» »

še mal politke

še mal politke

«
1
2 3 4

Yohan del Sud ::

Zelo apolitičen forum tole. Bo treba spremenit. Torej. Nekaj dejstev.

Zaenkrat sta možno kandidaturo za future president of Slovenia napovedala Drnovšek in Jelinčič.

Minister za finance se piše Rop.

Minister za okolje je Kopač.

Minister za kmetijstvo se piše But...

Jaz pa pravim da je politika kurba (samo draži, računam da dam državi tolko, da bi lahko vsak drugi dan si prvošu kurbo) in resno razmišljam da se izselim iz naše prelepe Slovenije...

Kaki predlogi kam?

Malecky ::

O selitvi premišljujem tudi jaz, Slovenija je zblojena in zaplankana, itak, da bo Drnovšek izvoljen tud če je tak, da ga niti pogledat nočem več.

Po moje mu tudi zdravje ne bo več dopuščalo tudi če kot predsednik nič ne delaš razen stare komuniste spodbujaš.

Jest sem za menjavo oblasti, škodilo ne bi nikomur, če bi pa od tega profitirali mi prebivalci bi blo pa sam bolje.

ABX ::

Mene boli kurac. Ker itak je vse skupaj ena velik TV bull-shit (kot da gledam une španske nadaljevanke).

Pa ne mislit da drugje je kaj boljša situacija.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Tr0n ::

Yohan del Sud: v drzavah EU in Nata so se vecji davki in folk se vec zdeva denarja drzavi. Boljsi standard gor ali dol, zaenkrat nam gre se kr ok.

ahac ::

Norveška, Švedska, Kanada...

Pa ne zaradi podnebja.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

undefined ::

No, pa da slišimo vaša mnenja... za katero stran ste, Drnovškovo (komunist, valda), ali Jelinčičevo? Kot so že celo slepi opazili, Drnovšek ni storil nič proti vrtoglavemu višanju cen in skoraj nespremenjenim nizkim plačam. Jaz pravim, da je že skrajni čas za spremembo vodstva. 8-)

Thomas, še ti kakšno reci, kaj je tvoje mnenje? :D

Malecky ::

Iceman: jest sn stabo:-)

Volim že tako sam je v Sloveniji še veliko preveč komunistov ki perejo možgane svojim otokom, vem sem imel sošolca, ki mu je dedek povedal kako cerkev sam pobija vsakega, ki stopi v cerkev pa, pa take zgodbice kako so domobranci pizde pa tko. Človek je tolk zasanjan v rdečo barvo, da se mu blede če mu kdo reče kolk folka so komunisti pobil sam popeni ipd.

Briga mene preteklost jest hočem čim boljše življenje danes ne pa volit starih fotrov, ki se kregajo sam zarad preteklosti.

Kar se pa cerkve tiče sem pa hodil v cerkev pa ne hodim več in to sam zato ker se mi ne da! Nikoli mi pa niso v Cerkvi predavali, ne pri verouku kako moram volit .

Thomas ::

Koga bi jest imu za predsednika Slovenije?

Ljuba Sirca. Antikomunista. Angleškega gentlemana po rodu iz Kranja.

Katere države so meni "model"?

Države ameriškega SV. Nekatere ameriške zvezne države. Potem pa ZDA, NZ, AUS, GB ...

Kaj mislim o Jelinčiču?

Nič dobrega. Čisto nič.

Kaj mislim o SLS?

Kmetje.

Kaj mislim o LDS?

ZSMS + Drnovšek. Slednji ni samo slab.

O SDS?

Prevzeli bodo oblast. Slejkoprej.

Kaj mislim o ZLSD?

Hehe .. hehe .. ni za javnost!

Kaj mislim o Hrvatih?

Naše edino sorodstvo. Morali bi biti v dobrih odnosih z njimi. Sporazum o meji naj pa raje sprejmejo tak kot je.

Jožetu Pučniku?

Zgubil predsedniške volitve, ko je priznal, da je ateist. V istem trenutku je komunist Kučan "dal vedti, da ni ateist" in bil izvoljen z glasovi starih mamc.

Nadškofu Rodetu?

Ena dobrodošla ščuka v mlaki samih žab. Če bova kdaj šla skupaj na pir, mu bom razložil PROTOKOL.

