» »

[Hi-Fi] - Hišni kino sistemi 3.1, 5.1, 7.1...

[Hi-Fi] - Hišni kino sistemi 3.1, 5.1, 7.1...

1
2
3 4

frenkb ::

Ja, cena je sicer OK, ampak sem mislil vzet vse stvari na obroke, kar pa verjten na Bolhi ni možno.Garancija je pa v verjetno v tujini ??A misliš da je taka razlika v kvaliteti zvoka med Onkyo in Yamaho (OK, pustmo različne cene),Verjetno so pa zvočniki tisti elemnt, ki pokažejo kako cela zadeva igra

Trancedeejay ::

HI
Spravi skupaj tistih 200 eur za receiver pa vzames par zvocnikov na obroke. A DVD player imas?
Have a nice Day

Matt
Music is the key

frenkb ::

Ja,mam Philips 5960.
A lahko malo bolj razložiš razliko med Yamaho in Onkyo reciverjem ?

Trancedeejay ::

Razlika, razlika je v zvoku, kjer mi pri Onkyo bolj ustreza. Pa tudi glede zvocnikov bi mogoce kdo rekel, Jamo, a dej ne seri, to bo pac tak , ki malo prevec posplosuje. E8 serija so fajn zvocniki (predvsem imam v mislih E825) in bi dobro sedli na omenjeni receiver. Mogoce bi kaksen drug par celo bolje sedel na receiver, ampak zaenkrat je to preverjena kombinacija. Povezes se z enimi Profigold (licne in solid core) kabli, DVD player pa s coax povezavo na receiver in to je to. To imas za zacetek stereo sistem, potem pa dokupis se center in surrounda in ce bog da kasneje se aktivni subwoofer in si na konju. Moj moto je kupim enkrat in dobro. Nic ne kupujem zacasno, ker je to prec vrzen denar - raje toliko casa nic ne kupim in ko napraskam denar...........potem imam pa mir.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

DenIIs ::

Trancedeejay vidim da se spoznaš na te zadeve, pa me zanima tvoje mnenje o tem kompletu:

Komplet domači kino Yamaha RXV459 + DVD S557 + Infinity Primus HCS (set zvočnikov)
cena tega kompleta 699€

Kupujem nekaj takega pa se ne morem odločiti. Maš kaki predlog mogoče? Cena naj bo tam okoli 700€.

Trancedeejay ::

Za omenjeni sistem ne morem kar nekaj na pamet govorit kako spila, ampak ko vcasih poslusam kaj po BB zveni dokaj povprecno. Mogoce, ker je samo nekaj nametano. Priporocal bi podobno kot pri prejsnjem postu. Onkyo tx-sr504 receiver (tukaj nimas kaj falit ce kupis tistega za 200eur), glede playerja ne vem kolk ti je vazen Divx, jaz osebno imam samo DVD-je, pa se to ni vcasih zadosti. Tko da bi rad imel dober sound je skoraj obvezno DVD. Ne vem kaksna je omenjena Yamaha(DVD player), stare Yamahine komponente so bile boljse, ker niso bile tako komercialno usmerjene. Samo bog nedaj kupit kaksnega srot XY playerja do 20 jurjev (raje priporocam kaksnega starejsega, ki nima opcije Divx), ker je zvok bolj zanic (ne bi rad posploseval, mogoce se najde kaksen z dobrim zvokom, ampak do sedajo so bili trije sprobani bolj za en k). Sem imel bolj v mislih ce dobis kaksen player a la Onkyo DV-SP501(od tega modela naprej, 555 model je bolj svetel), ima uredu sliko in zvok in ni izbircen glede medijev kot kaksni prejsnji Pioneerjevi modeli visjega ranga. Bi bilo fajn ce bi sel vse to sprobat, kupis pa tam kjer je najceneje in da imas garancijo (drugace pa Onkyo ima kar soliden rating glede nepokvarljivosti). Glede bolsih zvocnikov pa za ta denar potem dobis kaksen par, mogoce se center zvocnik, za surrounde in sub bi pa zmanjkalo. Drugace pa sprobaj omenjeni sistemi, ki si ga sam navedel in pa nekaj v tem stilu kot sem jaz navedel in bos videl kaj ti bolj ugaja. Onkyo in Jamo kombinacijo lahko stestiras v trgovini Audio Club
Have a nice Day

Matt
Music is the key

DenIIs ::

Neki bom skombiniro v takem smislu, pol mo pa vidli. :))
Hvala ti!

