» »

Zdravje - bildanje

Zdravje - bildanje

Loki ::

a fitnes drugace nic ne vpliva na rast (v visino)? ker recimo tisti, ki prakticirajo snatch ali clean and jerk, so stari 20+ (ne veliko vec) in glede na tezo in videz morajo biti kar nizke rasti.
I left my wallet in El Segundo

whatever ::

A ni pravo zaporedje jerk, snatch, clean?:D
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

MeGreat ::

To so vaje za powerlifterje, in to res najbrž za mlade ni najbolj priporočljivo, saj je tehnično zelo zahtevna vaja in veliko možnosti je da jo boste izvajali narobe

Kami ::

Ne za powerlifterje ampak za olimpijske dvigovalce uteži, to je pa nekaj čisto drugega :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kami ()

MeGreat ::

Kar je več ali manj isto?

spinner ::

Sem bral malce prvo stran in moram rečt, da opažam na velik forumih, da si folk "zmišljuje" stvari in hoče bit pametn. Namreč vsak govori po svoje. Js u bistvu sploh nevem komu nj verjamem. Tko da če hočte res kej vedet rajš vprašite enga z ziher izkušnjami, ne pa kr ene na računalniškem forumu. Sej ne rečem, da mogoče ne veste ampak velik različnih teorij sm slišu, ki nasprotujejo druga drugi.

PS: Zadnji post leta 2008 je padu lih na moj rojstni dan :) hh

BigWhale ::

And Necro of the Day award goes to you! :>

PS: A se nisi slisal, da smo racunalnicarji najpametnejsi na svetu? Vse vemo!

ViperR ::

Kaj predlagate, da delam da bi dubu vec misic na rokah? Star sm 15 let pa treniram rokomet.. In je res, da se do 20 leta nesme hodit v fitnes, ker do takraat se rasteš?

Zheegec ::

Lahko hodiš v fitnes, ampak do neke meje. Pač ne delaš na polno na masi/definiciji, to delaš kasneje. Prej ti pa kakšnih par Kg preveč sploh ne bo škodilo.

Drugače pa več delaj na tricepsu in prsnih mišicah in ne toliko na bicepsu. Mogoče biceps že zgleda največja mišica na roki, ampak ni :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

ViperR ::

Kko pa nabildam prsne misice? kasne vaje naj delam? A sklece kej pomagajo npr. ce nardim 3x po 50 sklec(zjutrej, opoldne, zvecer)? in kolk kil bi blo dobr, da bi imel c sm velik 170cm(zdej mam 58)?

MeGreat ::

25kg cementa na hrbet pa delaj sklece. to če boš delal z 58kg ne bo nič

DimmniBurek ::

Za prsa osnovna vaja, torej Bench press, nekdo naj ti nujno pokaže pravilno izvedbo. Raje manj kg pa pravilno zadeti mišico kot pa se nekaj preseravati z velikmi kilami, pa delati narobe, pa še kakšno poškodbo stakniti...
Za biceps je pač kriva štanga lai ročke, isto delaš počasi, triceps pa je ozki bench press ali skullcrusher. Poglej si na internetu
There Is No Stronger Drug Than Reality

MeGreat ::

kdor bench press dela narobe si pa nagrado zasluži ;)

Music Man ::

Ena napaka je ta, da držiš roke preveč skupaj - potem bolj obremenjuješ druge mišice, kot pa prsne. Druga napaka, katero sem pa jaz delal od začetka pri bench pressu, pa je bilo nepravilno dihanje. Namreč zrak sem zadrževal pri dvigovanju in od začetka (pri manjših težah) je še šlo, nato pa se je pri eni teži ustavilo in ni šlo nikamor več naprej, dokler se nisem naučil pravilnega dihanja: ko drog z utežmi spustiš dol, vdihneš, ko ga pa dvigneš, pa kar se da globoko izdihneš. Sliši se preprosto, a ko delaš vajo, se kaj hitro spozabiš in začneš narobe dihati.

