» »

Zdravje - bildanje

Zdravje - bildanje

;-) ::

Beblek/Vsjrnc hvala vama-vse se bo dalo0:) .

Drgač pa še nekaj...Včerej sem mel prvi trening, desna noga-meča me boli za vtrgat, mišica je skoz napeta, ko mirujem je kul, ko hodim se mi zdi kot da bi mišico vtrgalo...svinjska bolečina.

Trener je rekel naj mu ne javkamo...pomoje je mislil tudi v takem smilsu...a je kaka možnost da pridem še danse na trening brez groznih bolečin? mogoče kaka krema, sprej ali kaka masaža v toplo/hladni vodi???

Skratka bilokaj da se rečim bolečine in da sem do 18 zvečrer pripravljen za trening.?

LP

Amare ::

Hm...miruj.Naredi kakšno raztezno vajo za noge.Sicer pa je pa od začetka tako ali tako težko,potem ko se pa telo postopoma privadi pa je vredu.Samo ne pretiravaj,da ne bo prišlo da kakih poškodb.Vse delaj z glavo.

glinik ::

He he EWEER ti kmaj vstopaš v svet športa. Sploh ti ne morem povedat, kolikokrat je mene vse bolelo, da sem komaj hodil :D Zjutraj sem se moral 10 min. raztezat da sem sploh lahko normalno hodil.

Da se ne menim, ko smo imeli priprave. Na WC se sploh nisem mogel vsest! Hodil sem kot da imam celo telo v gipsu ... :D

Seveda se poznajo vsa ta leta treninga. Po moje še bom pri 40ih tako agilen kot je sedaj večina najstnikov.

Vsak "fitnesar" ti bo priznal da je ključ do mišičastega telesa 70% hrana in 30% trening.

Ko treniraš ne smeš biti nikoli lačen!!!!!! Saj telo v času "lakote" začne "jesti" mišice - tega pa nočeš :D !!!!

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

;-) ::

Torej danes sem trening preživel vendar z manjšim odstopom...tekali smo v krogu 1km in imeli smo 6 krogov...3 je šlo bp, potem se je pa začelo...spet "krč" v nogi...potrpel sem še 2 kroga zadnjega pa sem moral odstopit.

Trener je rekel naj ju3 počivam v torek pa se spet vidimo. Ne vem če res naj počivam ali potrpim pa še grem ju3 pa delam bol na izi.

Noga "meča" me boli za znort...druge vaje pa lahko bp opravljam. Mogoče bom šel le na drugi del.

Danes ko sem opazoval ostale ki trenirajo že kako leto ali dve-vedno iste vaje...fantje imajo vsi skoraj isto izoblikovano telo...naprimer ena podrobnost je da majo mišice na rokah tak extremno nevem kako naj povem..nimajo cele roke močne, ko da bi meli marelico pod kožo je:D pa sam kaj delajo prej omenjene vaje.

Ko treniraš ne smeš biti nikoli lačen!!!!!! Saj telo v času "lakote" začne "jesti" mišice - tega pa nočeš :D !!!!


Nisem. Jem pred treningom-kakih 40 min prej in po treningu...skupaj pa 5 obrokov enakomerno razporejenih po dnevu v enakomernih količinah.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ;-) ()

Amare ::

Raje jej 1 uro prej.In ne jej vedno najbolj optimalne hrane,ker se je boš prej ali slej naveličal.Oblikovanje telesa bo trajalo dlje časa,ker imaš na treningu kar nekaj kardia ampak volja je uspeh!;)

glinik ::

Točno tako, samo volja. Najmočnejša mišiča so možgani, tega ne pozabit!!! :D

Z zdravim načinom gre vse lepo počasi a sigurno :) Jaz sem npr. aktivno treniral košarko od 12. do 17. leta in se še sedaj precej resno ukvarjam z njo. Sedaj, pri 26-ih letih, torej 14 let treninga se seveda vidi nek rezultat. Meni je tudi mati narava dala v zibeljko "prave sestavine", to moram priznat. Vidni rezultati niso hitro vidni - pri suhih ljudeh še toliko bolj.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Vajenc ::

Najmočnejša mišiča so možgani, tega ne pozabit!!! :D
Ritka,ritka:P

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vajenc ()

Keyser Soze ::

Meča? =/

Tebe verjetno boli Tibialis Anterior. Oz. te bolj peče kot ne.

