» »

Se je vsem odpeljalo?

Se je vsem odpeljalo?

cungalunga ::

Najprej spomenik Natlačnu, ker se je šel Mussoliniju zahvalit za priključitev Dravske banovine Italiji ... sedaj pa še šala s škofom Rožmanom.

Thomas ::

Svet kot rezultat izida Druge svetovne vojne se pač topi kot sneg na pomladanskem soncu. Najboljš da se kar sprijazniš!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Mercier ::

Tole je meni bolj videt kot podaljški.

Thomas ::

Rožman je Italijane prosil za zaprtega komunista Tomšiča, ki so ga pa Italijani vseeno ustrelili.

Kmalu ne bo nihče več vedel ne kje je Tomšičev, ne kje je Rožmanov spomenik.

Otroci (vsaj polovico sotrudnikov tega foruma) že zdaj ne ve, če ni bil le Tomšič škof. Oziroma, a ni ustanovil sindikat Solidarnost? Čak mau, a je le to Janša bil tisti partizanski komandant, ki so ga potem zaprli na Roško.

Fak stari, ej!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Mercier ::

OK

jype ::

Thomas> Rožman je Italijane prosil za zaprtega komunista Tomšiča, ki so ga pa Italijani vseeno ustrelili.

Tito je pa rešil 600 zavezniških letalcev in jih spravil nazaj v prvo bojno linijo za osvoboditev evrope - pa je vseeno diktator, ki je dal pobiti en kup ljudi.

Nič ne spremeni dejstva, da so nekatera dejanja vredna obsodb, druga pa občudovanja, ne glede na to, kdo jih je storil.

Rožman kot izdajalec je moral po vojni biti kaznovan, ker je izdajstvo več kot le običajno kaznivo dejanje.

Natlačen pa... Hja, vprašajte kakega starejšega nonota, da vam razloži, kdo je to bil in kakšne barve spomenik si zasluži.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Ted ::

O Natlačnu vem le to, da je sprejel okupatorja, o njegovi kolaboraciji nič. Si pa predstavljam, da bi kot predstavnik civilne oblasti okupatorja moral sprejeti vsak izmed nas, tako ali drugače. Alternativa je samo kaos in streljanje vse povprek, ob tem da je bila tvoja vojska že zdavnaj poražena.
Mah...

Thomas ::

> Tito je pa rešil 600 zavezniških letalcev in jih spravil nazaj v prvo bojno linijo za osvoboditev evrope

Točno. Za osvoboditev Vzhodne Nemčije tudi.

Druga svetovna vojna je bila sivo-siva. Z zelo močnimi odtenki črne in rdeče, ne črno-bela.

To je ves moj point.

Over!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

borchi ::

> Si pa predstavljam, da bi kot predstavnik civilne oblasti okupatorja moral sprejeti vsak izmed nas, tako ali drugače.

prav mogoče. zato pa mi je čudno tole "gibanje" zadnje čase, ki bi ljudem, ki so pač bili na zmagovalni strani odvzela pravico do tega "go with the flow" principa. rehabilitacija za ene, lustracija za druge. hecno.
l'jga

Thomas ::

"Zmagovalna" in "poražena" stran zgubljata svoj pomen. Svet ne bo vse čase zacementiran na Jalti. Najprej se je podrla razdelitev Nemčije, potem se pa Jaltski svet podira še naprej.

Jaz bom vesel, če bo ostalo le to, da ljudi iz rasnih razlogov ne moreš in ne smeš trpati v taborišča, kacete.

Ker iz političnih razlogov so jih še dolgo po tej vojni. Iz rasnih (nacionalnih) pa v Jugoslaviji v 90'tih, v Darfurju pa ta trenutek.

Lepo bi bilo, če jih ne bi, lepo bi bilo, če bi ta nauk iz Druge vojne ostal.

Samo ni čisto absolutno, niti ta ne.

Ostalo je bolj dim.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

krneki0001 ::

Tabele ste volil in tabeli so se odločili pohodit vse kar so rdeči naredili, tudi dobre stvari, že samo zato, ker so bile narejene z rdeče strani. Na srečo pa nekateri še vedno vemo kdo je bil izdajalec in kdo osvoboditelj, kaj je pa potem osvoboditelj počel, nam je pa tudi znano, obsojamo pa vse od tabelih do tardečih in še črne pa plave pa kodrlajsaste zraven. Ampak nekateri se trudijo spremeniti ta dejstva, samo jim ne rata niti jim ne bo ratalo, pa če 1000 spomenikov rožmanu in podobnim izdajalcem postavijo in če vse tabele 1000X oprostijo.

zee ::

Nacija, ki se ukvarja s preštevanjem mrtvih in njihove barve šestdeset let po dogodkih, namesto da bi se ukvarjala s trenutnimi težavami, bo in mora propasti.

