» »

Zdravje - bildanje

Zdravje - bildanje

kixs ::

grammy:

Za punce bos moral delat pa na cem drugem kot samo na misicah. Misice sicer "malo" pomagajo, vendar gre za bolj kompleksno mesanico sestavin osebnosti, samozavesti, komunikacijskih sposobnosti, humorja, izgleda (tako telo kot tudi obleke)... v glavnem, z leti vse pride in nekaj na silo, navadno ne prinese rezultatov - na kateremkoli podrocju!

lp

MeGreat ::

haha verjemi da tudi mišice pomagajo. sicer ne za neke resne zveze sam kdo pa to rabi :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MeGreat ()

grammy ::

Am lahko prosm poveta kaj nej delam ?Hujsam, dvigujem utezi, trebusnjake ? kaj neJ ? nje jem veliko samo vecerja pa ucasih kosiu ...

MeGreat ::

če ne bo prehrana ok, ne bo nič

dokler ni prehrana ok, se je brezveze o telovadbi pogovarjat

kixs ::

MeGreat:
Cisto odvisno kaksno imas osnovo.

Ce si "znani fuzbaler", potem nekaj misic itak imas, veliko ne. A je dovolj, da se bejbe lepijo.

Ce si samo povprecen, pa brez samozavesti in govornih sposobnosti, potem imas lahko celo tono misic, pa ti ne bodo cisto nic pomagale.

Ce imas veliko samozavesti in dobro vrtis "gofljo", potem so misice cisto zadnja skrb.

Ce si pa lepotec, potem pa itak nimas nobenih problemov s puncami :)

Vse pa je odvisno samo kako sam sebe vidis. Vcasih se nam zdi, da nam nekaj primanjkuje, vendar je vprasanje, ce nam to, kar si mislimo.

grammy:
Jej normalno, 3-6 obrokov na dan. Vec kot imas obrokov, manjsi naj bodo, toliko da nisi lacen. Potem pa predvsem VELIKO telovadi. Zjutraj in popoldne. Vsakic po 1 uro. Lahko zjutraj samo teces in popoldne z utezmi ali pa obratno. Rezultati bodo, vendar ne ZELO ocitni. V enem mesecu se ti bo telo ze spreminjalo.

Pred treningom 1-2uri nic jest, po jedi pa jej predvsem meso in nekaj malega O-H. Veliko pa pij vode cez cel dan.

lp

grammy ::

potem zjutraj tecem do sole 3 km in popoldne utezi ? pa se zanima me ce je prevec kg 13 let str 164 cm velik 51 kg ali je to prevec ? prosim za odgovor ce bom tekel bom imel trebusne misice ali ... ? ker jaz bi imel trebusne misice in pa roke ... hvala

MeGreat ::

ja nevem poglej v ogledalo
imaš špeh ali ne

Sasquat ::

Nevem no, če si 13 star je boljse pocakat da pac pocakas proti koncu pubertete ker se bo tvoje telo še fejst spremenilo.

MeGreat ::

če ima zdaj počasen metabolizem- da skladišči maščobo ga bo imel na žalost celo življenje..
zdaj je najboljši čas da izgubi maščobo, saj se mu ne bodo delale nove celice za skladiščenje maščobe(ti lahko maščobo porabiš, ampak celice za shranjevanje ostanejo celo življenje, in se lahko hitro nazaj zrediš)

grammy ::

jah nimam nevem kaj malo mam samo jaz bi rad use spravo da nebi meu nc speha nulla !!! kak bi to nredo k vidm d niste neki otroci 14 let stri d neki vete ... pa res bi proso TNNXXX

WarpedGone ::

Pri 13 letih je še hudo prezgodaj za kakšno inteznivnejšo vadbo z utežmi. Sej lahko poskusiš, čez par 10let pa boš fejst jezn sam nase in cuzal invalidsko pokojnino.

Ne zganjaj panike in počakaj da telo neha rastit in se ti stvari do kraja razvijejo. Do takrat je maksimum kak izi vzdržljivostni šport ali redna rekreacija. Sej razumem da bi rad bil ves napihnjen, vendar pri tej starosti telo tega ne prenese.
Zbogom in hvala za vse ribe

MeGreat ::

ok bom povedu kolegu, ki bilda od 13 leta da lahko dobi invalidsko pokojnino.. koristne informacije

grammy ::

ja sam d bi biu suh pac sej nism debo sam bi rad bil suh ... da nebi meu speha nic kaj nej nardim utezi trebusnjake al mn jem ker jz jem malo in sm shujsou 3 kg jem samo vecerjo al pa ucasih kosilo ...

kixs ::

grammy:

Cisto napacno! Jesti moras redno in bolj kot bos treniral, vec bos moral jest!

grammy ::

ce hocem shujsat ...

