» »

HTPC sestava in programska oprema

HTPC sestava in programska oprema

-ziga- ::

Ohišje sem nameraval preizkusiti in vrniti, če bo glasno. Me pa zanima, kako ga lahko preizkusim brez komponent? Bo vse ok, če bojo gor priklopljeni le ventilatorji?
Sistem bo verjetno res kar Win XP MCE, čeprav še nimam izkušenj z njim.
Še vedno pa me zanima, kako je z upravljanjem sistema. Se da večino stvari opraviti z daljinskim upravljalnikom? Tako, da bi imel neko tipkovnico in miš nekje v predalu in bi ju rabil samo za nastavljanje programov.

Kato ::

Zadeva je dost preprosta, rabiš eno kratko žico ali pa sponko.
Povežeš pa "ground" pa "power on" 14 in 13
 diagram

diagram


Za orentacijo obe mesti sta tam ,kjer je tudi klipsna za upet.

-ziga- ::

Aha. Hvala.
Torej se bom kar k naročanju spravil.
Za alternative temu ohišju pa sem še vedno odprt in bom do cca. teden dni po tistem, ko mi tega dostavijo:)

knife ::

Tudi sam se spravljam k sestavi HTPCja za FullHD. Komponente:
Athlon 64 X2 5000+ Black Edition
GIGABYTE GA-MA78GM-S2H
OCZ DDR2 2GB Kit XTC platinum
Seagate Barracuda 7200.11 750GB
Ohišje LC Power 2019MB, microATX, 380W

Ohišje sicer ni ravno najbolj fancy, je pa vseeno majhno in predvsem cenejše. Nisem se še povsem odločil za hlajenje procesorja, bi šlo pasivno, če ja katero pasivno hlajenje mi priporočate, da paše v to ohišje?
Drugače pa kolebam med Scythe Shuriken in Arctic Cooling Freezer 64 LP.
Rabil bi tudi nasvet pri brezžični mrežni kartici, saj nimam pojma kaj izbrati, in pa pri kompletu miš+tipkovnica z dosegom 3-4 metre.
Ne bi pa se branil tudi drugih komentarjev/priporočil kar se tiče sistema.

Wofk ::

procesor vzemi kakšne ''švohnejši'' x2 ker tale precej pokur in se tut greje, lahko pa ga underclokaš ker ima odklenjen množilnik

SimplTech ::

Pa se ša jaz malo javim. To temo redno spremljam že od začetka in sem v njej izvedel veliko pametnega in uporabnega pri sestavi svojega HTPC-ja.

Jaz sem ga sestavil iz komponent:
- ohišje: Thermaltake DH101
- procesor: AMD 4850e
- plata: Gigabyte GA-MA78GM-S2H
- RAM: 2x 2GB Corsair XMS
- diski: 500GB Samsung F1 in 500GB Hitachi
- DVD-RW Pioneer
- proc. hladilnik: Zalman 7500 Alcu

Če koga zanima se nekaj slik nahaja tukaj: galerija

Na hitro lahko samo rečem, da je kar nekaj časa trajalo, da sem stvar usposobil kot sem želel. Predvsem pri plati je bilo kar nekaj težav. Glede ohišja lahko samo rečem, da je bilo drago in da ga verjetno ponovno nebi vzel. Me ni najbolj prepričalo. Vsakemu ki pa planira sestavljati HTPC pa povem, da razni VFD in LCD enkrani na ohišju sploh niso uporabni, tako da niso vredno ekstra denarja.

Malo več pa napišem jutri.

Jaz dodajam še nekaj izkušenj, ki sem jih imel in lahko pridejo prav še komu na forumu, ki razmišlja o HTPCju.