Politiki nasploh?

Isto kot o komunali - give me a break! Ne me vznemirjat z nepomembnostmi!



:)

p.s.

Ampak na tole sem rad odgovoril!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

OrlyTM ::

Something smells in this hole!
What is it? Lots!!
But, I am sure, that it can't get worse, only better :)

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Yohan del Sud ::

Hehe Thomas. Rodeta boš laži s pirom poslov na pranje želodca, kot mu vsilil Protokol. :D:D:D

Sicer pa resno. Naj mi nekdo našteje vsaj pet poštenih in sposobnih politikov na Slovenskem.

b.r.u.u.u.u.h. ::

Eh, kompjuterljupci ste sami desničarji.... Pa kaj vam tistih osem mesecev Bajuka ni bilo dovolj? Marjan na Telekomu, pa država brez proračuna , itd?

>:D>:D>:D

undefined ::

Itak, da smo računalničarji desničarji, je torej jasno kera stran je bolj napredna. :D

P.S.: Marjan je pa kmet.

MadMicka ::

kar se tiče predsednika SLO, če bi izbiral med Drnovškom in Jelinčičem, je jasno, da bi se odločil za prvega, če pa bi bil izbran drugi, potem pa bi si reku, da bo Slovenija naslednjih 10 let nazadovala..(kakršnen narod, tak predsednik)

kar se tiče politike je tako, da je za obstoj družbe nujna (zaradi mene, nujno zlo), namreč politika predstavlja koncentracijo različnih interesov, ki so nujna posledica družbene realnosti, tako da nima smisla izgubljat besed glede tega ali je politika "bad or good", ampak kvečjemu o tem, kako naj bi politika v čim večji meri služila čim večjemu številu ljudi..

kar pa se tiče levice pa desnice, tradicionalno je bila desnica konservativna, nazadnjaška, tko kot cerkev (močna skupna točka, zato tudi močno povezani), levica pa napredna, liberalna....seveda pa so te meje v tem stoletju skoraj povsem zabrisane v naprednem svetu (cerkev v razvitem svetu v politiki nima nobene pomembne vloge -hvala bogu, drugače bi bli še zmeri tam, kjer je islam, a ne Thomas? )
poglejte ZDA, GB, govoriti o tem, katera stranka je tam leva in katera desna, je nesmisel...cilji podobni, načini podobni.. edino v Sloveniji se ta levica in desnica še dokaj loči in to predvsem zato, ker zadeve iz in po II. sv. vojni še niso razčiščene.
Kar pa se Janše tiče, me kot persona odbijia, kaj pa vem kaj je narobe z njim (morda z mano :) , gotov pa molim, da on in njegovi ne bi za dlje časa zasedli najpomembnejše pozicije, je preveč zafustriran (jaz bi že bil po takšnih neuspehih - če koga zanima kakšnih neuspehih, naj vpraša), da bi stvari tekle, kot je treba..

undefined ::

MadMicka wrote:

>kar se tiče predsednika SLO, če bi izbiral med Drnovškom in Jelinčičem, je jasno, da bi se odločil za prvega,

Ja to nam je že itak znano, MadMicka, sploh ni treba še enkrat povedat. :D

>če pa bi bil izbran drugi, potem pa bi si reku, da bo Slovenija naslednjih 10 let nazadovala..(kakršnen narod, tak predsednik)

In kaj je Slovenija storila zadnjih 10 let? Jaz vidim proti razvoju tujih (razvitih) držav, kot so ZDA, Nemčija, Anglija..., _ogromno_ nazadovanje!

>kar pa se tiče levice pa desnice, tradicionalno je bila desnica konservativna, nazadnjaška, tko kot cerkev (močna skupna točka, zato tudi močno povezani), levica pa napredna, liberalna....

Naj ta del komentira Thomas, to je bolj njegovo področje. :D

>Kar pa se Janše tiče, me kot persona odbijia

Ja itak, da te Janša odbija, saj on predstavlja vse za kar stoji desnica. Verjetno ti je tudi odcep od Jugoslavije šel zlo v nos, kajneda? Verjetno te je še celo motil Janšev učinkovit protinapad na Srbske sile ob napadu na Slovenijo... ja, saj se še veliko najde takih kot ti, MadMicka, zato so tudi levičarji takoj po tej akciji hitro menjali obrambnega ministra. Toliko tudi o razliki med levico in desnico.

