» »

Pridobivanje Mišične mase???

Pridobivanje Mišične mase???

«
1
2 3
...
5

the_game ::

Katero hrano je najbloje uživati za pridobivanje mišične mase ali so to zgolj beljakovine???????????

iNooby ::

svinjsko jej pa bo ;)
Haters gonna hate...

@LOL ::

Še bolje. Lopato ali pa grablje poleti v roke pa bo rezultat sam od sebe
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

kixs ::

Jap, beljakovine aka proteini.

Pusto piscancje meso, ribe...

Za pridobivanje m.m. pa ni dovolj samo prava prehrana, ampak tudi pravi trening. Po treningu pa jest. Predvsem pa dobro preracunat koliko kalorij porabis s treningom in ostalimi dnevnimi aktivnostmi, nato to stevilko povecas za cca 500 kalorij. Toliko kalorij moras potem dnevno pojest.

Najbolje kombinirat 40% og.hidratov + 40% beljakovin + 20% mascob.

Jej pa cca 5-6 obrokov dnevno, tako da so kalorije enakomerno porazdeljene med te obroke.

Ca moras pojest 3000 kalorj, naj bi vsak obrok vseboval cca 500 kalorij. Po treningu priporocajo vec beljakovin.

LP

grex ::

beljakovine + telesna vadba v smislu največje poškodbe mišičnih vlaken (velika teža, malo ponovitev)=največja mišična masa.

Če normalno ješ imaš beljakovin dovolj - ker večina ljudi tega ne počne, jih pa lahko dodatno kupuješ - katerekol so ok (oz. razlike so majhne).

Potrebuješ tudi OH in maščobe, ker imajo dovolj energije, da boš lahko sploh delal ponovitve z veliko težo, ampak tebe zanima, kaj je treba dodati k hrani a ne?

the_game ::

mene je zanimal sm kaj vse se lahko poje pa koliko obrokov dnevno, vzdigovanje uteži pa mi je že jasn kako kaj.Imam mal nizko telesno težo pa rabim mal m.mase.
HVALA

jackorsen88 ::

meso s tunke, svinjska rebra , dosti kruha , big mac , kokakola..... vse skupaj v enormnih količinah dnevno. :D :D pa bo;) ;)

če se nisi zlagal glede starosti v osebnih podatkih, mislim, da je malo prehitro, da razmišljaš o prenizki telesni teži,ker ti na vrata trka teta puberteta, sicer pa mislim da te je že dohitela .;) ;)
Ko je neho Brad Pitt, je začel Pete Sampras!!
----> http://vurcer.ath.cx/ <------

Zgodovina sprememb…

nurmaln ::

za pridobivanje mišične mase

hrana+trening+počitek

Pri hrani glej da je čimveč beljakovin, pa da so pogosti obroki. Ni nujno da so ful veliki.

Trening - čimvečja teža in malo ponovitev, vedno na meji sposobnosti. Za vsako vajo kjer lahko v seriji narediš več kot 10 ponovitev imaš premajhno težo, idealna obremenitev bo takrat ko jih boš komaj naredil 6-8.

VELIK POČIVAT (pa ne mislim s čipsom pred TVjem)

kozmy ::

2-6 ponovitev + največja kilaža = moč
8-12 + srednja kilaža = mišična masa
nad 15 = vzdržjivost

MeGreat ::

Ali niso mišice moč?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MeGreat ()

kozmy ::

bom tako napisal..

2-6 ponovitev + največja kilaža = pridobivanje moči
8-12 + srednja kilaža = pridobivanje mišične mase
nad 15 + najmanjša kilaža = pridobivanje vzdržjivosti

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kozmy ()

MeGreat ::

Še zmeraj ne razumem kako to misliš moč :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MeGreat ()

SynTax64 ::

@ the_game :

Najboljse da obiščeš TOLE stran, tu ti bodo po moje bolj profesionalno vedli svetovat;)

Pa brez zamere vsem ostalim :P

steev ::

MeGreat: Ja moč je moč (kolko lahko dvignes), mišična masa je pa masa (kolk si velik, nabit). Lahk da nimas tolk mišične mase pa si močnejši ki jo ima.
:|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: steev ()

iggy ::

