» »

[DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave

[DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave

««
44 / 45
»»

bastadu ::

Mene pa zanima, kater DVD/DivX predvajalnik z omrežno podporo je trenutno best buy?

bastadu ::

Kako zdaj, nihče ne ve? :O

zmaki ::

Tu ni diskusije : KISS DP-600

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zmaki ()

bastadu ::

V mislih sem imel nekaj cenejšega, v rangu DP-1500. To je že sicer malce starejši predvajalnik, vendar me zanima, če je še vreden nakupa?

Jux ::

Pravkar je kolega kupil HDtv, pa me zanima (ker že dolgo nisem bral te teme, niti kupoval predvajalnika) ali obstaja predvajalnik z naslednjimi lastnostmi:

1. Podpira x264 in ostale MPEG 4 AVC kompresorje. (pač HD)
2. Vrti .mkv format, ki je popularna oblika pakiranja filmov (video, zvok in podnapisi).
3. Ima HDMI izhod.
4. Je kvaliteten (se ne bo pokvaril tako hitro kot moja zadnja Yamada) in ima dober support.
5. Ne zgleda kot da sem ga dobil v prašku.

Omrežni priključek, vgrajeni disk in podobne zadevščine niso nujno pomembne. Cena do 40k sit (če se da).
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

zmaki ::

Malo si pretiral z zahtevami.

Ni samostojnega (standalone) DVD/DivX predvajalnika ki bi predvajal (nestandardni) MKV format. To zmore kvečjemu samo (modificirani) XBOX ali kakšen Media-PC. Če pa je to nujno, malo poglej na http://sourceforge.net/projects/movix/
.

Tugo ::

Ni VSE to kar rabiš, je pa veliko:
Link

lp, T.

CaqKa ::

če matrosko odstraniš potem imaš XOROte.
samo kolko sem slišal še niso najbolj primerni, da se splača še malo počakat.
jaz sicer še nisem opazil da je mkv tako razširjen...

SanyoSS ::

Torej mene tud zanima podobno kot par ljudi zgoraj, le da je pri meni na prvem mestu delovanje in branje iz usb ključa ali prenosnega diska, za ostalo mi je vseeno. Sploh obstaja kakšna komponenta ki nima težav z branjem iz prenosnih diskov ta trenutek? Xorota sem vidu in mi ne potegne preveč, ne meni ne izgled, ne izdelava...

Tomson ::

Mislim da trenutno ni predvajalnika, ki bi z USB ključi in zunanjimi HDDji deloval 100%. Do 512Mb USB in 80GB HDD še gre npr. Xoro, večje ko pa so kapacitete slabše zadeve delujejo oz. problem je da v večini primerov ne delujejo ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

zile ::

Yamado 6600 je vzel hudič. Sprašujem Vas kaj je trenutno najboljše kupit na slo trgu. Mora pa imeti poštimano podporo s podnapisi?
Hvala za odgovor!

fitipaldi ::

Kupi Yamado chili v Jae-tu za 45 evrov

uros678 ::

ve kdo kdaj pridejo nove Yamade v SLO??? sicer mi 6800 dela fenomenalno, me pa zanima naslednik tegale... v tujini se ga mnda že da dobit...

Primoz78 ::

Moja Yamada 6700 se po odsluzenih 3 letih poacsi poslavja :'( sedsaj me pa zanima kateri predvajalnik bi bil lahko alternativa...pogoji so:
- podpora vsaj tem formatom, ki jih yamada podpira
- cena do 150€ max
- veliki podnapisi
- podnapisi v 3 vrsticah
- veliko stevilo znakov v podnapisih (toliko kot yamada npr. ne vem kolk jih ma)
- podpora sumnikom
....

se kaj bi se naslo a je to dovolj...

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

Tugo ::

Če kupuješ predvajalnik do 150€, potem razmisli, če bi dal še 50€ zraven in dobiš HD podporo (1080i in 720p).

lp, T.

Primoz78 ::

@Tugo to ze samo pogoj za nakup so vse nekaj drugega kot HD podpora :\

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

Tugo ::

poglej si XORO, modela ne bom napisal, ker jih je kar nekaj (recimo 8500 ali 8410), vendar če boš šel gledat, se priporočam da poveš kam si šel gledat in kaj si videl. Kot sem že omenil podpirajo HD resolucijo in verjamem, da imajo kar nekaj dodatnih stvari, ki jih boš uporabil.

lp, T.

apachee ::

prosil bi vas za nasvet ali se splača kupiti Philips DVP 5960?

