» »

Prehitra vožnja - ugovor

Prehitra vožnja - ugovor

1 2
3
4

OwcA ::

Ne gre za izmišlevanje, ampak za vprašanje koliko upravičena, da ne rečem legitimna, so tvoja stališča.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Microsoft ::

Vredu. Nikoli ne lovim oranzne. Happy now?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

jype ::

Microsoft: glede na tvoja pricevanja bomo imeli proslavo, ko ti vzamejo izpit (ker smo ostali zivi). Ce te pa prej pobere fizika, pa tudi ne bomo prevec jokali, razen ce bos se koga odnesel s seboj in bomo jokali za njim.

Verjetno neznansko uzivas v prehitri voznji (ki zate seveda ni prehitra, ker imas tak-in-tak avto in tako dalje), a si v svojih besedah in dejanjih izjemen egoist, poleg tega pa se smrtno nevaren bedak. Skoda, da nisi osamljen primer.

Sploh ni vazno ce si ze kdaj peljal skozi rdeco, ker ce vozis cik cak po gostem prometu pri 100km/h ziher nimas vse lepo pospravljeno pod streho. Pa po pravici povedano dvomim, da ti kdo tule se verjame, da nikoli nisi sibal cez rdeco.

Microsoft ::

Verjetno neznansko uzivas v prehitri voznji

Vidis, to ne bo drzalo. Jaz si ne postavim nekega merila potem se poskusam na vsak nacin peljat recimo 10% vec, kot je omejitev. To je lahko vasa predstava. Dokler me pa ne vidite plejat, pa lahko samo ugibate.

Sploh, to da sem se peljal cez rdec je lahko cisto tvoja predstava. Ko me bos videl, potem se lahko menmo, kako sem se peljal cez rdeco. Do takrat pa lahko nabijate, kako sem nevaren, pa me verjetno se v zivlenju niste vidli.

ker ce vozis cik cak po gostem prometu pri 100km/h ziher nimas vse lepo pospravljeno pod streho.
Ja, in ta gosti promet se plje z 90. Zdej je pa katastrofa, ce jih prehitis. Itak.

Drgace pa sm do zdej "zatajil" samo enkrat. Pri ~20kmh me je odneslo v sneg, cesta je bla pa snezena. Ostalo je slo tip top.:D


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Stepni Volk ::

Microsoft - prehitevanje stnjene kolone je prepovedano.
Se pa strinjam, da lahko po števcu vozila voziš hitreje. Tahometri v vozilih so namreč nenatančni (pred leti članek tudi v Sobotnem Delu: Na Kolesih). Povprečna napaka merilnika hitrosti je tako cca. 10%. Tudi sam proizvajalec vozila ne garantira absolutne točnosti vgrajenih tahometrov.

To dejstvo lahko preverite na stoječih opozorilnih radarjih. Če peljem z vozilom 55 po števcu, mi radar pravi 50.
Drug način je tempomat in board computer. Če voziš po števcu 140 (avtocesta), resetiraš boardcomputer, ter vklopiš tempomat, da drži stalno isto hitrost, se na board computerju izpiše povprečna hitrost: 122Km/h.
Tretji način je, da s seboj vzamete dlančnik z vgrajenim GPS-om in ponovite vajo s tempomatom in boardcomputerjem.

POZOR odklon merilnika hitrosti od dejanske se razlikuje od proizvajalca, do proizvajalca, ter pri istih vozilih, od vozila, do vozila. :)

Zgodovina sprememb…

OwcA ::

Prehitevanje po desni, ki ga cikcakanje implicira, pa tudi.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Microsoft ::

Sue me!

In cik cakanje ne implicira prehitevanja po desni. Ker pol bi to pomenlo, da ce zamenjas pas, ze prehitis nekoga. Kar dvomim, da drzi.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

OwcA ::

Težava je v tem, da bom, ko bom imel dovolj dokazov, da te tožim, najverjetneje tudi roko v gipsu ali še kaj hujšega. Seveda vse to le če ne boš iz kraja nesreče tako odbrzel, da si tudi v kolikor bi slučajno ostal pri zavesti, ne bom mogel zapomniti registrske.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Microsoft ::

Govoris, kot da si jaz neizmerno zelim peljati cez gruco uporabnikov tele strani. Ja, to je moj primarni cilj, ko se odpravim na cesto.

Mogoce pa se lahko dobimo na tistem LAN partiju. Da mi uresnicite zelje. Plis! Plis!!!


