» »

perverzna lopovščina (1000 eur)

perverzna lopovščina (1000 eur)

««
7 / 24
»»

Icematxyz ::

Če voziš točno po omejitvah te bo večina prehitevala. Takšna je mentaliteta povprečnega slovenskega voznika ker ima toleranco +10 km/h in več in ker misli da če prehiteva da je na 70% svojih sposobnosti tisti ki pa vozi točno po omejitvi pa da ogroža promet in je na 128% svojih sposobnosti...

Če pelješ naprimer 3 prijatelje v avtomobilu in voziš točno po omejitvi te bo prej kot v 30 minutah nekdo opozoril da voziš kot stari ata.

Idioti so pa tisti ki imajo toleranco +10 km/h in ki mislijo da vozijo na 70% svojih sposobnosti in morajo prehitevati in objestno voziti če nekdo pred njimi vozi po omejitvi. In ki najdejo tisoč in 1 izgovor samo da ne vozijo po omejitvi. Ki vozijo 48 km/h v koloni in trdijo da vozilo pred njimi vozi 35 km/h...

Če se boš peljal 120 km/h izven naselja bo tisti za tabo seveda v 90% primerov sledil. Čredni nagon ali divjak ali kompleks majnvrednosti sploh ni pomembno. Mentaliteta slovenskega voznika je skratka na psu.

Pyr0Beast ::

Če pelješ naprimer 3 prijatelje v avtomobilu in voziš točno po omejitvi te bo prej kot v 30 minutah nekdo opozoril da voziš kot stari ata.
Zanimivo, vsi moji prijatelji se navajajo name, ne jaz na njih. Moram biti taka osebnost zgleda :D

Je pa res, da če imaš toleranco +10km/h se ti zdi normalna vožnja prepočasna.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Steinkauz ::

Čudno, kadar jst vozim 90(kar skor vedno vozim, razn če je res fucked up cesta/pogoji) me razn kak pacient skor noben ne prehiti.
Če vozim za nekom, ki gre 70, se ne pizdim, počakam na primerno mesto in prehitim. Sam eni se res bojijo it več kot 60 in ne vem kaj taki delajo na cesti. Pejte na bus, če se lastne sence bojite.

Sam eni se res bojijo it več kot 60 in ne vem kaj taki delajo na cesti. Pejte na bus, če se lastne sence bojite.

Kako veš, da se bojijo ?

Mogoče se jim enostavno ne da drveti ali pa pogoji to ne dopuščajo. Saj se tudi po makadamu ne pelješ enako hitro kot po avtocesti.

Utk ::

Če pogoji to dopuščajo petdesetim, ki nekoga prehitijo v pol ure, bi lahko morda tist še enkrat premislil o pogojih, ki ga tako strašno ovirajo. Edino če misliš na pogoje v njegovi glavi. Tu se res strinjam, da se potem raje ne vozi več kot 60. Še bolje, naj se raje spljoh ne vozi.

Vsak ima svoje mnenje o pogojih. Sam sem rad na 'varni' strani.

neo je dal lep primer, pa ste ga nekateri Idioti totalno uničili (upam, da se prepoznate).
Bom popravil, da bo tako kot treba, tudi za forumske trolle in moderatorje primerno:
- Vozim V km/h, moj avto se ustavi od V km/h do 0 na L-tih metrih, moj reakcijski čas je T.

- Za mano nekdo vozi 0.8*V km/h, njegov avto se ustavi od 0.8*V km/h do 0 na 1.2*L-tih metrih, njegov reakcijski čas pa je X*T sec.

Vrednosti so naključno izbrane, ampak, kdo je recimo v tem primeru bolj nevaren voznik?

Okapi ::

In kaj hočeš sedaj ti s tem povedati? Da ni problema, dokler je kje kakšen še bolj nevaren od tebe?

O.

Na cesti ali si nevaren in ogrožaš druge ali pa ne.

Ne moreš biti kar pol-nevaren tako da vsaka druga mamica skače v grmovje.

