» »

[divxvid] LG predvajalniki

[divxvid] LG predvajalniki

1
2
3 4 5

gorgo ::

če ma kdo za DV9900 bi prosil če mi pošlje na gorgogal@email.si

najlepša hvala

danix1 ::

FW za DV9900 imaš na www.bigbang.si - posodobitve

stillalive ::

živjo, spet jaz. No , uspelo mi je najti firmware... vse sem zapekla po vaših navodilih (pravilno mi je uspelo šele v enem 10 poskusu). Torej, prižgem player, dam noter cd. Prikaže mi nadgraditveni meni, izvrže cd, vzamem ga ven, pritisnem up. Na zaslonu še vedno piše isto, cd predal se zapre... tu se ustavi. v tisti modri nadgraditveni ekran buljim 5 minut, piše samo Upgrading:0 in please take off the disc and press up oziroma nekaj takega... na ekrančku na playerju pa piše UP-----. čez približno 5 min. se mi prikaže logotip LG-ja in NO DISC. probam film, se enako, podnapisi isti, brez šumnikov, v glavnem nič novega. kaj naj naredim? aja, firmware je iz tiste poljske strani...
//*

danix1 ::

Firmware iz www.bigbang.si tudi preizkusila? Fw za DV9800 na tej strani je brez navodil in ni najnovejši, ima pa jih DV9900, ki bi moral "pasati" tudi v DV9800. Pozorno preberi navodila, ki so priložena k fw-ju za DV9900 in preveri katero verzijo fw-ja imaš prednaloženo in ustrezno preimenuj nadgraditveni fajl, če bo potrebno.
Firmware na pl.lgservice.com ima majhne podnapise, fw na bigbang.si pa ima podnapise kar pravšnje velikosti - brez transparentnega traku in z šumniki seveda. Poglej torej to:
http://www.bigbang.si/?kat=posodobitve&... - LG DV 9900.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: danix1 ()

stillalive ::

ok dala sem not FW od LG DV9900... ne dela.... zj***** sem predvajalnik!!! Ko je blo konc nadgradnje, se mi je prikazalo logo od LG - ja, vendar na pol ekrana, vbistvu dva logotip... vse v zeleno-rdečih odtenkih...pol se pokaže v kotu tisti CD kao da bo zavrtelo, potem preklopi na modro sliko, potem spet tisti logo, CD in modra slika... in tako se ponavlja v nedogled... nič ne dela, tudi predalček za CD je se ne da odpret, niti prek daljinca niti na mašini direktno... kje je najboljši servis...?
//*

Zgodovina sprememb…

danix1 ::

Ne me j...t! Zgleda, da si ga zaflešala. Ni mi sicer logično kako, saj uporabljajo modeli 9900, 9800 in 9700 enak fw? Ali se ga morda da vklopiti in izklopiti z daljincem? Če se da, beri dalje:
Tudi meni se je že zgodilo, da sem imel modro zeleno sliko in dvojni zaslon, in še predvajalnik ni več prebral nobenega medija - to je bilo za to, ker mi je en fw preklopil izhod na scartu iz RGB na komponentnega, ki ga običajni TV sprejemniki seveda ne podpirajo. Težavo sem rešil tako (v angleščini - mi ni za prevajat..):

Hi,

The problem is easily fixable with the following procedure:

1. Power on player and wait for "No Disc" message.
2. On the remote control, enter this sequence: PAUSE, 1, 4, 7, 2
3. You should now see a blue screen with the optional bytes displayed across the top and a caret cursor '^' underneath.
4. Use the left/right arrow keys on the remote to move the cursor underneath the digit value you want to change.
5. To enter the new digit, use the numbers on the remote for 0-9. To enter 'A', press and hold '1', for 'B', press and hold '2', and so on.
6. When you're happy with the new values displayed, turn off the player.

