» »

PC na TV - splošni nasveti

PC na TV - splošni nasveti

««
4 / 40
»»

WildTHink ::

Da ne odpiram glih nove teme.

Zanima me, če obstaja kakšn pretvorik(oz. škaltlca) k bi znal preko mreže na TV spravt zvok in sliko iz računalnika. Glede na to da mam do TVja že mrežni kabl.:D
Neki sm najdu na netu.. sam me zanima, če se da to sploh v sloveniji dobit.

LP vsem!
So... are you red or blue?

eDDi ::

Prej sem imel GF MX440 in mi je vse delalo normalno, sedaj ko pa imam Asus Radeon 9600SE, pa nikakor ne morem naštimat barvno sliko na TV. Tv je neki stari Gorenje. Uporabljam popolnoma isti kabel in na isti TV.. tudi ostala konfiguracija v računalniku je ista.

Nekaj sem bral po forumu pa mi vseeno ni nič jasno, format je PAL B, probal sem tudi ostale formate.

Zdej pa nimam več ideje in vas lepo prosim za pomoč.

Hvala vnaprej.

LP, Edi

K0K0 ::

Probaj kabel ki si ga dobil zraven grafične. Verjetno je kriv kabel ali scart adapter.

eDDi ::

če je vse isto... pa prej je vse delalo BP.

zdi se mi da mi TV ne podpira tega izhoda od ATIja...

ali mogoče kje v kakšni trgovini v bližini LJ obstaja konverter iz S video v kompozitni izhod? ali so to samo sanje?

LP, Edi

K0K0 ::

Sej verjamem da ti je prej delal sam zdej si pa zamenu grafično. Če boš mal nazaj pobrsku boš vidu da nisi edini s tem problemom in boš tud vidu da je bil skor zmeri kriv kabel ali scart adapter. Tko da ti kr lepo uzem original kabl od ati-ja pa nes comp pred televizor (lohka tud obratno) prklop pa probi če še vedno ne bo pa pejt h kkšnmu kolegu pa si sposod drug adapter pa probi.

eDDi ::

evo kupil sem nov kabel v JAE, pa je boljša slika, ampak samo črnobela... :(

pleaseeeee heeeelp...

Hvala vnaprej,

LP, Edi

KTr1sk ::

Sem mislil, da sem imel samo jz takšen problem, ker ni in ni bilo barvne slike. Jaz sem se zajebeval več kot en mesec z vsemi kabli, televizijam pa nič, samo res je moral biti drugačen kabel, vglavnem jz sem zvedel pri prodajalcu, ki sem trikrat tja nesel kartico in je zmeraj rekel, da dela, šele tretjič mi je pokazal, da mora biti drugačen priključek-ima neki upora al kaj tisto notri. Potem mi je rekel, da mi bo on to zrihtal ta scart priključek in mi ni oz. v 14dneh mi ni zrihtal . Potem sem pa jaz sam šel pogledat pod google in sem našel načrt http://www.coloredhome.com/conectar_pc_tv/conectar_pc_tv0002.htmin potem mi ga je prijatelj sam naredil in zdaj mi dela TV oz. imam barvno sliko. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KTr1sk ()

Smorny ::

Jaz pa mam na manli radeon 7000 še neopisan problem. Ko priključim svideo konektor v kartico se spremenijo barve na monitorju v nekoliko sivo-modre in slika se nekoliko "razmaže", enako se zgodi na tvju. Prej nisem imel problemov z radeonom 9600xt in GF4MX. Zgodi se enako, če je samo kebel v grafo vtaknjen in isto, če je priklopljen na tv (scart 1, 2).
Je tu harwerska ali softwerska napaka? Predlogi in rešitve so dobrodošli.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

CaqKa ::

kabl vrži beg ker je očitno pokvarjen in ti dela kakšen kratek stik. če pa z drugim kablom (takim ki ziher dela) dela enako, potem pa kartico nesi na servis.

Smorny ::

Torej je kabel, ki je bil zraven pri kartici z*eban?! bom probal nabaviti drugi konektor.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

eDDi ::

evo fantje, po dolgem iskanju sem le našel rešitev...

probal sem pet različnih kablov z različnimi preklopi, bla bla...

na koncu sem šel v redline in so mi tm skup nekot zlotal in stvar zdej fenomenalno dela... in ne nobenga kondlca niso vmes dajal...