Strojna oprema:
- procesor: Dolgo sem razmišljal ali AMD ali Intel, pa je na koncu zmagal AMD, predvsem zato, ker je veliko več primernih plošč. Pa tudi cena je primernejša. Odločitev je padla na varčnega 45W AMD X2 4850e (2500 Mhz). Zadeva me ni razočarala, deluje resnično hladno (hlajen z Zalman 7500 Alcu, ki je nastavljen z fan matom na min. vrtljaje - okoli 1100 obratov/min) in tudi moči ima za moje potrebe dovolj. Z 1080p mkv filmi ga še nisem testiral, planiram to narediti čez vikend. Tako, da za povezetek procesor toplo priporočam vsakemu

- matična: zaradi ugodne cene in najboljše opremljenosti (firewire, eSATA...) sem se odločil za Gigabyte GA-MA78GM-S2H. Z ploščo je bilo kar nekaj težav: namreč proc in plata se z tovarniškim BIOS-om nista razumela. Simptomi so bili takšni, da se plata ni hotela bootnat - ventilatorji so delovali, slike na monitorju ni blo. Z Googlom sem se dokopal do rešitve (reset BIOSa, nadgraditev na najnovejši BIOS) in stvar sedaj deluje stabilno in po pričakovanjih. Imel sem še čudno težavo pri instalaciji Viste, ki je na začetku preprosto obstala na enem izmed ekranov in se ni premaknila nikamor. Zopet je Google pomagal do rešitve (izklopil sem v BIOSu disketnike - čeprav jih sploh nimam v sistemu).

- ohišje: Tudi tukaj je odločitev potekala počasi in po celem mesecu sem vzel Thermaltake DH101. Vzel sem zaradi integriranega LCD-ja (potem se je izkazalo da nima velike uporabne vrednosti) in priloženega daljinca. Tudi daljinec se je v uporabi izkazal kot ne ravno zanesljiv (pogosto se neha odzivati). Vgrajeni ventilatorji v ohišju so za dnevno sobo preglasni. Spravil sem jih v normalno stanje z priklopom vseh ventov na 5v. Drugače pa lahko pohvalim izdelavo ohišja in kvaliteto materialov. Vseeno danes se najverjetneje zanj nebi ponovno odločil, zato ker nudi premalo za tako visoko ceno.

- diski: Doma sem že imel 500gb Hitachi-ja in dokupil sem 500gb Samsunga F1. Ko sem poštimal vente v ohišju so diski postali najglasnejša stvar. Sploh pri seeku sta oba skupaj proizvedla kar nakaj hrupa. Spet je Google našel odgovor. Z feature toolom od obeh diskov sem jih prestavil v silent mode in razlika je občutna. Sedaj lepo predeta.

- napajalnik: vzel sem LC-power 550W in je sedaj, ko so poštimani diski in venti najglasnejša stvar. V planu je verjetno menjava vgrajenega venta z kakšnim tišjim.

Programska oprema:
Eksperimentiral z veliko programi, prebral kar nekaj nasvetov, probal Vista MC, Meedios, MediaPortal. Na koncu me je najbolj prepričal MediaPortal, ki ga uporabljam v navezi z KMplayer-jem. Predvsem me je prepričala relativno enostavna nastavitev in to da sta oba free. Vse skupaj sem nastavil na podlagi tega vodiča: link
Stvari še niso nastavljene čisto tako kot želim, ker trenutno ni časa, a upam da mi bo uspelo v kratkem.

Zgodovina sprememb…

roli ::

Tudi sam sem v torek naročil komponente za moj mini HTPC.
Sestavljen bo iz tegale:
- Intel Little Falls D945GCLF (vgrajen Intel Atom procesor - 1.6Ghz) -60,53€
- Mushkin 1024MB DDRII RAM -17,00€
- Napajalnik LCPower 320W (več kot preveč za takle mini računalnik) -23,53€
- Samsung DVD-RW enota -22,06€
- Komplet stikal, ledic za matično -4,37€
-----------------
Skupaj z poštnino (5,92€) me bo pri AGTju to prišlo 133,41€!

Tukaj manjka daljinec, ki pa ga bom kupil nekoč - morda bo to ATI Remote Wonder ali pa kaki Apple Remote. SEveda bo potreben še nek IR sprejemnik ali nekaj. To bomo še videli. Ohišje pa bom naredi kar sam - ali bo to karton ali les ali karkoli še ne vem. Disk bo neki stari 20GB IDE Maxtor - multimedija bo streaman preko omrežja ali pa preko zunanjih diskov. Mi je tak način precej ljubši.