OrlyTM ::

Janša ma eno V.E.L.I.K.O. napako (poleg mnogih drugih seveda :) ), ki mu leži na hrbtu kot jezusov križ. Fant in njegova "desnica" pokurijo vse preveč časa za mešanje dreka tam kjer ne smrdi, za obujanje temnih spominov in metanje polen pod noge, predvsem iz lastnega, povsem individualnega koristoljubja.

Ko bodo začel gledat naprej in ne nazaj, pol bodo pa mogoč mel šanso. Do takrat pa ... let's hope for the better.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

OrlyTM ::

Pa ne mi prosim govort o kakšnem učinkovitem protinapadu na YA ... HALO!!!! kakšen učinkovit protinapad neki. Če bi hotl, bi nas pojedl za malco. To je bla vse politka ... odcep za zeleno mizo. Mal so se pa itak mogl pokazat, da so hudi ... YA namreč.

Zdej bo kdo oporekov, da je pa vojna RES bla, ker so bli mrtvi. Hja ... žrtve so ble ja ... žalostno ... Vendar to ni bla vojna!

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Aggressor ::

Tule se strinjam z Orlyem, kar se Janše tiče.

Ko gre pa za levico in desnico, pa ste nekateri očitno še v prazgodovini. Že deset let nazaj je Ulrich Beck na temelju teorije postmaterializma (avtor sicer Ronald Inglehart) razložil razkorak med pripadnostjo strankam in dejanskimi nazori ljudi, leta 1994 pa je Norberto Bobbio tudi razložil slalomiranje "levice" in "desnice" med lastnimi vrednotami. Tako da je vse pametovanje o tem, kdo je levičar in kdo desničar, kvečjemu odraz naše lokalne kronične nezmožnosti priti na čisto s svojo lastno preteklostjo.

Tako da, vsaj kar se mene tiče, sodbe o posameznikih na teh temeljih izpadejo skrajno smešno.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Yuuza ::

Cel kup neslanosti v tej debati, žal spet s strani desničarjev (kratko za ljudi, ki se imajo za desničarje), ki bi glede na strahovito pomanjkanje inteligentnih odgovorov pri nas lahko uveljavili besedo desničar kot žaljivko. Res mi je iskreno žal, da so inteligentni desničarji (vsaj v javnosti nastopajoči) v Sloveniji redki kot češnje na Antarktiki. Inteligentna debata je tako večinoma že v začetku utopija. Žal. Vsaka politična opcija, ki se profilira primarno s tem čemu nasprotuje (naša desnica proti komunizmu in očitno tudi razumu) in ne s tem za kaj se zavzema, mora biti za vsakega razumnega človeka nevredna njegovega glasa. Prosim ne mi zdaj naštevat za kaj vse, da se zavzemajo desničarji, ker govorim o PRIMARNI profiliranosti in pri njih to definitivno je nasprotovanje komunizmu oziroma vsemu iz "polpretekle zgodovine" (sam nisem za komunizem, vendar pa tudi črno-bele slike o njem ne sprejemam, predvsem pa mi je pomembno kaj bo nekdo storil, ne pa česa ne mara). Izredno redka izjema, ki jo zato toliko bolj cenim je Rajko Pirnat, ki je resda v času okoli osamosvojitve s svojimi Narodnimi demokrati uspešno gradil to slabo sliko desničarjev, se je v zadnjih letih "unesel" in v svojih nastopih postreže z racionalnimi zaključki.

Še nekaj odgovorov na nekatere konkretne zablode in vprašanja.

