» »

[DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave

[DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave

««
43 / 45
»»

karafeka ::

OK, zgleda da nimam pojma o osnovah hišnega kina. Mi lahko kdo da povezano na kakšno stran, kjer so opisane osnove. Najbolj me zanima glede zvoka. Kaj zaboga je potrebno imet, da ti predvaja oz. da lahko poslušaš dvd film, ki ima dts audio. Ali mora imeti player notranji dekoder za to, ali to odkodirajo zvočniki ali kaj tretjega? In kako naj vem, kateri playerji oz. zvočniki podpirajo to?

Stepni Volk ::

Dekoder je lahko v:
- predvajalniku
- predojačevalcu (integriranega ojačevalca, receiverja, hišnega kina)

Vsak predvajalnik ima označeno katere formate podpira. Več o različnih DTS kodekih, si poišči v KAZALO in INFO tema tega oddelka. Najdeš jo na prvem mestu sporočil Zvoka in Slike.

dave1 ::

Ali mi lahko poveste, kateri ploščkosuki podpirajo format WMV (Windows Media Video)? In ali obstaja mogoče kakšen DVD recorder, ki zna brati poleg DivX-ov tudi WMV?

mare111 ::

Starši so za darilo dobili dvd, divx... predvajalnik VOX DP212. Stvar normalno dela, problem je le s podnapisi pri divx-ih, ker so premajhni in bi zato rad nadgradil firmware. Mislim, da uporablja Mediatek, ker je zaslon pri nastavitvah enak kot pri mojemu Amstradu. Problem pa je v tem, ker ne vem katere verzije je firmware.
Pomagajte prosim.
Nikoli dovolj pamaten?

AtaStrumf ::

Ja to je dost tipičen problem, tako da mislim, da razen da zadevo prekodiraš ni rešitve. Torej ne dela ravno kot švicarska ura :D. Baje pri pri Quadru še niso našli resnejše pomanjkljivosti, vključno s tem zatikanjem.

e-marko ::

Razen premajhnih podnapisov in občasno izginjajočih podnapisov pri hitrem prevrtavanju? :P :)

LP
...somebody, somewhere...

AtaStrumf ::

Če so premajhni je to stvar okusa, meni se ne zdijo, vsekakor pa to ni RESEN problem, glede izginjanja med prevrtavanjem, pa baje pri srt podnapisih to ni problem, ali pa uporabiš "go to", torej spet ni RESEN problem. Zatikanje slike po drugi strani je RESEN problem in nima enostavne rešitve ;-)

e-marko ::

Ja, no... Človek bi pričakoval, da pa bi počasi lahko začeli delati predvajalnike, ki pa ne bi imeli več teh NERESNIH težav. Sploh po tolikem času (Yamade, Elte, Bellagio, Amstrad...).
Če zanesenjakom uspe marsikaj izboljšati z neuradnimi fw bi pa lahko to napravili že proizvajalci. Ne vem zakaj je tako težko napraviti predvajalnik, ki bi imel dva ali tri velikosti podnapisov, se ne bi zatikala slika, bi bral vsaj sub/srt/smi/idx, se ne bi naključno obešal in bi podnapisi ne izginjali... Če lahko za 10.000 dobiš polizdelek bi pa za enih 20.000 menda lahko tole izboljšali in bi prav gotovo marsikdo raje dal malo več kot pa vsako leto menjaval te instant predvajalnike. Navadno nategovanje potrošnikov...
Vem, da je alternativa PC, Xbox... Ampak to ni to.

LP
...somebody, somewhere...

