Forum » Problemi človeštva » Izstop iz katoliške Cerkve
Izstop iz katoliške Cerkve
Temo vidijo: vsi
Barakuda1 ::
solatko, ne tupi
dobesedno si trdil "Jezus je širil vero brez institucije in prav ta, ki ga danes poveličuje, ga je na prevaro križala. "
Katere "institucije" (cerkve) ga danes poveličujejo, tudi vemo.
Torej, katera od teh institucij (cerkev), ga je na prevaro križala
A. Rimokatoliška cerkev (RKC)
B. Pravoslavna cerkev
C. Protestantska cerkev
No, je še ena možnost. solatko ima tolk jajc (kot dedc) pa prizna, da ga tupo do onemoglisti (po domače, grdo se je motil)
torej še
D. Nobena od teh (solatko se je motil)
Kateri odgovor je torej pravilen
Simpl, a ne
dobesedno si trdil "Jezus je širil vero brez institucije in prav ta, ki ga danes poveličuje, ga je na prevaro križala. "
Katere "institucije" (cerkve) ga danes poveličujejo, tudi vemo.
Torej, katera od teh institucij (cerkev), ga je na prevaro križala
A. Rimokatoliška cerkev (RKC)
B. Pravoslavna cerkev
C. Protestantska cerkev
No, je še ena možnost. solatko ima tolk jajc (kot dedc) pa prizna, da ga tupo do onemoglisti (po domače, grdo se je motil)
torej še
D. Nobena od teh (solatko se je motil)
Kateri odgovor je torej pravilen
Simpl, a ne
Pač društvo verskih velikašev, večina teh pa je verjetno postala goreč zagovornik Jezusovih učenj, glede na to, da tam kakšne druge verske organizacije niso obstale, dvomim pa da so se kar tako ukinli.
Moj nasvet.
Raje se uči od drugih in ne polemiziraj preveč, če imaš res skoraj nulto znanje o teh stvareh.
Gornja trditev je namreč daleč, daleč, daleč od resnice.
G-man ::
Kolikor vem, so gonjo proti Jezusu sprožili verski dostojanstveniki, kateri organizaciji so pripadal me pa tudi najmanj ne briga, če po tvojem to ni bila cerkev. Pač društvo verskih velikašev, večina teh pa je verjetno postala goreč zagovornik Jezusovih učenj, glede na to, da tam kakšne druge verske organizacije niso obstale, dvomim pa da so se kar tako ukinli. Tudi po drugih deželah, kjer si je krščanstvo s križem in mečem širilo svoje ideje, so postali največji zagovorniki, bivši verski in posvetni velikaši.
Solatko, gonjo proti Jezusu so sprožili duhovni voditelji judovskega naroda. Če operiraš z zgodovinskimi pojmi in dejstvi in obenem zatrdiš, da "me tudi najmanj ne briga" kakšna ta dejstva so, je to velik strel v lastno nogo. Ne le na področju znanja o krščanstvu in religijah nasploh ampak tudi vsesplošnem znanju in razmišljanju.
solatko ::
V glavnem so pri vseh kozlarijah v tistih in poznejših časih, glavni akterji duhovni ali verski voditelji. Tudi pri križarskih vojnah, uničevanju civilizacij v južni ameriki, pri vzpodbujanju rasne in verske nestrpnosti, nazadnje v vojni na balkanu. Vera oziroma institucije, ki izkoriščajo vero niso za človeštvo v vsej zgodovini naredile za ljudi prav nič dobrega. Še v miru delujejo na osnovi groženj in strahu.
Matek ::
Tudi pri križarskih vojnah, uničevanju civilizacij v južni ameriki, pri vzpodbujanju rasne in verske nestrpnosti, nazadnje v vojni na balkanu. Vera oziroma institucije, ki izkoriščajo vero niso za človeštvo v vsej zgodovini naredile za ljudi prav nič dobrega. Še v miru delujejo na osnovi groženj in strahu.