Pa seveda pri vsem tem je važno da dovolj in pravilno ješ. Brez konstantega dotoka beljakovin mišice ne morejo rasti, vendar beljakovine niso vse - ogljikovi hidrati, vitamini, ... tudi na to ne smeš pozabiti ;)

Priporočam pa ogled tega YouTube kanala: LINK. Tale tip zelo dobro razloži vaje, opozori tudi na najpogostejše napake pri teh vajah, poudarja pomen pravilne prehrane, pa tudi dosti humorja vnese v svoje filmčke :)

tsh2 ::

npr. ce nardim 3x po 50 sklec(zjutrej, opoldne, zvecer)?


po mojih izkušnjah bo bolj učinkovito, če boš naredil te sklece naenkrat, in ne razprešno čez dan: torej za 160 sklec: 8 x 20, vmes pa vsakič okoli pol minute odmora.

kixs ::

Sklece so cisto cool, samo, ko jih enkrat delas po 50 na enkrat, je cas, da naredis kaksno variacijo. ;) Pred leti sem jih naredil 130 na enkrat (klasicnih), pa mi je potem postalo brezveze :))

Npr.:
1. eno nogo v zrak in jih menjujes vsakih 5 sklec,
2. obe nogi na stol,
3. roke cisto skupaj v diamantni polozaj (razklenes palec in prstanec, nato das skupaj obe roki tako, da se levi palec dotika desnega in enako prstanec - dobis obliko diamanta ali tudi srca), noge narazen,
4. roke cimbolj narazen,
5. menjaj tudi tempo. Eno serijo cisto pocasi, tako, da se ustavis za dobro sekundo na dnu, ko si zgoraj se ne ustavljas, drugo serijo normalno, tretjo pa cimbolj hitro,
6. komolca cisto ob telesu, roki pod rameni,
7. kombinirana vaja: normalna skleca, eno koleno dvignes k prsim, das nogo nazaj, se vstanes in takoj skocis kok gre z rokami v zrak. Ponovi vajo tako, da kombiniras noge.
8. itd...

Nabavis si lahko tudi rocke za sklece, tako jih lahko delas se nizje (dobis jih tudi v Hervisu).

DimmniBurek ::

MeGreat, mogoče ti bo v pomoč da 75% ljudi dela bench press narobe. Vsaj kakor jaz vidim po fitnesih. Roke preveč skupaj, spuščajo do 10cm nad prsmi, ali vsaj brez pavzice na prsih. Nekateri palco odbijejo od prs(ker je lažje tako dvigovati), dvigujejo hitro, špuščajo še hitreje.
Pravilno izvajanje je vedno počasno, kontrolirano z maksimalno psihično(in fizično kajpak) koncentracijo na določeno mišico. Na prsih se ustaviš za pol sekunde in spet počasi, ne sunkovito!, dvigneš. Paziš na dihanje kot je kolega prej omenil in to je to. Ko boš začel pravilno delati bojo tudi rezultati boljši.

Je pa seveda odvisno kaj hočeš. Vzdržjivost, masa, moč...
There Is No Stronger Drug Than Reality

tsh2 ::

imam 3 vprašanja:
1. a je normalno, da mišice bolijo drugi dan po telovadbi, prvi dan pa ne? (telovadim zvečer, drug dan nič ne bolijo, tretji dan pa)? govora je tu o prsnih in mišicah na hrbtu zgoraj. namreč nisem siguren, a je to samo moj napačni občutek, a je to ena znana stvar, za katero še ne vem.

2. je res, da če te mišice drugi dan-dva ne bolijo, ne boš pridobil mišične mase in si telovadil brezveze? tako naj bi baje rekel schwarzenegger (no pain no gain).

