» »

[Hi-Fi] - Hišni kino sistemi 3.1, 5.1, 7.1...

[Hi-Fi] - Hišni kino sistemi 3.1, 5.1, 7.1...

1 2
3
4

stindeee ::

Pozdravljeni, mam par vprašanj glede, mojega naslednjega projekta. V kratkem bom dobil Receiver. No doma imam, že ene boxe system fidelity. Soba je velika 4x4 metra. Mam tudi en subwoofer, ki mi stoji, ampak je prej bil v avtu. Zdaj nevem, kaj naj dokupim ene samostoječe, ali naredim 2.1 sistem in počakam? Ali kak drug predlog?

Lp

atomc ::

Pozdravljeni, odločam se za nakup 5.1 sistema, ali ima kdo izkušnje s sistemom JBL cs680 ali Infinity PrimusHCS, mogoče priporočate kaj drugega (satelite bi obesil na steno)
Hvala za odgovor

Stoyc ::

Mene zanima, kaj bi bilo bolje kupiti, receiver Onkyo http://www.ideo.si/?k=art&kat=378&art=7... , ali Sony http://www.ideo.si/?k=art&kat=378&art=5... Onkyo je 7 kanalni, Sony pa 6. Kako se postavi zvočnike v obeh primerih?

dejo12 ::

hay, želim slišat mnenje poznavalcev in sicer se odločam za nakup receiverja, zvočnikov in lcd tv.
- glede receiverja se odločam med yamaho rx-v 461 in onkyo TX-SR 505, sodeč po forumih je prednost dana slednjemu;
- zvočniki infinity primus ali beta mi niso po okusu, saj fronta nista samostoječa, zato razmišljam o system fidelity SF2505
- in kateri lcd priporočate, cena max. cca 1000 €, in diagonala 37 col (94cm)

tnx za napotke

Lonestar ::

Alo. Rabil bi en nasvet. Sestavljam si surround komplet z receiverjem, ki bi mi omogocal se dodatna 2 kanala za stereo. Skoraj sem se ze odlocil za Onkyovo 605 pa sem izvedel, da zadeva ne prenaša digitalnih vhodov na ta dva dodatna Front B zvočnika. Pri yamahini 661 je enaka situacija. Zato me zanima, če obstaja na trgu kak receiver približno tega cenovnega razreda, ki ima povezavo med digital in in Front B out.

LexLuthor ::

Ma namesto vse te navlake si raje omislite Logitech Z-5500
:)

Trancedeejay ::

LexLuthor, ko bos imel enkrat soliden sistem doma, bos pozabil na Logiteche.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

boris22 ::

Ja res je, to lahko tudi jaz potrdim. Res pa je, da bo šlo za soliden sistem tudi več denarja.

indicb&w ::

Najprej lepo vse pozdravljam tukaj na forumu. Na forumu sem nov, ampak občasno berem vaša različna mnenja. Imam problem in bi vas lepo prosil, če mi pomagate in svetujete. Pred devetimi leti sem kupil Sony kino ojačevalec str-de 425, bil je dobrih 80.000 sit. Kasneje sem kupil v Kranju v Audio clubu zvocnike nizjega kakovostnega razreda - Studio 180. Dokupil sem še dva zadnja satelita, prav tako od firme Jamo. Njuna moč je 45 w rms na 8 ohmih. Za čez nekaj časa sem kupil prav tako v Audio clubu še subwoofer Mirage serija ohmni in sicer najmanjšega - 8ko. Nato sem se malo bolj pozanimal o zvočnikih in ko sem kupoval sub mi je prodajalec reku, da je sub sicer dober, da pa če hočem kaj konkretnejšega, naj se znebim studio 180. Pot me je vodila k B&W in zato sem takoj kupil center omenjene priznane firme, ki me resnično navdušil v vseh pogledih. Problem je pa naslednji. Prodal sem sony-a in sedaj sem brez ojačevalca. Gledam za nadom, cambridge audio-jem, nadom (omenjena ojačevalca sta nekako prešibka, čeprav ne dvomim o njuni kvaliteti). Sedaj gledam Yamaho rx-v 563, ki ima zanimive karakteristike. Večina bowersov je na 8ih ohmih, kar je dobro. Kaj mislite npr. na zvočnike Dynaudio, tiste tamale, ki so približno med 600 in 700 evri v Inteku, imajo 86 dc občutljivosti in 150 w rms na 4 ohmih. Kaj mi svetujete?

