» »

Fitnes-trening

Fitnes-trening

«
1
2 3

14SLO88 ::

Zdravo!

No jst sm začeu razmislat o tem, da bi si pridobil čim več mišične mase nekje do poletja. To bi pač probal storit s pravilno prehrano, treningom ter drugimi stvarmi. Kot sem že videl je kar nekaj ti. poznavalcev te "teme" in bi jih/vas poprosil za kaksno navodilo kako naj poteka moj trening.
Povem vam še da sem star skoraj 17 let in da tehtam 102kg ter merim v višino 184cm.
Če imate slučajno kakšen jedilnik oziroma program za vadbo pa bi vas poprosil ce mi ga lahko posredujete na zasebno sporočilo.

Hvala že vnaprej!

kixs ::

Tvoji osnovni podatki ne povedo veliko (visina, teza). Verjetno pa imas cca 25kg viska mascobe in cca 10kg premalo misic. Do poletja je se cca 4 mesece in nekaj se prav gotovo da narediti, cudezev pa ne smes pricakovati.

Kak naj bo tvoj trening je precej odvisno na kaksnem nivoju si zdaj in kako hitro lahko zacnes.

Naceloma naj bi pojedel cca 2.200 kalorij dnevno, razporejeno v 5-6 obrokov. En dan v tednu je pametno povecat to na 2.600 kalorij (npr. sobota). Trening na zacetku (prvi teden) bolj na izi, vendar se moras v vsakem primeru zasvicat - ampak je to tudi odvisno od trenutne kondicije. Na zacetku vsak drugi dan in to med 30 in 45 minut. Kaj bos delal je odvisno kaj imas rad in kaksne so moznosti. Zdej je pocasi ze bolj toplo in lahko gres ven tect ali ce imas v blizini kak hrib, je hoja na hrib precej dober trening (npr. v LJ Smarna gora).

Kasneje je zelo dobro vkljuciti se utezi. Lahko delas doma z rockami ali pa se vpisi v kak fitnes.

Napisi kaksna je tvoja kondicija.

lp

14SLO88 ::

Ja kondicijo mam tko tko...zdei nism totalno brez nimam jo pa tut ne v izobilju da bi lahko teku dost...drugace treniram košarko, sam zdei nimam glih preveč časa ampak recmo da bom se zdei potrudu in bom hodu usaj 2krat na tedn na treninge. V mislih se sicer imel, da se naslednji teden vpišem v šolski fitnes (začnem s torkom) in tam delam 1 mesec vaje in poskušam pridobti kondicijo.

Nekje začetek aprila pa bi se vpisal v nek "pravi" fitnes, kjer pa bi z vadbo začel "pospešeno" in bol pripravljen, saj trenutno me po 1h v fitnesu mišice že precej bolijo. Zato bi 1. mesec hodil v šolski fitnes in se tam navadil na naprave in svoje mišice privadil tudi na kasnejše bol izčrpajoče in "hitrejše" vaje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: 14SLO88 ()

kixs ::

No, ce treniras kosarko je to vec kot odlicno. Morda bi se bolj posvetil kosarki, potem pa samo dodal trening z utezmi in pravo prehrano in rezultati bodo tu.

Prvo pravilo je vsekakor redni trening in pravilna prehrana. Za to pa na zacetku potrebujes predvsem veliko motivacije!

Prvi mesec uporabi za lazje treninge, da se slucajno ne poskudujes. Tako bos tudi navadil telo na napore.

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kixs ()

14SLO88 ::

No sei, sm jst tut to reku, da bom začeu redno trenirat v fitnes pa tisto dvakrat tedensko (če bo čas) če ne pa doma malo z ročkami,tko da bom nekaj počel.

Aja, zanima pa me tudi, kje bi našel kakšno tabelo o hranilni vrednosti živil, oziroma kako naj vem koliko kalorij na dan sem pojedel pa te stvari.

Hvala:)

kixs ::

Najlazje bos vedel tako, da pojes samo toliko, da nisi vec lacen ;) Jes pa nekje vsake 2,5-3 ure. Obrok naj vsebuje vse elemente prehrane (ogljikove hidrate, proteine, zelenjavo).

