» »

PC na TV - splošni nasveti

PC na TV - splošni nasveti

««
«
1 / 40
»»

CCD ::

Opazil sem, da se velikokrat pojavljajo ena in ista vprašanja glede slike iz računalnika na TV in da vlada splošno pomanjkanje vedenja o potrebnem materialu, zato sem spisal par sledečih osnovnih točk:

1. Vsi TV-ji ne zmorejo S-Video povezave, še posebej, če nimajo vtičnice, namenjene temu, in gre za S-VIDEO --> SCART adapter...
Rezultat je črnobela slika.
V osnovni specifikaciji za SCART je podprt samo kompozitni video signal. Vendar pa je SCART zgolj tip vmesnika in že
dolgo obstaja "standard", kako lahko preko SCART vmesnika priključiš tudi S-video. V tem primeru mora biti
tudi TV kompatibilen s to rešitvijo. Velika večina današnjih TVjev ima danes tako možnost priklopa (pozor: če ima
TV več SCART priključkov, je ponavadi z S-video kompatibilen samo eden in je tak SCART ponavadi tudi posbej označen
z drugo barvo ali pa piše zraven s-video), res pa je, da večina starejših TVjev tega ne podpira.

V kolikor TV ne podpira s-video SCART, je rešitev nakup kabla, ki pretvori S-video v kompozitni signal. Tak kabel si lahko naredite tudi sami,
saj je vse, kar je potrebno, da signala iz S-videa združite v enega, ter vmes dodate en kondenzator.
Tako lahko npr. sami kupite SCART vmesnik in notri prispajkal kondenzator in zadeva deluje zadovoljivo.
Več si lahko preberete na:
S-video to composite video adapter
S-video to composite video on SCART
Seveda pa se dobijo tudi že kupljeni kabli s-video -> composite.


2. Najboljša povezava, če preko S-VIDEO ne gre, je prek rumenega činča, če ima TV primeren vhod, drugače pa uporabite zgoraj naveden SCART adapter (Adapter Scart M/3X RCA M + SVHS). Za to povezavo je najbolje uporabiti kabel primerne debeline (kvalitete) - v elektro-tehničnih trgovinah dobavljiv, in meni najljubši, je TASKER 1X0.35 Proffessional Noiseless Microphone Cable (Low Capacity). Tudi nad 20m dolžine deluje brez izgub. Glede terminologije sem slišal tudi ime "kompozitni kabel", ampak, ko sem ga zahteval od prodajalca, me je samo debelo gledal.
Kar se tiče uporabe koaksialnega kabla, moram priznat, da ne vem, kako je s kvaliteto ipd., ker ga zaradi nepraktičnosti (je trd in debel)[ni res, da se dobiti tudi mehkejšega, le povprašat moraš prodajalca --CaqKa] niti nisem poskusil uporabiti.

3. Vse kable, adapterje in konektorje se kupuje v specializiranih prodajalnah, ne v Big Bangu... Take so npr. HTE (LJ, MB - spletna stran), IC Elektronika ( spletna stran)...

4. Slike filma oz. podnapisov ni na TV.
Zaradi optimizacije prikaza slike za prikaz le te skrbi direktno grafična kartica, ki deluje v t.i. overlay načinu.
Pri tem načinu program za predvajanje ne prikatuzuje slike direktno, ampak prikaže samo roza kvadrat. Nato je naloga
grafične kartice, da roza barvo dejansko zamenja s predvajano vsebino.
Problem pri tem načinu je, da zna grafična kartica tako sliko prikazati samo na primarnem zaslonu, kar ponavadi pomeni,
da sliko na računalniku vidimo, na TV zaslonu pa ne.