In kaj hočeš sedaj ti s tem povedati? Da ni problema, dokler je kje kakšen še bolj nevaren od tebe?

O.

Za nekatere je nevaren vsak, ki se vozi kilometer nad omejitvijo. Ni pomembno, da so nekje hiše 2 metra od ceste, nekje pa 30. Omejitev je omejitev, in vožnja z 51 je enako nevarna povsod, kjer je omejitev 50. Niti ne pomembno, da je lahko nekdo že pri 35 dosti bolj nevaren. Zaradi slabih refleksov, slabega avta ali česarkoli.
Prav, recite, da vsak, ki se vozi 51 krši zakon (to itak vemo), ampak ne blebetat, da je vsak, ki se vozi 95 bolj nevaren od tistega, ki se vozi 90. Ali pa 70.

Tilen ::

ampak ne blebetat, da je vsak, ki se vozi 95 bolj nevaren od tistega, ki se vozi 90. Ali pa 70.

Nekateri tukaj nam hočete dopovedati, da so ravno tisti, ki vozijo 90 in 70 nevarnejši. Ne vem zdaj kdo blebeta.

Spet ne vem zakaj se kar predpostavlja, da je tisti, ki vozi počasneje, s slabšimi refleksi? A zato, ker nekdo spoštuje predpise je pa kar napol že invalid? A tisti, ki pa vozi +10 km/h ima pa že privzeto boljše reflekse? Od kje te ideje? Torej ko Janez popije litrco in vozi 110 km/h tam kjer je omejitev 90, mu vi (nekateri) seveda pripišete takoj večje sposobnosti kot pa treznemu mečkaču. Druga se iz nekaterih vaših besed enostavno ne da razbrati.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

No, če je človek trezen, se bi sigurno bolj varno počutil vozit z nekom, ki se vozi 90, kjer se to da, kot pa z nekom, ki se vozi tam 70. Ti se bi pa morda bolj varen počutil pri tistemu, ki se vozi 70.
Nevaren je pa vsak, ki se vozi več kot je sposoben. Ne glede na omejitev. To je point. Omejitev ne določa, kaj je varno.

No, če je človek trezen, se bi sigurno bolj varno počutil vozit z nekom, ki se vozi 90, kjer se to da, kot pa z nekom, ki se vozi tam 70.

Zakaj, čemu, od kje te ideje? Če je tisti, ki vozi, presodil, da več kot 70 km/h ni v neki točki potrebno nujno peljati, je vse ostalo za sovoznike samo v njihovih glavah in tisti voznik, ki se pusti prepičevati (alo stari, daj še gas ipd.) je enak idiot kot tisti, ki ga prepičujejo.

Omejitev ne določa, kaj je varno.

Seveda ne, to določate solatko, Keyser Soze in ti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Tarzan ::

Če postaneš živčen, ko voziš za nekom, ki vozi po omejitvah, prepusti volan nekomu, ki ni psihotik.

Če se nekdo ni sposoben vozit 90, tam kjer se 90 vozit, potem naj vrne izpit pa konec. Ni za na cesto. Sej ne pravim, da je treba povsod it 90. Ampak če se nekje 1000 ljudi normalno vozi 90, nekdo pa nikakor ne more več kot 70, potem ta drug ni za na cesto. Ker bo tudi pri 70 zletel ven. Verjemi, poznam take. Niso se nikdar vozili več kot 70, pa so leteli ven, kar ni uspelo marsikomu, ki se vozi normalno.
Če nekdo ne zna ocenit, kje se da vozit 90, potem ne zna niti ocenit, kje je tudi 70 preveč.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Če nekdo ne zna ocenit, kje se da vozit 90, potem ne zna niti ocenit, kje je tudi 70 preveč.

