» »

HTPC sestava in programska oprema

HTPC sestava in programska oprema

ppor ::

Ša kak dan in bom končno sestavil moj HTPC :)

Ohišje: Antec Fusion 430 black
Matična: ASRock 4CORE1333-FullHD, S775
Procesor: Intel Core 2 Duo E4500
2 giga rama in ostalo drobovje ki spada zraven...

mambli ::

Jest imam že vse sestavljeno. Sedaj imamo samo še problem, kako povezati, da bo daljinec Harmony 555 delal z HTPC. Kakšen receiver bi bil najboljši ?

Kekec ::

Tale Asus Essentio CS5110 tudi ne zgleda slabo




Me zanima kaksna bo cena!

mare1411 ::

mislim da od asus-a do zdaj najboljši htpc - http://www.asus.com.tw/products.aspx?l1...
sam sem ga malo preizkusil na cebitu in me je prijetno presenetil. integriran ojačevalnik se ne greje preveč (navijal pol ure), integrirana tv kartica... vglavnem zares all in one.
lpm

Kato ::

Zanimiva zadeva:

ASUS was showing off their new DAV Center A33 embedded amplifier unit that features an AM2 X2 4000+ CPU, Windows Vista Home Premium, a 160GB or 320GB hard drive, DVD-RW multi-drive, Dual TV Tuner Card (with Analog and Digital capabilities), WiFi 802.11n, Bluetooth, and Gigabit connectivity. The unit features full HiFi 5.1 channel capability along with 1080p playback. The system will retail for $999~$1499 depending upon configuration choices and Blu-ray support is expected by year end.

Verjetno bo že spet menjalno razmerje 1$=1€.

mare1411 ::

d0rK ::

Fantje! Potrebujem dober hladilnik za CPU ki ni visji od 75mm.

djpiky ::

Da malo obudim temo. Js sm zdaj stvar pripeljal tako daleč da je vse lepo povezano mreža dela brez problema in gledam hd filme brez zatikanja kr po mreži. Še zmeraj pa rešujem problem daljinca. Sedaj sem se odloču da kupim logitechov harmony 555 ali pa harmony one. Vem da vse druga bom lahko sprogramiral skrbi me le HTPC. Imam media center in bi rad popoln nadzor nad njim. Sedaj problem ne bo v sami komunikaciji ampak v softwaru. Imate kakšne predloge da bo to delal tako kot more? Glede povezave bom pač naredil ir kontroler ker je načrtov na netu dovolj, razn če se kje kupi to za majhn denar. Aja pa še eno uprašanje. Kakšna je bistvena razlika med harmony 555 in one? Vem da cena in občutljiv lcd ampak poleg tega še kaj drugega za kar se resnično splača dat toliko denarja za harmony one?

mambli ::

Sam imam Harmony 555, vendar sem za upravljanje HTPC vzel Dinovo mini

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mambli ()

bjelakrez ::

djpiky ::

Mi zna kdo svetovati ali se splača vzeti logitech harmony one ali harmony 555?

BaRtMaN ::

Doma imamo kakšne pol leta Harmony 525 (555 ima 2 gumba več in drugačno osvetlitev) in je na hrbtnih robovih barva že kar zguljena in se vidi plastika. Prav tako se je na nekaterih gumbih že začela izgubljati barva. Sicer je pa zadeva precej uporabna, ampak po mojem 100% ne boš nikoli zadovoljen, ker je vedno kakšna moteča nastavitev. Al je timeout med pošiljanjem ukazov prevelik, al je to, da ne smeš sam prižigati katerekoli naprave...