Zato pa obstojijo take teme, da se človek mal sprosti od bolj resnih zadev.Stežka si predstavljam tvojo definicijo bolj resnih zadev.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
tsh2 ::
solatko ima nekako prav. dobim občutek, da ga nalašč nočete razumeti, samo da bi vi izpadli pametni in on neumen. to je hotel povedati:
uradne vere rima so bile neke poganske in je krščanstvo preganjal, ko še ni bila organizirana institucija. kasneje pa ga je sprejel za uradno vero v rimu. odkar so krščanstvo začeli izkoriščati politično-verski veljaki se je počasi začelo malo priditi. na začetku pa je bilo krščanstvo kar podobno komunizmu v tem, da je bila skrb za ljudi najnižje v družbi na prvem mestu: The line of people leading to and following Jesus Christ were far from squeaky clean elitists. If anything, these were the outcasts…
uradne vere rima so bile neke poganske in je krščanstvo preganjal, ko še ni bila organizirana institucija. kasneje pa ga je sprejel za uradno vero v rimu. odkar so krščanstvo začeli izkoriščati politično-verski veljaki se je počasi začelo malo priditi. na začetku pa je bilo krščanstvo kar podobno komunizmu v tem, da je bila skrb za ljudi najnižje v družbi na prvem mestu: The line of people leading to and following Jesus Christ were far from squeaky clean elitists. If anything, these were the outcasts…
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tsh2 ()
tsh2 ::
podobnost med komunizmom in krščanstvom: najprej mora biti pridiga vere popularna med ljudmi, da pridobi množice, in da tako dobijo politično/verski voditelji s tem moč. ko pa imajo enkrat tako veliko moč jo zlorabijo. to pomeni, da prevelika moč skoncentrirana nekje ni dobra, da mora biti čimbolj porazdeljena. nisem anti USA nastrojen kot veliko ljudi, ampak mogoče imajo tu pa tisti, ki nasprotujejo moči amerike, prav. :)
BigWhale ::
Solatko trabunja, da so jezusa krizali kristjani! Bemti no. Takrat so v Rimu se Galce tepli...
Jezusa so krizal zidje. Kristjani so se pa zaceli zbirati kasneje. Eni so bli vcasih zidje, eni pogani, eni pa ateisti, vsi skupaj so pa v Jezusovih naukih videli nekaj smiselnega. Kaj so bli prej pa niti ni vazno.
Zdaj pa ze nekajte s temi traparijami no.
Jezusa so krizal zidje. Kristjani so se pa zaceli zbirati kasneje. Eni so bli vcasih zidje, eni pogani, eni pa ateisti, vsi skupaj so pa v Jezusovih naukih videli nekaj smiselnega. Kaj so bli prej pa niti ni vazno.
Zdaj pa ze nekajte s temi traparijami no.
solatko, tsh2
A ni že dost, da tko al tko kažeta totalno nepoznavanje nekaterih zgodovinskih dejstev?
Al mislita, da morata bit še off (še enkrat si preberta naslov teme).
Dost bo.
Nazaj na temo (vsi), lepo prosim!!!
A ni že dost, da tko al tko kažeta totalno nepoznavanje nekaterih zgodovinskih dejstev?
Al mislita, da morata bit še off (še enkrat si preberta naslov teme).
Dost bo.
Nazaj na temo (vsi), lepo prosim!!!
Bellatrix ::
Nisem našel primerne teme, pa napišem kar v to. Danes sem se po res dolgem času (več kot leto) udeležil sv. maše. Res me je zanimalo, kaj se je v tem času spremenilo in precej vesel sem ugotovil, da je bila cerkev na pol prazna. Torej v samo enem letu je pri maši skoraj pol manj ljudi, upoštevajoč da je na današnji dan največji cerkveni praznik, bo ta podatek o obiskanosti cerkve kar držal.
Bolj zanimivo je pa bila pridiga duhovnika. Kar na smeh mi je šlo, ko je govoril. Verjetno se tega ni izmislil sam, ampak je prišlo iz višjih krogov to sporočilo.
Vglavnem stare tetke je začel prepričevati da ne bodo nikoli prišle v nebesa če ne bodo ob nedeljah hodile sv. maši, in take in podobne stavke je ponavljal celih 5 minut.
Cerkev je res začela izgubljati privržence, in prav je tako.
Bolj zanimivo je pa bila pridiga duhovnika. Kar na smeh mi je šlo, ko je govoril. Verjetno se tega ni izmislil sam, ampak je prišlo iz višjih krogov to sporočilo.
