» »

Zvočniki - nakup

Zvočniki - nakup

«
1
2

Ciklamen ::

Torej, ker bodo šli moji zvočniki počasi rakom žvižgat, sem malo po mimovrstah pogledal kaj imajo na razpolago..

Imel bi jih priklopljene na računalnik, spogledujem se z Logitech Z5500, za sistem bi bil pa pripravljen dati največ 300€. Če mi kdo zna svetovat kak res kvaliteten sistem, bi bil zelo hvaležen :)
- End of the Post ->
  • spremenil: podtalje ()

DarwiN ::

Saj druga kot Z5500 dejansko sploh ne obstaja (razen seveda tistih majhnih jajc, ki jih komajda vidiš), tko da nimaš kaj izbirat.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Ciklamen ::

No, saj nisem omejen samo na mimovrste, meni odgovarja kar koli, samo da je performance zelo dober :) Gledal sem še neke Pioneer-jeve zvočnike, vendar ti so za hišni kino in bi rabil še kak amplifier zraven, kar bi zneslo čez 400EUR (zvočniki stanejo 271EUR).
- End of the Post ->

DarwiN ::

Nisem mislil samo mimovrste... Nasploh med računalniškimi zvočniki dejansko ne obstaja nič drugega koliko toliko kvalitetnega, samo Z5500 imaš. Celo moje Creative T7700 (ki so stali ~450€) so umaknili iz prodaje, ker so gotovo vsem (ne samo meni) pocrkali.
Če se pa greš posamično sestavljat sistem, potem je pa seveda druga zgodba.

edit: Evo, celo obstajajo še eni malenkost bolj "oprijemljivi" : Edifier S550 5.1

Lahko kak review pogledaš zanje, vendar na koncu boš najbrž vzamel logitechove.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DarwiN ()

Ciklamen ::

Menda res ja, imam sedaj Logitech Z2300 in sem izredno zadovoljen z njimi, več kot 3 pa pol let sem jih imel, samo sedaj že konzola za upravljanje glasnosti in basa nekaj zajebava, bom moral malo narazen vzet pa da vidim, kaj bi bilo lahko narobe :)

Hvala vseeno za odgovor(a), sem mislil da še kaj zraven tega obstaja, ampak zgleda za takšno ceno res ne..
- End of the Post ->

Ciklamen ::

OK, da malo osvežim temo, ker moram razčistit nekaj stvari:

Prvo: Kaj res, da ima Z5500 samo 1m dolg kabel za konzolo?
Drugo: Malo se nagibam k temu, da bi probal kak ojačevalec + kakšne zvočnike. Bi dobil kak bolj poceni ojačevalec?
- End of the Post ->

roCkY ::

Kabel je precej kratek kolker se spomnim. Sicer pa je daljinček in ni problema.

Ciklamen ::

http://www.mimovrste.com/artikel/176002...

Gledam tudi malo te zvočnike, pa sploh niso tako napačni, samo potem pa bi moral nabavit ojačevalca za max. 60EUR...
- End of the Post ->

zagi123 ::

Če želiš 5.1 za drobiž vzami Z-5500. Te Sonyi so pa brezveze.

Ciklamen ::

Res je ja, samo imam tako mizo narejeno, da moram konzolo vleči preko subwooferja, ker zadaj za mizo nimam prostora..Zato mi je ta konzola manjši -..

Ampak kaj vem, na koncu se bom pa kar odločil za Z5500, sicer 300EUR ni tak drobiž vseeno ne :D je pa v primerjavi z kakšnimi drugimi High Quality zvočniki res drobiž ja :D
- End of the Post ->

Janac ::

kje si gledal ojačevalce '?'

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Janac ()

Ciklamen ::

Am, prek neta - ceneje.si, lovecnacene..ne vem niti kje naj iščem, če sem čist iskren :)
- End of the Post ->

Janac ::

mislim sam da boš veliko bolj zadovoljen z zvokom če kupiš tiste sony zvočnike+ojačevalec.
(moje osebno mnenje)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Janac ()

Ciklamen ::

Saj tudi so Pioneerjevi zvočniki za 270(tu nekje)EUR (http://www.mimovrste.com/artikel/176002..., ti zvočniki :D), samo potem pa spet rabim nek poceni ojačevalec, ker trenutno nimam namena dati več kot 350EUR za sistem
- End of the Post ->

Ted ::

Mah...

Janac ::

te so dobri ja ja,@ciklamen če jih boš kupil sporoči kakšen je zvok !.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Janac ()

Ciklamen ::

Ted, moram reči da si me sedaj navdušil s temi Onkyo zvočniki! A je to že ojačevalec zraven ali je treba še ga dokupiti?
- End of the Post ->

Janac ::

ojačevalec maš, pa še dvd predvajalnik zravn,mikrofon pa daljinc :

http://www.eu.onkyo.com/products/HT-C52...