Cveto ::

Ima kdo kakšne ozkušnje z zvočniki Jamo S406HCS (komplet 2x front, 2x surr., center)

Trenutno imam reciver Denon 1502, spredaj ene stare Jamo Studio 105 in Woofer, center in surround zvočnike pa iz Denonovega paketa SYS-56HT (mali sateliti n woofer)

Trenutno zvočniki so itak samo začasna rešitev. Dobil sem možnost poceni dobiti omenjene S406HCS (komplet za 150 EUR) me zanima če bi se jih splačalo vzeti. Woofer bi zaenkrat obdržal, malo kasneje pa bi kupil enega Jamo 200W.

bfrenk ::

Eno vprašanje za poznavalce: Zakaj imajo vsi receiverji vhode in izhode za video signale.
Ali to pomeni, da moraš tudi video peljat preko receiverja in potem na TV.Kaj pa, če imaš na TV samo SCART konektor ? Hvala za odgovore.

chlan ::

Poenostavljeno povedano - glej na receiver kot na razdelilec - vse video (in audio) izvore priklopiš na receiver in nato le-tega povežeš s TVjem.

Če ima samo SCART priključek (vsi kolikor toliko novejši TVji imajo sicer vsaj še RCA oz. S-Video) verjetno ne ostane drugega kot kakšen S-Video to SCART adapter, kako pa to vpliva na kvaliteto slike pa nimam pojma.

bfrenk ::

Ja, če imaš pa samo DVD gor naštekan,potem lahko uporabi SCART za video, za zvok pa coax ali pa optiko na receiver? Moj star TV ima samo SCART.

Klampfer ::

"Komplet domači kino Yamaha RXV459 + DVD S557 + Infinity Primus HCS (set zvočnikov)
cena tega kompleta 699€"


Sistem imam doma in deluje fantastično.
Bogomir

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Klampfer ()

boris22 ::

Mene zanima če je kdo preiskusil zvok sistema Onkyo HTS990THX. Sem pregledal vse sisteme do 1000 eurov, pa se mi zdi vsaj po specifikacijah najboljši za ta denar. Gor mislim priklopit sat sprejemnik, dvd predvajalnik, pc, ps3.Ojačevalec ima kar nekaj digitalnih vhodov 3 optične in 1 koax. Opis sistema dobite tukaj
http://www.mimovrste.com/katalog/produc...
http://www.vanns.com/shop/servlet/item/...
http://www.us.onkyo.com/model.cfm?m=HT-...
V živo ga nisem še uspel poslušat, upam da ga imajo v big bangu ali pa harvay normanu v online trgovinah pa sem ga zasledil samo na mimovrste.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boris22 ()

glinik ::

Sem pregledal vse sisteme do 1000 eurov, pa se mi zdi vsaj po specifikacijah najboljši za ta denar.

Res nikoli se ne zanesi na specifikacije, to je prvo pravilo. Nimaš pojma kako so jih izmerili ... kakšni pogoji, meritve itd ...

Za analogne ojačevalce in reciverje nekakor velja naslednji rek: Težji je, boljši je ;)

Drugače sta Onkyo in Denon res vodilna na področju hišnega kina :D (razen eksotike).

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

trdoreh ::

Za ta denar, no kake 100-200 eu več dobiš Denon AVR 2307 in Kef 1005. Sam imam kombinacijo Denon - Kef in morem rečt, da dela dobro!
Denon dobiš v Mediamarket za 600 eu, Kef tudi za nekje 600 eu v trgovini Intek v Kranju.
No, imaš še eno opcijo več, poglej če ti ustreza.