Pač mišica zna bit zelo nerazvita napram svojemu antagonistu. Skrbi nekako za stabilnost stopala in je močno obremenjena pri teku. Sploh po neravni podlagi (hrib, dolina), pa tudi pri kakšni hitri hoji zna zelo hitro zabolet.

Ne pretiravaj z treningom, če se pojavi bolečina. To je znak, da nekaj ni OK ali da je telo šlo čez tisto "varno mejo". Trenerju pa reči naj gre nazaj v šolo. Mikropoškodbe v tkivu znajo biti zelo pasje. Lahko vodijo tudi do večjih težav, če se ne pozdravijo OK. Če te začne bolet oz. pečt, odnehaj z vajo in si daj na boleče mesto led zavit v brisačo. Nikar pa ne nadaljevat in še bolj obremenjevat mišice.

;-) ::

Da Keyser Soze to je to. Danes zjutraj sem šepal v šolo, zdaj pa je že kar uredu če stopam z celo nogo-če hodim po prstih je zelo problem...vendar je 60% bolje kot včeraj.

Danes smo šli po pouku napijačo in glej ga zlomka naenkrat se prikaže trener in reče da bomo delali še več kot do sedaj-šport in alkohol negre skupaj roftl...en bandidos lemon ki ma 2.vol alkota mi pomoje nemore škodit če je prvi dan šole.

Drugače pa rabim še praktične primere glede večerij in zajtrkov...ker nimam več idej:D

glinik ::

Matjaž Tovornik je moral spit pred tekmo kašna 2 pira, da je sploh lahko dobro igral :D :D

Ampak on je legenda (in edina), da ne pomote >:D >:D

Drugače pir po treningu odlično paše. Po treningu je odlično jesti banano in navaden jogurt!

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

Amare ::

Po treningu je odlično jesti banano in navaden jogurt!


Narobe!

Naj enostavno razložim: navaden jogurt in banana = špeh

;-) ::

Kaj pa sendvič z čebato in piščančjimi prsi?

PM. Če ste mi rekli naj meso jem zvečer pa nimam idej kaj bi lahko...pomoje kaki čevapčiči nebi bili dobri ali pač? Ali pa hamburger...kebab?

Volta ::

Hm....

Men moja oma skuha za ene par dobrih porcij domačega govejega golaža, ne telovadim nič, jem normalno, pa nisem mel nikol problemov z premalo mišične mase. Kvečjemu preveč. Če si naravno suh, pa ti telo pokuri ogromno kalorij ( poznam par primerov, ki se ne zredijo, pa lahko pojejo vola ), potem lahko nardiš za to le malo. Težko boš naravno in zdravo pridobo mišice. Če bi tolko predelal ko moj foter, bi mel mišic dans že tolko, da te prepoznali nebi :D

LP

Trubadur ::

Beblek ni res.
Ogljikovi hidrati, ki jih zaužiješ TAKOJ po treningu so najpomembnejši. V tem primeru je banana čisto OK, ker je cukr in bo telo to hitreje ponucalo. Drugače je pa seveda najboljši vir OH riž.

EWEER zdej pa povej točno kaj bi rad? Kondicijo, mišično maso,...etc?
Berite Thomasa!

Volta ::

Seveda bi on po mojem mnenju rad čimveč mišic v čimkrajšem času, na koščenem ( brez zamere ) telesu, kaj pa je skoraj nemogoče v roku kakega pol leta dosečt. Nič še nam ni iz lufta prletelo in zato bo tudi tokrat treba v to vložit veliko energije časa in met velko potrpežljivosti, da boš kaj dosegel. Jaz bi se v tvojem primeru sprijazno s tem, da pač ne gre. Bodi srečn, vsaj umrl ne boš zarad kakega infarkta :D

Trubadur ::

;((

Ne prbiji. Vse se da če se hoče samo samodisciplino pri hrani je treba imeti in ubijalske treninge v fitnessu.
Berite Thomasa!