Mnenja in pa alternative. Cena do 100 EUR, yamada in co. me ne zanima ker so IMO crapp. Rabim v redu stvar, ki deluje BP, ima podporo za šumnike in ima upgradable FW. Pa še da ima remote kakor zapove in ne da pol ure poskušaš sliko ustavit pri prevrtavanju.

Hvala.
You can't win without The Finn!

apachee ::

Ok sedaj sem naletel na tega Xoro HSD 8410, pa me zanima če ga kdo ima in kako je zadovoljen?
You can't win without The Finn!

ride100 ::

Mislim, da slednje vprašanje velja nekako za vse Divx/dvd predvajalnike:

rabil bi tak player, predvsem za igranje MP3-jev (ostale funkcije trenutno niso primarne) pa me zanima kako se obnesejo in ali je možno normalno poslušanje MP3 brez, da bi imel prižgan TV (OSD). Zanima me predvsem kako je s folderji, ali je kaksen player ki ima možnost na njegovem displayu prikazat ID3 tag.. skratka ali obstaja kakšen player, ki se obnaša podobno kot avtomobilski CD/MP3 player?

Hvala lepa za odgovore.
bye from kotsilandija:)

polde66 ::

Kupi philips 5960!
Zakaj?
ker za svoj denar ponuja veliko, ker imaš popolno podporo v SLO jeziku, in se določeni fantini še naprej trudijo naredit še boljši firmware, ker ima mediatek čip, ker ti ne bo crknil po 2 mesecih in ker je lušthan in ličn.
Zakaj ne XORO, QUARDO...
Ker so ne tko poceni pa 3 razredna roba. Iz lastnih izkušenj ker imam oba ( vse 3). Xoro sicer ponuja ogromno priključkov je ličn, vendar pa je daljinec še vedno tak kot vsi xoro daljinci. Po 2 mesecih mi je crknil louder, odpeljan na servis danes dobil nazaj.
Quadro: daljinec že boljši OSD tudi slovenski vendar pa mi nekej zafrkava z branjem dvd-jev, začne štekati med predvaajanjem. Odpeljan na servis dobil nazakj verjetno samo vzeto iz škatle in dano v škatlo nazaj ter poslano nazaj. Doba delovanja prav tako 2 meseca. Danes potuje na drug servis.
Xoro 2000 crknil po 1 letu in 1 mesecu uporabe. Prav tako verjetno louder. In nisem edini, vsi ki smo jih nabavili v tem času imamo isti problem (poznam vsaj 5 priperov).
Jaz bom kupoval samo še firme kot so Pioneer, Philips in ostalo robo razen sonya. Quaadro, Xsoro pa nikoli več.

Quadro je model 933
Xsoro pa model 8410
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

20sdfj093f ::

Pozdravljeni,

sam imam že skoraj leto Yamado 6800x (stara, torej ne plus verzija) in sem z njo več kot zadovoljen. Res je, da se mi je že zgodilo, da pri kakšnem filmu ni prebrala podnapisov, jih obrnila (črko po črki) ali pa ni brala XviD+AC3 vendar so to minimalne deviacije.

Sedaj me je dvoje sorodnikov prosilo, naj jim nabavim DivX player in menda se 6800x ne dobi več. Tako me zanima, kaj V ISTEM CENOVNEM RANGU lahko dobim, ki bo imelo enake lastnosti kot že omenjena Yamada (obvezno MTK asic z razpoložljivim firmwareom - veliki podnapisi s šumniki).

Hvala
D.

mzidy ::

Tudi pri meni je prišel čas nakupa DivX komponente:) Sedaj me pa zanima par stvari, budget je nekako 150€, 200€ res MAX.
Nagledal sem si Pioneer DV-696-AV-S ali pa Xoro HSD8500 podpora HD DVD je mišljena za .mkv format?

Bral sem nekaj o "upscallingu (oz. nekaj podobnega:8) )" DVDjev v 720p...ampak večinoma gledam DivX in me zanima kje je bolša slika; na kompu, ki je na LCDTV povezan prek VGA->VGA ali z DivX playerjem, ki bo povezan HDMI->HDMI?

