» »

Pridobivanje Mišične mase???

Pridobivanje Mišične mase???

1 2
3
4 5

Amare ::

LOL,2-3 litre vode ni nič.

stock ::

Ni treba pretiravat, za 2h u fitnesu 1,5 vode, doma piješ kolk si pač žejn. Looooka, IVo... bi rad vidu kko sta vidva u kondiciji.. cela pametna kle.

kozmy ::

LOL,2-3 litre vode ni nič.

Zelo odvisno od dneva. 3L vode ko nimaš treninga, pa kakšnih večjih aktivnosti, je 3L vode čisto dovolj. Da bi pretiraval z vodo, pa tudi ne rabiš. Tak, da ne s kakimi ''LOL'' in podobno :\

joker16_7 ::

IVO: No, kakšna je definicija zdravega obroka? Aja, spijem vsaj 5 litrov vode na dan, da ne bo pomote. :D
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

Zgodovina sprememb…

Amare ::

Celice morajo biti hidrirane,da lahko rasteš.Oprosti ampak ob večjih količinah hrane dnevno jaz spijem okoli 5-6 litrov vode.Pretiravat s pitjem res ni treba ampak ta številka je povsem realna.

kozmy ::

Mi je povsem jasno, da morajo bit celice hidrirane, samo če določen dan nimaš treninga, je 3L vode povsem dovolj. Je pa res, da če si na definicijo moraš popiti nekoliko več vode.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kozmy ()

x3xslk8knx ::

Mene pa zanima kaj je to difinicija???

d0rK ::

Ce je 5-6 litrov vode normalno sem jaz Coleman.


And I'm not.

Blinder ::

Mene pa zanima kaj je to difinicija???


dEfinicija. Em definiran človek je tak, ki ima malo maščobe v telesu. Bodybuilderji so definirani, ker imajo zelo malo maščobe. Malo maščobe pomeni malo podkožne maščobe, zato koža se bolj tesno prime mišic, zato lahko tudi brez gore mišic imajo želvo na trebuhu itd...
Definicija je tudi obdobje, ko človek pač dela na tem, da bi zdefiniral telo. Isto ko pravilno hujšanje, torej dela se na tem, da se zgubi maščoba in čimmanj mišične mase.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

iggy ::

IVO: No, kakšna je definicija zdravega obroka? Aja, spijem vsaj 5 litrov vode na dan, da ne bo pomote. :D



hm za primer ti lahko dam kosilo....

Riž, puranji zrezek na žaru (brez dodatkov), solata, zelenjavnja juha

priporočam tudi določeno količino beljakovin med obroki, za rast mišic brez tega ne gre
Hey, you're fat!

kixs ::

Mene pa zanima kaj je to difinicija???


Kot je ze pred mano napisal... definicija!

Navadno se gredo definicije bodybuilderji pred kaksnim tekmovanjem. Recimo zadnja 2 meseca, se posebej pa zadnji mesec. Mocno trenirajo, jejo vecinoma beljakovinsko hrano in so v deficitu pri vnosu kalorij - ne veliko - vendar toliko, da se porablja odvecna mascoba. Cilj je okoli 5% telesne mascobe. Pri tako nizki telesni mascobi pridejo do izraza posamezne misice - zato je to definicija.

Seveda pa ne rabis bit bodybuilder. Npr. pri Bruce Lee-ju se je lepo videla definicija, pa ceprav ni bil nabit, je bil pa zelo natreniran ;)

Kar se tice vode... ja, vodo sigurno rabimo pit, vendar, da bi se pa nacejal, je pa malo smesno. V konci fazi nocem imeti napumpanih vodenih misic. Misica mora biti lepo oblikovana in definirana. Zato tudi BB pred tekmovanjem (zadnji dan) prakticno cisto dehidrirajo, da gre vsa odvecna voda iz misic in so le-te resnicno definirane.

lp

Steinkauz ::

odvecna voda


Odvečna ji nebi reku. Marsikdo pade v nezavest, ker ne pijejo ne vem kolk cajta, da bo ja vidt mišice.
Hardcore BB je stupid:P

Kami ::

odvecna voda


Odvečna ji nebi reku. Marsikdo pade v nezavest, ker ne pijejo ne vem kolk cajta, da bo ja vidt mišice.
Hardcore BB je stupid:P


Že, ampak ne zaradi ne pitja vode, ker se ponavadi voda popolnoma eliminira samo na dan tekme, ampak zaradi diuretikov in ostalih nevarnih metod, ki jih uporabljajo.

x3xslk8knx ::

Aja no prej sm narobe napisal vprašanje. Zanimalo me je kako se to dela ta difinicija, kaj moreš jest pa to...

