» »

predsedniška razprava

predsedniška razprava

««
13 / 23
»»

djordjevic ::

Sej je jasno, da komunisti niso h(i/o)teli predati oblasti. Da jo predajajo zelo težko tudi v demokraciji so pa tudi že pokazali, z izdatno pomočjo novinarjev, ki so si za splošno stavko izbrali dan volitev. Nikoli prej, nikoli kasneje.

Čakaj malo, ta tezo o motivirani stavki novinarjev mi je bila že zadnjič malo sumljiva, pa se nisem pretirano posvečal temu. Glede na to, da so javnomnenjske raziskave kazale na zmago LDS-a, bi potemtakem lahko bila stavka usmerjena proti njim. Ali se motim? Ker kolikor se še spomnim, je stavka trajala ves dan, torej še preden so bili rezultati znani - po katerih bi lahko mediji 'kao' bojkotirali famoznega zmagovalca volitev 2004. Ali pa so centri moči iz ozadja že dan prej vedeli, kaj bo in so obvestili svoje zveste medijske oproge? Kaj takega bi, recimo, mirne duše izjavil naš trenutni premier.

jype ::

nevone> Ki so ga najprej strpali v zapor. A je šel kar sam, ali kako?

In komunisti, ki so pred zaporom protestirali zoper njegovo zaprtje.

nevone> Sej je jasno, da komunisti niso h(i/o)teli predati oblasti. Da jo predajajo zelo težko tudi v demokraciji so pa tudi že pokazali, z izdatno pomočjo novinarjev, ki so si za splošno stavko izbrali dan volitev. Nikoli prej, nikoli kasneje.

LDS+ZLSD so torej komunisti? Kaj je pa potem SDS+NSi? V teh dveh strankah se kar tre bivših partijcev.

nevone> Pa dejte mi povedat, a je to sprejemljivo za vas?

Je. Novinarji se pač smejo sami odločit o tem. Če je bil nanje vršen kakšen pritisk, da morajo, je pa to treba dokazat in kaznovat.

nevone ::

> Ali se motim?

Motiš se.

> Ker kolikor se še spomnim, je stavka trajala ves dan, torej še preden so bili rezultati znani - po katerih bi lahko mediji 'kao' bojkotirali famoznega zmagovalca volitev 2004.

Kakorkoli že, ne moreš stavkat na dan, ko se merijo moči v državi. To je od novinarjev skrajno neodgovorno.

Če so bile njihove razmere nevzdržne(?), potem bi lahko stavkali že kadarkoli prej.

> Ali pa so centri moči iz ozadja že dan prej vedeli, kaj bo in so obvestili svoje zveste medijske oproge?

Medijske oproge so v ospredju, ampak tudi v ozadju. Oprog je dovolj povsod.

Ampak stavka na dan volitev, ki so temelj demokracije je pa jasen signal, kam želijo.

Žal mi je, če tega ne vidiš, ampak očitno tega ne vidi tudi velika večina ostalih.

Pač si mislijo, stavka kot stavka. Ampak ni čisto tako.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Typo v prejšnjem postu. Seveda sem mislil oprode, ne oprog. Poglejmo zadevo drugače. Kdaj lahko novinarji najučinkoviteje opozorijo na nevzdržni položaj, če ne ravno na dan volitev? Saj, teorij zarote se lahko razvije mnogo, čemur pa človek verjame, je itak izbira vsakega posameznika. Sam nisem pristaš tovrstnih teorij. Če ti kaj vidiš, ni nujno, da je zadeva res takšna, še manj pa, da bi jo zaradi tega takšno morali videti tudi ostali. Ti pa vsekakor dopuščam možnost tovrstne interpretacije. Čar demokracije.

popravek: typo

Zgodovina sprememb…

> Kdaj lahko novinarji najučinkoviteje opozorijo na nevzdržni položaj, če ne ravno na dan volitev?

Se ti res zdi, da je bil takrat novinarski položaj nevzdržen? Po njihovem prepričanju je zdej mnogo bolj nevzdržen, pa kljub temu niso štrajkali na dan volitev.

> Ti pa vsekakor dopuščam možnost tovrstne interpretacije. Čar demokracije.

Nisi ti dojel čara demokracije. Tako kot večina ne.

o+ nevone

Se ti res zdi, da je bil takrat novinarski položaj nevzdržen? Po njihovem prepričanju je zdej mnogo bolj nevzdržen, pa kljub temu niso štrajkali na dan volitev.

Lej, sam sicer nisem novinar, sem pa do pred kratkim imel podobno 'fleksibilen' socialni položaj in vem prekleto dobro, kako je, če se moraš za službo vsak dan znova dokazovat. Hočem reči, da v stavki nisem iskal političnih motivov, temveč sem jih razumel in podpiral v socialnem smislu.