-ziga- ::

Z novim LCD TVjem imam namen kupiti tudi novo ozvočenje. Najraje bi vzel nek 5.1 sistem srednjega razreda. Vendar pa je problem, ker je kavč v sobi, kjer bo TV potisnjen do stene in ne vem, če bi bilo smiselno imeti zadnja dva zvočnika nekje nad glavo (zvok ne bi prihajal povsem od zadaj ampak od zgoraj - bili bi namontirani na steno, ker na tleh ni prostora).
V trgovini sem videl nek Philipsov all-in-one audio sistem (mislim, da HTS8100). Kaj bo v mojem primeru dalo boljši (prostorski) zvok.

Imam pa še vprašanje o receiverju. HTS8100 sicer ima vgrajen receiver, ampak če se odločim za neko drugo 5.1 rešitev brez receiverja. Ali je potem smiselno kupiti samostojno komponento (receiver), ali je ne potrebujem. Za BRje, DVDje in vse ostalo bom uporabljal HTPC, ki bo s HDMI kablom povezan s TVjem.

Edit: Gre seveda za LCD TV.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: -ziga- ()

-ziga- ::

Kdorkoli?

Trancedeejay ::

Če zvočnike ne moreš postaviti bolj nazaj od kavča, potem morajo biti ob strani. Če že misliš kupovati surround, pozabi kakršnekoli all in one variante, ker so ponavadi sama jajca. Kupiš receiver, 5 normalnih zvočnikov in sub. To te bo sicer prišlo več, ampak boš vedel zakaj. V kolikor imaš več vprašanj: www.audio-kontakt.com in prelistaj nekaj tem, mogoče izveš kaj več.
LP
Matej
Music is the key

-ziga- ::

Hvala za odgovor.

Jay... ::

Pomoje je tista philips all in one zadeva kul z estetskega vidika, ni kablov, zgleda fancy pa vse maš na enm mestu pod tv-jem, medtem k onkyo da lepši zvok in ostalo.

Aja pa mislm da tist philips tut neki na SD sliko vpliva(?). Glih kupujem TV (LCD vs. plazma) in se mi nekak zdi, da je LCD + phillips all in one boljš kot plazma + onkyo (že samo zarat + dvd cene pri onkyou, + kablovje), zvok je pa res slabši in po kakovosti in po moči, samo za kakega easy uporabnika kot sem jst, mislte da bi blo??

tenkju :)

GUFY ::

Kmalu dobim nov 6.1 reciver NAD T754, menjal bi še center zvočnik sedanjega bom dal zadaj ker ta NAD podpira 6.1 sistem, mi lahko svetujete kateri center zvočnik bi bil primeren, sam bi ga kupil od ARCAMA, saj imam tudi prednji par od njih pa ga žal ne delajo prosil bi vas za kakšen nasvet.

Trancedeejay ::

HI
Glede na to, da omenjaš NAD-ov receiver, trenutno na portalu Audio Kontakt potekajo razne akcije HI-FI elektronike, kot tudi zvočnikov, surround sistemov.
www.audio-kontakt.com

LP
Matej
Music is the key

seminal ::

Pozdrav
Zanima me kaj pravite na tale ojačevalec... Jaz menim da ni slab?
onkyo TX-DS797

Pa katere zvočnike bi priporočali

Firebat ::

Jamo zvočniki pašejo super zraven Onkya, kar ti lahko potrdijo na www.audio-kontakt.com/forum/viewforum.p...
Ter tukaj prilagam še eno mamljivo ponudbo z www.bolha.com/oglas3792142/akustika-vid..., kjer so že samo aktivni bas in samostoječa zvočnika vredni 500€. e.

