» »

Pa kaj je z ljudmi???

Pa kaj je z ljudmi???

krneki0001 ::

Avstijci imajo v kleteh hčere, ki jih posiljujejo, čehi pa sinove, ki jih potem jedo!!!
http://www.siol.net/svet/crna_kronika/2...
Da gre mati rezat meso živemu sinu in potem jest to pred njim.


Pa zakva policaji ne porabjo par metkov in pospravijo tako nesnago??? Sej vem, prehitro za take, ampak ...

al3s ::

Grozljiv prizor je odkril sosed, potem ko je kupil brezžični nadzorni sistem s kamero in sprejemnikom ter ujel signal kamere, s katero so sosedi snemali mučenje.


Policija je v hiši našla tudi dekle, ki se je izdajala za posvojeno 13-letno sestro nesrečnih dečkov. Toda kasneje se je izkazalo, da gre za 34-letnico, Barbaro Skrlovoj,


Do sedaj je znano le, da se je vodja kulta predstavljal kot »Zdravnik«.


lol...hollywood se že pogaja z zdravnikom...

Nikoli nisem prepričan ali mediji dodajajo takšne butaste podrobnosti ali se to res dogaja...vse skupaj pa dejansko spominja na nekakšno poceni grozljivko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: al3s ()

whatever ::

Kakšna je razlika med Avstrijcem, Čehom in Slovencem?

Slovenec ma v kleti vino.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

whatever ::

Popravek:

Moral bi dodati še Italijane.

Glih sem iskal zgornji link, in naletel na tole:

zanimivosti iz črne kronike by siol
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

WarpedGone ::

>> Pa kaj je z ljudmi???

Samo to, da si nočemo priznati, da smo navadne živali. Kanibalizem je naravni pojav, empatija pa omejena na podmnožico človeške populacije.
Izjključno zahodna civilizacija (kadar ji uspe funkcionirat) je tista, ki nas vse skup kolikor toliko drži nad vodo.

Nazaj k naravi = even more of this.
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

Good Guy ::

tekmujejo kdo bo bolši..
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

PacificBlue ::

Izjključno zahodna civilizacija (kadar ji uspe funkcionirat) je tista, ki nas vse skup kolikor toliko drži nad vodo.


Imho mislim, da je ravno nasprotno. Zahodna civilizacija je posledično kriva za take stvari(pa tudi če ji uspe funkcionirat, oziroma kokr vidimo ji to niti ne uspeva). Hitri način življenja, stres iz vseh strani, vpliv medijev..človek lahko hitro postane duševno bolan, depresiven.Vmes so še pa zlorabe staršev, sorodnikov in posledice so lahko nepopravljive. Družba je danes kr pokvarjena. Smo kakor jabolko ki gnije od znotraj nazven.

opeter ::

Najmočnejši preživijo. Zakon narave.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

bluefish ::

mediji pa seveda tovrstne stvari le napihujejo do neznosnost. Medtem, ko se je ponekod bralo o odiranju, so spet drugje že pisali o rezanju mesa etc. Je pa zanimivo, da resni tuji mediji tega dogodka niso obešali na veliki zvon.

imagodei ::

Najslabše, kar lahko naredimo je, da se prepustimo čustvom in začnemo pozivat k linčem. Ali pa celo izvajat kakšne linče.

Nikakor ne zagovarjam takšnih ljudi, vendar pa se moramo zavedati, da so v veliki meri produkt družbe. Tudi če niso (genetika) in če se gremo kao neko civilizirano, moderno, socialno, moralno družbo, bi morali veliko več narediti na preventivi. Družba, kakršno imamo ta trenutek, že lep čas hodi po robu tega, da totalno podivja. Ljudje smo pač preveč zaposleni, premalo se znamo na naraven način zrelaksirat, starši nimajo časa za svoje otroke, takšni in drugačni stresi... Človek pač lahko požre samo eno določeno mero dreka, preden se mu utrga. Nekateri so bolj nagnjeni k temu, drugi manj; vsi ti pojavi so pa v veliki meri povezani s stilom življenja. Skozi leta nezdravljenih depresij ter ostalih duševnih motenj, pride tudi do patoloških sprememb na možganih. Če bi imeli boljšo preventivo, bi morda zaznali začetke takšnih bolezni in jih uspešno zdravili, odpravljali ali nadzirali.