Hja ubistvu ni čist tako. Mišična masa in moč mata veliko reči skupnih. Moč in eksplozivnost mišice je povezana z obsegom mišice(dokler seveda nisi na stereoidih in podobnem crapu).
Hey, you're fat!

ripmork ::

poznam te fore s počitkom pa pridobivanje mase (ki je btw zajebano če nimaš dosti potrpljenja in nisi nor na hrano oziroma ni cajta za jest), me pa zanima vseeno nekaj:
Razumem, da je treba mišico zjebat (doseč hipetrofijo aka sprožit trigger za povečanje mase+ dovolj počitka in hrane da si mišica opomore do naslednjega treninga), ampak vedno bolj se mi zdi da bolj ko kompliciraš, prej te mine vse skupaj. Na teh portalih in forumih je cel kup nekih sistemov (krožni treningi, periodizacija, koliko počitka, koliko treninga, bla bla...), medtem pa v vojski enostavno delajo po najbolj simpl principu:

vsak dan veliko sklec...pa so vsi nabiti ko biki.
nekako v smislu, simpl je tanajboljš.
Kaj mislite?:\

aja, en dober nasvet za hardgainerje:
delajte vaje ki zavzamejo čimveč mišičnih skupin (bench, deadlift, squat je NAJBOLJŠA vaja), ker to zares okrepi in nabije celo telo, kot treba.
Proteine niso nujni in se da s pravilno prehrano doseči veliko, so pa dobrodošli (je pa za gradnjo mase treba prvinstveno veliko ogljikovih hidratov ala makaroni&stuff, posebej za suhe ektomorfe)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ripmork ()

strictom ::

Ogromno fitnesa pa ogromno hrane. Ne moreš zgrešit.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

nurmaln ::

@RIPMORK

Ni čist tko, da te mine če kompliciraš. Ko začeneš opažat rezultate te to lahko zelo spodbudi.

Kar se tiče vojske pa sklec pa mogoče poglej kakšni so vojaki v resnici, ne pa v filmih. Dober vojak ne more in ne sme bit "nabit". Ne more zato ker dela iste vaje z veliko ponovitvami (s sklecami ne boš nikoli imel prsnih mišic takih kot jih majo "bilderčki". Ne smejo pa zato ker so avtomatično s tem tudi težji, manj vzdržljivi, počasnejši in manj okretni. Če ne verjameš meni vprašaj kakšnega vojaškega poveljnika, kaj si misli o vojakih, ki bildajo.

Glede prehrane je sicer res, da se da vse proteine (tukaj mislim razne praške) nadomestit z običajno prehrano. Problem je v tem, da bi za enako količino proteinov porabil 2 x več denarja in 5 x več časa za pripravo. Gre predvsem za to da so bolj praktični.

jRk0 ::

jaz sem v pol leta dobil 10,11kg do zdaj. od tega enih 5 v zadnjem mescu in pol.

cimvec jest, 6x na dan, piscanec naj bo naboljsi prijatelj:D + riz. piscancja prsa, piscanec pecen, piscanec ono, vse piscanec, zraven pa lepo riz al pa kaksne testenine:D, tuna.pa whey + oh po treningu pa pred njim recimo, pa pred spanjem kaksen kazein al pa piscancji zrezek. pa bo.

trening pa je najboljse delat cimvec z utezmi, ker dela vec misic neenkrat in kot so ze rekli nujno osnovne (kompleksne) vaje, aka bench press, deadlift, squat. pa noge je treba delat tako, da ti je zraven slabo in se ti vrti=) dober trening nog namrec dost vpliva na rast vseh misic telesa, ker se izloca najvec hormonov (zlo vlke misice).
You fuck up once, you loose two teeth.

kixs ::

Proteine niso nujni in se da s pravilno prehrano doseči veliko, so pa dobrodošli (je pa za gradnjo mase treba prvinstveno veliko ogljikovih hidratov ala makaroni&stuff, posebej za suhe ektomorfe)


A ti sploh ves kaj govoris???? :\

kozmy ::

@ kixs97 : Saj pa je prav napisal, čeprav je pri OH tak, da jih nekateri morajo na dan pojesti 500g, nekateri manj, nekateri več.. Vsi smo si različni.. Beljakovin pa moraš zaužiti na dan nekje 2g na kilogram telesne teže (lahko tudi več)

tu še je ena zelo kvalitetna stran, ki mislim, da je ena izmed boljših, če ne najboljša..

kixs ::

Napisal je da proteini niso potrebi in da se da s pravilno prehrano vse dosect !?!?