Nekaj imas pa tule. Pa na vsaki embalazi je tabela kaj vsebuje in kaksna je kaloricna vrednost. Cimbolj se izogibaj hitri in bolj predelani prehrani (vse kar se zelo razlikuje od prvotne oblike, je prevec predelano).

Preberi si se ta clanek (naredi kar primeren povzetek):
http://vsi-zdravi.org/index.php?option=...

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kixs ()

DimmniBurek ::

So že ene 3 teme o fitnesu. In pri 102kg in 184cm bi jaz razmišljal o hujšanju. Pa drugič se spomni kako leto prej, ker v 3mescih ne boš dosti mase nabil. Oz. jo boš, samo boš še bolj zalit. Zdej je počasi cajt za maščobo skinit, maso se dela čez zimo
There Is No Stronger Drug Than Reality

Ciklamen ::

Bolj kot fitnes bi ti jaz priporočal, če imaš v bližjini, trening vaterpola + ti treningi košarke.

Izgubil boš maščobo (verjemi, pri vaterpolu se nadelaš kot avion) + ohranjal kondicijo z treningi.
- End of the Post ->

kixs ::

Dimmni... pri nizjem vnosu kalorij (vendar ne smes stradat!) kot jo clovek potrebuje, bos vedno hujsal. Mora pa telovadit, da ne bo izgubil trenutnih misic.

Za samo pridobivanje misicne mase, pa moras najprej imeti zelo nizek faktor mascobe. Nato pa s precej povecanim vnosom kalorij mocno treniras. Misice potrebujejo veliko kalorij za samo vzdrzevanje misicne mase. Zato je trening + manjsi vnos kalorij prava kombinacija za husanje.

lp

14SLO88 ::

ne vem...dimmni recmo men se ne gre da bi zgubu telesno težo ampak da bi pridobu mišično maso..in kot mi je kixs lepo razložu se bom tega probu čimbolj držat.

hvala še enkrt...če pa se bo še kdo našel in imel kaj za dodati oziroma pokomentirati pa kar z besedo na dan

Blinder ::

Mišice pa pri hujšanju je tezko obdrzat.
Na mojtrener.com si poglej.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

d0rK ::

V parih mescih z dvema treningoma na teden in brez dobre osnove ne bos naredil nic.


Vsaj 4 treninge na teden, velik tarpave prehrane... Ampak ce mas ze zdele visok procent mascobe se bos sam zamastiu.

14SLO88 ::

ne ne...pravm vm do aprila 2 treninga na tedn + vadba doma...od aprila do julija pa 3-4 treninge na tedn..pa k vsem tem dodam se treninge z kosarke:)

aja pa da ne bote misll da sm zdei čist brez mišic pa neki...jih mam ampak bi jih rd sam poudaru in ubistvu pridobil na mišični masi s tem

d0rK ::

Ja kaj bi zdej rd, dobu misicno maso al povdaru obstojece misice? Oboje NE GRE. Nimas casa.

Vse kar bos nabirou s takimi treningi je kondicija. Nazalost je to tko. Ce hoces dobit misice in jih povdart mors zacet redno vadt oktobra.

14SLO88 ::

bom pa vadu do oktobra ce bom hotu dobit in povdart mišice...pa kondicije ni pa tko nikol preveč pomojem.

Ciklamen ::

Kot sem ti rekel, poizkusi tudi z Waterpolom, je odličen šport za pridobivanje mišične mase in ob enem hujšanje, po drugi strani pa imaš treninge košarke za vzdrževanje kondicije.
- End of the Post ->

14SLO88 ::

ja sam za vaterpolo je problem...k ga ni kluba tle v mojem okolišu...najbližje morda Lj.... drugega ne verjamem:/

KandazaR ::

Pa za zmanjšanje maščob bo treba tud kardio na koncu fintesa (40min-1h). Lepo na okol 130 srčnega utripa.

Kami ::

Po podani teži in višini sodeč domnevam, da imaš trenutno kar visok nivo telesne maščobe (najverjetneje kar krepko čez 20%+) zato prvo pojdi na definicijo, da izgubiš odvečno maščobo in, ko prideš na okoli 10-12% telesne maščobe lahko začneš razmišljati o pridobivanju mišične mase (seveda pa zna biti pot to tja kar dolga in naporna, še posebej, ko boš prideš do nekje 15% in hočeš še nižje).