Skratka, moraš bit zavzet pri nastavljanju in discipliniran pri ekskluzivni uporabi.

korelem ::

Da malce obudim temo :)
Ta teden začnem z nakupi za HTPC, pa me zanimajo kaki vaši predlogi za nekatere komponente...
- Torej, procesor že imam, saj bo trenutni C2D E6300 v delovni mašini zamenjal štirijedrni Q6600, E6300 bom verjetno še malce navil in na njega zadegal neki tih hladilnik (razmišljal sem o THERMALTAKE V1)
- pravtako imam tudi zvočno kartico (Club3D Theatron Agrippa 7.1)
- disk bo po vsej verjetnosti 1 TB WD (WD10EACS)
- grafična bo radeon 3450, pasivno hlajena
- napajalnik bo LC GP2 z 14 cm ventilatorjem (neslišni so predragi)
- rami OCZ 2 GB (imam še 1GB OCZ, ki bo verjetno tudi šel zraven tako da bo 3 GB vse skupaj)

Zanimajo pa me predvsem vaša mnenja za ohišje in matično ploščo. Sam sem gledal Thermaltake Mozart (VC4000SNS), a je mogoče še kaka boljša za isto ceno ali kaka cenejša? Matično bi kar v ATX (ne microATX) formatu, ampak nevem katero mi se splača vzet (malce navijanja procesorja bo)? Če imate kake boljše predloge tudi za vse druge komponente se priporočam...:D

Kekec ::

Zakaj bi navijal to, nima smisla za htpc je cist dober cpu navijanje pa bo samo povzrocilo dodatno gretje.

korelem ::

@Kekec,
v bistvu imaš prav :)

Torej navijanje odpade, ima kdo kak predlog za matično, to je edina komponenta, kjer res ne vem, kaj naj vzamem.

lp

Andreos1 ::

Jaz mam naslednjo sestavo(nabavil prejšnji teden):
Plata:GA-MA78GM-S2H
RAM:PATRIOT DDR2 1GB PC2-5300
HD:SAMSUNG 320GB SATA2, 16Mb, 7200rpm
Ohišje LC 7012SDII,U/A,LCD display, 420W
CPU:AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4600 AM2 BOX
Stvar špila HD brez problema. obremenitev procesorja je 30-40% z Ffdshow-om.Kasneje sem pa naložu Cyberlinkov codec ki podpira GPU dekopresiranje in je obremenitev padla na 5-10%

korelem ::

@Andreos1,
sem razmišljal tudi v tej smeri, torej vse integrirano. In sicer tole plato - ASUS P5E-VM HDMI
Ampak, je problem z dobavljivostjo v Sloveniji, ena oz. dve trgovini jo imata, najnižja cena pa je 100€.
Heh, bom se še pozanimal, če jo lahko dobim kje še ceneje (ne da se mi v Ausland :D), pa bom pol videl.

lp

mare1411 ::

za asus se obrni na accord92

korelem ::

@mare1411,
a lahko podaš link, ker iskanje ni nič pametnega našlo...

lp

korelem ::

Heh, ni treba sem našel, google mi je našel "Stran za potporu korisnikom" na kateri je bila tel. št. :D Drugače so oni PC Plus trgovina (če koga zanima), in nimajo te plate :| Bom pa kupil pri Demise.si, jo imajo za 100€ + draga poštnina (6€) ;(

lp

Andreos1 ::

@korelem, Če se nisi še odločil ti predlagam tale forum:KLIK Še bolj pa tukaj KLIK

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Andreos1 ()

korelem ::

Hvala za linke, se dosti mudim po teh forumih :D Plato sem že naročil (ASUS P5E-VM HDMI), tako, da bom šel kar s tem, vse integrirano, kar bo vsekakor ugodno za hlajenje, na procesor bo šel Scythe Shuriken, ohišje pa bo THERMALTAKE DH101 VF7000BNS 8-) Plata pa je tudi dovolj dobra, če bom hotel kaj nadgradit ker, kot pravijo, nikoli ne veš :D

Netrunner ::

tudi jaz imam eno vprašanje ... sam si v kratkem nameravam sestavit en HTPC .. pa me kakšna konfiguracija oz. kaj je bistvo da bom lahko predvajal one FUL HD filme ... one zakompresirane .. v MKV formatu če se ne motim .... koliko močen CPU ? .. al je bolj grafična bistvo ?
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Andreos1 ::

