» »

Katera grafična za HDTV-Out

Katera grafična za HDTV-Out

J.McLane ::

Katera grafična za HDTV-Out?

Zahteve so sledeče:
- Predvajanje v overlay načinu (brez spreminjanja resolucije na primarnem monitorju in full screen na HDTV)
- Priključki preko component, HDMI ali VGA (TV podpira 1280*768@60Hz)
- Podpora FULL HD (1080p) ni bistvena
- Cena v rangu do 100€ (nisem igričar do sedaj sem preživel z Matrox G400 16MB)
- Kako je s strojnim dekodiranjem x264, h264, wmv a zadeva podpira tudi odprtokodne kodeke, sicer bo proc C2D, ampak če lahko grafična razbremeni procesor je to sigurno dobro.

Najbolj mi diši ATI HD2400 ali HD2600 odvisno kakšna bo cena, ima kdo informacijo kdaj se bo ti dve kartici dobilo pri nas in za kakšno ceno?
Na splošno kdo je boljši na tem področju ATI ali Nvidia, kako je z različnimi proizvajalci (Asus, Gainward, Gigabyte, SAPPHIRE...).

Kot sem že omenil imam sedaj Matrox Marvel G400, ki ima še za današnje standarde enega najboljših TV-Outov, pri DivX-ih in DVD-jih se skoraj ne opazi razlike med priklopom med VGA in S-Video. S predlogi na plano, grafični čip je postranskega pomena naj pa bo vsaj toliko zmogljiv da bodo delali Aero efekti v Visti :D

dzinks63 ::

:)) SAPPHIRE ATI RADEON X1600 PRO HDMI, samo kje jo dobit pri nas ?...

Še eno vprašanje kako dela Theather mode pri ATI-ju, a dela na vsakem outputu (seveda če je naštiman kot secondary) a je ta zadeva omejena na TV-Out in kako je s tem pri NVidiji.

Za ATI bom popoldne sprobal na bratovem prenosniku (samo VGA izhod), NVidijo pa če je kdo tok prjazn da sproba ali pove iz glave :))

ciper ::

Jaz bi ti predlagal naslednjo:

http://www.agt.si/racunalniska-oprema/g...

Uporabljam jo ze kar nekaj časa (moja je verzija brez HDMI-ja vendar imam DVI to HDMI kabel). Pravtako imam C2D E6600 in uporabljam računalnik istočasno za gledanje filmov (HD), brskanje po net-u, igranje iger (1366x768 60Hz). Grafična je primerna za omenjeno resolucijo poleg tega ti pa še razbremeni procesor z uporabo NVIDIA PURE VIDEO Decoderja vendar tudi brez njega procesor brez problemov predvaja HD (1080p). Poleg tega je še pasivno hlajena in ne povzroča hrupa.

lp

Zdaj sem malo preštudiral manual od WinFast PX7600 GS TDH HDMI (76€) in piše da je HDTV output podprt na sledečih priključkih:
- Component
- HDTV over DVI
- D connector

Vse kar moraš narediti pri DVI je da klikneš Treat digital display as HDTV, component izhod se pa itak obnaša kot klasičen TV-Out.
Ne vem pa kaj naj bi pomenil D connector a gre za klasičen D-sub oz. VGA kabel? Omenjeni so še eni D mode-i (D1, D2. D3, D4, D5) in piše da D-cable ni priložen.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962586078 (25407) Dominator
»

HTPC sestava in programska oprema (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

41760408 (22474) umexteacher
»

Kakovost DVI HDMI kablov in vpliv na sliko (strani: 1 2 )

5523700 (15004) al3n
»

Full HD TV (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

942118898 (35885) Kovalchuk
»

En par vprašanj okoli HTPCja

Oddelek: Pomoč in nasveti
202009 (1535) Keyser Soze

Več podobnih tem