» »

[divxvid] LG predvajalniki

[divxvid] LG predvajalniki

1 2 3
4
5

Sisko ::

LG DV9900H se meni že kake pol leta obnese odlično. Poleg tega, da je do sedaj prebavil čisto vse filme, ki sem mu jih podtaknil (tudi DivXe, večje od 2,5 GB v enem kosu ter več kot maksimalno priporočljivo skomprimirane DVDje) je slika odlična (še posebej v progressive načinih), kontrole priljudne hitrost pa sprejemljiva. HDMI izhoda še nisem preizkusil (kabli so tako dragi, da jih nočem kupiti iz principa), a sem na forumih prebral, da je komponentni izhod bolj kakovosten. Če povzamem, odličen predvajalnik, za katerega mi ni niti malo žal, da sem ga kupil.

Sisko

piratko ::

lp
zanima me kako se obnese predvajalnik LG DVX172 obstaja kaksen fw za njega?
lp

gorgo ::

mam DV9900 pa me zanima če ima ta DVD uro..ker ko je ugasnjen bi lahko blo logično da kaže uro, jaz pa tega nikjer ne najdem za nastavlat...kr tak ko je vgasnjen zgleda ko da je pokvarjen :P

dany2003 ::

če avto ugasneš tudi zgleda kot da je pokvarjen ???
joj kake maš pa ti..... malo preveč si se navadil na stare Video rekorderje....DVD je čisto nekaj drugega,sicer pa če hočeš ti met uro boš pač moral kupit en DVD ki ima to funkcijo,vendar boš zanj odštel kar malo več denarja kot za tega! :\
in zakaj sploh mora imet uro?? če DVD ugasneš ga pač ugasneš.... tu ni filozofije...:D

Alijen ::

Mi mamo sedaj doma LG dvx171. SLike ne morem nikakor narihtat na center sredino da bi se vse videlo. Z ničemer ne morem prikazati č-ja. Š in ž delata normalna pa še firmware crkne. Ve kdo s čim se lahko to popravi?

dany2003 ::

S tem nisi povedal nič konkretnega.Enostavno je treba sledit navodilom.Ne vem zakaj čaraš nekaj po nastavitvah če si nisi natančno PREBRAL navodil.Črko 'Č' dobiš s tem da nastaviš subtitle na POLISH jezik.Vse to piše tudi v tej temi nekaj strani nazaj.In na kakšen način ti crkne FIRMWARE? a veš kaj sploh to je? če to crkne se pravi da ti crkne cel predvajalnik? ali kako... sam ne veš kaj je narobe.Poglej bukvico in potem vse lepo nastavi ali pa resetiraj celotne nastavitve.Pa upam da tudi vi nimate mogoče doma TV-a starega čez 20.let??!:D
Zadeva dela zelo dobro,le ne vem zakaj si ljudje nikol ne preberejo navodil!


lp

Alijen ::

Vem kaj je firmware in zakaj bi jaz moral nastavit na Poljsko če sem vtipkal kodo za slovenščino. Na kakšen način crkne firmware. Tako da se predvajalnik nič več ne odziva. In kaj naj preberem če ne piše nič v navodilih? Če so navodila švoh totalno. Če naredim na 16:9 mi manjka pol slike na desni če pa naredim 4:3 pa je slika raztegnjena preveč. In kako naj nastavim če mi pri samih nastavitvah v setupu firmware crkne. Dany mislim da TI nimaš pojma trenutno. In če ne veš zakaj se sploh oglašaš.
P.S. Tv je nov cirka dva meseca star.

dany2003 ::