Prva rešitev je, da TV določimo kot primarni zaslon. V tem primeru bo slika videa prikazna samo na TV in je ne bo na računalniku.
Druga rešitev je, da v nastavitvah programa, ki ga uporabljamo za predvajanje, izklopimo overlay. V tem primeru
bo slika prikazana tako na monitorju kot na računalniku, je pa malenkost večja obremenitev procesorja.
Tretji in še najboljši način je vklop načina "VMR9 windowless", kar je možno nastaviti v večini sodobnejših programov za predvajanje.


Temo, ki obravnava podnapise, najdete tukaj.

Z DirectX 9 je namesto overlay-a prišel nov način pospeševanja slike: VMR9 windowless. V tem načinu je slika normalno vidna
tako na računalniškem zaslonu kot tudi na TV. Za delovanje tega načina potrebujemo program, ki ta način podpira.
(npr. ZoomPlayer - Options->Filter Control->Standard Media Playback->VMR9 windowless oz.
Media Player Classic - Options->Output->VMR9 renderless)

5. Z nastavitvami za TV v gonilnikih se ne igrajte preveč, saj se lahko potem zgodi, da pristanete na čudnih mode-ih s črnobelo sliko, kar otežuje odpravljanje težav, ki morda ležijo drugje (nepravilna povezava). Za pravilno delovanje TV-izhoda na vaši grafični kartici uporabljajte gonilnike proizvajalca kartice, ne pa proizvajalca grafičnega čipa. Za pravilno delovanje morate v gonilnikih imeti nastavljeno tudi PAL-B (to velja, če je TV kupljen v Sloveniji).

Terminologija (namesto "en okrogu konektor, tak lep okrogu..."):
Činč: okrogel konektor rumene, bele, rdeče ali modre barve z enim pinom v sredini in izolacijo okoli. Za en kanal - audio ali video. Audio činča sta bel (levi kanal/mono) in rdeč (desni kanal), za video je rumen.


S-VIDEO konektor: okrogel - 4 pini + 1 plastični orientacijski.


SCART - 20-pinski konektor na zadnji strani TV-ja (če je TV starejši ga pogosto nima). Nekateri TV-ji pa jih imajo več, zato poglejte v navodila, ker so lahko nekateri od njih namenjeni samo enosmerni povezavi (iz TV-ja ven, ali obratno). Dostikrat je tudi SCART priložen grafični enosmeren, to vidite tako da recimo nima vseh pinov, ali pa da nima preklopnika IN/OUT, kot tale na spodnji sliki.
Še slika SCART adapterja:


Ob gledanju filma s podnapisi vam na televiziji ne prikazuje podnapisov: poglejte v to temo: slika na TV je filma pa ne

Kako povezat starejši videorekorder, da boste na njem lahko snemali tvout sliko najdete v tej temi: kako posnet računalniško sliko
  • spremenil: podtalje ()

Tomi ::

V kolikor imate sami še kakšen koristen nasvet, ga dodajte.

Moderator ga bo dodal v prvi post.
metrodusa.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomi ()

Cuoresportivo ::

hja imam. kar se tiče nastavitve tv-ja za primarni ekran, se ne strinjam kaj preveč. slabe izkušnje. sploh to ni primerno, če je tv v drugi sobi kot pc. Osebno imam doma gf 4 mx 460 golden sample, tv je sony. Zadeva je zelo elegantno rešena, saj se na tv-ju lahko gleda film, na pc-ju pa se recimo dela kaj drugega ločeno, razen pri zvoku se pojavi problem, ki pa se lahko tudi reši z uporabo dodatne zvočne kartice(kar imam v planu). V nview imam nastavljeno klon, potem v nadzoru prekrivne barve pa imam overlay na drugi zaslon omogočen. Potem je tukaj še bsplayer(dbest), kjer imam nastavljen overlay mode 1, ter pri podnapisih -> draw subtitles on overlay surface. Format tv-ja pa je ponavadi vedno PAL b/g oz nemčija, razen , če nimate TV-ja prešvercanega iz USA &co. Ponavadi je to vzrok za črno belo sliko, ker ni nastavljeno na pal. To je do sedaj nekako najbolj uporabna rešitev za lastnike zadnjih geforcov, saj razni tooli ala TV tool ne delujejo, saj čipa NV 17 kot ga imam jaz, le ta programčič ne podpira. Poskusite ne bo vam žal. Na najnovejših pc-jih , ki so namenjeni multiprocesorskim opravilom, se da delat več stvari hkrati, zakaj bi zaradi gledanja filma preko tv outa moral bit računalnik totalno zaseden, če se da delat več stvari hkrati.
lep pozdrav(best regards)