Lp

boris22 ::

Sem si vzel 2 dni časa za pogledat po internetu. Glede zvočnikov so kef res edinstveni glede dizajna. Vse od serije 1005,2005,3005,5005. Serija 1005 in 3005 so bile nagrajene na eisi tako da sigurno ne gre za slab izdelek. Edino podjetje ki ga prodaja je Intek iz Kranja. Me prav zanima kakšen zvok dajo ven. Jan999 kaj veš mogoče cenik za kef sisteme 1005,2005,3005 in 5005? Vem da imaš 2005 serijo? Kako je s kakovostjo zvoka tvojega sistema? Kaj veš če grejo skupaj yamaha reciverji in kef zvočniki?Kolko te je prišel tvoj sistem (Denon AVR 2807; Kef KHT 2005.2; kabli: Kimber)
Glede reciverjev pa sem pogledal znamke yamaha,onkyo,denon in pioneer in glede vseh se mi najbolj dopade yamaha rxv661 ima točno vse kar rabim. Model 659 je celo dobil nagrado na eisi in bi mi utrezal saj stane meni ugodnih 330 eurov samo kaj ki nima hdmi vhodov in izhodov. No zdej pa bo treba še malo po trgovinah bof,big bang, mediamarket da slišimo še v živo.

trdoreh ::

Tako Kef ni dober samo zaradi dizajna!:D 2005.2 je najbolj kopiran 5.1 sistem zvočnikov od ostalih izdelovalcev. Pobral je veliko nagrad. Morem rečt, da sem izredno zadovoljen. Ne morem rečt kako drugi sistemi delujejo, ker nisem nič sprobal. Ceno za 1005 sem ti že napisal, nekje 600 eu, cena 2005 je 900eu. Na intek so mi svetovali receiver od Cambridge Audio (600 eu), baje je v kombinaciji s Kef fenomenalen zvok. Sem pa vzel Denon-a, ker je res dober, ponuja vse in še več, za moje potrebe, pa DVD player od Denona nameravam kupit, pa sploh je Denon kar priznan! Žal v Mediamarket ne boš mogu nič slišat, ker majo prazno trgovino oz. samo naročeno robo.


Lp

boris22 ::

Jan999 samo ne vem kje si dobil ceno 600 eurov za 1005. Na internet strani od Inteka piše da je cena bivših 200k sit v akciji pa 150k sit. Škoda da na stani ni cenika. Bo potrebno poklicat v Intek.Kaj mogoče veš če se da še kje videt Kefe sisteme v Sloveniji, po možnosti na obali. Za sisteme 3005,5005 cena verjetno presega 1000 eurov? Glede reciverja pa upam da si mislil na model Azur 640R 7.1 HDMI AV Receiver. Kajti za ceno 600 eurov v tem primeru dobiš res veliko.

trdoreh ::

Sej 150k je 600eu oz. 625eu! Za ceno pa vem, ker sem klical na Intek, ko sem kupoval zvočnike. Za Kef 3005 boš odštel krepko čez 1000eu, kaj šele za 5005!8-O Nevem kje bi dobil Kef, na obali skoraj 100% ne! Ja v mislih imam ta receiver, če se ne motim. Najboljše, da pokličeš na Intek, pa bo!

Lp

trdoreh ::

Kajtimar ::

Hmmm... Noobovsko vprašanje.

Kako pa je medsebojna povezava teh zvočnikov? A so zadnji sateliti wireless?

A se sploh da dobit kvalitetens wireless sistem ( razen sony, philips in podobnih jajc) da bi mel zadnje satelite wireless?

Res se mi ne da napeljevat zdej neke huronske kablaže....

boris22 ::

Ko govorimo o kvaliteti potem wirelees odpade .Kef sigurno nima wirelesa. Drugače sony, panasonic,philips....sistemi ne mores primerjat z home theater sistemi od kefa. Sam sem poslušal model od sonyja Sony DAV-DZ 810 in me je res razočaral. Še moj sistem od logitecha z 5500 zveni bolje. Tudi cena je temu primerna. Serija 1005 stane 500 eurov,serija 2005 999 eurov,serija 3005 pa 1500 eurov.To so samo zvočniki. Kupiti moreš še reciver cca 400-600 eurov pa kake kvalitetne kable. Pa dvd predvajalnika ne dobiš zraven. Sony DAV-DZ 810 ima vse to za 600 eurov. Še enkrat velja pregovor več kot daš več imaš.

