debilne predpise, samo da bi ljudje spet delali prekrške (beri polnili blagajno).
Torej naj ti še razjasnim, da ne bo nesporazumov: Potem ko se po tvoje recimo ne bi dogajali prekrški in bi ti npr. se navadil po neki cesti voziti npr. 70km na uro, te ustavi policaj in ti izstavi račun za prehitro vožnjo. Ti seveda debelo pogledaš ker si vozil po omejitvah, nakar ti policaj pove, da so se predpisi spremenili in si pač v prekršku ker je nova omejitev npr 60km na uro. TOREJ DELAŠ PREKRŠEK ZARADI DEBILNE DRŽAVE IN NE ZATO KER BI BIL DIRKAČ, JE TAKO?8-O
A ti bi rajši vido, da ne bi blo nobenih denarnih kazni in da bi vsi politiki iz dna srca povedali, da jim je res pomembno, če državljani spoštujejo zakone in da jih iskreno skrbi za vse?

Če že hočeš vedeti, bi raje videl da bi bile denarne kazni izražene v procentih in ne v denarju. Raje bi tudi videl, da bi bilo politikom "res pomembno, če državljani spoštujejo zakone" in bi jih "iskreno skrbelo za vse" ne pa da bi to LE GOVORIČILI!
Bi bilo bedakov kaj manj? Po moje dosti več kot sedaj, denarna kazen je dokaj učinkovito prisilno sredstvo, računanje na moralno zavest posameznika pa gola naivnost.

Aha, torej bi ti rajši pometal ceste kot pa plačal kazen? Verjamem pa da bi večina, vseeno raje plačala kazen kot pometala, kaj? TI NI ŽE TO ZADOSTEN ODGOVOR, DA DRŽAVI NI DO TEGA DA BI MI UPOŠTEVALI PREDPISE, ker bi v nasprotnem primeru veliko ljudi npr. pometalo?
Ti v bistvu praviš, da se nobenega zakona ne splača spoštovati, ker država kazni uvaja zgolj za zaslužek, tako da se splača it ropat, krast, razbijat in izvajat masovne prevare, mislim, saj ne da bi mi bilo to všeč, ampak se počutim debilno, ker gre državi pri omejevanju tega samo za denar. Nekako tako praviš, ja.

Ravno nasprotno NoriČlovekMato, z veseljem bi upošteval pametne zakone, vendar je to le iluzija. Kaj se ne dogaja stalno, da različni ljudje, časopisi, organizacije, itd. opozarjajo državo na to in ono nepravilnost in kaj država naredi? Kadarkoli je treba narediti kaj ZA LJUDSTVO vendar bo zaradi tega MANJ DENARJA, je to tako komplicirano. V nasprotnem primeru pa vse gladko teče!
Še odgovor VelikemuKitu.
Noben ni govoril o absolutnem upostevanju vseh pravil, kje si to videl?

O čem si torej govoril? Mogoče o tem, da je pravila enkrat treba upoštevati in drugič pač ne, ali kaj drugega? Kaj ti tako delaš?
Ej! Zajebi drzavo u nulo, pa voz po predpisih, ti naujo nobene kazni mogl nabit!

In se spet vrnemo na začetek kjer je očitno treba ljudem, ki ne znajo čitati, vse počasi obrazložiti ali pa narisati! No le preberi si še enkrat prvi odgovor MadManMatu, pa boš mogoče dojel kakšne neumnosti pišeš!
In še enkrat poudarjam:
da ne branim divjakov na cesti (jih preziram!)
;(

P.S. Kajenje je bilo uporabljeno kot prispodoba, o (ne)skrbi države za svoje državljane. By the way MadManMato ter BigWhale, vidva mogoče kadita?
"Ne dovoli, da bi te šolanje oviralo pri izobraževanju."
_______________________ Mark Twain________

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zlate ()

Microsoft ::

OwcA, kakersna koli je bla ta razdalja, je bilo dovolj.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Sergio ::

Ne, pa ni bilo.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Matek ::

Zlate:

Konju jedan, kaj res ne dojameš da je točno to tisto kar sem hotel povedati? Praviš da je važno koliko se prekrški res dogajajo? Pa na točno to sem ti odgovoril v prejšnjem postu! No še enkrat lepo počasi: In kaj bi naša skrbeča državica naredila potem? Naj ugibam - uvedla nove, še bolj debilne predpise, samo da bi ljudje spet delali prekrške (beri polnili blagajno).
Torej naj ti še razjasnim, da ne bo nesporazumov: Potem ko se po tvoje recimo ne bi dogajali prekrški in bi ti npr. se navadil po neki cesti voziti npr. 70km na uro, te ustavi policaj in ti izstavi račun za prehitro vožnjo. Ti seveda debelo pogledaš ker si vozil po omejitvah, nakar ti policaj pove, da so se predpisi spremenili in si pač v prekršku ker je nova omejitev npr 60km na uro. TOREJ DELAŠ PREKRŠEK ZARADI DEBILNE DRŽAVE IN NE ZATO KER BI BIL DIRKAČ, JE TAKO?8-O


Od kod ti to? Jaz se ne spomnim nobenega uvedenega zakona o večji spremembi prometnih predpisov, ki ni bil kolk-tolk statistično utemeljen. Z drugimi besedami, ne spomnim se, da bi kdaj število prekrškov močno padlo, obenem pa bi ukrepo postali ostrejši. Strogi ukrepi se uvajajo samo zato, ker se število alkoholiziranih voznikov in nesreč s smrtnim izidom in ostalih zadev, ki bi jih naj predpisi reševali, ne zmanjša. Lepo bi bilo, da bi serviral kako statistiko o zmanjševanju kršitev in obenem višanju kazni, če si že tako prepričan v to, da država veča kazni samo zato, da ujame več folka in ne zato, da ga več vozi po predpisih.

Če že hočeš vedeti, bi raje videl da bi bile denarne kazni izražene v procentih in ne v denarju. Raje bi tudi videl, da bi bilo politikom "res pomembno, če državljani spoštujejo zakone" in bi jih "iskreno skrbelo za vse" ne pa da bi to LE GOVORIČILI!


Glede procentov se strinjam, čeprav bi ziher prihajalo do izkoriščanja. To, da bi bilo politikom pomembno, pa ne vem če bi naredilo kaj razlike. Mogoče bi se nam nekaterim zdelo fajn, ampak na cesti sem pa siguren, da se ne bi poznalo.

Aha, torej bi ti rajši pometal ceste kot pa plačal kazen? Verjamem pa da bi večina, vseeno raje plačala kazen kot pometala, kaj? TI NI ŽE TO ZADOSTEN ODGOVOR, DA DRŽAVI NI DO TEGA DA BI MI UPOŠTEVALI PREDPISE, ker bi v nasprotnem primeru veliko ljudi npr. pometalo?


Ne razumem ravno kaj si hotel povedati, apeliral sem zgolj na to, da če bi državo res skrbelo za to, da ljudje vozijo previdneje in ne bi uveljavljali kazni, bi bilo to precej manj učinkovito kot to, kar ti kritiziraš, da se jim gre samo za denar in jih ne brigajo prekrški.

Ravno nasprotno NoriČlovekMato, z veseljem bi upošteval pametne zakone, vendar je to le iluzija. Kaj se ne dogaja stalno, da različni ljudje, časopisi, organizacije, itd. opozarjajo državo na to in ono nepravilnost in kaj država naredi? Kadarkoli je treba narediti kaj ZA LJUDSTVO vendar bo zaradi tega MANJ DENARJA, je to tako komplicirano. V nasprotnem primeru pa vse gladko teče!


To o iluziji je tvoje prepričanje, sicer se do neke mere strinjam s tem, da bi država lahko uvedla še več pametnih zakonov, ampak moraš vedeti, da država denar, ki ga pridobi na eni strani porabi na drugi, ni profitna ustanova, tako da je to izvajanje ukrepov ki prinašajo denar in neizvajanje tistih, ki porabljajo denar zgolj neko uravnavanje sredstev v državni blagajni.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Zlate ::

Država je že kar nekajkrat uvedla strožje kazni in kot si rekel ni zaleglo, bodo torej nove še strožje kazni zalegle? Kratkoročno že, vendar na dolgi rok nikakor - razen če ne pridemo do tega, da bodo ostrostrelci pazili na prekrškarje!:D
Kaj potem to pomeni? Da bi bilo treba prisilna sredstva še enkrat dobro preučiti ter ukrepati kako drugače, ne le z močnejšimi udarci po žepih. Npr. s pometanjem cest - to sem mislil v prejšnjem postu.
Seveda se tudi zavedam, da država ni profitna ustanova, vendar vseeno mnogo preveč denarja porabi za nepotrebne stvari in zavestno zanemarja pomembnejše - npr. VOJSKA vs. ZDRAVSTVO...
"Ne dovoli, da bi te šolanje oviralo pri izobraževanju."
_______________________ Mark Twain________

Microsoft ::

Sergio, spominjas me na Cartmana. Ko en rece neki, on pa "a-a", ja pa ja, "a-a", ja pa ja, "a-a".:P


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

OwcA ::

Zlate: malo manj žaljivo in arogantno v prihodnosti prosim.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Sergio ::

Microsoft: Ti pa na Kennyja -- vedno neki momljas, pa nikoli nic pametnega iz tebe.

