» »

PC na TV - splošni nasveti

PC na TV - splošni nasveti

««
3 / 40
»»

link_up ::

hmmm tudi to ne dela :(....res ni nikakrsnjega nacina, da bi imel lahko ob bootu vklopljena oba kabla in mi nebi slike poslalo na svideo?

ima kdo kaj izkusenj z radedit programom?

Cuoresportivo ::

kak monitor imaš mi povej. Vem da pri znancu ko imam lcd-ja pa 9200 radeona isto naredi kot tebi. Jaz imam pa doma crt monitor in isto karto 9200 pa mi delo ok. Možno da je tud kak finta v sistemu oz softwareu. Pa če imaš lcd ali ga imaš na dvi?
lep pozdrav(best regards)

link_up ::

ja monitor je lcd in priklopljen preko vga. torej no go ?

rc-car ::

Jaz mam pa problem z brumom - ja, sem prebral vse teme na forumu, pa mi še zmeri ni ratal :)

Iz PC-ja imam TV-out preko kompozitnega izhoda na VCR, od tam preko antenskega kabla (cca. 15m) na TV. PC in VCR sta priklopljena preko razdelilca na isti štekar, TV pa je v drugi sobi. In pojavi se brum.
Če priklopim antenski kabel na TV, ki je v isti sobi, kot PC bruma ni, torej je po mojem problem z masami. Pravtako brum izgine, če izklopim kabel iz zvočne, na grafično je pa še vedno priklopljen.

Probal sem že kišto od PCja zvezat z radiatorjem in izolirat maso na štekarju, ki gre v steno, pa ni pomagalo. Probal bi še s tistim kondenzatorjem, ki se ga da na antenski kabel pa ne vem kako se mu reče in kje ga prodajajo (kupil bi celo reč, ne samo kondenzatorjev, da bi moral potem še sam cinit).
Aja, masi nisem probal skupaj zvezat, ker je TV v drugem štuku kot PC in je kar veliko razdalje vmes - še antenski kabel sem komaj spravil tja.

Kaj bi se še dalo narest?
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

Jabawack ::

Če imaš oba kabla, koaxialni in s-video naenkrat, ti enostavno prešalta na s-video, ker je to standardna opcija... Če prebereš navodila, oz. pomoč za tvojo grafično kartico, boš videl, da je tako...

Jaz imam pa drugi problem... Čez dan sem pač gledal en film na tv-ju (TV-OUT), zvečer sem hotel še enega in sploh mi ni več zaznalo tv-ja... Imel sem povezano z s-video kablom na scart adapter... Potem sem ponovno poskusil s koaxialnim in isto... Kable sem sprobal na drugih stvareh in delajo...

Naložil sem najnovejše driverje - Catalyst 3.10... Od takrat sem imel kar nekaj problemov... Poskusil pa sem tudi s starimi driverji... Isto... Od tistega momenta dalje... Aja, pa tudi winse sem ponovno naložil... Isto...

Imam ATI Radeona 9500, je možno, da ne dela več TV-OUT???

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jabawack ()

link_up ::

heh standardna opcija na s-video :) obstaja kaksn bios editor, kjer bi to spremenil?

cirecire ::

Imam Pc povezan na tv preko kompozitnega kabla. Imam pa problem da, sliko ne morem raztegniti preko celega TV zaslona. Ko gledam film je vedno zgoraj, spodaj, levo in desno cca. 2 cm črn rob. Probal sem vse živo, da bi sliko raztegnil pa se ne da. Imam GF4 mx kartico.

Prosim za pomoč

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cirecire ()

Cuoresportivo ::

@jabawack: čist možno. meni je pred dnevi crknil monitor in/monitor out na hifi souround ojačevalcu, preko katerega sem imel povezan tv out z televizijo in še hkrati zvok na ojačevalec. Probaj še kako drugo napravo vezat a tv , npr kamero ali pa vcr. Če dela je verjetno šel tvout na grafi. Probaj tud grafo v drugem pcju , če imaš možnost.
lep pozdrav(best regards)

link_up ::

@cirecire
uporabi tvtool...ma moznost full screen

DrMikka ::

Živjo! Imam digitalno kamero (mini DV) s posnetimi kasetami. Hotel bi video zapis prenesti na PC. Imam Digitalno in Pc-ja povezana s kablom S-vhs - S-vhs. Uporabljam movie maker. Kaj mi manjka oz kaj naj naredim, da bi lahko normalno prenašal, filme iz kamere na PC? Hvala!

