» »

Zvočniki - nakup

Zvočniki - nakup

1
2
»

PacificBlue ::

Sam AV recevierja ne bi priporočal, če je sistem misljen za poslusanje glasbe(2kanala). Integriran ojačevalec iztisne iz zvocnikov dosti več.(za enak denar).

Ciklamen ::

OK, ne vem kaj se skriva za temi zvočniki: http://www.mimovrste.com/artikel/170003... , vendar me zanima a se da to kar direkt na PC priklopit, ali je potreben še vseeno kak ojačevalec? Ker meni zvočniki načeloma sploh ne delujejo tako slabo, res pa je da je en podatek tam malo moteč, namreč Skupna izhodna moč 850W (kar se mi zdi rahel lari fari)..
- End of the Post ->

miranpozar ::

To je sistem zvočniki + BluRay predvajalnik + receiver/dekoder. Pod opisom piše, da ima avdio vhode analog/coax/optical, kar pomeni, da ni problemov s povezavo na PC.
Ampak vprašanje, kako igrajo tile zvočniki... v ceno je namreč vključen tudi BluRay, kar pomeni, da na zvočnike odpade le del te cene. Rabiš BluRay?
In ne gledat samo na moč v W, ker to o kvaliteti ne pove čisto nič!
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/

zavajon ::

Scorpia je izjavil:

Pol pa raje ojačevalec za 400 evrov, pa zvočniki za 150 če že tko gledaš...

Hm, ne vem sicer, kako je danes s tem, a včasih je veljalo načelo, da moraš dati za zvočnike 2x več, kot za ojačevalec, če želiš optimalno izkoristiti oboje. Seveda se je morda z razvojem tehnologije to razmerje porušilo. A bi takole na pamet prej rekel, da se je bolj pocenila elektronika kot zvočniki. Se mi pa zdi, da bi tista kombinacija Klipsch zvočnikov in NAD-a kar šla skupaj, zvočniki imajo namreč deklarirano 100W RMS, ojačevalec pa 50W. Vsekakor morajo biti za ta ojačevalec zvočniki vsaj 70W (npr. Klipsch RF-42, ki pa jih tam ne prodajajo). Se pa zvočnike splača kupiti iz druge roke, če veš, kaj kupuješ. Ker se sami od sebe ne kvarijo. Sam imam 28 let stare zvočnike, in ko sem pred 3 leti zamenjal 25 let star ojačevalec, sem si v trgovini sposodil še zvočnike v testiranje. A so mi zveneli slabše kot moji stari.
Kakorkoli, glede kvalitete zvoka se Hi-Fi in 5.1 sistemi ne morejo primerjati, vsaj ne ti v rangu 500€. Če človek daje prednost poslušanju glasbe, je vsekakor stereo sistem boljša izbira, če si pa želi efektov pri filmih, naj kupi HT sistem.

PacificBlue ::

Kakorkoli, glede kvalitete zvoka se Hi-Fi in 5.1 sistemi ne morejo primerjati, vsaj ne ti v rangu 500EUR. Če človek daje prednost poslušanju glasbe, je vsekakor stereo sistem boljša izbira, če si pa želi efektov pri filmih, naj kupi HT sistem.


Podpis.

Zato bi jaz, v primeru da bi dal prednost glasbi izbral tole:

NAD C326 BEE Stereo integriran ojačevalnik
http://www.digitalija-shop.si/si/nad-c3...

KEF C3 zvočniki

http://www.digitalija-shop.si/si/kef-c3...

V primeru, da bi pa prednost filmu:

Denon DHT-1311XP 5.1 sistem domačega kina
http://www.digitalija-shop.si/si/denon-...

Ciklamen ::

Kaj pa ta Ojačevalec Denon http://www.digitalija-shop.si/si/denon-... v kombinaciji z tistimi zvočniki?

EDIT: A se bodo potem zvočniki mučili oz. jih ojačevalec ne bo izkoristil?
- End of the Post ->

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ciklamen ()

PacificBlue ::

Tudi ta ustreza. No Nad sem dal za primer(je sicer drazji), sam ga hvalijo v kombinaciji s Kef zvocniki. Bi pa tudi Denon opravil nalogo dobro, je tudi 8 omski kot ojačevalec, 45 w na kanal..ni slaba izbira. Aja če hocs se privarcevat kaksen evro..tukaj je se ceneje:

http://www.bestshop.si/izdelek/2867/naz...

http://www.bestshop.si/izdelek/1727/naz...

Okapi ::

Pol pa raje ojačevalec za 400 evrov, pa zvočniki za 150
Ravno obratno je treba narediti. Ojačevalnik je elektronika, čipi, to je danes poceni in dovolj kakovostno. Zvočniki so pa mizarstvo, magneti, membrane ... In na zvok imajo daleč največji vpliv zvočniki. Razlik med ojačevalniki najverjetneje sploh ne boš slišal, še zlasti ne pri cenejših, razlike v zvočnikih pa so precej bolj slišne.