Zdej mi pa povej, koliko prometnih nesrec si ze videl na doticnem odseku. Pa vse mi opisi. Potem bom pa se jaz.

70 je TOP HITROST ki jo imas da dosezes, karkoli vec je spravljanje ljudi (bmk za tebe, za ostale govorim) v nepotrebno nevarnost. Dokler se ne zaves tega, si le kamikaza na cesti s preveliko kolicino hormonov. Compensating for something?
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

gfighter ::

Kamikaza v množici sebi enakih, ne?
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Microsoft ::

Sergio, potem so tam vsi kamikaze, ne samo jaz. Aves, ne pozabt na tiste, ki se peljejo malenkost manj, kot jaz, amapk vseeno dosti cez 70. Takih je ogromno.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

MadMax:

Ah, prehod za pesce, kot si ga ti opisal je pa na vsakem ovinku? Nihce ni trdil, da so vsi prehodi pregledni in dobro oznaceni, so tudi izjeme, cudno bi bilo, ce jih ne bi bilo. Gre se pa na splosno, ce ob prehodu stoji pesec, si mu dolzan ustaviti. Zato ti na prehodu ne more skociti pred avto.

> (očitno ti zelena luč pomeni, da ni treba biti več pozoren na druge
> udeležence, med katerimi lahko kateri zagreši tudi napako in te
> zbije?)

Ah ne, zelena luc, za vseh 20-30 ljudi, ki stojijo na prehodu za pesce, pomeni, da lahko preckajo cesto in jo, ker jih vecina gre v solo, ko preckajo Linhartovo, eden izmed avtomobilov pa malo prevec zavzeto zavija levo in pozabi na pesce in kolesarja BWja. V nekem drugem primeru, pa spet nekdo pelje po Smartinki in najbrz bere casopis, ker ne vidi skupine ljudi, ki preckajo cesto, takisto pri zeleni luci. Uspe mu podreti stiri keglje, BW included. Poskodbe, ah nic hujsega, izvin vratnih vretenc, sitnica.

Avtov, katerim sem se usedel na havbo, ko sem rolal po mestu, pa niti ne stejem. In vsak, ki je zacel pizdit name, je jezno odpeljal naprej, ko sem mu predlagal naj poklice policijo. Hecno.

flipflop ::

In tam ce je bla ena nesrece v 10 letih. Pa sam pleh se je zvil.


Ja ne, kolikor vem je na tem mestu bilo že kar veliko nesreč. Pa še, ko se pelješ proti Žalcu je takoj za mostom križišče. Tam ti z desne strani vozjo tovornjaki na cesto, pa razni pacienti ki ne gledajo nikamor, samo zapeljejo na cesto, isto je pa z leve. Ko se pelješ proti Grižam, pa pred mostom skoraj skočiš v zrak ker je tam "puklček" in te lahko zanese če si prehiter,zletiš v ograjo pa če maš srečo še naprej dol v vodo, tam pa veš kako globoko je.. Pa ravno na tistem delu so se najbolj dogajale nesreče, pa daleč od tega da bi samo pleh bil zvit, mislim da se je ravno kako leto nazaj zgodila huda prometna nesreča na tistem delu. Eden je pridivjal dol, drugi pa gledal ni če kdo pride. Vozit na tem delu 50 sploh ni tolk počasno da ne bi zmogel, na cajtu pa ne prišparaš praktično ničesar. Policaji pa res včasih stojijo tam na križišču.

:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: flipflop ()

Tear_DR0P ::

flip flop ne ti govorit microsoftu, on vozi cik cak po cesti. DEBIL (to je letel na microsofta)

BW ti pa tud pretiravaš. Mene je najbolj strah tega, da bom povozu pešca na prehodu. Maš prehode po vseh krajih v SLO, kjer je cesta ravna, pregledna in široka. Omejitev je 50 in ljudje jo spoštujejo. Samo ene par arogantnih ljudi pa preprosto skoči na cesto, brez da se pred prehodom ustavi. Hodi po poločniku in ko pride do prehoda, preprosto stopi na cesto.