Proteini aka beljakovine so osnovi gradnik misic. Nekateri pac ne zastopijo, da PROTEINI = BELJAKOVINE.

OH so pa za energijo in nimajo veze z misicami.

Vedno pa moras OH in beljakovine kombinirat v enem obroku.

ajd

Amare ::

steev ::

OH so pa za energijo in nimajo veze z misicami.


Pa se kako imajo. Ce hoces trening naresti maximalno, rabiš energijo.
:|

kozmy ::

@ kixs97 :

tisto ''Proteine niso nujni '' sem kar spregledal :O Proteini so beljakovine, ki so naprimer pridobljene iz mleka, odvzamejo pa maščobo pa laktozo npr. Tako da tisti, ki mislijo, da boš jedo proteine in boš naslednji Mr. Olympia se krepko moti. Pomembne pa so tudi kvalitetne maščobe, brez katerih tudi ne gre.

@ steev :

kixs97 je prav napisal, samo si ga narobe razumel. Beljakovine so gradniki mišic, oglj. hidrate pa rabiš za energijo, da mišice zrastejo (po domače povedano).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kozmy ()

steev ::

Ja neposredno za mišice ne. Kot sta rekla.
:|

scorpioxx ::

Pa enkrat na teden obvezno imeti day-off.... :)

nurmaln ::

velik treninga, pa hrane pa počitka

Jaz sem zdaj dve leti treniral, zdej bom dve leti samo jedel in to čimveč, pol pa dve leti samo počival.
Po opravljeni taki kuri se lahko švarci skrije!:D

jRk0 ::

no, zelo pomembno je tudi, kako izvajas trening na fitnesu. pri vajah moras biti skoncentriran, ne delaj prevelik tez za sminkerijo, pavze vmes so pomembne, pa veliko treninga z utezmi. naprave so bolj primerne za definicijo misice, ker so zelo koncentrirani gibi. za maso pa z utezmi delat. pri bench pressu je problem, da folk dela pretirano z rameni in tricepsi in pol prsa ne rastejo. zato tudi sam raje delam vaje z rockami, je vecja koncentracija na prsne recimo. isto pazi pri hrbtu, da ne vleces brezveze ogromnih kilaz z bicepsom, rajsi se osredotoci na hrbet.
You fuck up once, you loose two teeth.

Daliborg ::

Spet odvisno od metabolizma bom rekel. Jaz sem naprimer imel vsak dan razen nedelje treninge po 2-4h, jedel sem pa kot vol. Ko sem se spravil jest sem tudi do 1kg mesa vase spravil ( brez da bi se silil). Moja teža je bila še vedno tam okoli 75 Kg. Po operaciji sem pac pustil treninge za 1 leto. Po pol leta se mi je telesna teža dvignila na 90kg. Sedaj sem malce prevec obtezen (94 kg). Tako da je relativno od človeka do človeka kako pridobiti kile, pa čeprav so neki osnovni postopki pri pridobivanju mišične mase. Priporočam umetne proteine, ker če si hitro želiš boostat mišice in vsak dan marljivo telovadiš boš hitro prišel do željenega rezultata. Ko pa prideš do željene kilaže pa z proteini prenehaj ( še prej če se da ). In gradi mišično maso, kajti kakor hitro si pridobil mišično maso jo lahko tudi izgubiš in sicer ne v kilah ampak v mišicah. Teža pa bo ostala ista če se ne bo celo povečevala. Pridno in previdno delaj z mišicami kajti kar hiro ti je lahko žal da nimaš več taiste kondicije z željenimi kilogrami, kot si jo imel do sedaj. Tako da tudi priporočam da se ne oziraš z mišično maso preveč, temveč z vzdržnostjo. Kar se mišic tiče bom ponovil kot je že bilo omenjeno PREHRANA(mešano in ne jej vsaj 1h pred telovadbo) + TELOVADBA ( ogrevanje/raztezanje- >telovadba- >ogrevanje/raztezanje) + POČITEK ( zelo pomembno da kakšen dan v tednu počivaš) !