3. kdo peče ovseni kruh za proteine? ker naj bi proteine moral jesti pogosto in bi bilo pripravno, če bi lahko jedel kruh za proteine, ker ne moreš stalno jesti mesa, jajc, fižola ali mleka, kruh pa lahko.

kixs ::

1. odvisno kaksen urnik imas. Ce delas vsak dan, sicer drugi sklop misic, te bodo misice vedno bolele, vsak dan druge ;) Js se glede bolecin ne bi sekiral.
2. delaj vaje pravilno, delaj relativno kratke serije (med 8 in 15 ponovitev), zadnji dve ponovitvi morata biti zelo tezki. Misice se vedno obnavljajo in gradijo. Bolj kot telovadis, bolj jih moras obremenjevat (vedno tezje utezi). Bodi pozoren, da imas vsake toliko casa pavzo (npr. treniras 6 dni v tednu, 7 dan pocitek, nato 4 teden v mesecu samo kardio)
3. ovsenega kruha ne bos dobil (ali se morda motim?) Dobijo pa se proteinske tablice. Ampak ne prevec pretiravat z beljakovinami. Telo potrebuje predvsem uravnotezeno prehrano. Po treningu lahko malo bolj prevesis na beljakovine, ne pozabi pa, da misice potrebujejo tudi OH za "recovery" (morda te tudi zaradi tega malo cudno bolijo misice?).

lp

DimmniBurek ::

Telo potrebuje B, OH in tudi maščobe! Predvsem kvalitetne vire za vse troje!
B: meso, jajca, ribe(konzervirane tune, tudi light sardele!), skuta, whey oz. beljakovinski praški(če malo preračunaš dokaj poceni in najbolj kvaliteten vir)
OH: riž, testenine, ovseni kosmiči, polnozrnate stvari
M: olivno olje, omega3 kapsule oz. ribje olje(6-10g na dan), makadamijevo, lešnikovo... olje - priporočam dobro olivno ker una so draga za znoret.
Če maš v vsakem obroku 30-40g B in 20g M je to OK. OH pa imej po potrebi, če ne pridobiš dodaj, če pridobivaš še špeh malo odvzemi.

Musklfibr imaš neglede na hrano, bolj je odvisno od človeka do človeka, treninga, raztegovanja in tko naprej. Jaz sem mel po hardcore treningin nog glih nekje do drugega treninga(1teden) hud musklfibr. Včasih tako hudega da nisem mogel normalno po štengah. Ni pomagal ne magnezij, ne raztegovanje, ne kardio. Sedaj sem pa navajen, ker veliko prekolesarim in je musklfibra ustrezno manj.
There Is No Stronger Drug Than Reality

kixs ::

Misice te bodo vedno bolele po dobri vadbi in takrat ko se se niso navadile na to vadbo. Se pravi, ko zacnes z novo rutino. S casom se misice navadijo, privadijo, naucijo, natrenirajo... in bolecina pocasi izgine. Zato moras vedno menjat rutine in postopoma dodajat obremenitev - glede na postavljene cilje (masa, hujsanje, izguba mascob, kondicija,...).

tsh2 ::

ma sem zdaj videl da ovsen kruh sploh nima toliko beljakovin (12%), še manj kot pšenični kruh (16%). tudi nekatere druge zelenjave imajo kar nekaj beljakovin: surova koleraba 15%, solata 18%, mleko 22%, fižol 24%, špinača 30%, cel jajc 35%... ni veliko razlike. je pa res da sadje nima skoraj nič beljakovin.

moj cilj je uvesti rutino prehranjevanja, da vsak obrok vsebuje surovo zelenjavo in beljakovine (poleg OH/maščob seveda, saj drugače se ne da, razen če bi jedel samo beljake.). zelenjava poskrbi, da je človek dolgo sit, konstantna dobava beljakovin v hrani pa naj bi omogočala rast mišic. jesti zelenjavo samo ima bolj slab okus, če pa jo obenem ješ z drugo hrano pa je celo bolj okusno kot brez zelenjave. se strinjam, da je treba jesti čimbolj raznoliko hrano. tudi malo sladkarij, ampak samo direktno pred telovadbo (za motivacijo :).

