» »

[Hi-Fi] - Hišni kino sistemi 3.1, 5.1, 7.1...

[Hi-Fi] - Hišni kino sistemi 3.1, 5.1, 7.1...

1 2 3
4
»

Rupa ::

Uh. Najprej hvala za vse nasvete.
@delfincek: očitno sem se slabo izrazil na začetku. Nimam receiverja ali kakih sprednjih zvočnikov. Uporabljam kar zvočnike od TV. Zato si najbrž lahko predstavljate, zakaj hrepenim po čem malo bolj dovršenem :)
Žal je proračun bolj mizeren... vseeno pa skoraj raje ne bi kupoval neke cenene rešitve... morda bi bilo bolje počakati na povečanje proračuna. Ob proučevanju vaših linkov sem nekako dobil občutek, da je s tem proračunom dobiti karkoli približno uporabnega bolj misija nemogoče. Znalci pa me odpravljajo z besedami, da bi tudi oni imeli BMWja za 2000€... :8)

Skratka iskanje brezžičnih zvočnikov sem opustil, ker sem dobil ogromno idej za reševanje prej nepremostljivega problema s kabli 8-)
Sedaj tudi vidim, da bi težko dal zvočnike ob strani kavča. Lahko bi bili takoj za kavčem pritrjeni na steno ali pa bom moral kaka stojala si omisliti, kar bi bržkone precej podražalo zadevo.
Moram pa rečt, da so tele zadeve z linkov tudi estetsko precej dopadljive... mmmm... samo še denar bo treba nekje dobit :8)

Se oglasim, ko kaj pametnega uredim ali s še kakšnim vprašanjem za poznavalce. Hvala za pomoč.

delfinus ::

Samo nasvet. Ce bos imel 5.1 in imas kavc ob steni je dobro, da imas zadnje zvocnike nad usesi in zvocnika obrnjena drug proti drugem (membrana gleda membrano) in ne proti TVju. Je rezultat efektov zadaj dosti boljsi.

Jap soliden sistemcic je kar zajetna investicija. Skombinirat se da tudi z nakupom kaksnega rabljenega sistema in zgradis pocasi. Najprej prednji par in A/V receiver potem pa dodas kasneje se center, zadnja dva in na koncu sub. Mal pejt tut poslusat, pa bos videl, ce te kaksna zadeva preprica ali pa zgolj samo praska. :)
lp, D.

Karaya 52 ::

Potrebuejm malo usmeritve, ker se hitro zgubim na tem področju. Pravkar sem v fazi nakupa 5.1 sistema, v mislih sem pa imel recimo Onkyo ali Harman reciver, v navezi z Philipsovim DVDjem. Muči me sama povezave. T-2 box ima samo scart izhod, ki bi ga povezal z dvdjem, slednjega pa s HDMI na plazmo. Je takšna kombinacija možna oz. kam sploh priključim reciver?

Okapi ::

Kot si ti zastavil, verjetno ne bo šlo. Na DVD ne moreš nič priključit, ima samo izhode (razen če imaš snemalnik/videorekorder). Povezovanje gre načeloma takole:
DVD povežeš s HDMI na receiver in receiver s HDMI na televizor.
Kako boš povezal settopbox T2 je odvisno od tega, kaj zmore tvoj receiver. Če zna upsamplat analogen signal v digitalnega, povežeš T2 s scartom na receiver, receiver je pa že povezan s HDMI s televizorjem. Če ne zna, povežeš T2 s scartom na receiver, potem pa moraš narediti še eno analogno povezavo od receiverja do televizorja (s scartom ali navadnim video kablom).
Druga možnost je, da settopbox povežeš s scartom kar na televizor, televizorjev zvočni izhod pa na receiver.

V glavnem, načeloma se dela tako, da vse vire signala priključiš na receiver, receiver pa na televizor.

O.

Karaya 52 ::

Ugotavljam da je cel kup težav s temi protokoli. :( Verjetno bi bilo najceneje(za 2€ na mesec) vzeti pri T2 STB Motorola 1910, ki ima HDMI izhod. Najbrž bi se pojavil problem z razmerjem slike.

Okapi; pri tej drugi varianti gre ves zvok preko receiverja? Potem DVD vežem kar preko HDMI na tv, ne?



Pri tej varianti reciever prav tako mora upsamplat analogen signal v digitalnega, right?

Okapi ::

Pri tej varianti reciever prav tako mora upsamplat analogen signal v digitalnega, right?

Tako kot je na sliki, ni treba, ker gre od receiverja do tv navaden analogni video kabel. Upsamplat mora, če pelješ analogni video do receiverja in potem digitalni HDMI iz receiverja v tv.