CaqKa ::

kupi firewire kartico ter kabl in jo priklopi na komp in kamero
ter prenašaj video v računalnik po DV protokolu.
pa iz microsoftove strani si dol potegni movie maker2

cirecire ::

Thanks link_up!
Mislim, da je ravno tvtool tisto kar sem rabil

c00L3r ::

Lepo pozdravljeni!

Imam torej Readeona 9600 in bi rad gledal filme na TV-ju, ampak imam črno belo sliko. Probal sem nastavit tudi vse formate (PAL-B....), ampak zadeva ne deluje. Prej sem imel GeFerce 4 Ti 4200, in je bila čisto vredu slika. Tak da z TV-jem ni nič narobe. Če kdo pozna rešitev težave mi naj prosim odgovori! Zdaj mam na TV-Out pretvornik iz S-VIDEO na koaksialen kabl, na TV-ju pa mam potem priklopljen koaksialen kabl v SCART priklop.
Hvala že vnaprej!

Cuoresportivo ::

menjaj tisti kratki adapter,( če ga uporabljaš ), ki je na grafi.
lep pozdrav(best regards)

link_up ::

si kupu oem verzijo al so spet zropal skatlo? te stvari naj bi prisle zravn...s-vhs na composite...

drugac pa ... v bigbenga pa rec prodajalcu, da rabs za radeona svhs->cinc pretvornik...bojo vedl kaj dat :)

c00L3r ::

V bistvu uporabljam tisti pretvornik, ki sem ga dobil zraven GeForca Ti 4200, tak da je možno da je to problem.

Cuoresportivo ::

ja.
lep pozdrav(best regards)

Smrtnik ::

Zdravo, vprasanje za Cuoresportiva,
opazil sem da imas Radeona 9200 pa me zanima ce si imel kaksne tezave z grafe na TV, jaz imam namrec na dveh tezave, ena je Manlijeva (vga, dvi, s-video). S pretvornikom cinch-scart kablom povezano na TV, a je slika samo ce nastavim kot primarni ekran TV, pol nimam na monitorju in kontra, druga pa ima vga, pa mislim da s-video in chinch varianto, tam pa imam na tv temo, nikakrsne slike.
No kakorkoli ce mi lahko das mail ali pa kaj, bi me zanimalo kak je z nastavitvami, sam imam namrec Radeona 9100 pa nikol problemov.

sent48 ::

Pozdravljeni!
Imam grafično kartico matrox millenium G450 DUAL HEAD. Ko priklopim TV na drug izhod
na grafični kartici se filmi malce zatikajo. Grafična kartica ima 32 MB DDR. Če mogoče kdo ve zakaj, naj mi prosim sporoči.

sent48 ::

Pozabu sm povedat, na monitorju teče gladko, le na TV šteka.

Izak ::

Mene pa zanima kako posnet mpg film iz računačnika na vhs kaseto. Imam asus radeon 9600xt vivo in vse potrebne kable. Kaseto iz videorekorderja lahko preko vivota gledam na računalniku. Uporabljam ausov program ASUS digital vcr. Kako bi naredu kontra? DA kar bi gledu na PC bi lahko posnemu na vhs. Ali moram naredit tako da mi sliko iz monitorja pošilja na vivo out in potem preko scart na videorekorder? Še slika s-video kabla, scart input output adapterja ter vivo priključka:

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Predator ()

CaqKa ::

sliko pošlji na tv out oziroma na vivo ter daj ustrezne kable na VCR.

Izak ::

In kako pošiljam sliko? Imam asusove driverje. Kjer se določa zaslon dam kot izhod tv? Potem mi tudi na monitorju spremeni resolucijo in zmanjša osveževanje.

jk ::

Pa še moj problem.
Mam Radeon 9600pro, tv-out s tv povezan tako kot je treba. Nastavitve so prave, driverjev sprobal že kar nekaj, vendar pa na tv ni slike. No slika je kakšen teden nazaj še bla, nekaj dni nazaj je blo vse samo še spacano, sedaj pa slike sploh ni (črnina). Kaj bi bil problem? Tv zanič? TV-out skurjen?

Izak ::

Si kej menju driverje?

jk ::

Driverje sem menjal večkrat, seveda sem prejšnje deinštaliral. Je še upanje?:))

Izak ::

Jst sem jih uninštaliru in potem na novo vrgu gor in mi nazaj začelo delat.