Nisi ti dojel čara demokracije. Tako kot večina ne.

Glavno, da si ti posvečena. Obišči še kaj našo trenutno vlado.

> Hočem reči, da v stavki nisem iskal političnih motivov, temveč sem jih razumel in podpiral v socialnem smislu.

Prav.Vendar je bila v igri predvsem politika, zakaj bi sicer izbrali prav dan volitev. Ti politiko seveda lahko izključiš iz svojih kalkulacij, ampak vsi jo pa ne.

> Glavno, da si ti posvečena.

hehe...

o+ nevone

IgorGrozni ::

Kaj se je spremenilo, da ima vlada po treh letih težave s priljubljenostjo ? Pred tremi leti je koalicija, ki je sedaj vlada, gladko zmagala na volitvah, navkljub prestreljenosti takratne družbe z njenimi nasprotniki. Bojde.

V treh letih, kar je na oblasti, pa je krepko pospravila tako medije, t.im. uravnotežanje, v okviru rednih zamenjav je v državna podjetja nastavila svoje kadre, torej si je posredno popravila tudi svoj kapitalski vpliv in izplen in vadila sproščanje Slovenije.
Pa vendar je po treh letih manj priljubljena ?

Mogoče pa ni izpolnila svojih volilnih obljub ? Ali pa fitnes za sproščanje ni bil dovolj strokoven? Mogoče pa je priljubljenost padla zato, ker je predvsem poskrbela za svoje stranke, manj pa za volilce ?

Ali res morate ob vsaki priložnosti vihteti stegnenice umrlih pred 60 leti ? Ali moraš biti za desničarja res praznoveren, t.j. vedno iskati ˝rdeče temne sile˝ ? Ali morajo levičarji vedno potegniti na dan kljukaste križe in ...pokristnjanjevanje.

Ko pa je odgovor zelo blizu in čisto jasen. Ta vlada ni izpolnila volilnih obljub in pričakovanj volilcev, zato ima težave s priljubljenostjo .

Lp.Igor

P.S.: Gospodarske uspehe, kakor tudi neuspehe pripisati trenutnim vladam je sposoben le popoln ekonomski laik. Pomembna ekonomska dogajanja, ki so pod vplivom vlad, so posledica dolgotrajnih procesov, ki trajajo več let. Izredne gospodarske priložnosti pa tako ali tako niso odvisne od vlad. Še posebej zato, ker vlade, posebej naše, ne slovijo ravno po hitrosti reagiranja.

In medtem, ko vi vihtite kosti, ...je SLS za predsednika izvolila Šrota. Ta pa ni več mušja kategorija Podobnikov, Erjavcev in Peterletov. Kolikor ga poznam, bi lahko bil resna alternativa Pahorju. Ali pa zelo trd partner. To je pomembno. Ne pa golide rdeče/črnega gnoja, ki si ga zlivate po možganih. Sedanjost je pomembnejša, zgodovina spada v .....zgodovino.

Heh,.....Je danes in bo jutri..(J.J.). :D

poweroff ::

Med desničarji zadnje dni poslušamo, da so se proti vladi zarotili dvoji:
- mediji
- opozicija

Ni problem inflacija, ni problem slaba ekonomska kondicija, niso problem neizpolnjene obljube. Problem je opozicija, ki nagaja vladi in mediji, ki te majhne šrobleme (oz. ne-probleme) razpihujejo.

Zanima me, kako desničarji predlagate rešitev teh dveh problemov?

Morda prepoved opozicije in cenzuro medijev?

Drejc, Thomas, vidva sta tako pametna, vidva gotovo vesta kaj bi bilo treba narediti...
sudo poweroff

gfighter ::

Problem pri tej tazadnji namišljeni medijski gonji proti vladi je predvsem to, da so si jo vladajoči skuhali sami. Se spomnite tedna pred volitvami in izjav Janše in Rupla? Kdo je bil v časopisih črnjen, da služi z večkratnim kopiranjem svojega dela? Koga je vladajoča garnitura obtožila, da med osamosvojitvijo ni naredil nič? Zdaj, lahko tumbate še naprej o zarotah iz ozadja in levi usmerjenosti novinarjev, ampak najprej si poglejte arhiv Dela, Financ, PopTVja in RTVja ter preštejte članke, ki črnijo Turka, nato pa še članke ki črnijo Peterleta in vlado. Bo številka precej v nesorazmerju z Janševo resnico...
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

To ni "čar" demokracije. Je pa "čar" svobode izražanja svojega mnenja.

o+ nevone

WarpedGone ::

>> ni problem slaba ekonomska kondicija,

Ekonomska kondicija je BOLJŠA kod kadarkoli prej na naših tleh. NIKOLI nam še ni šlo tako dobro kot danes.