"Naj mrtvi pokopavajo mrtve..."

EDIT: popravki v črkovanju in skladnji.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

Thomas ::

> Na srečo pa nekateri še vedno vemo kdo je bil izdajalec in kdo osvoboditelj

Prevelike besede. Obojni so bili celo večji nevedneži, kot povprečen obiskovalec tega foruma. Niso vedeli takorekoč nič, Igrali so na loteriji in večinoma vsi izgubili. Pa še mi z njimi.

Ne se trapit z neko herojsko preteklostjo rdečih ali belih junakov. Teh ni bilo, samo preprosti in nevedni kmetje. Na obeh straneh.

Pa nekaj kominternskih agentov, Gestapovskih uslužbencev in angleških vohunov.

Nekej takega kot Alo-alo. Samo ne tko smešno.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

krneki0001 ::

Thomas, res da so bili kmetje, vendar so "veliki" odločili po vojni da so bili titovi borci edini pravi zmagovalci - in niso se motili, pa če kakorkoli obrneš. Kaj so pa oni potem delali je pa že stvar druge teme, vendar so bili tabeli na napačni strani in med njimi je bil tudi rožman, pa kakorkoli obrneš.

Thomas ::

> vendar so "veliki" odločili po vojni

Veliki so bili samo mau večji kmetje.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

borchi ::

> Nacija, ki se ukvarja s preštevanjem mrtvih in njihove barve šestdeset let po dogodkih, namesto da bi se ukvarjala s trenutnimi težavami, bo in mora propasti.

to pa je res. dokler pustimo, da se "lomimo" na takih temah, medtem ko mimogrede nacionalizirajo kakšno zavarovalnico ali pa medtem ko bomo vsi plačevali za železnico, da bodo kasneje nekateri zaradi tega za ogromne denarje prodali kakšno luko itd., nam ne kaže kaj dobrega...
l'jga

jype ::

Thomas> Veliki so bili samo mau večji kmetje.

To je res.

Na primer Churchill (ki ga je vredno spoštovati, a to ne pomeni, da ga ne smemo kritizirati) je med drugim izjavil tudi tole:

I do not understand this squeamishness about the use of gas. I am strongly in favour of using [it] against uncivilised tribes.
(Winston Churchill, Secretary of State, British War Office, 1919, authorising use of chemical weapons against Iraqis in the first of 6 invasions of Iraq by agents of Anglo Iranian Oil (British Petroleum) in the last 100 years)

darkolord ::

> topi kot sneg na pomladanskem soncu

:\

Thomas ::

Ja, topi. Aej je že čas, da se pozabijo "bitke daleke".

Ne maramo nacizma in ga še vnaprej ne bomo marali, to je pa vse.

Slavne dediščine pa trohnijo. Ker to niti niso.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

residual ::

Zgodovino pišejo zmagovalci!
Marsikaj kar so nas učili v šolah za stoletja nazaj temelji na podlagi zapisov takšnih in drugačnih (ne)kredibilnih virov... žal tako je.

Tudi pregovor "Mir je (super, lepo, krasno, itd) obdobje med dvema vojnama", jasno pove kako funkcioniramo. Torej vojne se bodo še naprej dogajale, menjave sistemov tudi, s takšnimi in drugačnimi krivicami. Bolje preventiva kot kurativa.

Podpiram da se takšne tragedija izpostavlja in rešuje za namene spoštovanja do mrtvih ter prizadetih družin, ne pa za politične obračune in pogrevanje starih razmer... sprave na tem področju kot kaže še dolgo ne bo, saj jo vsake volitve po svoje ponovno obravnavajo...

same distrakcije ... mene bolj zanima sedanjost in prihodnost (zakaj s poštenim delom ne zaslužim poštene plače, kako se bo ustrezno in varno šolal moj otrok, itd)

urban99 ::

Rofl... tale Thomas res misli, da je požrl vso pamet tega sveta. Sicer pa fajn naša kvazi pravna država. Deset let stare zadeve zastarajo, fante kolaborante bomo pa rehabilitirali po pol stoletja. Super, vsaj vemo s čim se naši izvoljeni Butalci ukvarjajo, medtem ko se kruh draži.