Telebajsek : tvoj nick se res zelo dobro ujema s tem kar si povedal - par otročjih neumnosti. Prvič nasproti si niso stali komunisti in domobranci (defacto izdajalci Slovenije brez debate), ampak domobranci in partizani, ki pa so bili zelo mešana družba (ne samo komunisti). Toliko kot je (če je) ta tvoj sošolec zasanjan v rdečo barvo, si očitno ti nanjo alergičen, saj povsod vidiš komuniste (praviš da jih je preveč) in si torej vsaj tako slab. Prav domobranci, njihovi potomci, pristaši in podobni so ti, ki vedno znova mešajo drek iz preteklosti ter s tem ustvarjajo neko napetost med Slovenci. Preden blekneš neko kritiko se rajši prepričaj o njenem naslovniku, ker niso za vse kar ti ni všeč krivi tisti, za katere si se očitno popolnoma neracionalno odločil, da ti niso všeč. Dokler niso Janša, Peterle in ostali osli začeli po osamosvojitvi pridobivati točke z rehabilitiranjem manjšega dela Slovencev, ki med vojno niso imeli razuma in/ali jajc (nekaj jih je bilo res tudi prisiljenih), da bi izbrali pravo pot za obranitev naše svobode, sam nisem opazil nobenega tovrstnega razdora med Slovenci. Tisti, ki so prenašali breme tega, da so med vojno sodelovali z okupatorjem, so ga prenašali upravičeno in prav nobene potrebe ni po olajšanju tega bremena. Začel si s pranjem možganov in končal s cerkvijo, s čimer si lepo sklenil krog, saj je prav cerkev notorično največji pralec možganov, to pa, da tebi kot otroku brez volilne pravice niso govorili koga volit, ne bi štel kot neko strašno pozitivno zadevo. To, da so delili letake z navodili koga volit, to ti pa nič ne pomeni ne.

Thomas : kljub precejšnji nesmiselnosti odgovarjanja človeku, ki je tako zaljubljen sam vase in samozaverovan, da bi verjetno tudi slep trdil, da lahko v poltemi razloči 16 milijonov barv ;), bom to storil, da vsaj drugi vidijo, kje se motiš.
Slučajno ;), se kvalitete tvojega kandidata ujemajo s tem kar sem povedal prej, torej njegova glavna odlika (ti si jo izpostavil) je antikomunizem - res garancija za dobrega predsednika. Zgleda, da desničarji tudi ne zmorete predstaviti kandidata, ki bi bil iz Slovenije - žalostno. Če se ne motim je dotični gospod že poskušal svojo srečo, kajpak zaman (kriva za to je seveda komunistična zarota nedvomno ;). Osebno nisem zadovoljen z nobeno stranko v našem parlamentu in tudi nikoli nisem nobene od teh volil, na zadnjih volitvah zaradi slabe ponudbe sploh nikogar, močno pa upam, da SDS vsaj s tako katastrofalno (z razumskega vidika) zasedbo nikoli ne bo prevzela oblasti pri nas - bilo bi pogubno. Pučnik praviš, da naj bi izgubil zaradi njegove edine dobre lastnosti - ateizma?! LOL Mogoče pa je izgubil, ker je plešast, ali pa mogoče zato, ker je imel takrat več kil kot Kučan pa so se ljudje ustrašili, da bo pojedel ves proračun, ali pa mogoče zato, ker imajo mandeljni bele cvetove kaj. Dejstvo je, da noben človek, ki gradi na gnevu, sovraštvu proti nečemu, v razmeroma zdravi družbi nikoli ne more zmagat. Rodetu lahko rečeš ščuka v smislu ribe roparice, ki poleg ropanja (gozdovi, otok...) še vsem vsiljuje svoje ZGREŠENE poglede, reči temu dobrodošlo je pa čista perverznost. Politika tudi ni kot komunala. Medtem, ko slednja čisti drek, ga politika producira, kar žal ni malenkost, saj to vpliva ne vse nas.

