» »

PC na TV - splošni nasveti

PC na TV - splošni nasveti

««
2 / 40
»»

Cuoresportivo ::

v bsplayerju onemogoči ac3 filter ali nekaj takega. to maš po audio v bsju. mislim da je krivo, vsaj tak je bilo pri enem kolegu, ki je imel isto zvočno.
lep pozdrav(best regards)

Mobidick ::

Jaz imam pa sledeč problem. Sicer imam lepo sliko na monitorju in tv-ju, film lahk nastavim, da mi špila sam na televizorju, ampak ko nekaj delam na monitorju (scrollam z miško po brskalniku) se pa zatika film. Probal sem WMedia player, BSplayer in PowerDVD 5, pa je vseopovsod isto. Any ideas?
The future is digital!

Thanatos ::

kitt: imam cyberlinkov in intervideov AC3 codec in pri obeh je film zelo tih. Ce izberem kateregakoli v bsplayerju je problem enak.

Thanatos ::

športnosrce: kje natancno to mislis. v preferences nisem opcije "disable AC3 codec" nasel

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thanatos ()

Thanatos ::

ugotovil sem da je kabelska kriva :)) premalo pozorno sem prebral poste ;((

Mobidick ::

A ve kdo, zakaj mi trza film na televiziji, ko na monitorju brskam po spletu oz. skrolam s kolco na glodalcu ???
The future is digital!

THor71 ::

Ojla,

jaz imam Leadtek Winfast GF3 Ti200 in v nView nikakor ne morem nastaviti na vec kot en display - tako, da bi imel monitor na primarnem ter TV na sekundarnem in clone funkcijo, ker imam TV v drugi sobi. Sploh ne morem na TV preklopit, kako to? (To so ta zadnji ForceWare driverji)

Ce uporabim original driverje od proizvajalca graficne (tudi ta zadnja verzija), lahko samo rocno prestavim (miska) na TV in stvar deluje, vendar pa nazaj na monitor ne morem prestaviti - ti driverji ne podpirajo hotkeys??, tisti ForceWare pa jih.

Zato uporabljam TV tool, ki deluje za silo, imam pa nekaj vodoravnih barvnih crt glede na trenutno sliko. To nima veze s kablom, ker imam clone view in se tudi na monitorju enake vodoravne packe (barvne crte) vidijo.

Pa se kot zanimivost, meni na Sony TVju (kupljen v SLO) na PAL mode-u kaze CB sliko, na NTSC pa barvno - potem je presvercan? :)

Torej, ce ima kdo kaksno idejo kak enable-at se en display, bi bil zelo hvalezen.

lp

log2 ::

Vzporedno z izhodom (compozitni izhod) veži en upor 75 ohm. Zgleda da kartica ne zazna TV-ja.

twosocks ::

Jaz pa imam hecno težavo.

Brez težav gledam barvno sliko na TVju. Nekajkrat sem že snemal DivX -> VHS.
Radeon 7000 64 Mb VIVO + aiwa VCR + SONY TV.

Sedaj pa ko gledam sliko preko VCR je barvna, če jo posnamem pa je ČB. Halo?
Kr neki. Kje bi bla težava? Vmes nič ne menjam. Samo snemanje ali play.

lp
*------------------------------------------------------------------*
Ni podpisa
*------------------------------------------------------------------*

Pyr0Beast ::

Mam GF-2 z S-video Tv out, ko sem na nekem zelo novem TV priključu kartico in izbral standard Pal-b je bila slika črnobela za občasnimi prameni barv, ki so šli čez sliko, kabel je pozlačen, scart adapter ni.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

CaqKa ::

priklopi preko kompozita.