Kako zelo slabo da je, lahko jamra le človek tipa Mathhai. Takim ljudem dol visi, kako je res z ljudmi. Oni živijo v svojem domišljskem svetu "med svojimi". Če so "ti njihovi" močni, so močni tudi oni, če so "njihovi" šibki, so šibki tudi oni. In se počutijo osebno ogrožene.
Njihova vsaka druga beseda je "desničar", fašisti, totalitarnost in/ali pljuvanje osebnih strahov.

Žalostno je, da imajo tudi ti ljudje svoje močnejše strani. Vendar jih raje zanemarjajo in zgubljajo čas s širjenjem frustracij in prazne propagande. Res žalostno...
Zbogom in hvala za vse ribe

Ekonomska kondicija je BOLJŠA kod kadarkoli prej na naših tleh. NIKOLI nam še ni šlo tako dobro kot danes.

Ko je komunizem crkaval sem bil sicer še otrok, se pa dobro spomnim, kako so nas prepričevali o "boljšem jutri" in o tem, kako nam gre super, na Zahodu pa so revni in nesvobodni. In ko je kdo iz Zahoda povedal kako je v resnici, je bila to samo sovražna propaganda.
sudo poweroff

potepuhec ::

WarpedOne

Daj malo obrazlozi in podkrepi svoje trditve s cim konkretnim. Pa kaj sploh razumes pod ekonomsko kondicijo?

Kdo smo ''nam'', ki nam se NIKOLI ni slo tako dobro. In na podlagi cesa to sklepas.

Pod ''nam'' razumem vecino prebivalcev Slovenije, ne pa ozkega segmenta ljudi, za katerega bi ta trditev celo drzala.

Thomas ::

Nehejte trapat. Dohodki so realno večji, kot so bili kadarkoli. Prav tako GDP, ki tudi raste hitreje kot kadarkoli.

To je ekonomska kondicija in nič drugega.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Mathhai, Potepuhec:

Kdaj sta nazadnje po WC papir morala čez mejo v Avstrijo? Ali pa po čokolado v Trst?

Vprašanje je le ali stvari hočeš ali nočeš videt.

Saj pravim: inflacija je zgolj komunistična propaganda. Realno nižji dohodki tudi.

Za domovino - z Janšo naprej!
sudo poweroff

Thomas> Nehejte trapat. Dohodki so realno večji, kot so bili kadarkoli. Prav tako GDP, ki tudi raste hitreje kot kadarkoli.
Thomas> To je ekonomska kondicija in nič drugega.

No, pa poglejmo, kako to dojemajo delavci...

Na cestah mahajo z nekakšnimi napisi in jamrajo.

Kupna moč jim je padla s tridesetih štruc kruha in trideset litrov mleka na mesec na dvajset štruc kruha in dvajset litrov mleka na mesec. Jaz sicer pravim, da gre lahko vsakdo po opravkih z biciklom, vendar to velja le za prebivalce večjih mest, ki namesto dražjega prevoza plačujejo dražja stanovanja - ostali se morajo pač zanašati na javni prevoz ali pa si privoščiti osebno prevozno sredstvo, kar je danes izven dosega minimalne plače, kljub tistim hecnim nadomestilom za prevoz in prehrano.

Pri prehodu v evro območje so bili stroški za vsakega trgovca precejšni in nobeno presenečenje ni, da so se cene dvignile, hkrati pa tudi ni nobeno presenečenje, da se plače v industrijah, ki si dviga plač pač ne morejo privoščiti, niso dvignile.

Nad tem se tarna in deloma je za nastalo situacijo brez dvoma kriva tudi vlada - ta bi morala ukrepati tako, da zaščiti socialno ogrožene. Tokrat je še posebej nenavadno, da tega ni storila, ker se ukrep (odprava nekaterih davkov za delodajalca) ujema s programom vladnih reform.

Pa tudi tistih, ki nam ne gre za nohte, ne bi nič motilo, če bi si država odrezala malce manjši kos pogače.

primmy ::

+ brezposelnost je majhna kot še nikoli prej v tej državi. So nam to slučajno liberalci zrihtal? Druga stvar je v zvezi z brezposelnostjo ta, da je dragi predsednik, gospod Danilo Turk podprl demonstracije. Zakaj? Zato, ker je v tej državi priblj 80000 zaposlenih v podjetjih, ki poslujejo z izgubo. Povejte mi kateri direktor, realno gledano bo dal višjo plačo svojim delavcem, če njegovo podjetje dela izgubo? Zahteva delavcev za višje plače pa lahko vodi le do tega, da slednji izgubijo delo. Ni nujno da jih je veliko, lahko samo malo AMPAK, ko se bo to zgodilo, se bo v naši državi povečala brezposelnost in takrat se bo izpolnjeval cilj liberalcev, to je povečati brezposelnost v času te vlade.