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

gfighter ::

Vsi, ki napadate Microsofta, se malo zamislite. Če še nikoli (ampak res nikoli) niste peljali rahlo nad omejitvijo oz. naredili prometnega prekraška, pa naj bo hote ali nehote, potem imate pravico karkoli govoriti čez njega. In skoraj ziher sem, da takšnega tukaj ni, pa naj bo voznik ali pešec. Microsoft vam po mojem hoče povedati samo, da stanje na cestah pač ni takšno, kakršnega določajo predpisi in da če se s tem ne sprijazniš in se ne prilagodiš, potem si ti tisti udeleženec, ki ogroža ljudi okoli sebe. Rešitev pa ne leži samo v višjih kaznih, saj če bi, potem bi bil namen dosežen že, ko so prvič spreminjali predpise. Spremeniti bo treba vsaj še kulturo voznikov in pa cestno signalizacijo, ki je včasih postavljena res butasto, ker to sta dve stvari ki sta IMHO prav tako če ne še bolj pomembni, kot visoke kazni. Prav tako bi morale biti kazni obvezno vezane na premoženje, ker bo le takšna kazen enako prizadela vsakega voznika. Brez takšnih osnovnih stvari nobena kazen ne bo pomagala.

In ne, nisem še ubil človeka, upam, da se mi (mu) nikoli ne zgodi kaj tako groznega, pa naj bo po moji krivdi ali ne. Prav tako hvalabogu še nisem imel niti najmanjše prometne nesreče v vseh ~120.000 kilometrih z mojim avtom, pa čeprav si včasih drznem peljati tistih 15km/h nad omejitvami.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

BigWhale ::

> Sploh ni vazno ce si ze kdaj peljal skozi rdeco, ker ce
> vozis cik cak po gostem prometu pri 100km/h

Tole je precej zanimiv fenomen. Enkrat sem v Zivljenje in Tehnika bral, da so delali simulacije prometa z molekulami plina, ki so ga rinili skozi neke cevke. Pa se je izkazalo, da je pretok molekul skozi cevko vecji, ce gredo vse molekule z konstantno hitrostjo skozi, kot pa ce simulirajo prehitevanje in prerivanje nekaj molekul v koloni.

V bistvu tisto zig-zag med vozili upocasnjuje celotno kolono.

Matev ::

Itak.
Folk je glup in gre prehitevat par avtov zato, da potem dlje časa pred semaforjem čaka.
Ali pa zato, da doma prej začne TV gledat, jesti, spati, praskati se in mešati zrak.

BlackHole ::

Matev, sploh ne zato (čeprav v končni fazi tudi), ampak v prvi vrsti predvsem zaradi adrenalina, frajerišenja ipd. Za nekatere je cesta pač igrišče, kjer jim ni mar za druge, njim se pa tako ne more nič zgoditi.
LP Marko

mercutio ::

gfighter:
"Vsi, ki napadate Microsofta, se malo zamislite"
"Spremeniti bo treba vsaj še kulturo voznikov in pa cestno signalizacijo, ki je včasih postavljena res butasto, ker to sta dve stvari ki sta IMHO prav tako če ne še bolj pomembni, kot visoke kazni."

Mislim, da je obsojanje prehitre in sploh cik cak vožnje korak k spreminjanju kulture voznikov.
Nasploh v takih temah vedno pride do obsojanja slabih cest in neučinkovito postavljenih znakov, predelov, kjer bi se dalo zvozit hitreje, itd... In pa pizdenje čez vzorne voznike, ki vozijo recimo 80 namesto 90km/h in za sabo delajo kolono in povzročajo živčnost voznikov za sabo in s tem KAO povečujejo nevarnost.

