» »

[DivXviD] Philips predvajalniki

[DivXviD] Philips predvajalniki

««
2 / 60
»»

jenc ::

http://home.zonnet.nl/jeroenverhaar/en/...

Na teli strani sm dol potegnu firmware za philipsa dvp720.
Če ga bo kdo sprobou nej pol pove če je dober.

cekr ::

En problem se pojavlja v teh datotekah;
Ni mi všeč datum nastanka teh datotek. Malo daleč je že leto 2000.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

jenc ::

Kje bi se pa pol dal najdt mau novejš firmware.
A ga ma kdo.

cekr ::

Raje še počakaj kakšen teden ali dva, da bo objavljeno na uradni strani. Vsaj na nekaterih straneh je bilo obljubljeno, da bo konec septembra. Malo pa dvomim o tem.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

AtaStrumf ::

Sem probal tisto foro, ki jo je Picnik napisal pa se ni izšla. Na 720 SA še vedno ni šumnikov, drugače pa sedaj srt-time format dela super. S Subtitle Workshop-om se da zelo enostavno pretvarjat med podnapisi. Nekaj sem slišal, da baje sami format tudi dela na philipsih. A kdo kaj ve o tem in kako je tam s šumniki?

AtaStrumf ::

Khm, sem še enkrat posnel še smi podnapise poleg obeh srt-jev, samo jih ni prepoznalo, sem pa opazil, da eni srt-ji, delajo bistveno bolje kot drugi samo ne vem kateri so kateri.

AtaStrumf ::

Aha zdaj sem pa pogruntal. Pretvorba v ISO 8859-2 je pokvarila šumnike v podnapisih, smi je pa še hujši. Zgleda, da je tist kar je v osnovi še najboljš.

buhica1 ::

S foruma hr.rec.dvd:
"Na stranici http://dvd737.webzdarma.cz/firmware.htm mozete skinuti FW za Philipsa 737 ceskog autora. Taj FW omogucuje prikaz nasih grafema ukoliko je subtitle kodiran prema ISO-Latin2 standardu. Za pretvorbu CP 1250 u iso8859-2 preporucujem domaci program "BCPCONVERT-cp1250-iso8859-2".Obicna slova su pod Latin1, a velika pod Latin2. Sekcija cirilica je josprazna, a u njoj bi se uskoro trebala naci podrska za kodnu stranicu Win 1250. Slova su trostruko veca od originalnog FW, zute boje i na poluprozirnoj crnoj podlozi. Jedina zamjerka autoru je izbor malo grubljeg fonta, no i to ce se rjesiti u novim verzijama. FW isproban i radi OK!"
Ne tej strani je objavljen tudi posnetek ekrana s temi večjimi fonti na temni podlagi...8-O Če bo kdo sprobal ta FW naj prosim javi svoje izkušnje...;)
lp Buhica

Zgodovina sprememb…

bogdancar ::

Zadnji FW za philips dvp630, ki je na strani -www.p4c.philips.com se da brati srt in sub podnapise, vendar brez šž. Ko nadgradiš, moraš zadevo še potrditi. (navodila so zraven)
SLO-TECH ne bo nikoli na tleh!!

AtaStrumf ::

Sem ravno sprobal še, da sem dal srt in smi podnapise z istim imenom in mi je 720SA zmrznu ko sem hotel zamenjati na predvidevam smi podnapise, medtem ko mi je prej ko sem imel 2x srt in 1x smi, a vsak je imel malo drugačno ime prepoznal samo 2 podnapisa, a ne vem katera dva. Predvidevam, da oba srt-ja.

cekr ::

Mislim, da je še najboljše, da ostaneš pri znanih,privzetih nastavitvah za DVD720sa. Še najboljše dela s SRT, sub včasih, če je 25 slik/s. Na šumnike pa pozabi. Sem že vse mogoče varijante preizkusil pa zadeva ne mrdne.

Še najboljše pri tem predvajalniku je SACD. Zares pravo doživetje. No, razen takrat, ko moraš dat velike denarje za posnete medije.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

AtaStrumf ::

A tako pol?

Če si sposodim analogijo, ki so jo ComputerandVideoGames.com uporabili za datum izida HL2, bo potem verjetno Černobil prej prost radioaktivnosti kot bomo mi dočakali kak nov firmware od Philipsa, ki bi podpiral šumnike.