Sam stojim na stališču, da vsakdo, ki hladnokrvno potegne petelina na pištoli, ni popolnoma uravnovešen. Nekdo, ki kao "zaradi spoštovanja" zaradi enega napačnega giba ubije človeka, je neuravnovešen. Lahko sicer govorimo o tem, da se je zavedal svojih dejanj in da je zato odgovoren zanje - seveda, ampak že samo dejstvo, da je odreagiral tako burno pove, da v njegovih možganih nekaj ne špila najboljše. Morda ima izkrivljene moralne vrednote, morda ima bolezenske težave z nadzorovanjem čustev (jeze), morda ima kakšne patološke spremembe na možganih... Se pač ne pustim prepričati, da lahko stabilno, prihološko nemoteno bitje nekoga zaštiha zato, ker je v gostilni po nesreči razbil njegov kozarec, zato ker je na cesti pomežiknil njegovi punci...

Skratka, takšnim Priklopilom in podobnim je mesto v ustrezno prirejeni psihiatrični ustanovi, kjer bi se z njimi intenzivno ukvarjali strokovnjaki. Četudi so takšni odbitki popolnoma izgubljeni primeri, bi se ustrezni strokovnjaki lahko iz njih naučili še več o delovanju psihe in o formaciji tako motene osebnosti, ki bi jo lahko kasneje psihologi in socialni delavci prepoznali že pri osnovnošolcih in začeli z ustrezno preventivo.

Za same zapornike/bolnike (recimo, da ne govorimo ravno o kanibalih) pa bi bila to veliko bolj primerna kazen+rehabilitacija, kot to, da te za 30 let vržemo v čuzo, (o smrtni kazni se niti pogovarjam ne!), potem pa pričakujemo, da si "odplačal svoj dolg družbi" in da si rehabilitiran.
- Hoc est qui sumus -

Utk ::

Ljudje čakajo na nujne operacije par let, ti bi pa zaposlil dodatnih 100 psihiatrov v Sloveniji, da bi take paciente zdravili. Ne splača se. V čuzo z njimi. Vsaj dokler nimamo prisilnega dela. Sicer pa po moje v marsikateri osnovni šoli že kar dobro prepoznajo bodoče problemetične osebke, z njimi se bi morali ukvarjat. Ko enkrat nekoga zaštiha je že prepozno.

imagodei ::

Seveda bi zaposlil. Še izobrazil bi jih, ker danes v Sloveniji psihiatri pojma nimajo, kaj počnejo. Poznam par primerov, žal. Je sicer skrajno žalostno, da smo dva pljunka daleč od Dunaja, kjer je Freud postavljal temelje psihoanalizi, ampak v Sloveniji psihiatri pojma nimajo. Za odtenek boljše postaja na področju psihoterapevtov, ampak smo še vedno svetlobna leta za opevanim Zahodom.

Ja - bi jih zaposlil. Ponavljam: če se gremo kao neko civilizirano, moderno, socialno, moralno družbo. Če se gremo "every man for himself", potem je obstoječ kazenski sistem v redu, obstoječe razmišljanje v redu in pač vsakogar, ki je FUBAR, pomedemo pod preprogo in pozabimo nanj za 30 let. Glede na to, kako tudi nekateri razumejo kapitalizem, me ne čudi, da takšno razmišljanje vztraja.

Prav bi pa bilo IMO, da družba prevzame svoj delež odgovornosti. Seveda so ljudje, ki so celo življenje trpeli in doživljali šoke, pa ne začnejo morit. So pa tudi ljudje, ki so v otroštvu doživeli majčkeno travmico, pa jih je ravno to porinilo čez prepad in so začeli razvijati patološko obnašanje, kar je kasneje pripeljalo morda do Priklopila.