Naj te ne prepričajo z cenenimi "majhnimi zvočniki za 100€", ker bop potem hotel pravo kino doživetje in boš prisiljen kupit še center zvočnik boljše kvalitete, ki pa ni cenejši od 150€ ter basom ,ki tudi ne bo cenejši od 200€. In nevede boš zapravil 450€ ter vrgel potem te male zvočnike kakemu otroku za igračo ter iskal boljše doživetje. To govorim iz lastnih izkušenj.

Sam imam Onkyo TX SR 601 ter Jamo zvočnike x530 in ti povem, da res lepo igrajo in so napram "LG, Philips, Sony, Jbl kompaktnim zvočnikom" ponujajo maksimalno kvaliteto kino sistema.

seminal ::

Hm....
Za začetek bom kupil samo 2 zvočnika... A ojačevalec je ok? HDMI in tega ne rabim, ker bom samo zvok imel nič slike...
Za zvočnike pa me zanima kako ugotovim da nisi previti? Ter kaj se splača kupit dvosistemce, trosistemce. Sam gleda nekaj ko ima visokotonca, bass pa srednje tonec pa ima dvojno mebrano...
In če se material iz kelvarja kaj pozna, ko so mebrane tako rumene.

Ali ima Yamaha kaj cenovno ugodnega, pa samo rabljene zadeve kupujem, tako da lahko tudi kakšni linki.

Hvala za odgovore

Firebat ::

Tukaj sem našel nekaj kvalitetnih in ugodnih ponudb.
Če misliš imeti samostoječe trisistemce kot sprednje zvočnike potem Sub-a še ne potrebuješ

Dali AXS 8000
Magnat motion 44
Magnat sub
Jbl lx 300

seminal ::

Hm... Vredu ponudbe... Zaenkrat bom samo STERO fural, potem pa bom šel na 5.1:D
Aja a se lahko ugotovi če je zvočnik previt? Šumi poka??

filtr ::

Zdravo, mene pa zanima ce ima kdo kake izkusnje o zvocnikih firme klipsch. menda so hudi, sploh glede na ceno kaksno imajo. V Technomarketu sem jih gledal in poslusal in se mi zelo dopadejo. Sploh me je impresioniral sistem 5.1 z THX ultra 2 certifikatom. http://www.klipsch.com/world/eu/en/prod... Ko sem gledal za cene drugje sem videl da so zvocniki skoraj se enkrat cenejsi kot v ostalih trgovinah po evropi, veljal pa naj bi tudi za enega boljsih home cinema sistemov! Rad bi samo kako mnenje glede teh zvocnikov in morebiti tudi o samih zvocnikih klipsch serije reference.

LP, FiLtR
jah takle mamo, talke se gremo, pa nkar ne porajtj:)

lm44 ::

Sam imam malo starejši receiver Harmon Kardon AVR 135 (6x 40W). Selim se v novo stanovanje in bi rad zamenjal zvočnike. Sedaj imam sistem, ki sem ga kupil z receiverjem (JBL). Sprednja zvočnika bi bila prostostoječa, zamenjal pa bi tudi ostale. Vem, da izhodna moč ne dopušča ne vem kaj, bom pa v prihodnje zamenjal receiver, tako da bi mi novi zvočniki ostali.Za njih bi odštel nekako 1.000 EUR, sem pa v precepu, ali vzeti narejen sistem 5.1 ali kupiti posebaj. Rad pa bi nekaj kvalitetnega, za dalj časa...
Oblikovno mi je všeč sistem od System Fidelity SF 3505, bi pa nabavil kaj boljšega v takem stilu.
Soba je velika cca 30 m2. Hvala za morebitne predloge.

LexLuthor ::

Pomoje je tista philips all in one zadeva kul z estetskega vidika, ni kablov, zgleda fancy pa vse maš na enm mestu pod tv-jem, medtem k onkyo da lepši zvok in ostalo.

