» »

Fitnes-trening

Fitnes-trening

1 2
3
»

zile ::

Ja dobra stran! Poučna predvsem. Zanimiva video vsebina :D

tsh2 ::

da napišem moje izkušnje po 55 dneh telovadbe (9 dni nisem telovadil vmes):

nek japonec je naredil poskus: prva skupina je telovadila zmerno eno uro na dan, druga skupina pa samo 4 minute na dan ampak zelo intenzivno po Tabata metodi. po enem mesecu je izmeril rezultate in ugotovil, da je druga skupina bolj napredovala. tule je dobra tabata ura: http://www.beach-fitness.com/tabata/

razvil sem svojo metodo, ki je bazirana na Tabata metodi, z razliko, da je še bolj intenzivna: izbereš dve vaji, ki sta rahlo različni ampak uporabljata skoraj iste mišice (sklece+dviganje uteži, počepi+stopanje s stola,...). delaš prvo vajo, ko ne moreš več greš delati drugo vajo, ko te ne moreš več spet prvo vajo itd. nobenega počitka vmes. vsakič narediš čimveč ponovitev (ponavadi se št. ponovitev zmanjšuje za polovico). menjavaš tako dolgo, dokler ne moreš narediti nobene ponovitve več, oziroma čim manj (odvisno od vaje).

zadnjič sem delal počepe na eni nogi (ne polne počepe, podpiram se z roko za ravnotežje, druga noga je na klopi). druga vaja je bila pa stopanje s stola z utežmi v rokah. trajalo je dobrih 10 minut. na koncu je vse teklo od mene in majica je bila čisto mokra od švicanja. bilo mi je tako vroče, kot bi tekel poleti na soncu, ko je 35 stopinj. (to bo nemogoče delati poleti, ker bo preveč vroče.)

počitek ene 10 minut in izberem naslednji 2 vaji, da natreniram vse mišice telesa. prej naredim še eno raztegovalno vajo, ker se v teh 10 minutah kar ohladim. za natrenirati vse mišice vzame ene 2 uri. potem pa ne telovadim toliko dni dokler me boli kakšna mišica (zdaj že 4 dni ne telovadim ker me mišice v nogah v mečih nočejo nehati boleti od take intenzivne telovadbe).

prehrana: ob vsakem obroku jem regrat oz. solato. to pomaga da sem dlje sit. kaj bolj okusnega kar ima več energije pa prišparam za pred telovadbo, da imam potem več energije za telovaditi.

MeGreat ::

definitivno je tabata dober način. oziroma vsak način kjer zabiješ pulz v višave bo dober za izgubo maščobe

Ciklamen ::

MeGreat, to je ravno napaka.

Pognati pulz na višino Mount Everesta je ravno napaka, saj se pri tem ne topijo maščobe, pač pa škoduješ svojim mišicam z tem.

Maščobe se bodo topile pri nekje 120-130 pulza, vse kaj je več, je samo mantranje samega sebe.
- End of the Post ->

MeGreat ::

ja to slišiš v vsakem fitnesu. sicer gre mogoče več trigliceridov med samo vadbo, ampak tabata pa pospeši cel metabolizem in gre na račun tega veliko več kalorij. sploh pa glede na vložen čas

pa poglej šprinterje ali pa maratonce. oboji brez maščobe ampak eni imajo mišice

martincek1 ::

Pa naj roma v to temo, če že nekam mora :)

Stvar je sledeča:

Pred točno letom dni sem si zlomil desno zapestje. Sicer sem pred tem že imel 2x zlom roke(tudi zapestje-levo), ampak nisem čutil nobenih posledic. No po tem zlomu še vedno čutim, da enkrat ni bilo vse v redu z njim :) Pred kakšnimi tremi meseci sem začel izvajati sklece (na dlaneh, normalen položaj), prvi dan sem uspel narediti dve, potem pa v roku kakšnih treh tednov prišel do 10+10+10+10+10. To sem ponavljal še kakšen teden in po izvajanju sem spet čutil rahlo bolečino v zapestju, zato sem izvajanje zelo omejil.