Zakaj bi dal subtittle na POLISH? zato ker tista slovenska koda nima (še) podpore za vse šumnike,in priznaj da ti sedaj pokaže VSE šumnike ko si naredil na Polish???!! In NE ti meni da jaz nimam pojma.VSA navodila ki so zraven so točna in tam noter je napisano DOVOLJ da zadeva deluje tako kot treba,razen če nisi bil ti tisti baltazar ki je naložil nepravilen Firware ali pa naredil še kakšno neumnost.Vsak predajalnik ima reset nastavitev in povrnitev tovarniških nastavitev,in če tega ne vidiš ali ne znaš narediti ti jaz ali tudi kdo drug ne moremo pomagati.Tudi če še enkrat znova naložiš ORIGINALNI in PRAVILNI Firmware za ta tvoj predvajalnik mora zadeva delovati,vendar deluje le v primeru če si res naredil VSE tako kot treba oz kot piše tu na tem forumu ali v navodilah-kako naložiš firmware,katerega naložiš,kako pogledaš ID predvajalnika itd.
Nekako se mi zdiš preveč pameten da bi ti lahko sploh KDO pomagal ko si pa tako prepričan da si VSE naredil dobro.Če si pa res tako brez napak pa sploh ne vem zakaj nisi že v trgovini izprobal predvajalnika,ker ga imaš možnost in tudi pravico,preden ga kupiš.

Yossarian ::

Ima kdo med vami dvd snemalnik LG DR7500? Če ima, mi ga naj malo opiše. DVD del dela baje odlično, zanima me pa, kako predvaja divx-e, predvsem podnapise.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

seminal ::

Pozdrav
Ta DVD snemalnik imamo mi doma.
Jaz sem bil zelo presenečen nad kvaliteto.Lepo snema DVD-RW, bere čisto vse formate kaj sem mu jih dal za prezvečit.Divx ....................
V glavnem dobra roba:D

Yossarian ::

Ali v divx filmih predvaja šumnike?
kako so velike črke?
So podnapisi centrirani?
Koliko znakov gre v eno vrstico in kako jih razmeče, če jih je več?
Je tuner za televizijo kvaliteten? Je lepa slika?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Yossarian ::

Torej, kupil sem tega LG 7500. Ni kaj, zadeva v redu deluje (doma imamo še Xoro 415 in Yamdo 6700), zanima pa me edino, ali obstaja FW s povečanimi fonti. Na 82 cm TV ni problema, bo pa se uporabljal na 55cm diagonali, tam pa je že mali problemček. Da se sicer brat, vendar bi večji fonti še kako prav prišli. Nikjer nisem zasledil, kateri čip ima ta LG. Ve kdo?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

dany2003 ::

hm..ne vem na kakem principu je narejen Firmware za tale model...če je narejen podobno modelu dv 9900 potem se ga da tudi spremenit,in povečat fonte....mogoče bi vedel danix kaj več o tem....
mogoče pa ne bo trajalo dolgo da bo do tudi uradno dali ven nov firmware z večjimi fonti...


lp

Yossarian ::

danny, kako bi pa to ugotovil, na katerem čipu bazira? Pri tehničnih podatkih tega nikjer ne najdem. Malo sem gledal po forumih, pa tudi nič (odpiral ga pa zaradi garancije seveda ne bom). Sicer sem malo sprobaval, pa sem kar presenečen. Pred tem sem imel dvd snemalnik ellion, pa ugotavljam, da ima LG mogoče malenkost boljši tuner, dvd-je oba enako zelo dobro pečeta, je pa LG dosti boljši pri divx-ih, neprimerno boljši - vsi šumniki, več črk v eno vrstico, pri ellionu je bil podnapis zelo dolgo na ekranu (dlje, kot bi moral) tukaj pa ne, pri previjanju naprej ali nazaj se podnapisi pojavijo zelo hitro, pa še bi se kaj našlo. Skratka, za moje potrebe več kot dovolj. Me pa še zanima, če kdo ve, ali LG tudi uporablja dvd pekač od philipsa tako kot ellion (pa tudi njegov klon hyundai).
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Alijen ::

Nekako se mi zdiš preveč pameten da bi ti lahko sploh KDO pomagal ko si pa tako prepričan da si VSE naredil dobro.