Aja pa mislm da tist philips tut neki na SD sliko vpliva(?). Glih kupujem TV (LCD vs. plazma) in se mi nekak zdi, da je LCD + phillips all in one boljš kot plazma + onkyo (že samo zarat + dvd cene pri onkyou, + kablovje), zvok je pa res slabši in po kakovosti in po moči, samo za kakega easy uporabnika kot sem jst, mislte da bi blo??

tenkju :)


Z malo truda se da kable tudi zelo lepo skriti za obzidne letvice itd. Ko enkrat gledaš Ramba v DTS sourround, potem veš, zakaj morajo biti zvočniki razporejeni po vsem prostoru in zakaj potrebuješ kakovosten nizkotonec. Prihaja čas HD in potem ti bo čez eno leto žal, da si nabavil krep. Če ne gre drugače, vzemi kak Onkyo 5.1 komplet. Že osnovni so kar dobri, dobiš pa jih za cca 300 EUR.

Kar se tiče TV sprejemnika - nothing beats the plazma! Nabavi si FULL HD plazmo, garantirano ti ne bo žal, so pa že skoraj cenejše od LCD. Edino če te moti odsev, ker plazme večinoma nimajo antireflex zaslonov.

vres.ales ::

Lp pozdrav
namen imam kupit lcd tv in hišni kino.

Zanima me, če lahko hišni kino priklopim tako, da bo zvok vedno samo iz teh zvočnikov.
Bom lahko gledal navadne tv programe in bo zvok preko hišnega kina?

Kakšne priključke naj ima hišni kino, da bom lahko to potem brez problema priklopil, in bo to delalo tako kot hočem :D

Imam pa kabelsko priključek z navadnim koaksialnim kablom

Zgodovina sprememb…

shark_nm ::

hja če bo iz tv posebej še zvok na hišni kino, potem boš imel zvok iz tv programov na hišnem kinu, če pa ne, pa bo še vedno na TV zvok.

Okapi ::

Televizor mora imeti zvočni izhod. Najbolje je, če ima digitalnega (optičnega ali koaksialnega), dovolj pa je tudi analogni stereo izhod. Če ni drugega zvočnega izhoda, lahko uporabiš tudi izhod za slušalke na televizorju.
Hišni kino pa mora imeti vsaj en ustrezen zvočni vhod. Nekateri najcenejši all-in-one sistemi so glede dodatnih zvočnih vhodov zelo skopi (beri: jih nimajo). Če imaš receiver, je vhodov navadno dovolj.
Zvočni izhod televizorja priklopiš na zvočni vhod hišnega kina in to je to.

Če nameravaš na hišni kino priklopit še kaj (recimo PS3 ali videorekorder), moraš pazit, da bo dovolj priključkov za vse.

O.

shark_nm ::

Mojster okapi je še bolj podrobno razložil. Se opravičujem, prejle nisem imel časa na veliko odgovort. Če imaš Dober reciver, lahko tudi daš signal direktno skozi reciver in potem sliko na TV, kar bo po mojem še najbolša rešitev.

eos ::

jst mam pa naslednje vprašanje in sicer:

Trenutno imam doma rač. zvočnike Genius 5.1, katerim po par letih uporabe zmanjkuje moči (konkretno en zvočnik zlo slabo dela), poleg tega daljinec zlo švoh lovi pa tudi dts dekoderja nimajo te zvočniki. Priključene imam na HTPC, ko sem jih pa za foro priključil še na dvd player se je pa pojavil moteč zvok oz. piskanje. Naj še omenim, da živim v bloku (soba cca 4,4*3,4m) tako da ne rabim (zelo) močnih zvočnikov ampak, da je kvaliteta vseeno nad temi geniusi:). Ker bi rad pravi 5.1 zvok (dts) bi si rad kupil ozvočenje primerno za sobo v bloku. Za vse skupaj bi dal max. 300-350 EUR! V mislih imam naslednje kombinacije (tako rač. zvočnike kot receiver+zvočniki):

1.Logitech Z-5500 (270 EUR)
+ dts dekoder
+ moč, še posebej subwoofer (čeprav dost preveč za sobo pa vseeno)
- srednji toni niso dost izraženi?
- nekje sm brau, da prihaja do nekega šuma oz. buzz-a???