Sicer ne pravim, da bi morali tele kanibale še kdaj sploh spustit na prostost (v prejšnjem postu sem povedal, da IMO vsak, ki mu v neki situaciji "preklopi" in ustreli osebo nasproti sebe, ni povsem normalen - o takšnih govorim sedaj), bi pa vse težke zločince poslal na ustrezno psihiatrično/psihoterapevtsko rehabilitacijo. Uvedel bi kazen za nedoločen čas in iz čuze/bolnišnice prideš samo, če ustrezno sodeluješ na terapiji in šele potem, ko te pozitivno oceni neodvisna komisija, sestavljena iz psihologov, psihiatrov...

Se pa strinjam z uvedbo prisilnega dela. To bi bil krasen del terapije. Nekdo, ki mora 10 let v vročini tolčt kamne, bo imel precej časa, da premisli o svoji hitri jezi. Poleg tega delo oz. rutina prav lepo zdravilno deluje na psihične motnje (ljudje, ki imajo urejeno življenje s službo in ostalimi obveznostmi, so bistveno manj nagnjeni k obolevanju za psihičnim težavam, kot boemi).

EDIT:
BTW, zelo žalostno, da ljudje pri nas čakajo več let na operacije. To je katastrofa, nima pa nič veze s psihiatri in s sistemom kaznovanja.
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

Utk ::

Ja veze ima to, da manjka denarja, zato ga škoda zapravljat za tiste, ki jim itak ni pomoči. Razen če delajo in si sami to "plačujejo".

urban99 ::

CrniE, ko te bo doletela 'višja sila', boš še enkrat premislil tole svoje stališče, trust me.

Utk ::

Ja veze ima to, da manjka denarja, zato ga škoda zapravljat za tiste, ki jim itak ni pomoči. Razen če delajo in si sami to "plačujejo".
Nekateri so pa res taki, da bi jih treba imet pod nadzorom, tudi ko pridejo ven. Če nekdo vsako leto nekoga na gobec vseka, ga ne moreš do smrti zapret, moraš ga pa nekako k pameti spravit ja. Ampak naj to nekako sam plača.

imagodei ::

CrniE> "Razen če delajo in si sami to "plačujejo""

Če danes enega morilca pošlješ v zapor za 30 let, si mu plačal hotel z vsaj tremi zvezdicami za minimalno 20 let, če se prav spomnim in je treba odsedet 2/3 kazni. Pa niti ni važno koliko, v glavnem razen izolacije od družbe mu kaj hudega ni. Nekateri izolacijo pač slabo prenašajo, večini ni preveč težko, itak so asocialni. Kakorkoli, po 20, 30 letih pride iz čuze postaran kriminalec, ki ni za nobeno rabo več in ga bojo počasi invalidsko upokojili, pa bo spet na tvojih ramenih.

Ali pa imaš povratnike, ki na prostosti ne zdržijo niti celo leto, pa grejo spet za par let igrat klavir. Ko pridejo ven, delajo samo škodo in pizdarije, maltretirajo ženo, otroke (niti ni treba, da je fizično, je psihični pritisk povsem zadosti), ustrahujejo okolico, dokler jim policija spet ne stopi na prste; spet se zapravlja davkoplačevalski denar za sodne postopke, nato za hotelsko nastanitev za par let... In spet jovo na novo...

Če bi uvedli tole obvezno terapijo/psihiatrično zdravljenje, bi imeli vsaj rehabilitacijo v pravem pomenu besede. Človek, ki bi ga s terapijo spravili k sebi, bi mogoče po kakih petih letih anger managementa in razmišljanja, kakšno pizdarijo je povzročil, prišel na prostost z namenom, da se ZARES odkupi družbi in bi bil naslednjih x let produktiven član družbe. Na ta način bi konec koncev tudi sam sebi odplačal stroške zdravljenja.


CrniE> "Če nekdo vsako leto nekoga na gobec vseka, ga ne moreš do smrti zapret, moraš ga pa nekako k pameti spravit ja. Ampak naj to nekako sam plača."