če bo kdo še rabil, da mu muke skrajšam:

Redline
Cesta na Brdo 49
Ljubljana
GSM: 041/603-687

LP, Edi

Flamer ::

Slika je še zmerom ČB. In uporabljam činče, ne S-VIDEO. SAmo še originalnih driverjev od Inno3d nimam. A jih ma gdo? Na njihovis trani so samo še od nVidie.

sesko2 ::

js mam tezave pr spravljanju slike na videorekorder.Sm kupu s-video adapter ko lahk gor prklucis sliko in zvok in pol mam sliko crno, prej ko sm mel sam sliko prek kabla s-video na drugi strani pa cinc pa je slika bla barvna.zdj pa ne vem ka naj nardim kr rabim sliko in zvok kr bi snemu na videokasete.A ve kdo za resitev?lepo prosim

CaqKa ::

sesko2: en nasvet sprobavaj z različnimi kabli.. pa tole temo preberi celo.

sesko2 ::

ja naj probavam pa kupujem kable,ko niso tak zlo pocen pol je pa crno bela slika.Tak bogat pa spet nism:)
A kdo ve za kako resitev?

Hoden ::

Živijo! Jaz imam tudi problem z TV out-om! Imam radeona 9200 SE ki ima tv out! Ko priklopim kabel (original) iz računalnika na TV mi kartica sploh ne zazna kabla in mi vedno piše not conected! Nimam pojma kaj bi bilo lahko! Na tv nimam s videa ampak priklopim preko scart adapterja! Zanima me pa še nekaj! Moj radeon ima v tv out tako vtičnico kot s video vendar ima več luknjic, in na kablu je tudi priključek za avdio - mislite da bi delovalo če bi jaz dal navaden s video (4 luknjice) in avdio kabel posebej!


Hvala


lp

CaqKa ::

sesko2: en nasvet sprobavaj z različnimi kabli.. pa tole temo preberi celo.

Tale zadnji del še do zdaj nikomur ni dišal. čeprav se v njem nahaja zelo solidna rešitev za ta problem. Kot da bi ljudje gojili nekakšno ignoranco do tega če jim rečeš naj preberejo "navodila".
jaz tudi ne morem vedet točno ker kabl rabiš ker je to odvisno od tega kake priključke ima tvoj skart televizija vcr, komp.. whatever vglavnem.. vsa ta zadeva ma svoje priključke.
v bigbangu ti lepo povejo da če kabl ni pravi prinesi nazaj pa boš še kerga drugega probal.. tak da mislim da v tem ni problem.
hoden: vklopi kabl še predno prižgeš televizijo.
tale izhod ki je kot svideo ampak ima več pinov... imaš za ta priklop še kak kabl doma? malo več opiši.. pa povej če imaš še kak drug poleg tega kvazi svideo priključka.

rojniki ::

dan.jz bi si rad priklopu rač.na TV pa mi neki ne dela.mam grafično GeForce 2MX+TV out.ker mam na TV sam AV priključek sn si še mogu kupit adapter.ampak men noče delat.potegnu sn si dol TV tool 9.6.3. s programom pa tud noče.kaj bi bilo narobe????;( :O

[_MW_] ::

Jaz sem tuji mel isti problem da je bla slika črno bela...pol pa sem zravn zaloto tisti kondenzator po načrtu ki ga je dal tomaž --> LINK pa je zaj lepa barvna slika :D
DONT drink And drive just smoke and fly!!!! ...fly fuckin HiGH

CrustyDOD ::

ok, zdej sem se pa še jest odločil povezat pc - tv... imam GF2 in pa tv na scart. na GF2 imam dva izhoda, eden je S-out (S-Video) in pa AV-Out (rumene barve, vrjetn za zvok). Kupiti nameravam scart adapter, tak kot je na sliki v prvem postu in pa kakšen kabel? To mene zanima, glede na to da ima grafična 2 izhoda, scart adapter pa 4 vhode...kako sedaj to priklučiti, iz grafične (izhod s-video) na scart adapter (rumen, bele, rdeče barve)? kaj pa rumen izhod av_out pri grafični? kaj pa še un prikluček na scart adapterju, ki je vrjetno za s-video?

Tega nisem nikjer v tej temi zasledil...

CaqKa ::


taki kot je na sliki ta rumen.. tak kabl ki ima na obesh straneh tega rumene poveži iz grafične na scart na rumenega.

Nato z kablom ki ima na eni strani 3,5 mm klinker
(oni zeleni konektorček) priklopi v zvočno (v zelen pin), na drugi strani pa priklopi na scart
v rdečega in belega (rdeč in bel cinch).
scart vštekaj v tv.

stikalo na scartu naj bo obrnjeno tako da bo signal potoval od grafične k televiziji (in ne obratno). če nimaš scarta s stikalom potem preveri da imaš takega pri katerem gre signal od grafične k tvju in ne obratno.

redT ::

Jo. imam eno verjetno smesno vprasanje, wglaunem mam eno bedno kartico woodo 3 ki ma samo priklop za monitor, je kaksen način da imam namesto monitorja televizjo...

hvala, LP

redT ::

medtem sem ze dobil odgovor....averkey lite ce koga zanima

LP

sesko2 ::

[_MW_] js mam prosno za tebe sm ti tud privatno sporocilo poslal pa na mejl

XS!D3 ::

Jst mam ATI Radeon 9000 PRO Tv out in sem mel najprejprek ureginalnga pretvornika s-video-video pa chiche do TV-ja in kr na en vivanco scart pa je delal zdej sem pa v tujini nabavu komplet in mam zadevo povezano prek s-video kabla do tv nato pa tm priložen (v kompletu) pretvornik in v zraven priložen scart in tud deluje (K bom mel pa kšn molš TV z S-videom bom pa sam pr TV-ju pretvornik odstranu pa direkt v scart).

