» »

[DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave

[DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave

««
42 / 45
»»

hakul ::

Ve kdo, ce se da odklenit (s kodo) DVD komponento : ONKYO DV-SP502E

?

Stepni Volk ::

mirkuma - poglej v temo o Yamakawi. Podvajanje vprašanj v različnih temah ni dovoljeno.

hakul - poišči s Google-om: region hack Onkyo (tvoj model)...

MaziR ::

Gorenje 2805X
Kakšno mnenje?
Izkusnje?

Ali lahko nanj direktno priključim zvočnike 5.1?

lp

Mazi

Stepni Volk ::

gorann ::

kateri plosckosuk v rangu do 40ksit najbolj prikaze sliko in zvok z divxov?
philips762,737... yamada?yakumo? xoro415?prosim, ce lahko kdo opise pogled na sliko, ker me najbolj slika zanima, pa da bi po moznosti imel 5.1 analogni izhod, kar philips nima.
za fwje me ne zanima, ker bi si sam vgrajeval podnapise v divxe, tako da bi vsi morali delat normalno, prekodiraval bi jih pa z divx 5.2.1 kodekom.
najbolj me zanima kvaliteta slike na plosckosukih.
moderatorje pa prosim, ce sem pisal v narobno temo, da prekopirajo post v pravo temo!
hvala, lep pozdrav!

Tugo ::

dobra kvaliteta & prekodiranje ze kodiranega divxa ne gre ravno najbolj skupaj.

glede prikaza kvalitete pa po mojem ni merilo kvaliteta, temveč se mi zdi bolj smiselno podprtost do tekočega prikazovanja zakodiranega filma ne glede na to ali imas GMC, B frame, Qpel,...

Philips ima glede Packed bitstream kar dobro podporo, sploh glede na Yamado 6600. Ne vem kako je z Yamaho, ampak bi bila kakšna taka (bolj priznana) firma boljša za tisto kar ti iščeš, bo pa kar dražja in niti ni rečeno, da na koncu koncev tudi boljša.

lp, T.

polde66 ::

Yamaha je philips s tem da nima take podpore z firmwerji. Jest mam Philips 620 pa je super sploh odkar je zunej podpora za slovenske črke, košta pa še vedno okol 30 tisoč, maš pa Yamado 6700 in Xoro 415 , pa tudi Matrox 2600 ki delo čudovito opravljajo, prva dva koštata tam okol 18 tisoč, zadnji pa 15 tisoč pa še v Merkatorju ga prodajajo. Lako si izbereš Pioneerja ki spet bazira na Philipsu
pa košta tam okol 40 tisoč. Tudi bellagio 2002 ni švoh pa stane 15 tisoč.
Moje mnenje je, kupi si predvajalnik do 18 000 ker tehnika tko leti naprej da čez kako leto ali 2 15 jurjov ne boš pogrešil medtem ko pa 40 bi jih.
Dela pa vse. Cenejši modeli imajo tudi to prednost da je pri nas njim nudena vsa softverska podpora s slo meniji z odpravljanjem težav z že skor kičastimi stvarmi ki jih porabniki od svojega predvajalnika želijo.

Odločitev kaj in kako pa je seveda tvoja.
LP
polde

gorann ::

ma ne zanimajo me trenutno, ceprav niso izkljuceni, manj cenovni dvd/divx predvajalniki, ker imam yakuma in mi slika ne daje najbolj prepricljivih dokazov o smotrnem nakupu tega playerja.
pri kolegu, ki je imel 737 philipsa je bla pa slika super, imel je pa 55cm 50hz tv, jest mam pa 100hz tv , raven ekran pa se vse videlo nekj hroscato, kot bi res malo lepsi zmazek gledal, ceprav je bil film gledljiv, samo tiste lise so me fejst motile!
prvotno sem tudi kupil yakuma da gledam pocen pa dobro, s podnapisi in tako dalje..ampak slika je pri meni na prvem mestu, potem sele gledam na ceno:)ce je se ta prevelka potem mi pa vse dol pade od nakupa.)
zato pa gledam tam nekje do 40ksit, ceprav za ta denar lahk se fotru nabavim v dnevno en plosckosuk pa ubijem dve muhi na en mah, pa se slika naj bi bila dobra na nekaterih playerjih v rangu do 20ksit!
matrix 2600 je pa za mene jajc!vsaj tisti katerga ima brat od moje punce, namrec skoraj vsakega drugega shrinkanega dvdja ni zaznal, ceprav sdem pekel na verbatimove+r medije s hitrostjo od 4x-8x
-r so mu bili bolj po godu, kar je pa yakumo brez tezav in z nasmeskom na displayu vse prebavljal!:)