Scorpia ::

Jaz sem poslušal te Onkyo in sem že prej omenil stran roke od njih. Zvočniki nimajo neke globine, neigrajo tko kot more. Nizkotonec pa se je tudi nekam švoh slišal, sej tudi ni čudno če so kabli debeline slušalk. Torej kake moči nimajo. Še logitech je igral boljše, čeprav tudi njim manjka na satelitih globina zvoka, predvsem na srednjem področju. Ampak večini je všeč da bass udari in je logitech dobra izbira, ker imam močen wofer.
////

Janac ::

na testih pravijo da je zvok odličen le malo je "bassa"

poglej za hišnimi kini.

Scorpia ::

Jaz ko sem poslušal, me na vseh področjih ni navdušil. Mogoče je bil slab posnetek prodajalca, ne vem. Mogoče je tudi ker prisegam na lesena ohišja, ne na plastična.
////

zagi123 ::

Zgoraj našteti Onkyo ter Pioneer jogurtovi lončki so škoda keša - sej ne, da Z-5500 niso jogurtovi lončki, ampak raje slednje kot pa nek komplet petih generičnih škatlic z nekim bogim wooferčkom... Za ta keš pač Z-5500. Čim želiš kaj bolj konkretnega, si takoj na tisočaku...

Scorpia ::

Ok sistem se da dobiti za 400 evrov. Na bolhi imaš čist dobre ohranjene zvočnike za 200 evrov. Reciver novega dobiš za 200-250 stereo in si zmagal. Bo ta sistem igral daleč boljše kot te plastične zadeve.
////

Ciklamen ::

Scorpia, brez zamere, ampak če bom kupoval, bom kupil novo :)

Mislim da, kot je sedaj povedal zagi123 in Scorpia, se bom odločil za Z-5500, kot kaže so še vedno best buy :)

Hvala vsem ki ste prispevali v to temo!
- End of the Post ->

Janac ::

poglej za edifier s550

Ciklamen ::

Evo nisem še povsem odločen tak tbh :P Ker sem začel razmišljat, da bom sistem imel več let (upam da vsaj 5+), bi sedaj pač riskiral malo več denarja in nabavil kaj konkretnega :D
- End of the Post ->

PacificBlue ::

Na kaj pa ciljas, 5.1 sistem ali bos imel 2 samostojeca zvocnika(+ subwoofer?), zvezano na ojačevalc. Koliko si pripravljen raskirat?

Ciklamen ::

Pa, kaj največ lahko dobim za nekje 500EUR evo. Nek subwoofer bi bilo dobro met, ker imam večinoma House muziko, seveda pa na partyih tudi kaj druga včasih pade (še posebej ko je kak Singstar, potem je dobro da se slišijo še kakšni srednji toni :D) Ne ciljam na evo zdaj mora bit pa 5.1 sistem nujno, pač kaj največ (najbolje) dobim za tak denar.
- End of the Post ->

Scorpia ::

Sam pri reciverjih ne nasedaj da imajo 5x100 rms-a, ker toliko ga skoraj noben ne da. Večunoma so zmožni dati 2x100 rms-a (ko ostali kanali niso v uporabi), pa spet v tem precej močno zaostajajo od dvokanalnega ojačevalca, ki ga dobiš že za 200 evrov.
http://www.mimovrste.com/artikel/121001...
Če vzameš te zvočnike in kupiš dvokanalca z vsaj 200-220 rms-a, več rms-a na ojačevalcu je boljše imeti, zaradi večje kontrole. Verjemi nizkotonca v sobi ne boš rabil :D Igrajo pa tudi na prostem dober, ampak kot vsak zvočnik se bass izgubi. Sicer so te pioneerje eni grajalai (vsaj audiofili) sam pa sem jih poslušal in če jih res priklopiš na močen ojačevalec, igrajo lepo in kar presenetljivo dajo od sebe. Vsaj če jih boš na party-jih uporabljal bo dober nakup.
Drugače bi raje dal ves ta denar na stereo sistem in recimo čez pol leta, en dober wofer za 300 evrov, če hočeš res bass. Ker woferji pod 200 evrov, se izgubijo ko jih daš naglas, posebej v glasbi niso ok (filme pa še kr). Posebej pa če imaš dober stereo sistem, je glasnejši od woferja. To napako sem jaz naredil in wofer zdaj čaka na menjavo.
////

Ciklamen ::

Ja načeloma se bo še ta sistem uporabljal na private partyih, kot sem že zgoraj omenil, tako da kak subwoofer bi bilo dobro vseeno imet...sicer bi pa moral nekam v kakšno trgovino it pa poslušat malo takšne in drugačne zvočnike, ker tako prek interneta je težko kar koli...imo..
- End of the Post ->

PacificBlue ::

KLIPSCH RF-52 REFERENCE en komad 189 evrov.
http://www.pcgiga.si/product_info.php?c...