Ta komplet je res super in vsebuje:

-10m kabla S-video+2xavdio(stereo)
-scart
-pretvornik za zvok (jack za v zvočno-2 x chinc)
-pretvornik S-video-chinch kabl

pa še drag ni.

[_MW_] ::

CENA???
DONT drink And drive just smoke and fly!!!! ...fly fuckin HiGH

XS!D3 ::

19 eur pa še fajn je k so kontakti pozlačeni.

CaqKa ::

si postrgal zlato dol in ga prodal?

BIG_BOY ::

Zaj bi pa eš jas nekaj prašo :) ... Jas sem priklopo mojga gf 4 TI... pa je pallo vse normalno. Zvok slika in podnapisi. Pol sem pa prešaltav na TV ju iz AV ja na en navadn kanal inpotem spet nazaj, inko je prekloplo sliko je bila na1x ČRNO BELA. Potem sem probal skor vse možno da bi spravo barvo nazaj pa nisem mel lih dost sreče. A se je že to komu zgodlo ? Morem povdarit... VSE JE PALLO TAK KO TREBA... samo pol ko sem menjal prog pa dal nazaj je barva na1x zginla. Ni mi jasno zakaj bi to blo.

Hvala za bilokak odgovor !

BIG_BOY ::

... in še eno stvar sem ugotovil... ki se mi tut zdi zlo nenavadna. Če premaknem scart adapter skoraj do konca VEN... da še ma komaj stik z tv jem, je slika barvna. Če ga počasi potinsem malo bol not... že zgubi barvo ... ampak je barvna še vedno+slaba slika. Če pa ga dam čisto v TV tak ko more bit, pa je črno bela (ko je črno bela je slika zelo kvalitetna). Zaj sem pa že full zmede. Kaj je mogo scart pokvarjen al ... nimam pojma no.

boštjan ::

probaj drug scart nabavit

BIG_BOY ::

Ona fora z lotanjem kondenzatora not v scart ... JE SUPER :) ... slika je zaj barvna brez blema... tak da tenx tistemu ko je to tu gor 'objavil' !!!

heroj ::

Mam gf fx5600 in brezzicnen pretvornik.
K zazenem xp-je mi na tvju pokaze k se windowsi nalagajo potem pa je samo se crna slika.A kdo ve kaj bi bil lakho problem?

Igor0 ::

Živjo

težava s priklopom compa na TV. Priklopim Radeon 7500 na TV Sony, in sicer z S-VHS kablom na obeh straneh. Slika je pri filmu fenomenalna, boljša kot na monitorju. Težava je v podnapisih. Podnapisi bleščijo in izgleda kot da so dvojni, malo zamaknjeni, skratka težko berljivi. Enako je, če na Tv nastavim namizje compa. Bela izredno blešči, kot da bi bil kontrast previsok.
Sem poskusil že vse mogoče nastavitve pa ni razlike. Če spravim namizje na TV na berljivo nastavitev in je enako kvalitetna kot na compu, pa ni slike na filmu, podnapisi pa so berljivi.

Kaj hudiča je narobe?

Lp Igor

sent48 ::

če mogoče kdo ve zakaj se mi slika na tv-ju malce zatika, drugač slika je super. Mam sicer grafično kartico Matrox Millenium G450 32 MB RAM. prosim če kdo odgovori.

boštjan ::

probaj z novimi gonilniki

nobody000 ::

mene zanima kaj morm narest da nardim podaljsek s kablom TASKER 1X0.35 Proffessional Noiseless Microphone Cable (Low Capacity) kot predlagate. mam namerc kabl k je bil zravn graficne (radeon 9000) k gre iz enga konektorja s sedmimi pini + plasticni orientacijski in se pol razdeli v en konektor k je rumeni cinc in v drug konektor k je s-video s stirimi pini. najbrz zdej podaljsam un kabl k je na cinc? ce bi lahk mal opisal tisti ki mate to narjen.

ko sem bil v stacuni IC Elektronika in sem reku za zgoraj omenjeni kabl pa da ga rabm za podaljsek za pc na tv me je sam debelo pogledu. pa prav da ni mel 1X0.35 ampak 1X0.25, a je to uredu al ne? a pol rabm 3 kable ce hocm sliko in zvok prpelat?