Za morebitno pomoč se že vnaprej zahvaljujem,
LP Miha

20sdfj093f ::

Verjetno so dopusti in ni folka, ki bi se mu dalo odgovarjat.

Trenutno imam občutek, da se da kupiti samo sranje (Xoro, Quadro, Evertone, Hyunday), alternativa v nizkem cenovnem rangu pa je edino Philips.

Nagledanega imam Philips DVP5960, ki ima USB vhod (primerno za fotke) in HDMI (čeprav ne vem, ali mi bo pri PAL resoluciji kaj koristil razen tega da je pač digitalen prenos in ni dovzeten za motnje na kablu ter ni šuma na DACu). Ne vem pa, ali sploh podpira SUB/SRT podnapise, ali so veliki ter kako je s šumniki.

Mogoče kdo ve kaj o tem oziroma ali se najdejo alter firmwarei?

Hvala
Denis

LexLuthor ::

Po mojem skromnem mnenju sta trenutno bestbuy zgoraj omenjena Philips in Pioneer, ker bazirata na Mediateku. Vse ostalo je CRAP, ljudje žal vam bo. Meni je nedavno odletu cd loader od Yamade6800, ampak dečki, sem raje investiral 25 EUR za popravilo, kot da bi kupoval kako novo šaro. Sem sprobal dva Xorota in Scotta, pa je vse zelo ubogo proti dodelani Yamadi.

Philipsu in Pioneerju zamerim edino pomanjkanje 5.1 analognega izhoda za zvok, ker se ne da priklopiti običajen 5.1 zvočniški sistem.

Vsem, ki so jim odpovedale Yamade, predlagam servis namesto nakupa novega playerja, zares dobre altrnative v tem trenutku na žalost ni. Verjetno bomo na dolgi rok vsi šaltali na take ali drugačne multimedijske PC-je.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: LexLuthor ()

20sdfj093f ::

Jaz bom danes skoču do največjega soseda (bb giga) po dva philipsa.

Celo BB ima na svoji strani popravljene firmwareje tako da upam da bo ok. Cena 90€ za HDMI izhod (ki lahko predvaja tudi jpeg slike v high resoluciji) se mi zdi ok.

Zdaj moram kupiti samo še plazmo z HD vhodom. :D

LPD

PS: Lex, a za Philipse pa nimaš nič prstov zraven pri firmwareih?

20sdfj093f ::

Aja pa še PS v2:

Jaz pa zamerim, da imam na zvočnem sistemu samo optični digitalni vhod, tejle pa majo vsi coax... :\

Verjetno se mi ne splača kupovati coax2optical converterja, a?

LP D

LexLuthor ::

S Philipsom FW se še nisem ukvarjal, slišim pa, da ena kolikor toliko dobra verzija kroži naokrog. Težko je namreč preizkusiti rezultate dela, če jih nimaš kje. Če ima kdo zadnjo verzijo, mi jo lahko za šalo pošlje na lexluthor@email.si, da ga pogledam malo.

LP

LexLuthor ::

Mislim, da gre tema v rubriki Philips predvajalniki. Bom tam nadaljeval....

m@nt@ ::

Pozdravljeni!
Zanima me, če ima kateri od dvd predvajalnikov podprto prikazovanje id3 tagov na vgrajenem zaslonu?Kateri so te playerji? Uporabljati ga nameravam izključno za poslušanje mp3jev iz dvdja in cdja. Ne bo bil priklopljen na tv.
Hvala
Lp

LexLuthor ::

Vem edino za Yamakawa DVD-375, da podpira mp3 tage na displayu, ki pa dvomim, da se sploh še prodaja.... Poglej na Bolho mogoče...

danix1 ::