2.receiver YAMAHA RXV363BL (240 EUR)
http://www.bigbang.si/zvok/predvajalnik...
+
zvočniki YAMAHA NSP110B (120 EUR)
http://www.bigbang.si/zvok/zvocniki/sur...

3.receiver YAMAHA RXV363BL (240 EUR)
http://www.bigbang.si/zvok/predvajalnik...
+
YAMAHA NSP270B (150 EUR)
http://www.bigbang.si/zvok/zvocniki/sur...

4.AV sprejemnik z zvočniki Onkyo HT-S590 (320 EUR)
http://www.ideo.si/?k=art&kat=175&art=7...

5.Domači kino - receiver + zvočniki HT S 5105 ONKYO (360 EUR)
http://www.ideo.si/?k=art&kat=175&art=1...

6.Domači kino (receiver+zvočniki) HT S 3105 ONKYO (310 EUR)
http://www.ideo.si/?k=art&kat=175&art=1...

Prosim, če bi kdo zgoraj nevedene variante pokomentiral in mi pomagal pri odločitvi. Ne branim se tudi rabljenih stvari, ampak da so le ohranjene in delujoče. Če ima kdo kak zanimiv link do rabljenih zvočnikov (in receiverja) kr na plano. Sm ne mi svetovat 2.1 sistemov al pa kvalitetnih slušalk:D Aja, ozvočenje bi blo namenjeno 95% za filme, ostalo muzka, priklopljeno pa bi bilo na htpc, dvd player in lcd tv.

Okapi ::

Ostale variante so vse boljše od prve. Razlike med 2-6 so pa bolj ali manj kozmetične. Po možnosti malo poslušaj in se odloči za tisto, ki ti bo najbolj všeč.

O.

Venturer ::

Zdravo!

Imam neneavdne težave z daljincem od receiverja NAD, in sicer je problem sledeč, pred kratkim sem kupil LCD tv Philips in od takrat daljinec za NAD dela samo kadar je TV ugasnjen, ko pa je tv prižgan, daljinec ne dela. NAD in TV sta locirana eden pod drugim im tako očitno prihaja do nekakšnih motenj med njima. Ve kdo kako bi se lahko rešil ta problem, tako da bi lahko ostala tako receiver kot tv na istem mestu kot sta.

lp

eos ::

Prejšnji petek sem kupil Onkyo HT S5105 in mi je delal brez problemov do včeraj, ko se mi je prvič pojavil moteč zvok (nekakšen buzz) iz receiverja. Po nekem času se je ta buzz toliko stišal, da sem ga res minimalno slišal le če sem glavo prislonil k receiverju, danes ko pa sm ga spet prižgal, se je po cca 15 minutah spet pojavilo kr glasno brnenje-kot da bi se slišali črički. Iz zvočnikov se drgač normalno sliši. Res pa je tudi, se je od prvega dne kr ornk grel receiver, kar sploh nism mogu vrjet da je to možno. Zdej ko sm mal brau forume vidm, da je kr receiverji kr radi grejejo. Vsaj moj je bil vroč ko pes.
A je to normalno, da se receiverji tako radi grejejo in kaj je vzrok temu? so kake znamke bolj podvržene temu? Zakaj prihaja do tega motečega zvoka, se je kaj skurlo v receiverju? Mislm, prov neverjetno, da nove stvari (pa še onkyo) kr tko kmal crknejo...