AtaStrumf ::

Se zelo strinjam, ampak tale Quadro ima VEČINO težav rešenih, vsaj ta res zoprnih in to out of the box, brez modifikacij FW itd. To pa je nekaj posebnega in ni še en v vrsti, ki si jo ti naštel, ampak dejansko nek napredek. Vsaj tako pravijo lastniki. Preberi celo temo! Jaz resno razmišljam o nakupu, naši doma pa veselo gledajo štekajoče TV episode (LOST jih je blazno všeč) in jim je škoda 13k, da bi stvar normalno delala. Go figure.

e-marko ::

Sem prebral celo temo. Sledim ji od začetka. :)
Ne vem, no... Ko vidim tisti grafični vmesnik, ki je enak kot pri vseh teh MTK-predvajalnikih. Že kar vem, da pa nekaj prav gotovo bo pokvarilo začetno navdušenje.
Sicer pa tudi jaz razmišljam o nakupu (ko bo moja Elta dokončno izdihnila - kar noče in noče >:D ) zato pa sledim tem temam...

LP
...somebody, somewhere...

Silvo ::

Da malo obudim tole temo,ker sam ne najdem nič podobnega,
imam vprašanje za znalce.
A mogoče kdo pozna kakšen Dvd/divx/..predvajalnik,ki ima vgrajen še
AM/FM tuner obvezno brez ojačevalca in da vse dela ok=(vreden nakupa)?

Lp.
Silvo

Azrael ::

Vprašanje za znalce:

Katerega od teh predvajalnikov s ceno do 15.000 SIT bi izbrali:

Xoro HSD 2100
Evertone DVX-500X
Commax cmx 3000

ali katerega drugega (dobavljivega!), ki bi izpolnjeval naslednje zahteve:

- veliki in čitljivi podnapisi s šumniki pri Divx filmih
- nezahtevna uporaba
- po možnosti SLO meniji
- podpora čim več formatom

Za odgovore že vnaprej hvala.
Nekoč je bil Slo-tech.

ELEKTROLJUB ::

Sem bolj nov na tem divx področju.
Sprašujem če ima morda že kdo izkušnje z divx predvajalnikom, ki ima usb vhod na katerega lahko priključiš prenosni usb disk in gledaš divx_e z njega?
Naprimer XORO model 2100.
LED svetloba je prihodnost...

Stepni Volk ::

Poglej v temo o Xoro Divx predvajalnikih, kjer Miha76 lepo poroča o tem modelu.

zmaki ::

Ali se že da kje v Sloveniji ali bližnji soseščini kupiti "HD MPEG4 player", ki zna prikazovati tudi DivX podnapise (po možnosti s šumniki čžšđć) ?

To je škatla kot zunanje ohišje za trdi disk, ki že ima vgrajen MPEG4 player (DivX, XVID, AVI), BREZ DVD-POGONA !!! in brez hard diska (se dokupi, velikosti po želji), z USB 2.0 povezavo z računalnikom, ter video+audio izhodom za TV, ter daljincem.

Nekaj podobnega že prodaja "Techtrade" v Trzinu kot "XX Movie4", ampak ta ne zmore prikazovati DivX podnapisov (ali pa? na Techtrade mi to nihče ne ve povedati, ne dajo mi pa preizkusiti v trgovini !?).

Prednost tega pred ostalimi "DVD playerji" je da ni treba gubiti časa in živcev s peko DVD(+/-RW) za gledanje filmov na TV !

zmaki

Stepni Volk ::

Imaš tudi DVD predvajalnike / snemalnike, ki prav tako ne potrebujejo "peke" DVD medijev.

USB vhod - glej Xoro 2100...
LAN/WLAN - Kiss, Kenwood...

P.S. DVD peka traja cca 5 min. Čemur težko rečeš izguba časa.

zmaki ::

@Stepni volk

Spoštujem tvoje mnenje, tvoje prispevke na forumu in tvoj čas za peko.

Prosim spoštuj tudi ti moje mnenje :

- čemu velike škatle z DVD-pogoni, nerodne za prenašanje čez cesto, ko je vse lahko v eni žepni škatljici,

- ne morem si pomagati, sovražim biti "disk jockey" z CD/DVD-ji in peko le-teh,

- upam da ne žalim nikogar, če prosim za informacijo.

Lep pozdrav

zmaki

ELEKTROLJUB ::

Tudi jaz zelo sovražim CD, CD-R, CD+R, DVD-R, DVD+R....
LED svetloba je prihodnost...

red_baby ::

Živjo!