SmeskoSnezak ::

Ce je 5-6 litrov vode normalno sem jaz Coleman.


And I'm not.

Očitno si. Dnevno se priporoča spiti 2 do 3litre vode/tekočine vsem ljudem! Če si torej športnik, moraš dejansko več vode spit.

And how are you, Coleman? :D
@ Pusti soncu v srce... @

d0rK ::

Med 2-3 in 5-6 je razlika, ne pametuj. Okoli 5 je maksimum tudi ce si sportnik in ne svicas glih 24/7.

SmeskoSnezak ::

Ja, pa kaj te tota 2 litra več. To ja spiješ ko šus, če treniraš. A ti celo gledaš, kolk spiješ, ko si zmatran in te žeja? :D

Nea bluzi, človek. :))
@ Pusti soncu v srce... @

d0rK ::

A res? A ti balinanje treniras? Polhen vode ne mores pol kurca narediti. In dva litra vode se ne zeeksa.


Ce si pa dovolj zejen da spijes 6 litrov brez vec urnega treninga pa pejd do dohtarja. Naj se mozgane pregleda medtem ko si tam.

SmeskoSnezak ::

Prej bi reko, da tebi... ko se spuščaš na osebn nivo! Kaj slabo bereš, PM?!?
@ Pusti soncu v srce... @

Aston_11 ::

Pa zakaj je treba toliko vode spiti? Za dehidracijo ali kaj? Nimam mase, razen telesne, zato me zanima. Zakaj bi bilo dobro toliko vode spit, ne pa čaja, npr. ali cedevite?

d0rK ::

A spet jaz slabo berem? In to se zgodi samo ko pride do tvojih sporocil? Jaz bi pa reko da se moras nauciti izrazati ce te folk ne razume.
Kaksen tecaj lingvistike ti priporocam. Meni pac ne bos solil pameti, hodim ze tri leta na fitnes, resno. Pred tem sem pa 10 let treniral in
tekmoval v tenisu. Pejd spat.

Hidracija je potrebna ker so celice v veliki vecini sestavljene iz vode. Cedevita je dokaj uredu, dobis soli in minerale ampak tudi precej cukra.

SmeskoSnezak ::

Aston_11, napisal sem vode/tekočine, torej tudi čaj, cedevita, napitki, etc.

Zakaj ravno vode? Voda najbolj odžeja, kolikor je meni znano.
@ Pusti soncu v srce... @

kixs ::

odvecna voda


Odvečna ji nebi reku. Marsikdo pade v nezavest, ker ne pijejo ne vem kolk cajta, da bo ja vidt mišice.
Hardcore BB je stupid:P


Dejansko je odvecna voda, ker jemljejo razne dodatke, ki zadrzujejo vodo v misicah - zato so videti vecji. Vendar meni to ni vsec. Izgled je kot napumpan ali napihnjen.

Seveda gredo na tekmovanjih se dlje in so potem res dehidrirani - vse za "lepoto" 8-O

Koliko vode spijete? Ste kdaj merili? Med enournim treningom se spije max 1L vode. Ce je prevec vroce, potem vec. Ampak v normalnih pogojih je to to. Se pravi, bi v enem dnevu spil med 3-5 litri tekocine.

SmeskoSnezak ::