Boky ::

Sam sem si naredil 30m podalska iz mikrofonskega kabla(dal cca 5ksit). Na TV nisem opazil razlike v kvaliteti slike pri povezavi z tem in z 2m dolgim kablom.

KTr1sk ::

cuoresportivo TVTOOL 8 deluje na GF4mx karticah, ker ga jz uporabljam in zadeva deluje, podpira tudi, če hočeš na računalniku kaj druga delat problem je pa res zvok pa tud ko sem film predvaju in na računalniku sem pa nekaj drugega delal mi je film štekal (zatikal na 1700+, 512MB-ram) na televiziji, zato ni kaj uporabna zadeva. (ker jz dosti snemam na video kasete VHS) in imam scart priključen na videorekorderju, tako, tudi, če nima TV scart priključka lahko gledaš na televiziji z lepo barvno sliko! Za povečanje slike je pa dobra zadeva, ker lahko pod opcijo "Prolagoditve zaslona" - "Velikost zaslona" zelo povečaš sliko, če imaš ozki format spodaj je pa opcija "Fliker filter", ki lahko s tem omogočiš bolj čisto sliko!

Simulacrum ::

Lepo, da se je nekdo spomnil zdruziti vse koristne nasvete glede rac. slike na tvju. :)
Ze nekajkrat sem razmisljal o povezavi rac. s tvjem, a imam tezave, ker je tv na cisto drugem koncu stanovanja.
V enem izmed zadnjih Jokerjev sem opazil zanimivo napravo, ki omogoca prenos slike ter audio signala preko radijskih valov. Pa tudi cena ni pretirana --> okrog 30.000 SIT.
Torej...ima kdo kaksne izkusnje s tovrstnim gledanjem filmov na tvju? Kako je s prenosom digitalnega signala (S/PDIF Out)? Elektricne napeljave lahko popacijo signal? Max razdalja? Ipd.

LP
Riplix

Cuoresportivo ::

no ja res je da že dolgo nisem bilna tvtool strani. vem pa da(očitno prejšnja verzija) je posebaj pisalo" notice" not suported for nv 17 chip on nvidia cards. tak da. pa že tak se mije zdel tak tak program. raje sem experimentiral in uspel dobit to kar sem hotel. ono hkrati dve zadevi: neke ne preveč zahtevne zadeve ala film + igra. recimo en gleda zvok en pa kaj vem word, winamp.... lahke zadeve. ker recimo če gledaš film pa že nekaj delaš v winsih (odpiranje menija povzroča zvoke, če jih imaš nastavljene) zna bit moteče . za gledalca na tv-ju + sourond , pol pa vdari woofer priizredni zaustavitvi winsov.:D
lep pozdrav(best regards)

test76 ::

Dostikrat mi ljudje pridejo v servis in se pritožujejo, da jim gredo po ekrano, ko imajo
v klopljen svideo ali činč kabel v TV razne lise in motnje po ekranu TVja in brum iz zvočnikov.