Imam DVD komponento, ki pa ne predvaja divx-ev. Ali se da kaj narediti, da bi jih predvajalo? Dodati kakšen program ali podobno?

Lep pozdrav
Ines

Yossarian ::

Red_Baby, na žalost se ne da. Lahko pa seveda s kakšnim zastonjskim programčkom Zripaš nazaj iz divx-a v vcd, ki ga pa tvoj player zagotovo podpira, pa še podnapise ti avtomatsko zapeče v film.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

red_baby ::

Am...pa mi lahko poveš ker program je to, da si ga zlowdam? Potem pa te bom verjetno še kaj vprašala :P
Ines

Yossarian ::

Zelo enostaven je MPEG4 direct maker, ki ti zagotovo zalepi podnapise, če jih daš v isto mapo in imajo povsem enako ime kot film... Uf, pravkar sem videl, da ni zastonjski. No malo sem še poguglal (avi to vcd free download), pa mi je vrglo kar nekaj programčkov. Poskusi kar najprej tukaj: http://www.boilsoft.com/download.html
Vendar te že vnaprej opozarjam, da slika seveda ne bo tako hudo dobra, ker gre že za najmanj drugo kodiranje, vendar bo pa še vedno kar zadovoljiva za normalno gledanje filmov. Poskusi.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

yocker1 ::

Še najboljši je VSO ConvertXtoDVD.Ni potrebno, da imaš film in podnaslove enako imenovane. Važno je samo, da se film in podnapisi časovno ujemajo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: yocker1 ()

Stepni Volk ::

zmaki - Ne govorimo o spoštovanju (ki ga očitno ne manjka na obeh straneh), temveč o nepopolnosti tvojega vprašanja. Divx-e je potrebno nekje dobiti. Mar ne?

Recimo, da ti jih da prijatelj zapečene na DVD-ju. Ti želiš napravo, ki nima DVD bralnika/pisalnika.
Hmm... boš potem DVD vtaknil v računalnik, z računalnika posnel na HDD ali bolje direktno preko USB-ja na tvojo željeno napravo?
Zelo nepraktično. In vsaj zame izguba časa (pri DVD predvajalniku zadevo samo položiš na pladenj, pritisneš CLOSE, izbereš in gledaš)..

Zato sem ti tudi priporočil naprave z vgrajenim Lan/WLANom. Če se ti ravno ne peče, pogledaš film direktno s PCja ali druge pomnilniške naprave priklopljene na mrežo. V primeru, da ti prijatelj da DVD/CD, si jih ogledaš direktno preko naprave.
Preprosto.

Vprašanje je ali želiš biti nodvisen od PCja (kar bo zelo težko) ali ne?
Želiš imeti prenosno napravo (teh je kar nekaj na tržišču...) ali ne?

Glede nato, da je glavni vir Divx-ov / mpeg4 filmov prav PC in internet, obstaja tudi alternative:
- TV out kartica z daljincem
- audio/TV out omrežni paket. Eno stran priklopiš na PC, drugo na vtičnico pri TVju (električno omrežje služi kot mreža za prenos podatkov). Z remoteom brskaš direktno po PCju in gledaš kar želiš (pri nas te rešitve še nisem zasledil)

zmaki ::

@Stepni Volk

Vse kar si napisal drži !

Je pa res da vsaki od nas ima različne prioritete za optimalni užitek ( oh, kako smo si različni ! ). Jaz na primer bi bil najbolj zadovoljen s prenosnim predvajalnikom, ki sem ga opisal zgoraj, ki ga izdeluje in prodaja kar nekaj proizvajalcev v tujini.