@Pain
Vsekakor mora biti dual-core procesor. Novejše grafične kartice sicer podpirajo 2D dekompresiranje, vendar se zalomi pri kodekih. Za ATI grafikulje je zaenkrat na voljo samo CYBERLINKov kodek za GPU, za Nvidio pa mislim da ima PUREVIDEO(ne vem točno glede tega).
Drugače pa večina folka uporablja FFDSHOW ali pa COREAVC kodek.Sicer pa če te zanima točna sestava sem dal dva posta nazaj dva linka, pa si malo preberi o tem. Moja sestavo lahko vidiš malo bolj gor. Kar se tiče programske opreme pa uporabljam MEEDIO na XPSP3

-ziga- ::

Jaz tudi počasi razmišljam o sestavi računalnika, ki bo skrbel za medijske vsebine. Pojma nimam na kaj moram pri tem paziti.

Pomebno je, da bo:
- brez zatikanja predvajal kompresirane 1080p tudi v najbolj hitrih prizorih (tu je najbrž pomemben samo procesor? ali je boljši štirijedrnik ali dvojedrnik?)
- v ohišju, ki bo pasalo v omarico pri TVju (najbrž se dobi kaj takega kar je po obliki podobno VCR in DVD predvajalnikom?)
- dovolj tiho, da ne bo motilo filma (po možnosti pasivno hlajeno)
- berem, da gre prek HDMI slika in zvok, jaz pa bi potreboval še posebaj priklop (izhod) za zvočnike (občasna upoaba kot CD-predvajalnik)

Zdaj pa komponente:
CPU: E8200 ali Q6600? Ali priporočate kaj drugega?
RAM: Nekaj povprečnega. Naj vzamem giga ali dva?
Grafika: ali je dovolj integrirana?
Matična: Tu bi prosil za idejo. In kako veliko sploh? Velikost ni tako pomembna, kot zmogljivost in tišina, ampak je ATX verjetno vseeno prevelika. Videl sem nekaj miniATX in microATX plošč, samo ne vem kakšna je razlika (poleg velikosti).
HD: Kak hiter 16 GB SDD, saj bom imel nameščen samo sistem (BTW, kater sistem je najboljši za HTPC?)
Napajalnik: Koliko? Okoli 400 W?
Optična enota: Nek Blu-ray bralnik. Ne potrebuje nič zapisovati.

Ostalo:
> WLAN kartico, saj bi rad imel brezžično povezavo. Ali je možna taka, ki se jo vklopi in izklopi s pritiskom na tipko? Tako kot na prenosnikih.
> e-SATA priklop: ali je to integrirano na matični plošči ali je potrebno posebaj dokupiti?
> morda še čitalec spominskih kartic.

Cena ni tako pomemben dejavnik, bi pa seveda rad, da bo čimboljši price/performance in da ne bom kupoval nekaj kar ne potrebujem.

Za vsako pomoč bom zelo hvaležen. Bom pa zagotovo še kaj vprašal:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: -ziga- ()

-ziga- ::

Sem še nekaj bral zdaj in vidim, da grafična je pomembna. Saj pravim, nimam pojma o HTPCjih:(
Tako da tudi za grafično me zanima, katera bi bila najboljša. Ali je dober kak HD4850, ki ga vsi na veliko priporočajo za igričarske računalnike, ali je tu kaj drugega bolj uporabno?

Andreos1 ::

No takole bi šel moj nasvet.
Nisi povedal koliko si pripravljen odcolat dinarčkov.
Da,za predvajanje videa sta najpomembnejša elementa CPU in GPU. Sledi ti izbira ali vzameš AMD ali INTEL. Katerikoli dvojedernik bo že zadosti v navezavi s pravo grafično kartico. ATI jeva mora podpirati AVIVO, NVIDIA pa PUREVIDEO.
Če boš izbiral ATI procesor ti priporočam GIGABYTE GA-MA78GM-S2H (vzemi rev. 1.1. serijo) za INTEL pa ASRock A780FullDisplayPort. Gigabytova plata ma integrirano ati 3200HD grafiko ASrockova pa Geforce 8200.