TeMpL ::

Philips LX8300SA / 720SA .. igranje MP3, Preskakovanje (skipping) na računalniku je ok.
Kako narediti playlisto za MP3? zaenkrat mni je uspelo samo za audio cdje.
popravek za šumnike pri divx. Kateri format je najboljši, se da podnapisk kako pretvoriti, da bi bili šumniki ok?
hvala!

Zgodovina sprememb…

G-Rega ::

jenc: Če bi dobr pogledov je FW, ki si ga downloadov za DVD720 in ne DVP720. Če mene vprašaš, ne vtikaj noter!

polde66 ::

Pred enim letom sem kupu liteona LVD 2002. Pa sem čakal nadgradnjo za podporo podnapisom in po 3 mescih dočakal, Eno edino in edincato. Ok, sicer dela vse lepo in prav pa podpora je vsemu še hitrosdt podnapisov lahko štelaš, skratka ni da ni, če pa č-ja ni pa itak ni problema, pa kaj. Moti edino da ni nadalnje podpore.
Evo problema spet!
Omislu sem si pač mal bolšo firmo kao Philips vzel 630/2 v akciji 32.000 sit in nč od nč. Še nekateri kodeki niso podprti tko k treba in film ne dela. Podn. Podnapisi me niti ne motjo ampak kodeki, ti bi pa pač mogli delat vsi, pa seveda philipsu čist mal mar. Interes je zadevo prodat pa je. Skratka ugotovitev: najbolj pocen je najboljša rešitev in Yamada pač to je. Čakam pa novo podporo philipsu in kadar pač že bo če bo če pa ma kdo podatek o kaki nadgradnji pa je zadeva zlo dobrodošla
LP Andrej

Ma tole se bere k en jamranje, no pa sej to tud je
polde

Zgodovina sprememb…

CaqKa ::

ne.. to je to ko folk misli da se bodo leet firme zavzmeale za underground sceno..
ne.. za undergroun warez sceno se samo tajvanci dobro pobrigajo... samo žal tajvanci ne poznajo šumnikov...

pivmik ::

Šumniki niti niso kle problem...
problem je centriranje podnapisov, formati podnapisov, nalaganje podnapisov, obrobe/ozdaje podnapisov, velikost podnapisov...
LP, Gregor GRE^

polde66 ::

in kar je sevedaq najbollj važno podpora vsem kodekom
Andrej
polde

pivmik ::

kaj pomeni vsem kodekom? To je irak samoumevno da podpira osnovne kodeke v katerih so filmi. Dobolj je da podpira: DivX 3, 4 , 5; XviD, MP3, AC3, Ogg
LP, Gregor GRE^

Zgodovina sprememb…

Stepni Volk ::

Moja osebna teorija in dodatek k CaqKa-i:
poceni tajvance kupuje več ljudi, tudi naši slovanski bratje in sestre... med vsemi milijoni ljudi se najde ena "brihta", ki zadevo uredi, beri najde način za naše znake in ostale nebodigatreba. Kupcev "snobovskih" firm je manj, kar pomeni manj možnosti, da naletiš na "brihto" oz. so to zvečino "zahodnjaki", ki so jim naši znaki malo mar.
Poleg tega imam Tajvance (izdelovalci MTk rezinic -chip-ov) na sumu, da so sami na Internet lansirali določena orodja za ta procesor, da se jim ni potrebno ukvarjati s podporo... Nato poberejo "underground" rešitve in polemike, ter lansirajo nov FW. Na nek underground način so tako "open source"... in ja, njihow FW je vedno "beta" >:D
Veliki konzerni imajo drugačno logiko... čeprav njihove naprave poganja pogosto enako srce: processor iz Tajvana.

Zgodovina sprememb…

CaqKa ::

hja.. samo tist procesor je made in taiwan in designed in japan 8-O

mare1411 ::

Imam LX3900SA. Pojavil se je problem da mi nekje po 20 min. zginejo podnapisi in jih nikakor ne morem spravit nazaj na ekran!! Sprobal sem vse- ustavil film, celo ugasnil player!! Ali kdo ve zakaj se to dogaja in kako se to odpravi oz. če ima kdo še kako idejo?