Ghero0 ::

Js mam pa eno vprasanje in ce je slucajno ze bilo odgovorjeno, se pač oproščam, sej sem mal preletu, sam iskanega nisem vidu...

ok, da ne zakompliciram še bolj: prej sem mel nVidio in sem za gledanje TV uporabljal TVTool, ki je lepo preklapljal med monitorjem in TV, zdej mam pa ATI in me zanima če obstaja kakšen podoben program tud za Radeone? Oz. kako vi gledate filme (nastavljate display al uporabljate kakšen program?)

Hvala in LP
Banging your head against a wall uses 150 calories an hour.

Dodgeviper ::

Živjo
Moj problem je naslednji, racunalnik sm povezu z TV-jem in Vcr zvok in slika kot se šika bi lahka povedu, celo bolša preko vcr, sedaj sem pa hotel še zvok povezat z sorround reciverjem Yamaha RXV430, ajjaj zvok brneč zelo. Ko povezem kabel na compu mi se racunalniski zvočniki začnejo brneti. Zakaj mi to dela na reciverju, na Tv-ju pa ne.
Sedaj sem se nekaj spomnil če je mogoče zarad tega ker komponenta ni ozemljena?
Lp
Hvala za odgovore

Ghero0 ::

Kokr js vem so mase na različnih potencialih. To se naj bi dal z dodatnimi kondenzatorčki rešt. To je tut nekje na netu, sicer v nemščini, lepo opisano, sam ne vem zdejle iz glave kje. Tist da ti pa na TVju ne brni je pa čudn, ker bi ti po vseh zakonih mogl, ali pač? >:D
Banging your head against a wall uses 150 calories an hour.

jurct ::

Živjo! Spet en problem s črno-belo sliko.
Pc mam na tv povezan z s-video kablom na scart adapter. Grafična kartica je Radeon 9200. Slika je v redu samo da je črno-bela. A se da to kej na kompu narest al je treba pač povezat z rumenim činčom?

Jacobs ::

lp...

Kot vidim je bila ta tema ze kar dobro premleta, vendar se zame ne dovolj :)
Imam sicer se vedno problem s crno-belo sliko na televiziji. Kartico, ki sem jo kupil dela na PCI vodilu... GeForce4 MX 440 8xAGP 64Mb. Najprej moram povedati, da mi na skoraj novi televiziji Gorenje TV izhod s prejsnjo (integrirano) kartico ni delal tezav. Torej sem nepravilno povezavo ze izkljucil. Ker sem mislil, da je napaka na kartici sem jo mislil se v casu garancije vrniti. Vendar sem si kaj hitro premislil, ko je delala na drugem PC-ju in na drugi televiziji (SONY v NTSC nacinu). Probal sem tudi z razlicnimi detonatorji, vendar zamanj.

Slisal sem ze tudi vec odgovorov na drugih forumih; eni pravijo, da so samo z nastavitvijo v TvTool-u izvrsili "Scan", ki se nahaja pod jezickom "Adjust". Drugi pravijo, da PCI kartice niso zmozne dajati takih tokov... in da je potrebno nekako omejiti vhodno upornost na televiziji.

Prosim za odgovore vsem tistim, ki so imeli podobne tezave

CaqKa ::

si nastavil palb v nastavitvah driverjov?

kilergas ::

JSt mam pa problem z gforce 2,..namrec ne in mi ne rata dati slike na tv,.tv pa grafo povezem z scart kablom,.a slika od nikjer pa sm vse nastavitve premuckal od a do z,..kabel deluje ker sm probal na drugem rac ki ma ati kartico,.pa dela ql,.a na gforcu pa da se jebes ne spravis slike na tv,..any idea?

boumzie ::

Mene pa zanima naslednje....Imam kartico geforce4 mx440 64mb. Tv out mi laufa super...ampak ne vem kaj moram nastavit da bom lahko na tvju gledal film, na racunalniku pa delal nekaj drugega.
Hvala za nasvet...sem prebral vse poste v tej temi....pa nekako nisem pogruntal kaj je treba naredit.

Dr.S ::

ja kaj pa je z zvokom (ac3 filter) ko prenesem signal (divx film) na TV.
Do konca naglas pc in tv PA ŠE KOMEJ SLIŠIM!

Zgleda da je ac3 codec problem, poznate nadomestilo codecu ac3 filter 0.7?

Predvsem želim, da mi dela na bsplayerju!

tiger155 ::

odgovor za RC-CAR in DARIO!

Na antenski kabel montirajta tako imenovan "galvanski clen".Dobis ga pri kakem kabelskem ponudniku interneta. Tudi sam sem imel probleme z brumom!
Vse je relativno!

BadWolf ::

Obujam tole staro temo, da ne bom odpiral nove.