V primeru, da boš že sedaj začel s pridobivanjem mišične mase boš imel od tega več škode kot koristi (pridobil boš več maščobe, mišične mase pa bolj malo).

Seveda je pa zgodba malo drugačna, če si začetnik in si komaj začel s treningom v fitnesu. Na začetku lahko hkrati izgubljaš maščobo in pridobivaš mišično maso (ta efekt seveda ne bo trajal dolgo in kot sem že omenil v prvem stavku je pogoj za to, da si debel in si komaj začel trenirati v fitnesu).

PS: Priporočam ti, da si najameš osebnega trenerja, ki ti bo sestavil ustrezen jedilnik in program treninga (za začetek bi bilo najbolj optimalno treniranje celega telesa trikrat na teden).

14SLO88 ::

hm se pravi najbolje da sgubim telesno težo potem pa začnem z redno vadbo v fitnesu? Zanima me tudi, kako izračunam ta % maščobe v mojem telesu.?

DimmniBurek ::

Kaj ti pomagajo mišice če je 1cm špeha čez. Bolj se bojo videle če shujšaš in jih tako poudariš kot pa da rataš še večji bivol kot si zdaj.
In od košarke NE BOŠ pridobil mase. Boš, če se s tem resno ukvarjaš in veš kaj in koliko moreš jesti. Ampak kot vidim ne veš, ker pač sprašuješ za osnove. V to al se poglobiš ful, alpa ne boš nič naredu.
Predlagam forum maxximum ali mojtrener ali the forum. Sej je tega dosti. In dejte si zapomnit. Pridobivanje mase in izguba maščobe ne gre. Sploh za začetnika ne. To delajo trenerji ki so 10let v tem in poznajo svoje telo
There Is No Stronger Drug Than Reality

kixs ::

14SLO88:
ti se samo drzi tega kar sem ti napisal, pa bo. ;)

Ne razumem pa ljudi, ki pravijo, da se bo s tem nacinom samo zamastil ali pa izgubil ne vem koliko misic!? Sploh veste kaj govorite?

Od kosarke ne bo dobil misic (se posebej zaradi nizjega vnosa hrane), bo pa zaradi aktivnosti hujsal - vendar mora biti aktiven (tec gor, dol, skoki...) in ne samo stat pod kosem in cakat na podaje!
V tem nacinu, ko ima zmanjsan vnos kalorij, ne bo pridobival mase, ampak bo zgubljal mascobe. Dodaten trening z utezmi bo utrdil misice, ki jih ima. Po treningu je obvezen obrok iz kakovostnih proteinov (tuna, piscanja prsa, lahko uporabis tudi kaksen proteinski napitek, ceprav jih osebno ne uporabljam).

Za hujsanje in oblikovanje telesa potrebujes dvoje. Neko zmerno aktivnost (tek, hoja v hrib, kosarka...) in trening z utezmi. Enako, ce ne se bolj pomembna, pa je pravilna prehrana. Cimbolj nepredelana in zdrava. Vec manjsih obrokov cez dan (na vsake 2,5-3 ure). Obvezen je zajtrk. Zadnji obrok pa cca 1-2 uri pred spanjem.

Kot je ze bilo receno. Najprej moras shujast (zgoraj napisano je to to), se znebit odvecne mascobe, sele potem lahko delas samo na misicni masi - oboje hkrati ne gre! Ker prvo potrebuje zmanjsanje kalorij, drugo pa presezek le-teh.

Sicer pa tudi, ce je sala 1cm cez misice, bodo misice dale neko obliko telesu.