Okapi ::

Ojačevalniki se lahko fejst grejejo, tisto brnenje bi pa znalo biti posledica kakšne slabe ozemljitve ali česa podobnega. Ni nujno da receiverja, lahko tudi kakšne naprave, ki jo imaš priključeno nanj. Sicer pa, dokler je v garanciji, ni panike;-)

O.

eos ::

mislm, da ozemljitev ni problem, ker sem iz njega izklopil vse kable kar jih je in je še vedno tisti zvok

clemense ::

Pozdravljeni!
Sem že spraševal v eni drugi temi pa še ni kakšnega odgovora, no skratka, problem je sledeč:
ko sem povezal HTPC s TV-jem, prek HDMI-ja seveda, vse enkratno deluje, tako zvok kot slika.
Ker pa hočem zadevščino "furat" prek Yamahe RX V663, ki podpira vse nove HD zvočne standarde, sem pa v temi! Receiver sploh ne zazna DIGITALNEGA signala ampak analogni stereo, sliko pa max. res. 1024x768 pri 60 Hz-preko HDMI-ja?!? Grafa pa mi ponuja default display 600x800 ter obično Sony-jevo tv !?!
V nastavitvah mi je kasneje ponudil tv s 1920x1080 res., vendar ko sem ga dal za primarnega ali ga kakorkoli aktiviral s Full HD res., je bla tema!? Na nižjih resolucijah pa mi je spustila samo sliko, brez zvoka?!
Aja, grafa je ASUS EAH 3450.

Okapi ::

A imaš vse nastavitve od Yamaha prav nastavljene? Za HDMI imaš verjetno vsaj možnost, da signal obdela ali neobdelanega spusti skozi.

Pa ni mi jasno, kaj hočeš povedati s "kakorkoli aktiviral s full hd res."

O.

clemense ::

A imaš vse nastavitve od Yamaha prav nastavljene? Za HDMI imaš verjetno vsaj možnost, da signal obdela ali neobdelanega spusti skozi.
Pa ni mi jasno, kaj hočeš povedati s "kakorkoli aktiviral s full hd res."

O.

-Če mi javi signal info, da je signal analogni!?!
V HDMI nastavitvi pa lahko samo izbiram med V663, to je YAmaha, ali other, se pravi, da mu dodelim kdo procesira signal? Bom poizkusil..Ena nastavitev je še : video set, kjer sta 2 možnosti- video converter on/of.
-Pač, ko sem nastavil resolucijo na 1920x1080

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: clemense ()

Okapi ::

Poglej, če imaš vse frekvence prav nastavljene. Poskusi s 50 ali s 60 Hz.

O.

clemense ::

Sploh mi ne ponudi frekvenc, kot pti tvju kjer lahk izbiram od 25HZ pa vse do 200 Hz.

Evo probal z nastavitvami.
1. Tv mi javi 576i !?!
2. signal info: DVI-HDMI
HDMI res .....
ANALOG res. 480/576i
AUDIO - analog 2 ch
3. prestavil video converter na off
4. HDMI nastavitev tudi probal na other
Nič, tema še vedno. Tema odkar dal na grafi na 1920x1080 res.
Ko dam pa prek tvja, mi ta javi 1080p ter vse ostalo dela, kot mora!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: clemense ()

umeglic ::

Imam eno vprašanje:

Ali je hišni kino Sony Dav DZ860 vreden nakupa?

Lp

schnobel ::

Kupujem ojačevalec ali pa receiver ter 2 zvočnika. Kaj priporočate? Gledam nekaj od system fidelity :
http://www.mimovrste.com/artikel/121003...
http://www.mimovrste.com/artikel/119002...
Rabim čist zvok, za okoli 400€. Priporočate še kaj drugega(yamaha, jamo???)
LP

clemense ::

Sploh mi ne ponudi frekvenc, kot pti tvju kjer lahk izbiram od 25HZ pa vse do 200 Hz.

Evo probal z nastavitvami.
1. Tv mi javi 576i !?!
2. signal info: DVI-HDMI
HDMI res .....
ANALOG res. 480/576i
AUDIO - analog 2 ch
3. prestavil video converter na off
4. HDMI nastavitev tudi probal na other
Nič, tema še vedno. Tema odkar dal na grafi na 1920x1080 res.
Ko dam pa prek tvja, mi ta javi 1080p ter vse ostalo dela, kot mora!