Mam nov TV - Sony, S-video vhod, SCART ter grafično kartico Radeon 9000 64. Povezavo imam prek SVHS kabla. Driverji vsi od zadnega mesca.

Slika na TVju je bl tko, filmi se vidijo sicer ok, vendar se teksta skoraj ne da brat. Tako je potem tudi s podnapisi, ki so malce razmazani.

Glavni problem je v tem, da je na TVju črn rob, poleg tega pa ni cele slike, ampak se del pojavi šele, ko z miško grem do roba. V nastavitvah sem se že ful igral, pa nič ne rata. Tudi če dam extend my desktop to this monitor, so težave podobne. Mimogrede, če pritiskam na screen adjustment, kjer naj bi povečal ali pomanjšal sliko ni nobenega efekta.

Lepo prosim za pomoč. če ima kdo kako idejo.

K0K0 ::

Pozdravljeni jest imam pa naslednji problem ko priklopim rač. na tv imam sicer barvno sliko in vse normalno samo ko hočem predvajat film ni slike.
Mam pa mx440 priklopjen na tv preko rumenega činča.

CaqKa ::

nekaj ti z overlayem ne štima.. preveri overlay nastavitve... ali pa probaj kak drug player ki ima več overlay supporta.. recimo media player classic ali pa bsplayer.

K0K0 ::

Sem že probo z obema pa je isto brez slike.Kje pa se nastavlja overlay?

CaqKa ::

v driverih od grafične
desni klik na namizju pa properties pol pa dalje poklikaj nekje na advanced...

kiros ::

tiste keble, ki so rdeče, belo ,rumeni imam, vendar so takšni na obeh straneh, zato jih ne morem poveat v zvočno? Kakšni pa morajo biti na tisti strani, kjer se povezeje z zvocno????:\

K0K0 ::

Nucaš adapterček, ena taka čist majhna zadevca k ma ne eni strani priključek kot ga imajo tvoji rač. zvočniki (slušalke) na drugi strani pa za 2 chincha (rdeči in beli kabel). Pej v bigbang al pa bofa pa povej kaj bi rt te bo prodajalc že razumu. Košta pa cca 500 sit oz še mn.

Aja Caqka hvala za pomoč sicer ni bil kriv overlay.Ampak sem medtem ko sem ga iskal odkril rešitev:D . V nastavitvah sem nastavil "tv+analog display" display samo zdaj pa nimam filma na računalniku če zamenjam in dam na "analog display+tv" pa spet nimam filma na tvju.Sicer ni panike ker sm tud tko zadovoln sam vsen če se komu sanja kva je narobe.

CaqKa ::

adapter o katerem je govora:

in kabl kot ga imam jaz v mislih

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: CaqKa ()

kiros ::

zanima me. če je možno imet sliko na TV in Pcju h krati, saj imam TV v drugi sobi in bi porabu ful časa za naštimat film.

ali obstaja še kakšen adapter podoben tistemu za rdeč in bel kabel. Jaz rebim takega da bi dve žički od enega zvočnika(za radio) vtlaču v njega in potem bi lahko uporabljau ta zvočnik na PCju.:\ :\

K0K0 ::

Seveda se da daš na clone način pa imaš na obeh isto sliko.
Glede kabla je pa tako da se kupid tako bananco al pa jo vzameš od enih odsluženih slušalk pa pol sam še kable skup zvežeš:D. Sam ti bo verjetn delal zlo potihem ker imajo rač. zvočne kartice prešvoh signal.Ti raj poglej če ima tvoj stolp aux priključek (isto bel in reč cinch) in potem zadevo veži prek stolpa.

kiros ::

Seveda se da daš na clone način pa imaš na obeh isto sliko.

Kje to naštimam?:\

Bobb ::

Desna tipka na namizje > Lastnosti > Nastavitve > Dodatno > Geforce FX5200 > nView > Clone. 1=monitor, 2=tv

Tako je pri meni:)

Lp Bobb

kiros ::

z 10m S-video kablom sem povezal TV s PC in slika je v redu, vendar so na TV kot neki valovčki. KAj je vzrok za to???
««
3 / 40
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5219510 (9023) kozorog
»

povezava PC-TV?

Oddelek: Pomoč in nasveti
2610072 (9133) LordTado
»

PC NA TV

Oddelek: Strojna oprema
458258 (7653) opeter
»

Zakaj mi na GeforceFX5700 ne dela TVOUT :( ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
513717 (3224) KTr1sk
»

uporabljate tv-out na vaši grafični@NVIDIA? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
505845 (4750) bbobst

Več podobnih tem