;-) ::

EWEER zdej pa povej točno kaj bi rad? Kondicijo, mišično maso,...etc?


Kondicijo in lepo izoblikovano telo. 6pack, močne roke in obilico kondicije.

Seveda bi on po mojem mnenju rad čimveč mišic v čimkrajšem času, na koščenem ( brez zamere ) telesu, ...


Amm "koščeno telo" ??? Mislim da ne. Obseg nog, rok, prsnega koša imam kar obsežen:\ 65kg sem imel prejšen teden...zdaj po treningih nevem.

Zdaj mamo 2 dni počitka, ponedeljek in torek pa delamo z vsemi močmi dalje, potem pa pavza spet do torka.

Skrbi me le da ti treningi nebi izpolnili mojih pričakovanj...
Danes smo meli ubijalske treninge v telovadnici med drugim. (trebušnjaki, skleci, vrv, dvigovanje telesa, "samokolnica" itd.)

Amare ::

Beblek ni res. Ogljikovi hidrati, ki jih zaužiješ TAKOJ po treningu so najpomembnejši. V tem primeru je banana čisto OK, ker je cukr in bo telo to hitreje ponucalo. Drugače je pa seveda najboljši vir OH riž.


Pa dobro no.1 ali 2 banani po treningu sta ja O.K. ampak pretiravat ni treba.Raje več zelenjave kot sadja.Navadni jogurt vsebuje preveč maščobe zato res ni priporočljiv.Jaz osebno takoj po treningu ne pojem kaj omembe vrednega.Zmešam si pol merice wheya z vodo in spijem takoj ter pol merice z vodo pijem počasi kake pol ure,da pride do najboljšega izkoristka.Zraven pojem eno banano in to je to.1 uro po treningu pa imam obilen obrok,baje je to najbolj optimalno,zame je že delovalo.

Volta ::

Hm pri 65 kilah, ne moreš pričakovat da boš mel neko bol nabito telo, lahko pa imaš brez problema lepo oblikovano. Jaz mam 90kg, pri 194cm, pa nimam s tem problemov. Z močno disciplino se da vse, tako kot je že nekdo pred mano omeno. Ti kr pridno vadi, lahko pa izbereš ono lažjo pot, sej veš - od MI2 - pojdi z menoj v toplice :D Če že neboš močnih rok dobo, boš vsaj kako lepo deklino videl.

LP:)

domzi ::

Kaksno vadbo in hrano pa priporocate za izgubo mase in pridobivanje misic?

Volta ::

Ravno obratno :D Manj jest pa več laufat, tud pecikl ti odnese kako kilo. Seveda pa tud kaki fusbal, košarka nebi škodla :)

Amare ::

Kaksno vadbo in hrano pa priporocate za izgubo mase in pridobivanje misic?


Saj shujšat ne rabiš prav veliko,bolje je da se zdefiniraš.Začneš pri pravilni prehrani.Ni več pravilo,da moraš manj jesti,vseeno priporočam,da imaš 5 enakomerno razdeljenih obrokov,ne rabijo biti obilni.Začneš dan z več ogljikovimi hidrati ter jih zmanjšuješ proti večeru.Zvečer jej večinoma samo beljakovine.Kardio trening+začetniška vadba z utežmi.Če se spraviš zraven,garantiram,da bodo rezultati,še 10x bom ponovil,volja = uspeh!Na začetku je težko,ko pa pridejo rezultati pa ni boljšega občutka.Sicer si pa poglej na MojTrener ter Maxximum kakšen dober primer jedilnika in vadbe.

Veliko uspeha!

keko ::

EWER...praktični primer..

zjutri se najes marmelade pa putra namazanega na kruhu..z belo kavo..
Za večerjo pa kar ti pase.. tuna v oljčnem ali pa 4 pečena jajca z ocvirki...to je prava hrana.. :D

jRk0 ::

ne vem zakaj bi nekdo zr 10 jajc pa pol kile skute na dan, ce lahko lepo en proteinski napitek z okusom kakava popijes...

pa za mascobo zgubit mors vseeno jests, ne pa nic jest, pol telo samo mascobe nalaga za rezervo pa misice pobira za energijo.
You fuck up once, you loose two teeth.