Set the bytes as follow: 55 53 00 DF 03 55 F4 FF


V glavnem, resetiral sem Eeprom - vstavil sem nove vrednosti (ki se izpišejo tudi na displa-yu, saj seveda ne vidiš na TV) torej prižgi aparat, pritisni PAUSE, 1, 4, 7, 2, itd..
Na mojem 9900 je to normaliziralo sliko in spet začelo brati CD/DVD, ki jih pred tem ni.
Pa še nekaj: zdaj imaš verjetno player priklopljen preko Scart kabla na TV. Poizkusi ga
priklopiti namesto Scart kabla z činč kablom - rumen priključek na zadnji strani aparata na rumen priključek na sprednji strani televizorja (upam, da ga ima ali pa si pomagaj z Scart-činč adapterjem) Z tem boš verjetno dobila pravilno sliko in lažje resetirala Eeprom.
Če slučajno tudi to ne pomaga, ga nesi nazaj v trgovino kjer si ga kupila, da ga oni pošljejo na servis, saj še verjetno imaš garancijo, ki jo v takih primerih velikokrat upoštevajo. Kje je pooblaščen servis za LG pa poizvedi v recimo BigBangu ali Comtron-u
LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: danix1 ()

dany2003 ::

Enkrat se že naučite brat in čitat navodila.

FIRMWARE za LG DV 9900 je samo ZA lastnosti podnapisov-se pravi le za veličino in podporo 3 vrstičnih podnapisov.Nadgradnja ni za podporo šumnikov.

ŠUMNIKE dobite le z vnosom državne kode ki je napisana na zadnji strani navodil.Za vsako državo posebej imate KODO katero vpišete v meniju na dvd predvajalniku pod subtitle-greste do konca dol in boste videli štiri črtice,in na te črtice vpišete kodo od POLJSKE države,ker za slovenijo še ni podpore,pa čeprav je tudi že napisana v navodilah.Vpišeš samo POLJSKO kodo in potem subtitle nastaviš na POLISH,in glej ga zlomka...tudi šumniki se pokažejo.

Vse to je že blo enkrat napisano,pa naj vam bo še enkrat.

Pa tale LG dela kot bomba...ne vem kaj čarate.

lp

aja,če se vratice ne odprejo,probaj narediti takole:

DVD predvajalnik izklopi iz omrežja.Ko imaš izklopljenega s prstom pritisni na EJECT in drži neprekinjeno.Med tem ko držiš tipko EJECT prižgi DVD predvajalnik in čakaj dokler se ti vratca ne odpro.To deluje na večini prevajalnikov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dany2003 ()

stillalive ::

danix1...
da, zaflešala sem ga... no, sedaj kar je je... smo že klicali na servis, tak da upam da bodo popravili in upoštevali garancijo, oz. da bo čim manj stalo... da, da se ga vklopit in izklopit tako na daljincu kot na predvajalnku samem, in da se prekljapljat med DVD in VHS... to je pa vse...
'The problem is easily fixable with the following procedure:
1. Power on player and wait for "No Disc" message.'
že pri prvi točki je nemogoče nadaljevat ker do 'no dics' message sploh ne pride... sem napisala že v prejšnjem postu ampak se verjetno nismo najbolje razumeli... tisto z činč kablom deluje, slika je sedaj normalna... zato ti lahko bolj pokažem v čem je fora... ne da se mi opisovat oz. je težko, zato imaš tu posnetek (ni najboljša kvaliteta ampak bolje kot nič):
KLIK
//*

Popay ::

Kot prvo bi se rad zahvalil celotni ekipi za precej natančna navodila posodabljanja teh LG-jev. Imam pa še vseeno nekaj vprašanj...:D

LG DV9900:
Iz Big Bang-gove strani sem si snel datoteko LV9E10203B.mih, naredil upgrade, podnapisi so večji, do sem vse lepo in prav.
Kaj pa regijski odklep? V glavnem pridem v meni za odklep (0,0,0), spodaj imam na izbiro števila od 0-6, KJER IZBEREM "0" (verjetno neomejeno" in pritisnem PAUSE - nato se izklopi.
Zanima me pa, zakaj imam ob ponovnem preverjanju v posebnem meniju (1,3,9,7...) spet napisano, Region NO:2, pomeni da ga nisem regijsko odklenil ali pa sem, pa to ni v tem meniju razvidno, kar bolj težko verjamem.