Vglavnem stare tetke je začel prepričevati da ne bodo nikoli prišle v nebesa če ne bodo ob nedeljah hodile sv. maši, in take in podobne stavke je ponavljal celih 5 minut.
Cerkev je res začela izgubljati privržence, in prav je tako.
People are quick to judge and slow to correct themselves.
Nisem več pristaš cerkve, sem pa bil, nekoč.
V nekaj več ne verjamem že par let.
Kot sem že dolgo tega rekel, cerkev bo čez max. 100 let propadla.
V nekaj več ne verjamem že par let.
Kot sem že dolgo tega rekel, cerkev bo čez max. 100 let propadla.
Starodavni ::
Bellatrix
To da je duhovnik 5 min govoril o tem, da ne bodo tetke šle v nebesa, če ne bodo hodile k mašam ob nedeljah pa je čisto prvovrstni primer terorizma in izsiljevanja.
Kdo še sploh jemlje resno te teroriste, aja stare boge tetke, ki so jim prali možgane od zibke in bodo do smrti tako ostale.
To da je duhovnik 5 min govoril o tem, da ne bodo tetke šle v nebesa, če ne bodo hodile k mašam ob nedeljah pa je čisto prvovrstni primer terorizma in izsiljevanja.
Kdo še sploh jemlje resno te teroriste, aja stare boge tetke, ki so jim prali možgane od zibke in bodo do smrti tako ostale.
madmitch ::
Starodavni je izjavil:
Bellatrix
Večinoma mentalne lenobe in slabiči, ki jim pride prav, da je za njihovo nesposobnost in mizerijo kriv nekdo drug, najbolje nekdo neotipljiv. Klinc, če kaj ne gre, okriviš Njega, simpl k pimpl.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody
Cerkev si je s svojimi podvigi v ekonomiji, spolnih deviacijah njenih predstavnikov in nesposobnostjo prilagajanja novim tokovom razmišljanj, sicer malo priskutila vernikom, vendar je še veliko takih, ki v sodelovanju z RKC iščejo svoj ekonomski interes, takih, ki ne znajo razmišljat s svojo glavo in se naslonijo na pamet institucij ali strankarskih veljakov, zato cerkev ne bo propadla, saj se taki bebčki, ki so celo pripravljeni financirat cel ta cirkus, vedno najdejo.
Cerkev pa po drugi strani vedno najde način in teme, da prepriča nemalo naivnežev, tako kot politične stranke, razne finančne verige.......
Vzdržujejo tudi stalne grožnje, za tiste, ki morda še niso čisto prepričani, po drugi strani, pa se je iz te organizacije izredno težko odstranit, saj so izpis zakomplicirali do amena. Seveda je tu glavni interes, teh komplikacij, tako kot celotno delovanje institucije - denar.
Kdor ima denar, ima vpliv in moč, kar je drugi interes RKC - moč in vpliv.
Cerkev pa po drugi strani vedno najde način in teme, da prepriča nemalo naivnežev, tako kot politične stranke, razne finančne verige.......
Vzdržujejo tudi stalne grožnje, za tiste, ki morda še niso čisto prepričani, po drugi strani, pa se je iz te organizacije izredno težko odstranit, saj so izpis zakomplicirali do amena. Seveda je tu glavni interes, teh komplikacij, tako kot celotno delovanje institucije - denar.
Kdor ima denar, ima vpliv in moč, kar je drugi interes RKC - moč in vpliv.
Delo krepa človeka
_Dormage_ ::
WarpedGone je izjavil:
>> Tukaj krst dojenckov pade. Dojencek se versko ne more opredeliti.
In ti si vseeno dva usmerjal v ateizem.
Predno mi skočiš za vrat, kako da ateizem ni vera: Ateizem je vera da bog ne obstaja. Za to nimaš dokaza, enako kot kdo drug nima dokaza da pa ostaja. Je le osebna odločitev v eno al pa drugo smer. Enako kot si se ti odloču da zate bog ne obstaja in svoje otroke vzgajaš s tem v skladu, se je kdo drug odloču, da zanj pa obstaja in živi v skladu s to svojo odločitvijo. Oba pa svoje otroke vzgajata v skladu s svojima odločitvama.