Pyr0Beast ::

Priklopim samo na TV ok, priklopim še monitor pa so barve začele poplesavat (nek ibr proizvajalec)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

BlackHole ::

Ali se da preko nvidia driverjev lepo enostavno preklopit display na tv izhod, brez kakega spreminjanja resolucije in frekvence osveževanja vsakič. Jaz moram vedno, ko preklopim na TV, popravit res. iz 640x480 na 800x600, ko pa preklopim nazaj na monitor, pa moram spremenit resolucijo iz 800x600 v 1024x768 (to tudi uporabljam) in še frekvenco, ki je po preklopu vedno nastavljena na 60 Hz (zaradi tv, vem). Ampak, ali res ni bolj enostavnega preklopa, bolj avtomatiziranega, da ne bi rabi vedno popravljat teh nastavitev??!
Vem, da je za to tv tool (sem ga uporabljal dolgo), vendar mi po inštalaciji nove verzije, po nekaj minutah vrže ven. Tako, da če ima kdo predlog, kako usposobit ta tv tool, mi naj prosim pošlje mail ali zas. sporočilo, saj vem da je govora o kočljivi debati.

Zgodovina sprememb…

Cuoresportivo ::

kako kartico od nvidie pa imaš, model me zanima? mogoče se rešit brez tv toola?
lep pozdrav(best regards)

BlackHole ::

Saj mislim, da sem že našel nekaj za usposobit tv tool. Kartica je pa Geforce 4200 Ti - Leadtek (ne vem na pamet točne oznake). Vseeno pa me zanima, kako preklapljate met TV in monitorjem tisti, ki ne uporabljate tv toola. Ali morate tudi vsakič popravljat resolucijo in frekvenco?

log2 ::

Brez tvtool -> v nastavitvah grafične kartice nastaviš:

Pod nView Display mode -> Clone
Pod Overlay controls -> Full Screen Device -> Secondary display

Z temi nastavitvami ti vsebino filmov predvaja na TV-ju, obenem pa lahko na računalniku delaš kaj drugega.

BlackHole ::

Ampak, a se ne zatika predvajanje filma pri Clone načinu. Mislim, da sem enkrat poskusil, pa se je zatikalo nonstop, kljub temu da imam 2500+, 512 rama.

log2 ::

Jest mam tud 2500+, 515 MB, pa zadeva v clone načunu dela b.p. Ne vem zakaj bi v clone načinu zatikalo. Da ti ne še kakšni čudni programi lavfajo zraven (antivirus, ?)

Cuoresportivo ::

jaz sem imel na gf 4 mx 460 enako kot log2. Clone + overlay->drugi zaslon. delalo je bombastično, brez kakega tvtoola. Kasneje sem si še omislu eno zvočno, ki jo imam samo za bsplayer, tako da je tisto kar se predvaja na drug zaslon, res ločeno. Sedaj imam sicrer radeona, kjer so zadeve okrog tv outa nekoliko lažje.
lep pozdrav(best regards)

gappee ::

Jst mam 1700+, 256 ram, GF4 MX440, pa mi brez TVtoola vse ok dela.:\
Ne menjam resolucije oz. frekvence.
Mam pa eno vprašanje:
Ali naj bi bila grafična kartica v pri CLONE načinu bolj obremenjena?

DanKick ::

V enem izmed postov je bilo rečeno, da morata biti primary in secondary display v enaki resoluciji, v nasprotnem primeru imaš na secondary izhodu večjo sliko in se po nji rolaš gor in dol.
Natanko ta problem imam tudi sam. Odkar imam 17 " LCD in resolucijo 1280x1024 za primary display, imam na TV-ju (secondary display) sliko večjo, kot je sam zaslon (čeprav imam za secondary izhod nastavljeno resolucijo 1024x768). Uporabljam Clone način.
Je kakšna možnost, da bi na primary izhodu obdržal 1280x1024 resolucijo, na secondary pa isto sliko pošiljal v resoluciji 1024x768?