IVo ::

Da te mišice bolijo drugi dan in ne prvi dan po treningu je čisto normalno. Pri meni se to dogaja pri nekaterih mičišnih skupinah kot so npr. noge, pri katerih je trening precej bolj naporen. Pri drugih je prisoten že naslednji dan. Sladkarij pred treningom jaz ne svetujem, preveč dvignejo raven sladkorja in to ravno med treningom ni QL. Pojej kakšno banano... Oz. sladkarij sploh ne jest... no ok sladoledi so ql oz. celo priporočeni... Glede treningov pa se strinjam s kixom; vsak trening dvigni težo za cca 5-10% (no vsaj probaj dvignit; če ne vsak pa vsak drug, ne pretiravat saj lahko hitro pride do poškodb).

DimmniBurek ::

@ tsh2
Ne moreš gldeati zelenjave ali mleka za VIR beljakovin. Teh beljakovin niti ne štej v seštevek. Zakaj ne? Ker je aminokislinska(B so sestavljene iz več AK) sestava dokaj slaba.
Najbolj popolno živilo je CELO kokošje jajce. Ima odlično AK sestavo, vsebuje pa še zdrave maščobe, ki ti dajo energijo. Jaz ponavadi kar 4cela pojem brez hidratov. Je pa dobro da se kombinira zraven jajc vlaknaste OH, zaradi maščobe in možnega dviga slabega holesterola. Tako da zraven jajc ne jesti belega kruha in cukra pa bo.
@ kixs97
Se strinjam, to da iz treninga v trening dvigaš težo je zelo pomembno za napredek. Predvsem pa če daš na treningu 110% je napredek skoraj siguren.
There Is No Stronger Drug Than Reality

A. Smith ::

Sklece so cisto cool, samo, ko jih enkrat delas po 50 na enkrat, je cas, da naredis kaksno variacijo. ;) Pred leti sem jih naredil 130 na enkrat (klasicnih), pa mi je potem postalo brezveze


Jih začneš delat z eno roko, pa imaš spet izziv.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

tsh2 ::

kaj bi se mi bolj splačalo narediti: 2x 40kg dumbbells ali 1x 40kg barbell (utež z dolgo štango)? dumbbelli bodo pretežki, barbell pa prelahak, pa se ne morem odločiti. kaj bo bolj uporabno? prvotno sem nameraval narediti barbell z zelo dolgo ročo, da bom imel lahko roke tudi čisto razširjene.

slike:




7 litrsko kantico sem napolnil z betonom. 1 liter betona je težak 2.5 kg. tudi druge uteži sem naredil na podoben način. zelo enostavno, rabiš samo pesek, cement, železno štango, 4 enake kante, dve prijemalki in vaservago. zmešaš pesek in cement v razmerju 3:1 z vodo in pustiš sušiti 2 dni.

a kdo pozna kakšne dobre vaje za tole vzmet:


na internetu je težko kaj najti.

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: WarpedGone ()

Music Man ::

A mogoče kdo ve, kjer se da dobit tiste jermenčke za zapestje, ki ti razbremenijo zapestja pri nekaterih vajah (npr. pull-ups)? Jaz namreč delam navpično veslanje (upright rowing) in od začetka še ni bilo težav, sedaj pa sem prišel do teže, ko zapestja ne zdržijo več, medtem ko bi ramena še lahko dvigala. Zato mislim da bi bili tisti jermenčki dobra naložba, tudi zato, da se izognem poškodbam zapestij. Če ne veste na kaj mislim, si poglejte tale filmček:

ARAGONNN ::

imam 14 let in bi rad pridobil na misicni masi na trebuhu in rokah. ali mi lahko kdo pove kaj naj delam in kaj je najbolje da pri tem tudi uzivam (sadje)??

steev ::

A mogoče kdo ve, kjer se da dobit tiste jermenčke za zapestje, ki ti razbremenijo zapestja pri nekaterih vajah (npr. pull-ups)? Jaz namreč delam navpično veslanje (upright rowing) in od začetka še ni bilo težav, sedaj pa sem prišel do teže, ko zapestja ne zdržijo več, medtem ko bi ramena še lahko dvigala. Zato mislim da bi bili tisti jermenčki dobra naložba, tudi zato, da se izognem poškodbam zapestij. Če ne veste na kaj mislim, si poglejte tale filmček:

Mi smo to kar sami nardil. Lahko pa pogooglaš za kako fitnes internetno trgovino. Jih tudi sobiš samo so predragi pomoje (raj daš za proteine).
:|

Music Man ::

A mogoče veš kako se jim reče? Namreč če iščem po "jermenčki za zapestje" seveda ne najdem nič pametnega ;) Bi jih tudi jaz naredil sam, samo jih nisem videl še od blizu, pa niti ne vem po kakšnem principu delujejo. Približno si predstavljam, vendar to približno predstavljanje se lahko odrazi v kasnejših poškodbah zapestja, tega pa seveda nočem...

ARAGONNN: poglej si tale dva linka:
http://www.scoobysworkshop.com/schedbeg...
http://www.scoobysworkshop.com/nutritio...
Sadje je sicer pomembno (vitamini), vendar od samega sadja ne bodo nič rasle mišice. Pomembne so ti beljakovine, teh pa je največ v mesu, siru, jajcih, soji, ... imaš tudi beljakovinske praške, kateri so relativno najcenejši vir beljakovin, vendar ti jih od začetka ne priporočam. Ne da bi bilo kaj narobe z njimi, samo raje najprej poskrbi za kvalitetno uravnoteženo prehrano, potem sčasoma pa po potrebi lahko dodaš tudi praške na svoj vsakdanji jedilnik.

steev ::

Na dnu poglej!

Edit: Kako delujejo pa naj ti nekdo iz fitnesa pokaže.
:|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: steev ()

CleanPower ::

Na prsih se ustaviš za pol sekunde in spet počasi, ne sunkovito!, dvigneš.

zakaj ne sunkovito? kaj pa če treniraš za eksplozivnost?

Music Man ::

Tnx steev :)

Avenger ::

Bench press... kaj vse sem že videl folk počet pri tem. Zadnjič sem videl enega modela, ki ga je očitno kolega pripeljal v fitnes in je potem delal isto kot on. Gor si je dal po 20 kil, se pravi 60 kil vse skup in bi si že pri prvem liftu odsekal vrat, če ne bi kolega pazil nanj. Potem je dvigal čisto počasi, spustil pa kot da bi odklopil, vsaj dvakrat je zadel ob prsni koš.

Tsh: dej ne ga srat s tem. Ne morš met fiksne uteži no. Kako se boš pa ogrel in večal težo oziroma menjal težo za različne vaje? 40kg za bench ni velik, za rame pa je, kako pol? Če hočeš doma delat, si enostavno kupi.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

tsh2 ::


Tsh: dej ne ga srat s tem. Ne morš met fiksne uteži no. Kako se boš pa ogrel in večal težo oziroma menjal težo za različne vaje? 40kg za bench ni velik, za rame pa je, kako pol? Če hočeš doma delat, si enostavno kupi.


fiksne uteži so po moje še boljše kot tiste, ki jih moraš vsakič nameščati. manj dela. skoraj zastonj lahko naredim kolikor hočem uteži. rabim samo železno palico (jih leži dovolj tu okoli pri nas doma, lahko bi bila pa tudi močnejša lesena, če ni železne), pesek in cement. nisem pa nek profesionalec in tudi ne nameravam biti. nekaj mišic pridobiti za zdravje in dobro počutje in to je to. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tsh2 ()

tomasaki ::

pozdravljeni. mam 18 let. v osnovni šolo sem redno vsak dan delal 300 trebušnjakov ( na dan) po 50, 6 serij. razvele so se mi trebušne mišice. k leti pa sem ratal "len" pridobil sem si trebuh, ki nevem kako ga odpravit. rad pa bi se še nabildal v mišicah. sedaj vsak dan 200x dvignem utež 7kg., jem proteine znamke: universal creatine:
. po enem mesecu se mi ne pozna skoraj še nobene moči. kaj naj naresim. (delam pa tudi kar nekaj fizičnega dela) hvala za vaše odgovere več vnaprej, hvala za vašo pomoč.