Še eno izmed tvojih subjektivnih prepričanj. Kdo si ti, da boš ocenjeval moje ocene hitrosti? Svoje nestrinjanje lahko pokažeš s prehitevanjem za katero se jaz ne bi zmenil in bova oba srečna. V kolikor sem jaz ocenil, da je primerna hitrost glede na neko trenutno stanje 70 km/h mi lahko razni Keyserji in solatkoti blendate, kažete kretnje z rokami, hupate in ne vem kaj vse. Prehitevajte, v levi ovinek po levi, če ste presodili da je to bolj varno kot peljati za menoj.8-)

Zgodovina sprememb…

Brane2 ::

Ne tupi.

Voziti moraš ustrezno okoliščinam in v to šteje tudi tvoje počutje.

Ne boš valjda prespal v avtu, namesto da bi se vrnil domov samo zato, ker pač po nočnem šihtu nisi sposoben polagat v ovinke.

Vsakomur svoje, tudi dediju, ki bi rad prišel v Leclerca. Pač naj vozi po obvoznici 80, vendar ne na levem pasu...

Meni gre bolj v nos to, da je sedanja ureditev očitno nerealna in to se vidi po tem, da jo celo policaji rutinsko kršijo.

Pa ne govorim o divjanju ampak o situacijah, ki jih je enostavno težko izpeljat zakonito.

Je kdo že videl koga, ki bi res vozil po BTCju 20 na uro ?

Ali pa recimo, da bi kdo pri delih na cesti na AC res upočasnil na 40 km/h ?

Sem parkrat probal, pa sem hitro pospešil, ko me je zakrila senca 40-tonskega tovornjaka, ki se mi je približeval odzadaj.
Če bi bil takrat tam mobilni radar, bi pa bil seveda kriv jaz...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

Ne tupi.

Voziti moraš ustrezno okoliščinam in v to šteje tudi tvoje počutje.

Ja...ampak če se nekdo vozi vsak dan 70 tam, kjer se vsi drugi vozijo 90, potem tu ni več nobenga počutja, ampak človek ni za na cesto in se bo najbrž vozil 70 tudi tam, kjer je 70 preveč. Nabijanje nekih primerov, kjer to ni res, tega ne bo spremenilo.

ZaOstali ::

Imam občutek, da se trenutno pogovarjam samo s policijo, ki ne zna drugega, kot iz lastnih napak se vn vadit in si iskat opravičila. Da ne bo pomote, spoštujem vaše delo, ne spoštujem pa krivice.

smo vajeni tega.Pri nas skoz dva nepregledna ovinka (en za drugim) dirkajo 120km/h pa nobenega ne ustavijo.
P.S. Kot zgleda bomo morali nabaviti helikopterje...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ZaOstali ()

Ja...ampak če se nekdo vozi vsak dan 70 tam, kjer se vsi drugi vozijo 90, potem tu ni več nobenga počutja, ampak človek ni za na cesto in se bo najbrž vozil 70 tudi tam, kjer je 70 preveč. Nabijanje nekih primerov, kjer to ni res, tega ne bo spremenilo.

Ne, to samo pomeni, da ni ovca.
Ni nobenega vzroka, da nekdo ne bi smel vozit 50 na relaciji, če je kolikor-toliko uvideven.

Samo informativno. Obvoznica nima prehitevalnega pasu ampak dva vozna.

Na ljubljanski obvoznici npr. ni pasu namenjenega prehitevanju. Levi in desni pas sta oba vozna, čeprav ZVCP na dvoumen način določa vožnjo, po levem kot po desnem voznem pasu. Pravzaprav ZVCP veli zgolj to, da se mora voznik premakniti na desni vozni pas v primeru, da le ta ni zaseden. Vendar vožnja po levem pasu ni prehitevanje.
Več o tem: ZVCP, 110. člen, 6 točka

Zgodovina sprememb…

Binji ::

No danes sem vozil po stari cesti (jebiga, avtocesta je bila zabasana) za enim meckacem od Vrhnike do Logatca 40-60km/h. Omejitev je bila pa vedno 90km/h. Kolona ene 10 avtov, da bi se umaknil, pa seveda niti govora. Upam, da se vsaj za tega strinjate, da bi se moral spokat dol s ceste, ker kar je prevec je pa prevec.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

darkolord ::

Obvoznica nima prehitevalnega pasu ampak dva vozna.
Tako kot tudi vse avtoceste

Obvoznica nima prehitevalnega pasu ampak dva vozna.
Tako kot tudi vse avtoceste

Prosim, vrni izpit.