N-E-O ::

PROBLEM Z ZAJEMANJEM ZVOKA (vivo kartica):

Imam Vivo grafično kartico in uspešno zajemam Video, vendar žal brez zvoka. Video zajemam tako, da imam na racunalniku prikopljeno s-video in, prav tako imam s-video na tv-ju. Torej je za zvok potrebno speljat posebni kabl... A gre ta kabl iz zvočne na TV (na tv-ju pa bel in rdeč činč).?? Kje iz zvočne pa?? Imam 6 kanalno zvočno kartico integrirano na plati ABIT IC7.
Pomagajte!:P :P :P
Follow the white rabbit.

Cuoresportivo ::

če prav razumem ti hočeš zajemat sliko iz tv na pc, torej video IN. Torej moreš iz tv-ja peljat zvok v računalnik. Tista dva cincha na tvju pa sta za vhod ne izhod, tja gor pelješ kable iz pcja ko hočeš na tvju predvajat zvok. Najlažje je peljat zvok iz tv s pomočjo izhoda za slušalke,. Čudi me edino, da ne gre že preko onega s video konektorja, ker jaz sem na ta konektor priklopil kamero, pa je bil tud zvok zraven slike. Poglej še malo kable, če so ustrezni.
lep pozdrav(best regards)

Zgodovina sprememb…

N-E-O ::

zadeva je naslednja.... sliko lahko zajemam samo, če imam s-video ali činč na mojem DVD-ju, ki ima vhod za video (rumen). Vendar mi v tem primeru na računalniku kaže sliko na AV1. Torej, če priklopim kable na DVD ne morem posredno snemati tv- programa. Če zadevo priklopim na TV zadeva ne dela. Slika je črna. Na tv-ju imam en scart priključek, vendar sem si kupil razdelilnik (scart -> rdeč, bel, rumen činč in s-video)... Če na S-video priklopim kable iz računalnika je slika črna, nič ni... prav tako če priklopim na či nč... Zajemam s programom Virtual Dub...

S to vivo kartico se zajebavam že od konca avgusta... ma je res tko zajeban da se ne bi moglo nič nardit?? Kaj mi pol nuca taka kartica??
A še ma kdo kak predlog... kam se še lahko obrnem na pomoč??
Follow the white rabbit.

CaqKa ::

kaj še vedno ti zvoka ne snema al je v čem drugem problem?
pa odkod hočeš kam snemat?

Cuoresportivo ::

preden bom probal naslednje bom raje vprašal. a je možno prikopit 2 tv-ja na en tv-out preko adapterja?
lep pozdrav(best regards)

CaqKa ::

verjetno že.. samo bo na obeh ista slika.. nevem čemu bi to nucalo.

Cuoresportivo ::

ja to vem ja. nucalo bi se, če bi kdo hotel hotel v drugi sobi oz drugem tvju gledat. pa v bistvu me je samo tak zanimalo , da vidim če to gre, če ni prešibak signal al kaj takega. bom probal da vidim. hvala za odgovor.
lep pozdrav(best regards)

CaqKa ::

mislim da nebi smel bit signal prešibak... če pa že, potem se pa ziher dobi ojačevalec.
če imaš dovolj dober kabel (beri: poštenega koaksialca z dvemi opleti) potem nebi smelo bit problemov. z poštenim koaksialcom bi moralo it enih 10-20 m

promocija ::

Imam Geforce2MX 64mb. Imam vse potrebne kable in SCART Adapter. Ko sliko prvič preklopim na tv, grem gledat film in nekaj minut je vse v redu, potem mi pa sliko vrže ven! Film še teče naprej(oz.zvok, ker slike nimam več!) Računalnik moram resetirat, in če ne odklopim kabla za TV iz računalnika, mi potem sploh ne pokaže slike ne na TVju, ne na monitorju! Če pa kabel za Tv odklopim, mi sliko pokaže na monitorju, ampak če potem spet nastavim sliko na TV, mi monitor ugasne(logično)8-) , slike na TV na ni(nelogično!);((
V čem je problem!? Windowsi ne morejo bit, ker mi na vseh to dela (98,98se,ME,XP), gonilniki so od proizvajalca grafične(Inno3D), kabli so vredu(rumen kabel,ki sem ga dobil zraven grafične, SCART adapter sem kupil sicer posebej,ampak je isti,kot na zgornji sliki).
Prvih nekaj mesecev mi je stvar dela super, zadnji mesec pa...:(
PLS HELP!!!

