Forum » Zvok in slika » Zakaj ne morem izbrat vseh podnapisov pri original DVD-ju?
Zakaj ne morem izbrat vseh podnapisov pri original DVD-ju?
V-i-p ::
Naj prvo povem, da sem ogromno iskal po internetu, pa najbrž ne iščem prav, ker nikjer nisem našel enakega problema, oziroma sploh ne vem, kako bi se iskanja lotil. Za kaj gre? Začelo se je tako, da mi je enkrat punca rekla, da pri njenem DVD predvajalniku, ko je gledala film ni mogla izbrat vseh podnapisov, med njimi tudi slovenskih ne, čeprav gre za original dvd in tudi na škatli piše da film vsebuje med drugimi tudi slovenske podnapise. Sem mislil, da je z njenim predvajalnikom kaj narobe in ker sem za to prvič slišal, sem probal film še v mojem predvajalniku (XORO, njen je čisto drug) in zgodilo se je isto, tudi jaz nisem mogel izbrat ene par podnapisov, med drugimi tudi slovenskih ne. No, nisem se preveč sekiral, ampak danes sem pa spet naletel na en film, ki ga ne morem gledat z slovenskimi podnapisi, zato bi pa zdaj rad to razčistil. Takole gre: film je original DVD, na škatli spet lepo piše da ima slovenske podnapise, ga dam v predvajalnik in v meniju vidim recimo 10 različnih podnapisov ki jih lahko izberem. Slovenskih in še nekaj jih ni. Dam play in med predvajanjem se pomikam po podnapisih, tako da pritiskam tipko subtitle. Kaže da jih je 18 (01/18). V meniju jih lahko izberem med desetimi. Pa pokaže pri meni in punci isto: pritisnem prvič, napiše 1.angleški, pritisnem drugič napiše 2. francoski, pa recimo pritisnem tretjič pa napiše samo 3. ne napiše pa zraven jezika podnapisov niti se ne predvajajo, pa dam še četrtič pa spet recimo napiše 4. hebrejsko pa petič pa spet prazno, samo 5. pa nič ne predvaja. No, pri obeh filmih se mi je zgodilo da je tudi recimo tam ko bi bili slovenski napisal samo 11. pokazal pa ni nič? Zakaj ne predvaja in pokaže vseh podnapisov, četudi na originalu piše da jih vsebuje, dvomim, da jih potem ne. Predvajata pa oba drugače lepo slovenske podnapise (logično) na original DVDjih in isto na DivX/Xvid filmih z šumniki. Hvala za morebitno pomoč.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [DivXviD] Philips predvajalniki (strani: 1 2 3 4 … 57 58 59 60 )Oddelek: Zvok in slika | 396163 (52659) | NejcSSD |
» | [divxvid] LG predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Zvok in slika | 35519 (10339) | kekpek |
» | [divXvid] Xoro predvajalniki (strani: 1 2 3 4 … 39 40 41 42 )Oddelek: Zvok in slika | 227757 (38263) | fr33sat |
» | [divXvid] Hyundai predvajalniki (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 39576 (11625) | JanezC |
» | DVD+dodatni podnapisi (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Zvok in slika | 77882 (20018) | CaqKa |