Problem pri tem razmišljanju je, da neposredno on sam ne bo ničesar plačal, ker je sam zase prepričan, da edino on prav dela in da imajo vsi okoli njega napačne poglede.

Kot rečeno (bi morali verjetno naredit še par študij na to temo, ampak vseeno), če bi uspeli s psihoterapevtskimi metodami ter celo brainwashing metodami (US Marine Corps) človeka umirit, sesut in na novo zgradit, mu prebit in na novo zgradit moralne vrednote ter predočit, kakšno sranje je povzročil, bi lahko spet postal produktiven član družbe in samemu sebi posredno plačal zdravljenje.

To je win-win situacija, kar je verjetno za vse najboljše. Si ne delam utvar, da je morilec kakšen revček in da ni odgovoren za svoja dejanja. Imam pa bisteveno drugačne poglede na to, kako bi reševal situacijo. Verjetno bi si marsikdo raje izbral 30 let čuze, kot pa intenzivno psihoterapijo, v kateri bi terapevtu in ostalim zapornikom v joku razlagal o tem, kako je njegov očka pretepal mamico in njega...
- Hoc est qui sumus -

mesoreznica ::

Mah, izrodek družbe ali ne, posledica okolja ali ne, ni pomembno. Če je kazen za 30 km/h preveliko hitrost 1000€, potem je za zgornji zločin električni stol. Take izrodke je treba odstranit iz družbe.

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

Utk ::

imagodei, sej se strinjam s tabo, samo pravim, da je pri nas dosti bolj "pridnih" ljudi, ki si bolj zaslužijo pomoč, in nam zaenkrat ne rabijo bit prva prioriteta takšni pacienti. Ko bo za vse druge dobro poskrbljeno, pa naj bo še za njih.

imagodei ::

Pa ja de.
- Hoc est qui sumus -

Saladin ::

Pa kaj je z ljudmi???
Neizobraženost, revnost, nesrečno otroštvo, neprimerno okolje, genetika, psihologija, sociopatija, medsebojna odtujenost, brainwashing,...

Take your pick.

IMHO ni tako nerazumljivo, da se pojavijo takšni osebki. It's part of being human.
Bolj nerazumljivo (in nesprejemljivo) je, kako dolgo traja, da take stvari pridejo na dan.
Otroci, ki so najbolj ranljiivi člen, bi morali biti najbolj zaščiteni, pa ni niti socialnih, niti zdravstvenih, niti šolskih, niti družinskih elementov (razen ponavadi najbolj krivih staršev) ki bi bdeli nad njimi.

Otroke žive odirajo, pa nihče ne ve nič o tem.
Ljudje umirajo, pa narod šele po 10tih letih opazi, da jih ni.
Ljudje imajo dolge kriminalne kartoteke, pa ni nobenega dodatnega nadzora na njimi...

Človeško naravo poznamo. Da pa bi se spravili pokrpat luknjast sistem,...
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Bob Rock ::

Policija je v hiši našla tudi dekle, ki se je izdajala za posvojeno 13-letno sestro nesrečnih dečkov. Toda kasneje se je izkazalo, da gre za 34-letnico, Barbaro Skrlovoj, ki je sodelovala pri tem strašnem zločinu.


kako se lahko 34 letna predstavlja za 13 letno?
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

krucymucy ::

Na sliki ki sem jo zasledil izgleda malo retardirana, tako da ce se malo otrosko oblece gre skozi

T-h-o-r ::

this is human nature, this is what we are, nismo po naravi dobri, dobrosrčni, ne želimo vsem vse najboljše, to so pa potem neki ekstremni primeri.... seveda pa sosedi nikdar ne vedo, zakaj se gre, oni nič ne opazijo
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Pyr0Beast ::

Vsem tem stvarem je skupno, da so živa bitje tretirana kot lastnina, kar je IMO hudo hudo narobe.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Thomas ::

To je bilo, je in bo ... dokler ne naredimo kakšne radikalne izboljšave na Človeštvu.

Ostajanje pri človeški prihodnosti bi pomenilo tudi, da smo se takšnimi (in hujšimi) ekscesi vnaprej sprijaznili.