A spet jaz slabo berem? In to se zgodi samo ko pride do tvojih sporocil? Jaz bi pa reko da se moras nauciti izrazati ce te folk ne razume. Kaksen tecaj lingvistike ti priporocam. Meni pac ne bos solil pameti, hodim ze tri leta na fitnes, resno. Pred tem sem pa 10 let treniral in tekmoval v tenisu. Pejd spat. Hidracija je potrebna ker so celice v veliki vecini sestavljene iz vode. Cedevita je dokaj uredu, dobis soli in minerale ampak tudi precej cukra.
Ja, dork. Slabo bereš al pa selektivno. Še enkrat, da bo jasno. Čeprav sn že prvič lepo napisal. Se bom kar citiral. "Dnevno se priporoča spiti 2 do 3litre vode/tekočine vsem ljudem!" Znanstveno dokazano. :) Naslednje pa je res predpostavka, mnenje: "Ja, pa kaj te tota 2 litra več. To ja spiješ ko šus, če treniraš." Zakaj menim tako? "A ti celo gledaš, kolk spiješ, ko si zmatran in te žeja? :D" Na tole mi nisi odgovoril. Glede na to, da se ukvarjam z športom, kot je tenis, spijem komot 3l med 2h urnim tekmovanjem s kolegom. Torej ob dejstvu, da moramo itak baje spit 2/3 litre dnevno, kot priporočajo, še 2/3l ko športaš , hitro nanese na 5/6. Ne vem, česa v mojem sporočilu nisi razumel? (in pol jaz ne znam brat, pismo :D) p.s.:Od kdaj ne dela urejanje kot treba? Vse je zmetalo v en odstavek, čeprav jih mam več.
@ Pusti soncu v srce... @

Zgodovina sprememb…

Aston_11 ::

Ma ne, voda mi je padla v oči. Najbolj odžeja že mogoče, vendar vsaj na biciklu ne narediš dosti km zgolj na vodi. Te pomanjkanje soli odpihne, da res ni. Zanimalo me je, zakaj vsi o vodi debatirate. Jaz jo na bickl vzamem v steklenici od 1.5 litra (jamnico zmešam s cedevito, še kakšen magnezij in kalcij noter, ali pa isostar), drugače bi me vzelo od premalo tekočine ali premalo vnosa mineralov, če bi bila samo voda. Za cuker mi ni toliko. Sem samo 1x natočil vodo, potem pa krčev toliko, da sem komaj pricijazil domov (krč v praktično vse mišice telesa, od a do ž).

Tako da glede merjenja - če ni 30 stopinj, je za kolesarjenje dovolj tisti liter in pol za kakšnih 40-50 km, vendar ko se vrneš domov, je še kakšen liter takoj za tem skoraj nujen. Za na Mangrt sem jo imel cca 3 steklenice po liter in pol (bibito vtaknem namesto pol literske flaške), ko sem nazadnje gonil, ko je bilo zunaj nekaj preko 30 stopinj, je bilo 4 litre na 40 km premalo (fajn hrib po konec 30 km)...

3-5l je realno. Pri višji temperaturi pa še kakšen liter zraven, če si fajn aktiven. Kar je več, je verjetno že nevarno ...

d0rK ::

Selektivno, ja. Right.


Mislim, da je dnevno priporoceno spiti 2L vode v normalnih pogojih in ne 3L. Ne dodajej litre vode kot da gre za Puscave so izlocene. Kaj je 2 litra vec? VELIKO, to je. 100% vec. In ne, ne gledam koliko spijem. Nikoli pa ne spijem vec kot liter in pol na enourni vadbi v fitnesu. Blizje enemu litru, kot je rekel kixs97. 3L dvomim da spijes med dvourim treningom. Zelo dvomim. Pri tej kolicini bolj skodujes performancu na igriscu kot koristis. Kaksen izotonicen napitek da povrnes soli in manjse kolicine bi delovale veliko bolje kot brezvezno nacejanje z vodo.

Evo, ovzena tvoja trditev o 2-3 litrih: Water: How much should you drink every day?. Priporoceno je 1.5L.

SmeskoSnezak ::

Ja, pardon no, da nisn natačen.

Sam še vseeno ni to razlog, da se ti spuščaš na osebno ravn. To me najbolj zmotlo.

Aston_11, jaz ko gorsko kolesarim, spijem na turah (običajno so dolge od 70-100km) dober liter pa pol isostarja, maximalno 2. Pa še par onih tablic z suhim sadjem pojem, zdaj mi je ime padlo z glave.

d0rk, hmm... na vsakih 20min pri tenisu spijem pol litra. Sploh ker švicam full.To pomeni 3litra v dveh urah.

p.s.:Na tenisu mi ne pašejo neki izotonični napitki.

Pa navajen sn da čez dan spijem 2litra tekočine.

Torej pri meni nanese 5litrov, če sn športno aktivn. Sn tak tip človeka pčitno.
@ Pusti soncu v srce... @

Zgodovina sprememb…

d0rK ::

Ah kaj vse mene moti.