Jype, naštej mi ljudi v NSi, ki so iz bivše partije?

imagodei ::

WarpedOne> Ekonomska kondicija je BOLJŠA kod kadarkoli prej na naših tleh. NIKOLI nam še ni šlo tako dobro kot danes.

Thomas> Nehejte trapat. Dohodki so realno večji, kot so bili kadarkoli. Prav tako GDP, ki tudi raste hitreje kot kadarkoli.

WarpedOne> Kdaj sta nazadnje po WC papir morala čez mejo v Avstrijo? Ali pa po čokolado v Trst?

Ah, vi, veleumni... Kaj majo veze banane in WC papir iz Avstrije? Povejta vidva raje, ali bi si povprečen Slovenec lažje privoščil svoje stanovanje pred 10 leti z realno nižjo plačo, kot danes? Koliko kil kruha bi si pred desetimi leti lahko privoščil s svojo realno nižjo plačo povprečen Slovenec in koliko danes, ko je plača realno višja? Je bilo pred desetimi leti z realno nižjimi dohodki lažje ali težje vzdrževati avto in ali je realni mesečni strošek goriva predstavljal večji ali manjši zalogaj? Kako pa je (bilo) z ostalimi energenti?

Če poslušam pripovedi generacije svojih staršev, ko so lahko đabe zgradili cele hiše, se mi sicer res toži po komunizmu. Realno gledano pa situacije ne primerjam za 20, 30 let nazaj in s tankanjem na sode oz. parne dni, pa z bananami in kofetom, ki smo jih hodili nabavljat v Avstrijo. Povsem mi zadostuje primerjava z 10 let nazaj.

Ne mi bluzit.
- Hoc est qui sumus -

primmy ::

Takšen kos kot so si ga rezali levičarji v prejšnjih mandatih, si ga ta vlada ni in nebo nikoli

primmy@ Povejte mi kateri direktor, realno gledano bo dal višjo plačo svojim delavcem, če njegovo podjetje dela izgubo?

Kateri direktor bo, če njegovo podjetje dela izgubo, sebi prvemu zmanjšal plačo in si "pozabil" izplačati nagrado za uspešnost?

Kateri direktor bo, če njegovo podjetje dela s pozitivno nulo, izplačal solidno božičnico in 13. plačo svojim delavcem, namesto sebi nagrado v vrednosti 50.000 - 100.000 EUR?

EDIT: preden se kdo vtakne - ne govorim o direktorjih malih podjetij, pač pa o predsednikih uprav večjih podjetij (pretežno tistih v državni lasti :\ )
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

• spremenil: imagodei ()

Thomas
''Nehejte trapat. Dohodki so realno večji, kot so bili kadarkoli. Prav tako GDP, ki tudi raste hitreje kot kadarkoli.''

Kaksne veze ima to s tem, da nam se nikoli ni slo bolje?!?
Primer: Kaj mi koristi, ce se mi je placa dvignila za recimo 5% (kar je realno vecji dohodeh), ce se je v tem obdobju vse podrazilo recimo za 10%.

WarpedOne

''Mathhai, Potepuhec:

Kdaj sta nazadnje po WC papir morala čez mejo v Avstrijo? Ali pa po čokolado v Trst?

Vprašanje je le ali stvari hočeš ali nočeš videt.''

To ni noben argument. Osebno, mi se ne gre slabo, vendar mi je recimo pred enim letom slo bolje, kot verjetno tudi vecini ostali slovencev. Toliko o tem, da nam se NIKOLI ni slo bolje.

Ce pa mi lahko recimo pokazes ali pa Thomas, da je zivljenjski standard v Sloveniji danes boljsi, kot kadarkoli prej. Se bom pac prisiljen sprijaznit, da spadam v nesrecno skupino ljudi, ki nam kupna moc in zivljenjski standard padata.

potepuhec@ Ce pa mi lahko recimo pokazes ali pa Thomas, da je zivljenjski standard v Sloveniji danes boljsi, kot kadarkoli prej. Se bom pac prisiljen sprijaznit, da spadam v nesrecno skupino ljudi, ki nam kupna moc in zivljenjski standard padata.

Saj spadaš v to skupino. Samo hudič je, ker ta skupina predstavlja 95% prebivalstva. Thomas in Warped1 očitno spadata v tistih preostalih 5%.
- Hoc est qui sumus -

Ne vem no. Pojdite na strani Zavoda za Statistiko. Tam se lepo vidi rast in realna rast, zmanjšana za inflacijo. Pa še nekaj dodatnih kazalcev.

Tega ne zanika niti opozicija.