OJACEVALEC STEREO NAD C326BEE 299EUR
http://www.pcgiga.si/product_info.php?c...

Vem,da presega prag 500 evrov, kolikor je namenjeno... sam po moje bi bila to zelo dobra kombinacija. Zvocniki so zelo dobri za svoj denar( + tega imajo mocan bas- ne rabis woferja). NAD ojačevalci so pa tud zelo kvalitetni.

Lahk pa vzames :
Jamo s606- cena zvocnikov 320 evrov

http://www.pcgiga.si/product_info.php?c...

pa ojacevalc yamaha ax-497 cena 198 evrov

http://www.bigbang.si/zvok/predvajalnik...

Ciklamen ::

Ajde mislim da se da kaki ojačevalec dobit za 150EUR, ki je zelo spodoben :D Če že bi vzel tiste zvočnike, je to 380EUR, pa ojačevalec za recimo 150-170EUR, pa je...
- End of the Post ->

PacificBlue ::

Potem se ti pomoje splača bolj pogledat za kaksnim rabljenim. na audio-kontakt.com se pojavi vcasih kaki soliden ojacevalnik za dobro ceno.

Ciklamen ::

Kakšna je pa razlika med Predojačevalcem in ojačevalcem?
- End of the Post ->

PacificBlue ::

glej za integrirani ojačevalec,ta ima v sebi predojačevalec in ojačevalec. Predojačevalec vkljucujejo funkcije,kjer nastavljas vir( Cd,Tuner/Dab,Mp3, Aux, Dvd itd) pa tud jakost zvoka. Only ojačevalci pa nimajo večina niti gumba za jakost zvoka, in nimajo teh inputov za izbiro vira zvoka.

Ciklamen ::

Aja, ok :P

BTW sem pogledal tisti Audio-kontakt, se mi zdi da ni dosti teh ojačevalcev tam gor, vsaj ne za spodobno ceno :S
- End of the Post ->

PacificBlue ::

aha

tole je tudi poceni opcija, mislim pa da uvazajo tud v slovenijo:

ONKYO A-9155 161EUR

http://www.electronic4you.at/WebShopAT/...

edit: ne gre pastat direkt link, najdes pod hifi-micro anlagen-onyko

Zgodovina sprememb…

Ciklamen ::

Izgledajo kar dobri! Bom se moral kaj spustit čez vikend v Graz ali pa kam drugam še, ker se mi zdi da imajo avstrijci več izbire glede tega, pa bolj poceni :)
- End of the Post ->

Scorpia ::

Zdaj se boš nekaj moral odločiti, 150 evrov ojačevalec, pa 300 evrov zvočniki to ne gre skupaj. Si mal preberi po forumu.
Če misliš zvočnike tudi na partyjih uporabljati, nikakor ne glej samostoječe zvočnike. Ker ponavadi ti nikakor niso namenjeni na velikem prostoru in če je gor 2x 13 cm zvočniki, ti nič ne bo igralo na odprtem. V sobi pa itak najboljše igrajo. Se boš moral odločiti kaj želiš, bolj za v sobo ali za silo na party-ju?
To sem sam že probal samostoječe zvočnike na odprtem, pa je en ušiv zvočnik 30cm z 50 rms-a preglasil moje za 800 evrov vredne zvočnike. Medtem ko je v sobi čisto druga zgodba.
////

Ciklamen ::

Občasno se bodo uporabljali za kak party (garaža, vikend, nič kaj velik prostor), največ časa bodo pa jasno v moji sobi. Lahko tudi do 400EUR za zvočnike, v primeru da dam 150EUR za ojačevalec.
- End of the Post ->

Scorpia ::

Lej če daš za 400 evrov zvočnike, moreš dati tudi primerno temu tudi ojačevalec. Ti nič ne pomaga, če ojačevalec ne bo znal izkoristiti te zvočnike. Na koncu bi lahko kupil za 200 evrov vredne zvočnike, pa bojo isto igrali kot z tistimi za 400 evrov. Mogoče nekaj malega razlike bo, ampak 200 evrov stran metat, se ne splača. V akustiki se prvo ojačevalec poskrbi, nato zvočniki. Eno razmerje je treba poskrbeti. To je tko kot bi kupil hummerja brez motorja, pa kupil poceni motor od fičkota. To dvoje ne gre skupaj. To ti sam povem, da ne boš dal zvočnike za 400 evrov, pa ne bojo dali nič od sebe. Igralo bo, sam ne tko kot more.
////

Ciklamen ::