Vse skupaj resetiral, na novo povezal itd... nič, preko tega HDMI izhoda, kjer je Yamaha, mi zazna grafa auto detect max. res. 1024x786 @ 75Hz, tv pa 576i(480/576). Na drugem HDMI-ju ( direkt v tv )pa normalno 1080p.Ne vem več v čem je fora.
Zgleda, da noben nima pojma na tem forumu, glede problemov iz te teme! Hvala za pomoč.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: clemense ()

clemense ::

Evo! Seveda, po sistemu za vse si pač sam, ko maš kak problem, našel v čem je štos! Big bangov AV stručko je razložil da je to pogost problem ter da še ni novih driverjev, ki bi omogočali povezljivost z av receiverji, da pa se konec meseca pričakujejo novi update-i! Upam, da bo tudi ta "bug" že odpravljen.

Rupa ::

Jaz bi pa potreboval kak nasvet glede nabave ozvočenja za hišni kino, če bi bil kdo tako prijazen :)

Imam 42" plazma zaslon in NMT predvajalnik za HD vsebine (eGreat). Ima optični izhod za zvok. Razmišljam, da bi si namesto stereo predvajanja zvoka na TV omislil kako ozvočenje, da bi končno užival v kakem DTS...
Največji problem so zadnji zvočniki, saj praktično ne vidim načina, kako bi kable tja napeljal :( Glede na to, da gre za majhno stanovanje v bloku, moč res ni bistvena, glede izgleda pa preferiram črno barvo in ne pretiranih dimenzij.

Ima kdo kakšno idejo, v kakšnem cenovnem razredu bi bilo mogoče dobiti kaj primernega, z brezžičnimi zadnjimi zvočniki?
Najlepša hvala za nasvete 0:)

Okapi ::

Brezžični zvočniki v večini primerov sploh niso povsem brezžični, ker jih moraš priključi na elektriko. V večini primerov je enostavneje in manj moteče ob robu po tleh napeljati tanek kabel (eno parico iz CAT5 omrežnega kabla) od receiverja. Poleg tega so brezžični zvočniki dražji, pa še brezžičen prenos zvok marsikdaj poslabša.

Poleg tega upoštevaj, da pravo mesto za "zadnje" zvočnike ni ob zadnji steni sobe, ampak ob strani (levo in desno od tam, kjer sediš, ko gledaš filme).

O.

delfinus ::

Prav tako kot okapi ne priporocam brezzicnih zvocnikov. Boljse pac skriti drot za letvicami parketa, peljati ob robu ali pod tepihom ob rabi kaksnega bolj ploscatega kabla. Sam imam zadnje zvocnike na drotu, ampak sem jih predvidel pred obnovo stanovanja je pa zadeva pod parketom.
Kaj svetujem. Hja odvisno kaj mas prednji par, da ne bo potem kaj prevec izstopalo.
Z izkusenj:
Kaj iz CANTON serije: Canton CD 310 F. Das na stojalo in prilagodis visino. Lahko tudi nasraufas na zid. Te zvocnike priporocam kupit direkt v Nemciji, ker je tut proizvajalec od tam in so dosti ceneje kot pri nas. Canton ima tudi se nekatere bolj cenovno ugodne (glej kompletno CD serijo in Plus serijo). Ta zgoraj je med majhnimi spica.

Kaksen Mordaunt Short Genie

lp, D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

Rupa ::

Hvala Okapi in delfincek

No... na štrom seveda sploh nisem pomislil :8) ampak dejansko imam vtičnico za kavčem, tako da to ne bi bil problem...
Tudi če bi peljal po okviru vrat in pod letvicami, bi porabil 15+ m žice, ker je prostor ozek in dolg. Sem že precej razmišljal in nisem našel kake pametne rešitve, večjih posegov pa ne smem delat, ker gre za najemniško stanovanje :(
Se mi pa dopade ideja s tepihom :) Če bi med kavč in TV dal tepih, bi lahko problem s kabli elegantno rešil. Velja razmislit o temu.