Za operacijski sistem bom uporabil kar OSX(86) - hackintosh. Programska oprema pa bo zagotovo Plex - oziroma XBMC (za windws in ostale platforme). Stvar bi morala poganjati tekoče video pri 720p resoluciji kar seveda ni čisto 100% (odvisno od datoteke) ampak se ravno ne sekiram kaj preveč za to. Je pa zagotovo to ena izmed najcenejših konfiguracij.
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

krho ::

No če bi pa vzel Amdjevega 4850e, ter matično ploščo s 780G chipsetom bi te prišlo 70€ več, imel bi HDMI, ter par drugih bombončkov poleg tega pa bi lahko gledal še 1080p...
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

kocbek ::

Da se še jaz pridružim.
Sam ma htpc že kakšno leto mogoče večsama konfiguracija sistema je AMD-ev proc. X2-4400+,1gb rama,asus M2A-VM,160gb diska(trenutno),linteckovo ohišje, daljinec piklopljen na usb in deluje na x10 protokolu.

Predvaja vse tudi 1080p filme(pa čeprav na trenutnem tv tega ni videt-"še stari katodni tv").

Mel pa sem isti "problem" kateri software za htpc, kot SimplTech.
Stestiral sem vse takrat software, ki so bili takrat na tržišču, od meedios, mediaportala,getall media,sesamtv...
Nakoncu sta zmagala sesamtv in mediaportal.
SesamTV je ultra enostaven, prav tako mediaportal.
Trenutno pa uporabljam mediaportal brez nekega zunanjega predvajalnika, na windows xp sp2 brez nekih updatov in nepotrebnih programov.Na njem imam nameščen le še powerDVD pa šeto zaradi mpeg2 dekoderja za DVD-je.
V njem delujejo vsi divx,xvid,mkv filmi tudi dvd filmi.
?????

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kocbek ()

roli ::

@krho: Bi pa moral gledati, da v Osx86 lahko dobim polno podporo za QuartzExtreme in CoreImage. KEr ta ploščica naj bi z Osx delovala out of box. Za 1080p se ne sekiram saj moj projektor podpira resolucije do 1080i njegova nativna resolucija pa je 480p - čeprav kaki BluRay film je gor izgledal prav dobro. Ampak tako ali tako imam večinoma standardne divx filme pa kaki 720p mkv kje. Za eni dve leti dokler imam še ta projektor bo potem bodo pa verjetno FullHD projektorji že poceni pa bom potem naprej videl kako bo. HDMI ravno ne rabim čeprav bi bilo bolje imeti DVI-HDMI kabel kot pa VGA-DVI adapter. Ampak bom že potrpel! Sicer pa bi tvoja stvar koštala 70EUR več kar pa nikakor ni malo denarja. To lahko potem dam za kable, daljince, kaki dodaten trdi disk...
http://www.r00li.com

destiny ::

Jah no, za 70€ boš dobil ali daljinec ali pa disk. vsekakor pa ne vse zgoraj našteto. Poleg tega je krhov-a varianta precej bolj zmogljiva in zmore obdelat 1080p danes in čez dve leti :)

GrMar ::

Bo tale konfiguracija za HTPC v redu?
Antec Fusion schwarz, 430W ATX 2.0
Gigabyte GA-MA78GM-S2H
AMD Athlon X2 4850e
Corsair XMS2 DIMM Kit 2GB
Samsung SpinPoint F1 500GB 16MB SATA II
Samsung SH-S223Q SATA

Skupaj 350€ v Grazu (E-TEC.at).
Software - Vista + MediaPortal?

SimplTech ::

@miki65: Mislim da si dobro izbral. Če boš gledal še za zamenjavo box hladilnika pa malo poglej za Scythe ninja mini, ki zelo lepo paše v Antecov Fusion ohišje, pa lahko procesor hladiš pasivno (ohišje ima ventilatorje čisto blizu hladilnika in z 45W Athlonom nebi smel imeti težav).