Ti bi rad mel pravico otroke vzgajat v ateističnem duhu, nekdo drug jih pa ne sme v verskem duhu? Tako si predstavljaš enakopravnost in svobodo do verske odločitve?
@Yossarian: Kje v ustavi piše Cerkev?
Ok, samo, da smo na jasnem. Velja implikacija in ne ekvivalenca ?
Sem ateist => ne verjamem, da bog obstaja.
Obratno pa ne velja! jaz sem dobro prepričan v to, da bog ne obstaja vendar nisem ateist.
Če svojega otroka ne učim o veri to ne pomeni, da je ateist ?
hamax ::
jaz sem dobro prepričan v to, da bog ne obstaja vendar nisem ateist.
Kaj pa si? Teist?
Obstaja kaj umes med tem da verjames v boga in tem da ne verjames? Mislim da ne.
Enostavno se ne grem vaših igric in nisem NIČ!
Ne želim bit etiketiran, nočem nadimka za to kar sem!
Nisem ateist ! Če me pa uprašaš o obstoju boga bom obstoj zanikal. Ker sem razumen človek.
Kaj pa sem, če verjamem v to, da nimaš prav?
Kaj sem, če verjamem, da sloni letijo?
Absurd!
Ne želim bit etiketiran, nočem nadimka za to kar sem!
Nisem ateist ! Če me pa uprašaš o obstoju boga bom obstoj zanikal. Ker sem razumen človek.
Kaj pa sem, če verjamem v to, da nimaš prav?
Absurd!
Če me pa uprašaš o obstoju boga bom obstoj zanikal.
Torej si ateist. Pa ce zelis ali ne.
Nekdo ki okoli skace z rdeco bunko na nosu in prevelikih hlacah je klovn. Pa tudi ce sam sebi pravi ekspresivni umetnik.
Nekdo ki ima blond lase je blondinec. Tudi ce sam sebi pravi zlatolasec.
Besede imajo svoje definicije. Kar ti hoces ali noces nima posebno velike teze.
Ko bo dovolj ljudi verjelo, da sloni letijo, bomo ze nasli besedo, ki jih bo opisovala in nam s tem pomagala pri pogovoru.
Kako se imenuje tista stvar, ki je ponavadi zravn mize in se lahko nanjo usedemo. Aja, stol.
Tako kot je clovek, ki ne verjame da bog obstaja, ateist.
Obračanje besed nebo pomagalo. Govorimo o veri. In jaz enostavno nisem veren.
Da rečete ljudem, ki NE VERUJEJO, da so verniki ker verujejo, da ne verujejo je skregano z logiko.
Pomni, da razlog za tale pogovor je očitek, da če otroke ne učim o nikakršni veri, jih dejansko učim o ateistični veri in z tem jim jemljem pravico odlčanja o verski pripadnosti.
Želim, da sprejmete dejstvo, da obstajajo ljudje, ki nimajo nikakršne verske pripadnosti.
In če otroke vzgajam brez vmešavanja vere ima takrat otrok najbolj nepristranski odnos do vseh veroizpovedi in se bo lahko odločil, če bo katerokoli sprejel za svojo, ko bo razumel in to hotel.
Da rečete ljudem, ki NE VERUJEJO, da so verniki ker verujejo, da ne verujejo je skregano z logiko.
Pomni, da razlog za tale pogovor je očitek, da če otroke ne učim o nikakršni veri, jih dejansko učim o ateistični veri in z tem jim jemljem pravico odlčanja o verski pripadnosti.
Želim, da sprejmete dejstvo, da obstajajo ljudje, ki nimajo nikakršne verske pripadnosti.
In če otroke vzgajam brez vmešavanja vere ima takrat otrok najbolj nepristranski odnos do vseh veroizpovedi in se bo lahko odločil, če bo katerokoli sprejel za svojo, ko bo razumel in to hotel.
Seveda je skregano z logiko.
Zato se ljudje ki verujejo imenujejo verniki ali teisti,
tisti ki ne verujejo pa neverniki ali ateisti.
Ce kdo besedi ateist pripenja se kaksne druge pomene tudi prav. Jaz za to ne vidim kaksnega dobrega razloga.
jype ::
_Dormage_> jih dejansko učim o ateistični veri
Ateist je nekdo, ki nima vere. Ne moreš "učit" ateizma, lahko samo ne učiš teizma.
