Forum » Zvok in slika » SYSTEM FIDELITY SF-2505
SYSTEM FIDELITY SF-2505
settler ::
Zdravo!
Sem pred nakupom novih zvočnikov. In me zanima kaj menite o teh Fidelity.
KLIK
Nisem ravno pretiran zbirčneš glede zvoka. Zelo pa me moti to, recimo pri 5.1 sistemu kjer ne pridejo do izraza nižji toni tako recimo pri 2 sistemskih zvočnikih.
Ali mislite da so vredni nakupa?
LP, Jan
Sem pred nakupom novih zvočnikov. In me zanima kaj menite o teh Fidelity.
KLIK
Nisem ravno pretiran zbirčneš glede zvoka. Zelo pa me moti to, recimo pri 5.1 sistemu kjer ne pridejo do izraza nižji toni tako recimo pri 2 sistemskih zvočnikih.
Ali mislite da so vredni nakupa?
LP, Jan
sirotka ::
Tu se nimaš kaj bat da bi blo prešvoh:)...ker če si pogledal je ojačevalc na wuferju 120w, na kanalih pa 85w...dost ti bo, verjem;)
Hmm, zdaj me zanima glede ojačevalca saj sem zasledil da ima samo 5x 85w, če prav razumem je potem tole za 4.1 sistem?
Dami ::
Wooferji majo svoj ojačevalec.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
Se vidi da nimam pojma, zato sprašujem.
Še eno neumno uprašanje Ali ima ta woofer že vgrajen ojačevalec?
Še eno neumno uprašanje Ali ima ta woofer že vgrajen ojačevalec?
Hmm, zasledil sem da so tile Fidelity bolj en šrot. Ali je to res ne vem, bo treba probati.
Vseeno pa me zanima če poznate še kakšen sistem do 60k brez ojačevalca.
Vseeno pa me zanima če poznate še kakšen sistem do 60k brez ojačevalca.
Cveto ::
Kje si to zasledil? Tudi sam sem nekaj razmišljal o nakupu takih zvočnikov, pa bi tad še kakšno mnenje...
Kopiram:
Sony STR-DE698 po tej ceni ni ravno neki optimalen nakup. Če nisi zahteven oz. sploh nisi zahteven, potem je čisto OK. Če pa temeljiš na številkah o watih ipd., ki so jih napisali zraven, potem ne boš zares občutil teh številk. 7 kil težak ojačevalec in da izhod 7 x 150W DIN, malo sutra..
Zvočnike, ki jih predlagaš, osebno ne bi kupil. Sytem Fidelity zgledajo veliko boljše na sliki kot pa v resnici, da ne govorim o zvoku. Sem jih poslušal v HarveyNormanu pred dobrega pol leta na enem izmed Onkyo ojačevalcev, pa so mi zveneli slabše kot kaki Logitechi na PC-ju.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bi moral poslušati pa bi potem res videl če so tako zanič. Meni se zdijo vredu(izgled in specifikacije)
Sony STR-DE698 po tej ceni ni ravno neki optimalen nakup. Če nisi zahteven oz. sploh nisi zahteven, potem je čisto OK. Če pa temeljiš na številkah o watih ipd., ki so jih napisali zraven, potem ne boš zares občutil teh številk. 7 kil težak ojačevalec in da izhod 7 x 150W DIN, malo sutra..
Zvočnike, ki jih predlagaš, osebno ne bi kupil. Sytem Fidelity zgledajo veliko boljše na sliki kot pa v resnici, da ne govorim o zvoku. Sem jih poslušal v HarveyNormanu pred dobrega pol leta na enem izmed Onkyo ojačevalcev, pa so mi zveneli slabše kot kaki Logitechi na PC-ju.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bi moral poslušati pa bi potem res videl če so tako zanič. Meni se zdijo vredu(izgled in specifikacije)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: settler ()
Cveto ::
Ja, bo treba zadevo slišat. Problme je tudi v tem, da moraš zvočnike primerjati znotraj njihovega cenovnega razreda in glede tega System fidelity niti nima neke konkurence. Za 100 jurjev pa recimo dobiš že kar boljše sisteme.
Dejansko je precej odvisno od tega, kaj ti ustreza. Meni imajo tudi moji PC zvočniki (Labtec 4.0 sistem in DFI Karajan modul) skoraj lepši zvok (bolj všečen) kot kolegov Yamaha Receiver in Mission zvočniki.
Pa še nekaj glede receiverja: navedeni Sony ima 7kg za 7x150W moči, moj Denon pa ima 11kg za 5x70W moči
Doma imam Sony receiver, pa mi je žal da sem ga kupil. Sej ne rečem, špila lahko tudi zelo glasno, ni pa zvok lep, posušljiv..
Dejansko je precej odvisno od tega, kaj ti ustreza. Meni imajo tudi moji PC zvočniki (Labtec 4.0 sistem in DFI Karajan modul) skoraj lepši zvok (bolj všečen) kot kolegov Yamaha Receiver in Mission zvočniki.
Pa še nekaj glede receiverja: navedeni Sony ima 7kg za 7x150W moči, moj Denon pa ima 11kg za 5x70W moči
Doma imam Sony receiver, pa mi je žal da sem ga kupil. Sej ne rečem, špila lahko tudi zelo glasno, ni pa zvok lep, posušljiv..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Hi-Fi] - Oprema / naprave (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Zvok in slika | 75514 (1219) | dvihtelic |
» | [Hi-Fi] - O zvočnikih (strani: 1 2 3 4 … 28 29 30 31 )Oddelek: Zvok in slika | 189842 (54985) | Janac |
» | Poceni stereo receiver (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Zvok in slika | 64725 (51171) | Zvezdica27 |
» | Zvočniki - nakup (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 22544 (21660) | zavajon |
» | [Hi-Fi] - Hišni kino sistemi 3.1, 5.1, 7.1... (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 34663 (17434) | josko674 |