Dany cel dvd predvajalnik so morali menjat ker je nekaj bilo narobe sami čipi ali kaj. Tako da sedaj vse dela in je super.

dany2003 ::

No vidiš...hvalabogu da so menjali in niso tebe obtožili za napako..skratka vesel sem da ti sedaj vse lepo dela..pa uživaj ob gledanju novih filmov :D

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dany2003 ()

dany2003 ::

Tudi mene zanima če obstaja kakšen firmware za model LG DVX171 ?? Kolega je nabavil tega pa pravi da mu ne predvaja šumnika 'Č' in baje da ni v meniju na izbiro poljskega ali česškega jezika??!! pa da ne pomaga tudi tista koda jezikov ki se vpiše na črtice v subtitle menuju. Če ma kdo zadevo doma in če mu Č' dela naj se javi in pove kako in kaj,ker bi res rad pomagal kolegu da mu zadeva zalaufa... če pa je firmware narejen podobno kot za ostale modele oz. model DV 9900 potem pa mislim da bi se ga dalo preurediti tudi za ta model...!?! sicer pa bom moral verjetno zadevo it pogledat da se sam prepričam na lastne oČi,kako zgleda vse skkupaj.

lp

danix1 ::

Model DV171 ima že vse kodne tabele vgrajene, seveda tudi slovenščino.
Ko zaženeš divx film, drži tipko subtitle nekaj sekund, da se odpre okvirček z kodnimi tabelami, nakar prestavi iz CP1252 v CP 1250. Nato boš imel slovenske črke(ta nastavitev bo ostala, ne boš rabil vedno znova početi tega).
Ne rabiš torej nobenih firmware-ov samo navodila si je treba prebrat.
Firmware-a (zaenkrat) ne bo mogoče predelat doma, saj DV 171 nima Mediatek čipa.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: danix1 ()

dany2003 ::

o hvala Danix! To da nima ta model Mediatek čipa,pomeni da ne podpira Q Pel kodeka? ali ga podpira.... ??

lp

javaman ::

Ali je kdo stestiral na RH7xxx z novim firmware-om (pri meni 60330A), kako deluje DIVX HD?

mi_c_ho ::

Pozdrav vsem,

v Big Banhgu sem kupil sem LG-RH 7505P, ki ima tudi 80 GB HD. Pri divx mi ostajajo podnapisi do prihoda novih. Na navedenih straneh ne najdem pravega firmwareja. Je možno to drugače rešiti? Prosim za pomoč.

Hvala

javaman ::

Na tej strani klikni na Product support, nato Device driver, izberi DVD&VIDEO kot produkt in nato search. Prvi link je:
Software fo RH7000 series, ver 60126A
RH7500 RH7800 RH7900 ver 60330A.zip 5,471K

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: javaman ()

Stripy ::

Kje se da kupiti DV ali DVX (ali DVF) 9900? Ali obstaja kaksen primerljiv divx predvajalnik v trgovinah po Sloveniji?
Hvala.

destiny ::

V BigBangu na Rudniku sem videl DV9900H za 24.000 sit.

paperdoll ::

Če si s primorskega konca - trgovina SME v kraju Lucinico (naprej od Gorice...Italija): pred pol leta so imeli DVX9900 za 79€, nvem ce ga se imajo, imajo pa DVX9900H za 89€ :))

še eno vprašanje - Potem se RES lahko uporabi isti firmware za oba zgoraj našteta playerja?? da ne bom ki pokvarla...

paperdoll ::

Nujno bi rabla firmware za DVX9900H - ga pa ni nikjer dobit. A se lahko uporabi kar tistega za DVX9900 ??? HDTV izhoda ne uporabljam in mislim da ga tudi ne bom, tako da ni problem ce ga firmware zablokira... samo da bi bili podnapisi večji!! btw. a ta firmware doda tudi podporo za druge formate avi filmov (kot codeci) ali samo podnapise popravi?