IceMan : Ti si pa res cvet modrosti. Desničarji napredni?! A zato je sopomenka zanje tudi konzervativci, zato vedno zavirajo napredek iz takih ali drugačnih (pretežno neumnih) razlogov? Človek, ko boš vedel kaj govoriš in kam (ter zakaj ravno tja) se pristevaš dobiš pravico debatirat, do takrat predlagam, da si taktično tiho - smešiš sam sebe. Zelo bom presenečen, če boš smiselno znal povedati zakaj se imaš za desničarja. Klicanje Thomasa na pomoč jasno kaže tvojo omejenost na tem področju, zato res ne razumem zakaj siliš na področje, ki mu nisi dorasel. Nič hudega, če zadev ne poznaš, hudo je pa, če jih kljub temu komentiraš. Najbolj pa me moti (oziroma kaže tvojo skrajnjo omejenost) tvoje povezovanje levičarstva z ne-odcepom Slovenije. Za samostojno Slovenijo je bilo cca 90% volilcev (verjetno niso vsi desničarji ne), obramba ni bila delo Janše ampak združena akcija praktično vseh, kar je celo Janša v redkem trenutku nezamegljenosti rekel. Sicer pa je bil naš uspeh predvsem posledica popustljivosti (za ta cilj niso bili pripravljeni žrtvovati skoraj ničesar) JLA, ki bi tako majhno vojsko kot je (bila) naša zlahka porazila - malo realizma ne škodi. Janša je bil zamenjan, ker mu je dogajanje stopilo v glavo in je začel z vojsko posegati v civilno sfero, kar je seveda NEDOPUSTLJIVO. Glede groznih slovenskih komunistov pa v premislek le to: primerjaj sestop komunistične oblasti pri nas in pa v Romuniji, Bolgariji, Srbiji...

Yohan : nekaj (ne nujno vse) hvalevrednih oseb po mojem mnenju, čeprav ne strogo politiki : Matevž Krivic, Jože Mencinger, Tone Peršak, France Bučar.

MadMicka : večinoma se s tabo strinjam, žal pa se motiš v tem, da cerkev nima več vpliva na politiko. Ko bi le bilo tako.
Primerov je ničkoliko (tudi pri nas) eden zadnjih npr. je omejevanje financiranja genskih raziskav s strani Busha, zgolj zaradi pritiska cerkve - Thomas to seveda nič ne spremeni tvojega oboževanja ZDA in njenih desničarjev, čeprav si sam zagovornik divjega genskega inženiringa kajne.

Zaključim lahko podobno kot je Yohan začel torej pesimistično, saj so trenutni oblastniki slabi, opozicija še slabša, neke tretje variante z realnimi možnostmi ne opažam, tako da prihodnost ni nič kaj svetla v naši dragi Sloveniji. Ob zadnjem zakonu, ki ga je podpisal Bush (antiteroristični zakon) in prevelikem vplivu ZDA na preostali svet, pa lahko samo še pozdravimo ponovno obujanje inkvizicije. Jupi!

Sodom ::

Kaj je to politika?
I am falling fast, I'm right in the final hour
future turns to past, been sent to hell and back

Thomas ::

Jest sicer imam svoje politične poglede - in jih lahko tudi zelo dobro branim - ne se bat.

Toda ne ljubi se mi.

Zame recimo je tudi nedvomno, da je rdeče vino boljše od belega - ampak TUDI v takšno debato me ne boste dobili.

Tako, da bi zdejle pokuril ene 20 ur v tej konferenci?

Hehehe .. ne ne - hvala lepa! :)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Immortl že ve, kaj je pomembnejše. :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

||_^_|| ::

in odpujsal je domov..

undefined ::

Ja, tudi jaz se pridružujem Thomasu. Ni potrebno še en topic delat tolk velik kot je [Torej, začelo se je!], in v njem tratit časa brez potrebe. 8-)

Yuuza ::

hehehe chicken anyone?

IceMan, če te Thomas prehiti z "odgovorom", nima smisla, da še ti kaj govoriš, itak uspeš pristaviti samo en "jaz tudi". Nisi me uspel presenetiti ;).
Sicer pa nobenega nisem vlekel in klical v debato, ampak samo odgovoril tistim, ki so se je že udeležili. Če niste pripravljeni (sposobni) debatirat imejte toliko discipline,da se vzdržite komentarjev, ki jih nočete (ne zmorete) podpret.

Thomas ::

Yuuza

> nima smisla, da še ti kaj govoriš

Strinjanje z nekom po tvoje "nima smisla"?

Kako boš to zagovarjal?