Pol sem se pa lotu in razisku zakaj pride to do tega :
Vsi, ki so se pritoževali so imeli vklopljeno kabelsko anteno.
Ko sem potegnu ven it TV-ja kabel za kabelsko so vse težave izginile.
Slika bistra, brez bruma v zvočnikih .
Mislim, da je kabelska slabo ozemljena.


l.p.

digital II ::

hi, mene pa neki zanima......
povežem se na tv brez problemov....zvok je barve so, imam pa zelo slabo kakovost slike. Vse je meglen ne vidi se dobro napisov folderjov samo neki zmazki pa me zanima od česa je to odvisno od grafične al tv-ija Al tko pač je. Ker filmi in igre pa full dobro izpadejo. Tko, da morm kr na pamet do željenih stvari pa je včasih mal moteče.
lp

Cuoresportivo ::

test76:

hja sam sem imel enake probleme. vendar se da zadeva odpravit. da se kupit vtičnica( uporabniki , ki so naročniki kabelskega interneta, so to vtičnico dobili v paketu), ki ima neko vezje, da olajša motnje. tratec ali nekaj takega se imenuje zadeva. V MB se jo da kupit v Tisi, trgovina z elektro materialom. Cena je nekje 3.000 sit. sam sem jo kupil, ker je cela bajta brnela, pa to je bilo še preden sem dobil kabelski net, pa še sliko je izboljšalo. splača se poskusit.
lep pozdrav(best regards)

digital II ::

no fino, bomo probal še to...
samo al lahko malo bol opišeš kakšna vtičnica za kam (kaj priklopiš gor oz.kam), da vem vsaj vprašat v trgovini da me ne bo prodajalec gledal čukast kaj pa čem zdej jest met....
full hvaležen!!!!
lp

dexter_II ::

Dostikrat mi ljudje pridejo v servis in se pritožujejo, da jim gredo po ekrano, ko imajo v klopljen svideo ali činč kabel v TV razne lise in motnje po ekranu TVja in brum iz zvočnikov.
Pol sem se pa lotu in razisku zakaj pride to do tega :
Vsi, ki so se pritoževali so imeli vklopljeno kabelsko anteno.
Ko sem potegnu ven it TV-ja kabel za kabelsko so vse težave izginile.
Slika bistra, brez bruma v zvočnikih .
Mislim, da je kabelska slabo ozemljena


jest sem takrat zemljo na racunalniku odklopu (vmesni vtic brez zemlje) in ni blo nic bru:)
zdej ko mam pa kabelski net pa ni nic bru (ocitno kretnica/filter pomaga)

Cuoresportivo ::

ja saj, ona vtičnica ima zadaj vezje - filter oz ojačevalec. TRASO vem da je, vsaj jaz sem tak rekel, pa je oni tip takoj vedel kaj hočem. Take imajo tudi kablarji pri KKSONLINE, identične. drugač pa zgleda kot navadna vtičnica za tv in radio, samo da ima pač ono vezje zadaj.
lep pozdrav(best regards)

Zgodovina sprememb…

recaro ::

Format tv-ja pa je ponavadi vedno PAL b/g oz nemčija, razen , če nimate TV-ja prešvercanega iz USA &co. Ponavadi je to vzrok za črno belo sliko, ker ni nastavljeno na pal.


Ki se pa to nastavi?

log_in ::

Vsi TV-ji ne zmorejo S-Video povezave, še posebej, če nimajo vtičnice, namenjene temu, in gre za S-VIDEO --> SCART adapter... Rezultat je črnobela slika ali mogoče, če je kabel profi je barvna, samo da hudo migeta

Ali to pomena da če mam tak TV sploh ni šans da imam barvno sliko.???

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomi ()

krneki ::

Seveda je šansa preko RCA-SCART adapterja, ti piše v drugi točki samo slika je malo manj kvalitetna kot pa pri S-Video kablu(v praksi 350črt proti 450črt horizontalne resolucije).

Zelo dober filter za gledanje ivtc NTSC 23.976fps filmov (velika večina divx/xvid filmov) na TVju je ReClock. Zaradi nemnogokratniške razlike med 23.976fps in 25fps (PAL) pride pri izrisu slike do preskakovanja slike oziroma do "ne gladko tekoče" slike. Veliko ljudi tega sicer ne opazi, ampak če vas to res živcira (mene uber) med gledanjem NTSC filma na TV si naložite tisti filter.

dejc2 ::

Zdravo!