Buggy:
"Govorim o zivcinih (poleg mene) voznikih za mano, "
Eden najbolj budastih postov v tej temi. Zdaj je voznik, ki vozi malo počasneje kriv, da si ti živčen in da boš šel nevarno prehitevat. Dobro, te razumem, če si bil živčen zaradi tistih, ki so nevarno prehitevali in s tem ogrožali tudi tebe. Ampak nobene pravice nimaš, da se znašaš nad človekom, ki vozi par kilometrov pod omejitvijo. Kaj pa če se slabo počuti, ali pa je starejši, je bil ravno pri zobarju in ga boli zob ... ravno tako, kot se nekdo počuti, da je zmožen peljati hitreje, je na cesti z njim še tisoče drugih ljudi, vsak s svojimi problemi, svojimi sposobnostmi ... in ravno v tem je problem, strpnost do drugih. Noben, ki gre na cesto ne more pričakovati, da bodo drugi vozili tako kot njemu paše. Lahko pa pričakuje, da ga s svojo vožnjo ne bodo ogrožali. To tudi sam pričakujem. In ne bom se pizdil, če bom prišel domov 10 minut kasneje zaradi nekoga, ki je vozil 70 namesto 90, in ne bom ga prehiteval na nevarnem odseku samo zato, da bo moj lulek daljši. Zato samo en nasvet, relax in ne se živcirat, v življenju še tolko drugih stvari, pomembnejših od prihranka 10 min.

Ajde.

Matev ::

Ljudi, ki me prehitijo ponavadi dohitim in prehitim, ko izstopajo iz avtomobila pred kako gostilno.

Microsoft ::

Ljudi, ki me prehitijo ponavadi dohitim in prehitim, ko izstopajo iz avtomobila pred kako gostilno.

Psihopat.

Sicer pa res, vsi ki se vozte po pravilih, definitivno delate prekrske, ko so vozte rikverc. Nobedn ne prizge smernikov. Ce sem ene tri take videl. Eh, pa se to ne.

Tako da, jst se pelem hitreje od omejitev na kaksnih delih, vi pa ne devate smernikov. Sam ej, zakon je zakon. Prevzemte odgovornost za tistih 1000x ko ste se peljali vzratnsko, pa zdevajte tolkokart po 10 tisoc za kazni. Pa se vse tiste rpehitre voznje za 5kmh. Pol boste mogoce meli pometen prag pred sabo.

Sem pa tudi ze visje gor napisal, da ne prehitevam zaradi uzitka ali drugih. Bi dosti rajsi mel, da bi bil sam. Cisto sam.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Ziga Dolhar ::

Wau ... kero razlogovanje.

Sicer pa res, vsi ki se vozte po pravilih, definitivno delate prekrske, ko so vozte rikverc.

"Voziš po pravilih <==> ne prižigaš žmigovcev pri vzvratni vožnji".

Microsoft, mi tebe kritiziramo na podlagi tvojih izjav na forumu.
Ti nas na podlagi neosnovanih postulatov, ki jih induciraš na celotno populacijo.

Dob'r si!
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

jype ::

Moj bicikel nima smernikov, moj sofer jih pa vedno, ko vozi vzvratno, prizge.

Pa nima veze. Ce vozis prehitro pac ogrozas tiste okoli tebe, ker naivno pricakujejo, da bos vozil po omejitvah. Glede na to kaksne stresas ti pac noben vec ne bo verjel, da si mentalno zdrav in da si zasluzis dovoljenje za upravljanje tone plocevine s tako veliko gibalne kolicine, da jo je tezko obvladat.

Jaz ti seveda ne privoscim, da se zabijes, bi pa rad, da si enkrat ogledas, kako zgleda prizorisce prometne nesrece, ko je nekdo vozil prehitro in zato ni zmogel odreagirat na nepricakovano situacijo na cestiscu v pravem casu.

Microsoft ::

Ziggga, prevec moris z strokovnostjo. Vsak ki hoce, bo razumel. Ce pa isces napake, ok np, samo me ne zanima.

Pa sej tud ti mene ogrozas, ko ne das smernikov, ko gres rikvecr. Ali pa neprizgane luci, premalo profila v gumah, ... Zakaj samo voznja nad omejitvijo ogorza?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Daedalus ::

Ker je na prvem mestu razlogov za prometne nesreče pri nas. Obstaja razlika med rikvercanjem po parkirišču s 5 km/h in neuporabljenimi smerniki in vožnjo skozi naselje pri 70 km/h, ko je pa dejanska omejitev 50 km/h. Al mogoče praviš, da ni razlike?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Ziga Dolhar ::

> Pa sej tud ti mene ogrozas, ko ne das smernikov, ko gres rikvecr.

Res? Ker avto pa vozim?
https://dolhar.si/

gfighter ::

Mislim, da je obsojanje prehitre in sploh cik cak vožnje korak k spreminjanju kulture voznikov.
Nasploh v takih temah vedno pride do obsojanja slabih cest in neučinkovito postavljenih znakov, predelov, kjer bi se dalo zvozit hitreje, itd... In pa pizdenje čez vzorne voznike, ki vozijo recimo 80 namesto 90km/h in za sabo delajo kolono in povzročajo živčnost voznikov za sabo in s tem KAO povečujejo nevarnost.