:\
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

burekar ::

Thomas, dej bod tih že enkrat. Kolikor ti eden lepo argumentirano pove, da so tvoje besede "full of bullshit," začneš s svojimi forami-kot da si ti vse, kar se začne na naj.:)):))
Yuuza:
Se ti zahvaljujem, da si si vzel čas za tvoj post. Z moje strani si s posti na takem nivoju še kako dobrodošel na slo-tech forumih. 8-)8-)
"The last 29 days of the month are the hardest."
- Nikola Tesla

Thomas ::

Pust ti burekarja - Yuzza - odgovori mi lepo na vprašanje. :)

Če moreš ... seveda.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Aggressor ::

Khem, samo Orlya bi vprašal, kaj je potem bila desetdnevna vojna, če ne vojna? Spopad nizke intenzivnosti gotovo, morda celo srednje (uporabljeno težko orožje in letalska podpora). Tudi za vse svojce mrtvih in tiste, ki so fasali granate v hiše, je bilo nedvomno zelo "slikovito". Je pa seveda res, da bi bilo lahko še dosti huje. Redkokdo se zaveda, kakšno srečo smo imeli.

Ne mi zamerit, ampak meni vsako zatrjevanje, kako desetdnevna vojna v resnici ni bila "tista prava vojna", diši po minimaliziranju zaslug naših ljudi.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Thomas ::

Premoč slovenske TO in milice je zagotovila kratkost vojne.

Brez tega bi bili potegnjeni v YU kotel.

Amen.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Elton ::

Kar se tiče Slovenije je samo ena izbira -> desnica, če bi živel v Ameriki pa bi bil levičar (demokrati).
Tak je svet...

undefined ::

>Premoč slovenske TO in milice je zagotovila kratkost vojne.

Točno tako, Thomas! Janša je dobro ukrepal takrat, redko kdo bi ravnal podobno ali celo boljše.

Nico ::

Mojemu prijatelju v vojski so pri "političnem usposabljanju" prikazovali kako je TO premagala JLA. Fant je vstal in odšel iz učilnice, pa je za njim prišel poveljnik in mu rekel, da ve da pač ni bilo tako, vendar kajčmo...
Take vojne kot je bila na balkanu v sloveniji ni bilo zato, ker ni bilo dvoma čigava je zemlja na kateri slovenija leži.

Thomas ::

IceMan

Nedvomno. Če ne bi bilo modelov kot Janša, Bavčar, Krkovič ... in še nekaterih ki so anonimno nosili glave naprodaj - bi bili danes v dokaj slabi situaciji.

To je zgodovina.

Mislim tudi, da če bi JLA 'skinula' Janšo leta 1989 npr. - bi ostali naredli precej manj.

So pa zdej eni zelo žalostni, ker (komunistične) Jugoslavije ni več.

Privoščim jim, da jim bolj ne morem - to njihovo žalost. Ti tud ane?

8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

outsider ::

Thomas tvoje izjave so povne cvetk ki grejo na steno da ko me oce naslednic obisce v sobi da se bova lahko lepo nasmejala.
zdej ti bom dav pa argument
ki ga nebom podpru z priimki
ker je protizakonito kar se je zgodilo
ko je padla groznja zrusiti ljubljano, je kucan dav v zameno Vrhniko in njen ucni center (na vrhniki so 3je centri) kar je za vojsko zelo stratesko pomembno. Na Strani TOja in na strani JNA-ja
sta se nasli 2 pametni osebi ki nista upostevali ukazov in Vrhnika in Ljubljana sta ostali celi. Povej mi ce bi ta Pukovnik na Vrhniki rekev ne drzijo se dogovorov...nebiblio ne Vrhnike ne ljubljane. Ker ce se pravilno spomnimo nazaj TO ni imev Mig-ov za bombanderanje JNA pa in zracni napad je VELIKA premoc tako da kdo ne kvasi neumnosti, kako je imela slovenija premoc.

Thomasa za ptica reaktivca ki rusi Mige

outsider ::

Yuzza tep pa 10 pik za post in se ksno pijcao...Za sam nacin argumenteranja, teach me :)))

Thomas ::

Preden Tinka zaklene ...

Zelo me veseli, da Jugoslavije ni več. Namesto naših modelov bi na oblasti imeli outsiderje in njihov režim.