Zakaj že? Ker ti ne veš, kaj je prometni pas?

Ne, ampak ker ti ne veš, kaj je vozni in kaj prehitevalni. Za to se je šlo. Ne vem kdo je omenjal "prometni pas". Tudi težave z branjem imaš. Res, vrni izpit.

BigWhale ::

Hihi. Tle vsi skupaj mal mimo sekate. 23. clen ZVCP bo treba prebrati.

Izraz vozni pas se ne uporablja. Mogoce se vcasih je. Danes se uporablja izraz smerno vozisce, ki ima lahko enega ali vec prometnih pasovov.

Noben prometni pas pa ni posebaj definiran kot 'prehitevalni pas'. Na smernem voziscu, ki ima oznaceno vec kot en prometni pas se za vozjo uporablja desni pas, levi pa za prehitevanje. Ce imas smerno vozisce vec kot dva prometna pasova se za voznjo lahko uporabljata desna dva, levi pa je za prehitevanje.

PS: Vsi trije lahko izpit prinesete k meni... :P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BigWhale ()

solatko ::

Tilen - Ko si tak pameten voznik, pojdi pa prehiti policaja na obvoznici po desni strani, potem pa poročaj, kakšno kazen so ti nabil.

Matako ::

Če vozim za nekom, ki gre 70, se ne pizdim, počakam na primerno mesto in prehitim. Sam eni se res bojijo it več kot 60 in ne vem kaj taki delajo na cesti. Pejte na bus, če se lastne sence bojite.

Po drugi strani pa smo za vožnjo s točno neko določeno hitrostjo od znaka do znaka izumili bolj vlake in te fore....

Jaz tudi vozim večinoma, kot je zgornja omejitev, ampak me prav nič ne motijo počasnejši... sploh zdaj poleti proti večeru prav paše malo "kruzat". In če se pojavi za tabo en hitrejši (kar še ni "kolona" btw) ni problema. Te pač prehiti ti pa voziš naprej kot ti paše - v okviru zakona, itak.

Saj zato pa imaš avto, da imaš svobodo, ne?
/\/\.K.

Zakaj, čemu, od kje te ideje? Če je tisti, ki vozi, presodil, da več kot 70 km/h ni v neki točki potrebno nujno peljati,

Zakaj "potrebno", kot rečeno.. kaj pa svoboda? Če ne krši zakona, sploh ne rabi nobene racionalizacije - lahko vozi 70 brez razloga, enostavno ker... mu je tako všeč! Večina ljudi, ki vztraja "če je 90 je 90" je uniformistov - šibajo po cesti ker šibajo vsi, na šihtu pa si ne upa iti pol ure prej domov, "da ne bi kdo rekel" (in seveda pade v prometno konico).
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

atubbuta ::

Sam eni se res bojijo it več kot 60 in ne vem kaj taki delajo na cesti. Pejte na bus, če se lastne sence bojite.

Kako veš, da se bojijo ?

Mogoče se jim enostavno ne da drveti ali pa pogoji to ne dopuščajo. Saj se tudi po makadamu ne pelješ enako hitro kot po avtocesti.

Ali pa morda telefonira po telefonu in se na široko smeji... Razlogi so seveda različni. Lahko, da je že čez 90 let star pa ima drugo percepcijo. Sploh vsi se pre premalo zavedate, kakšnega pomena ima percepcija (zaznavanje) človeka. Hitrost, ki se jo fizikalno izmeri je nekaj povsem drugega, kot je hitrost, ki jo zaznava človek. Na ravni in široki cesti se pri 50 km/h počutiš, kot da si z risalnim žebljičkom pribit na cesto. Zato so v Nemčiji že pred desetletji začeli graditi ceste z rahlimi krivinami, z namenom, da se voznik pri normalni in varni hitrosti dobro počuti.
:)

neo je dal lep primer, pa ste ga nekateri Idioti totalno uničili (upam, da se prepoznate).
Bom popravil, da bo tako kot treba, tudi za forumske trolle in moderatorje primerno:
- Vozim V km/h, moj avto se ustavi od V km/h do 0 na L-tih metrih, moj reakcijski čas je T.