Karaya 52 ::

jype; v drugi temi braniš izganca in trdiš da se mu je zgodila krivica (da je bilo nezakonito), čeprav še ni nikakršne sodbe. Po drugi strani pa napadaš odločitev vrhovnega sodišča da vrne postopek na prvo stopnjo, ker je bilo v prejšnem sojenju ogromno napak, oz. je bilo politično motivirano. Sedaj te več ne razumem???

Dalje pišeš, da si zasluži kazen ker je narodni izdajalec. To bo odločilo ponovno sojenje, ki se ne bo odvilo na vojaškem sodišču (ena izmed večjih napak). Naj samo opomnim da mednarodne konvencije ne obsojajo vsakršne kolaboracije. Vojšako (domobranci) da, upravno pa včasih. Je pa žal res, da je bil Rožman sila nespreten in preveč naiven in to sta njegovi dve največji napaki. Naj samo še dodam da je Rožman prosil Musolinija naj zasede celotno dravsko banovino, ker se je bal Nemcev kot hudič križa (od tukaj sploh kolaboracija). Italjani so npr. dovoljevali slovenščino, dvojezičnost itd.

Natlačen je imel drugačno taktiko. Ustanovil je Narodni svet za Slovenijo v katerem so bile VSE stranke. Temu svetu so se hoteli pridružiti tudi komunisti, kar pa so ostale stranke odklonile. Seveda takrat komunisti še niso začeli odpora, ker sta bila Stalin in Hitler še zaveznika. V zadnjem stavku se jasno vidi, kako tanka je ločnica in po kakšnem naključju se je vse skupaj odvilo. No, Natlačen je z razliko od Rožmana predlagal Nemcem da zasedejo ostali slovenski banovini in jim dodelijo poseben status (NDH na Hrvaškem). Ta predlog so Nemci zavrnili.

To so zgodovinska dejstva, kdor pravi da vlečem na eno stran si meče pesek v oči.

urban99 ::

"Italjani so npr. dovoljevali slovenščino, dvojezičnost itd."

Roflmao... to so neka nova dejstva, aneda? Pojdi se malo pozanimat na primorsko, te bodo domačini poučili, kako je s tem.

dukenukem ::

kr naj postavjo spomenik ,naslednji dan nebo več stal >:D

Karaya 52 ::

urban99> Ja, to so nova dejstva za tebe! Seveda nisem imel v mislih ozemlja ki so ga dobili po prvi svetovni vojni. Veš, meni niso strici tega povedali. Dejansko sem prebral kakšno knjigo, ki o tem govori. Pa ti bom kar citiral vso zadevo: "V nasportju z Nemci so skušali Italijani sprav pridobiti na svojo stran domače prebivalstvo, zato so vodili milejšo raznaradovalno politiko. Uporabe slovenskega jezika v javnosti niso prepovedali, italijanščina je postala le učni predmet. Dopuščali so dejavnost slovenskih kulturnih in drugih nepolitičnih družtev, šol ter drugih prosvetnih ustanov, izjhajanje dvojezičnega tiska. V upravi in v javnosti so začasno dovoljevali dvojezičnost." Tole je iz knjige Zgodovina na maturi.

BigWhale ::

Pogrevanje tehle starih, plesnivih zup je precej mimo. Tudi sprasevanje po tem kdo je bil kdo in cigav heroj je rahlo trapasto. In, ce se bo sedaj nekomu postavilo kip ali pa one drugega zbasalo v zapor? Prvi je ze itak mrtev, drugi bo pa odsel v zapor z 'hojico'.

Zato, ker sta oba naredila nekaj enih 60 let nazaj?

In komu bo potem zadosceno? Pravici? Cigavi verziji pravice?

jype ::

Master D.> Po drugi strani pa napadaš odločitev vrhovnega sodišča da vrne postopek na prvo stopnjo, ker je bilo v prejšnem sojenju ogromno napak, oz. je bilo politično motivirano. Sedaj te več ne razumem???

Iz katerega mojega pisanja pa to sklepaš?

Master D.> Dalje pišeš, da si zasluži kazen ker je narodni izdajalec. To bo odločilo ponovno sojenje, ki se ne bo odvilo na vojaškem sodišču (ena izmed večjih napak).

Materialnih dokazov za to obtožbo je danes več kot dovolj.

Master D.> Naj samo opomnim da mednarodne konvencije ne obsojajo vsakršne kolaboracije.