CaqKa ::

menjaj tv

promocija ::

Caqka, ka je važn, kater tv je? je lahk starejši tudi al mora bit novejši(100hz,...)?
Zaka mi je pa do sedaj uredu delal,zdaj pa nč več?
LP
TNX

Mobidick ::

Meni je brez problemov delalo na Geforcu 2 MX na 15 let stari televiziji s scartom. TV sigurno ni kriv.

lp
The future is digital!

N-E-O ::

LP!
Jz sm tisti, ki vam skoz teži z zajemanjem videa iz televizija v racunalnik. Vse je OK, sam glede zvoka mi napiše:

"Na voljo ni dovolj pomnilnika za wave medpomnilnike."

Kaj to pomeni?? Sicer imam 512MB DDR400 rama (dual channel) tk da mislim da v tem ne bi smel biti problem...
Follow the white rabbit.

N-E-O ::

Ok fantje pozabte na moje prejšnje sporocilo, sm vse zrihtu sam mam en drug problem:

in sicer je spodnji del slike nekoliko odsekan, ne vidi se polovica podnapisov.
Pa še to:
zakaj je na s-video črno-bela slika??
zdej sm si povezu s činči, da je slika barvna čeprav nekolika manj kvalitetnejša kot bi bila pri s-videu??
Follow the white rabbit.

promocija ::

Spet jaz rabim pomoč (če boste pogledal par odogovorov višje,boste vedeli zakaj se gre!)
In sicer sem probal na drugi televiziji, ki je novejša, in imam iste težave. Ugotovil sem,da tuki nimajo nobene veze Windowsi ali driverji, ker sem imel računalnik priključen samo na tv(brez monitorja), in mi je ko sem zagnal računalnik pokazalo samo še tist znak od BIOSa(rumen napis Energy al neki takega), potem pa spet tema! Čedalje bolj se mi dozdeva da je izhod na grafični crknil?! Vaše mnenje? je možno tut da je SCART kriv? Dj pomagajte predn vržen vse čez okn!;((
LP

CaqKa ::

n-e-o
zato ker nimaš naštelano na palb kar smo že xkrat povedali....
pri kompozitnem kablu so namreč vse informacije (o barvi, svetlosti itd...) zapisane v enem signalu...
svideo povezava bi načeloma naj bila bolj kvalitetna... teoretično...
vendar tu in tam vidiš nazobčane robove...
če imaš televizijo majhne diagonale je načeloma bolje če se ne zajebavaš z svideo kablom ter vse skup priklopiš preko kompozitnega kabla...
pri večjih diagonalah pa tudi nevem če bo kdo opazil kakšne večje razlike.. razn tu in tam kakšen primerek.

gkosto.. imaš ti slučajno vklopljen screen saver oziroma ohranjevalnik zaslona? ali pa imaš v powersaving opcijah kaj norobe naštelano?
se ti slučajno komp pregreva?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

promocija ::

Ohranjevalnika zaslona sploh nimam vključenega, kar se tiče pa power savinga mam pa izklučenega.Sicer pa nastavitve,ki jih nastaviš v Windowsih začnejo delovat šele ko se Windowsi popolnoma zaženejo, men pa sliko že an začetku vrže ven oz.mi jo včasih sploh noče pokazat!? Comp se mi ne pregreva, temp. ni nikoli preko 40 stopinj, v povprečju 30-35. (trenutno po 2 urnem filmu ima procesor 36, sistem pa 33 stopinj.izmerjeno v Sandri)!?
Kakšen nasvet,ker res nevem več,ka bi bil problem!
LP

CaqKa ::

bo moral še kdo drug pomagat ker jaz trenutno res nimam več idej...