Malo si lahko prebereš in ogladaš slike tukaj: Scythe Ninja Mini CPU heatsink

Če nimaš že zaminšljenega drugega načina kontrole HTPC-ja, potrebuješ še kakšen dober daljinec. Lahko pogledaš za Microsoftov MCE Remote, ki ti za 39,01€ ponuja kar nekaj (MediaPortal je že pripravljen za delo s tem daljincem).

GrMar ::

Hvala SimplTech. Ravno nekaj takega sem
iskal, če bo box hladilnik preglasen.
Daljinca že imam - Logitech Harmony.

Kato ::

Jaz imam tudi mini Ninjo v Fusionu. Hlajenje je pasivno na 45W procesorju. Rabil boš še dva ventilatorja saj boš hitro ugotovil ,da sta priložena Antecova preglasna tudi na low. Drugače si pa dobro izbral komponente.

GrMar ::

Ja, vem. Priložene ventilatorje bom modal na 7V.

Te-Slo ::

:)No da malo dodam moje izkušnje::)
Naredil sem že ene 5-6 mašin in vse delajo kot je treba
Odkar je v bigbangu BR Pioneer 202 za 99 eu imam notri tudi BlueRay
HW:
ANTEC Veris Fusion - vse tri verzije ohišij - meni najbolj sede črna z modrim ekranom in IMON sw za daljinca.
MB : micro ATX -probal z asusom z x1250 grafo vendar takrat če ni bilo GB MA69GM-S2H plate.
Problem je samo ker na ASUSU HDMI extender požre prostor za grafiko in x1250 je malce švoh in enemu sem dodal 4870 Saphir-a ta 147 Eu ker je mulc hotel tud malo game mašine.
Rekel sem mu naj na AMD-ju pozabi game čeprav je Crysis na MA69GM-S2H delal z 4870 kar spodobno vendar gamerji mate denar in že kupite makino dedicated za game

Povsod dam AMD X2 z 2 ali 4 gb muskhina. X2 5250 EE je dovolj, raje dam X2 6000 zdaj pa X3 ker je tiste par EU razlike malenkost če ima kdo Blu Ray ali pa če ripa. Takrat se ventilator od proca malo oglasi samo ni kritično
Za Tv dam navadno Hauppauge in lepo dela v media centru
Tudi winfast XP2000 je delal vendar je slika bolj boga ker je to že stara karta

Doma imam za sebe tudi Technotrend USB CI-3650 (za HD) in je malo komplikaže za SAT programe ker ima TT svoj player in gre mimo media centra ampak to je itak moj domača mašina in je bolj za test in SAT HD snemanje (TT 3650 je S2 )in lepo snema TS file.

Ostanek mašine je 2x 750GB sata WD, DVD RW sata za tistih 25 EU
Diski so lahko tudi manjši ali celo samo eden ampak ANTEC ima krasno vpetje za diske in so res silent - nič se ne prenaša na ohišje ker ima silikonske mehke čepe na katerih visi disk.

SW: sedaj lepo dela z Vista premium + MCE remote od MS (oboje dobiš v AGT-ju če kupiš "komplet sistem" proc+mem+plato+disk - rečeš da boš vgradil v staro ohišje)
Tudi Myth linux ali Ubuntu gre samo to je bolj za napredne uporabnike ki se imajo čas zezat

Sistemski disk ni treba da je Raptor ker če je 2 ali 4 GB RAMA je sistem za media center kuril maksimalno 750 MB torej ni veliko swap-a in disk ni kritičen in je stran metanje denarja. Če kdo rabi IPTV (VLC) mora dodati PCI eth karto kar napolne makino do konca (samo dva PCI slota) - če imaš tud TV (SAT) karto

ANTEC-a kupim pri YellowCent.at v Avstriji saj je transport 16 EU (GLC pripelje domov čez dva tri dni) in je še vedno samo 157 Eu (plačaš po paypalu), ostalo pa pri AGT razen Blue Raya ki so v Big Bangu po 99 EU. Če bi ravno lovil cene bi lahko letal po celi Ljubljani samo je lažje zaradi garancije če je vse od enega pa tudi cene so +- 5%
Maksimalna mašina do zdaj je bila okoli 1000 EU ko je BR stal 147 EU kar pomeni da zadevo sestaviš tam ca 600 -800 odvisno od konfiguracije.