To zanikajo razna paraopozicijska društva "civilne družbe".

primmy> Jype, naštej mi ljudi v NSi, ki so iz bivše partije?

Ne poznam jih preveč dobro, ampak takoj mi na pamet pade vsaj Štrovs. Pri SDS lahko omenimo npr. Brejca. Nočem reči, da sta zato ta dva kaj slabša od ostalih - hočem samo povedat, da članstvo v partiji pač ne more biti razlog za diskreditacijo ali celo politično opredelitev posameznika danes. Včasih so bili v partiji, ker je to bilo pragmatično.

primmy> Takšen kos kot so si ga rezali levičarji v prejšnjih mandatih, si ga ta vlada ni in nebo nikoli

Primerjati se z njimi z namenom opravičevanja umazanih poslov je vendarle nekoliko perverzno. Sicer pa mislim, da je že očitno, da si je družba "desnih" s prodajami "pod mizo" zagotovila ustrezne kapitalske koristi.

imagodei> Povsem mi zadostuje primerjava z 10 let nazaj.

Pozabil pa si, da je zaradi luksuza izpred 10 let propadlo ogromno podjetij.

Thomas> Ne vem no. Pojdite na strani Zavoda za Statistiko. Tam se lepo vidi rast in realna rast, zmanjšana za inflacijo. Pa še nekaj dodatnih kazalcev.

Ja, saj je Daedalus linkal, kako je z brezposelnostjo. Da gospodarska rast je, o tem ni dvoma, so pa tudi že razložili, da je en soliden del te gospodarske rasti v resnici financiran z zadolževanjem pri gradnji avtocest, zaradi česar bi morala država toliko bolj paziti na ravnotežje med rastjo in inflacijo. Ker ko bo enkrat teh investicij konec, bo gospodarska rast spet "normalna", inflacijo bo pa naprej pognalo višanje plač tistih, ki si to lahko privoščijo - trgovci bi bili pa naravnost butasti, da bi karkoli prodali za manj denarja, kot ga je večina pripravljena odšteti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Ne vem no, poznam kar nekaj ljudi, ki so v 90ih kupovali nove avtomobile in jemali kredite, danes pa se še vedno vozijo s tistimi avtomobili oz. kupujejo starejše letnike. Kredite si pa zelo težko privoščijo - je treba skozi mesec tudi brez stroška 150€, ki ga trgajo za kredit.

Ne vem no, dobro se spomnim časov, ko so bile knjige za šolo precej cenejše, kot so danes. Za povrh se še pogosto menjajo, tako da pri treh šoloobveznih otrocih ne moreš računati na to, da bosta mlajša dva uporabljala knjige od starejšega.

Ne vem no, dobro se še spomnim 1.1.2000, ko je maloprodajna cena bencina znašala 119,7 SIT, kar je skoraj natančno polovica današnje cene.

Seveda za svetovno gibanje cen nafte ni kriva Slovenska vlada... Se pa postavlja vprašanje - pri današnji stopnji uporabe avtomobilov - kako je uradna inflacija lahko v bistvu tako zelo nizka? Leta 2000 sem lahko z nominalno enako količino denarja prevozil 2x več kilometrov, kot danes. Z realno pa še toliko več.
- Hoc est qui sumus -

imagodei> kako je uradna inflacija lahko v bistvu tako zelo nizka? Leta 2000 sem lahko z nominalno enako količino denarja prevozil 2x več kilometrov, kot danes. Z realno pa še toliko več.

Ker ni padla vrednost denarja, ampak zrastla vrednost nafte.

To sicer vpliva na inflacijo, nikakor pa ni z njo izenačeno.

Anegdotični primeri niso veliko vredni. Nikakor na njih ne moreš ocenjevati politike, čeprav je to morda močan impulz, da bi.

Treba je gledat na realne kazalce, ki jih delajo razne organizacije za to namenjene. Od Eurostata naprej.

Razen če imaš kakšne tehtne argumente proti njim.

No Thomas se kar cakam, da bos pokazal, da je resnicno danes zivljenjski standard visji, boljsi,... kot kadarkoli prej.

Tako na hitro pa tudi malo povrsno ampak za ilustracijo bo dokaj vredu.
Gospodarska rast in BDP (pri nas) zadeva ''zgolj'' podjetnike in lastnike kapitala. Torej visje je bolje.

Inflacija vpliva na vse, tudi na tiste, ki od povecane gospodarske rasti neposredno nimajo nic torej nimajo sredstev, ki bi le to kompenzirala.

Po domace receno se vecini prebivalstva znizuje kupna moc in s tem posledicno zivljenjski standard.

Link?

perci ::

jype: Inflacija nima neposredne veze z valuto. Inflacija je stopnja rasti cen. Posledica inflacije je pa lahko depreciacija valute.