Ateist je nekdo, ki nima vere. Ne moreš "učit" ateizma, lahko samo ne učiš teizma.
P4ajo ::
Problem je, ker Cerkev (in njeni zvesti verniki(-teisti)) delujejo po načelu, kdor z nami je proti nam in zato s(m)o številni, ki ne verujemo (-ateisti) obtoženi, kot ljudje, ki verjamejo v neobstoj. (čeprav to nima logike, je še vedno obtožba, ki očitno nekatere moti)
Zato bi bilo treba povdariti, da ateist ni vernik, niti po zgornji (ne)logiki ne. Za take primere obstaja beseda antiteist, ki je dejansko aktivno nasprotovanje veri. (in delujejo približno v skladu z (ne)logiko, o kateri se govori.
(sicer še vedno za moje pojme nič slabega, ampak vseeno niso vsi ateisti tudi antiteisti)
Zato bi bilo treba povdariti, da ateist ni vernik, niti po zgornji (ne)logiki ne. Za take primere obstaja beseda antiteist, ki je dejansko aktivno nasprotovanje veri. (in delujejo približno v skladu z (ne)logiko, o kateri se govori.
(sicer še vedno za moje pojme nič slabega, ampak vseeno niso vsi ateisti tudi antiteisti)
Hvala za razlago.
Torej edino pravilno je, da se otroka ne krsti, ampak se mu prepusti to odločitev ko bo sam hotel.
Torej edino pravilno je, da se otroka ne krsti, ampak se mu prepusti to odločitev ko bo sam hotel.
_Dormage_> Torej edino pravilno je, da se otroka ne krsti, ampak se mu prepusti to odločitev ko bo sam hotel.
S tem se po moje strinjamo vsi ateisti, pa tudi nekateri verniki.
Saj krščanska doktrina ni bila vedno takšna, da bi zahtevala krst dojenčkov - potem so pa ugotovili, da je otroke veliko lažje indoktrinirat v brezumno vojsko, ki zvesto sledi samooklicanemu božjemu posredniku.
S tem se po moje strinjamo vsi ateisti, pa tudi nekateri verniki.
Saj krščanska doktrina ni bila vedno takšna, da bi zahtevala krst dojenčkov - potem so pa ugotovili, da je otroke veliko lažje indoktrinirat v brezumno vojsko, ki zvesto sledi samooklicanemu božjemu posredniku.
i386 ::
še ne dolgo nazaj je pri nas veliko otrok umrlo kmalu po rojstvu... in pač jih je bilo treba s krstom "očistiti izvornega greha" (saj je izvorni greh, ne? ) tudi ni nujno krstiti otroka. Lahko se krsti tudi 80 letnik, če hoče. Ni omejitve.
Pyr0Beast ::
Smrtnost je resda izvorni greh, namreč vsak ki ni bil krščen je še umrl :))
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Reče se izvirni greh, ne izvorni.
Božja beseda nikjer ne omenja izvirnega greha, niti tega da je treba krstit otroke.
Pa še en tekst, ki ga vedno rad nalepim ob taki priložnosti:
Years ago, a Christian missionary went out to convert the Inuit indians in the remote reaches of present day northern Canada. This missionary met a wise old fisherman and told him the story of Jesus. He explained to the old Inuit that his soul could only be saved by accepting Christ as his personal savior. The old Inuit pondered this for a moment and asked the missionary "My ancestors never heard of Jesus and did not know they needed to accept Him in order to be saved. Does this mean they went to this place you call Hell?" The missionary replied, "No, God does not condemn those who are ignorant to His teachings." The old Inuit then asked, "Would I have gone to hell if I had not met you and been taught about Jesus?" The missionary told him he would not have gone to Hell either. "Then why" the old Inuit asked, "did you come to tell me?"
Pa še en tekst, ki ga vedno rad nalepim ob taki priložnosti:
Years ago, a Christian missionary went out to convert the Inuit indians in the remote reaches of present day northern Canada. This missionary met a wise old fisherman and told him the story of Jesus. He explained to the old Inuit that his soul could only be saved by accepting Christ as his personal savior. The old Inuit pondered this for a moment and asked the missionary "My ancestors never heard of Jesus and did not know they needed to accept Him in order to be saved. Does this mean they went to this place you call Hell?" The missionary replied, "No, God does not condemn those who are ignorant to His teachings." The old Inuit then asked, "Would I have gone to hell if I had not met you and been taught about Jesus?" The missionary told him he would not have gone to Hell either. "Then why" the old Inuit asked, "did you come to tell me?"