Vedno pa lahko posebej priključiš video na tv in zvok na receiver (iz DVD-ja ali settopboxa), ampak je v glavnem bolj praktično, če gre tudi video prek receiverja.

O.

clemense ::

Evo! Seveda, po sistemu za vse si pač sam, ko maš kak problem, našel v čem je štos! Big bangov AV stručko je razložil da je to pogost problem ter da še ni novih driverjev, ki bi omogočali povezljivost z av receiverji, da pa se konec meseca pričakujejo novi update-i! Upam, da bo tudi ta "bug" že odpravljen.

Tako je, bug odpravljen, zadeva špila, ko singerca!

Aerys ::

OK, si bom sposodil tole temo, da ne bom nove odpiral, rabim vaš nasvet pri nakupu hišnega kina. Bolj ali ne ga kupujem zaradi boljšega zvoka in pa zaradi odkodirnika DTS. Imam namreč WD TV in bi ga priklopil na reciever in to potem naprej na tv (Sony 46W4500). No kakorkoli prostor mi ne dopušča da bi zvočnike nameščal okoli prostora s koder spremljam tv, tako da mi set večih zvočnikov ne pride v poštev - prostor za zvočnike bo neposredno ob tvju, drugje ne gre. Kupil bi nek sistem z recieverjem in dvema zvočnikoma. Najbolj mi je v oči nekako padel LG HT462DZ, pa me zanima vaše mnenje o tem. Ali bi bil bolj primeren kakšen drug sistem?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Aerys ()

Okapi ::

Nič nisi napisal cenovnega okvira. Najboljši prostorski zvok brez prostorskih zvočnikov, kar sem jih slišal, imajo Yamahini "zvočni projektorji".
http://www.yamaha-online.de/index.php?l...

O.

Aerys ::

Luštna zadeva. Kolko pa to kej pride? Kej dosti čez 500€ ne bi ravno rad šel.

Okapi ::

Imajo več različnih modelov, vse podatke, vključno s ceno, najdeš z guglom.

O.

dejc_13 ::

zdravo!

kupujem zvočnike za hišni kino 5.1 bose 301 in bose vcs-30. imam ojačevalec yamaha dsp-a590 in sub audio pro b2.27. prosim za mnenje zvočnikov bose in kje jih je najugodneje kupiti.
oz. kaj priporočate namesto bose do 900 eur cca.
hvala

planetparty ::

Kupujem hišni kino za sobo 4x4m. Budget je nekje okoli 400€, v skrajnem prieru lahko dam do 500€. Prosim, da mi svetujete najboljsi nakup za ta denar.
Http://www.directoryelite.com - Elite Directory

BALAST ::

Jamo zvočniki (tukaj res ne rabiš sub-a)

josko674 ::

zdravo kupujem zvočnike in reciver za hišni kino, za sobo 4mx4m. izbiram med naslednjima dvema: http://www.bigbang.si/zvok/predvajalnik...

in pa: http://www.bigbang.si/zvok/predvajalnik...


Nimam pa pojma kako naj še vse skupaj priklopim na računalnik.
Mam plato ASUS M2n-sli deluxe: http://uk.asus.com/product.aspx?P_ID=sz...

Mam pa tudi zvočno kartico http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...
Zanima pa me sledeče, preko česa naj priklopim reciver na računalnik ,morem slučajno kupit novo zvočno kartico,če je moja zvočna kartica na matični dovolj dobra.potem še katere kable vse potrebujem za priklop da bo to delovalo tak ko more.
hvala

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: josko674 ()

delfinus ::

Za prikljucitev zvocne na A/V receiver bos potreboval kabel, na eni strani mono bananca na drugi strani RCA vtic, ki ga prikljucis na SPDIF digitalni vhod od receiverja. Dvomim pa da ima ta genius kartica Digital Out izhod. Moja SB Live 5.1 to ima pa je stara ze cca 10 let. No imas pa na svoji plati Optical S/PDIF out on back I/O port. Tako da lahko povezes zvocno z maticne preko opticnega kabla direkt na A/V receiver. Potemtakem Geniusa ne potrebujes vec.

lp, d.

josko674 ::

zdravo najlepša hvala ,zvočnike in reciver že mam doma ,samo kable še nabavim.še enkrat najlepša hvala.
lp
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hišni kino sistem - Kaj kupiti ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
12230420 (21959) p|X|
»

Nakup A/V Receiverja (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
23546016 (27481) Anney
»

Izbira receiverja

Oddelek: Zvok in slika
214513 (3549) St235
»

AV sprejemnik do 300 EUR

Oddelek: Zvok in slika
416609 (5715) misek

Več podobnih tem