danix1 ::

Na strani http://pl.lgservice.com/ lahko vidiš, da je firmware za 9900 in 9900H različen.
Če zeliš večje podnapise, ti jih lahko vstavim jaz v originalni firmware. Vedeti moram samo ime nadgraditvene datoteke. To storiš tako:

-Priklopite aparat na TV zaslon in pritisnite SETUP na daljincu
-pomaknite se na TV ASPECT, ter nastavite, vendar ne potrdite, na 16:9 in
vtipkajte 1,3,9,7,1,3,9, ENTER
-na TV zaslonu se pojavi moder meni v katerem se izpišejo informacije o predvajalniku:
prva vrstica pomeni ime nadgraditvene datoteke in je lahko "LV9D10223B.MIH" ali podobno.
Sporoči mi torej kakšno je ime in poslal ti bom fw.



Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: danix1 ()

cryptozaver ::

Sosed ima DVX171 pa so z nji same tezave. Recimo DiVX-i delajo slabo in sicer po ekranu se risejo posevne crte ali pa se zacnejo mesat barve. Nekateri DVD-ji malo cukajo nekateri delajo. Filmi sicer pri meni na XORO-tu delajo OK.

A je kaksna ideja v cem bi lahko bla tezava. Kaksnega FW pa tut ni najti...

Hvala za inf.

dany2003 ::

Tale model 171 dela čist OK,brez kakšnih težav..za Firmware se obrni na prodajalca če ga ne najdeš nikjer na netu,al pa vprašaj če ga ima Danix.
Glede mešanja barv je krivo kodiranje,oz kako je film bil narejen...šteka pa mu lahko iz več razlogov...prehitra peka CD-ev ali DVD-ev...ali pa z preveč risi na samih ploščkih...poznam sicer najmanj 8 ljudi ki imajo ta model pa se noben ne pritožuje..edino kar je problem vseposod da bi radi vsi imeli ZeLO velike sube....

cryptozaver ::

A mi lahko prosim potem zmailas FW ker res nimam casa se ukvarjat z zastopniki ki ponavad sploh ne odgovarjajo. Pa mislim da bi razveselil se koga...

cryptozaver@gmail.com

dany2003 ::

Vidim da ne znaš brat!

Jaz osebno za ta model tega Firmwareja nimam! Vprašaj Danix-a,al pa pojdi v trgovino pa vprašaj prodajalca če ti ga lahko da,tolko časa pa boš že našel če boš hoto da ti zadeva lepo laufa.;)

ringalori ::

Ima kdo LG LH T255SD? Imam nagledanga pa ne najdem kaj več podatkov o njem. Firmware, branje divx, podnapisi???

magnum_pi ::

Jaz mam en problem glede dvx171 in sicer z regijsko zaščito. Nikakor mi ne uspe odklent s tisto kodo, ki je na netu (pause, 0000...). Ne zagrab pa sem probal že ene dvajsetkrat. Pozna kdo rešitev? Razen tega je player vrhunski, vse dela brez problemov.

Tomas ::

Postopek regijskega odklepa za ta predvajalnik

Turn on your DVD-Player
open tray (where you put your DVD's in) and leave it open
Press PAUSE
enter 0000
The region code set page should appear.
Set code. 0 for multi region
Press PAUSE.

magnum_pi ::

Sej to kodo sem probal pa mi ne dela :(
Danes je isti player kupil tudi sodelavec in mu tud ne dela zadeva. Mogoče je pri novih druga koda. Ko tipkam 0000, se nič ne zgodi.

grr ::

Zanima me ali ima Lg DVX171 dovolj velike podnapise in ali dela tiho?
Hvala

magnum_pi ::

grr: Če mene vprašaš, je odgovor na oba vprašanja da. Ok, podnapisi bi bili lahko malenkost večji, ampak je tudi zdaj kar v redu.

Zgodovina sprememb…

DenisM ::

Pozdravljeni !