Stari Sony, Pioneer in Yamaha DVD-ji so kazali ID3 tage, vem da tudi nov Pioneer DV300
pokaže, ampak samo 4 ali 6 prvih črk, ampak za to zahteva malo pritiskanja po daljincu, Yamaha pa je naslov Scroll-ala. Pojdi v Big Bang in preizkusi Yamaho DVD-S 661. Probaj tudi nov Sony DVD, ampak prosi za daljinca. Ali pa na www.sonydigital-link.com prečekiraj navodila za nove modele.
Če pa želiš ultimativen MP3 predvajalnik in se lahko odpoveš MP3 DVD-jem (tako ali tako gre na DVD preveč MP3-jev, da bi se lahko znašel med njimi z majhnim displayem) pa poizkusi Yamaha CDX 497.
Špila precej boljše kot vsak DVD, ima scroll za ID3 tage in celo vmes ko poslušaš en komad lahko listaš po seznamu MP3-jev. Poleg tega dela izjemno hitro, MP3 prebere in zna recimo iz 3. komada preskočiti na recimo 69., tako hitro kot da bi preskakoval z navadno CD ploščo, torej v pribl. sekundi. Seveda ima tudi funkcije kot Program, Shuffle-random, ipd., ki se aktivirajo precej enostavneje (direktno) kot na večini DVD playerjev (ki za ta podvig zahtevajo Meni). Seveda ima na daljincu tudi posebej gumba za preskakovanje med Folder-ji, katerih imena prav tako pokaže.
Kolega ga ima v lokalu in ga ne more prehvalit, menjal ga ne bi več za noben DVD player.
Najboljša pa je seveda kvaliteta zvoka in kvaliteta izdelave (aluminjasta čelna plošča in ne cenena-grda plastična, kvaliteten mehanizem,..., v glavnem prava HIFI komponenta in ne nekakšna cenena plastika iz dežele poševnookih rižojedcev...)
Če te zanima, si ga oglej tu in malo prečekiraj navodila (pod Operating manuals):
http://www.yamaha-hifi.de/index.php?lan...

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: danix1 ()

danix1 ::

No, če pa ne bi rad dal toliko denarja in ti kvaliteta zvoka ni prioriteta in ne iščeš nujno HIFI komponente, pa je najbolj pregleden CD DVD MP3 predvajalnik, kakšen prenosni DVD prevajalnik z 7" LCD zaslončkom. Tu je pa preglednost nad MP3-ji seveda enaka kot na TV zaslonu. Te playerje na veliko uporabljajo muzikanti in one-man bandi na kakšnih veselicah za glasbeno podlago ali pa za glasbo med pauzami.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: danix1 ()

ales17 ::

Še eden, ki išče nov DivX player! :D

Yamada 6600 je odpovedala sedaj pa iščem nekaj novega, ki naj bi imelo Ethernet podporo. Ni nujno, da je WLAN. Našel sem dva modela KISS 1600 in pa KISS DP-600! Ima mogoče kdo kakšne iskušnje s katerim od mrežnih playerjev? (Lahko tudi kater drug mrežni player!) Kateri od naštetih pa je novejši!? KISS 1600??

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ales17 ()

DJ_Greg ::

Mene zanima ali je to normalno pri predvajalnikih da iz USB-ja potrebuje 2min in pol da prebere film in ga začne predvajati??? :\

GaS ::

Dvomim da je to normalno, razen ce ima nevemkok velik buffer da not nalozi film, kar pa nima:)

Me pa zanima nekaj drugega; tukaj govorite o raznih HD podporah playerjev; a se dobi zdej kaksna zver, ki bi predvajala .mkv file z locljivostjo HD (recimo 1280x720, ali pa tudi FullHD) ? Ne zanima me podpora HDDVD oz. BluRay, ampak kot npr. obicna 6700 yamada (ki mi btw se vedno lepo dela, morm potrkat), vendar s podporo x264 kodeku, ki je neprimerno pozresnejsi proti xvidu. Je kaj takega?

LP

ales17 ::

Imam eno vprašanje ... kupil sem KISS DP-600, ki pa ne deluje na starejšem TV-ju! Player drugače deluje na Panasonicovem 100Hz TV-ju (Quintrix), ki je star 3 leta. Zanima me kje je težava oz. kaj ima nov TV in kakšenega moram kupit, da bo delal Kiss! Najverjetneje bom kupil rabljen TV in kasneje (čez eno leto) LCD TV. :\

ales17 ::

Sem dobil tech support on chat na linksysovi strani in dobil takšen odgovor:

Make sure your New TV is HDMI certified and HDCP protected. It should be 100 HZ.

BlackHole ::

Mene zanima ali je to normalno pri predvajalnikih da iz USB-ja potrebuje 2min in pol da prebere film in ga začne predvajati???