Kakorkoli ze, kar se mene tice 5-6 litrov vode ni normalno. Sem tudi mnenja da pol litra na 20 minut ni v redu.

tsh2 ::

Selektivno, ja. Right.
Mislim, da je dnevno priporoceno spiti 2L vode v normalnih pogojih in ne 3L.

Evo, ovzena tvoja trditev o 2-3 litrih: Water: How much should you drink every day?. Priporoceno je 1.5L.


ne, 1.5 l piše da povprečni človek izloči urina dnevno. to moraš nujno nadomestiti. če pa švicaš pa še dodatno. torej je 1.5l bolj minimum kot priporočeno.

iz tvojega linka:

"The Institute of Medicine advises that men consume roughly 3 liters..."

"An extra 400 to 600 milliliters (about 1.5 to 2.5 cups) of water should suffice for short bouts of exercise, but intense exercise lasting more than an hour (for example, running a marathon) requires more fluid intake."

tako da ima snezko kar prav. seveda je odvisno od človeka eden je bolj žejen eden manj. jaz v enourni telovadbi popijem najmanj 1.5 l. se mi zdi da je to odvisno od tega kako močno švicaš, jaz kar močno. ljudje pa se kar precej razlikujejo v tem, kako močno švicajo, zato se tudi razlikujejo v tem, koliko popijo. za 5 ur kolesarjenja jaz vzamem 1.5 l vode pa bi lahko več popil. enkrat sem vmes natankal tako da je bilo 3 l pa bi tudi lahko še več popil. ene 5 l bi bilo zadosti. se da pa tudi brez vode ali hrane narediti 50+km turo, ne dobim nobenih krčev ali kaj podobnega kot je eden zgoraj opisoval. samo malo manj prijetno je.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tsh2 ()

;-) ::

Ja, pa kaj te tota 2 litra več. To ja spiješ ko šus, če treniraš. A ti celo gledaš, kolk spiješ, ko si zmatran in te žeja? :D

Nea bluzi, človek. :))


nisem videl da bi kdo spil med treningom nevem kolk litrov vode, niti nisi sposoben dobro delat če se nažiraš

strictom ::

Mi je kolega ki je treniral zraven večine uspešnih slovenskih builderjev spesnil en jedilnik za pridobivanje m.m. + trening program.

Jedilnik zgleda neki v takem stilu:
1. obrok, 70g sport muesle/300g skute + sadje
2. obrok, 50g (cca. 1 rezina) polnozrnatnega kruha, 150g tune
3. obrok, 70g riža (rjav ali basmati) 200g puranji file
4. obrok, 2 rumenjaka, 8 beljakov, kos kruha
5. obrok, po treningu, 50g whey proteinov, 50g maltodextrina
6. obrok, 50g riža, 200g puranji file.

V jedilniku je še veliko rib, puste govedine, ...

Po parih mescih takšne prehrane in intenzivnega treninga te raznese :)
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

iggy ::

bo kr uredu ja tale jedilnik
Hey, you're fat!

PINki ::

manjkajo maščobe, ki so pravtako pomembne za pridobivanje kvalitetne MM

oreščki, olivno olje, arasidovo maslo npr...

kixs ::

Orscke vsebujejo Sport Muesli. Tuna ima ze sama bo sebi dovolj zdrave mascobe. Tako, da ni potrebo kaj posebej dodajat - recimo laneno seme v Sport Muslije.

Jedilniku manjka kvecjemu kaksna zelenjava.

Tak jedilnik je za nekoga, ki ima ze kar precej miscicne mase in zelo naporne treninge. Za zacetnika je to prevec.

lp

Steinkauz ::

Pa to se nč ne naveličate kr v eno isto jest?

thramos ::

Zelenjava, žlica ribjega olja zjutraj in zvečer, oreščki, ter polovico količine beljakovin.

sthep ::

Mene pa zanima sledeče,

Dosti tečem in hodim v hribe. Poleg tega delam tudi trebušnjake in sklece. Imam 178cm in 68kg. To delam iz veselja, do fitnesa mi ni.
Je tu tudi potrebno toliko beljakovin, kot ste jih omenjali za fitnes (1,2-1,6g/kg telesne teže). To se mi zdi pretirano. Že če gledam konzervo tune ima 25g beljakovin v 100g. S tem da je mala konzerva tune vsebuje neto 60g tune, kar pomeni približno 15g beljakovin. Zaradi tega se mi zdi, da bi ob normalni količini hrane težko dobil toliko beljakovin.
Običajno pojem kakšne špagete za kosilo in tune po aktivnosti. Vmes dosti sadja, zelenjave, jogurt in podobno,...
Poudarit pa moram, da mi ni do pretiranega nažiranja. Hočem obdržati konstantno težo ves čas.