Nedopustno.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Saladin ::

Ostajanje pri človeški prihodnosti bi pomenilo tudi, da smo se takšnimi (in hujšimi) ekscesi vnaprej sprijaznili.

Nedopustno.


Razloži mi, katera hipotetična situacija spodaj je boljša:

- Perfektna "Matrix", kjer lahko živiš večno in izvajaš vse svoje želje in potrebe, ne da bi kogar kadarkoli lahko ogrozil (ne bi pa mogel nikoli pobegniti "ven", nikoli ne bi mogel biti samostojen posameznik - skratka bil bi fizikalno, ne le moralno, kontroliran)

- "Klasičen" svet, kjer se jasne genetske, umske in telesne deformacije lahko popolnoma popravijo (poudarek je na "jasne" - ne zgolj lepotne); kjer je izobraženost ter finančna in socialna gotovost vseprisotna in predvsem - kjer zakon in njegovo udejanjanje popolnoma deluje.

Dobro premisli predvsem o tem zadnjem delu:
Pod "popolnoma deluje" ne mislim na 100% preventivo. Sliši se bizarno, ampak svet z 100% uspešno preventivo je svet brez svobode oz. svobodne volje. Je tudi povsem nemogoč v človečanstvu, kot si ga lahko predstavljamo.
Možna pa je 100% kurativa oz. hitra in precizna identifikacija zločinov in njihovih krivcev.

En primer, da malo razjasnim, v čem je razlika:
Vzemimo morilce, ki uporabljajo kuhinjske nože za rezanje vratov.
Prva skupina bi resda hotela zaščitit vse potencialne žrtve že pred zločinom, ampak bi ob tem morala nekako prepovedat vse kuhinjske nože ali jih naredit nenevarne ali najti primerno zamenjavo za njih. To ni možno. Gre se za vsakdanji predmet, ki se ga lahko zlorabi za orožje. Potrebne bi bile kamere povsod, intervencijske ekipe povsod, ščiti za vratove povsod,....
Potrebna bi bila totalna kontrola in nenormalna prilagoditev življenja, da bi se lahko preprečili umori z kuhinjskim nožem.

Druga skupina pa bi dopuščala možnost, da lahko nekdo res pograbi kuhinjski nož in nekomu prereže vrat. Dopusti možnost, da lahko na ogromno načinov nekogar poškoduje. Dopusti možnost, da ljudje storijo tudi slaba dejanja. Ampak to dopušča, ker hoče ohranit svobodni način življenja in s tem povezan quality of life.
Seveda je predpogoj za to, da se zločince hitro in efektivno ujame, še bolj pa na tem, da se sploh ne razvijejo v zločince. Če eliminiraš biološke, socialne in finančne vzroke ter jih rehabilitiraš že ob manjših izgredih (preostali pa bi vedeli, da jih bodo po storjenem zločinu sigurno ujeli) bi s tem drastično zmanjšal količino zločinov res na en minimum. Pa bi vseeno ostal svoboden človek.

Razlika je v kontroli:
Ali eliminiraš svobodno voljo, popolnoma kontroliraš posameznika, ga omejiš in mu daš majhen, "siguren" prostor?
Ali jim pustiš svobodno voljo, da ljudje lahko storijo karkoli, ampak jih izučiš o posledicah in jih vodiš (ne koersaš) proti določenim stvarem in stran od drugih?

Perfekcija ni kontroliran status.
Gre se za sposobnost prostega in premišljenega odločanja (brez prisile in brez negativnih faktorjev, ki sem jih že omenil) za pravo stvar (prav in napak seveda lahko znatno varira, ampak govorim zgolj globalno sprejetih družbenih normah).

"Matrix" zna biti znatno enostavnejša in efektivnejša varijanta. Ampak zgolj zaradi tega še ni nujna, še manj pa je edina možna varijanta.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Thomas ::

Matrix nam nikakor ni všeč zaradi banje v kateri ležiš in kablov ki jih imaš napeljane v glavo. To se nam globoko gnusi.