Ti se samo pridno drzi telovadbe in prehrane, rezulati bodo pocasi ze prisli. Res je samo to, da ne smes pricakovati cudezev v nekaj mesecih. Vendar rezultati bodo prav gotovo zelo opazni.

lp

MeGreat ::

ne moreš enemu 17 letniku kar takoj iz kebabov pa pic predlagati fitnes treninge + 5 obrokov (kvalitetni obroki znajo biti dragi)
itak se ne bo držal

zile ::

MeGreat je najbolj povedu. Sploh pa, si že kdaj videl kako se pravilno lotiš vaj v fitnesu? Moj nasvet:
Najdi si osebnega trenerja, da te bo vodil prve 3 mesece, drugače bo vse izguba časa.

kixs ::

Sej nima veze koliko je clovek star... napisano drzi prakticno za vsakega (moski/zenska, star/mlad...).

Fitnesa pa osebno ne uporabljam in ga tudi nikomur ne svetujem. Vsak se naj sam odloci kaj mu odgovarja in predvsem glede zelenih rezulatov.

Glavna ovira smo mi sami, ko se nam kdaj ne da... bomo drugic... motivacija je glavna. Cilji morajo biti jasni in ne smes takoj obupat. Na tehtnico kvecjemu 1x tedensko - zjutraj. Ko prebijes prvi mesec, postane vse skupaj ze skoraj rutina in se je tega lazje drzat.

thexfale ::

Katere vaje bi bile najbolj ustrezne za okrepitev ramen in trebuha?

kixs ::

MeGreat je najbolj povedu. Sploh pa, si že kdaj videl kako se pravilno lotiš vaj v fitnesu? Moj nasvet:
Najdi si osebnega trenerja, da te bo vodil prve 3 mesece, drugače bo vse izguba časa.


Vse kar je povedal, naj raje zase zadrzi!

kixs ::

Katere vaje bi bile najbolj ustrezne za okrepitev ramen in trebuha?


Klasika. Sklece, pocepi, trebusnjaki, dvig telesa (pull-ups) in razlicne tehnike izvedbe le-teh. Odvisno od tenutnega stanja in kaksne rezultate zelis lahko delas brez dodatne obremenitve. Sicer pa dodas kaksne utezi.

zile ::

Zakaj že? Povedal je točno to, kar se v 95% primerov naredi. Folk ne zdrži in obupa, predvsem ker grejo iz ene skrajnosti v drugo.
Če pa bo fant zagrabil z 100% vnemo in jasnimi, napisanimi cilji, bo pa eden izmed 5%, ki bo dosegel to, kar si je pred tem jasno napisal.
Če mu je cilj shujšat 20kg v 4 mescih je že to hudo narobe, samo za začetek.

kixs ::

Negativizem ne pelje nikamor. Zato sem rekel, naj to raje zadrzi zase.

Seveda ne bo mogel zgubiti 20kg. Se bo pa postava precej spremenila v 4ih mesecih, ce bo redno telovadil in pravilno jedel. Vse je samo na njemu, kar mislim, da smo ze dovolj poudarili.

lp

Scarface ::

V 4ih mesecih se lahko izgubi tudi 20kg. No big deal. Ja vem... ni zdravo.
Prav tako ni zdravo nositi odvečnih 20kg...
Been there, done that....

Kami ::

Kaj ti pomagajo mišice če je 1cm špeha čez. Bolj se bojo videle če shujšaš in jih tako poudariš kot pa da rataš še večji bivol kot si zdaj.
In od košarke NE BOŠ pridobil mase. Boš, če se s tem resno ukvarjaš in veš kaj in koliko moreš jesti. Ampak kot vidim ne veš, ker pač sprašuješ za osnove. V to al se poglobiš ful, alpa ne boš nič naredu.
Predlagam forum maxximum ali mojtrener ali the forum. Sej je tega dosti. In dejte si zapomnit. Pridobivanje mase in izguba maščobe ne gre. Sploh za začetnika ne. To delajo trenerji ki so 10let v tem in poznajo svoje telo


Ravno pri predebelih začetnikih je to pogost "pojav".

Tisto kar si ti napisal pa je ne resnično (temu se lahko najbolj približaš s raznimi protokoli kot so Ultimate diet 2.0 - kratke faze primanjkljaja in presežka, ter seveda temu tudi ustrezno prilagojen trening).

Tebe so najverjetneje "zavedle" razne prepovedane substance - takrat pa je to seveda možno (hkrati izgubljati maščobo in pridobivati mišično maso).