Steinkauz ::

http://scoobysworkshop.com/

Za pridobivanje mišic moraš malo ponovitev pa velike obremenitve.
7kg se telo takoj navadi in je tistih 200x bolj kardio kot ne :)

carcar ::

glede na to da še ne veš kaj so proteini in jih ne ločiš od kreatina, ti prvo predlagam da si preberš kakšen forum, ki je prav namenjen fitnesu ( od maxximuma, prosporta...) šele nato pa jej dodatke.

Zakaj folk misl da če ješ dodatke da boš večji, močnejši.... Kaj je najbolj pomembno pri fitnesu in dobivanju mase oziroma definicije: 1. PREHRANA !!!!!! 2. vadba 3. dodatki (ki pa so le pika na i in ti ob neupoštevanju točk 1. in 2. prav nič ne bo koristilo...)

PINki ::

To kar ti ješ je kreatin, kar ni isto kot proteini... Z 7kg utežjo pa res nemoreš dobit na moči lol, če si že navajen na to težo da jo kar 200x dvigneš. Pa ne delat sam bicepsa, da ne bomo mel še enega Valentina >:D

guest #44 ::

kakšen trening priporočate za tak full body workout?

ubistvu meni je samo bildanje dolgočasno za crknit. pa jz hočem tako bolj zdravo fizično sposobno telo. tej hudi bilderji se mi zdijo da bi po 1 km teka izpustili vn pljuča.

ubistvu iščem nek oblj vojaški trening...vzdržljivost in moč ob enem. pa ne rabim bit neki uber širok.

mate kako idejo?
tek, plavanje, bildanje,...

tsh2 ::


ubistvu meni je samo bildanje dolgočasno za crknit.


moraš si zadati cilje pa bo bolj zanimivo. cilji pa naj bodo, kakšno težo bi rad dvignil s koliko ponovitvami čez recimo 2 meseca. če boš vedno dvigoval isto težo z istimi ponovitvami si očitno enako močan. če pa lahko dvigneš več ali večkrat si pa očitno pridobil mišice. tako delaš in vidiš napredek in je tudi bolj zanimivo.


ubistvu iščem nek oblj vojaški trening...vzdržljivost in moč ob enem. pa ne rabim bit neki uber širok.

potem je "circuit training" zate. pridobivaš mišice in še kardio delaš, oboje naenkrat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tsh2 ()

guest #44 ::

stari to je točno kar sem rabu.

zdej morem sam razmislit kako bom to izvedu sred ljubljane brez da bom zgledal mal zmešan.


glede bildanja...sej rad bi bil bolj mišičast sam nekako drkat tam neko utež mi je ful krneki. pa tud če več dvignem...to je vrjetno v moji mentaliteti. men se zdi body building pač tko, naravno zlo neuporaben. pač ko grem z kolegi kolesarit, tečt, plavat, plezat. lahk kažem mišice, ma če jih nebi moral niti za pol dohajat pol krneki.
pa tud genetsko imam bolj suho postavo, kar pomen neke nabildane mišice brez steroidov so skoraj nemogoče.

pomojem maksimalno kar bi lahko dosegu je nekje na nivoju sredinske slike

amateur body builder

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: WarpedGone ()

Avenger ::


pa tud genetsko imam bolj suho postavo, kar pomen neke nabildane mišice brez steroidov so skoraj nemogoče.



hahahahahaha!!

Sicer pa, kettlebell trening bi bil pravi za tvoje želje.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

guest #44 ::


pa tud genetsko imam bolj suho postavo, kar pomen neke nabildane mišice brez steroidov so skoraj nemogoče.



hahahahahaha!!