Rast cen vs. rast modusa plače in rast minimalne zagotovljene plače.

http://www.stat.si/

Kar "desni" radi pozabijo je dejstvo, da "trickle-down" efekt v praksi ne deluje niti ko je ekonomija geografsko omejena. V globalni vasi je efekt še manjši in torej še bolj očitno nezadosten.

Socialna odgovornost pač ni vpeta niti v kapitaliste, niti v kapitalizem. Če hočemo, da kapitalizem funkcionira, je treba ljudi najprej naučiti pravila igre in velik del tistih, ki so demonstrirali, teh pravil ne razume.

perci> jype: Inflacija nima neposredne veze z valuto. Inflacija je stopnja rasti cen. Posledica inflacije je pa lahko depreciacija valute.

Ja, jasno. Ampak za Janezka ki kupuje v štacuni je rezultat na moč podoben: Jaffa kekse je prej dobil za X, zdaj pa jih dobi za X+Y. Ker si človek težko predstavlja, da je vrednost keksov zrastla, si raje predstavlja, da je vrednost valute padla.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Obstajajo realna poročila - za to namenjenih mednarodnih organizacij - glede medijske svobode in glede stanja človekovih pravic.

Pravijo, da se stanje slabša.

Aja - imamo nekaj proti njim načelno. Za komunistično zaroto gre!

A nisi rekel "mednarodnih"?

Ja - pol pa kominterna!
sudo poweroff

Kaj pravi novinarska kominterna je meni precej vseeno.

Me pa zanima, kaj pravijo ekonomisti v EU ustanovah o sloenski ekonomiji.

Pravijo, da je zelo dobra, imamo pa nekaj višjo inflacijo, kot bi bilo fino. Tako, kakršno smo imeli pod LDS zadnje leto njene vladavine.

Histerija paraopozicije (opozicija ni tko glupa, da bi se tko smešila) - je čisto odveč.

Skratka, ljudje naj malo stisnejo zobe in malo zategnejo pas, pa bo bolje.

Hudimana, to mi je nekam znano... Kje sem že to slišal?

jype@ Ker ni padla vrednost denarja, ampak zrastla vrednost nafte.

Ah, maš point. Si nisem mislil, da je cena sodčka TOLIKO zrasla.

Čeprav po drugi strani si pa moramo priznat, da naraščanje cene goriva v SLO ni šlo samo na račun rasti cen nafte na svetovnem trgu, pač pa tudi na račun popuščanja pritiskov Bruslju po izenačitvi cen s sosednjimi državami. To pa je inflacija.
- Hoc est qui sumus -

> Skratka, ljudje naj malo stisnejo zobe in malo zategnejo pas, pa bo bolje.

NE. Vsak naj se trudi dobiti čimboljšo službo ali čimboljši drug vir dohodkov. Ne glede na to, kako dobro mu gre trenutno.

Razen, če ga ta igra ne zanima.

Vendar večino zanima in naj si prizadevajo v to smer. Rast ekonomije jim je naklonjena kot še nikoli.

Thomas> NE. Vsak naj se trudi dobiti čimboljšo službo ali čimboljši drug vir dohodkov. Ne glede na to, kako dobro mu gre trenutno.

Tako je, ampak...

Verjetno sem že omenil bivšega sošolca, ki mu starša trapata, da je bržkone z njim nekaj narobe, ker je v manj kot štirih letih dvakrat menjal službo. Da je služba luksuz in da ko jo enkrat imaš, se je moraš držati kot pijanec plota. Pa recimo, da razumemo, da sta starša iz nekega obdobja v preteklosti, ko je morda res bilo tako (čeprav jaz mislim, da tudi v socializmu ni razloga, da bi kdo opustil iskanje boljše službe, kot jo ima).

Ko je bil brezposeln, se je moral udeležiti tistih obveznih predavanj na zavodu za zaposlovanje. Sicer mislim, da so taka predavanja koristna in da je nujno, da se take programe še razširi, vendar pa je po njegovem pričevanju tudi tam slišal, da ljudje, ki prej kot po dveh letih dajo odpoved, niso normalni.

Thomas> Vendar večino zanima in naj si prizadevajo v to smer. Rast ekonomije jim je naklonjena kot še nikoli.

Pravzaprav je rast ekonomije posledica. Prostora za rast imamo dobesedno ogromno - samo država nas mora malo manj bremzat - ampak naloga države je tudi ta, da ob hitri gospodarski rasti ne pustimo občutnega dela prebivalstva zadaj, sicer bo ta del postal akutni socialni problem, katerega reševanje bo (iz izkušenj to zelo dobro vemo) dražje, kot zaviranje gospodarske rasti v ustrezni meri - ne pa tako, kot se to dogaja zdaj, ko smo hkrati krepko obdavčeni, pa še razmeroma neučinkovito državno upravo imamo (čeprav je to ena svetlih točk sedanje vlade - Virant se dejansko trudi in rezultati njegovega truda nikakor niso megleni, da so pičli, pa bržkone ni toliko njegova krivda kot krivda tistih, ki na račun neučinkovitosti dobro živijo).