T0RN4D0 ::

Ne vem če je kje omenu da hoče met izklesano telo. Lahko da hoče samo več mišic, večjo maso, ne pa bit pozer :)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

14SLO88 ::

TORN zdei si povedu kar sm jst mislu...aja pa tm gor je napisu MeGreat da ne mors rect 17-letniku ki je samo pice in kebabe da naj dela po nekem urniku. A sm napisu oziroma reku da jem sam pice in kebabe...pica in kebab sta na mojem jedilniku, če lahko tko rečem 3x na mesec (če tolikokrat). Moj jedilnik je precej pester in je vsega dovolj, ampak verjetno jem preveč...to bom sedaj poskušal zmanjšati in s treningi pridobiti kondicijo in shujšati.

dzinks63 ::

Cilj si si zadal preveč kratkoročno. Takole na silo bi bila tole huda muka in napaka. Najprej moraš shujašti in uničiti maščobo. V tako kratkem času bi to pomenilo skoraj gladovno stavko. Torej uživanje samo raznoraznih sokov z vitamini, minerali in minimalno zaužitje vsega ostalega. Da se, samo ni pa to niti malo zdravo in priporočljivo. Drugo je pa nabijanje mišične mase na silo v tako kratkem času, prav tako no go. Lahko nabiješ težo, vendar spraviti jo samo v mišice v tem času je zopet zelo težko, prej se boš samo nazaj zredil. V glavnem tale tvoja misija 4mesecev je bolj kot ne misija-nemogoče. Če že, bi to moral delati pod stalnim strogim nadzorom zdravnika in fitnes trenerja.

Ker si mlad, ti svetujem, da se projekta lotiš premišljeno in počasneje kot si si sam zamislil. Opusti variato 4 mesecev. Delaj zdravo in po pameti na daljši rok. Recimo rok 12-15 mesecev bi bil kar optimalen. Torej najprej recimo 6 mesecev in po pameti shujšaj za 20Kg. Jej mešano hrano, zmanjšaj obroke, odreci se vsem prigrizkom in sladkarijam, ne jej zvečer po 6h. Poleg tega bodi fizično aktiven z športom ali fizičnim delom.

Ko boš prvi cilj dosegel in uničil maščobo se loti drugega cilja, večanja mišične mase. To bo naloga za drugo polovica leta ali še bolje 9 mesecev. Spremeniti moraš način prehranjevanja, predvsem povečati vnos proteinov zanemariti pa ne smeš tudi ostalih stvari. V tem obdobju se priporoča dodatno treniranje v fitnesu poleg ostale fizične aktivnosti. Prav tako je fino imeti osebnega trenerja, da ti sproti svetuje katere vaje delati in koliko.

Če se boš vsega striktno držal in boš hotel priti do zadanega željenega cilja, ga boš tudi dosegel. Z vsem skupaj boš potem prav ponosen nase, češ uspelo mi je. Dvignila se ti bo samozavest, boš v boljši kondiciji, močnejši, ter tudi vse skupaj vzeto se boš še precej bolje počutil.

kixs ::

ne jej zvečer po 6h


Od kje ti ta ideja??? 8-O

MeGreat ::

glej prvo kot prvo gre za fitnes veliko denarja. že za prehrano gre na mesec 150-200€ minimalno. karta je pa še nekje 50€
vredu če pač starši kupujejo potem ni panike

sploh pa bo po dieti zgledal nikakvo, kože bo preveč, mišic pa nobenih.
definitivno probaj ampak eni imajo slabo genetiko in šele po letu trdega treninga zgledajo tako kot da so že kdaj bili v fitnesu

pa da ne bom samo krizitiral. imej tak trening da vedno spreminjaš ponovitve in vaje npr za prsa, enkrat naredi 4 serije po 20 ponovitev, drugič 4 serije po 3-5 ponovitev(enkrat bench z palico, enkrat ročke, enkrat dipsi..). seveda reguliraj težo

kixs ::

Ne propagiram fitnesa. Kupis par rock in to je to. Nekaj denarja pa bo vseeno slo.