Kaj vi menite, koliko beljakovin bi moral pojesti. In koliko serij trebušnjakov in koliko v eni seriji.
Cilj je, da se počasi pridobim mišice in se zdefiniram.

innerspace ::

Cilj je, da se počasi pridobim mišice in se zdefiniram.

Za pridobit misice, treniraj lifting, pac bos nekako moral forsirat misice da nastanejo mikroposkodbe, misice se bojo celile in pridobil bos na masi, ce bos jedel dovolj beljakovin.
Za se zdefinirat, pa jej cimmanj mascob(jih je treba pokurit), koristne so pa nenasicene mascobne kisline, teh ne spustit z jedilnika.

Ce se ti gre bolj za zdravo zivljenje kot pa za iskanje neke optimalne oblike, je ze v redu da teces in hodis v hribe...ce pa hoces kvantiteto, pa pejdi v fitness in pazi na jedilnik.

Moj nasvet je, da prenehas s tuno in preskocis na skuso:)

kixs ::

Mislim, da je bilo ze receno...

Misicno maso bos pridobil z intenzivnim treningom. Predvsem z utezmi. Kjer delas kratke (8-10 ponovitev) in "zelo" tezke serije (zadnji dve ponovitvi naredis kooomaj) in traja priblizno 45min. Pojes toliko, da imas suficit kalorij cca 500kcal (pojes vec kot porabis). Pri takih tezkih treningih pojes navadno vec OH kot proteinov. Ampak vseeno obojega veliko. Razmerje je tu pomembno.

Lahko delas tudi brez utezi, ampak to gre pocasneje in rezultati ne bodo tako ocitni. Pri definiciji gre samo za zmanjsanje mascobe in takrat jes manj kot porabis in vecinoma proteinske obroke.

Prav imas, da je tezko pojesti toliko beljakovin. Zgornji primer jedilnika je ze en tak. Lahko pa si namesto dolocenih obrokov naredis proteinski napitek. Po treningih pa kaksen Gainer.

Dejstvo je tudi to, da ob pridobivanju misicne mase, ne bos izgubljal mascobe, saj moras pojesti vec kot porabis. Izgubljas mascobo samo pri definiciji in malenkost tudi misicne mase - saj pojes manj kot porabis. Vseskozi pa imas treninge.

lp

oemdzi ::

IVO: No, kakšna je definicija zdravega obroka? Aja, spijem vsaj 5 litrov vode na dan, da ne bo pomote. :D

To kr po hiši ščijete al mate cevke iz mehurja vn ?

PINki ::

Orscke vsebujejo Sport Muesli. Tuna ima ze sama bo sebi dovolj zdrave mascobe. Tako, da ni potrebo kaj posebej dodajat - recimo laneno seme v Sport Muslije.

Jedilniku manjka kvecjemu kaksna zelenjava.

Tak jedilnik je za nekoga, ki ima ze kar precej miscicne mase in zelo naporne treninge. Za zacetnika je to prevec.

lp


Tuna v konzervi je pusta (meso je brez maščob) razen če je v kakšnem rastlinskem olju, ki je pa najjvečji shit od olja, ki ga lahko vneseš v telo.

kixs ::

Tole so npr. podatki za Rio Mare Tuno Extra:

100 g of drained product contain:

Energy value 213 kcal
Protein 24,00 g
Carbohydrates 0,00 g
Fats 13,00 g
OF WHICH SATURATED 2,10 g


http://www.riomare.com/en/prodotti-det....

Torej vsebuje 100g tune 13g mascobe. Ta mascoba je seveda zdrava. Ce je ne odcedis, pa dobis se zdravo ekstra olivno olje. Nekateri to vseeno malo odcedimo, ker ima olje vseeno zelo veliko kalorij.

lp

PINki ::

Če je v olivnem je OK, sam spet ne vemo če je bilo olje toplotno obdelano (tako dosti izgubi na kakovosti), zato jaz kupujem tuno v lastnem soku in si dam not žlico olivca.