Obe zadostujeta in še več kot le to za predvajanje HD vsebin. Sta tudi mATX tako da jih lahko stlačiš v manjše ohišje temu primerno.
Za ohišja ti ne bi znal svetovati dosti, dosti sepa poslužujejo Thermaltake in Antec ohišij. Jaz imam svojega skritega tako da se ga niti ne vidi.Temperatura na plati se giba okoli 30-35stopinj Cpu pa okoli 40.
Na ohišju imam dva ventilatorja in original od procesorja (AMD4800) in so nemoteni pri gledanju pa tudi ko se ne gleda.
Pri napajalniku je vse odvisno kaj boš vse utaknil v ohišje. Poglej si stranSILENTPC če hočeš izbrati tihe elemente. Pri integrirani grafiki je 420W vrh glave.

Jaz ne bi kupoval SSD diska raje si kupi RAPTORJA če že hočeš hiter disk. Tukaj te moram opozoriti če bš kupoval napajalnik pazi da bo imel več priklopov za SATA diske. Prav tako pazi pri disku da bo SATA2.

Za zvok ni panike saj imajo danes skoraj vse plate integrirano zvočno kartico vsaj 5.1 + digitalni priklop.

Maš plate microATX in MiniITX razlika je v velikosti pa tudi v zmogljivosti(mal manj je zlotano gor). Odvisno kako ohišje boš izbral.
Za BR disk ti ne bi znal pomagati ker ga nimam.
Wlan kartico kupi tako ki podpira tvoj najhitrejši protokol ruterja.Za takega z izklopnim stikalom ne vem vem pa da ga na hiro izklopiš kar v taskbaru z desnim klikom/disable.

Čitalec kupi tak da ga vstaviš lahko v 3.5" mesto za CD,nekatera ohišja pa imajo tudi vgrajeno.

Mojo sestavo za 250€ lahko pogledaš par postov prej pa tudi dva koristna linka.
Upam da sem kej pomagal

Kato ::

Če ne nameravaš igrati iger na računalniku potem ti zadošča integrirana rešitev. Jaz bi vzel GA-MA78GM-S2H , najboljša plata za HTPC (najboljše čipovje + ogromno integriranih stvari) potem še enega dvojedernika recimo X2 4800 EE , če pa hočeš igrati igre pa vzemi še 4850. Ta kombinacija je zmagovalna saj ima plata "hibrid crossfire" tako ,da takrat ko ne rabiš se grafična ne bo prižgala.

Matična:
http://www.agt.si/racunalniska-oprema/m...

-ziga- ::

Hvala za odgovora.
Ta računalnik ne bi bil za igre, ampak izključno za medijske vsebine. Vse skupaj (z ohišjem, daljincem, itd.) lahko pride tudi v rangu 400+ €, če pa bo enako dobro deloval cenejši sistem, potem vzamem raje cenejšega.

Za procesor se iz povsem nepoznavalskih razlogov bolj nagibam k Intelu (čeprav imam v dveh računalnikih AMD in sem zadovoljen). Če potem vzamem kak E2200 je to dobro? Bo brez zatikanja tudi pri najbolj dinamičnih prizorih v 1080p?

Za matično sem pogledal to, ki jo (Andreos1) predlagal, ampak za obe piše, da imata AM2 podnožje. A si mislil katero drugo za Intel? Malo sem še gledal in Gigabyte GA-73PVM-S2H izgleda zanimiva po specifikacijah in ceni. Ali kdo ve kaj več o tej plošči? Je uporabna za moj primer?

Za disk mi hitrost ni tako pomembna. Kako dolgo se sistem zaganja tebi? Verjetno kakih 20 sekund? To se že potrpi. SSD sem mislil predvsem zaradi tišine in gretja, ker bi bil gor samo sistem. Tu bi prosil za priporočilo za čimtišji hiter disk majhne kapacitete.