Lp!
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Daliborg ()

Amare ::

Aja,pa čista mišična masa se prisobiva po nekaj let.Jaz sem bil tudi včasih naiven,zraven pa nafilan z vodo do konca potem pa ko sem šel na definicijo,me je pa pobralo v trenutku...

SanAndreas ::

mene zanima ali po treningu je vredu piti 2x beljakovine brez rumenjaka od kokošjih jajc? :\
SanAndreas je doma iz Rimske Galaksije ima srebrn NLP :)

SanAndreas ::

in zakaj? :\
SanAndreas je doma iz Rimske Galaksije ima srebrn NLP :)

d0rK ::

Kuker jz vem se beljakovine iz beljakov sproscajo pocas tko da nima nubenga posebnga vpliva ce jih pojes po treningu.




Sploh pa jajca jejte pecena, skuhana oz. toplotno obdelana. Surova zjebejo neko zvezo z nekim vitaminom. Nek biotin.

NiMH ::

Mene pa zanima sam to k mam malo prekomerno težo pa bi rad zvedo kak bi pridobu na hitrosti?? Igram namreč košarko in sem mal bol počasen :D
No Comment...

NBA => I LOVE this Game

NiMH ::

aja + to da bi rad izgubil mal teže :D
No Comment...

NBA => I LOVE this Game

Shegevara ::

hehe mam podoben primer. Sem bil mal pretežak, pa sem začel hodit na treninge, potem pa tam prišel na ideal, potem sem pa pač kvihtal, in zdej ko mam končno malo mišic, da se reče, sem pa spet pretežak. World isn't fair. Samo zdej me ne sekirajo ka vidjo že na pogled da je to zarad mišic, me ne maltretirajo, ko prej ko jih nisem mel dost.

NiMH ::

Kaj si pa treniral?? Pa si imel kakšen fitnes? je fitnes solucija??Lahko kdo pomaga ker bi res rad prišel na ''normalo''
No Comment...

NBA => I LOVE this Game

Shegevara ::

najprej atletika.. pol pa še ja.. fitnes. sam fitnes mi je samo pridobil na teži

NiMH ::

Ampak nisi pridobil na teži kot ''špeh'' oz maščobi ampak kot mišični je tako?:D
No Comment...

NBA => I LOVE this Game

Shegevara ::

o to pa ja. In to zelo. Samo na živce mi gre ko me vsi buljo,.. jaz sm to delat začev zato, ker sem si reku da mam že dost špeha. Mislm nabirat se je že začev pa sm mev dost. Met morš pa ogromno trme da zdržiš.

Pa še opozorilo!
Neproporočljivo je izvajanje penapornih vaj v najstnišknih časih, ker to negativno vpljiva na razvoj omišičja še predvsem v ramenih in drugod.

Se prav, fantje, V izi!:D

MeGreat ::

In kok cajta je trajal, da se je mišičje začelo razvijati, in kolikokrat na teden si bil v fitnesu..