Par zvočnikov za 400 evrov in stereo ojačevalnik za 150 evrov je kar ustrezno razmerje v ceni.

O.

Ciklamen ::

http://www.bestshop.si/izdelek/3304/naz...

Kaj pa tile zvočniki? :D

EDIT: Sedaj vidim še, da v kombinaciji ti zvočniki + NAD C316 BEE Stereo integriran ojačevalnik = 500EUR
EDIT2: Pioneer Ojačevalec: http://www.bestshop.si/izdelek/2304/naz...
- End of the Post ->

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ciklamen ()

Ted ::

PacificBlue je izjavil:

Sam AV recevierja ne bi priporočal, če je sistem misljen za poslusanje glasbe(2kanala). Integriran ojačevalec iztisne iz zvocnikov dosti več.(za enak denar).


Drži, ampak na receiver lahko priklopiš kup stvari - TV, sat.receiver, xbox, multimedijski predvajalnik itd... Na ojačevalec boš dal pa CD player. Dvomim, da danes kdo še kupuje ojačevalec in zvočnike samo za poslušanje glasbe. V tem primeru se ti skoraj bolj splača nabaviti ojačevalec in vrhunske slušalke.
Mah...

streki ::

Dvomim, da danes kdo še kupuje ojačevalec in zvočnike samo za poslušanje glasbe.

Še živimo,tudi taki še obstajamo.:D:D
Moje mišljenje za glasbo stereo,za filme posebej sistem ....

lp

Ciklamen ::

Ja jaz lahko rečem, da zvočnike uporabljam 95% izključno za glasbo. Ne lažem, če hočem it gledat film, lahko grem v dnevno sobo pa si na hišni kino vržem DVD pa je :)
- End of the Post ->

PacificBlue ::

Dvomim, da danes kdo še kupuje ojačevalec in zvočnike samo za poslušanje glasbe.


Jaz sem tudi taksen:D..čeprav je razmerje v poslusanje 70-30 v korist glasbe. Imam pa samostojece wharfedale 10. 5 vezane na cambridge audio 550a. Zvocna slika je ena izmed najboljsih v tem razredu, sepa(kar sem zal kasneje ugotovil) pa rahlo v dinamicnosti. Samo ni sile.

Ciklamen

Monitor Audio Bronze BX2 zvocniki + NAD C316 BEE, to je pa verjetno se boljsa izbira kot kombinacija z Kef. ta model v bistvu prvic vidim:D

Ciklamen ::

Ja ti zvočniki BX2 so, kot piše, zmagovalci med HiFi zvočniki med rangom 150 - 300 GBP, + imajo kar visoko oceno (4,5 in 16x ocenjeni), edino za ojačevalec ne vem, ni nekako privlačen :D Tudi ta Pioneerjev mi ne izgleda slab, 60W izhodne moči na vsak kanal (2 kanalni), pa še "samo" 170EUR stane.
- End of the Post ->

PacificBlue ::

Nad je pač taksen, robusten vendar pod ohisjem skriva dosti moci. Za Pioneer pa ne morem trditi, da je v istem razredu. Najbolje,da pogledas kaksne teste. Jaz bi se odlocil za Nad.

Ciklamen ::

- End of the Post ->

PacificBlue ::

To je Av recevier.

Ciklamen ::

Aja...silly me :D

Samo zakaj pa so potem ojačevalec / reciever, ojačevalec, pa samo reciever...
- End of the Post ->

PacificBlue ::

Hibridne komponente v osnovi niso tako dobre in iz boljsih kvalitetnih materialov in zasnov. Še tud moc na kanal je manjsa, čeprav tam pise 100W npr.

Ciklamen ::

Mislim da je izhod 60W, če se ne motim :D Ampak ja, se strinjam... bom se zgleda moral odločit za NAD-a, ali pa enega izmed tistih dveh tam, Pioneerja ali Denon-a :D Hajoooj, dilema, DILEMA, ...

BTW http://www.pixmania.si/si/uk/2029788/ar... ta se mi zdi še kar soliden, vendar ga v sloveniji, vsaj koliko gledam..ni. Če bi ga tu prek Pixmanie naročal, bi še ene 20EUR doplačal, kajne?
- End of the Post ->

PacificBlue ::

Pioneer A-209R ima 60 w na kanal pri 4 ohm. Monitor Audio zvocniki pa so 8 ohmski. Moc na kanal bo potem 45 w.

Za ta zgornji Pioneer pa ne vem ker ne pise. Pa tud nevem kako je z doplačilom:)

Zgodovina sprememb…

Ciklamen ::

Hmm, potem pa zgleda Denon tudi ne pride v poštev, ker ima isto 45W pri 8Ohmih. Pioneer A-307R ima pri 8 Ohmih 55W izhodne moči.