Nič KAO. Tako je dejansko stanje pa reci kar hočeš. Saj vem, žalostno, ampak tako je. Če pa ne verjameš, pa ena naloga... Daj pelji se od Domžal proti rondoju Tomačevo po omejitvah in imej s sabo kolega, ki bo štel vse tiste, ki te bodo prehiteli... Dosti več jih bo kot tistih, ki tega ne bodo storili. Če pa boš to poskusil ob kakšni uri ko je malo več prometa in če boš peljal po prehitevalnem, potem se pa kar pripravi na nesrečo ko ti bo en v rit oz. bočno priletel ker bo peljal cik-cak oz. te bo poskušal zriniti s ceste ker "kao" oviraš promet. Pa ne se bat. Saj ne boš ti kriv. Saj ti nisi nikogar ogrožal;).

Lepo bi bilo, da bi se nekega dne zbudil in bi večina voznikov peljala po omejitvah. Dokler pa temu ni tako, se bom pa rajši prilagajal stanju na cesti in ne tablam. Se počutim varneje tako.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

mercutio ::

gfighter:
Nič KAO. Tako je dejansko stanje pa reci kar hočeš. Saj vem, žalostno, ampak tako je. Če pa ne verjameš, pa ena naloga... Daj pelji se od Domžal proti rondoju Tomačevo po omejitvah in imej s sabo kolega, ki bo štel vse tiste, ki te bodo prehiteli... Dosti več jih bo kot tistih, ki tega ne bodo storili. Če pa boš to poskusil ob kakšni uri ko je malo več prometa in če boš peljal po prehitevalnem, potem se pa kar pripravi na nesrečo ko ti bo en v rit oz. bočno priletel ker bo peljal cik-cak oz. te bo poskušal zriniti s ceste ker "kao" oviraš promet. Pa ne se bat. Saj ne boš ti kriv. Saj ti nisi nikogar ogrožal;).

Lepo bi bilo, da bi se nekega dne zbudil in bi večina voznikov peljala po omejitvah. Dokler pa temu ni tako, se bom pa rajši prilagajal stanju na cesti in ne tablam. Se počutim varneje tako.


Če se prilagajaš stanju na cestam pač vozi tako, da ne ogrožaš drugih. In nisi prebral celega posta. Nekateri ne morejo voziti tako hitro, da ne bi zadrževali drugih. In dokler ne vozijo manj kot predpisuje zakon, niso v prekršku. Lahko pa daš predlog zakona, ki bo vsem, ki niso sposobni voziti točno toliko, kot je omejitev, da se tem ljudem vzame dovoljenje, ker očitno "KAO" ogrožajo druge. Potem se boš pa pizdil, ko boš star 70 let in ne boš smel več za volan.;)

BigWhale ::

To, da oviras promet, ce vozis po predpisih je debilizem, ki so se ga zmislili tisti, ki ne vozijo po predpisih. V normalnih okoliscinah jasno. Najbrz obstaja kaka situacija, ko to ni res, moram to povedat, da se ne bo kak pameten nasel in rekel, 'da takrat in takrat...'.

Zato je ta vas razlog, 'da te vsi prehitevajo' precej pateticen. A ce se bodo vsi zaleteli, se boste pa tudi vi?

Ja zakaj ne, ce so vsi drugi to naredili??

Microsoft ::

Ziggga, ta oseba "ti" je izmisljena oseba. Vsak se lahko najde notri.

Drgace je pa ona cesta od rondoja do Domzal res mal... divja. Sam kaj ces, cesta to dopusca, le omejitev je kilava. Sploh takoj od rondoja, ko je recimo 70, ista cesta pa je na obvoznici, pa je omejitev 100, ponekod menda 130. A ne, ona od rondoja gor more bit pa 70. Pa je ograja na obeh straneh ceste, prereka med pasovoma, ki greta v nasprotno smer, ravna kot geotrikotnik. Tam je res cudno, da se peljes 70. Ni tovornjaka ali busa, ki bi se pelal tako malo. Kaj sele avto.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

STASI ::

Drgace je pa ona cesta od rondoja do Domzal res mal... divja. Sam kaj ces, cesta to dopusca, le omejitev je kilava. Sploh takoj od rondoja, ko je recimo 70, ista cesta pa je na obvoznici, pa je omejitev 100, ponekod menda 130. A ne, ona od rondoja gor more bit pa 70. Pa je ograja na obeh straneh ceste, prereka med pasovoma, ki greta v nasprotno smer, ravna kot geotrikotnik. Tam je res cudno, da se peljes 70. Ni tovornjaka ali busa, ki bi se pelal tako malo. Kaj sele avto.

