» »

Divx podnapisi pri Sony predvajalniku

Divx podnapisi pri Sony predvajalniku

miles_d ::

Pred kratkim se kupil Domači kino sistem SONY DAV-DZ110. Problem je, da pri Divx filmih noče predvajati podnapisov (.sub, .srt). Ali so potrebne kakšne posebne nastavitve? Predlogi?
  • spremenil: miles_d ()

danix1 ::

Film in podnapis morata imeti popolnoma enako ime. Primer :
PRAV:
film : Men in Black.avi
podnapis: Men in Black.srt

NAROBE:
film: Men in Black.avi
podnapis: meninblack.xvid.sharereactor.xvid_slo.srt

podnapise zaženeš z pritiskom na tipko Subtitle.

miles_d ::

Najprej hvala za pomoč pri prejšnjem vprašanju. Opazil sem, da so podnapisi dokaj majhni. Ali se da to kje spreminjat - nastavitve? Poleg tega pa me zanima še to, da v primeru da se podnapisi ne ujemajo z besedilom oz. zvokom - ali se da to kje uravnavat na playerju ali je to pač odvisno, kakšne podnapise dobiš? Hvala.

danix1 ::

Ne, velikost podnapisov žal ne moreš spremeniti v nastavitvah. Upaš lahko samo, da bo Sony izdal nov firmware z večjimi podnapisi.
Glede ujemanja podnapisa in besedila : preden zapečeš film na CD ali DVD moraš obvezno preveriti, če se podnapisi ujemajo in jih v primeru, če se ne, popraviti z Subtitle Workshopom (www.urusoft.net).

a4si ::

Naloži si tudi najnovejši firmware (odpravi nekaj napak in izboljša delovanje divx/xvid):

Sony uradna stran

glede podnapisov pa tako kot je rekel danix1, spreminjati se jih ne da (sem imel prej Sony DVP-NS32), tudi na internetu ne boš našel nobenega neuradnega firmwara... žal...

vendar pa sony "poje" skoraj vse divx/xvid filme in tudi z velikostjo datotek nad 2GB nima problemov...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: a4si ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[divXvid] Yamaha predvajalniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16027657 (7189) monaco
»

[divxvid] LG predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 )

21535526 (10346) kekpek
»

[DivXviD] Pioneer predvajalniki (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

53672250 (17012) LexLuthor
»

[DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave (strani: 1 2 3 442 43 44 45 )

2209324988 (50332) cryptozaver
»

Philips DVP 5140 DVD Player

Oddelek: Pomoč in nasveti
63539 (3429) peregrinus

Več podobnih tem