To je nekaj podatkov po posodobitvi:

LV9D10203B - se ne bi smelo spremenit
REGION 2 ???
V 1.43404 ???

Hvala za odgovor

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Popay ()

danix1 ::

Si probal dat kak film iz kakšne druge regije not? Preden si resetiral player z 1,3,9,7,....?
Prestavi player z 0,0,0 v prosto regijo in poročaj, brez da resetiraš player z 1,3,9,7...

Popay ::

Danix1, imaš popolnoma prav. Region no.0 se spremeni v Region 2 le pod pogojem, da player resetiraš, drugače je pa vedno na 0:)
Z dvd-jem bom pa še poizkusil, ker sem ga posodil. Samo mislim, da bo sedaj šlo.

Me pa zanima tole z Pause,1,4,7,2...:
Tukaj sem imel code 55 53 00 DB 03 55 F4 FF -Original- Kupljen 7.2.06
in ga spremenil v 55 53 00 DF 03 55 F4 FF
Kaj pomeni tole, in kaj sem s tem naredil, da sem tega spremenil?

.Že vse jasno, sem odstranil vprašanje.
.Pohvala fantom, fonti so ravno pravšnji po posodobitvi, mogoče bi lahko bili postavljeni malo nižje, vendar je to stvar okusa.
.
.
.
.
.
.
.


A je med temi firmware-ji razlika...LV9E10203B, C, D? Če je ta z "E" zadnji, kje ga dobiti?

Če ima kdo firmware z večjimi fonti od teh Bangovih, bi ga prosil, če mi lahko to pošlje na
sandi79@volja.net , hvala v naprej.
Bojim se, da ga bom uničil, ker presneto rad experimentiram!

Hvala tudi za vse odgovore, žal še nisem na tem področju "doma".

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Popay ()

danix1 ::

Tisto z Pause, 1,4,7,2 raje ne spreminjaj. Gre za nastavitve Eeproma, ki jih ne rabiš spreminjat. Tvoj model je verjetno DVX 9900 in ne DV 9900, od katerega si vtipkal
55 53 00 DF 03 55 F4 FF, tako da raje natipkaj prejšnje original nastavitve
55 53 00 DB 03 55 F4 FF.
Med firmware-i z črkami C,D,E ni nekih razlik, vsaj jaz jih nisem opazil, ima pa zadnji uradni LG-jev in tudi bigbangov (v 1.434) črko E v naslovu.
Za DVX9900 že imam firmware za večje črke, vendar ga še nisem preizkusil. Ko ga bom, bom itak javil sem in dal link.

LP

Popay ::

Sem že vse skupaj prestavil na prvotno stanje, tudi fonte sem že povečal po tvojih navodilih na prejšnji strani...vendar CD -ja ne upam vstavit...bom raje tvoje naložil. Kaj veliko jih po mojem ni treba spreminjat, mogoče povečat za 1 vrednost, oziroma okrepit.

Ja, je model DVX 9900, mi je kar malo nerodno.

LP

Popay ::

Včeraj sem malo stestiral ta firmware na tej strani http://dvx9900.altervista.org/.
Zadeva je programsko odlično skonstruirana, vsebuje dodatno vejo menija za izbiro 3 velikosti podnapisov, ki so prestavljeni tudi nižje od originalnega softwera. Opazil sem tudi, da če so podnapisi samo v 1 vrsti, se avtomatično premaknejo navzdol, kar mislim da pri obstoječem softweru ni tako. V glavnem cel paket je dober.

Edina pomankljivost tega soft.je v tem, da player dlje časa nalaga CD, je med gledanjem malo glasnejši, kot da nima dovolj predpomnilnika.
Tudi po previjanju se opazi, da malo "zatrohira", film za kratek čas obstoji ne glede na izbrano velikost fontov. Drugače, pa deluje zadeva med samim predvajanjem brezhibno.