Govorimo o svetu, v katerem banje, telesa in kablov NI. To, sem upal, da je že jasno.

Drugače pa, poeditiran svet uploadov, katerim ves svet in vsi njegovi atomi ležijo pred nogami na razpolago ... to je boljše in neprimerno boljše kot vsaka idealna papeška država, kjer se ljudje lepo razumejo med sabo, opravljajo vsak svoje dolžnosti, ter čakajo na nekaj takega, kar jaz favoriziram, a šele ko bo smrt prišla ponje.

Dokler smo navadni smrtniki, podložni biološkim omejitvam, so nam horror stories del vsakodnevnega življenja.

Transcendentalna nadomestila za popolno življenje, kakor recimo iluzija svobodne volje, niso vredna pol ure razmišljanja. Ubil nekoga po svobodni volji ali ubil nekoga brez svobodne volje je ista figa. "Bil bi rad oblečen kot beneški trgovec" je lahko želja nekega kmeta iz 1300, iz daljše perspektive pa je enako smešna kot želja po papeški državi, kjer so vsi ljudje bratje in sestre, opeke pa še padajo s streh in se godijo drugi neprijetni dogodki. To niso polovične rešitve, to so tisočinske rešitve.

Ljudje velikokrat pravijo, da bi papeško državo radi, da bi bili pridni, pomagali drug drugemu, peli madrigale ob večerih ... a trg pokaže drugače. V beznicah so druga povpraševanja kot v svetih knjigah piše.

Idealna človeška družba je oximoron. Idealna uploadska družba je praktično tavtologija.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Saladin ::

Idealna človeška družba je oximoron. Idealna uploadska družba je praktično tavtologija.

Človeška idealnost je drugačna od simulacijske.
Tudi v najboljšem, kar človeštvo nudi, bo določen "pain" neizbežen. Ampak bo zato svobodno, telesno in individualno. Smrt in bolečina so tukaj nujna in neizbežna elementa - ampak treba je razlikovat nujno od nepotrebnega trpljenja in smrti.

V Uploadu ni bolečine in smrti. Ampak obenem nimaš svojega telesa, podvržen si stalni kontroli in pri meni se vedno v tem primeru postavlja vprašanje: ALi bi znotraj upoloada poznal svoje "omejitve" (kot rečeno - nimaš telesa - si zgolj en ali skupek programov)? Bi vedel, da obstaja tudi kaj drugega razen simulacije? Bi si potem sploh lahko želel svojega (biološkega ali mehanskega) telesa ter odcepitev od sistema? Bi ti to sistem sploh dopustil?

Čemu bi riskiral pain in smrt, verjetno sprašuješ? But that's the point - it's my risk to take, ne glede na razlog. Pa četudi zgolj zato, ker me je zanimala ena ___________ "insert romantična banalnost here".

Bistvo je, da kriterij za perfekcijo ni eliminacija trpljenja in smrti. Bistvo je quality of life (fizikalen in mentalen), ki pa izhaja pretežno iz svobode oz. iz maks. izpopolnjene svobode.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Saladin ()

Thomas ::

Eliminacija smrti na dolgi rok ni možna, slejkoprej smrt pride. Po vsej verjetnosti.

Ni pa nobenega razloga, zakaj ne bi zamenjal ušivega stoletja "svobodne volje" in še parih drugih iluzij, za 10^precej let ultimate party timea.

Poleg tega, da dokler so ljudje, BODO tudi mučeni po kleteh, opečeni v ognju ... itd.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Pyr0Beast ::

ampak treba je razlikovat nujno od nepotrebnega trpljenja in smrti.
In, kakšno je nujno in kakšno nepotrebno trpljenje ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

Saladin ::

In, kakšno je nujno in kakšno nepotrebno trpljenje ?