zato mi fw ni vazen pa ceprav je meni samo v anglescini, pa prekodiravanje xvid filma v divx mi nic slabs ne prekodira s kodekom 5.2.1 divx!
pa se podnapise mam potem ze kar v filmu, zeljeno velikost!
menda ma philips ze sam notri nekaj kar izboljsuje sliko pri gledanju, menda pravim, in se ne bi rad nategnil pri nakupu, ceprav se nimam kaj, dvdje lahk na vsakem gledam;)

krneki ::

Pioneer ne bazira na Philipsu. Skupno imata le chipset (720SA), ki je 1389EE...ko bi vsaj bila kaj podobna, poleg tega je Pioneerjev firmware zelo drugačen od običajnih mediatek firmwarov, kar v praksi pomeni, da ne trpi za posledicami, ki jih imajo nekateri playerji (recimo izginjanje podnapisov, podnapisi povzročajo rahlo zatikanje slike...), a ima zato svoje muhe.

lithium ::

Ali kdo pozna kakšen divx predvajalnik, ki ima tudi ethernet priključek in omogoča poslušanje internet radia?
KISS zaradi cene ne pride v poštev..

LP.

Stepni Volk ::

Kenwood... (link sem podal kar nekaj strani nazaj) samo ta še manj pride v poštev... cena;(

McNato ::

Ali ima kdo informacije o predvajalniku TR201DVX Transcontinent?
O opisu ni omenjena podpora za slovenske podnapise.
Prodajajo ga v LeClercu za 11.390 SIT - 570 bon.

Alexius Heristalski ::

Mene zanima, kaj pravi glas ljustva, katere znamke, modele divXvid predvajalnikov se splača pogledat? Tega sranja je že polno in ne bi rad vzel najbolj levega ...
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

CaqKa ::

tistega za katerega ima pyps najbolj izpopolnjen firmware in je hkrati najcenejši.
verjetno je to yakumo.

Alexius Heristalski ::

6700? Že kar nekaj časa je zunaj, torej je dobro preizkušen. Še kateri?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

e-marko ::

Če bi jaz kupoval sedaj bi vzel 6700. Predvsem zaradi packed bitstreama. Saj bo kdo rekel, da pač spustiš film skozi Mpeg4Modifier pa je... Včasih še kateri file pozabiš in že zapečeš. Sčasoma postane tole precej moteče. :\
Pač moje mnenje.

LP
...somebody, somewhere...

Yossarian ::

Doma oskrbujem Xoro 415 in Yamado 6700. Na kratko: Yamada ima boljši FW, hkrati pa se je dvakrat zgodilo, da Xoro ni prebral enega filma, Yamada pa ga je (obratno se to ni nikoli zgodilo). Enkrat se je tudi zgodilo, da pri Xorotu nisem imel zvoka, pri Yamadi pa. Skratka, 65:35 za Yamado. Pa še to: najprej sem nabavil Kiss 1000, vendar iz meni neznanega vzroka nisem mogel gledati praktično nobenega filma, ki sem ga imel. Nato sem vzel Bellagio 2020, ki je sicer delal v redu, vendar se mi je čez pol leta iz neznanega razloga zaflešal. Vmes sem mami nabavil Yamado, nato pa še sebi Xorota. Skratka, imel sem izkušnje s kar štirimi predvajalniki. Tisti, ki pa trdijo, da je denarja pomeni tudi več muzike, pa se po mojem mnenju motijo (moj kolega ima nekega Pioneerja, pa mi ni vedel povedat, v čem je boljši); iz izkušenj sem spoznal, da je povprečnemu uporabniku najbolj pomemben FW, katerega najboljši pa so od skupine P.Y.P.S. (pa tudi krho je za Xorota naredil kar uporabnega).
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

CallMeAl ::

Ker se je predvajalnik zopet znašel v akciji v Leclercu, bom ponovil vprašanje, ki ga je zastavil McNato: Ali ima kdo informacije o oz. izkušnje s predvajalnikom TR201DVX Transcontinent? Kako je s podnapisi (šumniki) in uradno ter neuradno firmware podporo?