WhiteWolf ::

Kako bi kaj igrala kombinacija ONKYO TX-SR504 in pa Opcija 1 ali pa ti zvočniki ?

So ti zvočniki v comshopu zakaj? Ker gledam, da so v tujini cez 200EU.
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"

Trancedeejay ::

Potem lahko pozabis na dober surround. Omenjenega Onkya se da dobit zelo poceni in se ga za normalnega poslusalca splaca vzet. Za dober zvok bi sedli Jamo E825, System Audio, Chario Premium (ok ta serija je ze predraga).....Eden izmed sistemov pri meni je tudi Onkyo tx-sr501,Onkyo dv-sp503 in pa Jamo E800 in pa se E5 serija komplet(samo to je vecinoma vzeto samo zaradi suba in se tut priblizno ne morejo kosat z E8 serijo). Ce te dejansko kaksna stvar zanima kako se slis me lahko kontaktiras. Ne priporocam da sparas na X firmah, ker se bos nategnil. Preden kupis zvocnike, jih moras nujno slisat. Za normalnega uporabnika je omenjeni onkyo cez glavo, ponavadi pri takih in podobnih firmah za visjo ceno dobis boljse napajanje, malo mocnejse ojacevalne module in dodatnih vhodov in kaksno funkcijo vec, ampak sam karakter zvoka je pa ponavadi dokaj podoben. Raje za ta denar kupis dva dobra zvocnika kot pa pet slabih oz. povprecnih, ker bo iz dveh dobrih se vedno boljsi zvok, s slabimi zvocniki itak clovek nima obcutka surrounda. Prvi pogoj je da so primerni zvocniki, primeren prostor in pa primerna postavitev zvocnikov. (bohnedaj surround zvocniki preblizu glave. Za kablovje pa vzames normalen Profigold za okoli 2eur meter, ki ima licne in pa solid core zico na sredi. Samo ne vzet kaksnega crno rdecega strom kabla, nasplosno se ne splaca kupit audio kabel v elektro stacunah.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Kajtimar ::

Že, sam meni se res ne da napeljevat kablaže po celi dnevni.... :\ Matr, tehnologija tolk napreduje pa še kar se vsi davimo v teh kablih;( Že sedaj ko imam računalnik, siol tv, siol telefon, adsl, tv, kup raznorazne periferije in en star philipsov 2.0; zgleda dnevna kot špagetarna.

Nisem nek zahteven uporabnik, zato bi MOGOČE (poudarek na MOGOČE) bil dovolj philipsov sistem HTS980W
Zadeva ima baje tudi dober upscaling za dvdje, pa še zelo stylish je.

Tudi ocene pri raznih reviewih sploh niso slabe:

C/NET
T3

A si kdo lasti omenjeno zadevo?
Jo je imel kdo že priliko poslušat?

Surround bo moja prva investicija letos v zabavno elektroniko. Enkrat do konc leta pa prideta še kak 46'' tv full hd (najbrž samsung) in pa PS3. Največ bom gledal filme 70% in igral igre 30%. Glasbe ne poslušam ravno veliko....

Za dobr sistem bi dal nekje do 1500 euro, vendar, saj pravim... KABLI morijo. Poleg tega pa bi zelo težko najdu pravo ravnovesje pri postavitvi saj imam podstrešno dnevno.

Med brskanjem po netu sen naletel na Bose lifestyle serijo. V osnovi sicer ni brezžična, vendar je pa možno dokupiti neke LINK WIRELESS ACOUSTIMASS s katerimi stvar brezžičn povežeš. Kak komentar na to rešitev?