Popay ::

A mogoče kdo ve, kako bi naj bili nastavljeni parametri za višino podnapisov za LG DVX 9900 v toolu MTKWindows? Kakšno je tukaj razmerje (0*11,0*10 ima Pioneer), ker ko odprem v MTK-ju fw mi izpiše razmerje okvirja 0*0B in to je enako 11, a je prav? Ko grem na Mpeg4 Subtitle Parameters, mi pa javi, da ne najde parametrov, tako da sprememb ne morem potrditi in tudi ne shranit, zakaj?
Spreminjanje velikosti fontov ni problem, le nižje jih ne dobim.

Čekiram malo ang.forume, pa nič kaj uporabnega ne najdem.

So mogoče ti pravi ne glede na pozicijo višine:
0*11
Top 264
Bootom 399
PalDy 144
Width 640
Height 136
Left 40
Right 679

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Popay ()

Stan57 ::

Prosim za nasvet
Včeraj sem kupil v BIG BANG-u LG DVX-9900 pa me zanima kateri Firmware naj uporabim tistega z strani http://pwp.netcabo.pt/dhammer/ ali z BIG BANG-ovi strani. Na BIG BANG-ovi strani je program za model DV-9900 ali ga lahko uporabim za DVX-9900.
0:)
aeaea

danix1 ::

Na big bangovi strani je fw za DV9900, za DVX9900 ti ga lahko pošljem jaz. Pusti mi mail v
zasebnih sporočilih.
Preizkusil sem tudi program iz pwp.netcabo... in zadeva deluje. Doda ti 3 različne velikosti podnapisov in možnost pomikanja podnapisov, vendar mislim, da potem nalaga filme malenkost
počasneje.
Po drugi strani pa je v playerju že tovarniško naložen zadnji software (1.43404), tako, da
je vse kar moraš narediti je da daš v SETUP meniju Disc subtitle na Polish in dobil boš slovenske znake pri divx/xvid podnapisih. FW, ki ga imam sam je samo za povečane podnapise, če ti bojo originalni slučajno premajhni. Navodila za inštalacijo pa se nahajajo poleg firmwarea za DV9900 na bigbangovi strani.

LP

danix1 ::

@ Popay:

LG nima okna za podnapise pri 0x11, tako kot večina drugih playerjev ampak pri 0x08.
Parametre nastavi tako
Top: 344
Bottom: 497
Pal DY : 48
Blend: 2
Width : 701
Height: 154
ter shrani fw. (ne rabiš iti v Mpeg4 Subtitle parameters in stisniti "Apply")
S tem boš dobil dovolj veliko okno za velike podnapise, pa tudi izpis v do max. 4 vrstice bo ostal. . Podnapisi bodo tudi pomaknjeni čisto dol. Če želiš ti pošljem fw, kateri že ima to narejeno in zelo velike podnapise (podobne kot na TV postajah)

LP

dany2003 ::

Kje nastaviš te parametre ki si jih napisal?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dany2003 ()

Popay ::

V MTKWindows-u

dany2003 ::

In kako si jih naj nastavim da bodo subi nižje? katera lastnost je to in koliko treba?

Popay ::

Ko boš odprl fw v MTKWindowsu, ti ne bo težko ugotovit, kateri parameter je to. Tukaj pa je nastavitev parametrov za prikaz 4 vrstičnih podnapisov, ki so max spuščeni. Postavitev okenca je torej odvisna od števila prikazanih vrstic...manj vrstic je, nižje jih lahko spustiš. Zdaj pa še samo "peči" in testiraj. Parametri so od "danix1".

Razmerje okenca je 0x08
Top: 342
Bottom: 501
Pal DY : 48
Blend: 2
Width : 701
Height: 160
Left: 0
Right: 700

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Popay ()

dany2003 ::

Hvala za trud. Zanima me le še kaj naredim da bo prikaz le za 3 vrstice. Ker zame so tri dovolj.

lp

Popay ::

Če znižuješ BOTTOM, pomeni da zmanjšuješ vidno polje subov, in če dovolj zmanjšaš, več 4 vrstica ne bo vidna.
Z povečavo vrednosti PALDY pa celotno polje premikaš navzdol. Kakšne pa bi točno morale biti te vrednosti, pa lahko samo preizkušaš, ali se motim?!?
Sicer pa bi lahko uporabil tudi zgoraj navedene parametre in samo s PalDy podnapise pomaknil navzdol, da ne bi bila vidna 4 vrstica. Moraš probat, drugače ne veš!
Sicer pa, kje je danix1?