Hvala in lp

misso ::

Da nebom nove teme odpiral o predvajalniki

Ker predvajalnik rank do 20k kupit da ima tudi 5.1 analogni izhod.
Gledal sem si od gorenja ampak je še slučajno še kak drugi?

lp misso

Stepni Volk ::

Tema s priporočilom obstaja: [DivXviD] Kateri Divx predvajalnik?

glinik ::

Pozdravljeni. Ima kdo iskušnje s tem playerjem klik.V Stereplay-ju je bil ocenjen kot best buy. Kaj pravite?

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

nejcn ::

Dan!

Sicer sem podobno sporocilo ze napisal, pa verjetno na napacno mesto :)

Zanima me, ce ima kdo kaksne izkusnje s sistemom scott dhxi 120. Nasel sem ga v Merkurju, iskal pa sem predvsem sistem, ki ima ozvocenje, zmoznost predvajanja divxov in ac3 zvoka.

Morda veste, na katerem cipu deluje ta sistem, ali so mozni firmware upgradi in ce predvaja tudi xvid (navaja namrec samo divx).

Vesel bom, ce poznate tudi kaksen drug sistem iste funkcionalnosti :)

Hvala in LP.

All ::

Da prestavim sm ...k original zaklenjen ;((

xoro 451-> matrix gorenje & co divx ploščkosuki

ob bežnem pregledu obeh fw in dejstvu da oba narjena na enakem čipu..me zanima če je ker k zna prenest sposobnost xoro-ta da predvaja mp4 format v fw od ostalih predvajalnikov??

Stepni Volk ::

Z različnimi procesorji se ukvarjajo: Alec999, Piki64, podtalje, LexLuthor...
Teoretično je moč bombončke iz enega prenesti v drugega, pod pogojem, da je tudi večina hardware-a enaka: A/V izhodi, drive, display...

Na področju MTK 1389 jim je uspelo prenesti skoraj vse dobrote. Poglej PYPS firmware na tem forumu.

Zgodovina sprememb…

podtalje ::

@all1971si:

Čeprav je res veliko playerjev, ki so zgrajeni na okoli MTK1389 čipu, pa trenutno še ni možno povsem prosto prenašanje firmware-ov.

Glavni problem je servo mehanizem, ki je zadolžen krmiljenje CD/DVD in ker predvajalniki uporabljajo različne enote, se tu pojavi problem.
Trenutno še ni možno prosto menjanje servo code iz različnih firmware-ov.

Dajo pa se zamenjati razni bombonči in bug-i ter kakšne druge manjše dobrote iz drugih firmware-ov, kot so npr. podnapisi (velikost, pozicija) dodatni meniji v nastavitah in še nekaj malenkosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: podtalje ()

Alec999 ::

all1971si >>

Vsi predvajalniki, ki si jih omenil temeljijo na ESS procesorju. ESS je pri tej stvari en korak za MTK zaradi enega pomembnega razloga, ker noben ESS predvajalnik nima pinov za povezavo na racunalnik. Tako je bilo dokler nisem opazu firmo Vestel in njen klon Orion 2602. To je prvi predvajalnik, kjer so gor trije prosti pini, ki bi lahko bili namenjeni temu, tako kot pri MTK, mozno pa je da je to samo moja zabloda.


Na sliki se lepo vidijo pini.

Z Xoro firmware-om se ukvarja Krho, kolikor predvidevam se spozna tudi nekaj na elekroniko, saj si je zelel zgraditi svoj predvajalnik, ce se prav spominjam. Njega lahko uprasas, ce Xoro podpira Nero Digital.

Bi blo pa zanimiv slisat kaj meni Piki64 o teh pinih, kolikor vem je naredu svoj vmesnik za povezavo z MTK playerji.

Tudi ce so te pini res namenjeni povezavi z racunalnikom je pot se vedno zelo dolga, pa nazalost od ESS predvajalnikov samo Vestel in njegovi kloni posedujejo te pine.