Ohišje še iščem. Je kar težko, ker večinoma ni slik, bi pa rad, da vsaj približno lepo izgleda. In seveda, da paše notri izbrana matična, optični pogon in bralnik spominskih kartic.

Precej problemov imam še pri iskanju daljinskega upravljalnika. Ali obstajajo tudi za računalnike že pripravljene variante, ali je potrebno kupiti IR sprejemnik, univerzalen daljinec in iskati programe in gonilnike?

Procesor: Intel Pentium Dual-Core E2200, 2x 2.20GHz, 200MHz FSB, 1MB shared Cache (65 EUR)
Matična: Gigabyte GA-73PVM-S2H, nForce 630i (dual PC2-6400U DDR2) (60 EUR)
RAM: nek spodoben 2x1 GB kit s hladilnikom (30 EUR)
Optična enota: LG Electronics GGC-H20L SATA retail (105 EUR)

Ostale stvari:
Neka poceni WLAN kartica, disk, ki mi ga boste priporočili, ohišje, napajalnik in ventilatorčki, poceni 100v1 bralnik spominskih kartic, daljinski upravljalnik


To z ohišjem pride verjetno čez 400 EUR. Če je sistem dober potem ok, če pa menite, da je kje kaj "premočnega" pa bodo komentarji dobrodošli.

krho ::

Nimaš vseh filmov nekje v omrežju?
Če jih imaš lahko za sistem vzameš 4G compactFlash kartico, ki jo preko adapterja priklopiš na IDE
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Kato ::

Plato sem ti predlagal tisto ,ker je trenutno to čipovje najboljše (amd 780g, ima integrirano grafiko hd3200 pri Hd filmih najmanjša obremenitev procesorja), ter ker ima največ koristnih stvari od plat na tem čipovju (esata, optični audio out). Na žalost tega čipovja ni pri intelu, ampak nekih težkih zadev ne boš delal tako da bo to uredu.
Če hočeš SSD ponuja tale najboljše razmerje cena/gigabyte, hitrejši je pa od najhitrejšega diska (WD veloceraptor):
http://geizhals.at/a347920.html
Za ohišje ne vem, men je tale všeč samo napajalnik bi znal biti glasen):
http://www.mimovrste.com/artikel/241002...

-ziga- ::

Filmi bojo v omrežju, ali pa na zunanjem disku. Ali je CF kartica dovolj hitra? Kako hitra mora biti, da se zažene v normalnem času?
Tist SSD izlgeda res dober, ampak bom verjetno vzel kar en navaden disk in tu nekaj privarčeval. Ko pa cene še malo padejo, pa pride en SSD not.

Predlagana matična izgleda dobra, ampak to pomeni, da moram vzeti AMD procesor. A je zdaj izbrani (spodaj) dober?
Ohišje dobro izgleda. Super je, ker ima še daljinec in bralec kartic. Ampak je pa verjetno kar veliko, glede na to, da je ATX.
Ali bi SATA normalno deloval na SATA-2 in ni neke velike razlike v hitrosti? Verjetno bom vzel kar 640 ali 750 disk in potem skombiniral z domačimi mašinami.

Zdaj sem pri tem:
CPU: AMD Athlon 64 X2 5000+ 65nm Sockel-AM2 boxed, 2x 2.60GHz, 2x 512kB Cache (60 EUR)
Matična: Gigabyte GA-MA78GM-S2H (70 EUR)
RAM: nek spodoben 2x1 GB kit s hladilnikom (30 EUR)
Optična enota: LG Electronics GGC-H20L SATA retail (105 EUR)
HD: Samsung ali WD 640 ali 750 GB (70 EUR)

Kato ::

Kako hitra mora biti, da se zažene v normalnem času?