Naj samo spomnim, da mednarodne konvencije prepovedujejo genocid, deportacije, streljanje talcev in kakršnokoli sodelovanje v omenjenih aktivnostih. Nobena mednarodna konvencija torej ne ščiti slovenskega domobranstva, saj je domobranstvo od trenutka prisege okupatorju, ki vse to počne, v navzkrižju z vsem, kar mednarodno pravo predstavlja.

Master D.> V nasportju z Nemci so skušali Italijani sprav pridobiti na svojo stran domače prebivalstvo, zato so vodili milejšo raznaradovalno politiko. Uporabe slovenskega jezika v javnosti niso prepovedali, italijanščina je postala le učni predmet.

Primorska (ki se je začela na rapalski meji) ni imela nikakršne dvojezičnosti, pa tudi besedica "začasno" ki je k sreči nisi pozabil prepisat ti da veliko vedeti o tem, kako je ta dvojezičnost funkcionirala. Mimogrede, italijanska vojska je pobila skoraj polovico družine mojega pokojnega starega očeta praktično takoj, ko je prišla v ljubljansko kotlino, on pa je imel srečo, da je takrat pobegnil v gozd (in seveda se je kasneje priključil partizanskemu gibanju, saj je druga stran sodelovala s cerkvenimi ovaduhi in okupatorjem).

Pa, a ti veš kaj pomeni "milejšo raznaradovalno politiko." ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

borchi ::

> Dopuščali so dejavnost slovenskih kulturnih in drugih nepolitičnih družtev, šol ter drugih prosvetnih ustanov, izjhajanje dvojezičnega tiska.

spet druge so dali na vlak in so se zbudili v kaki anconi...
l'jga

zee ::

prihajam iz Primorske, kjer ti lahko starejši ljudje še zelo živo povedo, kako je zgledala tale "mila raznarodovalna politika", med drugim pa je vključevala pitje z ricinusovim olje s primešanim zdrobljenim steklom, pretepe, požige, no, ... Slovenski dom v Trstu je zgorel tudi samo po naključju??

Dajmo dej. Pojem "mila raznarodovalna politika" ne obstaja.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

Karaya 52 ::

jype> Iz katerega mojega pisanja pa to sklepaš?

-Iz teme o mrtvem bošnjaku.

jype> Materialnih dokazov za to obtožbo je danes več kot dovolj.

-To bom prepustil sodišču.

jype> Naj samo spomnim, da mednarodne konvencije prepovedujejo genocid, deportacije, streljanje talcev in kakršnokoli sodelovanje v omenjenih aktivnostih. Nobena mednarodna konvencija torej ne ščiti slovenskega domobranstva, saj je domobranstvo od trenutka prisege okupatorju, ki vse to počne, v navzkrižju z vsem, kar mednarodno pravo predstavlja.

-Se popolnoma strinjam. Saj sem tudi zgoraj napisal da dombranstvo spada pod vojaško kolaboracijo, za katero se sodi.

jype> Primorska (ki se je začela na rapalski meji) ni imela nikakršne dvojezičnosti, pa tudi besedica "začasno" ki je k sreči nisi pozabil prepisat ti da veliko vedeti o tem, kako je ta dvojezičnost funkcionirala. Mimogrede, italijanska vojska je pobila skoraj polovico družine mojega pokojnega starega očeta praktično takoj, ko je prišla v ljubljansko kotlino, on pa je imel srečo, da je takrat pobegnil v gozd (in seveda se je kasneje priključil partizanskemu gibanju, saj je druga stran sodelovala s cerkvenimi ovaduhi in okupatorjem).

Pa, a ti veš kaj pomeni "milejšo raznaradovalno politiko." ?

-Zanimivo da podatki govorijo drugače. Zakaj bi pozabil napisati besedo "začasno"? Misliš da če se sem kritičen do vodstva NOB sem za fašiste ali kaj??? Ta odstavek sem prepisal ker mi Urban99 ni verjel.

Pod milejšo politiko pa razumem dejanje Rožmana. Posebno ker so naši Štajerci bežali v vašo ljubljansko kotlino, tisti seveda ki so si to lahko privoščili in niso bili mobilizirani v wermacht. Sploh pa z domobranstvom opravite kar vi, pri nas na štajerskem tega ni skoraj ni bilo, tudi partizanov ne veliko.

urban99 ::

Ah ja... Master D - razloži moji tašči, da je bil njen (prisilni) tečaj italijanščine v osnovni šoli samo oblika Berlitza, če moreš.