Odvisno, povej kateri player imaš. Moj Philips 5980 potrebuje z USB-ja kakih 10-20 sekund, odvisno od dolžine filma ipd. Se pa sprašujem kako gladko ti sploh predvaja divx-e, če ti nalaga tako dolgo. Meni recimo ne tečejo gladko, zato me kar malo jezi, da sem kupil predvajalnik s tem USB 1 (USB 2 pa tako še noben nima, tako da...).
LP Marko

Azrael ::

Išče se DiviX predvajalnik, ki izpolnjuje naslednje zahteve:
- SCART RGB izhod (samo compozite ali VGA ne zadostuje!);
- napajanje tako, da je primerno za uporabo v avtu (230V 50Hz only modeli ne pridejo v poštev);
- vgrajen disk ali še bolje, zmožnost predvajanja filmov direktno iz USB ključka;
- podpora za mp3
-dobavljiv v EU ali SLO;
- podpora za podnapise;
- majhno ohišje.

Našel sem samo Macpower Mvisto. Ali obstaja še kaj drugega na tržišču. ki izpolnjuje zgornje zahteve?
Nekoč je bil Slo-tech.

gonilnik ::

Hi
Kupil sem dvd player Pioneer 5160 pa me zanima če mi lahko kdo pove kje si naj potegnem dol novi firmware(ta slo jezik) in kako ga namestiti.

Hvala za pomoč.

l.p.
gonilnik---} driver---} šofer---} jaz

podtalje ::

Sam poznam samo model Philips 5160.
Odgovor boš pa verjetno najhitreje najdel v temi za tvoj predvajalnik.
Povezavo najdeš v mini KAZALO oddelka Zvok in Slika.

darkolord ::

Bu,

je mogoče kdo v zadnjem času kje zasledil kak spodoben DVD/DivX predvajalnik z DTS (5.1) dekoderjem? Včasih so to imeli skoraj vsi, sedaj pa ne najdem več praktično nobenega...

Satelit ::

Živjo!

Zanima me, če ima kdo kaj izkušenj z Philipsom DVP5990?
Ali ga priporočate?
Lep pozdrav

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Satelit ()

podtalje ::

V splošnem so s Philipsi kar zadovoljni. Več pa si preberi v temi o Philips predvajalnikih [DivXviD] Philips predvajalniki.

cryptozaver ::

Iščem nadomestek za Xoro 415, ki mi je služil tri leta brez večjih težav.

Je mrežna podpora pri predvajalnikih čist zamrla? Nič pametnega s HDD in hkrati mrežno ne najdem. Svoje čase je bil tu KISS?

podtalje ::

Trenutno se sedaj precej popularni predvajalniki novega tipa, ki nimajo več DVD enote, ampak samo mrežni priključek ali disk,
imajo pa tudi zelo dobro podporo za HD vsebine. (WD, PopCorn, Egreat, ...)

Več si lahko prebereš v temah:
h.264/DVD/DivX player
PopCorn Hour A-100 in A-110 HD predvajalnik
WD TV.. kdo ima?

Buggy ::

Pozdrav,

jaz bi pa rabil informacijo, ce se na trgu za ceno do 100€, da dobiti DVD/Divx predvajalnik, ki ima na zadnji strani priklop za 5.1 zvocnike (tiste klipsne za 6 zvocnikov). Vse kar je se zraven (Video In ali celo HDMI) je samo se plus

Prosim za odgovor

Bellzmet ::

Zdravo,

kateri DVD, divxvid predvajalniki so sedaj v redu, tja do max. 70 EUR?

Najbolj pomembno:
- možnost natančne nastavitve podnapisov
- branje čim več formatov

Pa da se slika ne zatika in da podnapisi ne izginjajo. No...sej to niti ne vem, če je še problem pri današnjig playerjih.

lp

polde66 ::

polde
««
44 / 45
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[divXvid] Elta predvajalniki (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Zvok in slika
54856680 (12781) darexx
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14724231 (8845) bizi72
»

[DivXviD] Firmware za predvajalnik (peka in uporaba)

Oddelek: Zvok in slika
1524556 (5054) JanezC
»

[divXvid] Amstrad predvajalniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
15922052 (9861) timzl

[DivXviD] Kateri Divx predvajalnik?

Oddelek: Zvok in slika
1531198 (14451) Stepni Volk

Več podobnih tem