Drugač mi je pa moteče gledat ljudi na cesti med LJ in CE, ki se izogibajo plačevanju cestnine in se po regionalki vozijo prek 100. Pizda če se hočeš hiter pelat se pel po avtocesti. Drugi primerki so pa med Blagovico in trojanami, kjer še ni avtocete in ko je kolona, se on jack sravi prehitevat in se gura pred tovornjake in osebna vozila, ki si puščajo varnostno razdaljo al pa vlečejo dalje s konstantno hitrostjo.

Sam maš pač cepce ki mislijo da se peljejo hitreje, če vozijo spredaj. (Istočasno kolegu razlagajo vic o šoferju ki vozi prvi in dela kolono)

Aja pa kazni so dovolj visoke, sam talajo se ne pravilno.Država na začetku leta določi kolk kazni je potrebno pokasirat in ta cifra ni noben let fejst presežena. Poleg tega policaji ne stojijo vedno na kritičnih območjih, ampak se včasih postavijo tja kjer je najlaže dobit ulov (nekak tko ko da bi šli ribe v ribogojnico lovit)

Kar pa se krožnih tiče ste pa vsi vabljeni v Celje sprobat grevenbroichovo ulico - 5 krožnih in če nadaljuješ pot preko Golovca mimo arene petrol te čakata še dve.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Zgodovina sprememb…

jype ::

No, jaz sem potoval malo po skandinaviji, in sem se nekaj casa prav cudno pocutil.

Kakih 5 metrov od prehoda za pesce se znajdes, in avtomobili kar stojijo. In ko ne gres cez cesto, se lepo pocasi odpeljejo, pa nic ne mahajo pa trobijo, da "pejt ze cez enkrat no".

Ce se vam tolk mudi, ste ze zamudil. Get over it.

Drugace pa ja, majhne otroke ucijo, da morjo cez cesto, ko je zelena. Jaz sem vidu eno majhno puncko, ki je nasedla, in je zasopala cez prehod, ko je posvetila zelena za pesce. En tovornakar je pa zgleda tko kot Microsoft lovil rdeco (ki naj bi se po njegovem prizgala vsaj 5 sekund preden se ostalim zelena), in je dekletce ubil.

Ni bil prijeten pogled, je pa res, da ce se vam mudi, al pa vam gre na jetra tok pocas vozt tam k se da dirkat, kako zivljenje ali dve, ce ni vase, ni noben problem zrtvovat, to je precej normalno in druzbeno sprejemljivo (vsaj sodec po postih na tem forumu).

Microsoft ::

flipflop, ja tam na kriziscu je dobro pogleda malo na hitrost pa ce je kdo v kriziscu. Samo, omejitev je butasto postavljena. Ce se peles iz Zalca, je tabla za 50 po tistem, ko prevozis krizisce. Toreticno ga lahko tako prevozis 90. Za v Zalec pa je tabla vsaj kakih 200m visje, ce ne se vec.

Tear_DR0P, cestnine ne bom placeval, po drugi strani mi je pa stara cesta prav vsec. Glede tistega odseka pa mam jst tako, da od tam, ko se konca avtocesta pa do trojan (iz LJ smeri) ne prehitevam.
Sem pa enkrat "strokovno" prehitel na stari cesti. Ce poznate tam, kjer se konca avtocesta, pride tudi iz strani stara cesta. No, peljem se po stari cesti, cez nadvoz. Takoj za tem pa je bla kolona vse do krizisca, kjer je semafor. No, jaz vidim, da je tik pred semaforjem nekdo pustil kake ~20m prostora. Jaz grem iz kolone ven, prehitim kakih 30 vozil, ce ne se vec in grem nazaj na desni pas, kjer je se bil prostor. Pridobil nekje 20 minut, ce ne se vec. Sweet.8-)

Kaj ti pa glede kroznih ni vsec tam v Celju, mi pa ni jasno. Prav sweet je. Al mas rajs 50 semaforjev v enem kilometru po Mariborski cesti?

jype, mah dej no. Kr neki si zmislujes o nekem lovlenju rdece luci. V zivlenju sem mogoce sou x3 cez oranzno luc, pa se ne voz samo po hribih. Cez ardeco ne da bi se spomnu. Pa tudi lovit je ne mislm al kaj to neki razlagas.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

OwcA ::

Toreticno ga lahko tako prevozis 90.