MeGreat ::

grammy glej ne pametuj pa če hočeš napredek naredi kakor ti svetujemo in ne nekaj po svoje brezveze

ne bomo ti zdaj celotnega metabolizma razlagali, saj itak ne boš razumel

d0rK ::

Pojdi tect ali se vozi s kolesom. Pozabi na fitnes pri tvoji starosti.

Hujsanje = Porabis vec kot zauzijes...Zmanjsaj vnos hidratov. Hidrati so v testeninah, sladkarijah, rizu, tudi v sadju.

grammy ::

MeGreat Lej sorry ce sm ti teziu al pa kej sam ti to use raumes jz pa pac ne ... sorry se enkrat ce sm ti teziu :S

mihajlo carr ::

počakaj vsaj do 16 leta..

grammy ::

drgac pa hvala d0rk hvala tud teb MeGreat kixs97 usem k ste mi pomagal hvala res sam zanima me se ce je to prevec 51 kg za 164 cm velikega 13 let starega ? vozm pa bicikl usak dan (bmx)in pravjo d nabijas ful misice trebusne use ce z bmx-som vozs ...

grammy ::

disel a zdej pa delam trebusnjake pa utezi ?

mihajlo carr ::

potem zjutraj tecem do sole 3 km in popoldne utezi?

kaj s torbo na ramah boš tekel?
najbolš bo če boš naredu kkšno skledco pa trebušnjake. glede na tvoj teža/velikost pa se spravi v naravo tečt

Zgodovina sprememb…

bond007 ::

kaj s torbo na ramah boš tekel?


Seveda ne. Torbo si priveži na eno od nog in jo vleči za sabo, ko tečeš. Tako si še malo mišice na nogah krepiš. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bond007 ()

MeGreat ::

jaz imam kolege ki trenirajo od 13-14 leta in so čisto ok..

trebušnjake ti ne priporočam preveč, saj jih boš skoraj sigurno delal narobe in te bo bolel hrbet

WarpedGone ::

>> jaz imam kolege ki trenirajo od 13-14 leta in so čisto ok..

Stari so pa koliko? 15? 25? 45?

Dokler je telo mlado marsikaj prenese in se problemi ne vidijo. Ko pa se naberejo leta pa stari grehi udarijo na plan potem pa dohtar to, dohtar ono.
Zbogom in hvala za vse ribe

MeGreat ::

tam 23 so stari..
če delaš vaje pravilno nima kaj biti, če je pa izvedba slaba je pa velika možnost poškodb

WarpedGone ::

Stvar je, da nihče ne dela vseh vaj 100% pravilno 100% časa in 100% prilagojeno svojemu stanju zato slej ko prej pride do poškodb. Te pa so lahko hudimano zoprne, sploh če se zgodijo še v času razvoja ker lahko povzročijo naknaden napačen razvoj - dvojna škoda.
Zbogom in hvala za vse ribe

mihajlo carr ::

a ni tko da se mišice zarastejo če bildaš pa onemogočajo rast??

kixs ::

ce hocem shujsat ...


Ce nimas 10KG prevec (torej cca 75kg pri tvoji trenutni visini), niti ne pomisli na hujsanje! Pri tvojih letih telo potrebuje HRANO in to tapravo in celovito. Bljakovine (meso, ribe, sir...) + Ogljikove hidrate (krompir,testenine,kruh...) + zelenjava + sadje. Pozabi na sladkarije, kekse, Coca-Colo... Ce si zdaj majhen, se ne pomeni, da tvoja leta rasti ne prihajajo. Sosolec v OS je bil vedno najmanjsi, ko sem ga potem srecal cez 4-5 let, ko sem bil na faksu, je bil velik kot jaz 8-O Ce ne bo telo dobilo hrane, ne bo nic od tega.

Sicer pa misice za rast potrebujejo vadbo in hrano (meso). Predvsem redno vadbo.

Pri tvojih letih se pa s tem sploh ne bi obremenjeval. Telovadi normalno, pojdi tect, igrat nogomet, kosarko... zdej bo poletje, pojdi plavat... naredi kaksno serijo sklec. Skratka brez nepotrebnega pretiravnja.