OChack ::

ma po treningu ne gre nč v špeh po treningu sam pov hlebca kruha pa 1 litr jogurta če si naturalc pa še deci olivnega olja, po treningu se sam glikogen fila, sicer pa je dobr pojest en zretk in en konkretn obrok hidratov, al pa takoj po treningu koncentrat sirotke....whey.
bistvo je da se po treningu je maksimalno oziroma je vnos beljakovin in hidratov največji.....mlečne izdelke se ne priporoča zato, ker majo prepočasno sproščanje v kri, saj telo po treningu rabi neki na hitrco, tud do 100g cukra ni noben problem(glukoze)

za izgubo maščobe drugač jest velik dobrih maščon (do 100g) velik beljakovin in malo hidratov (okol 100g na dan)..........zakaj bi jedl jajca če lahko whey pijemo?
whey je enostavno dodatk ki se prehitr absorbira, če ga čez dna al ap zvečer piješ dodej umes še neki lanenga olja, sicer je brezveze, ma premal kalorij.
profesionalni bilderji jejo na dan 1,5-3kg mesa, šejki se pijejo po 1-2x na dan, ker nimajo velcga efekta.probej pa boš vidu, tista taprava trdna hrana ta dela mišice in ljudi močne, whey in to sintetiko se je samo ko pač nam ne paše drucga al pa časovno itd.....100 varjant.

jst teh praškov ne pojem več tolk ker enostavno niso tok efektivni ko dobra mesna hrana in skuta ter jajca z veliko biološko vrednostjo
Int€l inside, IDIOT Outside

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OChack ()

OChack ::

za tiste k bi pa radi kj na hitrco se pa dobijo steroidi, sam ne pol jokat da vam joškice rastejo pa da s evam je un mali mal skrču pa ne fukncionira več>:D
Int€l inside, IDIOT Outside

Fatboyslim ::

Kolk eni nimate pojma :D

Po treningu je potreben obrok ki čimprej pride v kri in ima razmerje OH:B 1:1 oz. do 3:2

Večerja nekaj lahkega, npr. skuta - pa maščobe se 2x hitreje topije če pojete veliko beljakovin

Glede steroidov- če jih ne uporabljaš pogosto (mogoče 2 kuri v življenju) se ti zgoraj omenjenih simptomov ni treba bati, je pa problem v tem, da maso pridobljeno s steroidi hitro izgubiš ;)

grex ::

Pojdi na TOLE STRAN.

Registriraj se in poglej po forumih. Tam so ljudje tega (prehrana in svakojako kompliciranje) bolje založeni z objektivnimi informacijami, kot katerikoli tle. Ok, ga polomijo tu in tam, ampak večinoma jim je za verjet.

Predvsem pa ne kompliciri s časi (1h30min45sek po telovadbi... 0:45:23.23 pred prvim premikom mišice itd.... - 1 bogi aspirin vzameš pa ti časi nč več ne velajo, 1 pivo bo isto nardil, kava ti bo tud vse čase uničla,.... bakterije v črevesu tudi vplivajo -- ne moreš vedet, zato brezveze na čase študirat sploh.).

Tak trening, ki si ga opisal bi mogu naredit boga pa pol iz tebe tud če vsak dan big maca ješ :) Sicer pa,... pojdi na tisto stran, imaš tudi sestavljene (konkretno, brez beljakovin itd...) jedilnike.

;-) ::

grex veliko berem po forumih...hvala vseen.

Danes je bil drugi trening ta teden...ker je čez vikend bolečina minila in ker sem včeraj in danes normalno treniral z vso močjo sem se odločil da še grem v četrtek zraven kadetov na trening.

kaj pa vem 2x na teden se mi zdi premal, pa še čas mam, telo pa mi ne nagaja več-mogoče tudi zato ker sem predtem veliko kolesaril in delal sklece, trebušnjeka vsak dan redno...