Trancedeejay ::

Odlocit se bos moral al dober sound al crap wireless(no ja ni nujno da ce je pa s kablom je pa dober sound, lahko je tut crap). Itak je pa pri wireless treba se kabel za napajanje. Pol ko mas enkrat dober sound doma pozabis na kable, itak se jih pa da postimat da se ne vidjo, tudi konektiras jih lahko sam, vglavnem sploh ni panike, al pa jih das v snake skin. Kolega ma "wannabe surround" postiman res lepo, se po sten ne vids nc kablovja, vse v nulo. Pol pa pa zadevo przge je pa brezveze zvok, samo praskanje in brundanje. Zadeva je pa tist komplet od Yamahe k jebil dvd, receiver pa se yamaha sub+satelitki v kompletu - Za mene stran vrzen denar.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

WhiteWolf ::

Potemtakem je bolje, da vzamem zaenkrat ONKYO TX-SR504 (200EU) in pa en par "kvalitetnih" zvočnikov. Recimo Jamo E660 ali pa Jamo E680. Se dobi recimo v Avstriji omejena zvočnika kaj ceneje?
Tam nekje 300 EU bi recimo sedaj investiral v zvočnika (E660), kasneje pa še ostalo.

Ali pa da bi dobil kakšen par rabljenih zvočnikov.
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"

Zgodovina sprememb…

Trancedeejay ::

Pod serijo E8 ne gledat Jamo zvocnikov.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Kajtimar ::

Danes sem sprobal HTS980W in moram rečd da NI SLABO!!! Konkurenčni Sony se ne more primerjat. Zadeva je stylish, zelo lepo in kvalitetno narejena, wireless, zvok je za ta denar ZELO soliden. Ma pa eno HURONSKO NAPAKO, ki še dobro da sem pogledal, če ne bi bil sistem že moj. HTS980W NIMA take banalne osnovne stvari kot je DIGITAL IN!!!! ni optike, ne hdmi, ne nič. zgolj činč. To pa ni uredu če misliš gledat filme in igrat igre na PS2, saj ga na zadevo sploh ne moreš priklopit!!! neverjetno brezveze.... Tipi ti nardijo poceni in kvaliteten sistem z odličnim dvd predvajalnikom, ob tem pa pozabijo na digital in....;((

Eh ja... iskanje naprej.

Moram se en dan spravit do kamnika in sprobat mal naveze denon ali cambridge/KEF, ali onkyo TX-SR504 in JAMO E8.

Še kak predlog?

Iščem sistem za 1500 euro

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Kajtimar ()

trdoreh ::

1500 eu...Eh ni dvoma...Receiver Denon AVR 2307 (600eu); DVD player Denon 1930 (270eu)-odličen DVD upscaling 1080p; zvočniki Kef 1005 (600eu oz. 500eu, nevem)! Za moje pojme nimaš kaj razmišljat, za ta denar je to najboljša možna varjanta!

Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: trdoreh ()

boris22 ::

HTS980W je res lep sistem vendar po pravici povedano ko sem šel v harway in norman sem hotel poslušati ta sistem sem prvo pogledal konectorje in morem rečt da je katastrofa, sony jih ima več vendar zvok je zanič. Jaz tudi gledam sistem do 1500 eurov. Sigurno vzemi reciver+zvočnike. Že če pogledaš reciver ima velik plus zaradi števila priklučkov. Yamaha, denon, in onkio so dobri. Ta reciver YAMAHA RX-V659 A/V receiver 7.1 je dobil nagrado na eisi. Cena je 330 eurov v media marketu. Kar se tiče zvočnikov pa jaz se nagibam modernemu dizajnu. Skoraj 100 % bom vzel kef 1005 za 500 eurov. Kef sigurno paše z denon in cambridge audioreciverji .Slednji so dražji, za 600 eurov dobiš model azur 540r kateri ima baje v kombinaciji z kef zvočniki odličen zvok.

Kajtimar ::

Hvala vsem skupaj za informacije.

Imam priložnost dobit kef 5000;) za 1000 euro. Najbrž bom vzel to, ni še potrjeno, če rata pa vzamem. V tem primeru bo pravi ojačevalec denon avr 2307?

V kolikor zadeve ne bom speljal pa razmišljam sledeče:

Onkyo TX-SR604 + jamo serija 8

Pri jamovih serija 8 zvočnikih bi imel še sledeča vprašanja:

Glede na to da sistem potrebujem za hišni kino, in ne toliko za muziko katere zvočnike naj vzamem? A so dovolj dvosistemski e825 oz. E8sur.2, ali naj vzamem trosistemske e855 oz. štirisistemske e875?