Nujno: Bolečina kot fiziološka reakcija na poškodbe, bolezni in nevarne razmere, smrt zaradi globoke starosti, smrt in bolečine zaradi neizogibnih nesreč in bolezni, duševne in fizične bolečine zaradi zgoraj omenjenega

Nepotrebno (aka "zlo"): Mučenje, maltretiranje, poniževanje, zatiranje, izogibne nesreče in bolezni, umori, posilstva, lakota, izsiljevanje, ropanje, duševne in fizične bolečine zaradi zgoraj omenjenega.

Če eliminiraš drugo, imaš že skorajšnjo perfekcijo človečanstva

Če eliminiraš prvo - eliminiraš ljudi.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

imagodei ::

Thomas

pri "uploadu" ti nič ne garantira, da boš kopirana entiteta sploh ti. Pravzaprav občutek daje misliti, da je zelo verjetno, da uploadana kopija ne bo ista entiteta, kot original, se pravi ti.

Tako kot pri downloadanju npr. filma iz interneta tisti biti in byti, ki sestavljajo tvojo lokalno kopijo, niso isti, kot original. So enaki, datoteka je identična, gre pa za dve ločeni "entiteti".

Morda imaš rešitev za to, ampak če mi ne garantiraš, da bom moja uploadana kopija pravzaprav jaz, ki se mi bo center zavedanja preselil izza mojih oči nekam v hardware, potem je vseeno, če se ne uploadam.
- Hoc est qui sumus -

Pegaz ::

A lahko garantiraš, da ko se zjutraj zbudiš, da si še vedno isti človek? Kaj če ti je nekdo izbrisal stare in naredil nove spomine v možgane?

Mislim, da se vsakih 7 let vse celice v telesu zamenjajo. Fizično si povsem drugi čez sedem let.

Pri uploadu je isto. Le medij se spremeni iz "naravnega" v "umetnega".

Utk ::

Ja tudi če je to isto, nič ne pomaga. Zjutraj človek ve kdo in kaj je. Ampak če včerajšnega človeka ni več, potem včerajšnemu prav nič ne pomaga, da je današnji čisto srečen. Zakaj se bi včerajšni uploadal, če ni siguren, da bo jutri še zmeraj on on.

Thomas ::

Vprašanje identičnosti uploada je relevantno. Zelo relevantno. O tem smo že in bomo morali še govoriti.

Ko bo upload možnost ponujena na trgu, bo najbrž razgrabljena. Do takrat pa kar debatirajmo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

imagodei ::

Fair enough.

(še več takšnih odgovorov od tebe, Thomas :)
- Hoc est qui sumus -

Quickbeam ::

Vprašanje identičnosti uploada je relevantno. Zelo relevantno. O tem smo že in bomo morali še govoriti.

Ko bo upload možnost ponujena na trgu, bo najbrž razgrabljena. Do takrat pa kar debatirajmo.


Upam da bodo plačilni pogoji ugodni in ne pozabimo na garancijo in možnost reklamacije. Nekako si predstavljam tiste stričke ki jim zaupaš vse svoje zemeljsko premoženje saj ga v onostranstvu tako ne boš potreboval. Da da sine ti nam samo daj svojo mošnjo in stopi pod giljotino >:D

WarpedGone ::

Predstava uploda, kot "neprave" smrti je malo mimo, ker bi to lahko počeli in reklamirali le tisti, ki tega še niso poskusili. Čisti nateg.
Drugo pa je, če bo med cyberspace in physical space dvosmerna povezava. Tvoj upload ne bo pomenil tvojega konca v tem svetu ampak le podalšek obstoja v nove dimenzijo. Tudi ne bo upload nekaj, kot bi vklopu luč. Začetki uploada so že kar nekaj časa tu z nami - irc, forumi, web, paypal. Te stvari bodo le bolj in bolj izpopolnjene. Z napredkom tehnologije bodo te nove dimenzije bogatejše in pomembnejše, telesa ji bodo vse bolj prilagojena in klasičen fizičen obstoj bo imel vse manj pomena in smisla.
Zbogom in hvala za vse ribe

nurmaln ::

Vprašanje identičnosti uploada je relevantno. Zelo relevantno. O tem smo že in bomo morali še govoriti.

Ko bo upload možnost ponujena na trgu, bo najbrž razgrabljena. Do takrat pa kar debatirajmo.