Shegevara ::

me great..
1. Nisem bodibilder
2. Mogoče si vi to moje nakladanje mislite kot nekaj mogočega. Jaz sem pač malo bolj izstopajoč. Mislm, še vseeno v krogu normale. Nič PRETIRANO izstopajoče. Prepozna pa tisti, recimo če potipa, takoj vidi da nism švoh n0b
3. Hehe, verjetno pa to nisem dobil čez dan. To sem počasi dobival čez leta. Mislm da pred 3 letam ja.
pa še enkrat fantje. Le vztranost je. Ker tu mora bit tud v glavi razčiščeno, da je kdaj pa kdaj potrebno še bolj našponati mišice pri delu, tudi nad tistim, kar imaš v glavi da je maksimum. (težko razložit) se pravi, kdaj pa kdaj JE POTREBNO iti preko maximum PA NE VEDNO. če to počneš večkrat kot 1x mesec lahko nastanejo hude poškodbe tak da se ne za zafrkavat. Je pa treba dobesedno garat

NiMH ::

Neproporočljivo je izvajanje penapornih vaj v najstnišknih časih

Jaz sem star 15 let (kmalu 16). Eni pravijo da je to slabo če sploh hodiš na fitnes v teh letih. A ta trditev drži??
No Comment...

NBA => I LOVE this Game

iggy ::

Ja izogibej se ti še fitnesu še ene 2 leti. Jest sm 17 pa sem začel zdele delat uvajalni program ruskega fitnesa. Pač mal drugačen fitnes, ki mi najbolj pomaga pri košarki (skočim sonožno 10cm čez kvadrat na tabli). Vsekakor pa je treba imeti v vsakem fitnesu _veliko_ mero vztrajnosti!
Hey, you're fat!

d0rK ::

Hod na fitnes...Deli za definicijo, ne delat za maso pr teh letih.



Jz sm zaceu za maso pr 20ih.

ripmork ::

jap, to sem tut sam že večkrat slišal, čeprav je moje mnenje da če ne treniraš ravno z svinjsko težkimi utežmi (trening za moč), kakih slabih posledic ne bi smelo biti, pa raztezat se je potrebno po treningu, da se ne "zakrčijo" mišice ali nekaj takega:D ...pomoje bit treba pazljiv zato, ker v tem času še rastejo kosti, in bi pretežka ali napačna vadba lahko imela posledice tu.

je pa vadba super stvar, predvsem ker se ob redni vadbi (ne le fitnes, kakršni koli dobri vadbi) tudi poveča izločanje rastnega hormona in testosterona, kar je še dodatna spodbuda za rast telesa. Ob pravilni prehrani seveda.
ni tudi toliko v tem da dvigaš težka bremena, bolj v tem da izvedeš vsak trening pravilno izvedeno in dosledno do konca(da imaš težo s katero lahko pravilno izvajaš vaje), prestopiš mejo bolečine in odnehaš zadnjo serijo šele ko praktično ne moreš več dvignit bremena,skratka ko si "fertik"...v glavi pa tudi ne sme bit omejitev ja, ker potem dejansko nastanejo tudi v fizičnem smislu.

skratka "one step beyond" scena, počasi da napreduješ...trma pa motivacija pa morata bit ja (meni obojega nažalost ponavadi zmanjka :( )

sicer pa obstaja tudi plavanje, ki je super za oblikovanje telesa (je pa treba res redno vadit, pa kolikor sem slišal spijejo plavalci ogromno mleka:D )

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ripmork ()

NiMH ::

@iggy 10 cm čez kvadrat?? kai si normaln?? oz kok si sploh velik...če bi tok skoču bi bil že za NBA :D

@d0rk Definicijo??
No Comment...

NBA => I LOVE this Game

iggy ::

204cm, brez superg seveda. Ni vse v odrivu veš.
Hey, you're fat!

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: iggy ()

NiMH ::

204 si velik? ja to je pa že neky :D sm mislo da si nekje med 180 in 190...sei vem da ni vse v odrivu sam je pa dosti, ker če imaš odriv+višino ti je lahko igrat ker lahko takoj zabiješ (in to bi jaz tudi rad) :D anyway kje igraš oz za ker klub?
No Comment...

NBA => I LOVE this Game
«
1
2 3
...
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Weight Gainer katerega ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
5318844 (16501) D3m
»

Fitness (was: Poceni(zastonj) fitnes za študente?) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25428916 (17704) Zheegec
»

Zdravje - bildanje (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27730329 (20439) Avenger
»

Maxximum shop (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7910953 (9106) BlazP
»

Kako pridobiti na kilaži (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9620854 (16791) Saladin

Več podobnih tem