Tiste omejitve so čist opravičene. Vse ti je obrazložila Nadezhda. Kdaj se pa ti voziš po tisti cesti takrat ko je prazna ali zjutraj oziroma popoldan ko vsi hodijo domov oziroma v službo.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Microsoft ::

Nisem vedel, da je tam, od rondoja pa do prvega krizisca "polno ostalih krizisc". So verjetno kaka vritualna ali kaj. Ni razloga, da bi se pol kilometra vozil 70, ce se lahko 70 samo skozi krizisce, kjer je kriticno.

Kle je pa se slika. klik

Pa se tako, mim grede, dost podobna tema tejle bo dons na POPu. klik


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

STASI ::

Moja napaka! V mislih sem imel cesto od Domžal do rondoja.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Microsoft ::

Ja sej praktivcno je tam isto. Zakaj 70 med krizisci in ne samo cez krizisce?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

BigWhale ::

Ker jih pred kriziscem malo upocasni na 70. :)

Pelji se enkrat v maribor po stari avtocesti, bos videl. Ko se peljes iz Hoc proti Mariboru, tisto tam je magistralka. Ljudje pa vozijo gor 120, 130... Pred kriziscem pa redko kdo upocasni na predpisanih 70.

Microsoft ::

Haj, tud jst nism izjema. Vem za tisto "avtocesto". Samo, tam je vsaj pravilno postavljeno. Ce se pa ljudje ne drzijo, pa ni kriv znak. Ena od resitev bi lahko bil rondo ali lezec policaj. Ali pa radarji na vsakem kriziscu. Ali pa "dinamicne" table, ki bi ze v naprej, recimo 100m pred kriziscem opozarjale, da bo tist "val", ki prihaja proti kriziscu prisel na rdeco luc. Pa bi tako bil ze 100m v naprej opozorjen na rdeco, tako da bi blo dost casa za premzanje.
Pa se pol ne bi nic jezil, ker bi lahko med krizisci noramlno krizaril s hitrostjo, ki je po taki cesti cisto razumna.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

gfighter ::

Meni se zdi da je od rondoja pa do prvega križišča omejitev 100 in ne 70. Nisem prepričan, ampak zdi se mi, da je tabla "konec ceste, rezervirane za motorni promet" šele nekaj 100 metrov pred križiščem.

mercutio: Že res, da je po zakonu tako, ampak problem je, ker 80% ljudi vozi preveč in potem tistih 10% ki vozijo 20km ali več pod omejitvijo res izstopa. Da o tistih 10% ki vozijo krepko nad, sploh ne govorimo. Ampak takšni, ki vozijo 50% oz. več nad omejitvijo, imajo ponavadi dovolj denarja, da jih kazni sploh ne skrbijo (vsaj glede na njihove BMW-je in Mercedese), in zato bi morale biti kazni obvezno vezane na OD. Pa ne pravim, da vozniki, ki vozijo po omejitvah oz. še počasneje, ogrožajo promet, pravim samo, da so bolj ogroženi. To je pa razlika.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Microsoft ::

Ce je tam 100, potem ok.

Sicer pa, ce na izpitu vozis manj, kot je omejitev, cesta pa dopusca vec (tolko kot je omejitev), pades.
Heh, potem bi lahko tudi tisti, ki se ne drziji omejitev, pa bi se lahko, placali kazen.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Utk ::

Če smo že tam, na rondoju tomačevo je omejitev 40, seveda je nihče ne upošteva, folk se vozi 80 naokoli, iz vseh treh priklučkov se pa nabirajo kolone, ker je malo težko skočit pred nekoga ki gre tolk. Če bi šli vsi 40, ali pa vsaj 50, bi se res 7 sekund dlje peljali naokoli, ampak vsaj ne bi rabli čakat 5 min v koloni. In vsak ki ima pozitiven IQ, bi drugič ko bi šel čez tisto križišče šel vsaj malo počasneje, da bi se lahko par avtov več pred njega vklučlo. Že zaradi zdrave pameti in kulture, če že ne zarad tiste table za 40.