Teoretično lahko gotovo prevoziš tudi hitreje. Daj no, Solberg bi gotovo lahko zvozil z 120 km/h, pokaži da si tudi ti pravi moški in kar pogumno, avti so tako vsak dan bolj varni.

jype, mah dej no. Kr neki si zmislujes o nekem lovlenju rdece luci.

27.04.2005 18:37:49
In ko semoafor prizge rdeco luc, a mislte da v istem trenutnku prizge zaleno za one ta druge?! Jst bi rekel, da je na takih kriziscih sigurno po 5s zamika. Tako, da ce se cez oranzno peljes, pa da se ne jajcas, nima kja za bit.

Madno, enkrat bi se moral takole v akciji posnet.

Nočem biti žaljiv, ampak ti si nevaren na cesti že zaradi očitno okrnejnih umskih sposobnosti, četudi (neprilagojeno?) hitrost vožnje povsem odmislimo.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Quikee ::

"Sem pa enkrat "strokovno" prehitel na stari cesti. Ce poznate tam, kjer se konca avtocesta, pride tudi iz strani stara cesta. No, peljem se po stari cesti, cez nadvoz. Takoj za tem pa je bla kolona vse do krizisca, kjer je semafor. No, jaz vidim, da je tik pred semaforjem nekdo pustil kake ~20m prostora. Jaz grem iz kolone ven, prehitim kakih 30 vozil, ce ne se vec in grem nazaj na desni pas, kjer je se bil prostor. Pridobil nekje 20 minut, ce ne se vec. Sweet.8-)"

Heh.. prav privoscim ti da bi ti po tem tvojem manevru en stopo iz avta pa te nalamo ko bika. Res.

flipflop ::

Ja dobro, tam bi lahko bil postavljen znak tudi pred tistim križiščem, sam potem bi še prej bremzat blo treba. Tabla za Žallec je pa res postavljena dosti ven, ampak na eni strani imaš hiše in folk rine ven, ker imajo zraven žive meje in ograje in se ne vidi, tako da je tista tabla po eni strani kar prav tam kjer je.

Microsoft ::

OwcA, mislil sem po pravilih. Po pravilih se lahko do znaka peljes 90, samo teoreticno sem zato napisal, ker se ne mores centimeter pred znakom zacet ustavljat in do znaka met 50 na stevcu.
Za rdeco luc si pa preber. Nikjer nisem govoril o tem, da se peljem cez rdeco luc! Govoril sem za rumeno! Nevem v kaj je tako kul, da si zmislujete stvari. Mogoce se poteste, da ste pa zdej zreli in odgovorni.

Quikee, cisto po pravilih je! Kolono sem prehitel, na sredini je crtkana crta, prostora je bilo vsaj za 3 avtomobile, nikogar nisem izsilil. Jaz sem samo izkoristil prostor, ki ga voznik ni izrabil. Ce nekdo stoji, kolona se pa premika, a ga bom cakal ali pa prehitel? Jst ga bom prehitel, ce se bo dalo. In tudi sem ga.
In da bo jasno! To je bla stojeca kolona. Se nisem neik tak noter urivu pa nevem kaj.

flipflop, skoda da nimam slike zdele pri sebi, da bi jo dal gor, pa bi pol lazje razpravljali, ker je med mostom in Zalcem vsaj pol kilometra narazen...


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

OwcA ::

Kako si že sledijo luči na semaforju?

Zelena, rumena, rdeča?

Skozi katero potem zaplješ, če loviš rumeno, a je ne uloviš?
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Microsoft ::

Me ne zanima, kaj si bos izmislil. Magari modro barvo.

Samo sem jasno napisal, da sem se do sedaj ene x3 peljal cez rumeno, in nikol cez rdeco.

Aja, pa naj se dodam to. Da mam zelo velik strah se peljat ce krizisce, ce ni zelena. Zelo. Pa nism nikol koga tako izsilil ali kaj, da bi me bilo zdej strah.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Klub Počasni voznik (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
48676444 (69144) Gandalfar
»

perverzna lopovščina (1000 eur) (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Loža
119484836 (57589) BlueRunner
»

Višje kazni za prometne prekrškarje (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
27119276 (11700) solatko
»

Ne morem plačati kazni :) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
637044 (5554) ferdo

Več podobnih tem