Grem študirat v MB, pa sm si umislu prenosnika, pa neb zdj rad kupval še televizije, v stanovanju mam pa kabelsko. Mene pa zanima kaj bi se dalo naredit, da bi lahko gledal TV na prenosnem, ve kdo za kakšno rešitev?

Lp Dejč

Cuoresportivo ::

rešitev je aver media tv, ki se priključi na usb. mislim , da imajo zadevo v comtronu in še cena je ugodna. pokliči ali pa preveri v COM-SHOPU .
lep pozdrav(best regards)

dejc2 ::

Sam mal gledat, sam pr commtronu je nimajo, sm pa gledal pri rolanu, tam jo pa maja, pa sm pe tole vidu,a ma kdo to, kako se kj v praksi obnese?

Lp Dejč

Frenky ::

Imam Radeona 9000pro 128, pa me nekaj zanima glede tv-outa. Kolikšna je optimalna resolucija za TV? Ter koliko barv, 16, 32...?
V priročniku piše 'You can set your display resolution as high as 1024x768. However, higher resolutions will result in a virtual desktop.'
Kaj je virtual desktop? TV izhod bi uporabljal za gledanje filmov ter tudi igranje kakšnih igric.

N-E-O ::

Moj problem se glasi:
Imam grafično kartico VIVO (Video in, video out), torej lahko poleg gledanja filmov na TV-ju tudi zajemam televizijski program. Vendar trenutno še nimam nobenega programa, da bi lahko to počel. Prosim, če mi pomagate, jih nekaj naštejete in predlagate, kateri bi lahko bil najboljši. Hvala v naprej,
Follow the white rabbit.

Cuoresportivo ::

@dejc:

za točno to zadevo ne vem, ne poznam tak dobro. vem za eno drugo zadevo, pri comtronu pride 22.000 in je ekvivalentna po funkcijah, in sicer najdeš jo TUKAJ. zadeva ni slaba, kolko sem jo uspel preizkusit, za več informacij, pa idi na proizvajalčevo uradno stran. aver medio pa bi pri comtronu vsekakor morali imet, saj sem jo držal v roki. če pa nimajo, pa naročijo.
lep pozdrav(best regards)

CaqKa ::

N-E-O
eden izmed zastonjih ki baje zelo dobro opravlja to delo je virtualdub.

CaqKa ::

frenky: virtual desktop pomeni da je desktop v neki ločljivosti prikazan... velikost desktopa je pa večja... torej nekako skrolaš desktop... podobno kot sliko v acdsee premikaš z kurzorji levo desno gor dol jo tam premikaš z miško. zadeva vsaj meni ni uporabna.

en zanimiv link, ki si zasluži svoje mesto v tej temi:
[DivXviD] Predvajanje filmov iz PC na TV

log2 ::

No meni še vedno ni uspelo dobiti slike v barvah (kartica FX5200). Danes sem še nekaj
poizkušal z raznimi nastavitvami, kupil sem S-VIDEO --> SCART kabel (na njem piše S-VHS) vendar z tem kablom sploh ne dobim slike na TV. S-VIDEO -> ČINČ na TV dela samo imam
ČB sliko, nikakor mi ni uspelo prikazat barvne slike. A bi mi kdo poleg tega razložil kako
sploh nastavit NVIEW ?

log2 ::

Ok, problem rešen.

1. ČB slika je bila zato ker sem uporabljal NVIDIA driverje namesto ABIT-ovih. Ko sem driverje zamenjal se je barva pojavila. Za kabel uporabljam kar S-VIDEO --> ČINČ -- TV

2. Nastavitev nView
nView Modes => Clone
nView Display 2: TV/PAL (kompozitni izhod, resolucija od TV (7??x5??), 60Hz)

Overlay Controls:
Full Screen Device -> TV

Potem samo štartam MPlayer in na TV se pojavi film! Obenem pa lahko delam naprej na
računalniku.