Lp,
Alec999

All ::

sm mislu da je stvar kej lažja....saj ob prebiranju posta o xoro predvajalnikih....bi reku da enak predvajalnik....podpira mpeg 4..drugič pa ne...zdej a je to odvisno samo od FW, in če je temu tko bi se dal poiskat razliko med W..in to izluščt...(pač moje razmišlanje)..pregledvou sm pa s temle programčkom

Alec999 ::

Nazalost stvari niso tako preproste. Ze v prvem poizkusu bos najbrz zafleshal komponento in zato je nujno potreba povezava player-ja in PC-ja.

Vincent Vega ::

Lep pozdrav
Upam da pišem v pravo temo :))

Prišparal sem nekaj denarja in bi si rad omislil hišni kino, ki bi znal sukat tudi divx-e. Najbolj da kar kopiram svoj post iz nekega drugega foruma :))

Zanima me če ima kdo kakšne izkušnje s tem divx playerjem ( Lg 6340), ker me matra da bi zadevo kupil saj je zraven še 5 zvočnikov (25 W rms) in woofer (60 W rms). Kake dve leti imam Elto 8882 -takrat sem šel kar direkt kupit ker sem prebral review v jokerju - in jo mam že poln kufer, ker je počasna in zašteka pri kodeku 3.11 (resda je zdaj skos xvid sam usen) pa še bedn mp3 player ima in pri gledanju dvd-jev vsiljuje dvojni črn rob...tko da zanima me če ta player res tekoče predvaja vse divx-e (naj bi imel celo že zraven podporo za slo podnapise) in se da nastavit točen čas od kje naprej naj film predvaja (pr elti je to search gumb).
Zelo bi bil vesel tudi da mi priporočite kakšnega boljšega (?) s sistemom 5.1 do 50.000 sit

hvala

Xplicit ::

se splaca nabavit Yamada DVX 6700 za 14k, al se za tak denar +- 10k da dobit kej bolsga?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Xplicit ()

ombre ::

@Vincent Vega: obstaja kar nekaj predvajalnikov z zvočniki od yamade do xorota 6000 (ta ma mpeg4 predvajanje pa vgrajen tuner pa zvočnike...) poglej na xoro.si za več.
OmbreMan - Galaxy of knowledge

Stepni Volk ::

Ombre Xoro 6000 je že mini hišni kino intudi stane 30K SIT, 4000 je cca 20K SIT. Best buy se mi zato še vedno zdi YAMDAA 6700, zaradi razlogov zapisanih v temi: [DivXviD] Kateri Divx predvajalnik?

misso ::

Kakšen domači kino kupiti za okol 50k.

Gledal sem malo po Philipsu hts-3300, za 49.999 sit kaj pravite na tega.

20sdfj093f ::

Iščem nekaj s takimi karakteristikami:

-SCART VHOD (da priklopim nanj npr. SiOL TV) - ker imam premalo scart vhodov na TVju
-podpora vsem DivX kodekom in derivatom
-podpora MP3 in JPEG
-optični izhod za zvok

Seveda bo najcenejša noname varianta več kot ok. Če ne poznate nobenega z vsemi, vsaj z spodnjimi tremi lastnostmi.

LP, F.

Stepni Volk ::

SCART vhod dvomim, da ima kakšen predvajalnik. Rekorder ja.

Podpora vsem Divx codecom in derivatom - takšen predvajalniki je ,kot sem že zapisal v [DivXviD] Kateri Divx predvajalnik? le PC, Xbox...

MP3 in JPG podpirajo tako rekoč vsi.

LexLuthor ::

misso:
Kot že velikokrat povedano: Kupi Yamado 6700 (14K). Zraven priporočam zvočnike Genius 5.1 Home Theatre (26K)

Glavne tehnične lastnosti zvočnikov:
- globokotonec: 45W
- satelit: 4 x 15W
- center: 15W
- priložen daljinski upravljalnik

Odličen paket, skupna cena 40K, sigurno poseka vse v tem cenovnem razredu.

misso ::

Dones kupil yamado 6700, zvočnike genius pa jih imam že več kot leto doma :)

triple_x ::

Oila! Mene pa zanima, če je možno, da men nebi kazal podnapisov v rumeni barvi? pa, če bi jih lahka povečal?? Imam pa philips dvd737. Hvala za odgovor ;)
Lp!
Matejcek

Jago ::

triple_x: zgresil si temo, moras vprasat v Philips temi.