- Za mano nekdo vozi 0.8*V km/h, njegov avto se ustavi od 0.8*V km/h do 0 na 1.2*L-tih metrih, njegov reakcijski čas pa je X*T sec.

Vrednosti so naključno izbrane, ampak, kdo je recimo v tem primeru bolj nevaren voznik?

Bolj nevaren vooznik je v vsakem primeru tisti, ki porabi več metrov za ustaviti vozilo. Oz tisti, ki ima po določeni razdalji večjo hitrost. Ker pa imajo avti načeloma podoben pojemek (razen kakih izjem - zlizane gume, športniki), lahko to dvoje enačimo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: atubbuta ()

TESKAn ::

Zanimivo, da mene taki vozniki sploh ne živcirajo. Pač, se pelješ za njim. Če se pojavi dobra in varna priložnost prehitiš.

Sej jaz se tudi odvajam živčnosti (pač velikokrat izpostavljen temu, se sprijazniš), še zmeraj pa gre na živce, ko moreš zavirat in spet pospeševat, kjer bi šlo brez problema z konstantno hitrostjo. Dan za dnem, ovinek za ovinkom se pa že pozna na avtu...

zato pa se mi prekleto pogosto zgodi da se kolona nabere za menoj.

Za mano se tudi kdaj pa kdaj, takrat (če je samo en živčnež) na začetku prve (prazne) ravnine vozim enako hitro, kot skozi ovinek in se pomaknem čim bolj na desno, da me osebek lahko prehiti. Če je pa daljša kolona in ni živčnežev vmes, grem svojih 80 - 90 in ponavadi je do naslednjega avta v koloni dovolj razdalje.

Dejansko se mi dnevno zgodi na praktično katerikoli relaciji, pa naj bo v naslelju, regionalki ali magistralki, da se za menoj nabere solidna kolona. In potem te ljudje prehitevajo (recimo na relaciji Črna Vas Podpeč) praktično brez izjeme. Na cesti, ki je v najboljšem primeru porazna, kjer so ob cesti hiše, in kjer je polno stranskih dovozov. In potem te prehitevajo praktično VSI, kljub temu da že ti kršiš omejitev za 5 km/h. Porazno.

Enkrat se mi je zgodilo, da sem ravno speljal, pa se je za mano narisal en v mercedesu in me hladno prehitel sredi naselja (jaz sem šel že 50). Ko sem prišel ven iz naselja, pospešim, kolikor dovoljuje cesta, živčkota kmalu dohitim in potem sem moral konstantno vozit za njim - je bil še eden od tistih, ki vozijo konstantno 60 - 70 km/h pa ni važno, ali so v naselju ali izven naselja. Pravzaprav, če pomislim, mi v naseljih najbolj za ritjo vozijo osebki, ki jih pustim daleč zadaj, ko pridem izven naselja in pospešim do omejitve.
In mislim, da je ta iz tvoje zgodbice eden takih - nadvse "sposoben" v naseljih, kjer gre 70 km/h in prehiteva vsakogar, ki se znajde pred njim, izven naselja pa cinca, kjer bi lahko vozil 90.

Če voziš točno po omejitvah te bo večina prehitevala. Takšna je mentaliteta povprečnega slovenskega voznika ker ima toleranco +10 km/h in več in ker misli da če prehiteva da je na 70% svojih sposobnosti tisti ki pa vozi točno po omejitvi pa da ogroža promet in je na 128% svojih sposobnosti...

Jaz ne, malo zato, ker avto tega ne dovoljuje, večino zato, ker tudi sam vozim po omejitvi oz. nekaj manj.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Itak smo pa pri nas vsi razvajeni glede teh kolon o katerih vsi govorite. Morali bi videti kako izgledajo vpadnice velemest (London, LA) tam se enostavno stoji. 0 km/h. V veliko pasovih. Dolgo časa. Vsak dan.