CaqKa ::

glede na log2 jev post bom dodal v prvi post, da se naj uporabljajo orginal gonilniki grafične in ne referenčni od proizvajalca čipa.

N-E-O ::

MOOJ PROBLEM:
Imam grafično kartico GeForce Ti4200, 128mb VIVO. Spraševal sem vas že, s katerim programom lahko zajemam Video na Tv-ju. CaqKa mi je odgovoril, da je to Virtual Dub, sam sem si dobil še Power Director 2.1. Vendar stvar enostavno ne deluje.
V Virtual Dubu mi napiše:
- Naprave za zajem ni bilo mogoče najti
- Virtual Dub cannot connect to the desired capture driver. Trying all avaiable drivers.
- Panic: Virtual dub cannot connect to any capture drivers!

Podobna stvar se mi izpiše v Power Directorju.. Drugače imam stvar povezano s kablom (činč na Comp in in činč na Tv-ju__rumeni vhod).

Je še kakšna možnost??
Follow the white rabbit.

CaqKa ::

maš inštalirane driverje proizvajalca grafične?
s movie maker (iz xpjev) gre zajemat?

N-E-O ::

Ja CaqKa prav maš, zdej sem si naložu WDM capture drivers in zadeva se je začela odzivat. Vendar se je sedaj porajal nov problem, in sicer slika je črna. Ko klikneš na Capture Video je slika enostavno črna in nič se ne zgodi. Drugače se file posname na disk in ga je pozneje mogoče pogledati, vendar se vidi samo črna slika.... Prav tako se zgodi v win movie makerju... kaj bi lahko bilo narobe.... sicer mi je res napisalo da driverji niso testirani za win xp, vendar na Nvidiini spletni strani piše da so to gonilniki za winXp... tako da ... je mogoče še spremeniti kakšno drugo nastavitev.... Hvala za pomoč,
Follow the white rabbit.

CaqKa ::

maš inštalirane driverje proizvajalca grafične?
glej 5. točko prvega posta v tej temi.

ales224 ::

Men je pa vse vredi delal, pol pa kr naenkrat ni blo več na TV-ju slike, ampak se pozna da je neki priključeno, ker v sliki nekaj brli, če pa izključim pa ne. Imam povezavo prek scart adapterja. Ko sem poskusil drug TV pa normalno dela!
Kaj bi blo to narobe. Scart adapterji in kabli so vredi!!
LP
ALES

volk_57 ::

Jst mam pa Hercules 3D Prophet 8500 L.E.

pa tvout na grafični kartici zgleda k s-video sam ni k ce ga bols pogledas ma ful pinov vec tko da ce prklopm direkt s-video ma ČB sliko če dam pa umes adapter pa pol navadn composite video mam pa kolkr tok u redu sliko

ajde
Love is all you need!

CaqKa ::

kam ga pa vklopiš glede na to da ima ful več pinov?
verjetno si dobil zraven grafične kakšen extra kabel.

volk_57 ::

ja sem dobil sam samo iz unga cudnga vtikaca na composit video vtikac

jst bi pa rad direkt s-video vn potegnu ce je to sploh mozn glede na un cudn konektor

luka

CaqKa ::

a lahko vidimo ta čudn konektor? če ne vemo o čem se pogovarjamo ti bomo bolj težko pomagali.. razn če se kdo s enako kartico kot jo imaš ti oglasi.