Probaj tole, to so parametri iz fw- FallenAngel, podnapisi so zelo nizko, vendar ne vem, koliko vrstični so.

Razmerje okenca je 0x08
Top: 310
Bottom: 480
Pal DY : 90
Blend: 2
Width : 671
Height: 171
Left: 5
Right: 675

Javi, če boš preizkusil.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Popay ()

dany2003 ::

Popay:
Svaka čast!
Tale zadnji PARAMETRI so enostavno ZAKON.Ujemajo se z vsem.Podpirajo 4 vrstice,brez napak,pri WS filmih so subi lepo v črni obrobi,povsem v sredini črne obrobe,skratka super.8-)

Zame vrstice niso neki problem,saj si vse sube z SubtileWorkshopom poravim kot je dejansko potrebno tudi biti,saj so vsi originalni DVD-i z 2 vrsticama,in tudi tako imam jaz potem urejene vse DIVX-e oz sube zanje,vse samo v 2 vrsticah.Končno je tale moj FIRMWARE LG DV9900 sedaj izpopoljnjen do potankosti.:D

Hvala še enkrat za trud.Vidim da je tudi nekaj dobrih ljudi še na tem svetu.
:P
lp

Popay ::

Ne hvali preveč:)
Tudi mene je danix1 poučil o določenih stvareh in to znanje pač poskušam uporabljat kot pomoč drugim.


LP

dany2003 ::

Kaj dobro ni slabo....:D
A veš mogoče kakšna je velikost fonta iz originalnega Firmwareja?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dany2003 ()

Popay ::

Na pamet tega ne vem, vem pa, da ima danix1 fenomenalne fonte...

danix1 ::

Fonti v originalnem firmware-u so visoki 32pix

Oldi ::

Včeraj z 9900 zamenjal Yamado6600 z najnovejšim PYPS
- Daljinec in uporaba veliko enostavnejša
- Predvaja tudi več kot 2G dolge posnetke iz satelitov, kar bo zlo fino tudi ko pride zemeljska digitalna TV. Yamada pokaže le del posnetka.
- Zapomni si kje si končal gledanje DivX-a, še več, lahko postaviš 9 markerjev.
- Predvajanje DivX-ov hitro naprej in nazaj je zakon, PC variante se lahko skrijejo. Sploh 100x in nazaj, brez zatikanja in čakanja.

dany2003 ::

Uradni Subi zgledajo takole:


Za vse tiste ki jim osnovni Firmware ni všeč imam tukaj za vas rešitev:
Sube sem postavil veliko nižje-v črno obrobo,podporo imajo za 4 vrstice,vendar imajo podporo tudi za daljše vrstice,zato so vsi dokaj urejeni subi prikazani lepo v 2 vrsticah tako kot se spodobi.Seveda se vsak podnapis da lepo uredit preden ga zapečeš k filmu na cd-dvd.
In še lastnosti pisave oz. Fimwareja:
Zurich LtCn BT Bold 23 [39 pix] [Spc 12] [Outline 2] [CutLR MinWidth 0] [MinHeight 12] [SameWidthNums] [SameWidthMinus] [RightMargin 0] [TopCut 1] [BottomCut 1] [4Color VarW].mtf

Prikaz:


Download NEW Firmware:LG DV9900 [Zurich LtCn BT Bold 23 [39 pix]v črni obrobi.
Link:
http://rapidshare.de/files/13871697/LG_...

Preden nadgradite svoj DVD predvajalnik poglejte svoj ID predvajalnika in v tem Fimwareju preimenujte črke,saj morajo biti takšne kot pišejo v vašem predvajalniku.Firmware zapečete z vsemi mapami oz.podmapami.
Upam da boste zadovoljni.Subi se dajo seveda naredit še večji vendar vam potem tudi osnovne podnapise ki so standardno v dveh vrsticah avtomatsko meče v 3 ali celo 4 vsrtice in potem stvar ne zgleda tako lepo in profesionalno.Po želji seveda-vsak ima svoj okus.