Pri MA69GM-S2H pazite samo zaradi monitorja: skupaj dela samo analog + en od digitalov! vendar jaz dam navadno HDMI out + Logitec kbd+mouse in so se navadili delat brez drugega monitorja.

ANTEC je primerno lep in tih, sliši se samo ko dela DVD. Oba ventilatorja imam na 2 stopnji in je še vedno tiho. Ne pregreva se tudi po 70 - 80 urah to pa pomeni da ga ni streba izklapljati - naj dela ponoči torente.

Malo je vaj z MS MCE remote-om, sem dobil tudi takega ki je bil fuč jaz sem pa podrl že pol mašine.

Ravnokar se spravljam nabavljat robo za naslednjo naročeno mašino ki bo spet blizu 1000 EU in še kar ostajam pri preverjenih komponentah.

pa srečno

PS: Se bom pomatral in dal fotke kako se sestavlja - vse skupaj dela z inštalacijo HW in SW v cca 2 urah.

Kato ::

Te-Slo ali mogoče še kdo drug:

Tisti ,ki imate Antec Fusion ali uporabljate kakšnega univerzalca in ali dela samo v Visti oz. XP MCE ali tudi s kakšno drugo programsko opremo.

Razmišljam konkretno o tem

Te-Slo ::

Jaz sem sicer bolj za Logitech One
http://www.agt.si/racunalniska-oprema/m...

vendar so trenutno slabo dobavljivi

meni MS MCE dela lepo za VistaMCE, čeprav ima tudi Hauppauge 1300 svojega.
MS MCE remote im tudi dodatni IR oddajnik da lahko posredno premikaš kakšno reč na drugi škatli (VCR, DVD, SAT sprejemnik) ampak tega nisem testirel

Imam tudi Marantz 4002 za AV center s svojim daljincem ampak tega moram še malo naučiti in ga imam za to da gre na Panasonic plazmo 42" preko HDMI iptv, HMPC in vse ostalo z zvokom preko digitala na 5.1

Kato ::

Sej bi ga vzel samo se mi zdi 140€ preveč za daljinec.

Te-Slo ::

:)
Sej bi ga vzel samo se mi zdi 140€ preveč za daljinec.

seveda ampak teh daljincev mam že ene 8 tam po mizi in se mi kar meša pa še tašča seveda nima pojma kje kaj prižgat in ugasnit pol pa poslušam neumnosti

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Te-Slo ()

roli ::

Danes dobil Little falls in namestil OSx nanjo. Več stvari ter slikic pa pozneje!
http://www.r00li.com

axee ::

Katera zvočna kartica je kej priporočena za htpc?

GrMar ::

Ima kdo izkušnje z Visto x64 in MediaPortalom?

djpiky ::

Js mam harmony 555. Najprej sem imel namen kupiti harmony one ampak se enostavno ne splača. Zanima me kej lahko kupim ir oddajnik/sprejemnik da bom lahka še HTPC upravljal z daljincem in katero programsko opremo priporočate?

Kar se pa tiče harmony 555 pa lahko z njim upravljam vse kar ima IR. Od glasbenega stolpa, tv, sioltv, zvočniki pa use do klime.

majstor ::

Kaj obstajajo ze kaksni sestavljeni mini pcji z hdmi izhodom, samo za gledat HD FILME na LCD TV?

Ali pa najcenejsa varjanta ki jo dobim, kolk stane?

destiny ::

majstor, poglej si to temo.

TRIROG ::

Kako je pa kaj z eksternimi napajalniki? Kot so naprimer za MiniITX ohišja? se dobijo tudi za MicroATX sisteme?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TRIROG ()

Kato ::

Sej napajalnik je isti.