Zato še vedno sprašujem, ali se že da kje v Sloveniji ali bližnji soseščini kupiti "HD MPEG4 player", ki zna prikazovati tudi DivX podnapise (po možnosti s šumniki čžšđć) ?

zmaki

uroz ::

Mi zna kdo razložit, zakaj mi player tele podnapise predvaja:
Link delujoci tip
telih pa ne:
Link nedelujoci tip

Imam vox dvd dp212 predvajalnik.

uroz ::

Sem ze pogruntal ... neverjetno a resnično :-) zadeva ne deluje, če je v imenu datotek več pik ... ce pobrisem pike podnapisi delajo (seveda tudi v imenu filma).

Valentin ::

To ni nič neverjetnega, smo tle to že obdelal. Tudi ni dobro, da je ime filma predolgo naprimer...

Hammer19 ::

Na mojem predvajalniku (Philips DVD 737) se včasih zvok zamika. To se dogaja tako da je na začetku filma (prvič opazil pri stargate SG-1 10. sezona) use ok potem pa sčasoma proti koncu filma zvok čedalje bolj prehiteva. Kako bi lahko to popravil?

Stepni Volk ::

Odvisno. Če je zamik samo na Philipsu ali povsod?
Če je odgovor povsod, je potrebno filmu ločiti zvok in sliko, ter ju sinhronizirano zlepiti skupaj. Veliko dela. Več različnih programov, ki to zmorejo. Nekaj tem je bilo že odprtih s to problematiko. Uporabi iskanje. Če ne da zadovoljivih rezultatov odpri novo temo.
Če je odgovor samo na Philipsu, si poglej temo o Philips predvajalnikih. Najdeš jo v mini KAZALO oddelka Zvok in Slika.

Zgodovina sprememb…

Yossarian ::

Mene pa zanima, kateri predvajalniki (v rangu Yamada ipd.) predvajajo divX filme z AC3 zvokom. Doma imam trenutno Xorota, pa mi v divx filmih ne daje ven tega zvoka (pri DVD-jih pa), temveč samo stereo. Imam pa računlniške zvočnike Logitech X-530 (sistem 5.1).
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

podtalje ::

Če je divx posnet v 5.1 zvoku, bi moral tudi Xoro dati ven 5.1 zvok.

zmaki ::

Ali je že kdo preizkusil prenosni multimedijski predvajalnik PRESTIGIO PMPP340 (http://www.prestigio.si/products/show.c... .

Najbolj me zanima ali pri predvajanju MPEG4 (DivX) AVI video posnetkov lahko predvaja podnapise s slovenskimi črkami (čžš), in kako je velik font ter barva podnapisov ?

pingec ::

Mene pa zanima kateri predvajalnik se trenutno splača kupiti za okoli 10.000, da je čim boljši in vsestranski. Lahko je tudi rabljen. Sam imam Bellagiota 2020, sorodniki yamado 6600, sedaj me pa zanima ce se drzim teh dveh preverjenih modelov in bliznjih sorodnikov ali je na trgu ze kaj boljsega za tak dnar? Mora pa obvezno podpirati vsaj toliko kot ta dva s PYPS FWjem.

LP
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

atomc ::

Pozdravljeni, mene zanima max. velikost .avi datoteke, ki jo DVD predvajalniki podpirajo.
Hvala za odgovor

podtalje ::

Običajno je omejitev 2GB, vendar pa lahko razdeliš v več delov in ti avtomatsko začne predvajati naslednjega.

atomc ::

Ali podpira Yamada 6800x 2GB velik file?

podtalje ::

Do 2GB ja, več pa verjetno ne.

CallMeAl ::

Iščem firmware za predvajalnik Sharp ht-cn410dvh ( link), ki podpira slovenske podnapise. Predvajalnik je bil kupljen v Mercatorju, kjer so zagotovili, da podpira slovenske podnapise, ampak bi vseeno preveril, če je tak firmware dosegljiv preden se grem pritožiti. Pri iskanju z Googleom sem bil zaenkrat neuspešen.

Hvala za pomoč!

mp5 ::

Lep pozdrav vsem!

Pred začnete pisati, da si naj pogledam prejšne teme o LCD in DIVX teme, lahko povem, da sem že pregledal, ampak ker sem "noob" prosim za enostavne odgovore. Hvala.