Microsoft ::

Pa si se kdaj sploh peljal 40 tam cez? Ker to je smesna omejitev. 60 je realna, glede na to, da je velik premer rondoja in tri, ponekod stiri pasi.

Bol je problem, ker se lahko 100 pripeljes na rondo, ce hoces. Jst bi tam rad videl lezece policaje na vseh pasih, ki pridejo na rondo.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

gfighter ::

Ko bi bila na tem rondoju samo hitrost problem, bi bilo še dokaj v redu. Vidiš pa res včasih tam take, da dol padeš. Folk goni 70-80, se vsiljuje, izsiljuje, ne spelje pravočasno, menja pasove tam kjer jih ne sme, prehiteva, ustavlja na mestu ker ne more na svoj izvoz in zato počaka, pri vsem tem pa še čveka po mobitelu oz. šalta svoj radio:(. Svašta. Kultura voznikov je res na psu.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Microsoft ::

prehiteva

A not po rondoju se ne sme prehitevat? Ker ce je tako, potem skrajni notranji pas zgubi pomen.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Utk ::

Microsft, kdo pa si ti da boš govoru katera omejitev je realna? Ker se tebi zdi da stojiš pri 40 al kaj? Dej vsaj premisli zakaj je tam takšna omejitev. Če bi se pelali 50 (če že ne 40), bi skoraj vsi problemi tam odpadli, ki jih je gfighter napisal. Zapravli so milijone, da so postavli tako veliko križišče, da sigurno ne bo nikdar gužve, pol se pa debili tako vozijo da je slabše kot če bi blo enkrat manjše.

DSmidgy ::

A ni, če si v koloni prepovedno prehitevat - oz je dovoljeno samo dva avtomobila anenkrat?

Ziga Dolhar ::

Microsoft, če me spomin ne vara, ti voziš nek precej dober avto, ne? (BMW al Mercedez ...)

Verjemi, da je v takem avtu pogled navzven popolnoma drugačen kot v večini "povprečnih" vozilc. Jaz vozim Clio 1.2: stvar je pri 130 kmh tako glasna, da se hitreje sploh nočem vozit; po drugi strani volan postaja eksponentno bolj mehak, kar mi ne daje nobenega občutka varnosti več. Čutim vsako sapico, avto se nad 130 pričenja že zelo trest.

(In to na AC. V mestnih razmerah te občutek nebogljenosti zadane že pri precej nižjih hitrostih.)

Četrtina občutka varnosti, ki ti ga da boljši avto, je realna.

Preostale tri četrtine so psihološke narave. (Ja, sem že videl Twinga pri 210 kmh ...)
https://dolhar.si/

Matev ::

Po stari cesti od vrhnike proti Ljubljani in obratno lahko videvate ljudi ki prehitevajo enega za drugim in na razdalji Vrhnika-Ljubljana prehitijo kakšnih 20 avtomobilov.
Skratka za en semafor - ali drugače rečeno 3 minute.
Koliko nesreč so takšni ljudje povrročili je pa druga zgodba.

Vsak se zgovarja samo na to da on pa še ni povzročil nobene nesreče.

Microsoft ::

Ziggga, do pred kratkim sem se naokoli vozil z avtom letnik 90, tako da priblizno vem, kako je v takih avtih. Sedaj je pa res, da je malo boljsi avto, si v bistvu kar zadel, samo sploh neka huda stvar, ce upostevas, da je lenik 98 (7 let star avto, ane).:\


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Ziga Dolhar ::

Ne vem no, fotrov ex-A6 je bil letnik 94 [ali 93?], pa je bil pri malo manj kot 2x130 precej bolj "varen" kot Clio 2001 pri 1x130.
https://dolhar.si/

Microsoft ::

Cisto mozno. Jst sm sicer oba avta najvec pripeljal do ~150, kar je ze cisto dost. Za vec pa nevem.