Sicer pa, kettlebell trening bi bil pravi za tvoje želje.


kaj pa smešnega?

in kako se uporablja ta kettlebell

CleanPower ::

lol če si suh se to pravi da malo ješ.
to ni noben problem.
ti sploh nimaš nobenih ciljev(cilj v pravem pomenu besede), zato tud rezultatov ni.

tsh2 ::

>zdej morem sam razmislit kako bom to izvedu sred ljubljane brez da bom zgledal mal zmešan.

ne razumem zakaj sredi ljubljane? ciruict trening delam jaz doma v sobi.

>men se zdi body building pač tko, naravno zlo neuporaben.

ni neuporaben, ker te prisili, da še ješ zdravo. (ker drugače skoraj zastonj dvigaš tiste uteži in se ti bo zdelo malo blesavo). če hočeš imeti vidne trebušne mišice moraš tudi shujšati, kar je spet zdravo. po kakem mesecu boš pa še opazil, da se še bolje počutiš po telovadbi. prvi mesec se boš sicer bolj slabo počutil po telovadbi, potem bo pa ravno obratno. tako da se splača vztrajat na začetku en mesec.

glede kettlebella sem našel tole zanimivo stvar:
When Russian and US special Forces started competing against each other after the Soviet Union broke up, the Americans made a disturbing discovery.
“ We’d be totally exhausted and the Russian’s wouldn’t even be catching their breath,” says Jeff Shaffer, an off-duty Secret Service agent watching the Sterling event. “It turned out they were all working out with kettlebells. Now, half the Secret Service is snatching kettelbells and a set sometimes travels with the president’s detail on Air force One.
—– Patrik Joneson, Christian Science Monitor, June 2004

http://www.riversidekettlebells.com/200...

tako da je kettlebel najbolj uporaben, če hočeš imeti kondicijo (da ne postaneš zadihan zlahka, če kolesariš naprimer). nekatere kettlebell vaje se da delati tudi z dumbbellom, in jaz jih delam, se mi zdijo kar učinkovite/zanimive.

CleanPower ::

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
jaz mislim da bi sam lahko dosegu neki tazga:
 null

null


...v 5 letih treninga in z urejeno prehrano. če bi se cel dan posvetil le treningu(tako kot nfl igralci) pa v 3 letih.
pa čeprav imam sedaj le 68-70kg ampak vsaj to so mišice ne pa nek junk=)
za nekaj takega kar je na sliki pa bi pri moji višini rabil nekje 80kg. no potem eni seveda grejo v extremne mase, kar meni ni ql ker sploh ne opaziš napredka razen v moči in na tehtnici. nekateri bi pri moji višini šli do 90-95kg kar pa mislim da je za vsakega športnika čisto pretiravanje razen za bodibuliderje ki pa itak uporabljajo tiste substance...

poglej sliko in se vprašaj kaj sploh moraš trenirat da zgledaš tako:
-prsa(dovolj je samo bench)
-rame(dovolj je shoulder press)
-biceps(ena vaja)
-triceps(ena vaja)
-trebuh(trebušnjaki)
-hrbet(deadlift, veslanje)
-noge(dovolj je počep in dvig na prste)
v nfl je vse ostalo tehnika, hitrost,...
ena gora mišic ni rečen da je hitra, tako da moraš te mišice še natrenirat da bodo hitre.

Zgodovina sprememb…

tsh2 ::

malo smešno je, da se primerjaš s črncem. raje se primerjaj s kakim rusom, ker imaš bolj podobne gene.

CleanPower ::

ja res je da so mišice pr črncih bolj izrazite mišice zarad barve

Avenger ::

Kolk pa je tvoja višina, btw?
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fitnes-trening (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10614658 (8965) ripmork
»

Pridobivanje Mišične mase??? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23037597 (28002) CleanPower
»

Fitness (was: Poceni(zastonj) fitnes za študente?) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25428912 (17700) Zheegec
»

trebušne mišice (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12618854 (11962) demon#666
»

Kako pridobiti maso? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23926103 (15280) CleanPower

Več podobnih tem