Cuoresportivo ::

hja , verjetno je oni ko ima nekje 9 pinov. samo , če soš hotel direkt, mislim da boš moral sam delat, ker oni adapterji mislim pa od proizvajalca do proivajalca drugačni, ni kao nek standard, na drugi strani tega dapterja pa je nek standard ali je v obliki cincha ali pa oni s-video kabel al kaj je že(4 pine ima ). je mel kolega enako foro na winfast geforcu, pa je prej menjal karto preden je ta kabel dobu originalen.
lep pozdrav(best regards)

robinson33 ::

Ima kdo nasvet zame?

Imam Win98SE in kartico ATI Allinwonder 9000pro 64MB, na TV-OUT imam priključen televizor. Težava je v gledanju gibljive slike na televizorju.

Opis težave: z MediaPlayerjem gledam MPEG filmček, na monitorju je slika normalna, na TV pa je bilo vidno samo črno polje znotraj MP okna (namizje se vidi normalno). Potem sem ugotovil, da se na TV gibljiva slika pojavi, če v Mediaplayerju izključim Hardware Acceleration. Pozneje pa sem videl, da ta trik deluje samo za filmčke v formatu MPEG1, ne pa tudi MPEG2. Tam imam še zmeraj črno polje. Enako je, če filmčke predvajam z ATIjevim playerjem.

Sprememba zaslonske ločljivosti ne pomaga, ravno tako ne izključitev Hardware acceleration v Advanced Display properties. Ni pomagala niti nadgraditev Mediaplayerja na 9 verzijo.

In še eno opažanje, ki je mogoče kako povezano z zgornjo težavo: ko gledam MPEG1 film, lahko v Mediaplayerju z drsnikom oddrsam na katerokoli mesto filma, če pa naložim MPEG2, pa tega ne morem. Drsnik se prilepi na začetku in se ne premika, medtem ko film normalno teče. Drsnika ne morem prijeti z miško in ga odvleči nekam naprej.

Kakršenkoli nasvet bo dobrodošel.

CaqKa ::

si probal za predvajanje mpgjev in mpegov2 uporabit powerdvd?

robinson33 ::

Si ga ravnokar dolvlečem (Powerdvd), bom poročal.

robinson33 ::

Takole je. Sem poskusil Powerdvd 5.0 trial verzijo, ima omejitev dolžine filmov na 30 minut. Predvajanje filma v kateremkoli formatu se zatika, tako da se prikaže le vsak deseti ali ne vem kateri frame :( Nisem našel nastavitve, ki bi to popravila. Računalo ni prepočasno, imam AthlonXP 2500+...

Čudo pa je, da predvajanje na trikratni hitrosti dela tekoče! No, slika na TV pa se vidi normalno tudi pri MPEG2, tako da se bo očitno treba ozreti za dodatnim predvajalnikom. Čudno se mi zdi, da MSov paradni Mediaplayer 9 ne zna s tem opraviti brezhibno.

Imam DirectX 8.1, Powerdvd nekaj omenja 9.0, je to lahko razlog zatikanja? To se mi dogaja tudi pri najbolj "bednih" filmčkih, ki krožijo okoli in jih res lahko predvajaš kjerkoli.

bosy ::

Po vaših izkušnja, katera kartica je potem najbolj promerna za tv out,glede na kakovost slike in enostavnost uporabe oz težav ki se pojavljajo( črno bela slik,meglena slika....)??
So to GF2;GF4; ali radeoni???

CaqKa ::

robinson33: na novo naloži windowse... če pa še potem nebo delalo pa imaš po vsej verjetnosti kakšno hardversko napako... takrat boš pa moral probavat z menjavo grafične itd...

robinson33 ::

Hm, CaqKa, sem upošteval tvoj nasvet in s pomočjo Ghosta (hvala, Peter Norton!) v dveh minutah naložil sveže Windowse. MPEGe2 sem na TVju videl! Po krajšem raziskovanju sem ugotovil, da če običajno nastavitev (monitor=primarni display, TV=sekundarni) obrnem, se obrne tudi moja težava. Potem lahko MPEGe2 gledam na TVju, ne pa tudi na monitorju... s tem, da se v tem drugem primeru rado primeri tudi to, da mi slika z monitorja izgine oziroma mi monitor preide v režim spanja... potem pomaga le še reset.