>> Obstajajo realna poročila - za to namenjenih mednarodnih organizacij - glede medijske svobode in glede stanja človekovih pravic.
>> Pravijo, da se stanje slabša.

Če se stanje slabša, je nekoč moralo biti bolje.

Kdaj? Vsaj približna letnica me zanima

Luka Percic ::

Ko je bil brezposeln, se je moral udeležiti tistih obveznih predavanj na zavodu za zaposlovanje. Sicer mislim, da so taka predavanja koristna in da je nujno, da se take programe še razširi, vendar pa je po njegovem pričevanju tudi tam slišal, da ljudje, ki prej kot po dveh letih dajo odpoved, niso normalni.

Če smo natančni, se tako ne menjava službe. Ko si še v stari službi in se ti zdi da bi moral zaslužit več/met boljše pogoje, greš do drugega delodajalca, se zmeniš za koliko te vzame in pod kakšnimi pogoji.
Potem pa prideš z to ponudbo k svojemu šefu in rečeš naj zviša ali pa vsaj izenači(odvisno od vseh pogojev), ali pa greš.
Če te odjebe maš tam službo, zavoda pa nerabiš obiskovat.

Če si pa na zavodu, se že sklepa da je nekaj narobe z tabo (nesposoben/neizobražen/prehitre jeze/prehitro menjaš službe..)
Zato ti pa podtikajo take neumnosti. Ker najbrž večini ki so tam bolj koristijo kot škodujejo.

Na kurac pa mi gre taktika (večine?) delavcev, da se v svojem podjetju na veliko prepirajo/ kolnejo šefa/ hujskajo druge zaposlene/vnašajo nemir/nonstop težijo za plačo povišat/...
V takih pogojih se seveda ne da delat.

Ne kot delavec, ne kot šef.

Camalotz ::

>Na kurac pa mi gre taktika (večine?) delavcev, da se v svojem podjetju na veliko prepirajo/ kolnejo šefa/ hujskajo druge zaposlene/vnašajo nemir/nonstop težijo za plačo povišat/...

Po mojih izkušnjah je taktika večine delavcev, da sklonijo glavo in rep med noge, pa naj pada po hrbtu, samo da ne bo knjižce...
Tisti ki lahko/upajo drugačno taktiko izbirat, pa imajo navadno dokaj mirno: "Rezultati so taki, višjo plačo al' pa grem"
Hujskačev je navadno malo, so pa res zato toliko bolj nadležni...

Edit: Kolnejo pa šefa bolj ali manj vsi (razen v res socialno naravnanih dobro stoječih firmah, ne bom o imenih), tudi to pride s položajem ;)
Vedno znova me preseneča, koliko ljudi zna pisati, ne pa tudi brati.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Camalotz ()

MadMicka ::

Luka Veliki pravi: "Na kurac pa mi gre taktika (večine?) delavcev, da se v svojem podjetju na veliko prepirajo/ kolnejo šefa/ hujskajo druge zaposlene/vnašajo nemir/nonstop težijo za plačo povišat/...
V takih pogojih se seveda ne da delat. Ne kot delavec, ne kot šef."

Tole je pa res bolano. Namreč ni važno, ali delavci UPRAVIČENO udrihajo čez šefa itd. ali ne, temveč je važno samo, da delavci NE SMEJO udrihati, ker v takih pogojih ni mogoče delati. Je mogoče, da je Luka Veliki želel povedati kaj drugega, da ga nisem razumel? Naj me popravi.

Ravno danes je bil spet eden izmed mnogih primerov: Gradis d.d. ustanovi hčerinsko podjetje, zmeče gor cel kup delavcev in potem hopla čez leto podjetje v stečaj. Delavci pa brez odpravnin, brez dela. In sedaj barabe delavske, kako si upajo, in to po TV-ju kričati čez direktorja. Jim bo že Luka Veliki posvetil :\

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMicka ()

perci ::

Madmicka: Dej spelji čez kakšen postopek spregleda pravne osebnosti. Počas bo treba nehat s takimi metodami.

Butale in Tepanjci so imeli nogometno tekmo. Butalci so se hrabro borili, vendar na koncu niso zmagali. Butalski trener je zato po koncu tekme ves nejevoljen siknil v kamero:
"Krivi so navijači, ki so iz tribun širili negativno vzdušje! Krivi so pa tudi nasprotniki, ki so nas tako učinkovito ovirali med igro!"