(Kar jih pa ne moti, da pa tukaj ne bi jokali za svojimi pravicami, ki jih nihče ne ogroža)

Podobnost s Talibani je neverjetna.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

TinkaPinka ::

Ljudje, umirite se. Drugače bo to temo zadela enaka usoda kot že poprej en podoben thread.
I am easy to please as long as I get my way.

outsider ::

thomas: to da te vseli neki propad to samo dokazuje tvojo neitelegenco pa makr biv to razpad jugoslavie.. druga ce z svojo izjavo o podobnosti z talibani hum ja alaljim vera si nekdo upa postavt zase in pokazat ameriki da si nemore use dovolit, mogoce so metode napacne samo zacetek je ze. Drugace pa si s svojo politicno usmerjenostjo in z threadom kako bi urediv drzavo (po nacinu ZDA "/me pade v globok smeh") stem dokazujes:
1. Prvo: da si navadn ritoliznik (oprostite moderatorji nenajdem lepse besede)(bom v SSKJ pogledu jutr)
2.Drugo: da gledas samo na svojo ritko, ali nebi blo bolse ce bi amerika ves denar ki ga sedaj razmetava za tomahawke in podobna sranja, porabila za revne in brezdomce v njihovi drazvi kjer jih je sezmeraj njavec odstotkov na celem svetu. Mislim da amerika nebi smela bit vzor nobene drzave. "kaj sele napredne slovenije"

Thomas ::

Ja ... hehehe ...

Nedemokratična SFRJ je razpadla, ker demokratizirati se ni bila v stanju.

Če bi se prej demokratizirala, bi razpadla mirno. Kot ČSSR.

Današnja Češka in Slovaška bosta kmalu obe v EU.

Ne da je tam vse idealno - toda enostavno nimajo toliko fanatičnih privržencev starega "imperija", kot recimo v Srbiji.

Nekaj smo jih pa podedovali tudi v Sloveniji. Normalno.

Svoje mnenje seveda lahko povedo. Ne morejo pa pričakovati, da se jim ne sme niti odgovarjati nazaj.

Takoj kričijo o kršenju njihovih ustavnih pravic.

Gospoda - čas nedemokratične Juge je minil.

Sreča tudi za outsiderja.

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Nico ::

Thomas, hočeš reč da je jugoslavija krvavo razpadla zaradi ker se je narodom "strgalo" od 50 let totalitarističnega režima??
Če pa bi se jugoslavija demokratizirala prej, najbrž ne bi niti razpadla..:)
Dvomim da bi danes ne imeli to kar imamo, če bi bili v skupni državi.
p.s.
Nisem recimo jugonostalgik, ampak mi je do takih stvari vseeno. Pač ko potegneš srednjico ugotoviš da je več al manj vedno ista pašta.

outsider ::

Svoje mnenje seveda lahko povedo. Ne morejo pa pričakovati, da se jim ne sme niti odgovarjati nazaj.

Takoj kričijo o kršenju njihovih ustavnih pravic.

Pa clovek pa ti sploh znas brat al si nepismen, ustavne pravice sm ti pokazav zaradi tvjoih zaljivk, ker ti mislis da imas samo ti prav ostali so pa nicvredni.

Si pa glede debatiranja na nivoju 10letnega otroka ko mu nekaj argumenteras, si zobemarokama zatisne usesa zamisi in se dere naglas da ja nebi slisu dejstev.

Thomas ::

Nico

Ni se jim strgalo zaradi 50 let komunizma - vendar je to dodalo nekaj dodatnega olja na ogenj, saj se problemi v komunizmu niso reševali najbolj učinkovito.

Hkrati je to tudi onemogočalo vzpostavitev demokratičnega režima, ki bi bil nekakšen stečajni upravitelj.

Da bi pa imeli pod Jugoslavijo "vse isto" - je pa velika iluzuja. V najboljšem primeru - revščina brez vojne.

Kot je danes povsod, razen v Sloveniji in na Hrvaškem.

Bi bili Slovenci in Hrvatje lahko bogati kot so - še tudi v okviru Jugoslavije?

16 milijonov revežev bi to mirno gledalo?

Naj bi imeli "večjo stopnjo avtonomije"?

Naj se ne bi bili prisiljeni privajati "cirilice"?

V čem je sploh smisel federacije tolikih narodov?

Zakaj naj bi ne imeli svojih držav?

What's the matter with you people?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Kar se tiče outsiderja pa tkole - res se mi ne da prerekat z njim.

Bom pa pobrisal kakšen njegov post, če se bo spustil le prenizko.

Oziroma ne. Naj ostanejo spomenik temu, kakšni ljudje še branijo SFRJ.