Očitno ATI še ni vsega dodelal, ali kaj...

Se bom še malo igral z nastavitvami, dokler se mi bo še ljubilo.

Hvala in LP.

solorajder ::

BOKY: Kakšen kabel uporabljaš(dimenzijo, proizvajalec), kje si ga kupil in kakšno grafično imaš?

LP
Bregci

Zgodovina sprememb…

ŽirC ::

Scena je taka:

kartica raedeon 9000 pro 128, tv out

Ko želim gledati film v full screen modu mi film raztegne čez monitor in ne tv. Če pa dam tv za primary pa na monitorju ne vidim start menija in desktop ikon tako da ne morem filma zagnati ker je vse na tv. Tv je v drugi sobi tam pa nimam miške in tipkovnice. Ali obstaja kakšen program da bi lahko recimo podvojil monitor še na televizijo in bi imel na obeh enako sliko?

Lp, ZirC

robinson33 ::

ZirC: Po mojem že imaš vse, kar potrebuješ. Na panelu Displays nastaviš monitor kot primarni, TV pa kot sekundarni, mora pa biti ločljivost obeh enaka - najboljše 1024x768. Če imaš na monitorju ločljivost večjo, se slika na TV spremeni v Virtual desktop (ko v enem trenutku vidiš samo del celotne slike). Verjetno je podobno (obratno), če nastaviš TV kot primarnega - še nisem poskusil.

Sam imam All-in-wonder, ki vsebuje Radeon9000, tako da so nastavitve pri obeh najbrž enake.

LP

Cuoresportivo ::

@ bosy: imel sem oboje gf4 in zdaj mam radeona. rekel bom tak, pri obeh se da naredit lepe zadeve z tvoutom. ampak pri radeonu je to bolj uporabniku prijazno. sam sem našel neko optimalno nastavitev na gf4 in sem tako delal vsem, ki niso imeli pojma. imeli so pa želje. pri radeonu pa ni takih komplikacij. kot pravim bolj je user friendly.
lep pozdrav(best regards)

Thanatos ::

imam probleme z zvokom na TVju, bolj natančneje z glasnotjo in šumom v ozadju. Glasba in zvoki v MP3kah, audio CDjih in raznih .waw fajlih se zelo lepo sliši, medtem ko se vsi filmi zelo zelo tihi tako od moram dati tako na glas da se sliši šum iz ozadja. Na mojem PC surroundu (creative DTT 2200 5.1) je glasba pravtako glasnejša od filmov vendar šum v filmih ni opazen.

Uporabljam nvidia soundstorm zvočno v stereo načinu, povezano imam pa s 15m kabla direkt na činč od TVja. Sprobal sem v vseh audio/video predvajalnikih (winmed9, BSplayer, powerDVD) ki so trenutno na mojem disku in problemi so povsod enaki.

hvala za odgovore

kitt ::

Problem ni v samih playerjih ampak v audio kodekih.
Tudi sam sem imel podoben primer, vendar samo
pri zvoku formata AC3.Poglej v katerem formatu je
kodiran zvok in si instaliraj potrebne filtre, ali pa si kar
na novo instaliraj kodeke za podporo divx, xvid itd..
Klele je ena dobra stran z kodeki

:)
««
«
1 / 40
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5219508 (9021) kozorog
»

povezava PC-TV?

Oddelek: Pomoč in nasveti
2610072 (9133) LordTado
»

PC NA TV

Oddelek: Strojna oprema
458258 (7653) opeter
»

Zakaj mi na GeforceFX5700 ne dela TVOUT :( ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
513717 (3224) KTr1sk
»

uporabljate tv-out na vaši grafični@NVIDIA? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
505844 (4749) bbobst

Več podobnih tem