N-E-O ::

CaqKa hvala za pomoč pri reševanju črno-bele slike, ali mogoče še poznaš odgovor na moj drugi del problema... in sicer je slika pri zajemanju spodaj nekoliko odrezana, vidi se samo polovica podnapisov in zato ne morem gledati filmov tujega jezika... lp
Follow the white rabbit.

CaqKa ::

s kakšno resolucijo pa zajemaš?

Cuoresportivo ::

ko smo že pri zajemanju slike. Katero grafično z VIVO se splača kupit, če ma kdo kak nasvet? Ravno sem se odločil da bom to nabavail, pa me zanima če ma kdo kakšno vredu izkušnjo s kakšno kartico.
lep pozdrav(best regards)

CaqKa ::

če imaš močan procesor (2,4ghz+) potem je načeloma vseeno ker boš lahko celo v divx formatu zajemal.

Cuoresportivo ::

ja imam amd-ja 2100 xp tb b, ki je ockan. Bo preslabo?
lep pozdrav(best regards)

N-E-O ::

Poskusil sem zajemati z vsemi možnimi resolucijami (od 160x120 do 720x480). Pri vseh je zadeva enaka ( ne vidi se spodnji del slike)... vse kar naredis z resolucijo je sprememba velikosti slike... je se kaksen drug predlog??
Follow the white rabbit.

Longinus ::

dečki zdaj pa še jaz imam problem sto črno belo sliko , prebral sem si vse poste s to temo ampak nisem našel rešitve tak da če še kdo kaj ve naj kar pove hehe
Imam pa naslednje nastavitve :
tv format je seveda pal
resolucija 786x576
picture size je full
nameščene imam tudi gonilnike od proizvajalca grake

ps. uporabljam tv tool

Pyr0Beast ::

Ja, men je enako delalo.
Nato sem prekuru čip. (tist za izhode)
Men ni nč pomagalo.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

CaqKa ::

kater kabel uporabljaš za povezavo?
Najboljša povezava, če preko S-VIDEO ne gre, je prek rumenega činča, če ima TV primeren vhod, drugače pa uporabite zgoraj naveden SCART adapter...
tole zgoraj je skopirano iz prvega posta te teme.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

link_up ::

jaz pa imam naslednji problem...

pri prejsnji nvidii sem lahko pri bootu imel vklopljen vga in cinc...vedno mi je bootalo na vga, ce pa je bil izklopljen pa na cinc(tv).sedaj imam atijevo plato in zadeva ne deluje vec tako dobro. Ce imam na zacetku vklopljena oba konektorja (vga in svideo) mi auto sliko poslje na tv. se da ta rec kako postimat, da bi bil primarni vga izhod? seveda ne z izklaplanjem kabla, ker potem je tv-out dokaj nadlezen, ce bi rad za vsako gledanje na tv moral kabel se priklopiti

Cuoresportivo ::

ja, da se. tam desni klik -> lastnosti->nastavitve->dodatno->displays , pa tam ko maš za tv, maš 2 gumba(krogec in dva okna). Pri tv-ju stisni gumb ko sta dva okna(secondary), pri monitorju pa imej vedno krogec(primary). to je vse.
lep pozdrav(best regards)

««
2 / 40
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5219508 (9021) kozorog
»

povezava PC-TV?

Oddelek: Pomoč in nasveti
2610072 (9133) LordTado
»

PC NA TV

Oddelek: Strojna oprema
458258 (7653) opeter
»

Zakaj mi na GeforceFX5700 ne dela TVOUT :( ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
513717 (3224) KTr1sk
»

uporabljate tv-out na vaši grafični@NVIDIA? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
505844 (4749) bbobst

Več podobnih tem