Pico PSU

Trgovina

GrMar ::

HTPC je sestavljen :) MediaPortal dela brez problemov. Problem je edino to, da mi na TV (plazma Panasonic th-42px730e) ne pokaže slike po celem ekranu? Poskusil sem že vse resolucije kar so možne. Ima kdo kakšno rešitev?

roli ::

Moja stvarčica je tudi sestavljena! Sedaj moram samo še malo upicanit softwer pa bo. Razmišljal sem sicer, da bi stvar prodal in kupil nekaj z DVI izhodom, ker nažalost moj projektor preko VGA vhoda podpira resolucije do 1280x1024 - ampak ne tudi 16:9. Tako, da čeprav lahko softwersko dobim, da je slika 16:9 (brez raztegovanja ali rezanja) to ni čisto to. Preko DVI vhoda pa projektor predvaja normalno tudi 1080i.
http://www.r00li.com

Okapi ::

miki65, v nastavitvah od grafične poišči overscan in spremeni nastavitev, morda bo zaleglo.
Druga možnost je, da spremeniš frekvenco s 60 na 50 Hz, ali obratno.

O.

GrMar ::

Okapi, najlepša hvala. Sprememba frekvence ni pomagala, je pa pomagal overscan. :)) Ali veš zakaj ni možno nastaviti 100Hz, ki jo TV podpira?

TRIROG ::

kaj če bi tisti ki ste zaključili s svojimi projekti(vsaj v večji meri) objavili kakšne slikce?

Ima morda kdo eksterno USB zvočno kartico na HTPCju? sam nujno potrebujem eno, ker navaden stereo ne zadostuje ...

Btw katere kodeke imate nameščene ... mika me fddshow ... vendar se mi zdi enostavno preveč ... zakompliciran?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TRIROG ()

McMallar ::

Vidim, da vsi priporočate matično ploščo Gigabyte GA-MA78GM-S2H. Kako pa je z TV out? Nimam LCD TV in bi rad priklopil preko česa drugega in ne HDMI priključka. Je to izvedljivo brez dodatne VGA kartice? Če ni, se mi ta plošča ne splača.
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

BigMan ::

Sprobaj tudi port XBox Media Centra na windowse. http://xbmc.org/

Okapi ::

@miki65
Malce s zamudo:)
100 HZ je televizorjeva interna zadeva in pomeni, da vhodnih 50 Hz televizijskega oziroma video signala spremeni v 100 Hz. Ne pomeni pa, da podpira 100 Hz že na vhodu.

O.

roli ::

Končno sem spravil svojo škatlico v red tako kot mora bit. Uredil kable, za daljinec trenutno uporabljam star USB gamepad, ki ga bom sicer zamenjal z PS3 Bluetooth daljincem. Media player je pa vsekakor XBMC - ni ga boljšega. Slikice dobite upam, da še danes.
http://www.r00li.com

amper ::

Pozdravljeni
Mene pa zanima če se lahko v XBMC predvaja IPTV.
LP
Delaj dobro in pusti vrabčkom čivkati !!!

G[e]c ::

A ma Antec Fusion 430-UK Black ohisje zraven dalinca al samo IR reciver al kakj?

berni416 ::

Odločam se za nakup HTPC, pa me zanima tak najboljsa price/performance za tam do 700e (+-50e)..gledalo se bo HDfilme (torej verjetno treba močen procesor?)
Katero ohišje? Antec Fusion ali Thermaltake DH101? Kateri procesor (intel)? katera matična (z integrirano grafično)...

ali je potrebna še zvočna kartica? Ker zvočniki in receiver (onkyo606) so kar dobri, nevem pa kakšna je razlika z integrirano ali posebej kupljeno?

Kateri napajalnik? Šparat z LC powerjem ali kupit kakšen enermax.. kateri je po defaultu tih (brez nekakšnih extra kupljenih ventilatorjev).

hvala in Lp

Kato ::

berni416:

Vzami Fusion, zraven dobiš dober tih napajalnik. Zelo dobro ohišje, moral boš zamenjati ventilatorje ampak drugače je pa zelo uredu. Za matično , če ne nameravaš imeti grafične posebaj je najboljša tista Gigabyte ,ki je omenjena malo višje. Za procesor pa bo moral biti AMD-jev ,ker to čipovje je le za AMD procesorje. Za zvočno pa Club 3d Agripa, ali pa cenejšo od iste firme.