Hvala:D

Tilen ::

Imam tocno ta player, le teh tezav ne. Pri meni se pojavi crka H pred vsakim podnapisom. Kaj pa fonti(velikost), so ti vsec?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Stepni Volk ::

@ mare1411
Preberi si pravila tega foruma na levi. Ne postavljaj vprašanj, ki so bila že postavljena! Ploščkosuki na MTk1389 čipu imajo problem z Xvid in AC3 (že neštetokrat povedano) in argumentiraj vprašanje:
- kateri FW
- film je posnet s katermi codec-om za sliko in kateri za zvok
- medij, hitrost zapisa

Zgodovina sprememb…

CaqKa ::

mare1411 ::

Tilen
ma sej nimam nič proti fontaom, samo moti me ker mi v določenih delih kaže čžš-je, nekje pa ne pe če je svetlo ozadje se full slabo vidjo... Bom sprobal če je res problem samo s kombinacijo xvid + ac3 - sem pa tudi probal pritisniti slow, pa nato spet play, ampak nobenega učink

Zgodovina sprememb…

Stepni Volk ::

@ mare1411 - še vedno nisi navedel osnovnih "sestavin" problema, glej moj prejšni dopis.

mare1411 ::

Res je Xvid in tudi AC3, medij je TDK 700 MB, zapisan z 4× hitrostjo, Video: XviD ~ 972 kb/s Audio: 448 kbps AC3 6ch FW pa je še originalni (če točno vem še ni novejšega!)

Zgodovina sprememb…

Stepni Volk ::

@ mare1411 - "originalen" FW ne pomeni nič. Preveri konkretne številke. Saj naprave tudi originalno pošiljajo z različnimi FW.

pivmik ::

Problem z zeleno sliko.
Sem bil pri kolegu ki ima:
-Philips DVP630 (+najnovejši uradni firmware iso-8859-2)
-TV Gorenje 100Hz WideScreen (ne vem keri model)

Pri predvajanju DivX filma je prišla zelena slika in ne samo na filmu, ampak tudi v menujih, povsod kjer pač Player posreduje sliko TVju.
Torej namesto, da bi bil film barven je zeleno-črn (v stilu črnobelega le namesto bele barve je zelena).

A kdo ve kako to odpravit?
Prvi moj sum je kabel - kabel samo na hitro preverili in ga potisnili ampak ni bilo niti malenkostne spremembe.

Ugasnili smo player in TV in prvič je to celo vžgalo, naslednjih dvakrat pa ni več.
Aja pa ta zelena slika ni bila podobna uni zeleni sliki v DivXviD filmih ki pride na računalniku ob napačih/starih kodekih - sigurno.
LP, Gregor GRE^

bogdancar ::

PicNiK
Ali imaš pravi FW za player?
Obstaja namreč več verzij DVP 630.
Tudi moj kolega ima tega vendar mu vse dela BP. Televizor pa ima star 17 let.
SLO-TECH ne bo nikoli na tleh!!

pivmik ::

Po moje je kaj z kablom ali konektorji (Player -> TV)
Firmware pa sem napisal najnovejši uradni (iso-8859-2 central eu, pač za čšž).
FW je sigurno pravi.

A ima kdo kako idejo?
LP, Gregor GRE^

AtaStrumf ::

Dobil sem en firmware za DVP 720 SA, ki naj bi omogočil šumnike, samo CD na katerem je prišel ne dela, pa ga nameravam presnet, samo ne vem a so kakšne posebne zahteve, da bo CD delal. Ker sem bil zadnjič na Philipsovi strani in je naravnost obupna, bi prosil koga od vas, ki ve postopek za posnet CD za flesh-at, da ga napiše ali objavi link. Na tem CD-ju sta dva file-a:

dvpxx.rom
dvpxxdv.rom

oba 1024 KB velika.

Tilen ::

daj no saj pa ti vs lepo pise ! ;((

Samo po nerotu gres, v readme pa je celi tutorial.