Opažam pa da imam sedaj kavlitetnejši spanec odkar treniram, včasih sem bedel do 3,4 pa nisem mogel zaspat sedaj mi je že polnoč muka>:D kul to

glinik ::

Šprt še reši marsikero drugo težavo ... :D

Slabo počutje, težave psihične narave, glavobole, če jih naštejem samo nekaj ... :D

Psihofizična kondicija se ti drastično poveča s športom, kar je vedno bolj pomembno v današnjih časih.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Amare ::

Uf polnoč....|O Mene pobere nekje med 21.30 pa 22.30.:(

;-) ::

Uhh sej pravim ko nisem treniral sem hodo spat ob 3, 4 zaj pa je polnoč maximum kaj zdržim.

Volta ::

Sej prav tak. Jaz se bom tud mogo spravit kaj trenirat :D Včasih sem nogomet igral, pa sem vseeno hodo spat ob 1,2 včasih tud kasneje. Redkokdaj me vrže pred polnočjo.


LP

;-) ::

seos

spet rabim kak nasvet:D Sedaj hodim na treninge 4x na teden... pred tem ko sem začel sem imel 65kg, zdaj jih imam ok 62. Seveda pa hujšanje ni moj namen(niti malo)... jem kot sem povedal 5 obrokov na dan (kar velike-ker bi drugače fejst izgubljaj na teži).

nevem kako naj pridobim težo, če se komaj držim 62-63 kg z tem da ful jem!???kaka ideja

glinik ::

Očitno delaš treninge za eksplozivnost, hitrost in kondicijo.

Za mišično maso moraš delat male in naporne serije. Ko sem si jaz nabavil drog in se dvigujem se je poznalo da me je bilo "malenkost več" v prsnem predelu. Tukaj je še dosti odvisno od genske zasnove posameznika, tebi očitno ni glih najbolj dano.

Imam pa znanca, ki se je ubadal z enakimi tezavami kot ti. Bil je suh kot prekla in hotel na vsak način pridobiti mišično maso. Tukaj pomaga strogo budybilderski trening z strogo predpisano vadbo in prehrano. Sedaj po nekaj letih je skorajda kot omara :) Druga plat zgodbe je, da je človek ultra počasen in praktično brez kondicije. Tukaj znajo nastopiti tezave s srcem ...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Amare ::

Dvomim,da boš na tak način pridobil na masi,ker se moraš čimmanj gibati ( razen fitness ) in ker imaš treninge moraš zaužiti več kalorij kot jih porabiš, to pa pomeni v tvojem primeru več jesti,kakšnen nadomestek obroka bi tudi prišel prav, npr. kakšna visokobeljakovinska ali hidratna čokolada.

grammy ::

Lep Pozdrav

Sem star 13 let imam 50 kg rad bi imel misice trebusne in roke ... mi lahko kdo predlaga kaj moram delat ? hvaala

grammy ::

Trebušnake boš dobil, če boš izgubil maščobo okoli trebuha.
S trebušnaki ne boš naredil praktično nič, ker se maščoba ne topi lokalno.
Za izgubo maščobe moraš imeti deficit pri vnosu kalori.
Torej: 1. povečaj telesne aktivnosti, da porabiš več energije
2. pazi na prehrano (predvsem manj ogljikovih hidratov)



Torej ce hocem imeti misice (trebusne) moram hujsat tako da nebom imel mascobe okoli pasu ?

MeGreat ::

Ja, najprej je potrebno narediti osnovo, torej dobiti mišice. To dobiš samo z kaloričnim presežkom na trening dneve(odvisno kako močne trebušne imaš)

Potem, moraš shujšati da se ti vidijo(ponavadi je potrebno pod 10% BF, kar zna biti kar težko za začetnika)

v glavnem to poletje 100% ne bo nič

so tisti nasveti pravilni ja

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MeGreat ()

grammy ::

am ja kaj to pomeni da moram zdaj trebusnjake delat pa potem hujsat ? ali kako si mislil malo bol podomace povej ker ... :D rad bi pa, da imam saj malo misic ze to poletje (picke) :D hvala

grammy ::

NPR kako tako postavo bi imel

MeGreat ::

ja saj je logično zakaj bildaš ..