BluPhenix ::

No, pa smo spet pri tem. Bi bilo fanj da tema ne zavije tja, kot vedno.

Master D. ... glede italjanov pa .. no comment. Ja bili so dobri ko kruh, to ti lahko potrdi cela moja (še živeča) familija in sorodniki.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

kekz ::

Zanimivo, da se je sodišče smatralo kot pristojno za spreminjanje sodbe, ki jo je izreklo eno drugo sodišče ene druge države, ki je sodilo po enih drugih zakonih. Kaj ko bi zdaj razveljavili še nürnberške sodbe. :\

kekz ::

Niti Italijani niso vsi neumni. En moj znanec iz rima je na očitek, zakaj civilno služi vojaščino dal zanimiv odgovor, da se ne splača služiti drugače, saj so itak vedno tepeni.

Karaya 52 ::

Urban99; Saj sem napisal da je bila italijanščina učni predmet.

BluPhenix; To si ti napisal, jaz sem napisal da je bilo pod Nemci še huje. Če mi ne verjameš pa se lahko še na to razpišem.

kekz; Se ne da primerjat.

urban99 ::

Kakšen učni predmet, looney, očitno si narobe razumel moj post o brezplačnem Berlitzu... obvezni pogovorni jezik v šoli! Da o "prostovoljni" preselitvi iz "vojaške cone" v italijansko zaledje sploh ne govorim. Neverjetna debata je tole in ja, zahaja nekam v tri krasne.

Sem pa prejle na TVju uzrl famoznega Perka z novo verzijo zgodovinske resnice o domobranski prisegi. Ne morem verjet, kakšno sprenevedanje se grejo fantje kolaborantje, po novem naj to sploh ne bi bila prisega Hitlerju in tretjemu rajhu. Kaj si bodo še izmislili?!

"Prisegam pri Vsemogočnemu Bogu, da bom zvest, hraber in svojim nadrejenim pokoren, da bom v skupnem boju z nemško oboroženo silo, stoječo pod poveljstvom vodje velike Nemčije, SS četami in policijo, proti banditom in komunizmu kakor tudi njegovim zaveznikom svoje dolžnosti vestno izpolnjeval za svojo slovensko domovino kot del svobodne Evrope. Za ta boj sem pripravljen žrtvovati tudi svoje življenje. Tako mi Bog pomagaj"

in še pisna izjava ob vstopu med domobrance, podpisana tako v slovenski kot nemški verziji:

"Sem prostovoljno pristopil v Slovensko Domobranstvo, v boj in uničenje komunizma, kateri je moji deželi že toliko gorja prinesel in celo Evropo ogrozil. Moja trdna volja je, z vsemi mojimi močmi, v zadovoljstvo moje dežele in Evrope bojevati se pod nemškim vodstvom, in za to tudi moje življenje postaviti. To obvezo sem danes s sveto prisego potrdil. Sem bil o dolžnosti in pravicah v službenem, disciplinarnem in gospodarskem oziru poučen"

jype ::

jype> Iz katerega mojega pisanja pa to sklepaš?
Master D.> -Iz teme o mrtvem bošnjaku.

Lahko citiraš?

jype> Materialnih dokazov za to obtožbo je danes več kot dovolj.
Master D.> -To bom prepustil sodišču.

Ni ti treba - pisno in slikovno gradivo je na voljo v praktično vsaki knjižnici, na internetu in zagotovo tudi v arhivih ljubljanske nadškofije.

Master D.> jaz sem napisal da je bilo pod Nemci še huje.

Ampak to Rožmana ne opere krivde, ka-li?

dukenukem ::

kam gremo;(( zdj že tabelim spomenike postavlajo :(

KandazaR ::

Ja in zakaj bi mu postavili spomenik. Med vojno je skupaj z duhovniki novačil neizobažene kmete k domobranstvu po vojni je pa pobegnil v kanado, kjer je dočakal naravno smrt. In zakaj mu je bilo sploh potrebno razveljaviti sodbo in zopet soditi (in to pri takih sodniških zaostankih). Pač obdobje 1941-1945 je bilo za slovence zelo temačno, vendar tudi koristno (po mojem mnenju), saj je rkc politično in tudi virsko zelo izgubila pomen med slovenci. Tudi zaradi tega obdobja smo leta 91 znali stopiti skupaj in se upreti jla. Drugače pa je oziranje nazaj v zgodovino brez vsakih koristi. Gledati moramo na sedanjost in pa prihodnost, da bomo ponos kasnejšim rodovom, ki upam, da nebodo tako razdvojeni kot so nekateri še danes.