Selim se v novo stanovanje in seveda je tu tudi nakup TV in predvajalnika. Prosim, če mi povete kateri LCD TV ( diagonala 82) priporočate za ceno 200 čukov, lahko tudi nekaj več, če je res dober, prav tako prosim za mnenja za nakup DIVX predvajalnika ( podnapisi - šumniki, velikost, nadgrajevanje..) za približno 30 čukov.

Za odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem.

podtalje ::

Na ta vprašanja boš našel odgovore v temi Vse o LCD od A-Ž.

freesty ::

Mene zanima, ce kdo ve za kaksen Predvajalnik, ki ima vgrajen FM radio?
Pa more bit tut po drugih straneh dober.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

medopp ::

Pozdravljeni!


Prosim Vas za pomoč pri nakupu DVD Divx Predvajalnika.
Do sedaj sem bil ponosen lastnik XORO HSD 415 s katerim sem bil zelo zadovoljen.Kot sami veste je imel podporo nadgrajevanja firmwara, bral je vse filme kar si mu jih dal,ravnotako je bilo tudi s podnapisi(še preimenovati jih ni bilo treba).Sedaj pa se je njegov čas iztekel(pokvaril) in kupujem zadevo v istem cenovnem ranku do 15.000sit.
Prosim Vas za pomoč in nasvete kaj vzeti da bom tako zadovoljen kot sem bil s Xorotom.
Se pravi da bo imel podporo za nov firmware,bral vse filme,deluijoče podnapise itd.
Ogledanega imam XORO HSD 2100 je v redu, ali je mogoče še kakšen do 15k boljši.?
Če je prosim za model in znamko ter kje v kateri trgovini(Ljubljana in okolica) bi bil dobavljiv.
Že v naprej hvala za nasvete!

Primož

neres ::

Mene pa zanima kateri predvajalniki predvajajo t.i. packed bitstream.

Na Yamadi 6700 namreč taki videi ne delajo. (afaik & zaenkrat)

Sample .avi se lahko dol-pobere tukaj.

e-marko ::

Če se ne motim je bil že pred dolgo časa izdan fw, ki omogoča predvajanje takšnega videa. Res pa je, da že sedaj nekaj časa nisem sledil novostim v Yamadi temi.
Moj Bellagio ad2020 to brez težav prebavi.

LP
...somebody, somewhere...

Matrix ::

Zanima me če ima kdo DVD/DivX predvajalnik Panasonic DVD S52-EG in kakšne izkušnje ima z njim ???:)
Ma Lurido!!!

freesty ::

Mene pa zanima, ce obstaja kaksen novejsi Divx predvajalnik, ki ima tudi vgrajen radio?
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

NiKeC ::

Mene pa zanima, kje se da kupiti kakšen DVD - Divx player,ki bi lahko predvajal tudi HD vsebino torej tudi z max resolucijo 1920x1080 oziroma 720p in to tudi v divx (h264 in x264 ter mpeg2 in xvid) ter kakšne so kaj cene?

podtalje ::

Odprta je že tema HD format in divx player, vendar glede na odziv sklepam, da je stanje na trgu zelo slabo.
Tako da bo verjetno treba še malo počakati.

Dr.S ::

Ravnokar me je zapustila Yamada 6600. 3 leta služila in ponosno odslužila. Slava ji!

Razmišljam o nakupu nove zadeve divx predvajalnika (tihega) z radio komponento - torej kombinacijo.
Poznate kakšen tip oz. kaj svetujete?
««
43 / 45
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[divXvid] Elta predvajalniki (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Zvok in slika
54856618 (12719) darexx
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14724201 (8815) bizi72
»

[DivXviD] Firmware za predvajalnik (peka in uporaba)

Oddelek: Zvok in slika
1524549 (5047) JanezC
»

[divXvid] Amstrad predvajalniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
15922014 (9823) timzl

[DivXviD] Kateri Divx predvajalnik?

Oddelek: Zvok in slika
1531175 (14428) Stepni Volk

Več podobnih tem