A ima sploh smisel kupovat trosistemske e855 oz. štirisistemske e875 glede na to da so precej dražji predvidevam zaradi bass modulov, jaz pa itaq mislim nabavit še subwoofer?

V čem je sploh razlika med e825 in E8sur.2? Samo design?

boris22 ::

Ma jaz sem 2 tedna na dopustu in sem si vzel kar nekaj časa in prebral marsikateri forum in prišel do zaključka da zadevo moreš slišati v živo in pika. Vsak ima svoj okus in lahko enemu sistem povsem dobro zveni drugemu pa ne. Pri meni je na prvem mestu kakovost zvoka, lep izgled (pri tem morem zadovoljit kriterije žene, kateri niso nizki), pa cena reciver+zvočniki+kabli max 1500-1700 euro. Tako da zaenkrat zvočniki bojo sigurno kef serija 2005. Reciver eden od teh: onkyo TX-SR604, yamaha rxv 661, cambidge audio azur 540R V2, denon AVR-2307.Kej takega bi rabil
http://premium94.ilg4.org/phpshop/?page...
Pri kef zvočnikih moreš nastavke (stojala) posebej doplačat. Pri kef 2005 te pride vsako stojalo 69 eurov. Če praviš da dobiš kef 5000 za 1000 eurov nimaš kej razmišljat, tej zvočniki drugače stanejo 1900 eurov pa kupi denon reciver in bo. Res škoda da kef zvočnike prodajajo samo v intek trgovini v Kranju tako da jih ne morem v živo slišat. Samo če so dobili toliko nagrad ( s tem mislim na serije 1005, 2005 in 3005) že morejo bit dobri.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boris22 ()

trdoreh ::

So dobri so!:D

Lp

cojss ::

E8SUR.2 so bipolarni (Phase Diffusion) zvočniki in njihova naloga je, da ustvarjajo zvok, kateremu se ne da določiti smeri izvora, ambient. Vprašanje pa je, kako bi to ustrezalo npr. akcijskim filmom, kjer je dokaj pomembna smer, od kod prihaja zvok, recimo pri preletu letala,...

DenIIs ::

Mene pa zanima a je kdo mel kake izkušnje z harman/kardon sistemi. Kar se estetike tiče so meni osebno odlični. Kaka pa je kaj kvaliteta zvoka?

Lep pozdrav!

Matrix ::

A ima kateri od vas izkušnje z ta novim RECEIVER-jem ONKYO TX-SR605 , kaj se vam zdi ??:\
Ma Lurido!!!

trdoreh ::

Grd je za znoret, ma pa HDMI 1.3:D (ce se ne motim), zame je to velika prednost!

Lp

jft ::

Ali mi lahko nekdo svetuje.

Zanimam se za DENON AVR 1707 ampak me vseeno zanima kaj je v njegovem rangu še od drugih firm.
Aja, imam pa Tannoy fx 5.1 sistem zvočnikov, kateri so do zdej laufal na JVC RX558R-mal starejša zadeva!

Hvala za nasvet,

Tomaz

rs1975 ::

mogoče eno malce čudno vprašanje: kaj pomeni "DVD upscaling 1080p"?

imam še eno vprašanje glede video kablov: pred kratkim se kupil hitachi projektor in ga povezal z divx-playerjem kiss dp1000 preko komponentnega kabla, ker pač player nima hdmi vhoda. zanima me sledeče: glede na to, da je player že počasi odšpilal svoje ( sigurno ža predvajanih par 1000 ur) ali je smotrno novi player, ki bo imel tudi hdmi vhod povezati projektor preko hdmi kabla, ali pa zadostuje komponentni?
sedaj uporabljam komponentni kabel firme PROFIGOLD, ki konec koncev niti ni bil poceni (65 eur).