Sedaj sem odločen, da se spet bolj resno posvetim treningu, da pridobim obliko telesa. Telo imam sicer OK oblikovano, vendar brez mišic(razen nekaj malega od sklec). Zadnja dva dneva sem že delal pull-upse, ampak zaenkrat več kot 3 naenkrat še nisem uspel izvesti. (da ne govorim za tiste z glavo pred drogom, naredim enega samega)

Teža: ~78kg
Višina: 192cm
19 let

Zanima me predvsem kakšne vaje priporočate. Sam sem razmišljal o sledečih:
-Sklece(s pestmi na mehki podlagi) in sklece z nogami na klopi
-Dvigovanje telesa (pull ups) in dvigovanje telesa z glavo pred drogom
-Počepi
-Trebušnjaki
-Tek

Bi kakšno vajo dodali, kakšno izpustili? Bi moral nujno dodati kakšno vajo? Lahko to vse izvajam vsak dan ali raje razdelim po dnevih? Trening bo seveda primeren obremenitvi, ki jo zapestja zaenkrat zmorejo, ker si niti podrazno nočem škodovati.

Je mogoče kdo, ki se je ubadal s podobnim problemom po zlomu zapestja?

Drugače pa glede na to, da so povsod prisotna vprašanja o prehrani lahko povem da prehrane ne mislim spreminjati, edina stvar, ki jo bom zmanjšal je vnos kruha, ki ga pojem ogrooomno pri skoraj vsakem obromku in je edina stvar, ki me napihne. Jem zelo zdravo, seveda z veliko sadja, zelenjave, oreščki, semen, tunine sem pa tja, riž itd...

lp

ripmork ::

Pull-upsi so precej naporni (govorim za tiste pravilno izvedene, počasne:)... če napreduješ po zgolj nekaj ponovitev v celem mesecu je to super.
Če zaenkrat tri narediš, si lahko pomagaš tako, da nekaj časa delaš predvsem negativen del vaje (stopiš na pručko, se spustiš, repeat). Mišica je v negativnem delu (raztezanje) močnejša in ko se bo ob večjem številu negativnih dvigov hrbet na tak način v začetku malce hitreje okrepil, bo tudi pozitiven del vaje (dvig) hitreje postal lažje izvedljiv.
Pull-upsi z glavo naprej... pomenijo dodaten stres na sklepe ramenskega obroča (ramena sploh so majhna mišična skupina, s katero je treba previdno ravnat). IMO so navadni push-upi (ne chin-upi) dovolj dobri in učinkoviti.

Sicer pa fajn plan.
Razdelitev vaj... za začetnika (definicija začetnika: zadnje pol leta nisi intenzivno vadil vsaj 3x na teden) je najbolj primerno najprej razvit core telesno moč - vsak trening celotno telo. Hiter, učinkovit trening s čim manj premori, kompleksne vaje, kjer dela čimveč mišic. Sčasoma, ko se mišice občutno ojačajo in potrebujejo več časa da jih "uničiš", pa se začne taktiziranje in lokaliziranje posameznih delov. Kompliciral pa ne bi v nobenem primeru. Važno je le, da dovolj kvalitetne hrane poješ ter se ne prenatreniraš (da ne bi npr. vsak dan vadil). Ter pravilna izvedba vaj. Bolečina v mišicah je OK, bolečina v sklepih = not ok.

Morda bi za noge dodal še kako vajo za zadnji del noge (nožni biceps). Ob počepih si pretežno nabildaš prednjo stegensko mišico, obstajajo vaje, ki bolj enakomerno in celostno razvijejo nogo (izpadni koraki).

sklece na pesteh(na podlagi, po želji) ali pa tako, da so izvedene s tistimi ročaji (če so uteži prave oblike lahko tudi te uporabiš).

drugače pa močno priporočam ogled Scooby workshop videov. Poguglaj. V znanju je moč, drži ta rek kot pribit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ripmork ()
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fitnesiranje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12222454 (20427) egonk
»

Kako se zrediti? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24773046 (63281) thramos
»

Pridobivanje Mišične mase??? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23037545 (27950) CleanPower
»

Kako pridobiti maso? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23926079 (15256) CleanPower
»

Zdravje - bildanje (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27730291 (20401) Avenger

Več podobnih tem