Se mi pa sicer kar lusta vcasih plejat s kaksnim avtekom, kot je tale recimo.8-)



by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Stepni Volk ::

Microsoft - večina Renault-jevih vozil vklopi vse štiri smerokaze, ko daš v vzratno. To se zgodi avtomatsko: voznik ne rabi nič misliti.

gfighter - VIŠINA KAZNI / KULTURA VOŽNJE
je v direktni povezavi. V Švici ti po 3 prehitri vožnji (tudi po prvi, če je ta od določene višine naprej) odvzamejo vozniško, plus da moraš deponirati vozilo s katerim si prekršek storil (ne glede na lastništvo), plus sodnik za prekrške... Kazni so veliko višje kot pri nas.
In kaj naredi šivcar, ko se pripelje v deželo, kjer so kazni nizke?
Krši jih.

Karikiram: daj kazen za prehitro vožnjo do 30km/h v naselju 100 SIT, do 50km/h 200 SIT... kako bodo vozili ljudje?
Tako kot v Moskvi, kjer prehodov za pešce ni... so samo in zgolj POD-hodi.


Problem Slovenije pri prometnih prekrških je, tako kot na mnogih drugih področjih, da se zakonov ne izvaja. Policija bi morala biti bolj prisotna, ter v večjih mestih postaviti nadzor prometa s kamerami. Stroški tu niso izgovor... če sešteješ višino davkov, ki jih država izgublja skupaj s smrtnimi primeri na cestah, ter stroški za odpravljanje posledic... ali če samo pogledata koliko so zaslužili z radarjem na Golovškem tunelu v prvem tednu... bi lahko storili tudi to: digitalizirali semaforje, obvoznice...
Tako bi se kultura voznikov dvignila s trenutno veljavnimi zakoni:
- nič več cikcakanja po dvopasovnicah,
- nič več stoječih vozil v križiščih,
- nič več voženj v rdečo in rumeno,
- nič več konstantne vožnje po levem pasu na obvoznicah in avtocestah...

Da ne bo pomote, plačam vsaj enkrat letno kazen za prehitro vožnjo... najpogosteje, ko se kaj zamislim, nisem čisto pozoren in pripeljem v naselje 62km/h... naravnost neverjetno, vedno zmerijo prav 62?!?...

Zgodovina sprememb…

Microsoft ::

62?! Oh, to je ze kriminal!


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Matev ::

Karikiram: daj kazen za prehitro vožnjo do 30km/h v naselju 100 SIT, do 50km/h 200 SIT... kako bodo vozili ljudje?


Nekateri imajo toliko denarja, da jim 20-90.000 ne pomeni nič.
In taki veselo kršijo predpise - ter se zgovarjajo na varnost avtomobila, na lastne izkušnje, na preteklo njihovo statistiko nesreč, na politiko... itd

Zlate ::

Seveda je temu tako! Kaj pa pomeni nekemu politiku ali pa težkokalibrnemu privatniku tistih 100-150 jurjev? Taki ponavadi tudi ne plačajo - veze! Ampak sem pa tja pa kakšen tudi naleti in takrat bi PROCENTUALNA kazen veliko bolj zalegla.:D
Bi bilo pa zanimljivo preveriti, ko smo že pri tej temi, koliko kazni za prometne prekrške plačajo številčne vrste naših policistov - to me je zmeraj zanimalo!>:D
"Ne dovoli, da bi te šolanje oviralo pri izobraževanju."
_______________________ Mark Twain________

DoloresJane ::

Microsoft, daj ti napiši registrsko številko "svojega" avtomobila (=tistega, ki ga večino časa voziš). Očitno se precej časa voziva po istih cestah in ko (in če) te zagledam v bližini svojega avtomobila, bi ti z največjim veseljem dala prednost, da me lahko prehitiš.

jype ::

Verjetno je "I BRAKE FOR NOBODY" ali kaj takega.

Microsoft: ja, 62 po naselju je kriminal, sploh ce voznik "ni pozoren", kot je rekel Volk.

Take reci se pac generalno obsoja. Meni je cisto jasno da komu kdaj kaj uide in tako dalje, ampak to ni noben razlog za serijsko krsenje cestnoprometnih predpisov. Preprican sem, da Stepni Volk spostuje prometne predpise in se jih vecino casa tudi drzi. Zate pa sem preprican v nasprotno, sploh zdaj ko ze dva dni utemeljujes zakaj je pametno, da krsis predpise.
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Klub Počasni voznik (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
48676444 (69144) Gandalfar
»

perverzna lopovščina (1000 eur) (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Loža
119484836 (57589) BlueRunner
»

Višje kazni za prometne prekrškarje (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
27119276 (11700) solatko
»

Ne morem plačati kazni :) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
637044 (5554) ferdo

Več podobnih tem