Res ni bila dosti vredna.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

outsider ::

nisko ze spuscas ti, ne jest ce neznas arumenterat ampak samp zalit je to tvoj problem in ce ne prenses da ti clovek pove v "obraz" da nisi socializeran in da nisi sposoben debate potem je to tvoj problem in problem tvojega nivoja.
In ce ti tako sovrazis SFRJ in sovrazis vse vzvezi stem potem si morav imeti zelo tesko otrostvo, ker si zivev v SFRJ. You live in denile. Jast bi se v tvojem primeru posteno zamisliv kam je slo prvih 20 let tvojega zivljenja.

Thomas ::

No ja, preden grem spat:

Ni treba, da te skrbi za moje otroštvo. Na srečo se ni tikalo toliko tiste SFRJ, da bi bilo nesrečno. Tako kot so bila življenja milijonov in otroštva stotine tisočih nekoliko kasneje. 1987, ko je Milošević prišel na oblast - in potem.

Pa ne smemo pozabiti niti vseh tistih, ki jih je SFRJ onesrečevala že prej. Brez potrebe.

Masovni poboji takoj po vojni. Goli otok nekoliko kasneje, ravnanje na Kosovu ves ta čas - in pozneje.

Ampak večine "srečnežev" se nas je ta režim dotikal le posredno. Tako, da je Slovenija bistveno zaostala za nekoč enako razvito Avstrijo.

Sovražim SFRJ?

Ne. Zgodovinskih zablod nima smisla sovražiti. Dovolj je, da se jih zavedamo.

Preziram pa mogoče neznanje in nespamet nekaterih, ki to SFRJ še vedno kujejo v nebo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

asPeteR ::

Nas vsevedi Yuuza je malo obmolknil,...
četudi imam jaz za njega eno vprašanje.

Čisto preprosto.

Imaš avto, nekdo ti ga ukrade. Nato ga želiš dobiti nazaj - in ga dobiš.

Ali si ga ukradel?

Nico ::

Thomas: vidim ja kako se v demokraciji rešujejo problemi! Ampak itak je vedno kriv drugi, ane?
Glede pobojev po vojni: če ne bi zmagali komunisti, bi najprej mogli četniki, ustaši in domobranci spravit pod zemljo komuniste, potem pa bi se še med sabo.

Yohan del Sud ::

U fak, fantje, še par takih pa bo moj naslednji post poslan iz Avstralije.

Thomas ::

Nico

> vidim ja kako se v demokraciji rešujejo problemi! Ampak itak je vedno kriv drugi, ane?

Prav TO je bistveno. Demokracije ne povzročajo nobenih velikih družbenih problemov. Totalitarizmi jih.

Yohan

Ne, ne. Kar lepo tukaj bodi! Saj si ti odprl tole temo. :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

CCD ::

Najprej se moram zahvalit Yuuzi za edini pameten post v tem threadu.
S Thomasom se strinjam v eni točki - da je res neka podobnost med njim in Talibani.
Kar se tiče mojega stališča;
ful pesimistično, mi gremo v Ameriko! Kjer se cedita mleko in med. FUJ! Ko gledam razne filme holywoodske produkcije, ki nam jih filata Popič pa kanalčič A mi gre na bruhanje. Folk se čist zastrupla s temi jajci. Salmonela nam bo pršla v kri da bomo pocrkal. Poteptajte komuniste, borce, NOB, OF, kar vam pade na pamet! Sprechen Sie Deutsch? Aber naturlich, schon 50 Jahre.
Jeb'te se! Pejte žvet u Ameriko če vam je tolk ušeč. K'b se vsaj rodil 50 let prej, pa crknu da mi nebi blo treba tega gledat.
Ljudje se v grobu obračajo, kolk ljudi je umrlo. Zakaj? Zato da se zdej lahko greste vaš turbokapitalizem in hodite po malih ljudeh.

Zdej mi boste očital da sem eden tistih obsedenih z rdečo barvo. Dejte, briga me!
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Washington Post o Sloveniji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1305880 (4342) Keyser Soze
»

Kam gre ta naš svet (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1176066 (4258) Aggressor

Predsednik za telebane (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24310850 (8232) TheJack

Kaj za božjo voljo se dogaja? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28115065 (11692) TheJack
»

Torej, začelo se je! (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25772248 (69129) burekar

Več podobnih tem