Karaya 52 ::

jype> Sam se na pravo ne spoznam dosti tako da mi tudi posnetek blagoslova vojakov, ki je mimogrede "največji" obremenilni dokaz ne pomaga dosti. Kako v pravu te stvari rešujejo ne vem.

dukenukem> Sam spomenikov politikov ne rabim. Ne rdečih ne belih.

KandazaR> Torej, stvar je vrnjena na prvo stopnjo ker je šlo za proceduralne napake. Sem pa ravnokar na Odmevih slišal da je isto z 2000 primeri.

Rožmanu lahko pripišejo posredno koloaboracijo. Ribičič pa je s svojim podpisom ubijal svoje nasprotnike pa ni iz tega nič. In to se ti ne zdi krivično? Če je odgovor ne, potem te nič ne more prepričati, če se ti pa zdi da se je zgodila krivica pa si dobil odgovor na vprašanje zakaj zgodovine ne pustimo za sabo.

KandazaR ::

No da nebom krivičen pa napadal samo eno stran. Za mene so izdajalci slovenskega naroda po vojni tudi maček, kardelj in dolanc. Predvsem slednja sta precej zavrla razvoj slovenije s tem ko sta podprla odstavitev kavčiča konec 60-ih (spomnit se cestne afere, ko je šlo večino denarja za izgradnjo avtocest, ki ga je slovenija dobila od svetovne banke za razvoj v beograd, slovenija pa dobi samo ac vrhnika-postojna, čeprav je bilo denarja zadosti za celoten ac križ, ki bi moral biti zgrajen do leta 1985). Da ne omenjam nedorečeno mejo z hrvaško.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KandazaR ()

LjubimPeezde ::

Kok se vam da:)
Sojenje v bivšem režimu je (bil) pač absurd. Kdor celo verjame da je bilo pošteno je milorečeno bedak:)
Sploh ker so nekateri v tisti temi o izbrisanih tako svetohlinski:) kamor veter zapiha kaj:\

Avby ::

Bodo uspeli spremeniti tok zgodovine katera bi naj že bila zapisana?

fonzelj ::

citat:
Postavi se naslednje vprašanje:
čemu braniti domovino?

Če je ta, ki stoji med morilci naroda, izenačen s tistim, ki narod brani.

Rešitev je enostavna: naj crkne narod in ne bo ne enega in ne drugega več.

Meriti sodbo po današnjih pravnih merilih, kako zvit pravniški prijem, žrtve so tiho.
Pesnik Balantič je napisal: Kako lep je molk s prstjo zasutih ust.
konec citata.

hehe. ja takle mamo.

zee ::

ditto.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Ted ::

Natlačnu spomenika ni postavila država. Na svojem lahko postavim spomenik Hitlerju, Stalinu, Mau in Castru če me je volja.
Mah...

dukenukem ::

al nima jelenčič titovega spomenika doma ?:D

T-h-o-r ::

Niste normalni, da se še vedno o tem prepirate, mamo dans dost drugih problemov za reševat, kot to kateri so bili naši in kateri ne:\
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

SavoKovac ::

Uradno (tudi) vernikom kristjanske vere ni priporočljivo postavljati spomenikov (grajenje podobic -> malikovanje; postavljanje spomenikov zaslužnim, oz. t.i. "prerokom" -> zelo huda in resna stvar za iniciatorje).

Yohan del Sud ::

Pa saj bi se dalo vse rešit.

Nekje med golfplacom na Barju in avtosejmom bi lahko ustanovili park za vse "spregledane v preteklosti in bodočnosti"...

Spomenik generalu San Martinu nasprotu komemoriala Strojan, pa Rožman, ki kipuje nasproti Kavčiču, Natlačen proti Titu, Churchill v objemu Stalina, Gotovina, ki se zalizuje z Mladićen, Janša, Drnovšek, Kučan, ki kadijo travco v kamnitem objemu... Ok, malo me je zaneslo. Politka je kurba.
www.strancar.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Primer Ribičič - Šturm ne komentira (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
2039898 (7551) borchi

Sodelovanje z okupatorjem je državljanska dolžnost (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Problemi človeštva
63531211 (24729) Primoz
»

Postaviti Gregorju Rožmanu spomenik? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
996385 (4378) Thomas

Opravicevanje kolaboracije z okupatorjem je nesmiselno. (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Problemi človeštva
71532882 (19304) IgorGrozni

Več podobnih tem