Kaj misliš s tem? A sprašuješ v primeru ,da imaš filem v omrežju in te zanima zamik med dvoklikom in zagonom filma, če je to to potem jaz ga ne opazim.
Procesor je uredu, lahko pa vzameš novejšega 4450e oz. 4850e ,ki imata manjšo porabo (45W), med SATA in SATA II ni razlike , disk je kul Samsung 640Gb (trenutno najboljši nakup) lahko pa tudi vzameš laptop disk. Za CF ne vem , zanimivo bi bilo da bi pasala v čitalec kartic in bi kar tam imel sistem.

Edit:
Aja pa tisto ohišje je samo za mATX, napaka na strani od mimovrste. Napajalnik zgleda ,da je tudi mATX tako ,da če je glasen si ga naj****. Ventilatorji so 60mm, te je tudi težko dobiti tihe, če bi bili 80mm ne bi bil problem.
http://www.hardware.info/en-US/productd...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Kato ()

-ziga- ::

S tistim "kako hitra" sem mislil na hitrost zagona sistema, če bi imel namesto diska CF kartico. Ker obstaja vse od 20X pa do 300X ali še več. Aha, hvala za nasvet pri procesorju. Bom definitivno vzel tega, ker se potem tudi ne greje toliko.

Dobro, potem ohišje ni tako veliko. A ga imajo v kakšni trgovini, da bi si ga dalo ogledati? Bom za ohišja poskušal še najti kakšne reviewe in primerjave. Mogoče pa obstaja. Da res ne bom preglasnega vzel.

krho ::

Hitrost na CF kartici je podana tako kot na CDju se pravi 300x150kB/s = tam dobrih 40M/s
Sam imam v svojem PCu 4800 X2 in je na full HD obrmeneitev nekje 60%-85%
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: krho ()

-ziga- ::

Pa se ti nikoli ne zatakne? Niti ko so hitri prizori. To me najbolj skrbi, ker mi na prenosniku, ki sicer nima tako močnega procesorja že pri 720p preskakuje, če se kaj res hitro dogaja.

destiny ::

Precej je odvisno od kodeka. S CoreAVC ne bi smelo bit težav s preskakovanjem.

-ziga- ::

Aja? To bom pa poskusil še na prenosniku (ta je pač najmočnejša mašina, ki jo imam - nek Turion X2 1,8GHz). Trenutno imam Haali media splitter.

Kato ::

Ja jaz imam mislim ,da X2 Be2400 oz. nekaj takega, plato imam s nvidea 630 čipovjem , codac pa uporabljam ffdshow in pa Core AVC in je vse tekoče. Tale CoreAVC codac je res super zadeva.

destiny ::

Sej Haali tud rabiš. Spliter in decoder naj bi blo neki druzga. Evo ti en dober link z navodili za poštimat kodeke: klik!

neres ::

Kot že omenjeno je 780G zelo dober čipset za predvajanje HD videa, namreč deluje tekoče tudi z zelo šibkim procesorjem.
Več si lahko prebereš npr. tukaj. Sicer ni ravno vse rožnato, npr. če hočeš uporabljat dva video izhoda mora bit eden analogen drugi pa digitalen.
Aja, če boš naročal tisto Gigabyte matično poglej če dobiš verzijo 1.1, baje da ima boljši hladilnik.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: neres ()

RudeBw ::

Tudi sam sem se odločil za sestavo HTPC, bom pa še malo počkal na izid Gigabyt-ove nove mini ATX plate, ki naj bi bila še posebej primerna za HTPC. Seveda z integrirano grafiko in vsemi potrebnimi strojnimi dekoderji.
Žal pa cena še ni znana. V prodajo prihaja enkrat te dni, najbrž kje v HK-u.

Še link1 in link2

amper ::

pozdravljeni
Tudi sam sestavljam HTPC pa me zanima katere programe uporabljate.
Zanima pa me tudi če kateri od programov podpira IPTV.

LP
Delaj dobro in pusti vrabčkom čivkati !!!

steev ::

Mene tudi zanima. Ce te linux HTPC distribucije podpirajo iptv od t-2 ali siola.
:|

jan01 ::

Le zakaj ne bi, saj itak na računalniku iptv gledate s mplayerjem oz vlcjem!