Bom pregledal linke, ki si mi jih dal delfincek. Čeprav se malo premalo spoznam na tehnične specifikacije, da bi znal ovrednostit te podatke. A v naših trgovinah imajo kaj primernega, pa ne pretirano dragega? ranga max 300€?
Hvala še enkrat za pomoč. Če pa se kdo spomne še kakega predloga, pa le na plano z njim.

delfinus ::

Rupa povej najprej kateri imas prednji par zvocnikov in kaksen A/V Receiver potem pa lahko priblizno ocenim kaj bi pasal zadaj. In kako velike zadaj si zelis, kaj je tvoj maximum? Kako jih mislis imet postavljene? Na steni? Na stojalih? Sicer pa lahko zvocnike komot nabavis preko E-bay.DE trgovin. Transport je minimalen, garancija je 5 let. Zvocnik pa je tezje pokvarljiva roba, tako da se to splaca kupovat tam. Sam imam dobre izkusnje s tem. Pri nas je kar se tice teh manjsih zvocnikov bolj malo na voljo. Kaksen Dali samo. Samo so dimenzionalno vecji. Prek bolhe lahko kdaj kej ujagas. Samo spetredko, da dobis samo dva manjsa satalita za zadaj.

EDIT: 2xCanton CD 310 F sta ranga cca 338 EUR. Sam sem dal nekaj takega za njih mogoce mal ceneje, ker so mi dal nek popust. Priporocam HIFI-Fabrik ali TSN-CD Versand trgovini, z obema super izkusnje. Sicer pa so ostali sataliti iz CD serije nekoliko cenejsi od teh CD 220 in CD 10 II. Ce pa razumem drugace pa ti isces cel sistem za 300 EUR. To pa potem dobis Canton Movie 120MX cca 330EUR ali Canton CD102 cca 350EUR - v crni barvi imajo oboje tudi. Kako pa je to slisat pa zal ne vem. Za vse to pa se potem rabis receiver, ki te pa pride od nekje med 230EUR (Marantz 3001) na gor. Za Movie 120MX in CD102 kompletek zvocnikov kaj druga boljsega kot to skoraj ne rabis vec.

lp, d.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

OK.d ::

Prav tako kot okapi ne priporocam brezzicnih zvocnikov. Boljse pac skriti drot za letvicami parketa, peljati ob robu ali pod tepihom ob rabi kaksnega bolj ploscatega kabla. Sam imam zadnje zvocnike na drotu, ampak sem jih predvidel pred obnovo stanovanja je pa zadeva pod parketom.
Kaj svetujem. Hja odvisno kaj mas prednji par, da ne bo potem kaj prevec izstopalo.
Z izkusenj:
Kaj iz CANTON serije: Canton CD 310 F. Das na stojalo in prilagodis visino. Lahko tudi nasraufas na zid. Te zvocnike priporocam kupit direkt v Nemciji, ker je tut proizvajalec od tam in so dosti ceneje kot pri nas. Canton ima tudi se nekatere bolj cenovno ugodne (glej kompletno CD serijo in Plus serijo). Ta zgoraj je med majhnimi spica.

Kaksen Mordaunt Short Genie

lp, D.

http://www.bigbang.si/zvok/zvocniki/pos...
http://www.amazon.de/JBL-Control-2-4-Wi...
tukaj imaš dve alternativi sicer malo starejši ampak se še dobijo

sorry sem mislil rupi odgovorit
LPOK.d

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OK.d ()

Okapi ::

porabil 15+ m žice,

In v čem je problem? Kupiš 15+ m CAT5 kabla, razrežeš zunanjo izolacijo in dobiš 4x15 m kabla, s katerim lahko povežeš vseh 6 zvočnikov sistema 5.1.

O.
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hišni kino sistem - Kaj kupiti ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
12230420 (21959) p|X|
»

Nakup A/V Receiverja (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
23546016 (27481) Anney
»

Izbira receiverja

Oddelek: Zvok in slika
214513 (3549) St235
»

AV sprejemnik do 300 EUR

Oddelek: Zvok in slika
416609 (5715) misek

Več podobnih tem