Lepo je da ga je večina folka dala na Ignore listo in šla naprej špilati kakor se jim je zahotelo.
Mislim, težko je verjet kako ljudje še vedno zaupajo cerkvi. Me pa zanima, glede na to da ste tle sami eksperti, če je dejansko možno oživeti človeka, ko je že nekaj ur mrtev?
Mislim, težko je verjet kako ljudje še vedno zaupajo cerkvi. Me pa zanima, glede na to da ste tle sami eksperti, če je dejansko možno oživeti človeka, ko je že nekaj ur mrtev?
Nažgan do smrti ali na mrtvo nažgan ? :)
Saj se ve da so ga feštali na polno, pa ga je nesrečneža milica ustavila in ga pridržala do streznitve.
dzinks63 ::
če je dejansko možno oživeti človeka, ko je že nekaj ur mrtev?
To si veliko ljudi narobe predstavlja. Veroizpoved pravi
Aston_11 ::
Hvala za razlago.
Tako bi bilo prav oz. najbolje.
če je dejansko možno oživeti človeka, ko je že nekaj ur mrtev?
To si veliko ljudi narobe predstavlja. Veroizpoved pravi
To je tudi tema za razmišljati o kakšni teoriji zarote v smislu filmov, ko kaj daš človeku, da je navidezno mrtev, potem pa, čez kakšen dan, imaš žur z njim dalje. Sicer pa se mi zdi, da veroizpoved, ki je nalepljena zgoraj, ni izjava o dejstvih ampak izjava o tem, kaj oz. kakšne ideje moraš sprejemati, če hočeš biti član RKC.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aston_11 ()
Aston_11 ::
Verniki katoliške Cerkve so tisti, ki se s krstom včlenijo vanjo (prim. Zakonik cerkvenega prava (ZCP) kan. 204).
Ko se ti začne hebati za RKC, si še vedno "vernik katoliške cerkve," čeprav javno in glasno izražaš stališča, ki te po vsebini jasno opredeljujejo kot infidela, nevarnika, ateista, ali sploh izločenega iz kroga teistov in ateistov?
Za eno cerkev, ki je imela čas piliti svoje člene, se mi zdi zgornje določilo, kot da bi ga pisali otroci. Verjetno je sicer še kaj podčlenov, ki kaj rečejo o tem?
neres ::
Zato se ljudje ki verujejo imenujejo verniki ali teisti,
tisti ki ne verujejo pa neverniki ali ateisti.
Ne nujno. Obstajajo tudi ateistične ali ne-teistične vere. Budizem se npr. večinoma smatra kot taka vera.
Čeprav te definicije so dostikrat ohlapne in kulturno obarvane.
Sočustvujem z uporabnikom Dormage, to etiketiranje ni ravno višek človeštva.
Sicer obstaja še agnosticizem, "irreligion"..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: neres ()
madmitch ::
Obračanje besed nebo pomagalo. Govorimo o veri. In jaz enostavno nisem veren.
Z aspekta tistih, ki morajo verovati, je to povsem logično. Oni so prepričani, da nekaj imaginarnega, ki jim daje potuho je in ti si tisti, ki veruješ, da tega ni, ergo si vernik.
Hvala za razlago.
Tako je nekoč tudi bilo, dokler se nekje v enajstem stoletju niso odločili drugače. Jasno zakaj, da so ljudi priklenili nase še preden se je lahko odločil ali je to zanj dobro ali ne.
Verniki katoliške Cerkve so tisti, ki se s krstom včlenijo vanjo (prim. Zakonik cerkvenega prava (ZCP) kan. 204).
Ko se ti začne hebati za RKC, si še vedno "vernik katoliške cerkve," čeprav javno in glasno izražaš stališča, ki te po vsebini jasno opredeljujejo kot infidela, nevarnika, ateista, ali sploh izločenega iz kroga teistov in ateistov?