RudeBw ::

pozdravljeni
Tudi sam sestavljam HTPC pa me zanima katere programe uporabljate.
Zanima pa me tudi če kateri od programov podpira IPTV.
LP


Odličen program za IPTV je ProgDVB (verzija 5), ki omogoča tudi zelo preprosto snemanje, obvladuje teletext in druge drobnarije, ki naredijo program uporabniško prijazen. Edina pomanjkljivost je ta, da je verzija, ki podpira HD signal plačljiva

_Dejan_ ::

Vidim da je nekaj govora tudi o programski opremi in mogoče bo komu všeč kar nekateri uporabljamo v avtomobilih :D
Par slikc:



In pa še en kratek filmček LINK
Touchscreen ni potreben ker se da vse delati tudi z miško ali kakšno drugo vhodno napravo...
Če bo komu všeč si lahko na uradni strani zlowda 30dnevno testno različico:
LINK
Na voljo je tudi kar nekaj pluginov in skinov vendar je večinoma usmerjeno v carpc področje in ne toliko v HTPC...
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _Dejan_ ()

amper ::



Odličen program za IPTV je ProgDVB (verzija 5), ki omogoča tudi zelo preprosto snemanje, obvladuje teletext in druge drobnarije, ki naredijo program uporabniško prijazen. Edina pomanjkljivost je ta, da je verzija, ki podpira HD signal plačljiva


Sem se par dni nazaj mučil z tem programom pa mi nikakor ne deluje.
Imam optiko T2 in dve mrežni. Dodal sem play listo od VLCja pa nič.
VLC mi pa lepo deluje.
Ali imate kakšno idejo.

LP
Delaj dobro in pusti vrabčkom čivkati !!!

-ziga- ::

Zdaj sem tik pred nakupom komponent. Te imam že izbrane (par postov višje sem dobil veliko nasvetov). Izbiram pa ohišje in optično enoto.

Za ohišje se nagibam kar k temu, ki mi ga je zgoraj svetoval Kato (http://www.mimovrste.com/artikel/241002...
Res je kar drago, ampak kolikor sem gledal so vsa HTPC ohišja draga, sploh pa tista z daljincem in čitalcem kartic. Ima kdo z njim kakšne izkušnje? Je tiho? Je lepo prezračeno? Ali svetujete kaj drugega, podobnega?

Za optično enoto pa iščem nek cenejši Blu-ray bralnik, pa ga nikjer pri nas ne najdem. V Avstriji so okoli 100 eur, pri nas pa prodajajo samo pekače za 300+ eur. Kje pri nas bi našel kak blu-ray bralnik?

Za sistem bi izbral Windows XP. Bo ok?
Pa iščem še eno poceni tipkovnico, ki ima po možnosti vgrajen touchpad. Žična ali bluetooth. Malo sem iskal pa nič našel za spodobno ceno. Kak nasvet, kje naj pogledam?

Kato ::

Jaz bi na tvojem mestu najprej naročil ohišje , potem naredil kratek stik na napajalniku ,da vem kje sem. Če je preglasen ga še vedno lahko vrneš v 8-ih dneh. mATX napajalnik je izjemno težko dobiti, mogoče eBay.

Blu-ray čitalec za 130€

Sistem XP MCE ali pa Vista, mogoče pa kakšna linux distribucija.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HTPC (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
27855978 (32703) Netrunner
»

star pc kot HD player

Oddelek: Zvok in slika
303994 (2724) Repminister
»

HTPC komponente ... pomoč prosim...

Oddelek: Kaj kupiti
101475 (1140) Netrunner
»

HTPC ohišja

Oddelek: Zvok in slika
384724 (3493) oolh
»

En par vprašanj okoli HTPCja

Oddelek: Pomoč in nasveti
201948 (1474) Keyser Soze

Več podobnih tem