Zanima me samo, kako se obračajo gumbi pri NADu, ker ne želim tega, da ko bom hotel obrnit kak gumb da bo trd in ga bo težko kam premaknit. Hočem, da bo gladko, da se bo obrnilo lepo ter da se ne bo prehitro to obrabilo oz. postalo premehko..

EDIT: Kaj je to pri NADu, Stalna moč in dinamična moč? What's the point?
- End of the Post ->

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ciklamen ()

Meizu ::

Bose sistem, pa rukneš ojačevalc na 4ohme recimo kakšnih 200W izhodne. Pa je ;) Za žurke in domačo rabo :)

Aja prvo kot prvo - če ti kaj pomeni tistih 300EUR (beri: če si jih dejansko moral zaslužit, oz. si trdo delal za njih), potem Z-5500 ne kupuj, saj boš nad njimi za tisti denar razočaran. Tisti zvočniki so zakon za tiste, ki SPLOH nimajo pojma o glasbi, kaj šele o zvoku.

bauci ::

Jst imam tudi ločeno zadevo za poslušanje glasbe (Cambridge audio 550 in zvočniki MONITOR AUDIO Silver RX6) in "poslušanje" filmov (hišni kino). Ni poceni ampak kvaliteta se pa sliši.

Ciklamen ::

Meizu, ne grem na WC pa pridelam 1000EUR kar tako :P Razen če imaš kak ugoden sistem, polinkaj, pa bom počekiral :) Trenutno se nagibam k tem Monitor Audio Bronze BX2 :)
- End of the Post ->

bauci ::

Monitor Audio Bronze BX2 so odlični zvočniki za svojo ceno. Izbor revije What HiFI za najboljši zvočnik v letu 2010 v cenovnem razredu do 150 do 300 GBP. Link http://awards.whathifi.com/winners/ster....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bauci ()

Ciklamen ::

Indeed, 99% sem da vzamem te zvočnike, vendar sedaj kolebam kateri ojačevalec naj vzamem. :)
- End of the Post ->

Ciklamen ::

Aja, pa se splača še kaj počakat, ker se bliža božič, da bi se cene še malo spustile?
- End of the Post ->

zavajon ::

Po mojem s tistim NAD C326BEE ne boš falil. Če ti je budget malo prekratek, obstaja tudi malo šibkejši in cenejši NAD C316BEE. Glede na to, da ta firma obstaja že desetletja, je vedno izdelovala solidne stvari za dostopno ceno in na netu ni ravno hudih pritožb čez njih, večina reviewov označuje njihove izdelke kot "value for money", verjetno ne gre za nateg.
Lahko pa greš v trgovino, kjer nameravaš kupiti zvočnike, jih prosiš, naj ti dajo za poslušat na ojačevalcih različnih cenovnih razredov, pa boš ugotovil, ali ušesa opravičujejo strošek ;)

Ciklamen ::

zavajon, vbistvu v kompletu z zvočniki BX2 pride še NAD C316BEE, C326BEE stane 330EUR :)

Ja, saj to nekako nameravam storiti, zvočnike že imam nagledane (BX2), samo kolebam še med ojačevalci, bi moral to fizično probat kako so tipke, ker kot sem že zgoraj povedal, da ne bi rad nekih trdih tipk, pa tudi ne premehkih, ter da se prehitro ne obrabijo.

Aja, pa naj še to vprašam: Kaj je tista Dinamična izhodna moč: 90W pri 8 Ohmih?
- End of the Post ->

zavajon ::

Ciklamen je izjavil:

Aja, pa naj še to vprašam: Kaj je tista Dinamična izhodna moč: 90W pri 8 Ohmih?

V glavnem marketinški trik, podobno kot pri LCD kontrast 500000000:1:D
Tukaj je ena debata glede tega.
Vsak resen ojačevalec ima v specifikacijah RMS moč, ki je relevantna. Če nima te navedene, je nekaj sumljivo. Sicer se da realna moč oceniti iz podatka o maksimalni vhodni moči. Vsak "class A" (to ne pomeni prvoklasni, ampak način delovanja izhodnih transistorjev) ojačevalec ima teroretični maksimalni izkoristek 50%, v praksi seveda manj. Če torej piše, da je poraba 100W, je izhodna RMS moč gotovo manj kot 2x50W.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Hi-Fi] - Oprema / naprave (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Zvok in slika
74073306 (5269) MaStr
»

Nakup 5.1 zvočnikov ali stereo zvočnikov

Oddelek: Zvok in slika
71517 (1169) čuhalev
»

Zvočni sistem za 500€ (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
628139 (5437) PlayRoom_si
»

Ozvočenje?

Oddelek: Zvok in slika
475851 (4099) Primož12

Več podobnih tem