Za eno cerkev, ki je imela čas piliti svoje člene, se mi zdi zgornje določilo, kot da bi ga pisali otroci. Verjetno je sicer še kaj podčlenov, ki kaj rečejo o tem?
Ta člen je zelo premišljen, niti najmanj ni otročje. Isto je z enačenjem zgodovinsko umeščenostjo Cerkve, kjer se jo enači z našo kulturo. Sila premišljen PR.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody
Zgodovina sprememb…
- spremenil: madmitch ()
Je tiskarski škrat ali dejansko piše včlenijo ?
Kako pravo opredeljuje včlenitev?
Še vedno me zanima, če je z današnjim znanjem mogoče oživeti človeka, po tem ko je že nekaj časa mrtev?
BigWhale ::
Še vedno me zanima, če je z današnjim znanjem mogoče oživeti človeka, po tem ko je že nekaj časa mrtev?
Ja, kakih 20 sekund po smrti ja... ;> Predvsem pa je to tudi odvisno zaradi cesa je clovek umrl. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BigWhale ()
Zheegec ::
Tudi par minut po smrti, samo si potem koleraba.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
AtaStrudl ::
Nekega mulca, ki je padel v mrzlo jezero, ki mu je ohladilo mozgane, so se po eni uri ozivili, in je zdrav. Limit je, ko se mozgani skisajo.
BTW, ce takole umres, in te nazaj napumpajo, bi se moral se enkrat krstiti? ;-)
BTW, ce takole umres, in te nazaj napumpajo, bi se moral se enkrat krstiti? ;-)
To ni bil čudež, ampak čisto naravno delovanje organizma, ki pri podhladitvi deluje mnogo počasneje.
Čudežev ni, če so, so to pač dogodki, ki jih danes še ne znamo razložiti.
Čudežev ni, če so, so to pač dogodki, ki jih danes še ne znamo razložiti.
Delo krepa človeka
lambda ::
Če bi vsi, katoličani, ateisti, agnostiki, protestanti, muslimani, pa še marsikdo drug, znali vidt kaj dlje, kot samo do ograjic, ki jih imajo postavljene v lastni glavi, bi bilo vsem lepše. Da bi znali vidt, da se da živet v sožitju brez da drugim težiš in se boriš prot njim ter jih poskušaš asimilirat. Pogoj je seveda, da ne ogrožajo tvoje svobodne volje in pravice do varnega življenja ter enakosti - ravno to je včasih težko zagotovit zaradi skrajnosti določenih pripadnikov teh različnih prepričanj, vendar nam preostane upanje, da generalno gremo na boljše.
Apriori ateizem še ni svoboda, ravno tako katoličanostvo še ne. Ovca si lahko kot prvo ali drugo, če se za to ne odločiš z lastno željo, z lastnim srcem in prepričanjem, da si na tak način lahko najbolj srečen in lahko največ dobrega storiš tudi za druge. Človek se sodi po dejanjih in srcu, ne po verski pripadnosti. IMHO.
Apriori ateizem še ni svoboda, ravno tako katoličanostvo še ne. Ovca si lahko kot prvo ali drugo, če se za to ne odločiš z lastno željo, z lastnim srcem in prepričanjem, da si na tak način lahko najbolj srečen in lahko največ dobrega storiš tudi za druge. Človek se sodi po dejanjih in srcu, ne po verski pripadnosti. IMHO.
Zheegec ::
Apriori ateizem še ni svoboda, ravno tako katoličanostvo še ne
Če si kristjan si po definiciji owca, če si ateist pa lahko si, lahko pa nisi, odvisno še od vsega ostalega (politika, kultura, služba, partner, bla bla bla).
Ampak kot "vernik" pa ne moreš biti "free" na način, kot ga ti opisuješ.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako se pogovarjati z vernikom? (strani: 1 2 3 4 … 19 20 21 22 )Oddelek: Loža | 150258 (133374) | Mrakw |
» | [fork] Krščanstvo je v bistvu poganska vera (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Problemi človeštva | 125282 (109892) | PacificBlue |
» | Odnosi do Krščanstva v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Problemi človeštva | 84696 (74454) | gruntfürmich |
» | Ali koran res poziva k terorizmu/nasilju do nevernikov? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 31905 (29236) | JanK |