Odlična vaja za živčke ;)

Stranski učinek je, da večina voznikov razvije odnos "brezveze nekaj optimizirati in hiteti tistih 100, 200 km, ker bom itak na koncu stal 2 uri", ki je v bistvu dober.
No saj po pravici povedano pri nas folk nekaj robanti in pizdi, kako je moral prehitevati "mečkače" celo pot Domžale-Ljubljana, nakar se cjazi 10 minut na ozkem izhodu obvoznice skupaj z istimi mečkači 3 avte za njim. Ironično ...
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

T-h-o-r ::

ne, v večini velemest "domorodci" uporabljajo javni prevoz

v lj pa tudi v mb se pa vsak pelje z avtom, tudi, če gre v službo, ki je oddaljena 3-4 km, namesto da bi šel na kolo ali z javnim prevozom
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

mojca ::

Ni treba povedat, kam mora kdo tablo postavt, potrebno pa je poslušat zdrav razum. Če pospešiš 20 m prezgodaj še ne pomeni, da si zaslužiš 1000 eur kazni!

Upam, da ne zameriš šali: če v 20m pospešiš s 50 na 90 km/h, pomeni, da si pospeševal z večjim pospeškom od gravitacijskega (10.8 m/s), zaradi česar ti upravičeno izstavijo kazen (nimam izkušenj, a rekla bi, da pri takem pospešku skorajda izgubiš kontrolo). Upoštevati moraš še to, da se pri radarju baje upošteva 5 km/h nižjo lestvico (oziroma imaš vsaj pravico to zahtevati, če še nisi), ker radar ni povsem natančen, kar pomeni da si morda vozil celo 95 km/h :) :) :)

win64 ::

Zakaj, čemu, od kje te ideje? Če je tisti, ki vozi, presodil, da več kot 70 km/h ni v neki točki potrebno nujno peljati,

Zakaj "potrebno", kot rečeno.. kaj pa svoboda? Če ne krši zakona, sploh ne rabi nobene racionalizacije - lahko vozi 70 brez razloga, enostavno ker... mu je tako všeč! Večina ljudi, ki vztraja "če je 90 je 90" je uniformistov - šibajo po cesti ker šibajo vsi, na šihtu pa si ne upa iti pol ure prej domov, "da ne bi kdo rekel" (in seveda pade v prometno konico).

Če bi na izpitu vozil 70 kjer je omejitel 90, v normalnih pogojih, bi te kratkomalo vrgli zaradi preprevidne vožnje.
Se ne hecam tudi to obstaja

Če bi na izpitu vozil 70 kjer je omejitel 90, v normalnih pogojih, bi te kratkomalo vrgli zaradi preprevidne vožnje.
V normalnih pogojih, ja, zagotovo pa ne v nepregleden ovinek ("če bo kej zadi, jebiga").

Pa tudi, od kje ideja, da če nekdo ne vozi 90, da tega ni sposoben (oz da je pussy al karkoli)?

Na izpitu bi te vrgli zato, ker ne bi demonstriral sposobnosti vožnje z nadzorovano hitrostjo.

Ti bi lahko celo vožnjo tako v mestu kot na relaciji odpeljal 50 km/h in se ne bi zaj* z nadzorom hitrosti.

Ni treba povedat, kam mora kdo tablo postavt, potrebno pa je poslušat zdrav razum. Če pospešiš 20 m prezgodaj še ne pomeni, da si zaslužiš 1000 eur kazni!