Drugače pa se ne priporočajo velike ribe (ala tuna) vsak dan, zaradi vsebnosti težkih kovin, boljše so male ribe (npr. sardele).
Če je tuna parkrat na teden je OK.

sthep ::

Tudi losos in oslič nista slaba:)

kixs ::

Če je v olivnem je OK, sam spet ne vemo če je bilo olje toplotno obdelano (tako dosti izgubi na kakovosti), zato jaz kupujem tuno v lastnem soku in si dam not žlico olivca.

Drugače pa se ne priporočajo velike ribe (ala tuna) vsak dan, zaradi vsebnosti težkih kovin, boljše so male ribe (npr. sardele).
Če je tuna parkrat na teden je OK.


Riomare Tuna Extra je v Extra olivnem olju. Kaj to pomeni, pa menda ves.

lp

Avenger ::

Mene pa zanima sledeče,

Dosti tečem in hodim v hribe. Poleg tega delam tudi trebušnjake in sklece. Imam 178cm in 68kg. To delam iz veselja, do fitnesa mi ni.
Je tu tudi potrebno toliko beljakovin, kot ste jih omenjali za fitnes (1,2-1,6g/kg telesne teže). To se mi zdi pretirano. Že če gledam konzervo tune ima 25g beljakovin v 100g. S tem da je mala konzerva tune vsebuje neto 60g tune, kar pomeni približno 15g beljakovin. Zaradi tega se mi zdi, da bi ob normalni količini hrane težko dobil toliko beljakovin.
Običajno pojem kakšne špagete za kosilo in tune po aktivnosti. Vmes dosti sadja, zelenjave, jogurt in podobno,...
Poudarit pa moram, da mi ni do pretiranega nažiranja. Hočem obdržati konstantno težo ves čas.

Kaj vi menite, koliko beljakovin bi moral pojesti. In koliko serij trebušnjakov in koliko v eni seriji.
Cilj je, da se počasi pridobim mišice in se zdefiniram.




Misija nemogoče.

Rad bi mišice, pa ne maraš fitnesa, ne želiš več jest, dve konzervi tun se ti zdita preveč, pa isto težo bi rad imel... sploh ne štekam kaj hočeš.

Slučajno imam tudi jaz 178cm in trenutno 76kg, pa se mi zdi teža precej premajhna, kako ti veselo shajaš z 68 kilami, ne da bi vsake 5 minut padel dol od izčrpanosti, mi pa ni jasno. Začni jest, pa postavljaj bolj pametna vprašanja.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

thramos ::


Torej vsebuje 100g tune 13g mascobe.



Tuna je, kot je nekdo že napisal riba z pustim mesom. Maščoba v "odcejeni" tuni je olje, s katerim je prepojena. O kvalitetu tega olja pa lahko le ugibamo, zato je najbolj zdravo kupiti tuno v naravnem soku in dodati kvalitetno olje.
Še ena izbira pa so sardine, katerih meso vsebuje več zdravih maščob, pa še manj možnosti je da vsebujejo težke kovine. Jih je pa žal vsaj v LJ precej težko dobiti brez olja.

Avenger ::

Zdaj se jih sploh ne da. Prej sem jih dobil v skoraj vsakem malo večjem Mercatorju, zdaj jih ni nikjer. Sem pa v Interšparu našel 150g losose v naravnem soku, ki so enkratni. Boljš okus kot tuna po mojem, pa še težkih kovin nimajo.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

d0rK ::

Pa cena? Koliko je lososa v paketu, neto?

kixs ::

Pusto meso pomeni zgolj meso brez vidne mascobe. Ker ne bos dobil mesa, ki nima vsaj malo mascobe.

Res pa je, da se pusto meso razlikuje od izvora (govedo, svinja, puran...) in dela le tega (plece, prsa, stegno...).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kixs ()
1 2
3
4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Weight Gainer katerega ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
5318844 (16501) D3m
»

Fitness (was: Poceni(zastonj) fitnes za študente?) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25428919 (17707) Zheegec
»

Zdravje - bildanje (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27730330 (20440) Avenger
»

Maxximum shop (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7910953 (9106) BlazP
»

Kako pridobiti na kilaži (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9620854 (16791) Saladin

Več podobnih tem