še nekaj: kupujem ozvočenje za domači kino (brez dvd playerja) tam do 1000 eurov max. sprva sem se nagibal k yamahi YSP800 Surround Komplet, vendar po Trancedeejay-jevem mnenju ta siostem ni vreden tega denarja. ali obstaja kakšen dober sistem 2.1 za domači kino?

trdoreh ::

mogoče eno malce čudno vprašanje: kaj pomeni "DVD upscaling 1080p"?
Pomeni, da ti iz SD sliko izboljša na kakovost HD slike. Tako so SD DVD-ji veliko bolj prijetni za ogled.

ali je smotrno novi player, ki bo imel tudi hdmi vhod povezati projektor preko hdmi kabla, ali pa zadostuje komponentni?
vsekakor se ti splaca kupiti dober DVD player (ce ga veliko uporabljas, kar si tudi napisal), s HDMI in 1080p upscaling. Predlagam ti, da pogledas Denon 1930 (razmerje kakovost:cena odlično), sam ga tudi nameravam kupiti.

še nekaj: kupujem ozvočenje za domači kino (brez dvd playerja) tam do 1000 eurov max. sprva sem se nagibal k yamahi YSP800 Surround Komplet, vendar po Trancedeejay-jevem mnenju ta siostem ni vreden tega denarja. ali obstaja kakšen dober sistem 2.1 za domači kino?
Sam sem z Kef zelo zadovoljen. Lahko kupis tudi posamezne zvocnike (kom. 200eu), pol pa se en sub za 200eu, pa receiver (jaz ti predlagam Denon-a:D ) in to je to.

Lp

rs1975 ::

a TALE receiver onkyo je dober?

katerega od denon pa priporočaš? model 1707 bo v redu?

imam še eno težavo: žena pizdi, da mora bit receiver v polici, ki ima 15cm prostora po višini :) zaenkrat sem našel samo denona in pa onkyo. vsi ostali, harman kardon, marantz, yamaha so previsoki.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: rs1975 ()

bfrenk ::

Jaz imam sicer onkyo 504, samo se zelo greje, tako da na njemu ne morem imet DVD plajerja, ker se ta pregreva.Malo pazi na hlajenje oz. odvajanje toplega zraka.

Cjek ::

Zanima me s katerim receiverjem bi se zvočniki Infinity Beta HCS (5.1 komplet) bolje obnesli:

Harman/Kardon AVR130
ali
Onkyo TX-SR 505

Za onkyo slišim tukaj pohvale, harman/kardon ima tudi nekaj dobrih mnenj..osebno gledano..HK mi je navidez lepši, onkyo ima pa hdmi..ampak ti dve stvari mi nista tako pomembni,zato se ne morem odločit..
predvsem me zanima kako se obneseta v kombnaciji s temi zvočniki...

EDIT: mogoče pride v poštev tudi HK AVR 230..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Cjek ()

jft ::

Denoni tudi niso slabo ocenjeni AVR 1507 v tem rangu oz. avr 1707, sam spet brez HDMI!;(

jft ::

A kdo slučajno ve kje oz. v kateri trgovini lahko sprobaš-slišiš recceiverje ONKYO in pa DENON!!

Lp

Trancedeejay ::

HI
Onkyo lahko slisis v Technotopu in pa v Harvey Normanu(ce jih imajo se). Lahko pa me kontaktiras na PM, pa dobis se kaksne podrobnosti.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

rs1975 ::

kakšne so kaj kvalitete zvočniki Infinity?

Cjek ::

ne bom sam pametvou..kle je en zanimiu test kjer je ta komplet k ga mam jst ogledan same pohvale prejeu..žou je u nemščini..
kvaliteta pa..sama firma je dobra,razmerje zvok/cena pa odvisn kaj hočeš met in kter model misleš..ti bojo znal drugi bolš povedat..sm pa zihr da več k boš dau €urov več je bo:P
najbol da se nekam zapeleš pa na lastne oči (ušesa) preveriš

rs1975 ::

hvala za tole stran.

zaenkrat se še najbolj nagibam k DALI-ju, izvedba Concept. glede na to, da sem iz brežic bom šel na preizkus teh zvočnikov v ZG. pa še kar dosti ceneje me bodo prišli kot pri nas. :)
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hišni kino sistem - Kaj kupiti ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
12230421 (21960) p|X|
»

Nakup A/V Receiverja (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
23546016 (27481) Anney
»

Izbira receiverja

Oddelek: Zvok in slika
214513 (3549) St235
»

AV sprejemnik do 300 EUR

Oddelek: Zvok in slika
416609 (5715) misek

Več podobnih tem