DVD nadgrajujete na lastno odgovornost!

Pa veliko užitkov!

Zgodovina sprememb…

dany2003 ::

In za konec še s pomočjo določenih nastavitev in trikov končni FIRMWARE - 2 številki večji,in še vedno v prikazovanju najdaljših 2 vrstic,s podporo treh ali štirih.
FONT:
Zurich LtCn BT Bold 26 [38 pix] [Spc 8] [Outline 2] [CutLR MinWidth 0] [MinHeight 16] [SameWidthNums] [SameWidthMinus] [RightMargin 0] [TopCut 4] [BottomCut 4] [4Color VarW].mtf

Jaz sem tukaj zaključil,ker mislim da boljši res ne more biti kot je ta!Rastura tale LG.

Download:
http://rapidshare.de/files/13890922/LG_...

Pa sorry še za eno temo,sem hoto zgoraj dodat oz. popravit pa ni šlo,če hoče moderator pa lahko to naredi.


lp

Valentin ::

Zanima me DV9900.
Se opravičujem, če to že kje piše, pa sem spregledal:

- ali podpira packed bitstream
- ali podpira Qpel in Ogg Vorbis
- ali podpira podnapise z različnim imenom glede na ime filma
- ali prikazuje na zaslončku MP3 ID3 tage

Hvala.

danix1 ::

@ Valentin

LG DVX9900
-podpira packed bitstream in qpel (warp 1)
-ogg vorbis kolikor vem, ne podpira
-podnapise z različnim imenom (zaenkrat) tudi ne
-ID3 tag prikaže na TV ekranu (na zaslončku ga mislim,da tovarniško
prikaže samo Yamaha, Sony in nekateri Philips-i in Pioneer-ji)

vendar za lastnike PC-jev, ki si sami pečejo filme in nimajo neke velike zbirke starih filmov,
branje vseh podnapisov niti ni nek problem. Moj player to omogoča, vendar imam to funkcijo
vedno izklopljeno, saj ti ni treba vedno znova iskati pravilnega podnapisa, recimo za 1 in 2 in 3 del nadaljevanke, ki jo imaš zapečeno na DVD-ju. Pa tudi prikaz ID3 tag na zaslončku ni v praksi neka strašno uporabna funkcija. Ogg Vorbis pa tudi ni ravno razširjen format.
Je pa res, da se da večji del teh funkcij implementirati v fw. Verjetno jih bo kdo in če bom našel tak fw, bom seveda javil sem, če si ga bo kdo želel naložiti.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: danix1 ()

m3k ::

.nfo za vse lastnike LG DVx9xxx playerjev (ni za DV-9900H in DVX9900H model)

Visit xypro's site for new LG 9xxx unofficial firmwares:
http://pwp.netcabo.pt/dhammer/

Latest modification: v4 (14/02/2006)

+ Pan-Scan patch not only for DVDs but also for DivX (works mainly with 16:9 DivX movies)
This is a list of the modifications from br0max's website:
+ 14 Menu languages:
English, French, Spanish, German, Portuguese, Italian, Dutch, Hungarian, Polish, Russian, Swedish, Czech, Greek and Finnish
+ Supports special characters in file names and ID3 tags
+ Selectable subtitle parameters from menu:
+ Font Size: Small, Medium, Large
+ Font color: White, Yellow, Light Grey
+ Position: 0, +10, +20 ... +120
+ Vertical Align: Top, Bottom
+ Color Palette for .idx/.sub: RGB, YUV
+ Load Divx Subtitle: By Name, All, By Name or All
+ Subtitles names don't have to match movie names anymore
+ PAL and NTSC mode can be chosen from menu
+ Fixed bug that prevent access to B.L.E menu item
+ PBC menu item is moved to Display menu in Setup
+ B.L.E menu item is moved to Display menu in Setup
+ Fixed color problems in .idx/.sub subtitles
+ Supports more than 2 lines in subtitles
+ Long subtitle lines are wrapped
+ Bigger font for subtitles
+ White subtitles outlined with black
+ Same position for subtitles in PAL and NTSC mode
+ Original menu font
+ Removed annoying grey background color from subtitle area
+ Fixed bug that limits a subtitle font height to 26 pixel
+ Fixed centering bug in the subtitles
+ Fixed timing bug in .srt subtitles
+ Based on the official firmware LG DVX-9843K v1.3852

Xypro v4 cp1250 - Ta firmware podpira zgoraj navedeno in SLO podnapise.
http://pwp.netcabo.pt/dhammer/xyprov4_1...