Prilepi tukaj kaj pise in ti bomo povedali kako posnet. Sem ze snemal 1 CD za upgrade fw samo ne vem ce je bil Philips.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

jenc ::

Kje si pa dobu ta firmware. Men bi dost prou pršu. A bi lahko poj ko boš updatov player sporoču na forum če je dobr. firmware se pa tko zapeče:
to je za nero 6:
2. Open Nero Express and select "Disc Image" or "Saved project"
3. Now, Nero Express opens in a new window, select "All Files" and the unpacked firmware. Press "Open"
4. Choose the lowest speed allowed by your burner. Press "Next"

to je pa za nero 5:
1. Start by closing the wizard, which will lead you straight to the main burning menu of NERO. The programme can work in demo mode.
2. Cancel the “New Compilation” screen to enable you to choose yourself what kind of CD you wish to burn
3. Go to “file” and choose “Burn Image”
4. Find the previously downloaded Firmware Update file on your Hard Disk (.iso file). Select it, click on “Open
5. Before burning, make sure that the options “Finalize CD” and “Disk-At-Once” are selected. These are very important options and could fail the update on the player if not clicked at this stage.

Zgodovina sprememb…

pivmik ::

Verjetno ta firware ima podporo za iso-8859-2 podnapise, vsi pa imamo podnapise v Win-1250 kodni tabeli.
LP, Gregor GRE^

AtaStrumf ::

Sem posnel na CD-RW po navodilih pa ni prepoznal. Napisalo je UN DISC. A je ROM sploh OK format, pa zakaj sta dva z isto velikostjo?

cekr ::

Za nadgradnje je potrebno uporabit navaden CD.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

AtaStrumf ::

Saj dobil sem na navadnem, pa ni delal pa sem presnel na CD-RW. Da bi pa naredil še eno isto kopijo na nadavnem CDR-ju , mi je pa mal škoda CD-ja, ker dvomim, da bo delalo. Skor 100% je bil ta CD posnet z NERO-tom ker je ime CD-ja NEW, tako da res ne vidim poante. Kot ste napisali navodila zgoraj ni nič posebnega zahtevano pri snemanju. Če hoče kdo drug poskusit mu lahko pošljem firmware.

rs50 ::

mi lahko kdo pošlje kak firmware za dvp 720 in kako se nastavi ??? in kako dodajate podnapise k dvix-om ker nimam pojma kako se to naredi

Stepni Volk ::

Pri Yakumo in Bellagio-u je tako: vse črke morajo biti velike, ime datoteke & končnice... tlačenka (CD) se zapeče v ISO formatu (prva ikonca v Nero-u). CD-R ali CD-RW ne igra vloge... morda le hitrost peke?

AtaStrumf ::

Podnapisi morajo bit v srt formatu in v obliki, ki vsebuje čas ne frejme. Imena tudi ne smejo biti predolga ali vsebovati več kot 2 piki. Za spreminjat iz ene v drugo obliko uporabi Subtitle workshop.

Jaz sicer imam en firmware a mi noče fleshat.

jenc ::

AtaStrumf a bi mi lohk poslol ta firmware da bi ga jest sprobou.

Hvala

CaqKa ::

jenc in podobni
če ne veste kako se peče firmware potem BODITE tiho. ne dezinformirajte ljudi ker jim s tem uničujete prazne ploščke in še čas jim kradete!!!

atastrumf: kot že nevemkolkič povedano se navodila za kako pečt firmware nahajajo tukaj: [DivXviD] Firmware za predvajalnik (peka in uporaba)
navodila so okvirna in z določenimi modifikacijami uporabna za vse playerje.

rs50 ::

kako se odpravi H pred podnapisi na dvp720

TeMpL ::

http://www.mpeg-playcenter.com/modules....

v 31 firmware.

popravi zginajoče podnapise.

rs50 ::

kako se popravi da mi podnapisi nebi zaostajali

Stepni Volk ::

rs50 - že vprašano, odgovorjeno: [DivXviD] Yakumo predvajalniki, 1 stran, 8 vprašanje + odgovor.

France ::

DVP720 firmware?
Končno.

Kdo probal?
Izkušnje?

jenc ::

Jaz pa mislim da vam ni treba uničevat navadne cdje saj lahko firmware zapečeš tudi na cd-rw kot je reku CaqKa.
««
2 / 60
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[divXvid] Yamaha predvajalniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16027078 (6610) monaco
»

[DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave (strani: 1 2 3 442 43 44 45 )

Oddelek: Zvok in slika
2209321465 (46809) cryptozaver
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14724296 (8910) bizi72
»

Phoilips 42PFL7404H/12 in podnapisi iz USB diska - KAKO?

Oddelek: Zvok in slika
198195 (7699) ta_ki_tke

[DivXviD] Kateri Divx predvajalnik?

Oddelek: Zvok in slika
1531236 (14489) Stepni Volk

Več podobnih tem