Upam, da ne zameriš šali: če v 20m pospešiš s 50 na 90 km/h, pomeni, da si pospeševal z večjim pospeškom od gravitacijskega (10.8 m/s), zaradi česar ti upravičeno izstavijo kazen (nimam izkušenj, a rekla bi, da pri takem pospešku skorajda izgubiš kontrolo). Upoštevati moraš še to, da se pri radarju baje upošteva 5 km/h nižjo lestvico (oziroma imaš vsaj pravico to zahtevati, če še nisi), ker radar ni povsem natančen, kar pomeni da si morda vozil celo 95 km/h :) :) :)

Tega se vsi zavedamo. Ampak to ni šala, ampak spotikanje se ob besede. Morda pa je bilo celo 150 m ali pa 200 m. Sploh ni bistveno. Pohvalno pa za izračun.

ne, v večini velemest "domorodci" uporabljajo javni prevoz

v lj pa tudi v mb se pa vsak pelje z avtom, tudi, če gre v službo, ki je oddaljena 3-4 km, namesto da bi šel na kolo ali z javnim prevozom

Mah kljub javnemu prevozu so dobesedno miljoni na cestah - gre za zelo veilka območja! Ampak ja, če ne bi bilo javnega prevoza, bi marsikje vse skupaj čisto zaštekalo - kljub 10 pasovnicam prometna situacija ni marsikje nič kaj rožnata, kot si mi dostikrat domišljamo...

Kar se tiče Slovenije bi zelo veliko pomagalo, če bi se saj manjši del organiziral in začel hoditi v službo recimo saj po dva z istim avtom (carpool). To je po mojem edini zares poceni način reševanja zastojev in do določenega procenta čisto izvedljiv z raznimi iniciativami v stilu posebnih pasov.
Carpool že v osnovi prihranek, ker vsi dobivajo kilometrino, stroški pa se delijo: bencin, parkirnina in kazni ;) čista zmaga!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

ZaOstali ::

Jao, pri nas še komaj 200m vkraj od naselja stoji tabla.
Sicer pa pri nas ravnajo tako: Ko pridejo do prve hiše(v naselju) zmanjšajo hitrost. Ko si mimo zadnje hiše (v naselju) povečaš hitrost.

win64 ::

Na izpitu bi te vrgli zato, ker ne bi demonstriral sposobnosti vožnje z nadzorovano hitrostjo.

Ti bi lahko celo vožnjo tako v mestu kot na relaciji odpeljal 50 km/h in se ne bi zaj* z nadzorom hitrosti.

To pa sploh ni res, če nisi pri današnjih avtomobilih zmožen obvladati vozila pri 90km/h nisi vreden izpita. In to je dejstvo!

veverrca ::

Ko sem delala izpitno vožnjo je bila cesta suha, ampak na sredini je bilo še malo snega. Vozila sem 80km/h. Na koncu sem bila opozorjena, da bi morala peljati 90km/h. Ker nisem imela ostalih napak me je spustil. Tako da te lahko vržejo zaradi prepočasne vožnje na odsekih.

lp

Po mojem se je malo duval - Na uni checklisti kolikor vem nima postavke "vožnja 10 kmh manj od omejitve", tako da bolj malo verjetno.

Verjetno je tip samo hotel dodati svoj prispevk v borbi proti mečkačem ;)
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Ima pa obvladanje vozila in prilagajanje prometu. Počasna vožnja in oviranje prometa je razlog za padec na izpitu.

Eh, kaj da ne. Zaradi 'počasne' vožnje ti ne bo opalil izpit. Zaradi oviranja prometa pa lahko.
Pravtako te lahko vrže zaradi prehitre vožnje.

T-h-o-r ::

ja, poznam kar nekaj primerov, kjer jim je povedal, da so vozili prepočasi, in jim ne more dati izpita
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

jype ::

solatko> Počasna vožnja in oviranje prometa je razlog za padec na izpitu.

Vožnja po predpisih to ni.

Kaj

Zgodovina sprememb…

• spremenil: solatko ()
««
7 / 24
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mnenje o policajih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12928283 (20077) strup121
»

Hitrost na cesti (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
26155756 (44962) Oki

Klub Počasni voznik (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

48681782 (74482) Gandalfar
»

Speeding Facts vs Myths (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25814442 (11320) jype
»

Prehitra vožnja - ugovor (strani: 1 2 3 4 )

18914325 (11855) Tear_DR0P

Več podobnih tem