Drugace pa odgovor na tvoje vprasanje je tukaj:

http://www.alec999.tk/

Potegni nov FW pa bo...

triple_x ::

Hvala... Se opravičujem...da sem zgrešil temo. Sam tole bi prosil, če mi še lahko pomagate... Zanima me...kak morm cd zapečt...da bo pol to zaznal v tem philipsu dvd737. Lepo prosim!
Lp!
Matejcek

Stepni Volk ::

Odgovor in rešitev najdeš v temi: [DivXviD] Philips predvajalniki

misso ::

Ali je že kateri slučajno zasledil da bi poleg dvix imel tudi radijo, vem da imajo kompleti z zvočnikim to možnost.

To bi pa radil zato da bi zamenjal moj stari radijo. Zvočnike že imam in sicer od geniusa tiste talesene.

lp misso

Stepni Volk ::

Ponavadi so to kombinacija reciverja in DVD/Divx predvajalnika. Kar nekaj jih dela npr.:Philips.
KISS na drugi strani omogoča poslušanje internetnih radijev (modeli z ethernet povezavo).

denisbegood ::

kupil sem daewoo rd 430x predvajalnik. ima dolocene probleme s citanjem nekih dvd in nima sumnikov, zato me zanima ali kdo ve kateri cip ima in ali se lahko naredi firmware upgrade in seveda kje bi ga dobil. drugace je sistem zelo dober pa se radio ima in je poceni.
hvala Denis

Stepni Volk ::

Če pod iskanje vtipkaš: Daewoo, dobiš obstoječo temo: [divXvid] Daewoo predvajalniki

Zgodovina sprememb…

jeszt1 ::

Sorodniki so mojim priporoöilom za Yamado navkljub, kupili "supertruper" predvajalnik CAT DV 808, ki sicer predvaja filme v divx formatu - ne pa tudi podnapisov. Ker je priložena dokumentacija samo v nemščini si kaj dosti ne znam pomagati.
meniji so podobni kot pri Yamadi tako da upanje še ni zamrlo. Google mi je pomagal do nekaj hrvaških forumov, kjer pa vsi sprašujejo ni pa odgovorov.


Ima kdo kakšne izkušnje z njim.

KleBac ::

Živjo !

Meni se pa zdi zanimiv Quadro - Baje dela "use" !!!!!!!!

Kdo kaj več ve?

In my life....I should do what I could !

Stepni Volk ::

Preberi si temo: [Divxvid] Quadro predvajalniki, če zadeva res izpolnjuje tvoje želje.

P.S. Predvajalnik, ki res predvaja čisto vse, je en sam: PC (z naloženim programjem in kodeki)

Zgodovina sprememb…

herc ::

Kolega je lani kupu v Leclercu TRANS-CONTINENTS TR-500 DIVX.
Seveda ne delajo šumniki. Sem že vse poiskal po netu, pa ne najdem nič. Na uradni strani tudi ni nič, na mail se pa ne odzivajo.
Pravzaprav karkoli mu dam za upgrade (MTK.BIN/MTT1389.BIN), napiše da ne spozna diska (unknown disc).
A mi lahko kako pomagate, da mu ga spravim na CP1250?

Čip: Mediatek 1389DE
Version: 05.00.04.02
SUB-VER: 00.00.00.01
8032: 05.00.04.02
Servo: 01.10.00.00
RISC: 05.00.04.02
DSP: 03.03.01.46

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: herc ()

karafeka ::

Ima kdo izkušnje s Grundig DR4500DD?
Prodajajo ga v BOFU. Tam piše, da ima DTS tehnologijo zvoka (poleg dd in dolby pro logic 2). Ali naj bi to pomenilo, da ima vgrajen dts dekoder? Če ga kdo ima, naj prosim napiše svoje mnjenje.

PS: Brez uspeha sem iskal uradno stran grundiga. Jo mogoče kdo pozna?
««
42 / 45
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[divXvid] Elta predvajalniki (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Zvok in slika
54856619 (12720) darexx
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14724206 (8820) bizi72
»

[DivXviD] Firmware za predvajalnik (peka in uporaba)

Oddelek: Zvok in slika
1524550 (5048) JanezC
»

[divXvid] Amstrad predvajalniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
15922017 (9826) timzl

[DivXviD] Kateri Divx predvajalnik?

Oddelek: Zvok in slika
1531176 (14429) Stepni Volk

Več podobnih tem