Opomba: navijači = novinarji, nasprotna ekipa = opozicija.

Ostale podrobnosti prepuščam vam. >:D
sudo poweroff

MadMicka ::

Janša pravi, da je osnovni razlog za preverbo zaupnice vladi preveriti, ali obstaja politična volja in bla bla bla, da Slovenija enotno bla bla bla predseduje EU. Pravi tudi, da v CELOTI ZAUPA v koalicijo.

Vsakemu človeku z IQ-jem 100 in osnovnim znanjem o parlamentarni demokraciji je takoj jasno, da tukaj nekaj ne štima. Če namreč zaupa v koalicijo, potem bo dobil večino glasov v parlamentu, pri tem pa seveda še vedno ne bo mogel vedeti, če se spustimo na njegov nivo, ali je sedaj Slovenija enotna pri bla bla vodenju bla bla.

Sicer pa tale mali totalitarist ne bo nikoli razumel, da nikjer ni potrebno, da je Slovenija enotna. Celo pri osamosvojitvi ne. Namreč, 100% "zaupanje" volilcev je možno samo v totalitarnih režimih.

Še to: menim, da hoče Janša s takimi potezami nekako spremeniti padanje podpore vladi. Mislim, da mu to ne bo uspelo.

p.s: Perci, spregled pravne osebnosti? Hja, prvič, je to hudičevo težko dokazati (je že bil kak tak primer pravnomočno razsojen v korist tožnika v Sloveniji, mogoče ena?), in drugič, oškodovanci so delavci, ki so finančno šibki. Zadnjič sem imel primer, ko so podjetje razdelili na dva dela, kot po čudežu so na praznem podjetju ostali delavci, na drugo podjetje so pa šle vse nepremičnine. In potem čez slabi dve leti stečaj. Odvetnica seveda sveto prepričana, da je lastnik podjetja reševal podjetje in ga tudi rešil, saj bi sicer propadlo. Ampak, v roki človek nima nobene poslovne dokumentacije, policiji se s temi stvarmi ne da kaj prida ukvarjati in tako to je. Ravno v takih primerih bi lahko z zakonom uredili tovrstne "goljufije" s hčerinskimi podjetji.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMicka ()

drejc ::

Janša pravi, da je osnovni razlog za preverbo zaupnice vladi preveriti, ali obstaja politična volja in bla bla bla, da Slovenija enotno bla bla bla predseduje EU. Pravi tudi, da v CELOTI ZAUPA v koalicijo.

Vsakemu človeku z IQ-jem 100 in osnovnim znanjem o parlamentarni demokraciji je takoj jasno, da tukaj nekaj ne štima. Če namreč zaupa v koalicijo, potem bo dobil večino glasov v parlamentu, pri tem pa seveda še vedno ne bo mogel vedeti, če se spustimo na njegov nivo, ali je sedaj Slovenija enotna pri bla bla vodenju bla bla.

Jest tut zaupam vase da ne zgubim v pingpongu, ne morem pa trditi s 100% verjetnostjo da ne bom enkrat zelo kmalu.

Sicer pa tale mali totalitarist ne bo nikoli razumel, da nikjer ni potrebno, da je Slovenija enotna. Celo pri osamosvojitvi ne. Namreč, 100% "zaupanje" volilcev je možno samo v totalitarnih režimih.

Ni potrebno, je pa vseeno jako fino ko se svobodni slovenci strinjamo glede predsedovanja EU..al ti misliš da je bolje da se ne, da paktiramo v sovjetsko zvezo?..dobesedno 100% zaupanje volilcev si pa iz klobuka potegnu.. tipično levo, ko zmanjka argumentov.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Matthai:

Je v politiki vse dovoljeno?

Tudi pljuvanje po lastni državi zunaj meja?

Nikoli si nisem mislil, da bom kaj takega rekel, ampak Peče me je danes pri zastopanju stališča SNS-a nasmejal do solz. Pa čeprav je bilo v njegovi izvedbi veliko več resnice, kot bi marsikdo upal priznati.

Wox ::

Ja, Peče je kar zael bistvo. Farse je konec. Še eno leto bo treba tega pusija prenašat, potem bo pa itak zgodovina.
Commodore 64
««
13 / 23
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Glasovanje o zaupnici

Oddelek: Problemi človeštva
484550 (3087) Zeberdee
»

koga volit? (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

94646638 (28709) poweroff
»

Volitve (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28151240 (44525) Keyser Soze
»

Rezultati državnozborskih volitev 2004 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

49028716 (18755) iration
»

Kdo bo na volitvah zmagal? (strani: 1 2 )

566143 (5275) Daedalus

Več podobnih tem