Clovek tudi nima 300kg, da bi imel ne vem koliko odvecne koze!? Kar sem mu predlagal je precej na izi husanje in skupaj s sportom mu bo uspelo tako shujsat kot tudi oblikovati postavo. Ne govorim zdaj, da bo neki hud mister Universe, ampak vsaj neko obicajno mosko postavo.

Ne vem kako zdaj izgleda. Lahko je cisto v redu in ima samo malo trebuha.

Prehrano ne potrebuje nic posebno, obicajno kar najdes v hladilniku. Gre se samo za to, da ne poje prevec na enkrat. Ampak manjse obroke veckrat na dan. Tako nikoli nisi zares lacen. Zato je tudi tista varijanta, ne jej po 18h, nesmiselna in tudi kontra-produktivna. Telo namrec potrebuje energijo (hrano), zato je stradanje najslabsa mozna varijanta.

Se mi zdi, da prevec na pamet govoris.

MeGreat ::

po zadnjem postu se vidi kdo govori na pamet in teorizira. sem siguren da se ti s tem ne ukvarjaš redno.

14SLO88 ::

Se pravi hujšanje potem pa mišice bi biu povzetek usega tega...jesti čimbolj raznoliko in zdravo hrano ter se čimveč gibati. Jesti večkrat na dan v manjših količinah. Še kaj?

No ja jst vam po pravic povem...jst sm si sebe predstavlu nekak tko: 1. da shujsam za nekje 10kg ali več potem, pa da pridobim na mišicah. Zdei poskušu se bom držat tega.. jej malo!

kixs ::

po zadnjem postu se vidi kdo govori na pamet in teorizira. sem siguren da se ti s tem ne ukvarjaš redno.


Cestitam :))

14SLO88:
si ze zacel? ;)

14SLO88 ::

dons 1. resni trening in moram priznat da sm kr precej zmatran, ker smo zjutraj meli v šol šporno in sm delu v fitnesu potem na treningu delal ko nor po treningu pa nekaj vaj z ročkami...za večerjo sm pojedu 300gramov puste skute (sem slišal od pro-jev, da je to dobro po treningih-za mišice predvsem). Jutr se začnem ukvarjatiz prehrano in tem stvarem:)

kixs ::

Pusta skuta ima precej proteinov in "malo" mascob, kar je dobro za rast/ohranjanje misic. Namesto skute lahko jes tudi tuno ali piscanje meso. Pac malo kombiniraj, da se ne bos navelical iste prehrane.

Zheegec ::

Hitreje boš res hujšal s tekom ali čem podobnim, samo lahko vseeno greš kar na fitnes.

Sam sem se kar zredil odkar sem nehal hoditi na fitnes (nisem zmanjšal vnosa hrane), sedaj pa sem spet začel hoditi na fitnes. To pomeni, da počasneje izgubljam maščobo, kot če bi tekel ali kolesaril, samo hkrati pridobivam na mišični masi. Jem enako, kot sem že prej.
Na začetku sem v 4 mesecih pridobil 5Kg na teži (pričakovano), sedaj pa imam že 3 mesece enako težo (čedalje več mišične mase in manj maščob), tako da sem kar zadovoljen... Imam pa še kar nekaj dela pred sabo, do poletja še ne bo tako, kot bi si želel :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

JebatGa ::

Jutr se začnem ukvarjatiz prehrano in tem stvarem:)

Kolikokrat sem že slišal od raznih ljudi: jutri pa zagotovo začnem manj jest, telovadit in hujšat. Svaka ti čast če se boš tega res držal

tsh2 ::

jaz se že leta gibam (da zašvicam) vsaj eno uro čisto vsak dan, tako da nisem čisto brez mišic. imam pa tudi malo trebuha, ker preveč jem (178cm, 77kg). po tejle karti http://www.nhlbisupport.com/bmi/ sem ravno na meji med normalne težo in preveliko težo. zdaj nameravam to popraviti z dodatno telovadbo in boljšo prehrano. moj načrt je pa bolj amaterski, ampak mislim da dober: neko vajo delam kakor hitro morem, kolikor ponovitev lahko naredim brez pavze. potem malo počitka, da se oddahnem, in grem na naslednjo vajo. vsak dan dodam novo vajo, kar me dodatno motivira, da telovadim vsak dan. vsak dan naredim pri vsaki vaji vsaj eno ponovitev več. ideje novih vaj dobim kar na youtube videih, naprimer: . vaje si zapisujem v excel.