Pyr0Beast ::

Dobro je vse če ma nizko kapaciteto in upornost.
Rumen cinc konektor je za video, rdeči in beli oz. črni pa za avdio.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

satan333 ::

Zdaj sem tudi jaz hotel priklopiti računalnik na TV. Z S-VIDEO je bila slika črnobela in nični pomagalo, tudi vgradnja kondenzatorja v SCART adapter. Z priklopom rumenega činča pa je slika barvna in sploh ni slaba. Slednja varianta pa je tudi cenejša. Za prejšnji komplet (SCART adapter, S-VIDEO 10m, kabel za zvok 10m)sem dal 5.700 SIT. Od tega pa sem uporabil samo SCART adapter, ki stane posebej manj kot 1000 SIT. Kabel za zvok pa že itak imam.

rocco ::

Prebrskal sem skoraj cel forum, vendar si ne znam pomagati z nastavitvami za mojo grafično kartico GF MX440. Težava je namreč v tem, da na TV dobim sliko, vendar samo prazno ozadje (desktop). Ni ikon, in ni miškinega kazalca. Ali mi lahko kdo pomaga z nasvetom?

CaqKa ::

temu se reče razširjeno namizje... poglej v driverjih kaj imaš naštelano da se prikazuje na tvju..

et ::

Pozdrav!
ali mi lahko kdo pošlje celo stran oz članek:
(Potem sem pa jaz sam šel pogledat pod google in sem našel načrt )http://www.coloredhome.com/conectar_pc_...

[Ta odgovor je spremenil Tomaž dne 03.05.2004 ob 22:31:50.]

ker je ni več na netu, imam pa enak problem s kablom. Hvala 1000x!
Tomaž
iti@email.si

Yamaha ::

Torej po prebiranju tega posta sm resil vse svoje tezave razen ene.
Ko gledam film iz racunalnika preko TV vse lepo in prav dela samo nocejo pa se mi na TV pojaviti podnapisi, ki pa na racunalniku so.

Graficna je radeon 9600xt

Hvala za pomoc!

BoBi ::

@ sent48
če mogoče kdo ve zakaj se mi slika na tv-ju malce zatika, drugač slika je super. Mam sicer grafično kartico Matrox Millenium G450 32 MB RAM. prosim če kdo odgovori.



Če se slika na tvju zatika in se vidi, kot da se lomi, je to zaradi neujemanja frekvenc. To reši program ReClock (v bistvu je to DirectShow filter). Slika je dosti bolj tekoča, sploh če film ni točno 25 FPS.
Priporočam vsem, ki gledate filme na tvju.

BoBi ::

Aja, najbol je, če nimate clone ampak Extended Desktop. Pa mal še po nastavitvah poglejte.

Jana ::

Ola!
Jaz imam vivanco paket!
In mi je sedaj uspelo vse priključit le da na računalniku nimam prostora za rumeni priključel!
Sedaj pa grem na tv in vidim ozadje mojega racunalika,ki je crno/bela in malo se premika!
Kak pa zdaj lahko film gledam?

LP

Jana

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Jana ()

rap3r ::

Brov sm tole temo, samo nism nikjer najdel rešitve.

Imam DELL Latitude C610, na katerem je ATI Mobility, naložil sem najnovejše driverje.

Na tv mam priklopljen preko S video ishoda, ki ga ima notebook na činčo na tv, ko izberem PAL-B je slika res lepa, tok čista da sam gledaš, samo je črno bela;((

Če pa izberem NTSC je slika barvna, samo tok razpacana da komi berem podnapise. Ima kdo kakšno idejo, kaj bi lahko naredil?

Hvala
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

murphyboy11 ::

a ma gdo mogoce ta nacrt s kondenzatorjem ker men ta link ne dela k je tuki gor

hrust ::

LP mam problem: ko priklopim PC naTV mi nekaj časa vse dela OK,čez nekaj časa pa barve začnejo izginjat in tudi izginejo!
Zamenjal sem kabel ampak ni nič boljš.Grafična je pa Gainward FX 5600.

CaqKa ::

lahko da je grafična šla oziroma tv out na njej
««
4 / 40
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5219508 (9021) kozorog
»

povezava PC-TV?

Oddelek: Pomoč in nasveti
2610072 (9133) LordTado
»

PC NA TV

Oddelek: Strojna oprema
458258 (7653) opeter
»

Zakaj mi na GeforceFX5700 ne dela TVOUT :( ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
513717 (3224) KTr1sk
»

uporabljate tv-out na vaši grafični@NVIDIA? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
505844 (4749) bbobst

Več podobnih tem