Upam da bodo plačilni pogoji ugodni in ne pozabimo na garancijo in možnost reklamacije. Nekako si predstavljam tiste stričke ki jim zaupaš vse svoje zemeljsko premoženje saj ga v onostranstvu tako ne boš potreboval. Da da sine ti nam samo daj svojo mošnjo in stopi pod giljotino >:D


Ja slišat je znano :)
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

opeter ::

Upam da bodo plačilni pogoji ugodni in ne pozabimo na garancijo in možnost reklamacije. Nekako si predstavljam tiste stričke ki jim zaupaš vse svoje zemeljsko premoženje saj ga v onostranstvu tako ne boš potreboval. Da da sine ti nam samo daj svojo mošnjo in stopi pod giljotino >:D


Samo pa, kako boš vedel, da so na tebi naredili to "storitev", če pa dobiš "nove spomine"? Potem niti ne boš vedel, ali si dobil/imaš garancijo ali ne. Na nič se ne boš spominjal. Razen, če boš vse to nekako zapisoval (na listke, delal tetovažo - aka Mememnto ipd.).
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

energetik ::

Stvar me spominja na neko epizodo StarGate, ko so celo ekipo SG1 kopirali v robote z enako zunanjo podobo. Ves čas sem razmišljal - kaj hudiča si misli tisti robot in kaj original. Načeloma bi rekel, da je imel robot na začetku iste misli v možganih in je sprva mislil da je original. Potem pa spoznal da je pravzaprav ujet v robotu. In da ne more nazaj v original.. Pri uploadu oz. takem kopiranju osebe v robota bi moral obstajati le cut/paste in ne copy/paste. Če bi se človek pač zato odločil..
Tako bi vedno obstajala le ena kopija "osebe". Še bolje bi pa bilo, da bi lahko biološko telo konzervirali in bi se kasneje lahko spet odločil za prenos nazaj.
Ampak jaz trdim, da če bi ti poskenirali možgane in bi potem tekel v računalniku, to ne bi bil TI oz. se za tistega v biološkem telesu ne bi nič spremenilo - če bi samo kopirali, bi enako živel naprej, njegova kopija pa v kišti. Drugače bi pa umrl. V vsakem primeru, tista "oseba" od prej, ne bi imela od tega koristi. Tako zaenkrat razmišljam.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: energetik ()

nurmaln ::

ko je mogoč cut/paste je zagotovo mogoč tud copy/paste
torej če oseba ve da lahko kopira bo (in ima tako backup za vsak slučaj če gre kej narobe) bo skoraj zagotovo hotla kopiranje in tuki prideš do problema
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

energetik ::

Samo men se zdi, da to ni backup. Če bi šlo v računalniku kaj narobe, bi ta kopija "izpuhtela" v nepovrat. Ne bi se kar zbudil v svojem backupu (recimo biološkem telesu)..

nurmaln ::

ja seveda, to se razume, mislim predvsem na percepcijo običajnega človeka

če bi bil mogoč samo cut/paste bo povprečen človek pomoje to dojel tako da se pač seli iz ene oblike v drugo
če pa človeku rata jasno da je mogoč tudi copy paste se bo pa zavedal da s kopiranjem ubistvu ustvariš povsem novo zavest in ne bo pristal na svojo (fizično) smrt če ta ni potrebna
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

energetik ::

Ja, vprašanje je samo, ali se bo pri "cut" prvotna entiteta dejansko preselila v kišto ali se bo samo kopija, prvotna pa izginila...

Ja, pa preselimo se v temo "Protokol", smo zelo OT.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mednarodna delavnica in okrogla miza: "Soobstoj z umetno inteligenco" (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
7414424 (12116) Timurlenk
»

Evtanazija - zakaj tabu? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
31553907 (49270) jype
»

IBM superračunalnik simulira mačje možgane (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
21714760 (11041) Okapi
»

Umor stroja? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
22211292 (8125) Thomas
»

Večno življenje (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
39320581 (14758) Thomas

Več podobnih tem