po pol meseca take telovadbe sem šele prišel v neko kondicijo in rutino, da nisem več zjeban naslednji dan po telovadbi. do zdaj sem nabral 19 različnih vaj, ki mi vzamejo približno pol ure na dan. trenutno naredim brez pavze največ: 27 sklec, 22 sklec z nogami na klopi, 57 počepov, 30x2 počepov z eno nogo na klopi, 6 dvigov na lojtri (samo!), itd. bi se dalo več, tudi 40 sklec naenkrat, ampak potem bi bil preveč zmatran.

hraniti se nameravam pa takole (nobena posebna znanost, tudi bolj amatersko): zjutraj pojem malo več oziroma kolikor mi paše, potem pa vsako uro-dve en grižljaj, oziroma ko mi zapaše en grižljaj ali dva kakšnega krompirja, prepečenca, sadja(jabolka, pomaranče...), zelenjave(fižol, zelje,...), meso+kruh... pač kar je na razpolago oziroma kar je bilo za južno. pogruntal sem, da če ješ tako po grižljajih je bolj užitek jesti, kot če se za južno napokaš, da te potem boli trebuh in si ves zmatran in zaspan, ker mora želodec na polno delati. čez dan razporejeni pogosti grižljaji pa te nasprotno lepo poživijo. trenutno še jem sladkarije in se enkrat na dan preveč napokam, navadno preden grem spat (od tod tudi trebuh predvidevam). to nameravam v prihodnosti popraviti, ampak za zdaj še ne. :)

za izgubo teže (predvsem trebuha) bi bil kakšen enotedenski sadno-zelenjavni post, in vmes kak dan samo sokovi, juhe in voda, najbolj učinkovit. sem že enkrat naredil tak post in sem kar dobro izgubil težo v štirih dneh. ampak je pa zajeban psihološko, tako da ne vem, če se mi da še enkrat. bomo videli.

šprint je tudi zelo dobra vaja za mišice, če pogledaš šprinterje jih je sama mišica. se mi zdi, da ga je najbolje delati takole: šprint, hoja, da se oddahneš, naslednji šprint, spet hoja, itd. do zdaj sem na ta način šprintal enkrat in sem bil potem zelo zmatran, ko sem prišel domov in kasneje zvečer. šprintal na navaden način pa sem zelo pogosto v preteklih letih in vem da je zelo učinkovit, ker ti je potem še nekaj naslednjih ur kar naprej vroče.

moj namen te telovadbe pa je predvsem boljše počutje, zdravje in urjenje discipline. lepše telo pride šele na tretjem mestu. nimam nekih kratkoročnih ciljev ker nameravam takole telovaditi stalno od zdaj naprej, ker se splača.

Tomaz Eruj ::

ja... prehrana fantki prahrana.
jajca, mleko, razni kosmiči, piščanci, ribe, manj živalskih maščob, dosti ogljikovih hidratov toda čim manj kristalnega sladkorja, pa še kaj... kaj pa ti ješ?

fitnes naprave so lahko nevarne če jih ne znaš uporabljat.
&#161; &#477;&#633;&#477;&#613;&#647; &#305;&#613;

zile ::


14SLO88 ::

no danes sm meu spet trening...sem se spet dobr zlaufu...pol sm meu pa se doma 15min na kolesu (mal menu lahko-tezko) potem pa se malo vaj za odriv+trebusne in pa se nekaj ponovitu z rockami:)

Denis15 ::

Jaz mam pa 56KG pa sem velik okrog 1.70. Kaj pa naj jaz delam da bom močen? :)
xD
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fitnesiranje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12222544 (20517) egonk
»

Kako se zrediti? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24773217 (63452) thramos
»

Pridobivanje Mišične mase??? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23037597 (28002) CleanPower
»

Kako pridobiti maso? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23926103 (15280) CleanPower
»

Zdravje - bildanje (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27730326 (20436) Avenger

Več podobnih tem