Preverjeno dela na LG DVX9900:
MODEL: --------------------------- LV9D10203B

REG. NO.: ------------------------- 2

CHIP ID: -------------------------- MT 1389

MAIN VER.: ----------------------- E 143

SUB VER.: ------------------------ 0004

SERVO VER: ---------------------- V1.43404

PROM OPTION: ------------------- 55 53 00 db 03 55 f4 ff

...naj bi delalo na ostalih predvajalnikih LG 9xxx serije.
DivXpert Firmwares - http://board.softpedia.com/index.php?sh...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: m3k ()

Valentin ::

Danix1, hvala za odgovor.

Tale DVX9900 je kot vidim kar OK zadeva. Vendar sem zaenkrat nabavil takorekoč nerabljeno Yamado 6700, ker je bila ugodna cena ( 9000SIT ), pa še v garanciji je. Je pa namenjena za otroško sobo, ker imam sicer že Yamakawo 375.

Pri Yamakawi me malo motijo majhni fonti pri DIVX podnapisih, mislim pa, da ima težave tudi s Packed bitstreamom. Škoda, ker nima praktično nobene FW podpore, ker je drugače to odličen predvajalnik...

danix1 ::

Evo ga. se je že pojavil fw za 9900, ki naloži vse podnapise, ne glede na ime

Popay ::

Če ga bo kdo testiral, naj tukaj napiše mnenje. Zanima me predvsem, če predvajalnik s tem fw deluje tako tekoče, kot z originalom. Sube in ostalo si pa itak sam prilagodiš.

LP

dany2003 ::

Evo ga.Sem na svojem DV9900 preizkusil ta novi Firmware,pa moram povedat da mi ni tako všeč kot tisti ko sem ga sam naredil.Res pa je,da ima pač nekaj novih fint,da podpira sube ki niso isto imenovani kot film,nastaviš si lahko na 3 velikosti subov,s tem da font ni tako lep kot ZURICH.Majhni in srednji podnapisi zgledajo dobro,če pa določiš LARGE-največje pa nastane problem pri tistih podnapisih kjer so vrstice daljše,zato se zgodi da par črk na koncu kar izgine ali pa jih vrže v 3 vrstico kar zgleda precej bedno.Fonti so breveč okrogli in debeli,morali bi biti precej visoki in tanjši,saj potem pri prevelikih vrsticah ne bi bilo problema.
Skratka ta Firmware je dober za tiste ki imajo veliko takih filmov ki nimajo subov zraven zapečenih pod istim imenom kot film.Jaz bom dal gor nazaj svojega saj imam vse filme dokaj urejene.
Po želji pač.

Naj še nekdo sproba moj FIRMWARE in pove razliko.

lp

Popay ::

Fonti niso problem, jih zamenjaš, povečaš v dolžino vidno polje subov...
Bolj pomembno je samo delovanje playerja...
-ali filme nalaga enako hitro
-če po vrtenju player kaj zatrohira
-če se podnapisi hitro uskladijo
Skratka, da je delovanje tekoče. Če fw izpolnjuje te 3 kriterije, zamenjamo fonte (imam ene odlične od danix1, sicer je pa to stvar okusa) in to je to.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Popay ()

dany2003 ::

Točno vidiš..lahko bi fonte zamenjali z Zurich LtCn BT.To moram probat jutri :D

Popay ::

Ravno zdaj gledam ta fw...mislim da je pri tem fw okence subov 0x9:\ Lahko kdo to potrdi?

dany2003 - Pazi, da ne boš zamenjal vse fonte z ENAKO VELIKIMI, da ohraniš funkcijo spreminjanja velikosti podn.
Fonti za zamenjavo:
F7 - 33
F10 - 35
F12 - 39
Samo trotl ziher to ni. Sporoči, če je prav oziroma kaj je prav.