Da ne odpiram nove teme bom tukaj vprašal upam da mi boste lahko pomagali.

Kupil sem namreč Hišni kino LG LHT-250SC imel sem probleme ker je naenkrat zginil zvok in ga ni bilo nikjer niti ko sem dal na radio niti TV pravtako ga ni bilo ko sem vstavo CD oz. DVD

Poslal sem ga na servis so mi ga zrihtali ampak 1. dan je delo vendar mi je zvok zaostajal na nekaterih filmih na nekaterih pa mi ni niti slike pokazalo nekateri so pa delali vredu.
Naslednji dan sem hotel gledat film pa mi ne prebere DVD-ja niti originalnega cDVD zaganja in nekaj škrca nato mi napiše NO-DISC

Kaj mi svetujete mislite da bi ga mogel nadgradit oz. kje bi najdel za moj model NOVE Driverje ?

Hvala za odgovore !

Lp.
I LOVE my computer because all my friends live in it

destiny ::

Jest mislim da bi moral tole povedat serviserju :)

Virago ::

Pozdrav,

nabavil sem dvd predvajalnik lg dvx 161/171. Ga je možno kako nadgraditi? Namreč ne bere mi slo podnapisov. Baje, da bi moralo biti ime filma in ime podnapisov enako, potem bi naj podnapise avtomatsko bral. Jaz pa imam kar nekaj CD-jev/DVD-jev/DVX-ov, na katerih imam imena različna. Je kakšna finta v nastavitvah ali se da to kako nadgraditi? Ko zaženem film, mi avtomatsko vedno napiše "subtitle off", in če podnapise skušam zagnati, jih zaradi različnih imen ne prepozna. V začetnem meniju pa mi vedno prikaže samo datoteko od filma, ne pa tudi od podnapisov.

Lp.

Yossarian ::

Ima pa DVX 171 ob ostalih še eno dobro lastnost: predvaja filme, zakodirane v NERO kodeku. Zanimivo.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

fant0mas ::

Mene pa zanima če je kakšna razlika med LG DVX171 in DVX161? Glede na to da ima 2 leti garancije se mi zdi dober nakup in po prebranem v tem forumu je originalni firmware ok. Moti me le da je noter Zoran chip in ni firmware podpore s strani uporabnikov. To niti ni potrebno če je originalni firmware dober in solidno prikazuje slo podnapise. Mi še lahko to kdo potrdi preden se odločim za nakup? V rezervi imam še Philips DVP5140.

mimixtz ::

LP vsem skupaj.

Kupil sem predvajalnik LG DVX298H USB plus.
Vse OK, navadil se bom podnapise poimenovati pravilno, da jih prepozna, fonti so dovolj veliki, ne znam pa uporabljati USB vhoda. V navodilih piše, da naprava deluje le na pomnilniške ključe USB Flash. Ko sem kliknil lastnosti mojega USB ključa na PCju, piše, da je datotečni sistem FAT. Ali je to težava? Ko dam ključ v predvajalnik, ledica žmrka, ponudi mi možnost menija USB, ko pritisnem, da bi videl meni USBja, se ne zgodi nič. Ali je težava rešljiva? Kako?

Hvala za odgovore.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mimixtz ()

EiYou ::

Ker je okoli že 14 dni si verjetno že ugotovil, da ti USB bere.
Traja pač nekaj časa, da prebere vse datoteke na njem in šele potem pokaže vsebino.

Hvala za opis kako do slovenskih posnapisov, ker v osnovi ni bilo črke č.
Je pa res, da je to tudi v navodilih stran 19 desno zgoraj :) .