Sole verjetno se ni konec, pa se raje pojdi ucit ;)

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kixs ()

Meizu ::

Ej folk jst mam eno vprašanje:

Jst sm sklenu, da si bom ojačal ramena in prsi - zdej pa me zanima sledeče:

Kakšna je najbolj optimalna teža uteži ki jih lahko uporabim (bo 5kg dovolj?), potem kolikokrat jih moram dvignit v eni seriji, ter po kolikokrat na enkrat?

Skratka kaj naj storim - am sori če se je to že omenjalo v zgornjih postih sam se mi ne da brat te klobase.. :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meizu ()

mihajlo carr ::

Jst sm sklenu, da si bom ojačal ramena in prsi - zdej pa me zanima sledeče:
Kakšna je najbolj optimalna teža uteži ki jih lahko uporabim (bo 5kg dovolj?), potem kolikokrat jih moram dvignit v eni seriji, ter po kolikokrat na enkrat?

Katere vaje boš delal? za prsa je benč pa metulj. Za rame pa nwm dvig uteži v stran,...

MeGreat ::

optimalna teža je tista, s katero lahko delaš počasno izvedbo in da je sila na mišico maksimalna

WarpedGone ::

Ne sprašuj po forumih ampak pejt v fitnes al pa najd kakega frenda, ki ma nekaj izkušenj in znanja, da ti stvari pokaže v praksi ter te gleda kako delaš vaje in opozarja na napake.

Optimalna teža za vajo je drugače nekje med 60% in 80% tvojega maksimuma. Tipično se dela po tri serije po 8-10 ponovitev vaje. Seveda se prej ogreješ - komplet in štartaš z nižjo težo. Katera bo dobra, boš ugotovil skozi prakso. Resno, pejt v fitness, kjer te bo sprejel in spremljal izšolan trener, ki ve kaj govori in vidi kaj ti delaš in kako ti razumeš vso teorijo, ki jo prebereš. Fitness ni hec.
Zbogom in hvala za vse ribe

Meizu ::

Nevem, doma imam 5kg uteži in te mislim uporabit, mi pa ni problem kej zimprovizirat... TOrej za rame dvig uteži na stran, ok, za roke mi je jasno, še neki - kako zgleda tale benč in metulj? xD

kixs ::

S 5kg utezjo si nimas kaj pomagat. Morda za zacetek, za en teden. Saj se misice sproti navajajo na obremenitev in potem lahko naredis 100 ponovitev, kar pa ni cilj vadbe za povecanje moci.

mihajlo carr ::

benč je klopca metulj je pa mašina

Meizu ::

aha, disel hvala. Am, kixs kolko pol priporočaš? Na začetku 5 kg, pol pa kr obe na en štrik dam, pa mam 10kg al kko? Ni panike da si kej pretržem, pretegnem?

WarpedGone ::

>> Ni panike da si kej pretržem, pretegnem?

Z rameni je sploh panika, sploh če misliš migat s prostimi utežmi večjih mas. Tukaj so v prednosti mašine, kjer ti one vsaj malo vodijo gibe.

Resna poškodba se skoraj vedno pojavi iznenada - ostra pekoča bolečina in si pečen - nategnjena ali natrgana kita, odkrušen hrustanec, etc. So specialisti, ki so sposobni te stvari dobro nazaj skup sestavit, včasih pa je dovolj tudi čas - mogoče pa še pride za mano in bom lahko napovedoval vreme.
Zbogom in hvala za vse ribe

Meizu ::

Hmm, zdej si me pa u dilemo spravu... Zdej pa razmišljam da bi se kr v lokalni fitnes vpisal:P Al se vseeno da to kako nardit - če ne drugega vsaj roke? Sej drugačee sm pa basist (bas kitara) in imam dlani pa spodnji del rok že kr fejst nabildan, pa roke tudi - sam vseeno, sem potreben še malce večjega kupčka...

WarpedGone ::

To, da maš del telesa "nadpovprečno" razvit je tut svojevrsten problem. Ko telo spraviš v drugačno pozicijo, drugi deli telesa temu delu ne morejo parirat in se lahko začnejo nepravilno zvijat.