Okapi ::

Zvočne kartice sploh ne rabiš. Integrirane so dandanes dovolj dobre. Glej samo, da ima matična digitalni zvočni izhod. Tega priključiš na receiver in so stvari urejene, kar se zvoka tiče. Vsaj kar se filmov in glasbe tiče.

O.

G[e]c ::

Kato a je dalinec zraven al ni?

berni416 ::

hvala...kato kle pa piše http://www.elektronika.si/product_info.... "without power supply", torej je treba posebej kupit napajalnik ane

roli ::

Slikce kot obljubljeno!



















Drugače pa sem dobil eno precej zanimivo priložnost in bom verjetno tole stvar zamenjal za Intelov Pentium D in eno Gigabayte matično ploščo z integrirano grafiko katero lahko potem nadgradim z zunanjo PCIE stvarco.
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Senitel ()

Kato ::

G[e]c:

Daljinca ni zraven. Dobiš samo ekranček s IR portom.

popravek:
Opazil sem ,da so sedaj na trgu že verzije s daljincem, samo te ,ki so v Sloveniji so po moje še stara zaloga. Nove verzije imajo v imenu "Remote"

berni416:

Tisti link mi ne dela. Drugače pa še nisem slišal ,da bi se to ohišje dalo kupiti brez napajalnika.

rolihandrej:

Si imel kakšne težave pri inštalaciji OS X, si moral kakšen BIOS zamenjata ali pa kaj podobnega?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Kato ()

roli ::

Nič problemov! Samo vstaviš DVD začneš inštalacijo, namestiš popravke ter par sistemskih datotek za grafiko in si fertik!
http://forum.insanelymac.com/index.php?...
http://www.r00li.com

pickle_rick ::

Imam nekaj vprašanj v zvezi s htpc-jem.

1.Glede na sestavo nekaterih me zanima ali je grafična kartica sploh obvezna, če ne misliš igrati iger oz. če zadostuje integrirana? (Tudi za predvajanje 1080p)

2. Ali je snemanje siolovega IP tvja možno s htpcjem? (Ter preskakovanje reklam ipd.)

3. Približno koliko bi dal za htpc zmožen predvajati HD video (1080p)?

pickle_rick ::

Sem se zdaj malo bolj pozanimal še, tako da je zadnje vprašanje pojasnjeno, zanima me še odgovor na prvi dve. Odločil sem se zaenkrat za tole konfiguracijo:

Gigabyte GA-MA78GM-S2H 85.50 eur
AMD Athlon X2 4850e 61.90 eur
Mushkin PC2-5300 2Gb 30.64 eur
WD5000ABYS 500Gb 96.36 eur
Samsung D162C-BEBP 16 eur
Skupaj: 289 eur

Zanima me katero ohišje (čim ceneje). Ali je bolje vzeti kar navadno ležeče ohišje, ali morda Antec fusion 430? Všeč mi je soliden izgled, pa ker ima že vgrajen napajalnik. Kako je pri tem ohišju z daljincem? Če bi vzel antec bi vse skupaj prišlo nekje 432 eur. Bi se dalo še kje kaj prišparat, recimo cenejši disk?

Zanima me še če je na omenjeno matično možno montirat grafično naknadno? (ati 4850)
Pa če vse skupaj sploh paše skupaj?

hvala!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HTPC (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
27855978 (32703) Netrunner
»

star pc kot HD player

Oddelek: Zvok in slika
303994 (2724) Repminister
»

HTPC komponente ... pomoč prosim...

Oddelek: Kaj kupiti
101475 (1140) Netrunner
»

HTPC ohišja

Oddelek: Zvok in slika
384724 (3493) oolh
»

En par vprašanj okoli HTPCja

Oddelek: Pomoč in nasveti
201948 (1474) Keyser Soze

Več podobnih tem