Povej koliko si velik..

v glavnem takole ti priporočam če hočeš tako postavo kot na sliki. sčrtaj vse ogljikove hidrate(sladkor, kruh, sadje, vse črtaj).
4x obroki dnevno, vsak obrok recimo 10dek mesa ali 200g skute ali tuna pa žlica olivnega olja (meso mora biti kuhano ali pečeno na žaru)

take diete se drži 2-3 mesece pa bojo vidni rezultati(mišic na žalost ne bo, razen tisto kar že imaš)

pa vsak dan 1 uro hitre hoje(ne teka!) po ravnem terenu

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MeGreat ()

kixs ::

Zelenjavo in sadje mora jest! Clovek je star komaj 13 let in bo jedel samo proteine?!?

Delaj trebusnjake, sklece in dvige. Teci jogging - se pravi, da nisi zelo zadihan. Vsake toliko casa lahko delas sprinte - vsaj 60m.

Jej pa normalno, sicer nic cvrtega. Vsak obrok naj vsebuje tako pusto meso (proteine), prilogo (krompir, testenine - og.hid.) in tudi zelenjavo/sadje!

Odvisno od tvoje trenutne oblike telesa, za svoja leta si res lahek, sicer odvisno kako visok si. Tako bi "na pamet" rekel, da nimas prevec odvecne mascobe - ceprav nikoli ne ves. Naceloma je tako, na HITRO se ne da NIC spremenit. Minimum je 3 mesece, za bolj drasticne rezultate pa od pol do enega leta in naprej. In to brez vmesnih prekinitev! Ravno v tem pa je problem, ce ne delas redno, gres hitro 2 koraka nazaj in SAMO enega naprej.

lp

MeGreat ::

s takim načinom do poletja ne bo nič- ti garantiram

2 meseca diete pa ne bo neke hude posledice imelo v razvoju

jaz sem ti napisal tisto, kar bo sigurno delovalo, saj se boš diete s prehodom v ketozo veliko lažje držal, klasične low carb pa se ne boš nikoli držal( pa še počasnejši napredek bo) .
tale način od kisx je sicer res bolj zdrav, samo do tega poletja ne bo nič

Loki ::

ej orchestra koliko si visok in koliko vagas? pa ti ";)" tudi povej.
ti 13letnik pa prste stran od proteinov.
I left my wallet in El Segundo

MeGreat ::

praški iz sirotke imajo ogromno pozitivnih lastnosti - v usa se uporablja tudi z life extension namene ..

povej točno zakaj niso vredu da bom jaz bebec vedel

proteini pa so beljakovine in sem mu jih predlagal da jih jemlje iz mesa, ker sirotko je brezveze jemati na ketonski saj bo šla za glukoneogenezo

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MeGreat ()

Loki ::

ja, jaz sem mislil dodatke (praske).
I left my wallet in El Segundo

kixs ::

ej orchestra koliko si visok in koliko vagas? pa ti ";)" tudi povej.
ti 13letnik pa prste stran od proteinov.


PROTEINI = BELJAKOVINE! ;((

grammy ::

am sem star 13 let imam 50-51 kg visok sem 165 cm ce vas nemoti lahko poslem sliko oz. dam link (ce vas ne motii!!!!). Am imam pa zafukano mtko tak da diete nebi mogel take da bi mi ona samo meso na zaru itd. ... prosm help TNX za use k ste mi kar koli povedal

MeGreat ::

potem na žalost ne bo nič


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fitnes-trening (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10614657 (8964) ripmork
»

Pridobivanje Mišične mase??? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23037597 (28002) CleanPower
»

Fitness (was: Poceni(zastonj) fitnes za študente?) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25428912 (17700) Zheegec
»

trebušne mišice (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12618853 (11961) demon#666
»

Kako pridobiti maso? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23926103 (15280) CleanPower

Več podobnih tem