Če se maš rad, raskiraj tisto članarino za kakšno leto, da na lastni koži spoznaš prakso. Nekaj je palamudenje tkole po forumih ali pa ob pivu nekaj čisto drugega pa ko držiš v luftu nad sabo 100kg železja in komi dihaš.
Zbogom in hvala za vse ribe

Meizu ::

BOm poskusu prek fitnesa ja.

d0rK ::

S 5kg utezjo bos bore malo naredil. Mogoce metuljcek, pa se to samo na zacetku.

Na bencu pa 5kg itak nc ni. Se punce delajo z 10+.

T0RN4D0 ::

E, rahlo napačen forum ampak za tole vprašanje mislim da bo zadostoval. :)

Skratka, tud sam bi se moral zredit, in tolk že vem o teh stvareh da s trenutnimi prehrambenimi navadami je o tem sploh škoda razmišljat. [za zajtrk kakšni kosmiči, če jih ne zamenjam za 10 minut spanca, za malico če pojem kak sendvič je že luksuz, na kosilo ob 5, običajno pica, burek, solata, pošteno kosilo bolj redko, za večerjo kakšen puding, jogurt, junkfood, včasih kakšne testenine. :)] Zanima me, če mislite da bi blo pametno hrano dopolnit s kakšnim beljakovinskim pripravkom, oziroma glede na to da premalo jem bi blo najbrž celo bolje kakšna OH-B kombinacija... Vem da bi si načeloma moral nekako bolje uredit normalne obroke, samo imam težave s časom, in kolkr sem zasledil so te sirotke v prahu v bistvu relativno zdrava hrana (glede na to kaj vse danes jemo).

No, to je nekako moja situacija in ideja, dopolnitev dnevnega jedilnika z umetno hrano, za malico in večerjo naprimer. Kaj menite, kaj priporočate? :)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

MeGreat ::

jedilnik urejen je 10x bolj pomemben od dodatkov.. tako da boš brezveze trošil denar

mihajlo carr ::

20kg benča to ni nč. še normalen 15-letnik vzigne 40kg.

nurmaln ::

ah disel ne ser ga no
za čistega začetnika, še posebej 15-letnika je 40 kg že kar uredu teža

sej res da gre pol neki časa hitr gor ampak nima smisla da pretirava že v štartu s težo, velik boljš je delat z manjšo težo pa tist pravilno
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nurmaln ()

Meizu ::

se strinjam ja. Tudi meni (čeprav nimam pojma o tem področju) ni jasno tole... Je pa res, da sem nekje slišal, da je bolje izbrat neko težo, da jo lahko dvigneš nevem, 5x pa si potem tko izčrpan da ne morš več, kot pa neki lahkega pa 150 serij o 3x na dan. To sm nekje slišal, nej kdo potrdi ali je to res, al sam nabijam brezveze... :P

nurmaln ::

jah če delaš na vzdržljivosti potem manjša teža pa čimveč ponovitev

če delaš na moči in masi potem pa taka teža, da zmoreš največ 8-10 ponovitev naenkrat,
3 serije s presledkom 1-2 minuti
in nato nova vaja (skupaj 3 različne vaje za posamezno mišico)
največ dve mišici na dan


samo hotu sem povedat da lahko ta maksimum 8-10 ponovitev dosežeš npr s 120 kg, če pa delaš pravilno (ob isti kondiciji) pa dosežeš odpoved mišici pri 8-10 ponovitvah že z pol manjšo težo
seveda v takem primeru pravilnega izvajanja vaj tudi veliko težje pride do raznih poškodb
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nurmaln ()

Meizu ::

Hvala bogu ja. Sam še to se mi manjka, da si kej poškodujem (še posebej roke), kr sm kitarist in so mi cele roke neprecenljive vrednosti... :P

MeGreat ::

na trening je treba čimveč kompleksnih vaj delati, saj več mišic kot bo "poškodovanih", večji bo sistemski odziv na vadbo(gh+testosteron)

pomoje je najbolje tak trening
2 zgornji del heavy/light
2x spodnji del heavy/ light

na heavy dneve okoli 4 ponovitve, na light do 8-10


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fitnes-trening (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10614621 (8928) ripmork
»

Pridobivanje Mišične mase??? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23037524 (27929) CleanPower
»

Fitness (was: Poceni(zastonj) fitnes za študente?) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25428854 (17642) Zheegec
»

trebušne mišice (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12618823 (11931) demon#666
»

Kako pridobiti maso? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23926061 (15238) CleanPower

Več podobnih tem