Yossarian ::

Že nekaj časa imam LG DR7500. Problem pa je v tem, da mi pri nekaterih filmih v div-x-vid formatu nekje na sredini filma ali pa okrog 1 ure predvajanja neha prikazovat podnapise. Vendar ne pri vseh filmih. Vsi podnapisi so .srt in ne morem ugotovit, zakaj pri nekaterih filmih to dela, pri nekaterih pa ne. Naj mi še nekdo da link do strani, kjer so kakšni FW-ji za ta predvajalnik.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

danix1 ::

@edenpač
Probaj to z programom AviMux GUI:

Podnapisi se med predvajanjem nenadoma nehajo prikazovati:
Pri filmih xvid z AC3 zvokom se lahko zgodi, da podnapisi začasno izginejo. Ponoven priklic podnapisov je možen, če le za trenutek pritisnete previjanje naprej.
Permanentno pa lahko ta problem rešite, če film, preden ga zapečete na medij, na novo shranite z programom AviMux GUI: dodajte film, kliknite na
»generate data from source files«, nato kliknite »Settings« in »AVI file structure«, odkljukajte »Use open DML output«, pritisnite »OK« in nato »Start«.

Tako predelan film na novo zapeči na CD/DVD.
To sicer velja za starejše playerje z Mediatek čipom, vendar bo mogoče tudi tukaj pomagalo.

LP

suka ::

Živijo!

imam lg rh 7900 snemalnik (ni model MH) in mi ne prikaže šumnikov.ali se da to kako nastaviti,vse sem že sprobal in ne gre.tudi nastavil sem kodo na slovenija in ni nič.je sploh možna pri tem modelu kaka nadgradnja.

lepo bi prosil za vsakršno pomoč.

danix1 ::

Probaj kodo za poljščino ali češčino. Ti običajno delujeta, se pravi da prikažeta šumnike, slovenska pa ne.
Mogoče pa ta model že ima kodno tabelo za vse jezike tako kot novi LG snemalniki, zato še poizkusi sledeče: vstavi in poženi divx film in drži tipko SUBTITLE vsaj 3 sekunde, da vidiš
če se ti odpre zgoraj levo okence, v katerem nastaviš na "CP1250". Probaš lahko...

LP

manuela1986 ::

Ellow :))

Imam eno težavo in upam, da bi mi lahko kdo pomagal. Danes so naš domači kupli LG-jev DVD/VCR predvajalnik, model V280. Težava pa je v sliki. Kadar se gleda film, pa ni važno ali prek dvd ali vhs enote, ko se film predvaja, se preko tega filma vidijo nekaki reliefni obrisi tistega kar se predvaja na tv-kanalu, ki je bil gledan na tv prej, ko je bil predvajalnik izkopljen. :'(
Aja, še to, tv pa predvajalnik sta povezana s Scart kablom, ker je tv sprejemnik nekaj let starejši.

A ma kdo kako idejo, kaj bi blo lah narobe oz. kak bi se to popravlo. Help please :'(

Aja, pa isto je če se tv-programi gledajo prek predvajalnika

Bye

moti ::

Imam zelo podobno težavo: Če vključim scart v AV2, mi TV avtomatsko preklopi na SVHS, potem je slika črno/bela, v ozadju pa se vidi slika iz TV tunerja. TV je 16/9 Gorenje Panorama, star enih 10 let. Če ročno preklopim na AV2 je slika 4:3. Če vključim scart v AV1, mi na nastavitvi 16:9 kaže sliko 4:3 in stisnjeno od strani. Če nastavim DVD na 4:3 mi preklopi na 16:9, in odreže podnapise. Če mi ne rata v enem tednu porihtat, bom DVD vrnil prodajalcu.
1 2 3
4
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[divXvid] Hyundai predvajalniki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
13639085 (11134) JanezC
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14724318 (8932) bizi72
»

[DivXviD] Evertone predvajalniki

Oddelek: Zvok in slika
3814080 (5392) Jedi Master Yoda
»

[divXvid] Daewoo predvajalniki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
10317072 (8111) Rašo
»

[divXvid] Samsung predvajalniki

Oddelek: Zvok in slika
143290 (2396) homer007

Več podobnih tem