LP

dany2003 ::

Hm...sem probal zamenjat te 3 fonte pa stvar ne dela.Ko vstavim CD se nadgradnja sploh ne zažene.Tak da nekaj ni vredu.Bo treba zadevo malo bolj natančno preučit,in ugotovit s katerim programom je to blo sploh narejeno.Jaz sem fonte zamenjal z MtkFontCreator-jem_0.6.3.

dany2003 ::

evo spet jaz..z novim testom.

Je šlo.Sem zamenjal font na 3 pozicijah.Prej ni šlo zarad tega ker se je z novim Firmwarejem spremenila moja ID številka predvajalnika,jaz pa sem pozabo pogledat in jo spremenit preden sem CD zapekel.
Skratka je šlo zamenjat fonte,vendar so potem na vseh linijah iste veličine,se pravi ko imaš izbiro-SMALL-MEDIUM-LARGE,bilo katerega določiš je ista velikost.Pa tudi zagon filma ostane isto hiter,le slika malo skoči ko ti film zalaufa na začetku,to je ena napaka,pa resolucijo ti spremeni,tak da moraš potem it v SETUP in si vse na novo nastavit.
Za boljšo delovanje bo treba VSE lepo malo bolj preštudirat in ta FIRMWARE uredit malo boljše če hočemo uporabljat vse funkcije ki so na voljo.

Bom kar na svojega prejšnega prešaltal,dokler spet kdo kaj ne pogrunta.

lp

djmiki ::

Zanima me ce se dobi firmware za to zadevo
Nekaj podatkov : DVD LG DP9800

Model : LP9E30200BMIH
Chip ID : MT1389
Main Ver : D131
Sub Ver : 0001
Servo Ver : 8006
Micom Ver : V3.50

Lp Miki
djmiki

destiny ::

dany2003, a je ta fw, kateremu si ti predelal fonte, tud za dvx9900, a je samo za dv model predvajalnika?

darč ::

Lep pozdrav.

Jaz mam LG DVX9900 pa mi gre vse narobe. Od začetka je blo vredi zdaj pa vedno slabše. Sredi filma se mi vseskup ustavi in ne gre več nič naret, samo kabel lahko ven potegnem. Včasih pa se mi začnejo podnapisi predvajat kar v eni vrsti drug čez drugega, včasih pa se slika popači da se nič ne vidi. FW mi je naložo že v big bangu. Se da kaj naret, npr. drug FW gor naložit?! NE VEM:'( . prosim za pomoč

danix1 ::

Odnesi ga kot reklamacijo nazaj v Big Bang-a ali pa še prej preizkusi najnovejši firmware
iz Big Bangove strani za DVX-990 (manjka ena ničla, vem, vendar je to tapravi)
http://www.bigbang.si/?kat=posodobitve&...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: danix1 ()

dany2003 ::

destiny:
Nekaj dni nazaj sem naložil tole mojo predelavo firmwareja tudi kolegu na DVX 9900 pa dela vse lepo!Če pa ga hočeš naložit tudi sam,pa nalagaš itak vsak firmware na svojo odgovornost.Dela pa ziher,le potrpežljiv moraš biti..ker nalaga približno 3 minute.

darč:
Probaj še prej naložit drugi firmware-nič se bat,nimaš kaj zjebat,in če še potem ne bo delalo vredu ga nesi nazaj v trgovino pa dobiš drugega.

lp:)

Stan57 ::

Ali je že kdo probal firmware za DVX9900 ki je na Big Bangovi strani?
aeaea
1
2
3 4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[divXvid] Hyundai predvajalniki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
13639088 (11137) JanezC
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14724320 (8934) bizi72
»

[DivXviD] Evertone predvajalniki

Oddelek: Zvok in slika
3814080 (5392) Jedi Master Yoda
»

[divXvid] Daewoo predvajalniki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
10317077 (8116) Rašo
»

[divXvid] Samsung predvajalniki

Oddelek: Zvok in slika
143290 (2396) homer007

Več podobnih tem