Pa mislim da bi se dalo dobit en spodoben ojačevalec tudi za 150EUR - 170EUR, tudi če dam npr. 380EUR za zvočnike, tiste ki jih je predlagal PacificBlue.
- End of the Post ->

PacificBlue ::

se strinjam s Scorpio, ker razlika je opazna. Investirati v boljsi ojacevalc ni slaba ideja, sploh ker hifi ne kupujes vsako leto;)

Sem bil v podobnem polozaju kot ti z okoli 500 EUR, pa sem pocakal se en mesec in si kupil boljsi ojacevalec, in mi res ni zal.

bauci ::

Je pa res, da je to začaran krog - malo boljši ojačevalec - malo boljši zvočniki - malo boljši ojačevalec ... ni konca. Vem iz lastnih izkušenj, ko sem kupoval HI-FI ojačevalec + CD player + zvočnike. Začel s 500EUR, po spraševanju in brskanju po internetu, poslušanju sistemov pri trgovcih, na koncu pristal na 1600EUR ampak mi ni žal. Vse je odvisno samo od debeline tvoje denarnice.

Ciklamen ::

Am, sem študent, mislim da to zadosti pove :P Vseeno pa uživam ob dobrem zvoku in če bom investiral nek denar v to, upam da bom potem imel tudi sistem 5+ let :)
- End of the Post ->

Scorpia ::

Pol pa raje ojačevalec za 400 evrov, pa zvočniki za 150 če že tko gledaš. In jih čez nekaj let nadomestiš z boljšimi.
Ker če kupiš slabši ojačevalec in boljše zvočnike, jih boš priganjal da zaigrajo. Na tak način jih boš hitro uničil, ker jih boš v klip spravljal. Za zvočnike je to škoda. Z dražjim ojačevalcem pa to težko narediš, pa tudi kombinacija dražji ojačevalec, pa slabši zvočniki znajo odlično zaigrati. Le poslušati je treba več sistemov.
Sam ponavadi tko počnem, poslušam kakšno višjo serijo zvočnikov, za katere nikoli nebi dal toliko denarja. Nato pa poslušam nižji razred in iščem tisto podobnost ki sem jo slišal pri višji seriji. Vse se da, le volja je treba biti in ne takoj kupovati. Naprej pogledati kaj trg ponuja.
////

miranpozar ::

Kako pa tile Z5500 igrajo glasbo? Ker kolikor sem uspel sledit tej debati je govora uglavnem o house muziki. Z5500 so 5.1 sistem, odličen za filme, a po mojem kar se muzike tiče zna biti problem! S tem vprašanjem se še niste tu ukvarjali.
Doma imam legendarnega prednika Logitech Z-680, ki totalno sekajo v filmih in so ena od stvari, ki jih nikoli ne bom prodal ali zamenjal... ampak muzika je pa za bruhat! Ni govora, da bi poslušal karkoli! Zato sem si poleg tega počasi porihtal še sistem Marantz ojačevalec + dva boljša Jamo zvočnika (brez subwooferja, seveda)!
Lahko pa da so to pri Z5500 porihtali... ne vem... moj kolega jih ima pa se mi zdi, da se sliši enako kot Z-680.
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/

zagi123 ::

Z-5500 glasbo, tako kot vse ostalo, igrajo zanič.

Ciklamen ::

Z-5500, če nisi pristaš house/dance/trance/techno muzike, kjer prevladuje bass, jih raje ne kupuj...
- End of the Post ->

Ted ::

Na Amazonu dobiš tole za zelo ugodno ceno in veliko zvoka:

http://www.amazon.de/Heco-Victa-3-Wege-...

http://www.amazon.de/Magnat-Monitor-Sup...

http://www.amazon.de/JBL-Northridge-3-W...

Ali pa morda Jamo na pcgiga:

http://www.pcgiga.si/product_info.php?c...

Dodaš še soliden AV receiver:

http://www.amazon.de/Onkyo-TX-SR508-AV-...

http://www.amazon.de/Pioneer-VSX-520-K-...

Oba receiverja sta precej "močna" in ne bosta imela težav z zvočniki. Vsi so 3 sistemski in wooferja dejansko ne rabiš (sam ga praktično nikoli ne vklopim). Za HECO Victa ti lahko potrdim, da za svoj denar dajo precej moči od sebe, sicer pa so tudi ostali zvočniki dobro ocenjeni.
Mah...
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Hi-Fi] - Oprema / naprave (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Zvok in slika
74073274 (5237) MaStr
»

Nakup 5.1 zvočnikov ali stereo zvočnikov

Oddelek: Zvok in slika
71515 (1167) čuhalev
»

Zvočni sistem za 500€ (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
628136 (5434) PlayRoom_si
»

Ozvočenje?

Oddelek: Zvok in slika
475849 (4097) Primož12

Več podobnih tem